Nytt i matsalen

Det blev inte så jättemycket skrubbning av borgen men jag hann iaf med det mesta i köket och matsalen... lorten ligger säkert kvar i morgon så jag kan nog räkna med att jag får en ny chans att fixa resten :)

Jag har gjort om lite i matsalen och bla. har jag återupptäckt en staty som jag köpte för några år sen... jag gillar verkligen statyer (skulle gärna ha en stor i trädgården!) och hade en period då jag köpte en massa olika, tyvärr fanns inget bra ställe att ha dom på när jag flyttade in i borgen, men nu när jag hittade den här så tyckte jag att den kunde få stå i matsalen =)

Jag gillar att shoppa, även om jag kanske ägnade mig mer åt just den hobbyn förut, men jag gillar även att kunna hitta nya anvädningsområden för gamla saker som jag redan har!
Fredskallorna på bilden är föresten dom första minblommorna, förutom julstjärnorna, som jag fått att överleva mer än fyra dagar, haha!

En annan favorit!

Det blev en (läs; två) melondrick till melodifestivalen! Mums :)


Min favorit :)

Melodifestivalen har verkligen tagit till sig av talesättet 'spara det bästa till sist', första programmet var vedervärdigt med endast en enda låt som var värd att lyssna på, andra var dåligt, tredje var lite bättre med om jag inte minns fel två låtar som jag faktiskt gillade :O

Men nu... SARAH DAWN FINER!
Jag har tidigare varit lite elak i min kritik om henne och ibland har jag tom gått så långt som till personangrepp (men jag tycker faktiskt att hon är lite lik Tomas Di Leva). Jag tar tillbaka ALLT det här var bara bäst!

Förbereder

Det är hög tid att börja göra sig klar inför melodifestivalen!
Jag är törstig och ska fundera ut nått gott som jag kan ta med och dricka vid tvn! tog ett glas rött vin igår så det är jag inte sugen på men kanske kan det blandas ihop nån god drink, eller kanske lite saft för den delen... det är ju också gott :)


Nu: fritid!

Dagens arbetspass är avklarat, fyra timmar hade jag bestämt och nu förtjänar jag att göra något annat en stund... har ju iofs haft paus för att duscha, äta mellanmål och ta en promenad men tvåtimmars pass är nog så tröttsamt det också :)

Min fritid skall nu ägnas åt att putsa lite på borgen, det ser för illa ut här hemma och jag slipper bli fast i nån ny stillasittande aktivitet, typ tv tittande.
Lite mat ska också fixas men det kanske får bli lagom till melodifestivalen, det är ju inte så lång stund kvar tills det drar igång igen :)

Jag har dock tappat räkningen och har ingen aning om vilken delfinal i ordningen som visas i kväll, men jag vet att det inte är varken final eller andra chansen iaf! När visas dom för övrigt?

Allt är inte svart eller vitt

Det händer ibland (läs; ganska ofta) att jag har en bestämd åsikt i specifika frågor men det händer också emellanåt att jag av olika anledningar inte har bildat mig någon fast uppfattning alls i vissa sakfrågor.
Oavsett vilket så har jag en liten böjelse för att försöka se olika sidor av samma sak, oavsett om dom går i linje med min ev. inställning eller inte.

Ett ställningstagande grundar sig enligt min tolkning på att man väger för- och nackdelar mot varandra och förhoppningsvis kommer till slutsats med att den ena sidan överväger den andra.
Just därför förbehåller jag mig, på helt eget bevåg, att ibland tycka att det finns bra saker med sånt jag generellt tycker är dåligt och vice versa.
Dom gånger jag inte bemödat mig med att ens bilda mig en ordentlig uppfattning ser jag det som en självklarhet att jag fritt får vela fram och tillbaka mellan olika argument utan att för den skull behöva välja sida.

Att jag tydliggör detta beror på att jag bestämt mig för att utöka antalet kategorier i bloggen. Utökningen består iofs endast av en liten kategori, men det är ändock en utökning och jag har valt att kalla den för "Gråzonen".
Där kommer förhoppningsvis lite inlägg dyka upp allt eftersom och jag vill poängtera att all form av diskution är varm välkommet rörande dom ämnen som kommer att behandlas där!

Men, ha gärna i åtanke att inlägget alltså inte alltid speglar min personliga inställning till sakfrågan i stort!

God morgon!

Ännu en underbar dag :)  solen skiner och idag måste jag komma ut en liten stund!

Skulle även vilja åka till Borlänge nån dag den här helgen men tror inte att det är så smart med tanke på att det är löningshelg... fattar inte varför folk måste iväg och handla så fort som får en linten insättning på kontot! inser dom inte att om dom låter bli att göra över med lönen direkt, så finns det lite pengar kvar, lite längre som kan spenderas i lugn och ro istället ;)

Nåväl, nu ska jag iaf dricka upp mitt te, läsa lite bloggar och sen sätta igång med dagens aktiviteter!
Vad ska du göra idag?

Nej men dra åt helvete!!!! =)

Ursäkta språket men jag är helt chockad... för det första för att inlämningen REDAN är kollad och bedömd och för det andra för att jag har fått MVG i betyg!!!!

Det finns inte ord för hur glad jag är idag :D Wooohoooo!!!!

Senaste nytt

Det finns inget gott som inte har nått ont med sig... jag har just kommit på att min frånvaro från hemmet kommer betyda att jag inte kommer kunna hålla mig uppdaterad om vad som händer i mitt liv! :O
Både idag och förra helgen fick jag veta att jag tydligen har planerat för förehavande inom den närmsta framtiden som jag inte ens själv visste om :) Tänk vilken katastrof om jag inte hade dom här dagarna och inte fått veta det, då hade jag ju missat alltihop!!!

Här följer nu en kort sammanfattning av vad jag själv i mitt stilla sinne trodde att jag skulle göra:
En (alltså 1) månads arbete (alltså utföra uppgifter efter överenskommelse mellan mig och en andra part, även kallad arbetsgivare. I utbyte erhåller jag ett visst mått, även här utifrån överenskommelse, av ersättning även kallad lön)

Är det någon som händelsevis har annan information tar jag tacksamt emot den så snart som möjligt så att jag hinner klämma in det i min planering ;)

Mitt möte med kungen

När jag promenderade hem från jobbet och precis var framme vid backen som leder upp till Gräddhyllan hörde jag en svag röst en bit ifrån mig.
Jag tittade upp och högst uppe på en stor snöhög stog han, kungen, iklädd mörkblå bävernylonsoverall och med två spiror, glittrade likt istappar, i händerna som han sträckte upp mot himlen och sa glatt

-Det är jag som är kungen!

Jag kunde ju givetvis inte stilla min nyfikenhet utan var helt enkelt tvungen att fråga honom vart drottningen var, men hans svarade att det inte fanns någon drottning...

- Jag har ju dom här

Sa han och höll stolt fram sina två istappar. Kanske var det lika bra det, för han verkade vara lite för ung ännu för att börja intressera sig för nån annan typ av spiror.


39 dagar och 40 nätter

Utan att behöva jobba på hemmet!!! =)

Så länge har jag inte varit borta från det stället sen jag började jobba där direkt efter gymnasiet... lite darrigt känns det nog om jag känner efter riktigt riktigt mycket men mest känns det bara som att detta verkligen nått som kommer göra mig gott! Wiiiieeee!!!!

Svårt att slita mig...

Även fast jag kände mig ganska trött efter jobbet tänkte jag att det var lika bra att försöka läsa lite... min aviskt är ju att inte alls behöva så lång tid på mig som jag har fått enligt planeringen och jag vill verkligen inte behöva känna den pressen som jag gjorde med den första uppgiften som jag mailade igår... den skulle vara inne imorgon kl 12 men eftersom jag jobbar då och därför inte kan maila under dagen så var deadline ikväll, att maila dagen innan känns inte som någon god marginal och det vill jag verkligen undvika i fortsättningen!

Till saken hör att den här uppgiften är lite lättare att förstå och då blir ju allt genast lite roligare! Ikväll var det så roligt att jag helst inte ville lägga undan böckerna, MEN jag behöver prioritera sömnen så det är inte mycket att välja på.

Nu känns det betydligt mycket bättre igen och jag är såååå glad att jag inte tog den enkla vägen och bara gav upp =)

Inte dåliga nyheter

Mötet idag var inte så illa som vi alla trodde... egentligen var det väl inte så illa alls... ännu.
För tillfället gör vi bara en schema justering och eftersom jag har annat jobb under större delen av perioden som det berör så drabbar det inte mig så mycket.
Till vår stora förvåning fick vi även lägga in önskemål om när vi ville göra dom extra skiften och det känns väl lite bättre för alla dom andra som måste jobba igen hela perioden.

Vi fick även erbjudandet att fundera över om vi har några önskemål om vart vi vill bli placerade efter omorganisationen, jag är ju velig som alltid och vet inte vad jag vill :)
Jag vet vilka faktorer som känns viktiga för mig, men dom är ju inte så lätta att förutse... kanske avstår ja från att önska och tar det som det kommer eller så måste jag försöka komma på nått bra sätt att väga dom olika avdelningarnas för- och nackdelar mot varandra! Lite att tänka på alltså =)

Reklampaus

Sitter bänkad vid tv och kollar på Grey's :) Arbetet är rättat och ivägskickat, plus att jag hunnit börja lite smått på nästa uppgift! det känns bra eftersom jag kommer vara borta några dagar nästa vecka så ett litet försprång är verkligen inte fel! Nice!

Ni missar väl inte...

Grey's ikväll!!! :D

Matt

Hjälp vad trött jag är efter den här dagen!
Utbildningen gick ganska bra tror jag... det hade blivit strul med dubbelbokning av lokal och det gjorde att planeringen inte riktigt höll som det var tänkt och eftersom jag inte kunde förbereda ordentligt så kändes som att jag tappade bort mig lite under en presentation.
Hoppas att budskapen gick fram, men om jag var så tydlig som jag ville kanske man kan diskutera :)

Väl hemma fick det bli en improvisations middag bestående av kassler och potatis i foliepaket, har aldrig gjort det förut med det blev väldigt gott! men det blir väl allt i stort sett per automatik när en av ingredienserna heter vitlök!
Just nu kollar jag på en repris av ett gammalt avsnitt av 'Grey's' för att samla kraft inför kontrollen av mina uppgifter innan jag skickar iväg dom. Vill så gärna få det gjort idag så jag slipper tänka på det imorgon efter jobbet, då min arbetsdag kommer avslutas med ett möte där jag delvis vet och delvis känner på mig att vi kommer att få mycket dåliga nyheter.

Då sitter jag här igen :)

Det tog en liten stund men jag lyckades iaf att somna om i morse... dock bara för att drömma helt osammanhängande drömmar om jobb och en massa annat som jag legat och grubblat på :S Vaknade en halvtimme tidigare än jag behövde och jag vet inte om jag verkligen ska våga lita på att jag är utvilad, kan det vara möjligt att det faktiskt är så?

Jag har gjort mig klar för dagen och om en stund ska jag traska upp till kontoret för att förbereda dagens utbildning. Jag tycker att jag har ganska bra koll på vad det jag ska lära ut men det går alltid att finslipa på pedagogiken lite, jag ser gärna 'tydlighet' som ett av mina ledord och även om jag hoppas att jag redan nu lever upp till det i viss mån så kan det aldrig bli för tydligt.


