Tiden springer ifrån mig

Idag har jag inte hunnit med i närheten av allt jag ville göra men tack och lov är i alla fall det viktigaste klart!
Jag börjar bli riktigt nervös inför resan nu och det känns som att jag går och darrar mest hela tiden samtidigt som jag oroar mig över hur det kommer gå att vara borta från alla mina närmaste under så lång tid... att säga hej då är inte min grej eftersom jag börjar grina av att bara tänka på att skiljas från dom jag tycker om, men det här är något som jag vill göra och jag vägrar ge upp nu trots att det känns lockande många stunder! =)

Skam den som ger sig... eller?Jag känner mig lurad

Jag måste vara en riktig drömkund för ett företag som tillhandahåller mobilabonnemang! Idag ringde jag till telia för att fråga om jag kommer kunna använda min mobil när jag åker på kursen och vad det kalaset kommer att kosta i så fall.. tjejen jag pratade med var supertrevlig och svarade snällt på alla mina funderingar, till skillnad från pubertetspojkarna som jobbar i telias butiker och som bara står och stirrar oförstående (många gånger bara på varandra) i sina rosa pikétröjor när man försöker få ur dom någon form av användbar information.

Efter att jag fått svar på allt jag undrade så frågade den trevliga flickan om jag inte hade funderat på att byta abonnemang, vilket jag ju faktiskt har men den gången fick jag till svar att jag hade det bästa... när jag sa att det skulle kunna vara aktuellt började hon rabbla månadsavgifter och bindningstider under tiden som jag febrilt försökte hinna med att både skriva, tänka och räkna samtidigt.
Det hela slutade dock med att jag helt sonika åkte på ett helt nytt abonnemang, men blev å andra sidan lovad att det skulle bli billigare... jag hoppas att det verkligen är så, men jag är ytterst tveksam ;)


God morgon!

Här uppe på gräddhyllan är det full aktivitet i anslutning till alla mina garderober, efter att ha gått igenom alla kläder inser jag att det faktiskt finns så mycket, både väl använt och helt nytt, att jag skulle kunna bedriva affärsverksamhet i mindre skala :S Om det är bra eller dåligt har jag dock inte tagit ställning till ännu men just nu känns det ganska skönt att det finns lite att välja på =)

Andra saker som ska göras idag är att fortsätta gå in skorna som jag tänkt ha på konferensen (har dock garderat mig med att köpa ett helt paket med skavsårsplåster) och undertiden invänta Nea som blivit ålagd att försöka hjälpa mig att vaxa mina ben.. hon har verkligen tur hon... hehe!
På tal om vaxningen kan jag föresten passa på att fråga om det är nån som har nått bra tips på hur man gör... sist jag provade hade jag vax i hela badrummet, det gjorde svinont att ta bort skiten och ändå lossanade inte ett enda litet strå :(  Vad gör jag för fel?

Att det gör ont kanske man inte kan göra så mycket åt, men igår började jag funder på om man inte skulle kunna ha på bedövningsgel på benen innan... det borde väl funka? Tänkte om jag skulle ringa till sjukvårdsupplysningen och fråga dom vad dom tycker =)


Syren


Skugga


Goda nyheter

Idag låg ett brev med mycket glädjande nyheter i brevlådan =) Nu återstår bara att fixa några små detaljer innan allt är helt klart, men det ska nog inte vara några problem hoppas jag!

Chansen är i alla fall god att planeringen blir den jag hoppades på 

Utbildning
Semester
Kampanjer
Utbildning

ME SO HAPPY! =)


Nöjd :)

Shopping gick precis som bra som den bara kunde! I stort sett allt på listan är inköpt och det jag inte fått tag på är inte heller något av det viktigaste så jag ska nog klara mig ändå =)

Om en stund är det dags för middagsbjudning med nått glas gott rött vin och jag ska försöka att låta bli att tänka på allt vad pakning och nervositet är och bara ha en trevlig kväll med nära och kära, för sen kommer det dröja länge innan det ges tillfälle till det igen...

Akutshopping

Idag är det akutshopping som står på schemat... först ska jag åka till banken och köpa pengar och efter det ska jag åka vidare för att se om jag kan hitta nått kostymliknande!
Jag avskyr att handla när man måste eftersom det är helt omöjligt att hitta nått när det är så, men tyvärr har jag inget val den här gången.

Dagen till ära har det nyligen betalats ut både löner och barnbidrag samt att det är studenttider så varenda affär är troligen urplockad på i stort sett allt... Det här kommer bli en kakbit :S

Min 1a i SunneTossebergsklätten


Sömnproblem

 Kuddar och sagolikt sköna sängar till trots har jag sovit som en kratta under natten... jag vet inte om det beror på allt 'rajtantajtan' i baren under kvällen/natten eller om det kan ha nått att göra med att jag vaknar i panik en gång i timmen och har ångest inför resan.

Det här är verkligen hemskt och jag blir grinfärdig och får hemlängtan bara av tanken på att jag ska åka och just för tillfället ger jag inte mycket för personligutveckling.nu-projektet :(
För övrigt har jag ett par skor kvar som jag måste börja gå in idag samt att jag måste börja se över vad som ska packas med... skavsårsplåster kanske är en bra grej? Men jag ska också njuta av den här lugna hemmakvällen och ta vara på varje sekund jag får sitta gömd från omvärlden här inne i Borgen.


Vart ska man sova inatt...?


Läggdags

Sitter på mitt fina rum i min lånade badrock och känner mig sentimental... bandet och däribland Olle med fingrarna (eller foten om man så vill) har lämnat anläggnignen och kvar sitter jag om drömmer om den gången då mannen med gitarren spelade för mig så jag fick tårar i ögonen och inte vågade möta hans blick... once in a lifetime och jag saknar det!

Mötet i baren gick för övrigt ganska bra... jag vet att Nea kommer sucka och tycka att jag är hopplös men jag tänker ändå berätta att jag beställde fel drick när jag stog där... efter att ha valt länge och väl lämnade jag min beställning och först när halva drinken var klar kom jag på att det inte var den jag skulle ha :) Well well... Så kan det gå, men här i Värmland är det inte så noga!

