Uppmuntrande ord

Det är ju fint och bra att jag har en så omtänktsam mor.

När vi gick genom Staden i ösregnet och jag bar våra shoppingpåsar under min poncho tittar hon på mig och säger skrattande

"Ja, NU kommer ju i alla fall folk tro att du är gravid"

Precis det ryktet som jag känner mig mest motiverad att spä på.

väderstatus

Enligt vad jag kunnat skåda utanför Borgen vräker regnet ner och enligt diverse vädertjänster i mobilen kommer så att ske hela dagen.

värsta tänkbara på en marknadslördag :(

En liten Kvällstrudilutt

Bäddar ner mig vid 21 tiden och bäst som jag ligger och blundar mot mörkret hör jag glassbilen.

Om det inte var för att jag ogillar att köa så skulle jag dra nån gammal trasa omkring och tassa ut!

Äntligen en Android-app till blogg.se!

well, den har säkert funnits ett tag för det var länge sen jag letade.

Men mi oh my vad roligt att den är här =)

Kalas

Idag fyller min kära sambo år och det har såklart vi i familjen uppmärksammat! Det här med valet av mat och fika som det skulle bjudas på var sannerligen inte lätt, men efter mycket om och men fastställdes varmrätten till att bestå av tacopaj. Enkelt, gott och helt lagom.
 
 
 
Lika mycket som jag älskar honom älskar han kanelbullar, men nu fanns helt enkelt inte tiden till att baka det så jag föreslog att jag kunde göra en kanelbullesockekaka istället och eftersom glass med chokladsås är favoriten framför tårta och annat gott glegg fick det bli den gamla klassikern marängsviss istället.
 
 
Presentskörden bestog av batteridrivna salt- och pepparkvarnar med belysning (hujedamig!), presentkort på massage, en rejäl verktygslåda och en liten fadderhöna. Vad som uppskattdes mest är svårt att säga men om hönan "Äggda" börjar värpa så kommer jag i alla fall få konkurrens när det gäller uppmärksamheten. Det är en sak som är säker =)

Varvning!

Kvällen igår spenderades på ett möte så därför fick jag en straffrunda i spåret idag. Smset från syrran igår upplyste mig om att hon klarat varvet så jag kände minst sagt pressen att förbättra mig...
 
 
...och precis som alla säger; it's all in your head! Jag fixade det =))
 

Next best thing

Sambon har övernattat med jobbet på annan ort så jag har spenderat en del av "egentiden" med Magnus Betnér.
 
Mycket trevligt men nu känns det som att Mr. T kan få komma hem!
 
 

Bring it on!

Fader vår lurade iväg mig på en shopping tur idag (oh mi, oh my vad han fick kämpa!) och jag har nu investerat i ett par termobyxor inför en ev. vargavinter.
Återvinningslådan

Att källsorter känns viktigt och bra för mig men nått som jag inte gillar är att ha all dessa insamlingspåsar stå och skräpa överallt. Vi ville ha dem nära till hands och det resulterade i att dom oftast stog på golvet i hallen så vi har letat och letat efter någon form av möbel som kunde fungera som förvaring men tyvärr utan att vi lyckats hitta rätt.
 
Så vi bestämde oss för att bygga en egen låda!
 
Tanken är att den ska stå i hallen och att det även skulle gå att sitta på den om så behövs för att till exempel ta på sig skor.
 
 
Till målningen provade jag en miniroller och jag bara älsar den! inte minst för det supersöta lilla tråget =)
 
 
Den färdiga lådan med ett litet beslag för att lättare kunna öppna den.


Och så här ser den ut invändigt! Gott om plats för alla olika påsar som behövs för diverse insamlingar. Vi är supernöjda med den här lösningen och bäst av allt, vi har fått lära oss lite do's and don'ts inför kommande projekt =)

Viktigaste renoveringen

Efter en hel del tjat gav jag under semestern med mig och lät påbörja en uppfräschning av garaget. Det vinnande argumentet från hans sida vara att något behövde göras åt taket och väggen i ett hörn där det läckt in vatten för några år sedan.
 

Yttertaket blev åtgärdat direkt efter läckan men invändigt har två trasiga gipsskivor funnits kvar och lämnat isoleringen oskyddad.

Nya skivor på plats och när man ändå har röjt undan alla grejjer kan man ju lika gärna måla på lite färg också!

Så även på väggarna...