God morgon!

Obs den tidiga timmen som detta är postat!!! O
idag kan man verkligen inte beskylla mig för att sova bort hela dagen ;) om några timmar ringer min väckarklocka och det är dags att kliva upp till en ny arbetsdag... jag har dock legat vaken i en timme redan och tankarna snurrar kring allt och inget...

Jag funderar över formuleringar i svaren på frågorna som jag gjort, på en design till ett smycke jag skulle vilja göra, på en av mina guldklimpar, på två utkast här i bloggen som jag hållit på att fundera på ett bra tag nu, praktiska saker inför nästa resa och på hur sjutton allt kan vara så fel när man borde få alla rätt.

Att säga att jag är pigg är nog att överdriva en aning, jag skrev t.ex. "god morgon" i lösenordsfältet här på bloggen när jag skulle logga in... haha!!!
Förhoppningsvis kan jag somna om en stund efter det här gästspelet, annars har jag en känsla av att det kommer bli en hård dag på kontoret :S

Så... god natt igen (förhoppningsvis) och på återseende om några timmar =)

Hur man får en hantverkare att stanna kvar

Idag har snickaren varit hit en sväng och mätt lite saker, fönstret bla. men eftersom nerfarten till borgen inte var sandad (obs! att det inte ligger på mitt ansvar!) så körde han fast med sin lilla lastbil när han skulle åka och blev ståendes en bra stund innan han kunde ta sig loss... allt eller inget alltså... när han välkommer hit så blir han kvar =)

Synd att han inte hade några verktyg med sig bara ;)

semla :P

Jag skäms lite över att jag har fuskat med traditionen och att detta inte är årets fösta semla så som det ska vara, den första var nämligen en lingonsemla som inmudigades hos herr fager för en tid sedan.
Men med tanke på att det inte gått att köpa sånna nått mer efter det så känns det som att jag är lite ursäktad så här i efterhand ;)Ps. om nån råkar va in där nån dag och det finns lingonsemlor så messa mig!

startsträcka

Jag fick höra en massa stök ute på altanen igår och när jag tittade ut flög en stor (läs: gigantisk) skata iväg och lämnade dom här spåren efter sig...


Fortfarande vackra

Så här vackra är fortfarande mina rosor som jag fick på 'alla hjärtans dag'! Jag tycker inte alltid att rosor doftar så mycket och ibland inte alls, men  den här gången önskar jag verkligen att jag kunde dela med av doften också för den är verkligen underbar!


Läsa, läsa, läsa...

Nu har jag suttit med näsan i böckerna några timmar igen och tro det eller ej, men jag har besvarat varenda en av alla knäppa frågor :)
Jag tror att jag har förstått frågorna nu och jag hoppas att jag har förstått dom rätt!
Endel frågor känner jag mig helnöjd med svaren på, endel känner jag att jag inte har en susning om ifall jag är inne på rätt spår eller inte, men hur som helst ska det korr. läsas imorgon och sen gör jag slag i saken och klickar på 'skicka' =) Just nu känns det riktigt bra... hoppas bara att det gör det efter bedömningen också :S

Efter allt detta är det snart dags för lite mat och efter det ska jag se om jag hinner/orkar lägga in lite bilder som jag tagit.. man måste ju få ägna sig åt nöjen också, eller hur?

Presskonferensen

Jag är så glad att få se det här!
Tycka vad man tycka vill om det faktum att vi har ett kungahus... Ingen kan väl låta bli att vara lycklig för deras skull idag?!!
Kronprinsessan förlovar sig?!!!

Som jag säkert påpekat har lilla datorn öppnat ett helt nytt liv för mig, en bra sak är att jag kan äta frukost vid tvn och ändå har möjlighet att kolla alla mina viktiga bloggar...
Idag blev det frukost precis när tv4 visade nyheterna och jag fick då veta att Kungen förväntas meddela att kronprinsessan har eller ska förlova sig med Daniel :O

Kl 13 kommer informationen om vad som är på gång och jag väntar med spänning på att få höra vad som händer... =)

God morgon!

Idag är det en strålande vacker vinterdag!
Det är verkligen en perfekt dag... fem minusgrader, solsken och massor med gnistrande snö =)
Som om det inte var nog är det ju faktiskt semeldagen idag och eftersom jag är pigg och kry igen (ingen riktig magsjuka alltså) så kanske det blir en semla till kvällen.

Idag blev jag väckt av vänlig man som ringde och meddelade mig att det inom kort kommer att dimpa ner en tågbiljett i brevlådan, nice! En sak mindre att tänka på alltså.

En ny människa!

Tänk att det ibland inte behövs mer än en dusch för att man ska känna sig som en ny människa =) Me like!

nu... advokaterna! ME LIKE!


Jag blir tokig :)

Jag har fått hjälp att frakta hem ett paket med kläder från h&m och nu ligger det helt oöppnat i en fåtölj brevid soffan, förlåt; sjukbädden!
Jag har inte öppnat det eftersom jag inte känner för att prova kläder med magsjuke light-baciller och med en mage lika öm som om den hade blivit överkörd av skoter och förutom det skulle bara reta mig ännu mer att se allt jag köpt utan att kunna prova...

Det här är verkligen grymhet när det är som värst ;) YNK!

Finns det nått bättre än vänners vänner?

Eftersom jag ligger i en varm och gosig sjukbädd idag har jag anlitat Nea till att uträtta ärenden som jag inte själv kan, men ändå måste få gjort.
Per telefon har hon fått tagit del av alla konstiga frågor som jag inte hittat svaren på och hon erbjöd sig sen att åka till biblioteket för att leta reda på lämpliga böcker åt mig...
Innan hon kom iväg dit visade det sig dock att hennes gode vän Eda (det är inte mitt fel att hon heter så!Moahahaha!!!) hade en mycket lämplig bok där hon funnit svaren på alla dessa frågor och när hon gjort klart sitt arbete kommer hon lämna boken vidare till mig =)

Genast känns det inte lika fruktansvärt att en hel dag har gått åt till att ligga och ha ont! Imorgon ska jag må bättre och då ska varenda liten fråga bli besvarad =)

AC/DC?

Frågan kvarstår... står jag ut med en konsert eller kommer jag dö den fruktansvärda hårdrocksdöden? HUA!

Lilla datorn är friskförklarad =)

Eftersom det finns två stationära datorer i borgen gjordes för något år sen ett försök att installera ett trådlöst nätverk så att båda skulle kunna användas, det lyckades inte speciellt bra men alla sladdar och allt har fått sitta kvar och lilla datorn brukar alltid påpeka att det finns. Det används dock inte och det har gått hur bra som helst, tills igår då jag inte kunde komma in på internet med den lilla.

Idag visade det sig att den har fått nog av det oanvändbara trådlösa nätverket och helt enkelt vägrar utföra sina sysslor så länge det finns kvar.
Svårare än så var det alltså inte.. bort med några sladdar i den stationära datorn och allt fungerar igen!

Konstigt men väldigt enkelt!!! =)


Modigt

När jag bodde i mina lägenheter var lilla Tea en innekatt, men sen jag flyttade till borgen får hon vara ute som hon vill (även om jag är lite fjompig när hon försvinner).
Hon håller sig i stort sett alltid på eller i närheten av mina ägor men om det inträffar nått "farligt" så kommer hon farande som skjuten ur en kanon.

På hösten slutar hon emellertid med att gå ut och så sitter hon inne och ugglar ända till försommaren då det blir lagom varmt åt henne igen.
Så här modig var dock min lilla bebis för några veckor sen :) inte illa va? hehe!Uppdaterad

"Chefen" har just ringt och uppdaterat mig om allt jag missar på mötet.. jag hade så gärna velat vara där, men jag hade nog inte varit på något solskenshumör med min onda mage :( (för den gör fortfarande ooooont!)
Jag blev erbjuden att fixa lite med en av årets kampanjer, men måste säga nej eftersom jag inte fått nått besked om hurvida jag fått någon plats på skolan eller inte.

Den vackra skåningen berättade att hon fått ett brev om att hon sökt för sent (fast hon inte alls hade gjort det) och trodde att jag hade fått en plats eftersom jag inte hört nått... kanske är det så, men det skulle vara så mycket lättare att planera livet om jag fick veta bestämt!
Synd för övrigt att hon inte kom med, för om jag gör det hade det varit kul att åka tillsammans med henne :P

Snart tänker jag gå och göra mig en kopp grönt te... jag inbillar mig att det är det mildaste varianten och eftersom jag tycker att det är äckligast så är det säkert det bästa ;)
Att matvägra är inga problem, jag känner avsmak bara av att tänka på att äta något, men en varm kopp te skulle nog göra gott =)


Bild


Matvägran

Jag är hemma idag :(

Under kvällen igår och hela natten har jag haft ont i magen till och från, men jag mådde ju inte illa igår så då tänkte jag att det inte var nån magsjuka.
Under natten har jag dock vaknat några gånger av att det molat i magen och varje gång gick jag upp och drack några klunkar vatten för att kolla... och magen sa ifrån varenda gång med att göra ännu mer ont.

Jag har alltså satt mig sjäv i mat- och dryckvägran idag! Nu är det ca 20 timmar sen jag åt något och är fortfarande inte hungrig... alltså är magen inte glad!
Eftersom jag matvägrar är det heller ingen bra ide att åka iväg till Örebro, att vara borta en hel dag utan att våga varken äta eller dricka brukar sällan fungera bra :S

Well well... kanske det inte blir nått värre än det här! =)

Vad är det för fel?

Lilla datorn har varit krasslig hela dagen och är fortfarande sjuk, den klarar helt enkelt inte av att koppla upp sig mot internet... vad är det för fel på den?????

Kedjebrev

Jag tror att jag har skrivt typ fem inlägg om min åsikt ang. kedjebrev, så det tänker jag inte gå in på igen... däremot kan jag avslöja att jag faktist föll offer för min egen nyfikenhet för någon månad sen och både öppnade OCH följde intruktionerna i ett av breven jag fått (och där har jag väl gjort min inställning tydlig ännu en gång?).

Just detta brevet utlovade att en önskan skulle uppfyllas före min nästa födelsedag och eftersom det var gott om tid tills dess tänkte jag att det skulle kunna hända :)
Än har jag inte märkt nånting som skulle kunna tyda på att önskan kommer uppfyllas (och jag kanske bör tillägga att jag önskade någonting som faktiskt skulle kunna inträffa! min högsta önskan kommer aldrig att slå in oavsett hur många gånger jag upprepar den...)

Nåväl.. det är nästan två månader kvar innan tiden går ut... jag håller fortfanade tummarna ;)

Allt klart för morgondagen

Har hunnit med att förbereda lite inför morgondagens möte... jag har fixat skjuts till stationen och kommer få den stora äran att åka i sillbilen dit =) Jag har även kollat vilken tid tåget går så jag inte beställer sillskjutsen till fel tid.

Och tur var det väl att jag kollade upp tiden, för avgången hade flyttats fram med en minut... sovmorgon alltså ;)

Australia!