Nu är det dock hög tid att surfa igenom lite viktiga bloggar, kolla tågtider för att se om jag kommer att kunna ta mig hem och sen bädda ner mig i mitt superfina dubbelrum där det finns kuddar för en hel armé!

Möten

Det ör möten hit och möten dit... För tillfället stundar ett i baren :D

Vad har ni för er ikväll?

Pojke


Nils Holgersson

Den här killen har jag träffat mycket på sista tiden... senast i morse faktiskt :)Det här med packning alltså...

Enligt formeln jag använder när jag packar så räknar jag två par strumpor/natt.
Alltså en natt borta betyder två par strumpor osv. (om det inte är längre tid än fem nätter ungefär vill säga), så även denna gång men jag har ingen aning om varför, eftersom det nu bara är ballerinaskor som gäller :S

Paket

Det här är vad som fanns i paketet som jag hade fått från Chaos idag! Sjalen  visste jag om att den skulle komma (dock inte att den skulle bli klar så fort!) men boken och det gulliga kortet var verkligen en trevlig överaskning! Jag är så glad att jag hittat hennes blogg för genom den har jag fått åtskilliga tankeställare både när det gäller konsumtion men också om hur jag vill vara som person, för så här glad vill jag också kunna göra andra!Tips till Anna

Anna, "chefen" har lösningen på din önskan under 'vingar'! =)


Sånt jag inte förstår mig på...

Jag ringer till mamma

Jag -kan jag låna eran bil imorgon och ställa den vid ditt jobb så kan du ta den hem igen?

Mamma - Hur ska jag då komma till tåget? du får hämta mig eller hämta bilen vid satationen, men du får fråga pappa om du kan ta den...

J - Då ringer jag till honom när han kommit hem då..?

M - Gör det!

Jag ringer till pappa

Jag - Jag undrar om jag kan låna eran bil imorgon och mamma sa att jag skulle fråga dig...

Pappa - JAG?!?! det kan inte jag bestämma, det är hon som ska ha den. Du får fråga mamma.

Spegeldammen

Rottneros Herrgård är en mycket imponerande byggnad men det är inte det ursplungla huset som står där idag. Den riktiga Rottneros Herrgård blev tyvärr förstörd i en brand men ägaren valde att bygga upp en ny och i samband med det kom även idéen om en spegeldamm.
Ägaren sökte lov hos kommunen för att få bygga dammen men fick ett betämt nej till svar. Då bestämde han sig för att ansöka om att få bygga en branddamm för att förhinda spridning av eld vid en ev ny brand och det tyckte kommen var en mycket bra idé så stax därefter så fanns spegledammen... eh... förlåt, branddammen där framför huset!


Vingar

Nått sånt här skulle ju inte vara helt fel att kunna snöra på fötterna ibland!


Glad =)

Det här har verkligen varit en underbart bra dag!
Vaknade vid halv 7 tiden (det var väl det enda som kunde varit bättre...) och gjorde mig klar för ett besök hos frissan. Kan det finnas nått bättre sätt att börja dagen på än att gå till frisören? Bara att duscha och klä på sig utan att bry sig det minsta om hur man ser ut u huvet :D

Därefter blev det en snabbfika på loftis, det första besöket i år för övrigt och efter det några timmars jobb på kontoret. Väl hemma igen ligger ett jättestort och tjockt kuvert och väntar på mig med sjalen som chaos har stickat åt mig!
Det är svårt att tänka sig att resten av dagen skulle kunna vara lika bra, men med tanke på att det är tisdag, vilket betyder 'Desperata' så kanske den kommer fortsätta vara det ändå =)

Om uppdateringar

Jag vet inte riktigt hur mycket tid som kommer finnas till att uppdatera bloggarna när jag är borta men förhoppningsvis kommer jag kunna hitta lite stunder för att sitta och skriva... om inte annat måste jag nog göra det för att kunna lämna in en bra rapport när jag kommer hem!

Jag kan dock inte svara på vilken av bloggarna som kommer uppdateras mest, men troligen blir det denna eftersom den andra kräver lite mer jobb med texterna. Jag hoppas ändå att ni ska känna att det blir tillräcklig mycket läsning även under utbildningen och inte minst kommer nog jag behöva er mer än någonsin under den tiden!

Söka nytt jobb kanske...?

Idag satt vi och småpratade om hur olika människor kan vara som söker ett och samma jobb med en viss arbetsbeskrivning, en del söker bara jobb som dom har den exakta kompetensen som efterfrågas och endel chansar hej vilt med sina ansökningar.

Plötsligt säger en av personerna runt bordet att hon varit med och intervjuat en person för en hög chefspost inom den sociala förvaltnignen och att hon var mycket tveksam till varför den ansökan ens blev inskickad och ännu mer förvånad var hon över att den blivit uttagen i gallringen, så plötsligt lägger hon handen på min axel och säger:

"Jag skulle mycket hellre se dig på den posten än hxn!"

Jag har inte heller rätt kompetens men det är ju minst sagt smickrande att få höra att man inger ett sånt förtroende =)


Moderskärlek
Det börjar likna nått...

Imorgon kommer rörmokaren och ska montera blandaren (förhoppningsvis även i duschen) och om allt går som det ska blir badrummet klart den här veckan =)


Idag har jag...

...röstat!

Eftersom jag inte kommer kunna ta mig till min vallokal den 7e Juni så har jag för första gången i mitt liv förtidsröstat!
Det var hur smidigt och bra som helst, om än lite förvirrat så som det i stort sett alltid är när det ska göras något här i Staden, men jag fick i alla fall säga mitt och det är mycket, mycket nöjd över =)

Montering

Snickaren är här och har just börjat montera ihop kommoden till handfatet =) Den ser så liten och pluttig ut med sina 90cm i jämförelse med den som skulle varit från början och som var 120cm, men det kommer nog att bli bra i slutet ändå...