Lägg gärna märke till hur fint vi gersågat listerna runt ventilationen! Ska det göras kan det lika gärna göras ordentligt =) Eller om sanningen ska fram, det gäller att ta alla chanser till träning.
Så när allt är vitt och vackert riktades blickarna mot golvet och såklart fick det bli lite färg där också.

Sedan de här före- och efterbilderna togs har det även kommit upp ett par lysrör i taket och nu återstår att fixa det sista med inrednignen. Hänga upp en stege på väggen och placera ut alla saker där vi (läs kärleken) vill ha dem, till skillnad från nu när allt blev stående lite hur som helst.

Så! men ett nyrenoverat garaget och ett förråd snyggare än större delar av huset i övrigt hoppas jag nu på att nästa projekt kommer att vara hallen!
Dagens dop

Efter lunch idag gav vi oss iväg längs krokiga skogsvägar för att ta oss till den vackra kyrkan i Ramsberg för att delta vid lilla Fanni's dop!
 
Fanni skötte sig jättebra hela tiden men enligt hennes mor var det nära till tårarna när prästen hällde vatten på hennes huvud. Men å anda sidan, vem var inte nära att börja tjuta?! Sånger om liv och död i falsett har en förmåga att få mina tankar att gå till älskade Lovely Sis och hur mycket liv och glädje som än finns runtomkring så hugger det till i hjärtat vid sånna tillfällen.
 
Min underbara vän och hennes supergulliga dotter! Det känns helt overkligt att det är över tio år sedan vi sjungades om studentens lyckliga da'r skildes åt på skolgården men ändå så offattbart kul att vi fortfarande håller kontakten trots att det ibland går långa perioder mellan gångerna vi ses!
 

Till dopfikat bjöds på massor av fikabröd och tårtor, däribland den här gulliga med små fotavtryck och en liten "Fanni" liggades på en filt. Söt och god precis som en tårta ska vara!
 

Sånt som hänt...

Det är så lätt att tyngas ner av det tråkiga vädret men faktum är ju att dom fina stunderna finns där då och då. För inte kan man bli nedstämd när man får spendera en sådan här dag vid sommarstugan?!
 
En trevlig, eller kanske rent av mysig, middag med lillasyster Nea.
 
Lilla Tea är bättre i sin tass och har börjat vara ute lite igen. Helst hade jag hållt henne inne för jämnan av rädsla att hon gör sig illa igen men innerst inne vet jag ju att hon ändå mår bäst när hon får som hon vill =)
 
Efter lång väntan har det blivit lite fart på kärlekens tomatodling, men även om tomaterna blivit både fler och större sedan den här bilden togs verkar mognadsprocessen gå väldigt långsamt. Kanske kommer vi kunna ha tomatplantan istället för julgran med röda kulor i år?
 
För ovanlighetens skull passade jag på att bädda sängen rdentligt när min kära vän Cessa kom hit och fikade. Helt klart är ju att jag är den enda som tycker att det är onödigt stort med en 1.80 säng.
 
Ett nytt favvotillbehör till grillningen har jag hittat på! tomat, lök och fetaost sallad med pesilja från egen skörd! MUMS!!
 
 

Man tager vad man haver

Efter en liten incident med frysen vilken höll på att sluta med att hela innehållet tinade upp har jag bestämt att det är lika bra att börja jobba sig igenom varulagret.
 
Däribland massor med bär så när Bror var hemma på visit för någon vecka sedan passade jag på att bjuda på hembakat =)
 

It's a hard work

Fick se den här lilla krabaten utanför fönstret. Inte alls så trevlig att komma i närheten av men ändå lite söt att beskåda där den kämpade på för att orka flyga vidare. Påminde om "någon annan" jag vet som också brukar kippa efter andan av ansträngning =)
 
 

Bra dagar

Ibland känns det som att hur väl jag än försöker ta tillvara på alla härliga stunder som finns så kan jag ändå inte få nog av dem.
 

Kan hända att det har något med "honom" som jag delar dem med att göra...

Man får bara en chans till ett första intryck!

Så därför valde jag att snickesnacka lite med "nya" grannarna en dag då jag var sådär lagom sval och fräsch efter träningen.
 
Jag har inte sett honom sen dess... :S

The worrying kind

Vaknade av en mardröm som egentligen är jättelöjlig men ändå kan jag inte släppa tanken på att den betyder något.

Hur får man det att sluta?

RSS 2.0