Att sitta tre timmar i stadens biosalong är ingen välgörare för varken kropp eller själ men ibland är det helt enkelt värt det! Precis som jag trodde så krigades det hej vilt i filmen och jag kan inte låta bli att bli lite smått illamående av blotta tanken på att det finns ondska och orättvisa i världen! (eller om det är den beryktade magsjukan?) Fy sjutton!

Men förutom krigande så gillade jag den här filmen! det är egentligen inte alls min typ av film, men det gör ju bara den positiva upplevelsen ännu bättre när man väl fångas med i en =)


Det blir dock ytterligare ett minus till biografen, eftersom det inte fanns popcorn den här gången heller!!!

Misslyckad månadsplanering?

Har kollat igenom min årsplanering lite, jag missade att checka av januari-planen i månadskiftet så det fick göras nu och jag har skött mig ganska bra.
Har missat endel punkter om att ta hand om mig själv, dom är inte helt bortglömda men faktum kvarstår att det är dom som har fått stå tillbaka när inte tiden eller orken har funnits.

Passade på att checka av lite för februari som jag redan klarat av, lägga till några nya mål och fick såklart flytta med mina missade frammåt och måste helt enkelt försöka bättra mig ;)

Strejk

Lilla datorn verkar ha gått ut i strejk... eller åtminstonde har bredbandet på den gjort det :( Hoppas att det bara är någon tillfälligt under några timmar idag för jag saknar den redan!

Ett annat bekymmer jag har för dagen är vad jag ska laga för mat, det ju märkligt hur svårt det ska vara att komma på något att laga iordning när det finns recept i överflöd!
Kanske bottnar problematiken inte så mycket i att jag inte kan komma på något att göra, utan mer att jag inte orkar komma på något..., än mindre laga iordning.
För tillfället känns det ganska lockade med att, liksom igår, gå och lägga sig en stund för jag är sjukt trött nu igen... =)

God förmiddag!

Efter att ha laddat om under natten klev jag upp för någon timme sen, taggad till tusen för att sätta igång med att svara på frågor som jag inte förstår och vad händer...? jag får inte igång nätverket på min lilla dator!!!
Jag skulle väl ljuga om jag sa att det var tråkigt, men eftersom hela dagen imorgon är sabbad pga av ett eftermiddagsmöte så hinner jag inget annat på en hel dag än ett möte på tre timmar och nu börjar tiden rinna iväg för mig känns det som :(

Ikväll blir det ev bio för min del, 'Australia' visas i staden och jag hade bestämt mig för att jag skulle se den... tills igår när kollade upp vad den handlade om, hehe!
Filmen utspelar sig tydligen på -30 talet och är det nått jag ogillar så är det att läsa böcker eller se filmer som utspelar sig 'så långt' tillbaka i tiden. Har jag tur kanske det krigas en del filmen också ;)

Annars är allt lungt i borgen! ingen magsjuka ännu och eftersom jag konsumerar handsprit här hemma som om det vore dinkar för halva priset på en lillördag så har jag nu bestämt mig för att se bacillerna som besegrade =) woohooo!

Hur är det med dig idag?


Lili & Sussie vs. BWO

Det är så typiskt!!!
Mina båda favoriter står mot varandra i andra chansen :(

Jag måste shoppa!

Om någon vecka skall jag iväg på kryssning och temperaturen i hjärnkontoret stiger för varje dag av allt funderande på vad jag ska ha för kläder... men precis när hjärnan håller på att bli överhettad så får jag en uppenbarelse, efter att ha kollat på melodifestivalen är jag lite glad att jag inte bestämt mig ännu! jag hade ju aldrig prickat rätt utan all inspiration som detta underbara program bjuder på :)

Jag måste helt enkelt införskaffa mig ett stycke nätstrumbyxor och ett stycke badräktsliknande plagg (gärna med antydan till kameltå) och sen är det bara att köra några inövade moves och kvällen kommer bli en hit!

Melodifestival!

Nu slår jag nog ihop böckerna för kvällen och kolla på melodifestivaken istället!
Tyvärr har ju inte 1an nån reklam så man kan ju inte gå emellan ;)

Inte lika tröttsamt längre

Jag ställde mobilen på 30 minuter och la mig i soffan med en filt över mig för att vila (främst ögonen) lite.
Det går inte att läsa när ögonen tittar i kors och värker för varje bokstav man tvingar dom att tyda, så detta kändes som den mest effektiva lösningen.
Nog var det en bra lösning allt... men det tog 1 timme och 15 minuter innan jag kunde ta mig upp från soffan igen *rodnar*

Inte så konstigt att jag ligger efter kanske?

Tröttsamt

Efter att jag pratat en stund (läs; timme) med morfar om alla hans krigande gamla kompisar så har jag iaf kunnat hittat på nånting till svar på frågorna som jag skulle göra.
Vet att det inte alls är tillräckligt men jag fattar fan inte vad det är jag ska göra och jag hoppas att jag inte kommer behöva göra någon ytterligare utläggning om vad jag menar för det kan jag mest troligt inte ens förklara!

Nu har jag istället övergått till att läsa om en annan gubbe och döm om min förvåning när det uppdagades att karlsloken hade en förkärlek för att kriga!
Hittills har jag inte läst om ett enda fruntimmer som krigar och härjar runt, så om jag ska ge mig till att läsa nånting mer efter detta så ska det banne mig bli nån superfeminiskt kurs om att kvinnor minsann kan (allt utom att kriga, hoppas jag) för jag tyar inte detta krigande längre!

God Morgon!

Idag vaknade jag 'tidigt' för en gång skull och efter att känt efter en liten stund kunde jag konstatera att jag mest troligt har klarat mig från magsjukan!
Jag är inte helt säker på hur snabbt man borde bli sjuk om man fått smittan, men jag hoppas att jag slipper undan när klarat mig från symptom ända till nu och för allt vad det är värt så vägrar jag att bli magsjuk så är det bara!

Nu ska jag unna mig en kopp te och lite slösurfning innan jag ringer till morfar för att förhoppningsvis få en givande lektion om en massa tråkiga gubbar.
För övrigt har jag bara två saker på min 'to do list' idag och det är att läsa och att städa och att kolla på melodifestivalen ikväll förståss men det kan nog inte räknas som något måste =)

Hur ser din lördag ut?

Martin Stenmark

Är det nån mer än jag som tycker att det låter som att det är Martin Stenmark som snackar i den här Estrella reklamen?

Dagens outfit

Alla mina farhågor besannades, innan jag kunde börja arbeta knaprade jag i mig 15 mycket smaskiga vitpepparkorn, intalade mig själv att jag inte ska bli smittad och såklart blev det full munderingen när infernot skulle entras!
tro kan försätta berg
och hålla magsjukan borta!


Bild?

Jag har bilder från min kväll, men jag har inte bestämt om jag vågar visa upp nån eller inte... hehe!

En stund av svaghet

För ett ögonblick tappade jag kraften att stå emot tankarna igår och minnen från helgen sköljde över mig som en ljummen våg.
Den där helgen som var början på allt och som en gång för alla ställde dörren till det nya livet på vid gavel och släppte in allt ljus.
Kanske slappnade jag av för tidigt, vände ansiktet mot ljuset och slöt ögonen för att njuta av stunden lite för länge, för det tog inte lång stund innan skuggan började falla över mig och sakta insåg jag att dörren höll på att glida igen mitt framför mig.
Jag stod paralyserad kvar och såg den minskande ljustrimman och så plötsligt slogs dörren igen med en kraft som jag inte var beredd på.
Jag föll.. och föll.. ner i ett mörker som på något sätt kändes tröstande att ha omkring sig, ingen såg mina tårar och ingen kunde se paniken som steg inom mig.

Tills den dagen jag helt enkelt bestämde mig för att det var fel av mig att låta någon få sån makt över mig igen, jag hade ju lovat mig själv att aldrig mer släppa någon så nära igen att den skulle kunna göra mig så illa, men det var precis vad jag hade gjort. Ett misslyckande.

Så jag reste mig, sakta, och jag vände mig bort från det som gjorde ont, började sakta att gå vidare och jag tycker att jag kommit ganska långt.
Jag är nöjd med vart det här har fört mig och jag vet att jag inte är framme än.
Jag vill inte vara framme, jag vill se vad som finns bakom nästa krön, men igår tappade jag bort mig själv för ett ögonblick och saknaden finns där igen.

Det kan väl aldrig vara fel att tycka om någon?, det kan väl aldrig vara fel att bry sig om andra? men ändå känns det som att dom största misstagen jag gjort är just det, att jag bryr mig om för mycket. Att andra blir för viktiga och nu måste jag återigen försöka komma på ett sätt att glömma allt det som aldrig kommer att vara verklighet.

Men ändå när svageheten kommer och jag minns allt som var bra, så kan jag inte låta bli att fortfarande spara några av drömmarna och låta aningens lite hopp stanna kvar hos mig.

God förmiddag!

Det blev sovmorgon idag igen och nu sitter jag och tittar 'efter 10' med Malou, just nu pratar hon med två av pastorerna från Knutby.
Jag såg första avsnittet av 'Vägen hem' men orkade inte titta klart eftersom jag upplevde att det inte var proffsigt gjort, jag fick känslan av att man samlat ihop en hög människor utan erfarenheter av skådespeleri och sen bett dom spela in en film och nu ägnar man all tid mellan avsnitten åt att analysera Knutby från alla möjliga synvinklar... Att dom bara orkar!

Om några timmar är det dags för mig att bege mig till jobbet, håller tummarna för att det inte smugit sig in nån magsjuka på avdelningen under dagarna som jag varit borta därifrån! Jag är livrädd både för att behöva arbeta om det är många som är dåliga, men också för att själv bli smittad!

Efter jobbet blir det bråttom hem för att se på 'Let's Dance' och till min stora lycka är jag ledig imorgon så jag behöver inte känna pressen att jag måste komma i säng och somna tidigt för att orka upp i ottan =)
Slipper jag bara magsjukan känner jag på mig att det här kommer bli en toppenhelg!!

Visheten uteblir :(

Syrran har ju varit här idag för att se om hon kunde hjälpa mig med läsningen, men det gick väl inte riktigt som planerat... hon visste inte heller vilka svar som kunde tänkas förväntas på alla konstiga frågor och nu känns det som att jag bara har en enda möjlighet kvar och det är att ringa till uppslagsverket, förlåt: morfar.

Nea tittade bara på mig när jag sa det och varnade mig för att jag skulle bli sittade i ett två timmar långt samtal om saker jag inte förstog men i det här läget känns det som att jag lika gärna kan lyssna på honom när han pratar om alla krigande kejsare han känner som att jag sitter och sirrar ner i boken med tårfyllda ögon.

En av frågorna jag ska besvara är "varför det här kapitlet är viktigt att lära sig" det enda svaret jag kan komma på till den frågan är "jag har ingen aning, jag tycker att det verkar vara mest på hittat crap" men jag gissar att det inte ger någon stjärna i kanten...

Ni vet väl...

...att det snart är dags för EU-valet?
Så klart ni gör! det vet alla som läser min blogg :)

Det här med EU kan ju kännas lite... hmm... avlägset och aningens meningslöst, men så är det ju såklart inte! EU är ju här och nu, eller hur? det är ju EU som bestämmer hur många timmar jag får sova mellan ett kvälls- och ett dagskift på jobbet och det är tack vare EU som jag kan vara helt säker på att jag alltid får jordgubbar och inte smultron när jag ska göra jordgubbstårtan till midsommar.