Åh, vad jag längtar till den kommer upp på väggen!

God morgon!

Frukosten är avklarad och nu återstår bara att klura ut vad det är för kläder som gäller idag... ser ut att behövas en varm tröja i alla fall :(
Förmiddagens uppdrag består av att först rösta i EU- valet och sen sitta med på en anställningsintervju! Kom på för en stund sen att jag inte vet vart jag har lagt mina papper med frågor för intervjuer och att jag inte heller fick veta vilken tjänst det är som ska tillsättas, hmm... får se till att komma i tid så jag hinner uppdatera mig ordentligt innan!!

Vad ska du göra idag?

Rottneros Herrgård

Besöket på Rottneros varade ungefär en timme men jag hade kunnat gå där betydligt längre än så! Möjligen skulle man vara där lite senare i sommar när det blommar mer, men att säga att det inte var vacker så som det är nu skulle vara att ljuga...
Här är en bild på Rottneros Herrgård och det var riktigt roligt att få höra guiden berätta lite om dom som bott där under åren! Än idag är det faktiskt en privatbostad och jag skulle då rakt inte säga nej till att bo sådär (med lite städhjälp då förståss!)


Dags för uppsträckning

Fick ett sms för en stund sen med frågan om jag kunde sitta med på en anställningsintervju imorgon förmiddag, det passar mig ganska bra och med tanke på hur lite jag ändå får gjort så kan jag lika gärna jobba lite extra! Ingen uppesittarkväll idag alltså... det gör mig nog gott =)

Wiiieee!!!

Imorgon kommer inrednignen i badrummet att börja monteras =) Kanske hinner jag städa och putsa därinne nån gång innan jag åker ändå!

Dagens stora fråga, om kläder!

Hur fint är 'finare kontorsklädsel'?

Vad betyder det? Vad kan man ha och vad kan man inte ha?


StatyerMillesfontänen


Resfeber?

Det är så mycket jag vill göra! men när jag inte gör det måste så får jag så dåligt samvete när jag gör det jag tycker är roligt.
Jag måste t.ex. ta tag i studieuppgifterna inför resan och jag måste börja tänka över packningen, men jag förmår mig helt enkelt inte! Jag misstänker att det är nervositeten som börjar komma smygande och det är för mig inget ovanligt men den här gången känner jag inte igen känslorna... det känns overkligt helt enkelt, som om det ändå inte kommer hända.

Kanske är det läge att börja göra lite listor så jag får bättre koll på hur mycket det är som ska fixas? För inte ens någon lista har jag lyckats få till.. vad är det för fel????

Min sötnos


Dagg


Bild


Hemma!

Personalresan idag gick bättre än jag trott... igår kände jag mig ganska misspeppad på att åka men bestämde mig ändå för att ge det en chans.
Vädret har varit kanonbra i stort sett hela dagen och besöket på Rottneros var toppen! Tyvärr var besöket på Mårbacka lite av en besvikelse... mycket på grund av att guidningen inte var den bästa, men också för att det blev ett så kort besök och vi hann aldrig gå runt och se oss omkring utomhus.

Nu väntar ett avsnitt av 'Robinsson' och efter det ska jag försöka lägga in lite bilder från dagen, om jag orkar... det ska bli spännande att se vad det blev av dom =)

Förbereder

Imorgon bär det av till Värmland med jobbet... det är den årliga personalresan som ska gå av stapeln och då är det bäst att passa på!
Eftersom det är en personalresa kan man tycka att arbetsgivaren borde vara inblandad på ett eller annat sätt men så är ju självklart icke fallet, varför skulle man lägga resurser på trivsel för sina anställda?

Istället är det välvija från andra sidan som gör att det är möjligt att vi kan göra något trevligt ihop... hela resan bekostas nämligen av en pengar från en fond upprättad av en person som tillbringade sin sista tid på hemmet och räntan från den fonden ska gå till en aktivitet av något slag för personalen!

Det måste jag säga är mycket beundransvärt gjort! Tack Pettersson =)

Man kan inte lita på nån...

Att människor ljuger och är allmänt elaka har jag vetat länge, och när jag nån gång glömt bort mig och gett en eller annan en chans att bevisa motsatsen så har det inte varat speciellt länge.
Den senaste i raden av människor som fick mitt förtroende var tjejen på butiken där inredningen till badrummet blivit inköpt, hon lovar allt möjligt mest hela tiden och det senaste i raden av löften som hon gav var att den som skulle leverera sakerna hit till Borgen skulle ringa mellan 20 och 30 minuter innan och meddela att han/hon är på väg.

Självklart var det ingen som ringde några 20 minuter i förväg utan helt plötsligt står en främling på gården och vill veta vart alla saker ska göras av och nån information om att meddela ankomsten hade inte funnits med i aerbetsordern. Jag är visserligen skyldig butiken några kronor för produkterna men så fort det är ur världen så ska jag hålla mig så långt borta från dom som möjligt!!!

Bild


God morgon!

Idag är det tänkt att badrumsinredningen ska bli levererad så fram till dess är det en enda stor väntan... jag har ingen aning om när det kan tänkas bli, mer är att det blir innan kl 16 och att dom ringer ungefär 20 minuter före. Det betyder att jag känner mig ganska låst här hemma och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag får höra nått!

Under tiden får jag ta tillfället i akt att försöka jobba lite med dom förberedande frågorna som jag måste besvara innan det är dags att åka till Genève... det är en uppgift som känns som ett stort svart moln över mig för att den är så mycket svårare än vad jag trodde från början... nätet är verkligen ett bra ställe för att hitta information men det är inte alltid så lätt att veta hur man ska hitta fram till svaren alla gånger...

Blommogram

När jag kom ner i omklädningsrummet för att byta om efter jobbet satt en liten, liten blomma på mitt skåp från en av mina arbetskamrater, gulligt va?  haha!


Golf

Idag har det spelats golf på Borggården... Tea verkar dock inte fatta hur man gör...


Sista!(?)

För nån vecka sen sa jag hej då och trevlig semester till mina arbetskamrater, vad jag inte visste då var att jag inte hade så bra koll på schemat och för någon dag sen upptäckte jag att jag hade ett skift kvar!
Gissa om jag blivit retad för att jag dök upp där idag, haha!!!!

Nu tror jag dock inte att jag missat nått mer utan planen som det ser ut nu är utbildning, semester, kampanjer och först efter det kommer det stora frågetecknet... har jag tur blir det mer utbildning och om jag har mindre tur så blir det tillbaka till det gamla vanliga igen.
Jag håller tummarna för att allt kommer gå som jag vill för annars vet jag inte hur jag ska göra för att stå ut =)

Köttros?

Är det någon som vet vad dom här små sakerna heter?
Dom växer ofta i grämattor och enligt uppgift ska dom vara mycket otrevliga att trampa på om man är barfota... Nea tror att dom heter 'köttros' och även om jag delvis kan förstå vad hon grundar det på så misstänker jag att det inte är rätt...


Förgätmigej

Det här är en av mina två absoluta favoritblommor och dom växer vilt uppe på Gräddhyllan, dock i störst utsträckning på grannarnas gårdar, så i ett försök att få ha dessa underbara små blommor även hos mig köpte jag två plantor (därav den lite mörkare blå färgen än den man ser hos vilda) som jag satte ute i trädgården... det är tvååriga blommor men å andra sidan så fröar dom av sig och det kommer nya. Om man har tur. Detta blir tredje året sen jag köpte dom och det här är vad som finns kvar, en ensam överlevare :(


TACK!

TACK ALLA ni för era underbara kommentarer ang artikeln i dagens tidning =)
Ni är så otroligt gulliga allihopa men av olika anledningar väntar jag med att publicera det ni skrivit... kanske kommer det hända att vissa inte publiceras alls, endel för att det är så fint att jag jag blir alldeles generad, andra för att delar av infon passar bättre på jobb bloggen än här på allicen.

Troligen kommer en länk till artikeln upp på jobb bloggen så ni som vill se men inte hittar på annat sätt kan gå den vägen...

Återigen, TACK underbara bloggläsare!

En egen vrå :)

Det finaste och bästa med guldklimpar är att dom flesta besitter förmågan att läsa av människor! Att kunna se paniken stegra innombords hos en person efter att någon uttalat skällsorden "du får dela rum med henne" utan att känslan behöver kläs i ord är en egenskap det borde delas ut nobelpris för!

Det är inte allt guld som glimmar!


Publicering

Jag har fått kolla igenom ett första utkast av texten och hade bara nån enstaka synpunkt så jag hoppas att allt kommer vara ok när den publiceras... imorgon!

Regn, regn, regn...

Idag tror jag att det har regnat precis hela dagen... Det är grått, tråkigt och kallt... men å andra sidan försvinner endel pollen och jag slipper således en hel del besvär så som snorig näsa och kliande ögon! Inget ont som inte har nått gott med sig ;)
Hade tänkt pyssla lite idag men jag blev fast vid datorn när jag började titta på andras pyssel... Jösses vad mycket duktiga människor det finns därute! Hur gör dom?!?!

Närmast nu är det tänkt att det ska ställas till med fin middag i borgen, det kommer att serveras nånting i stil med stuvade makaroner, gärna med nått lämpligt tillbehör om det kan tänkas finnas nått i frysen... Lyxigt va? Efter det måste jag göra iordning inför morgondagens utbildning/föreläsning om ledarskap, jag misstänker att jag kommer tvingas in i nått rollspel från helvetet och måste börja ladda redan nu så jag är förberedd om mina farhågor skulle råka infrias :S Förhoppningsvis kommer det dock finnas gott om guldklimpar på utbildningen och i så fall står man ju ut med det mesta! =)

Fynd

Igår gjorde jag en inventering i trädgården och döm om min förvåning när jag hittade en gräslök växandes i en planka som låg slängd bakom garaget!
Gräslök hör sommaren till och jag brukar odla det i en kruka på balkongen, men då den riskerar att glömmas bort där om jag skulle ställa dit den redan nu så gjorde jag ett försök att gräva ner den brevid min 'rabatt'.


Nu återstår alltså bara att se om den överlever en tillvaro utan sin livgivande bräda :)

Röd gullviva

Det finns ganska mycket gullvivior ute på Borggården men bara ett fåtal av dem är röda och dem har jag försökt rädda från gräsklippare och spring i trädgården genom att flytta in till en liten rabatt vid staketet till altanen...


Tyvärr är det av någon anledning färre klockor på dom med rött, vilket jag tycker är lite synd eftersom det gör att dom ser så ynkliga ut brevid sina gula vänner... men kanske är det naturens sätt att anamma 'less is more' principen?

Tassar


Syren


Intervjuad

Idag har jag tagit mig till kontotet trots att det är stängt och jag har ledig dag... jag hade nämligen bokat tid för att göra den där intervjun nu på förmiddagen och då passade det bra att hålla till här i lugn och ro!
Vet inte när intervjun kan tänkas bli publicerad men jag blev lovad att jag skulle få läsa igenom texten först i alla fall, så kanske kan det hända att jag förvarnar lite här på bloggen om när det kan tänkas bli.

Hade planerat att ta mig till biblioteket innan det är dags att bege sig hemmåt också men dom verkar inte öppna före kl 13 så nu vet jag inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med fram till dess... en mellanmålsfika på kondiset i stan hade ju inte varit fel, om jag bara kan hitta nån mer dagdrivare som kan göra mig sällskap ;)

Vad har du för dig idag?

Grillning!

Planerna igår ändrades lite och grillningen blev framflyttad till idag... det var iofs ganska trevligt eftersom det var fler som ville grilla idag och därför kom hit som lite extra sällskap!