Skulle ni trots allt känna er lite osäkra på vad EU egntligen pysslar med så har jag en liten bok som jag mer än gärna lånar ut! ;)

Och så glömmer ni väl inte att rösträtten inte bara är en rättighet,
det är våran förbannade skyldighet också!
Det finns folk som offrat livet för den!

VElis

Har just pratat med den vackra skåningen och sagt att jag inte kommer hälsa på henne efter kryssningen... jag har haft så svårt att bestämma hur jag ska göra och det skulle vara så himla kul att få iaf en kväll med henne i Esto, men det blir nog lite mycket med kryssning-kurs-tjejhelg från onsdag till söndag?

Det här är verkligen ett sånt där tillfälle när jag ångrar mitt beslut direkt efter att jag bestämt mig, men om jag tror att jag kommer hinna/orka så kan jag ju chansa och ångra mig när det börjar närma sig... Velig som vanligt :)

Middagsbjudning

Idag har jag bjudit Nea på leftovers

Mohaha!!!

God morgon!

Idag blev det en lång sovmorgon, men nu är jag i farten igen!
Sitter vid tvn och har just ätit min frukost, härnäst blir det en dusch och sen iväg på ett möte...Kul! =) 
I eftermiddag är det tänkt att Nea ska komma hit och kanske kunna hjälpa mig med läsningen, hoppas verkligen att hon kan det för när jag tjuvkikar lite längre fram i boken verkar det som att det kommer att blir lättare! Om jag fattat rätt så finns det tom kapitel som handlar om just det jag jobbar med och då måste det väl blir lite enklare? :) Därför vill jag verkigen inte behöva ge upp nu innan jag knappt ens hunnit börja!

Vad ska du göra idag?

Grytan

Dagens inte så goda korvgryta


Titthål

Det har varit ganska tyst om badrummet nu ett tag och det beror helt enkelt på att det alltid är bestämt att den ena eller den andra skall höra av sig, för att sen inte göra det...

Först väntade jag på snickaren... i sex veckor
Sen väntade jag på varuhusgubben... i tre veckor
Efter det väntade snickaren på mig... också i tre veckor
och nu väntar jag fortfarande på offerten från varuhusgubben...

Eftersom det snart gått en månad sen varuhusgubben var här så tänker jag inte anlita honom (men offerten SKA jag ha, den har jag betalat för!) så nu är det bestämt att snickaren ska börja snickra, men jag väntar på att få veta när och han väntar på att få vet vilken matta och lite sånt som ska användas :)

Det här är nog snart klart eller vad tror ni? ;)

Hur som helst så finns det en passbit brevid garderoben där det går någon form av rör innanför och för att ta reda på hur mycket plats rören tar sen när man inte behöver anpassa måtten efter garderoben som inte ska vara kvar, så fick det helt enkelt bli en liten titthålsoperation och med det kan man väl säga att renoveringen är liiiite på gång iaf =)Grey's o glass!

Äntligen är det dags för säsongspremiären av Grey's! Jag har väntat hela dagen på det här, så nu sitter jag bänkad tillsammans med mina två nyaste kill kompisar... den ena heter Ben och den andra heter Jerry :P


Perfekt tajming :)

Det kan väl inte bli mycket bättre tajming än att man får en sån här fin award efter en dag när så mycket gått snett!
Tack snälla jennyn! :)

SPREADER OF LOVE - AWARD 
1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Länka till deras bloggar.
Lämna en kommentar i deras bloggar.

Jag nominerar:
AnnaPanna
Chaos
Husdrömmen
Sarahsglitter
Miaaurora

Ännu mer blä! :(

Det spelar ingen roll hur mycket jag än bläddrar i min bok, i mina anteckningar eller söker på nätet så fattar jag ju inte hur jag ska kunna svara på alla konstiga frågor ändå...
Känner mig dubbelt så korkad mot i vanliga fall (och då hör det inte till ovanligheten att jag sitter på möten där jag inte begriper ett ord av vad som sägs, så jag trodde väl att jag var lite van) och nu ger jag snart upp!

Hur sjutton kunde jag inbilla mig att jag skulle kunna klara det här? Jag är så dålig! :*(

Blä!

Jag brukar inte vara så kräsen vad det gäller mat och är uppväxt med att äta det som serveras eller kort och gott vara hungrig, men maten jag gjorde till lunch i dag var helt enkelt inte god!
"Korvgryta med bönor" låter för min del inte helt fel och då skulle det ju såklart testas :) Alla recept (nästan) i kokboken skall provlagas och idag stod alltså denna gryta på menyn.

Det färdiga resultatet kans bäst beskrivas som en blandning mellan korvstroganoff och chili con carne som enligt serveringsförslaget skulle göra sig bra ihop med pasta... URK!
Jag blir lite smått illamående när jag tänker på att det fortfanade finns två-tre portioner kvar som skulle blivit matlådor... så är det nån som är hungrig så är det bara att titta in här en sväng så värmer jag på lite ;)

Jag bjuder!

Brrr!

Det är alltid sjukt kallt under vintertid här på kontoret (på sommaren är det tvärs om!) och nu har jag tagit på mig en av våra fleecejackor som vi egentligen skall ha när vi är ute på uppdrag, men det hjälper inte mycket... blir till att göra en kopp te snart och äta upp mackan som jag va in på fiket och köpte innan jag gick hit, glömde ju att ta med mig mig mellanmål så jag jag blev "tvungen" att köpa en fralla med grovt bröd, salami och brieost... stackars mig ;)

Grammatik

När jag gick i skolan fick jag lära mig att månader och veckodagar är att betrakta som namn och skall därför skrivas med stor bokstav.
När jag skriver dokument i t.ex word får jag lära mig att så icke är fallet och jag måste ändra varje gång... Jag blir tokigt! och föresten ser det mycket fulare ut att skriva "februari" än "Februari"!

Hur har ni fått lära er?


God Morgon!

Dagens första möte är avklarat och nu har jag ungefär en timme ledigt innan det är dags för nästa... orkar inte åka "ända" hem för den korta stunden utan jag fördriver tiden på kontoret istället.
Ska läsa igenom nattens skörd av inlägg och om jag hinner så blir det lite läsning också!

Tyvärr verkar det inte bli nått solsken idag heller så någon fotografering som jag hoppades på kommer nog inte att bli av :( Well well... imorgon kanske?

Vad har du för dig idag?

Premiär

Kom just på en sak till som finns med på morgondagens planering!

Säsongspremiären av GREY´S!!! Wooohoooo =)

Planering

Det har inte blivit så värst mycket gjort här hemma idag... beställningarna är i pricip klara för leverans och jag har kommit fram till att jag kommer att sakna pärl-pysslandet! *snyft*

Utöver att pyssla har jag ägnat långa stunder åt en av mina favorit sysselsättningar: att bläddra i min kalender!Förutom att jag strukit bort saker som inte längre är aktuellt har jag skrivit in viktiga saker som jag ska komma ihåg, sånt som jag ska göra och sånt som jag ev ska göra :) Att fixa med det skulle jag nog kunna göra hur länge som helst men till slut kommer man ju till den punkten där det inte finns mer att skriva till eller ta bort.

Planeringen för morgondagen innehåller för tillfället bara två förmiddagsmöten och en ledig eftermiddag =) Hoppas att solen har tid att visa sig under iaf några timmar när jag är ledig! En solskenspromenad skulle verkligen inte skada!


Till den som tar åt sig ;)

You can say what you want
But it wont change my mind
I´ll feel the same
About you

And you can tell me your reasons
But it wont change my feelings
I´ll feel the same
About you

What I am is what you want of me
now that Im not there
Its turned that I dont care

Lugn dag

Trots dom stora förändringarna i två av förvaltningarna så har det varit en lugn dag... några enstaka telefonsamtal bara :O Jag hade verkligen laddat inför anhopningen av frågor och förtvivlade människor som skulle höra av sig och så är det i princip helt tyst. Mycket märkligt, men jag hoppas att det betyder att folk känner sig väl informerade!

Nu sitter jag iaf här i soffan och väntar på att mina fingrar skall återfå sin normala färg och temperatur efter den kyliga promenaden hem, så att jag kan fortsätta med beställningarna!
Nu börjar jag se lite resultat och högen med färdiga markörer bara växer =)

Annars blir det nog en ganska lugn dag... ska försöka läsa lite iaf, det känns alldeles för lätt att smita undan från det och göra en massa andra roligare saker istället. Det är verkligen nackdelen med att inte ha några måsten, hehe!

Batteri tider

Nu har ju jag och min nya fina dator varit kompisar ett tag och redan nu händer det att vi blir lite osams emellanåt... oftast om hurvida det är dags för batteriet att lägga av eller inte.
Jag är som regel av den åsikten att det inte alls är läge att stänga ner alla mina arbeten, men datorn bryr sig sällan om det utan väljer helt sonika att helt plötsligt bara lägga ner...

Därför tänkte göra en vetenskaplig studie av det mindre slaget och fråga er som använder bärbara datorer: Hur länge räcker era batterier?

Dags att äta

Har varit iväg några timmar på förmiddagen och fått lite peppning ang läsningen... det går riktigt trögt och det är verkligen svårt! Om jag klarar det här så påminn mig sen om hur eländigt jag tyckte att det var i början, för då ska jag verkligen unna mig nånting fint!!!

Nu är det hög tid för lunch och sen ska jag bege mig till kontoret för att jobba där i några timmar! Hoppas på en riktigt trevlig eftermiddag med min jobbmamma.. känns som evigheter sen jag träffade henne så jag önskar verkligen inte att det dykt upp nånting annat emellan nu =)

Hur ser din dag ut?

Hjärta


Stickmarkör, Orange Glascylinder


Inatt jag drömde...

...något som jag aldrig dröööööömt förut...

Nämligen om sånna här :S

Uppdateringen om erbjudandet :D

Jag har ju berättat för er om att jag fått ett erbjudande och jag har även lovat "chefen" att hålla honom uppdaterad när jag får höra något nytt.
När jag städade i köket idag hittade jag ett brev jag fått förra veckan och som jag tydligen inte läst så noga för det visade sig att jag var ganska uppdaterad redan! (kanske kan jag gå nån snabbkurs i läsförståelse sen??)

Så... här här brevet och den utlovade uppdateringen =)

Nu är det jul igen...

Att jag var seg med att få undan julsakerna kan jag väl inte annat är ta på mig ansvaret för, men att julblommorna  är utslagna i all sin prakt har jag faktiskt inte kunnat påverka :)


Fjäril

Det här är nog den markören som jag själv tycker bäst om!
Om modellen blir godkänd av beställaren så måste jag nog göra en extra till mig själv som jag kan använda som mobilsmycke!
Godkänd?

...och så en Orange...


Blå stickmarkör


God morgon!

Idag är jag lite ledig igen.. känns som att jag förtjänar det eftersom jag har jobbat sju dagar i sträck nu! Jag ligger lite efter med det mesta skulle man kunna säga.. boken, borgen, endel jobb, men också med mig själv och det är nog det som är mest påtagligt, jag trivs inte med att inte hinna med mig själv och när jag inte gör det blir heller inget annat riktigt som det ska.

Hur som helst så tänker jag ägna dagen åt att komma ikapp och om ungefär en halvtimme börjar jag med en frukost-fika date tillsammans med min arbetsvän S :)
För övrigt är inte dagen planerad alls, jag har några områden som jag ska jobba med men tänkte att istället för att bestämma i förväg så ska jag göra det jag känner för, då får man nog det bästa resultatet tror jag ;)

Hur ser din dag ut?

Favoritutsikten en mulen vinterdag


Gamen

Om en liten stund börjar Beck-filmen 'Gamen' på 4an och den tänkte jag kolla på... till det blir det kanske en kopp te och en liten tårtbit som jag fick med mig hem igen från mamma (så kanske var den inte så god ändå?) 

Undrar just vem det är som som är mest "gamig" =)

Fler Stickmarkörer

Skulle egentligen behövt läsa i min tråkiga bok idag, men eftersom jag har jobbat på hemmet fick det räcka med arbete för en söndag som denna och istället har jag pysslat lite!
Mycket bättre avslappning och allt grubbel som snurrar runt i huvudet blir som bortglömt :)Godkända?

Försöker tina upp...

Efter jobbet idag blev det korvgrillning ute vid sommarstugan, tyvärr hade den underbara solen försvunnit vid det laget och det blev snabbt ganska kallt vilket gjorde att jag bara stannade en timme ungefär...
Väl hemma har jag tagit på mig dubbla tröjor och lindat in mig i en filt i hopp om att återfå värmen!

Tyvärr kommer tröttheten smygandes i samma takt som jag tinar upp, så snart får jag nog masa mig upp ur soffan om jag ska undvika att somna :S Först en dusch och sen lite pyssel här hemma i borgen =)

Jag borde kanske skämmas?

Men jag tycker nog att Lili och Sussie var bäst :S

Inte mycket till hjärta...Titta vad jag har fått =)


Here we go...

Melodifestivalen del 2!

Kan väl inte bli sämre än förra veckan iaf?

"Tårtan"

Kom hem från mamma och pappa för en stund sen och passade på att gå igneom lite bilder nu innan det är dags att bänka sig framför tvn och kolla på melodifestivalen :)
Jag hade först tänkt göra en riktig tårta att ta med till mina kära föräldrar, men jag kände inte att tiden skulle räcka till så det blev en lite enklare variant...
Hur som helst smakade den riktigt bra, (faktiskt bättre än jag trodde) :O och det måste väl ändå ge lite pluspoäng?


Alla hjärtans dag =)

Dom här två dagarna (igår och idag) måste ha varit dom bästa dagarna i hemmets historia! Eller iaf i min historia på hemmet... det har varit så kul att jobba... tungt och rörigt men ändå roligt! =)

Jag har blivit hembjuden till mamma och pappa nu på eftermiddagen, vilket kom väldigt lägligt eftersom jag hade tänkt åka dit med en "tårta" ändå... nu vet jag att dom är hemma och att jag är välkommen till och med =)
Jag vet att många tycker att 'alla hjärtans dag' bara är trams och många som tycker det motiverar det med att det  egentligen bara gynnar köpmännen...

Jag gissar att sånna här dagar faktiskt är viktiga för många butiksinnehavare men so what? om dom tjänar lite extra på att vi vill visa andra våran uppskattning är väl det jättebra för dom.

och för övrigt så tror jag att
det ibland behövs en speciell dag för att få oss säga saker som egentligen borde säga varje dag!

Fredag den 13e

Med bara några timmar kvar på dagen kan jag konstatera att inte heller denna fredag den 13e har varit mer otursförföljd än vilken annan dag som helst... och då har jag ändå en kolsvart katt som stryker omkring här i borgen hela tiden :)

Kanske beror det på att jag tror på skrock lika lite som jag tror att man blir både rik och lycklig av att skicka en massa kedjebrev, kanske beror det på att min otur är jämt fördelat över alla dagar på året, men det kan kanske även vara så att man får det man förväntar sig...

Är du skrockfull?

Strul på bloglovin'?

Är det nån mer än jag som inte kommer in på bloglovin'?


Hjärtliga planer

Imorgong är det 'alla hjärtans dag' och jag funderar på vad jag ska hitta på till mina nära och kära, blommor eller färdigköpt fikabröd känns lite fantasilöst, men eftersom jag jobbar så hinner jag inte med några större egengjorda arrangemang.. kanske hinner jag komma på någon trevlig kombination och i värsta fall får jag helt enkelt göra en liten tårta =)

Hur 'firar' du alla hjärtans dag?

Hjärnstopp :S

Hua! Nu känns det som att jag redan gjort ett arbets pass idag :S
Ganska skönt att jag var tvungen att avsluta läsningen nu eftersom jag lyckats köra fast totalt... att hitta på samband mellan saker jag inte förstår mig på är nu bevisligen inte en av mina starka sidor!
Ska nog se om jag kan hinna med att fråga min arbetsvän S om lite råd under kvällen... Hon är ju proffs på ämnet har jag hört ;)

Nu är det iaf lunch som står på schemat och det får bli favoriten från igår, gröt med banan och nötter! därefter är det dags att packa ihop mina prylar och bege mig till jobbet.

Vad har du för dig idag?

Krånglig start på morgonen...

Ett missförstånd igår gällande kryssningen gjorde att det som som skulle underlätta anslutningarna nu blev fixat så fort att det blev fel, därför har jag suttit i telefonkö till bokningen nu på morgonen för att försöka reda ut allt snurr.
Kvinnan som till slut svarade är nog med all säkerhet en av dom som med jämna mellanrum ställer sig frågan "varför går jag till jobbet", tyvärr verkade hon inte vara den typen som funderar över svaret och gör nånting åt det... Deppigare människa får man leta efter men hon gjorde iaf dom ändringarna som jag bad om och nu kommer jag troligen att kunna vara på rätt ställe både före och efter kryssningen.
Tyvärr känns det fortfarande som att jag kommer vara något felplacerad under själva kryssningen men nu är det som det är, jag har bokat och då är det bara att åka.

För övrigt är det jobb på hemmet som gäller idag... det var länge sen och om det inte var fredagkväll skulle det kännas helt ok att gå dit!
Jag grubbar iofs lite över hurvida man lyckats hålla magsjukan borta och hur många nya tokiga rutiner som dykt upp under den här tiden som jag måste försöka sätta mig i.
Alla är vi vanemänniskor och kanske är det draget något mer utmärkande hos mig men jag försöker att se förändringar som något positivt och i takt med att mitt personligutveckling.nu projekt framskrider så lyckas jag allt bättre (enligt mig själv), jag har dock fortfarande svårt för förändringar som inte är väl genomtänkta och förankrade vilket dom (enligt mig) oftast inte är på hemmet.

Nu är det dock hög tid att sätta lite fart om jag ska hinna få nått gjort innan jobbet =)

Vad det blev för mat...


Vad ska man äta idag?

Jaha... då sitter man här och funderar över vad dagens måltid ska bestå av... kanske räcker det med ett mellanmål för tillfället eftersom jag åt grötlunch innan jag åkte till jobbet.
Havregrynsgröt med russin, banan och cashewnötter! Mmmm :)

Passade föresten på att förvarna min chef om den kommande tjänstledighetsansökan och hon verkade glad för min skull och om hon inte är en riktigt bra skådespeleska så tror jag att hon var verkligen var det också, vilket betyder att det säkerligen inte ska bli några problem att få ledigt!!! woohoo :D

Nu är det klart!

Idag fick jag bekräftat att jobbet jag fick erbjudande om från chefen kommer att bli av!
Det är mycket som snurrar i huvet just nu, många saker som ska kollas upp och många smådetaljer som ska fixas så att allt flyter på, vilket jag hoppas att det kommer göra :S

I och med att allt är bekräftat och klart kan jag även lägga in en ansökan om tjänstledigt från jobbet på hemmet för tiden då jag ska jobba med projektet... så hjälp mig nu att hålla tummarna för att den går igenom utan att varken pajkastning eller blodvite skall behöva uppstå!!!

God morgon!

Idag skulle jag egentligen varit helt ledig eftersom jag redan jobbat en halv vecka och sen ska jobba hela helgen, det blev dock inte som jag tänkt mig eftersom jag blev tillfrågad om jag hade möjlighet att sitta med på ytterligare en anställningsintervju idag.
Det går ju ganska fort och så tycker jag ju att det är både roligt att vara med, men också väldigt utvecklande för min egen del, så jag sa att det skulle gå bra.
Måste försöka få tag på lite papper innan bara så jag hinner läsa in mig på ansök också :S

Förutom det måste jag ägna mig åt lite läsning idag... jag ligger grymt mycket efter och det måste bli ett slut på det nu! Tyvärr visar sig inte borgen från sin bästa sida och det är svårt att låta bli att sätta igång med städning när mans er att det verkligen behövs!

Nåväl... det är ju hur många timmar som helst kvar på det här dygnet =)
Hur är det med dig idag?

...

Grattis på födelsedagen lovely sis!

Det finns ingen som kan förstå hur mycket jag saknar dig, faktum är jag nog inte ens inser det själv fullt ut, för när jag inte trodde att det var möjligt att sakna någon mer så hugger det till lite extra i hjärtat.
Om jag ska vara ärlig är jag inte helt säker på att jag skulle stå ut med att veta precis hur stor saknaden är heller, för jag misstänker att det skulle krossa mig.

Det är inte så länge kvar tills vi blir lika gamla du och jag och hur mycket jag än försöker så kan jag inte föreställa mig allt som du gått igenom när du var där jag är nu, hur mycket jag än skulle försöka så finns det inte en chans att jag skulle kunna uppbringa en tusendel av den styrka och det mod som måste krävts av dig.

jag vet egentligen att allt hopp, alla drömmar och alla önskningar om att du ska komma tillbaka är förjäves, men ändå är jag inte redo att ge upp dig ännu.
För den dagen jag gör det kommer ju innebära att du är borta... på riktigt... för alltid... och det är du ju inte!

Du finns här, kanske inte 'på riktigt' men absolut för alltid!


I dag blir det...

...en lugn hemma kväll för 'ovanlighetens' skull!
Känner mig helt slut efter dom här tre kursdagarna jue och jag kommer nog inte orka resa mig ur soffan nått mer idag tror jag!

Har ju föresten inte berättat om hotellet där kursen var förlagd... nämligen eurostop i Örebro! Kan inte säga nått om boendet på hotellet efterom jag inte bodde kvar där, men det jag kan rekomendera är maten!
Jag är helt övertygad om att det var Gud som stog i köket och rörde i grytorna för jäklar vilken god mat! Hela konferenspaketet var för övrigt toppen, servicen var felfri och variationen av frukt/fika/mat var oändlig, att man sen hade fri tillgång till mjukglass och popcorn kan väl ses både som en fördel och en nackdel =)
För övrigt är väl den enda riktiga nackdelen såklart att hotellet ligger en bit ifrån stan och det kräver antingen att man har bil, tar taxi eller åker buss (om man vet hur sånt fungerar vill säga).