I samband med besöket fick jag även några program installerade på lilla datorn vilket kommer underlätta mina arbeten betydligt! Tusen tack :)
Nu är det dock hög tid att packa ihop för dagen och förbereda inför natten, imorgon förmiddag väntar nämligen ett mycket speciellt möte som jag vill komma väl förberedd till!


Blandare

Även om det inte händer så mycket med själva byggande av badrummet just nu (i väntan på inredningen) så betyder ju inte det att det är stillestånd när det gäller inköpen till det samma =)

Pga av en klantig rörmokare går det inte att ha den blandaren i duschen som det var tänkt, men till handfatet blir det ett förstahandsval! Vet inte om blandaren på bilden är exakt samma modell men om inte så är den nästintill lika...


Klocka


Gullviva


Tea


Nu börjar det...

Den här helgen har innefattats av två, i folkmun kallat, helgdagar.
Den ena heter lördag (och är den av dagarna som faktiskt egentligen inte är någon helgdag), den andra heter söndag.
Dessa båda dagar anses utgöra standarden för när förvärvsarbetande människor är lediga och har möjlighet till vila och kraftsamling inför ytterligare en ny arbetsvecka.
Dessa dagar innefattas också av den oskrivna reglen att man i ett bostadsområde försöker hålla en stillsam atmosfär i grannskapet.

Någon sån regel verkar inte mina grannar ha hört talas om :(


Kloka ord från posten

Ibland kan man behöva lite hjälp på traven för att fatta rätt beslut här i livet och inte sällan kommer dom bästa råden från helt oväntade håll... den här gången kom det både bokstavligt och bildligt talat som ett brev på posten!


Det börjar bli verkligt

Biljetterna för resorna till och från Arlanda har kommit och det är inte utan att jag får lite ont i magen när jag tänker på att det börjar närma sig...


Rätt svar...

På vinden! Prydligt märkt  "skolböcker OP3" 

Ording och reda is tha shit! =)


Dagens svåraste

Jag pluggar.

Det känns fint och bra att jag lyckats uppbringa självdiciplin så till den milda grad att jag faktiskt sitter och läser om alla tråkiga gubbar som bara krigar samt att jag försöker ta reda på vad sjutton det var som hände med europas ekonomi på 1800-talet (trots att jag kanske mer undrar vad som hänt med min egen den senaste veckan :S).

Det är fint, det är bra och det är förbannat svårt att veta om man gör rätt.
Men, det riktigt stora problemet stöter jag på först nu, när jag börjar fundera på vart mitt specialarbete från the old good days i gymnasiet kan tänkas finnas... Den som kommer med det rätta svaret vinner... nått fint..!!!

Jarvis om Piratstraffen

Den fd. medlemmen i Pulp, Jarvis Cocker uttalar sig ungefär så här om straffen för dom åtalde i Pirate Bay-rättegången:

"Detlåter som ett väl hårt straff, man kunde kommit på något mer kreativt straff... så som att se efter vad som är mest nedladdat på deras sida och sen tvinga dom att lyssna ett halvår på vad dom bidragit till att sprida över världen och dom kommer aldrig mer att göra om det"

HAHA!

God Morgon!

Lördag  igen... enligt alla rykten jag hört ska dagen bjuda på sol men än så länge syns inga tecken på det, så det ser ut att kunna bli en innedag med näsan i böckerna (vilket iofs är mer än välbehövligt!) men jag hoppas ändå på en fin kväll eftersom det står grillning i planeringen!
Grilla kan man väl göra oavsett väder men det ger ju inte samma känsla att göra det i skydd från regnet inklämd under taket på altanen...

I övrigt kommer ju dagen att gå åt till att förbereda sig inför kvällens ESC som jag självklart vill se! Det skulle vara kul om det gick bra för Sverige, även om jag fortfarande inte är nått stort fan av låten, men jag tycker samtidigt att en vinst är helt onödig.
Tvåa skulle kunna vara ett bra alternativ, gärna med små marginaler, då slipper vi ju ändå hålla i spektaklet nästa år för det tycker jag verkligen inte är något att stå efter.

Nu är det dock hög tid att gå igenom alla favvobloggar för att sen komma igång med dagens aktiviteter!

Värderingen

Banktjejen ringde på eftermiddagen idag och meddelade resultatet av värderingen och mina farhågor om att värdet kanske bara hade stått still med tanke på den dåliga marknade var, så här i efterhand, helt obefogade.

Sen borgen intogs för några år sen har dess värde stigit med inte mindre än 255 000kr! Det är ju helt galet bra tycker jag =)

God eftermiddag!

Hur har ni det idag?

Jag har just kommit hem efter ett pass på hemmet... vi fick beställa nya arbetskläder idag och jag gjorde det med stor omsorg, även om min förhoppning är att jag 'aldrig' kommer behöva använda dom :)
Vad jag vet nu ska jag inte tillbaka dit förens runt den 8 Juli och det känns helt overkligt att tiden fran tills nu har gått så fort!

Jag har egentligen massor att göra och är nog i ärlighetens namn lite stressad även om jag helt enkelt inte kan förmå mig själv att släppa fram dom känslorna.
Det mesta brukar ordna sig och det tror jag att det gör även den här gången och därför ska jag unna mig en avkopplande stund på balkongen med mellanmål och lite läsning i solen!


Duschvägg vs. kabin?

Banktjejen berättade att en duschkabin var att föredra framför duschvägg eftersom en kabin skyddar väggen från att bli blöt, vilket inte duschväggarna gör...
Det säger sig ju självt att hon har rätt och eftersom det kommer att bli en duschvägg i badrummet börjar jag ju givetvis att grubbla och jag funderar på om det verkligen är nån oroväckande mycket större risk för fuktskador med en duschvägg, så pass stor risk att det är lönt att tänka om även fast det inte blir lika snyggt...

Nån som har koll på sånt?

Fogat

Tänkte att det kunde vara befogat (höhö, jag är så rolig!) att visa en bild på kaklet efter att det blivit fogat, det blir ju ändå lite skillnad (till det bättre) när man får det gjort!


Nytt fönster

Idag dök glasmästaren upp och bytte hastigt och lustigt ut glaset i badrumsfönstret.
Det är många som sagt att det egentligen inte behöver vara skrovligt glas nu när det är ett mindre fönster, men jag har hela tiden känt att det skulle bli mest rätt och nu i efterhand kan jag bara konstatera att det var rätt att gå på känslan! Vinka till grannarna kan man göra från dom andra rummen :)


Badrumsinredningen

Ringde till butiken som ska leverera badrumsinredningen idag eftersom det är en hel vecka sen prel. leveransdatum och det visade sig att nånting av det som var betällt hade varit slut på lagret och därför drog det ut på tiden.
Jag fick i alla fall besked om att sakerna skulle komma till butiken i morgon och att dom då skulle ringa för att komma överens om när dom kan lämna sakerna här.

Nu kanske renoveringen kan komma igång igen efter att ha stått still i över en vecka! =)

Intervju

HUA!

Jag blev just uppringd av en journalist på NA som hade fått ett tips om att jag kommit in på Genèveskolan vilket hon tyckte lät jättespännande och ville göra en intervju med mig om det.

Jag vill inte vara med i nån tidning!!!

Men jag sa att det skulle gå bra.

Mitt eller Borgens?

När banktjejen var här idag lämnade hon en lista över vilka saker som hör ett hus till och som alltså ska vara kvar vid en ev försäljning (om man inte meddelar köparen något annat vill säga).
Jag ögnade igenom listan och det mesta visste jag redan om, men däremot höll jag på att få en stroke när jag läste: m a n g e l.

Jag kommer vara banktjejen evigt tacksam över den här upplysningen och jag ska sprara informationen i en tankevrå med högsta tänkbara säkerhet inför ev behov i framtiden!
 
Min mangel är MIN!


Värderingen

Banktjejen har just åkt efter att ha sett delar av Borgen som inget mänskligt öga tidigare skådat... foton har blivit tagna som jag inte ens skulle lägga in på bloggen om jag fick en miljon för dom och grannarna sittermed all säkerhet just i denna stund och gottar sig i skvallret att dom nog kommer få nya grannar eftersom en bil med loggan 'svensk fatighetsförmedling' stått parkerad på borggården i en timme.

Men ack så fel som har!
Ingen försäljning stundar what so ever, utan det är helt enkelt bara mitt storhetsvansinne som ska få en lite bost av att veta vilka värdeförändringar som skett med borgen sedan den intogs för några år sen!
Banktjejen tyckte att köket var väldigt fint och även att renoveringen var klokt genomförd... att börja med dom stora viktiga sakerna och att inte gå för fort fram utan ta tid på sig att känna in vilka behov man verkligen har! =)

Hittills är jag nöjd så nu väntar jag med spänning på att se om jag blir nöjd med hennes utlåtande om värdet också!

Grey's?

Jag missade Grey's igår.. skulle spelat in det men det blev inte så men då undrar jag ju såklart om det är någon som vet när reprisen är?! Vet du?

God morgon!

Imorse var jag riktigt trött när det var dags att stiga upp... har sovit ganska många timmar, men har drömt en massa konstiga saker som stört sömnen :( Hjärnan är allt bra märklig som lägger vissa saker på minnet och för att sen plocka fram fragment som dyker upp i drömmarna på natten.

För tillfället håller jag på att plocka undan lite saker här under tiden som jag väntar på bankmänniskan som ska dyka upp om 45 minuter ungefär =)

Vad händer hos dig idag?

Örebro

Det blev en lång dag i den stora staden Örebro idag! Utbildning, shopping och middag...
Dagens utbildning var mycket givande och nu gäller det att se till att försöka använda sig av allt nytt jag lärt mig innan det glöms bort igen :)

Shoppingen blev otroligt billig, tvålpumpen jag letade efter fanns inte i Örebro heller och handdukarna hade fel färg... tänk så enkelt det kan bli ibland!
Efter avslutade ärenden körde min ängel 'vägen förbi' staden och lämnade av mig här hemma och då fick jag även chansen att klämma lite på bebismagen!!!
Det är helt galet att det kan ligga bebisar i magar sådär! Hoppas jag hinner med att se henne nån mer gång innan det är dags...

Nu är det dock snart dags att försöka få några timmars sömn så jag är pigg när jag ska ta bankmänniskan på rundvandring i Borgen! hoppas att man får veta resultatet av värderingen direkt, för jag är verkligen jättenyfiken på vad hon kommer att säga!

Slut för idag

Om en liten stund ska jag ta och bädda ner mig för att få några efterlängtade timmars sömn! Morgondagen är verkligen en dag som jag ser fram emot... först och främst blir det lite mer utbildning med allt vad det innebär och som om det inte är nog ska jag träffa min ängel och ärtan =)

Ärtan är väl iofs inte så ärtig längre om jag ska gå efter bilderna jag sett på FB så det ska verkligen bli kul att få en uppdatering! kanske blir det den sista innan jag får träffa ärtan personligen... jag åker ju bort nästan en månad och när jag kommer hem är sommaren (förhoppningsvis) här med besked och sen dröjer det inte länge innan ärtan är klar! Det betyder att jag i så fall har träffat min ängel tre gånger på ungefär ett år och det känns lite kluvet, det är 300% mer än många föregående år men när man ser till antalet är det väldigt lite med tanke på att det handlar om någon jag bryr mig så mycket om!

Längtar! =)

Cherry

Körsbärsträdet har börjat blomma! Snart kommer det se ut som att någon strött vit konfetti över hela gården =)


Utbildning

Har just kommit hem efter en dags utbildning i Örebro, har haft en mycket trevlig och givande dag trots att min nya kursbästis hade avbokat och inte var där :(
Det lilla som återstår av dagen kommer att ägnas åt sanering i borgens bottenvåning, får se hur petnoga jag kommer orka vara men viktigast är ändå att det ser skapligt ut tills dess att bankmänniskan kommer och ska göra en värdering!