Fastå andra sidan.. ser man till att ha trevligt sällskap finns ju ingen anledning att lämna hotellet ;)

Dags att sova

Har fullt upp med att ta mig igenom alla inlägg på bloglovin', det är en hel del kan man säga och jag hinner ju inte med =) Men nu ska jag dock göra mig klar för att sova.. ögonen svider och det är ju faktiskt en dag i morgon också... en dag då jag förhoppningsvis kan vara lite piggare än jag varit idag =)

God natt!


Smart sagt

"Jag bryter inte mot några avtal! Vad jag vet..."

"Jag vet inte vem som är ansvarig, det kan mycket väl vara jag men i så fall har jag ingen aning om det"

Mycket förtroende ingivande :S

Mer bio, mer mys :)

Idag slutade vi lite senare än vad vi gjorde igår så jag har inte hunnit med att springa nånting på stan... men däremot har jag och min namne varit på bio!
Idag blev det 'Benjamin Button' och jag är mycket förvånad över att det inte var mer än tre små tårar som kikade fram i biomörkret :O Men vilken fin film jag tyckte att det var! Jag har redan bestämt att jag måste se den igen och om den kommer till staden blir nog även andra gången på bio!

Efter bion blev det kort besök på Pitchers (?) för att återställa vätskebalansen ;) och nu ska snart börja plocka ihop lie saker inför morgondagen...
Jag är så himla nöjd med dom här dagarna att jag kommer kunna leva läänge på den här känslan!

Tack till alla mina underbara vänner =)

Strax före kursdag 2

Vaknade pigg och utvilad i dag och har inte drömt mardrömmar en enda gång :)
Ska bli hämtad kl 8 av mina nya kursbästis och nu är det hög tid att packa ihop och göra mig redo, hoppas på en mycket givande dag och ytterliggare en trevlig em/kväll inne i Örebro!

Behöver du raggningstips?

Isf kanske det här inte är helt rätt blogg för dig, men jag kan iaf tipsa om nått som garanterat inte kommer att funka:

- Eldar du med ved eller olja?

Myskväll :)

Kvällen har verkligen varit hur mysig som helst! Jag har sagt det förut, men jag förstår det verkligen inte... jag kan verkligen spendera hur mycket tid som helst med Jossan och Ärtan!
Det blev grekisk mat och svensk film... jag såg nog närapå 98% av filmen den här gången och det läskiga var inte ett dugg läskigt när det väl kom till saken :) Det är allt det där innan som gör att jag håller på att krypa ur skinnet!

Jag gillade verkligen filmen! Men saknade såklart 'Linda Wallander' och hennes manliga kollega (minns inte vad han hette), det blir inte detsamma utan dom :(

Ibland önskar jag...

Att det bara var att blinka med ögonen för att kunna spara en minnesbild av något man tittar på!

Det var 17 minusgrader hemma i morse och när jag satt och tittade ut genom fönstret från tåget kunde jag inte låta bli att förundras över hur vacker landskapet är!

Marken är täckt av ett tjockt lager med snö, dom snötyngda grenarna på träden gnistrade av solens första strålar som letar sig fram genom dimman och himlen skiftar i allt från rosa till svagt blått!

Det är just vid sånna tillfällen man bara måste älska våra underbara årstider.

Wallander

Ikväll blir det bio och middag :)
JosePett vill se Wallader och innerst inne vill nog jag det också även om jag är lite feg och måste hålla för öronen och blunda emellanåt, haha!!

Nån som sett den?

Ska bli riktigt roligt med en helkväll tillsammans med min ängel... för vem vet när nästa tillfälle kommer ;)


Örebro, Dag 1

Då är första kursdagen för denna vecka avklarad!
Tror att jag hamnat i världens vänligaste grupp, för när en av kursledarna nämde att jag hade blivit upphämtat inne i stan på morgonen så bokstavligen haglade det erbjudanden om möjligheter till upphämtning inför morgondagen om jag behövde!

Dagen idag har varit lite basic och den enda uppgiften som  jag verkligen kunde lära mig något nytt av fick vi väldigt kort om tid att göra... Lite synd, men jag tror ändå att vi kommer gå igenom en hel del saker som jag kan ha nytta av när vi har kurser hemma sen och just nu känns det lite grann som prio 1.

För tillfället sitter jag mest och väntar på att JosePett ska höra av sig om hurvida vi ska träffas nu på eftermiddagen eller inte, med lite tur kan det bli en sväng på stan och/eller en bio! Det gäller ju att förena nytta med nöje så långt det bara går ;)

"Jag har ett jobb till dig"

När "chefen" ringer vet man aldrig vad som skall komma... idag bad han om lov för att ringa på en söndag och prata jobb, ett jobb som han tänkte att jag skulle ha.
Självklart börjar jag ju att vela fram och tillbaka... väga för och nackdelar... en fördel är att det är ett roligt jobb, en nackdel är att jag kommer tvingas köra bil, vilket ni som följer bloggen vet att jag inte nå gärna gör och speciellt inte om slutmålet för färden ligger på andra sidan 70-skyltarna.

Detta är verkligen ett klassiskt personligutveckling.nu-moment och om chefen tror att jag klarar av uppdraget så kanske det är ett ypperligt tillfälle för mig själv att tro detsamma?

Stickmarkörer


Godkända?

Pysslar med pysselbilder

Sitter och pysslar med lite bilder som jag tagit på några stickmarkörer som jag gjort idag... har tusen saker jag ska hinna med innan jag lägger mig men känner att detta är något jag måste göra!
Det är inte likt mig att dra ut på saker som jag lovat andra att göra och nu kommer det ju inte bli nått pyssel på tre dagar så jag måste iaf se till att få iväg en liten bild för översikt!

Såg för övrigt att det går en Beck-film på tv nu så när jag fixat klart bilderna ska jag stänga av den här datorn och gosa lite i tv-soffan med min nya bärbara... (jag fattar fortfarande inte hur bra det verkligen är med en liten dator!) =)

Orolig

Jag har inte hört nått mer om hur det är med X!
Vet inte om jag ska tolka det som att läget är under kontroll och att jag borde höra nånting om det inte är det, eller om jag ska ta det som att ingen har tid att ringa till mig för en update?

Tycker inte om sånt här :(

God morgon!

Känns som att den här söndagen kommer bli en bra dag!
Jag har massor med saker som ska göras men ändå inte allt för många måsten, vilket betyder att jag kan göra sånt jag känner för =)
Om en stund ska jag ringa till mitt hotell och prata lite med dom bokningar och sånt, annars är det läsning, städning och pyssel som står på schemat idag. Bara trevliga saker alltså ;)

Hur ser din söndag ut?

Om Melodifestivalen

Men snälla?

Vad tyckte ni om melodifestivalen?

Jag vet att jag sågar den varje år och att jag aldrig tycker om låtarna (och ändå står jag fast vid att inte lyssna på dom i förväg) men i år var det väl ändå katastrof? Var det inte?
Jag har riktigt svårt för Petra Mede... hon kämpar så hårt för att vara rolig och ändå lyckas hon förvånansvärt sällan...

Näe, Kvällens delfinal var minst sagt en besvikelse :(

Melodifestivalen

Precis när jag skulle lämna La pep min mobil till och läsningen i sms:et var allt annat än rolig... en kall hand kramade om mitt hjärta och jag kände att jag dog en liten smula.
Av allt som jag kan ge sken av att jag tycker är viktigt finns egentligen ingenting så viktigt som min familj och mina vänner och aldrig känner jag mig så maktlös som när någon av dom inte mår bra.
Jag målar upp bilder av ett helvete som jag vägrar att uppleva igen och bara tanken på hur fort livet kan förändras får mig att börja gråta...

Det finns inget jag kan göra... det finns inget jag kan säga för att nånting ska bli bättre just nu, så tack och lov för melodifestivalen som kan lura mina tankar åt ett annat håll en liten stund!

Ytlighet när det gör som mest nytta!Hemma

Kom hem från La för en stund sen och jag känner mig riktigt nöjd med mina inköp för dagen!
Ett av dem är nämligen mina nya bästis och blivande ständiga följeslagare framöver... En dator!!!  Det känns riktigt bra att kunna ha den med mig redan nästa vecka när jag ska på kurs och jag fattar faktiskt inte varför jag inte kommit mig för med att köpa en tidigare :)

Har dock inte riktigt hunnit vänja mig med den... den är ju så liiiten och för mig som är van med en stationär dator känns det som en helt ny värl! Ni kan alltså räkna med ännu fler slarviga stavfel ett tag fram över än vad ni redan fått vänja er med, men det bjuder jag på!

Passade ju såklart på att hälsa på mormor och morfar när jag ändå var i den stora staden i norr och självklart slet jag upp datorn redan där.... hur ska man kunna hålla sig?
Morfar (85år) blev mycket nyfiken och jag tror att blev ordentligt sugen på att köpa en själv, spec. när vi pratade om att man kan sköta i princip alla sina bankärenden via nätet...
Jag tvivlar inte en sekund på att han skulle fixa det hela, han är en riktig tekniknörd och läser instruktionsböcker med samma intresse som jag läser böcker om hjärta och smärta :)

Det finns ju seniormobiler nu för tiden... men finns det seniordatorer?

Här skulle det egentligen finnas en googlad bild på datorn, men alla bilder ser så små ut och innan jag publicerar nån måste jag kolla på min vanliga dator om dom verkligen är så små eller om det bara har med skärmen att göra! ;) Haha!!

God morgon!

Idag är jag uppe lite tidigare eftersom jag ska iväg på en utflykt!
Färden bär mot La där jag har en massa roliga ärenden att uträtta samt att jag ska hälsa på hos mormor och morfar :) Det var allt för länge sen jag var dit nu och det dåliga samvetet börjar komma krypandes...

Har ingen aning om vad jag kan tänkas komma hem med i shoppingbagen idag... jag ska kolla lite på en bärbar dator har jag tänkt, trots att jag knappt vet hur dom fungerar! hehe!

goda konsument råd i den frågan mottages tacksamt! nått spec jag ska tänka på?

Ska snart gå iväg och göra lite frukost men innan dess måste jag stilla min nyfikenhet och göra ett besök på bloglovi'n!

Do you know what it feels like...

Ni vet Enrigue Iglesias  ping pong sång?

Det är inte helt ovanligt att jag känner mig så, som den siste som får veta... ibland får jag inte ens veta alls...

som t.ex. vad som hände egentligen, varför jag inte dög och vad jag gjorde för fel... 
som  att en 'god vän' förlovat sig och inte säger nått på tre månader...  (den sved för övrigt jävligt hårt 'vännen')
som att barndomskamrater blir gravida...

Sånna saker skulle man ju bli glad av att få veta, vissa gånger som en av de första och ibland kanske även före alla andra!

Kanske är det därför känslan av att vara den enda som vet värmer ytterligare lite extra i maggropen ;)


Pausblogg

Passar på att knåpa ihop ett litet inlägg såhär i 'Let´s Dance' pausen...

Har fuskat med bokläsningen idag *skäms* hade ju tänkt läsa klart det sista i dag, men jag kommer få använda delar av helgen till att göra det istället.. attans! Jag som verkligen trodde att jag hade bättre självdisciplin än så :(

Har iaf varit på kalas och blivit bjuden på en massa fika ikväll, det bjöds både på smörgåstårta, gräddtårta, chokladtårta och som om det inte var nog fanns även en massa "vanligt" fikabröd :S
Det är alltså inte att tänka på att det blir nått gott att mumsa på under tiden som jag kollar på 'Let´s Dance'! haha!