Tyvärr hade jag ju hoppats på att renoveringen av badrummet skulle kommit lite längre tills det är dags, i alla fall så pass att man hade kunnat se skåpen och/eller duschen men som läget är nu ligger fortfarande täckpappen kvar på golvet och inte ett ljud har hörts om när inredningen kan tänkas bli levererad...

Nåväl, hör jag inget inom ett par dagar så får jag ringa och fråga vad som har hänt! nu ska dock sluta tänka på allt sånt och bara lata mig en liten stund under tiden jag kollar igenom era bloggar :)


Seg dag...

Det känns som att jag inte alls fått speciellt mycket gjort idag... övervåningen är iofs städad och sängkläderna hänger ute på vädring (även fast jag är allergisk mot pollen), att övervåningen är städad betyder dock att bottenvåningen ser ut som ett helvete med saker både högt och lågt som ska placeras ut på diverse olika ställen där dom förhoppningsvis hör hemma.

Just för tillfället försöker jag kombinera mina studier med att se ett avsnitt av 'nytt läge', men tyvärr måste jag erkänna att det är betydligt mycket roligare att kolla på renovering än att försöka komma på hur kolonialismen påverkade europas ekonomi.. som vanligt fattar jag ju ingenting, utan tittar ut vilket kapitel som instruktionerna hänvisar till och så gör jag mitt bästa för att se nått samband med frågeställningen.

Jag kommer aldrig att blir klar med det här =)

Självklart...

...är det pärlhyacinter! Tack för hjälpen :)


God morgon!

Sitter med mitt frukost te och försöker dra ut på stunden så länge som möjligt, idag ska jag nämligen försöka plugga igen :( har ju kommit på att jag inte alls ligger så bra till som jag trodde eftersom jag går miste om ett par, tre veckor när jag åker till Genève och alltså måste göra klart hela kursen innan det!

Först och främst måste jag avsluta en uppgift som jag håller på med om rasism och efter det ska jag börja på mitt arbete om Kata Dahlström... så nu finns det väl inget annat att välja på än att sätta fart!

Vårblomma

Dom här små söta vårblommorna växer ute på Borggården, jag har dock ingen aning om vad heter, vet du?


Armband och örhängen

Ytterligare en beställning av smycken blev klar idag... Den här gången med önskemålet att det skulle vara lila pärlor!


När mormor inte kan låta bli...

Att mormor stickar vantar på löpande band är allmänt känt i släkten, hon har tonvis med mönster på alla möjliga saker och ett av hennes försök att rensa ledde inte helt oanat till att hon hittade en massa nya saker som hon ville prova att sticka... bland annat det här som hon 'bara inte kunde låta bli att göra till mig'.


God morgon!

Hoppas att ni alla hade en trevlig lördagkväll igår! Det hade i alla fall jag och inte blev det sämre av att jag även idag fick en lång härlig sovmorgon!

Idag kommer det bli en tur till Ludvika, först och främst ett besök hos mormor och morfar för att uppvakta morfar lite i efterhand men med lite tur kanske det kan införskaffas lite handdukar till nya badrummet också!

Vad ska du göra idag?

Orka

Jag fixar inte det här längre!

Jag har spenderat en hel del tid med att stå och glo in i badrummet för att se om det blir fint och om jag är nöjd, just för tillfället känns det som att jag kommer att bli nöjd, men när jag stod och tvättade rent kakelplattorna slog det mig plötsligt att det stack upp ett litet rör ur golvet strax under rören som kommer ut ur väggen för varmt och kallt vatten till handfatet.

Eftersom jag är ganska hemma i byggbranschen gissar jag att det är ett avloppsrör, vilket är fint och bra att ha i ett badrum där man har ett handfat.
Ännu finare och ännu bättre skulle det väl förtåss vara om även avloppsröret kommit ut ur väggen med tanke på att kommoden är vägghängd.

Jag blir tokig! och jag vet faktist inte om jag kommer att fixa allt som händer både med och omkring mig nu...
Giv mig styrka!


God morgon!

Efter en lång sovmorgon och en god helgfrukost känner jag mig verkligen redo för den här dagen!
Som läget ser ut nu är det dåligt med planer för dagen men jag är på humör för att pyssla och dona så det kommer säkert bli fullt upp ändå!

Är lite besviken över att inrednigen till badrummet inte blev levererat igår och inte heller var det nån som ringde och berättade när det kan tänkas bli av...
Det betyder att snickaren inte har nått mer att göra här just för tillfället så nu kommer det dra ut på tiden igen :( Jag börjar tvivla på om jag ens kommer hinna se det färdiga resultatet innan jag åker!


Fixar

Silvret är putsat inför den kommande värderingen av Borgen... Det kommer säkert göra stor skillnad =)

Shopping

Det blev ett besök både på IKEA och på Marieberg idag, det gäller att passa på när man ändå är där! =)
Har shoppat betydligt mer än vad jag hade för avsikt att göra men jag känner mig nöjd med dagens fynd.. till badrummet är så gott som allt inhandlat, jag tror bara att det är en tvålpump som saknas men det är ju inget som är nått bråttom med.
Skulle i och för sig behöva köpa lite nya handdukar också men det finns väl att få tag i lite vart som helst, ska snart till La igen och där finns ju både Åhlens och Hemtex, dom brukar ha massor med fina färger att välja mellan.

Här hemma var det vackert väder och sol på förmiddagen men i Örebro blev man mött av regn och kyla så jag har frusit ända sen jag kom dit därför blir det en kopp chai för att se om det kan hjälpa till för att få upp värmen!

Hur har din dag varit?

God morgon!