På tal om det så har jag nu bestämt mig helt för vilka som är mina favoriter! Elisabeth Höglund och Laila Bagge =) Har för övrigt varit in och läst Bettan och Tobias blogg, vilken jag faktiskt kan rekomdera varmt! Dom är hur härliga som helst jue =)

Nu måste jag dock återvända till tv-soffan så jag inte missar utrösningen!

Om "utmaning"

Va roligt att så många hänger på! Önskar dock att fler vågade göra det publikt, men det är ju upp till var och en...

Efter att ha läst dom senast publicerade svaren har jag kunnat komstatera att många, på frågan om vilken hårfärg man föredrar hos det motsatta könet, svarar att man egentligen föredrar det alternativet som ens respektive inte har! :O

Nån som har nån gissning på varför det är så?

Dagens "att göra" lista

Kollade just på listan jag gjorde igår över vad jag skulle ägna dagen åt... hmm... det har väl gått sådär måste jag erkänna! haha!

- Frukost med bloggläsning
- Städning av kylskåp ;)
- Bokläsning
- Promenad
- Lunch
- Bokläsning
- Paketinslagning
- Pyssel
- Kalas
- Let's Dance

Nu är jag dock osäker på hur mycket tid jag har att förfoga över... vet ju inte när det är bestämt att jag ska infinna mig på kalaset och jag hade lite grann glömt bort att det krävs nån timmes förberedelser inför sånna aktiviteter :O Jag får nog prioriter bort pysslet och promenaden, men kan kanske 'jogga på stället' under tiden som jag duschar som kompensation?
Nu ska jag hur som helst gå iväg och slå in dom där paketen... det känns som att det är ganska viktigt att det blir gjort!

Utmaning; Kylskåp

Oh my god!
Det blir bara värre och värre jue... Jennyn sätter mig sannerligen på prov! Först badrumskåpet och nu kylskåpet!!!! Vad kommer härnäst?!?! :SMina fem favoritsaker som alltid finns (läs; bör finnas) i kylen är:

1. Mjölk
2. Yoghurt (helst kokos, annars vanilj)
3. Saft
4. Lök i alla tänkbara färger
5. Potatis


Har funderat länge på om jag ska utmana någon annan eller inte... en bra sak med utmaningen för min egen del är ju iofs att kylskåpet blev städat :S så kanske är det finns det fler som behöver en anledning för att ta tag i den saken? haha!!! Om ni nu vill hänga på så väljer jag iaf att utmana:

Chaos (Är lite extra nyfiken eftersom allt hos henne är ekologiskt!)
Fanny (Eftersom jag tror att hennes kyl bara rymmer GI vänlig mat)


Gör så här..

Länka till den som ni blivit utmanad utav, fota din kyl/frys eller båda..
Lägg upp korten och utamna om du vill några som du kanske är lite nyfiken på.. ;)
Skriv 5 saker du har oftas i din kyl/frys..
Skriv ett lite medelande till de utmanade så de vet att de blivit utmanade..

God morgon!

Det är onekligen lite svårt att ta sig upp ur sängen om morgnarna men jag skyller på mörkret! det är inte alls lockande att gå upp när det fortfarande är kolsvart utanför fönstren :(
Nu när det äntligen blivit ljust ute kan man se att det börjat snöa igen, ingen snöstorm som jag hört en del hota med utan bara små, små flingor som sakta dalar mot marken!
Jag är inte helt trött på vintern ännu och sånt här väder får det gärna vara, snöstormen och dom 30 minusgraderna som jag hört ryktas om kanske är att ta i lite väl mycket men våren behöver inte skynda sig hit än på ett tag känner jag.

Nu är det dock hög tid att sätta lite fart och jag börjar ju självklart med det viktigaste först, era bloggar! ;)


En trött Elis

Idag har det varit en lååång dag! Började ju kl 7 med en halvtimmes promenad trots att jag knappt hunnit vakna och efter det har det varit fullt upp hela dagen! Mycket roligt, men så blir man ju trött också =)

Morgondagen kommer icke bli desto mindre upptagen och för tillfället ser planeringen ut som följer:

- Frukost med bloggläsning
- Städning av kylskåp ;)
- Bokläsning
- Promenad
- Lunch
- Bokläsning
- Paketinslagning
- Pyssel
- Kalas
- Let's Dance (för det är väl fredag imorgon?)

God natt!


Sånt man bara får göra om man är tant

Jag och mor stog tillsammans vid kassan och väntade på att få betala för lite ytterst viktiga saker som vi absolut var tvnungna att köpa, tjejen i kassan pratade lite snabbt i telefon med en kollega om att hon behövde hjälp i kassan men tar sen betalt av mamma.

Under tiden smyger det runt en tant i gul kappa kring (den ganska långa) kön och helt plötsligt står hon brevid mig, sakta men säkert tar hon sig närmare och närmare kassan där hon snabbt som ögat fångar kassörska uppmärksamhet när hon blir ledig, för att få hjälp att hitta ett lämligt paket med 5-pack strumbyxor i ljusbeige nyans. För att vara riktigt säker på att hon får rätt färg lyfter hon även på kappan och kjolen för att visa sina strumbyxbeklädda ben inför den samlade skaran förvånade kunder.
Kassörska tittar ursäktande på mig och går iväg för att hjälpa den rara gamla damen och jag lägger upp mina viktiga saker på disken under tiden.

Kassörskan kommer tillbaka och lägger tantens strumpbyxor vid sidan om mina saker och när hon sträcker sig efter mina varor är tanten där igen, ännu snabbare den här gången och puttar undan mina saker med sina strumbyxask.
Kassörskan tittar förvånat på mig, men tar tantens kartong och ger mina saker vidare till kollegan som just anländer och man kan nästan höra hennes ögon be om ursäkt...

Det är så orättvist!
Hade jag visat benen på Lindex (och trängt mig före i kön) hade jag ju blivit arresterad!

Älskade ängel!

Tre timmar med min ängel är alldeles för lite!
Önskar bara att jag hade förmågan att ta det lite lungt när jag umgås med henne... jag blir så glad och ivrig av att träffa henne att jag pratar alldeles för fort, alldeles för mycket och om alldeles för konstiga saker, stackars henne! :)

Hade ju pappas bil till MellanStaden i morse och under tiden som jag tog mig frammåt med den (alltså när jag kom på att jag skulle lägga ur handbromsen) började jag fundera på mina skills som bilförare... eller ska jag säga bristen på dem :S
Jag är nog den sämsta på att köra bil och det som jag misstänker att jag har absolut svårast för är att köra rakt fram! Jag blir ju nästan lite rädd själv när jag är ute och kör! Näe.. jag får nog tänka över det där med bilköp en extra gång och kanske lägga lite energi på att få politikerna här att fatta beslut om att bygga tunnelbana istället.

Hur som helst så kom jag ju iaf fram dit jag skulle och det blev frukost/brunch/fika på stället där vi konstaterade att JosePett brukade hänga när jag var i skolan och tvärt om (till mitt försvar vill jag bara tillägga att det senare alternativet bara inträffade en enda gång!).
Men såklart gick tiden alldeles för fort och innan vi ens hunnit prata om hälften av det vi skulle kunna behöva säga var det dags att gå :( Varje gång jag träffar henne så tänker jag att det inte av någon anledning får dröja lika länge tills nästa gång vi ses och jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att träffa henne lite oftare under det här året! Går allt som det ska ses vi nog igen redan nästa vecka för att gå på bio, men med tanke på hur de flesta av våra planer slutar så tar jag inte ut nått i förskott =)


träningsvärkar

Jag har en prick träningsvärk i min vänstra arm idag... funderar på vad det kan komma sig av och det enda jag kommer på är det måste vara från att jag höll i telefonluren genom alla a-kasse samtal igår! Det är hårt att arbeta ;)

Min bästa!

Imorgon bär det av till MellanStaden för att umgås en stund med min bästa (icke att förväxlas med den bästa som jag ju inte får skriva nått mer om)!
Det ska bli så grymt kul att träffa henne igen och jag längtar så mycket... kan nästan inte fatta hur det kan finnas någon som förstår mig så bra som hon gör och hur vi kan vara så lika fast vi egentligen är väldigt olika.

Jag är så himla glad att jag har henne och även fast vi båda är lika dåliga på att hålla kontakten så vet vi båda två att det inte är för att vi inte vill, utan för att det bara blir så, jag vet att hon finns där för mig när jag behöver henne och hon är nog en av få som alltid finns även om jag hoppas att jag aldrig mer kommer råka ut för något som sätter det på prov...

Love ya!

Orkar inte..

..läsa mer nu!
Jag är trött på krig och elände!


Är du vänsterhänt?

Egentligen skulle jag skriva om nånting helt annat men så kom jag in på att läsa och skriva... jag har hört ett uttryck om att just läsa som va ungefär "att sitta med näsan i en bok" (stämmer det?) och då kom jag att tänka på en sak som en arbetskamrat frågade mig om, med tanke på att jag är just vänsterhänt...

Nämligen om jag lutar mig väldigt mycket över pappret när jag skiver!
Det låter ju hel konstigt men jag fick lov att fundera ett tag (och prova lite, haha!) och kom faktiskt fram till att jag nog gör det, även om det var mer tydligt när jag var yngre. Då låg jag ofta över bordet/skolbänken med huvudet vilande på högerarmen när jag skrev.
Nu för tiden sitter jag nog mer rak i ryggen när jag skriver men istället vänder jag mina papper och block ett kvarts varv, så att långsidan på pappret ligger mot mig och jag skriver texten lodrätt istället för vågrätt.

Nån mer som känner igen detta?

En riktigt god morgon!

Vilken underbar dag =)
Somnade med ett leende igår kväll pga flera saker... bland annat för att den senste i raden av guldklimpar (den som också tågade sig in i hjärtat med rekordfart) skickade ett överaskande sms! Tyvärr blir jag ju att sakna er alla så sjukt mycket när ni ger er till känna.. skulle man kunna ordna nån slags delad vårdnad om mig bland er? så att jag får åka runt mellan er underbara människor med jämna mellanrum?

Väcktes på ett precis like trevlig sätt då JosePett skrev och undrade om vi kommer ses imånn... det kommer vi göra om bara flyget från frankrike behagar vara i tid ikväll så att pappas automat står till mitt förfogande imorgon!
Förstår dock inte hur jag och min ängel ska hinna prata igenom nånting ordentligt på bara två-tre timmar :S

Nu måste jag leta reda på lite feel good music och läsa lite bloggar innan jag ska slå upp boken igen...

Utmaning

1. Är du nöjd med namnet dina föräldrar gav dig?
Var inte det när jag var yngre men nu känns det som att det inte är nått att gå och deppa över

2. Vilka sorters djur har avsiktligt bitit dig?
Tror nog bara att det är min katt Tea (och en massa småkryp)

4. Vilken tecknad/animerad Disneyfilm är din absoluta favorit?
Vet inte... minns 'Den lilla sjöjungfrun' och 'Skönheten och odjuret' bäst så nån av dom kanske

5. Har du något mål som du vill uppnå just nu?
Jag har många mål och ännu fler drömmar...

6. Är du allergisk mot något?
Katter (bra va?), pollen, gräs, stefrukter (men det bryr jag mig inte om) och orättvisor

7. Väljer du att köpa ekologisk mat istället för "vanlig" när det finns som alternativ?
Ja, så ofta jag kan även om jag är skeptisk till endel märkningar (som t.ex att alla ICAs varor blev ekologiska över en natt, alltså ungefär lika fort som man märker om ett paket köttfärs).
Men jag anser ändå att det är viktigt att man tar ställning annars kan ju inget förändras.

8. Vilken hushållssyssla skjuter du upp så länge som möjligt?
Att damma

9. Vilken sport/idrott har du hållt på med som längst?
Handboll

10. Tror du att pengar kan köpa lycka?
Nej det går nog inte, men det ger ett bra utgångsläge

11. Står du helst framför eller bakom kameran?
Bakom

12. Sjunger du i duschen?
Nej

13. Tar du några vitaminer/kosttilskott?

Måste nog erkänna att jag är lite av en periodare vad det gäller sånt

14. Vilken sorts frukt åt du senast?
En blandning av ananas, mango och papaya

15. Har du gjort något du ångrar den senaste månaden?
Det har jag, men det jag ångrar mest är något jag inte gjort...

16. Vilken hårfärg föredrar du på det motsatta könet?
Har alltid varit svag för mörkt hår förut men det stämmer nog inte helt längre

17. Hur spenderas en födelsedag allra bäst?

En födelsedag ska firas i dagarna tre! Familj, vänner och vila ;)

18. Brukar du handla på kredit?
Aldrig! varför gör man det?

19. Har du någongång handlat på Gekås i Ullared?
Har varit där två gånger :O

20. Vad tänker du göra nu när frågorna är slut?
Slösurfa en stund och sen sova!

Eftersom jag bara hängt på den här utmaningen utan att ha blivit personligt ombedd så hoppar jag också över att utmana någon, fritt fram alltså (glöm inte att lämna en kommentar så jag kan kika på svaren!) och har du ingen egen blogg går det utmärkt att låna lite utrymme bland kommentarerna!


Sparta?

Jag ska ta reda på vad 'sparta' är och jag får inte googla... efter att ha suttit och letat i hela boken samtidigt som jag tänker... 'sparta, sparta, sparta...' har jag inget val annat än att ge upp eftersom jag fått denna på hjärnan: Självklart har jag fuskat nu och googlat fast jag inte fick... i morgon kommer jag hitta svaret i boken utan problem =)

Istappar


mitt nya jobb; a-kassa handläggare?

Gah! Jag blir galen av alla frågor om a-kassa!!!! jag blir nervös bara av att telefonen ringer när jag är ensam på kontoret och när samtalet sen inleds med frasen "Hej, jag har en liten fråga om a-kassan" då är jag färdig att svimma. det finns inga små frågor om a-kassan, jag kan inget om a-kassan, det finns ingen som kan något om a-kassan!

Faktum är att jag tvivlar på att det ens finns nån a-kassa... Det skulle inte förvåna mig om det är nån som hittat på allting och roar sig med att skicka ut obegripliga brev till folk som sen blir alldeles förtvivlade och vill att jag ska hjälpa dom!

För det vill dom! ALLA vill att jag ska hjälpa dom med deras a-kassa... eller iaf fyra stycken... och jag kan ju inte hjälpa, för jag vet ju inget :( Stackars mig!!!! Eller... ja, ok.. stackars dom!!!!

En ny Meja

Har ju helt glömt bort att berätta om att det förrgår anlände ännu en liten Meja ! Jag är så glad för eran skull att det nästan gör ont i mig =)


En som säljer med telefonen som redskap ;)

Idag blev jag uppringd av en kille som frågade en massa frågor om mitt PPM (?) sparande... jag svarade honom att jag var mycket aktiv i mitt pensions sparande och han frågade glatt "hur ofta då? varje gång kuvertet kommer?" Öhmmm... jag va ju inne på banken för typ  fem år sen men det vågade jag ju såklart inte säga, så jag halvljög lite och sa bara att 'det är inte jag som har hand om det där'.

Till svar fick jag 'hoppas att den personen gör ett bra jobb för annars lär väl du lyncha den' efter det önskade han mig en bra dag och sa hej då.

Varför kan inte dom trevliga säljarna envisas med att snacka en stund? han va ju tom skåning =)

Ensam

Väcktes av ett sms om att jag kommer bli ensam på kontoret idag... som om jag inte var nog nervös ändå :S Det är hur tråkigt som helst att vara ensam där, jag är livrädd att telefonen ska ringa eftersom jag i 99 falla av 100 inte är till någon hjälp, men samtidigt bli ju dagen såå lång när man sitter ensam och inte har något speciellt att göra! Hua! Sånna här tillfällen känns lite halft bortkastade eftersom jag ju inte lär mig nånting av det... jag skriver bara upp allt som jag inte kan svaret på och sen får dom andra lösa problemen,  mycket utvecklande :(
Läggdags

Har läst några sidor i boken ikväll, hann inte så långt eftersom jag inte ville missa varken 'advokaterna' eller 'raw'! Något som jag dock kan konstatera efter bara ett tiotal sidor är att jag tycker att det är sjukt svårt, och då menar jag verkligen s v å r t, måste komma på nått sätt att ta mig ur hela det tankesättet för det gör det ju inte lättare precis.
En bra grej kanske kunde vara att snacka lite om gamla greker med mitt levande uppslagsverk (läs; morfar), han känner ju alla dom där gubbarna och kan säkert lära mig en massa bra saker...

Kanske hinner jag läsa lite mer imorgon men jag måste även samla lite kraft inför en eftermiddag på kontoret, kan bli mycket att göra med både dom gamla och dom nya uppsägningarna, inga roliga samtal precis om än väldigt lärorika för min del :(

God natt!

Fiskgryta med hummersmak

Jag har lyckats komma igång lite här hemma igen, om än på halvfart måste erkännas... boken är hämtad och jag har tänkt börja läsa lite den redan ikväll eftersom jag tydligen måste lämna tillbaka den snart igen :(
Försökte få mamma att låna en likadan på biblioteket i MellanStaden men även där skulle dom vara tvugna att göra ett fjärrlån! Vad är detta?
Verkar som man måste låna den direkt i Örebro för att kunna ha den ett längre tag men det känns ju inte så enkelt att styra upp det... hjälpa mig?

Jag har även lyckats laga lite mat idag (det var pinsamt länge sen nu!) det fick bli en fiskgryta idag och det var för övrigt i den här rätten det skulle vara fänkål.
Efter mina problem med att hitta en butik som sålde det uppstog nästa nästa bekymmer... hur gör man med den? Det fick bli lite improvisation men nån spec smak av den kändes inte.
Överlag så tycker jag att det här va en tråkig och färglös rätt, om än ganska god  och creme fraichen med saffranssmak gjorde ju ingenting sämre!


Fjät?

Det verkar vara fler än jag som går och drar benen efter sig här hemma...


Tråkiga nyheter

Ringde till min arbetsvän S för att fråga om hon hade tid med en fika, det hade hon inte och istället för att surra om en massa stunt över en kopp kaffe fick jag veta att ytterligare 6 personer säg upp i den förvaltningen där jag jobbar... däribland hon :(

Fy sjutton va trist! jag saknar henne redan...


Nä, nu får det vara nåck!

Jag har fortfarande inte tagit mig till biblioteket... faktum är att jag är så seg att ta mig dit att dom ringde till mig för en stund sen och retade upp mig en aning (det omtalade humöret, jovsst!).
Alla säger att stadens bibliotek är så himla bra, jag håller inte med! Dom säger helt korkade saker och avslutar med 'det förstår du väl?' jag förstår ingenting! Det enda jag vill är att låna en ynka liten bok av dom och att jag ska kunna få ha den tills jag läst klart den!!! Om dom tänker fortsätta bråka tänker jag bli kriminell och kopiera hela boken innan jag lämnar tillbaka den och om jag känner mig riktig farlig kanske jag inte ens tänker betala för kopieringspappret! Det förstår dom väl??

Förutom att jag inte kommit i väg dit ännu har jag heller inte tagit mig in i duschen än... vad jag gjort istället vet jag dock inte, för det har inte hänt nått här hemma på hela dagen :S Så nu får det helt enkelt vara nåck! det är dags att sätta lite fart!


God morgon!

HUA! Det är verkligen inte bra att vända på dygnet! Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att vända tillbaka sen så man kommer upp i tid på morgonen?! Kanske är det lika bra att ge upp och istället  köra ett varv runt till man kommer i fas igen?

Idag har jag iaf fått i mig lite frukost, det känns moget och bra men under tiden fjantade jag omkring på FaceBook vilket kanske tog udden av min präktighet lite... Nåja, idag ska jag gör ett besök på biblioteket här i staden för att hämta min framtidsbok! Mycket spännande och mycket nervöst men sååå roligt =)

Hur är det med dig idag?

Förväntansfull

Imorgon börjar det på riktigt!
Jag kommer äntligen kunna sätta fart mot framtiden och det känns så himla kul att få komma igång :)
Jag är lite rädd för att det kommer kännas för svårt men nu måste jag verligen ge allt. Detta är ju det jag vill... det jag drömt om så länge, men aldrig haft motivationen att genomföra och därför känns morgondagen extra viktig, det är nu det gäller!

Min Örebro vistelse börjar för övrigt också närma sig, ett bio besök är planerat men jag hoppas på ännu mer sällskap, så jag slipper sitta ensam hela kvällarna... med detta vill jag påstå att jag nu HAR informerat om mitt kommande besök och att det alltså bara är att höra av sig =)


Bilder, Säfsen
Konsten att ta en komplimang

X - Vad fin du är!

Mitt argaste jag - VA! Jag? Tycker DU att det är JAG som är det?

X - Nä, jag menade nån helt annan... Jo du! du är fin idag.

Mitt smörigaste jag - Jasså fin! Jag tyckte du sa full =)

Segt...

Det är inte direkt någon effektiv dag idag... har inte kommit igång med pysslet ännu eftersom jag började kolla på repriserna av körslaget och Let's Dance, men det känns som att det blir till kvällen! Förutom det orkar jag inte ta tag i någonting... tänker inte laga nån mat idag, kommer troligen inte orka ta mig an varken att städa eller packa ur väskan och jag pallar inte med att grubbla nått, även om det finns lite saker jag funderar på... Som samtalet vid frukosten sista dagen i säfsen, det kändes konstigt och jag vet att jag troligen inte lyckades speciellt bra med mina försöka att inte visa att dom gjorde mig ledsen...

Hur som helst är jag iaf ledig i morgon och då känns det inte lika ruttet att slösa bort en dag med att vara lite sliten, det är ju trots allt inte allt för ofta det händer!
Men nu är det hög tid att genomföra mitt dagsverke; att ta ta en dusch =)

Vad har du för dig idag?

Morgon

Idag är det pyssel som står på schemat, om jag orkar, och tur är väl det för jag behöver nånting att tänka på! Men innan jag kan börja med det ska jag göra iordning en fruktfrukost och läsa igenom alla bloggar på riktigt, Nice!


RSS 2.0