Uppe med tuppen i vanlig ordning... får jag inte ordning på min dygnsrytm efter det här då finns det inget hopp kvar för mig, det är ett som är säkert!
Badrummet håller som bäst på att fogas men min insats i det hela begränsas till att fylla på lite vatten i olika hinkar då och då... det känns som en lagom arbetsbörda i den tidiga timmen =)

Ev blir det ett besök på IKEA idag... det är fortfarande en del små detaljer som behöver köpas in till badrummet för att det ska hinna monteras av hantverkarna och då uppstår ju även ett gyllende tillfälle att börja inhandla lite piff! Wiiee!


Pelaren

Idag blev den sista väggen färdigkaklad så imorgon ska det fogas och om gud vill så levereras inredningen imorgon så att den kan börja monteras på måndag! Jag håller tummarna så hårt det bara går för nu vill jag få det här klart någon gång...


Som synes är även 'listerna' runt fönstret (och även dörren) grundmålade så imorgon är det dags att lägga på första lagret med färg! =)
Tanken är ju att duschen kommer stå i det högra hörnet och att det ska sitta en handdukstork vid den bruna pelaren...

BlommorGod morgon!

Idag har jag fått en timmes sovmorgon och jag känner mig riktigt utvilad idag :)
Kunde säkert sovit längre eftersom det inte är någon exakt tid bestämd för när snickaren ska dyka upp idag, men jag vill vara säker på att jag är uppe när han kommer hit!

Min käre morfar har födelsedag idag men jag får vänta med att uppvakta honom eftersom jag ska på ett möte i eftermiddag.. jag måste ju jobba lite också :P
Har för övrigt upptäckt att tiden rinner iväg lite för mig och jag måste börja styra upp endel saker... grovsaneringen av borgen bör snarast på börjas inför värderingen som snart ska göras och jag måste börja checka av lite praktiska saker inför resan, så som pass t.ex. Har en svag aning om att det kanske är på tiden att skaffa ett nytt!

Nån som har koll på hur länge passet måste vara giltigt efter hemkomsten? är det ett halvår eller?

Påskliljor


Mer kakel...


Hjälpa mig?

Idag fick jag den här kommentaren från "anonym" ang. färgen på fogen till det vita kaklet: 

"Med grå fog så syns inte smutsen så mycket, ett litet tips bara!"

Tyvärr vet jag ju inte vem du är så jag kastar ut frågan här istället... kan man då ha grå fog till dom bruna plattorna?
Personligen har jag svårt för kombinationen grått/brunt, vad tycker ni?


Alla gillar inte renoveringen...


Å ena sidan tycker jag jättesynd om lilla Tea som får spendera hela sina dagar under täcket i gästsängen... å andra sidan verkar det rätt mysigt att bara få krypa undan och gömma sig =)

Kakel

Jag behövde inte vänta speciellt länge på snickaren i morse och nu är han i full fart med att sätta kakel... det känns aningens tråkigt med 15x15 plattorna men förhoppningsvis känns det rätt när det blir klart... troligen blir det inte så mycket av kaklet som kommer synas och då kan det nog gå lika bra med standardplattorna.
Jag är dock väldigt nöjd med att det blev bestämt att det ska upp en brun pelare, så det gör att allt känns lite bättre :)


Örhängen

Jag har fått en beställning på ett par örhängen, så idag har jag roat mig med att göra några olika snarlika alternativ och förhoppningsvis är det något av paren som motsvarar förväntningarna!
Egentligen skulle jag vilja göra något par med en silverpärla istället för dom genomskinliga men mitt minne sviktade en aning när det gällde vad som fanns i mitt lilla lager så det fick helt enkelt bli så här =)


God morgon!

Det börjar kännas som en vana med dessa grymt tidiga morgnar nu... tyvärr har jag inte sett till snickaren ännu men jag hoppas att det inte har blivit några nya ändringar i planeringen.
Både han och hans handyman har sagt att det ska sättas kakel idag så nu hoppas jag verkligen att det blir så!

För övrigt är jag ledig hel dagen! :) Ska försöka plugga lite tänkte jag och även försöka hinna ifatt med en del annat som blivit bortprioriterat men just nu känner jag mig bara trött och frusen så en kopp te eller ännu bättre att få krypa tillbaka ner i sängen skulle inte vara fel...


Lila

Besöket som snickarens handyman förärade mig med idag måste nog ha slagit något rekord i att vara kort... fem över halv sju ringde han på dörren och ungefär tio i sju åkte han sin väg igen och lämnade mig med ett ljuslila badrum :S
Det hade ju inte skadat att få sova nån timme till och dom kunde gjort den sista strykningen med fuktspärren vid nån lite mer kristlig tid!Imorgon ska det sättas kakel!
Om det nu inte blivit nån miss med färgen på fogen... jag har glömt säga att jag vill ha vit och det skulle inte förvåna mig om dom har tänkt ta grå!

Fest?

Häromdagen visade jag lite bilder från amfiteatern här i staden och jag kan tänka mig att det har varit en välbesökt festplats på den tiden när det begav sig!
Nu verkar det dock som att det är en helt annan typ av fester som hålls där...


Föreläsning

Har kommit hem efter en intensiv eftermiddag med en mycket inspirerande föreläsning, dom hårda stolarna till trots! Det bästa med hela föreläsningen var att våran chef var med och fick höra föreläsaren, tillika läkare/docent/forskare poängtera vikten av att ha en personalgrupp som mår bra.
Att man får chans till en trevlig eftermiddag då och då, att man får chans att ge utlopp för alla känslor som följer med jobbet, då det inte går att göra det inför brukarna... för vi är inte gjorda av sten och kan låta sårande eller kränkande kommentarer glida av oss i all evighet, inte heller orkar vi stå emot att bli slagna, sparkade och spottade på hur länge som helst, nån gång ibland behöver man få vara svag och få gehör för den olust och rädsla man kan känna på jobbet.

Hon ville även belysa vikten av att få bekräftelse för det jobb man gör, annars börjar man att tvivla och just när hon sa det så slog hon hammaren rakt på mitt spikhuvud. Just nu befinner jag mig precis där, i tvivlet. Jag ifrågasätter min egen yrkesroll, min motivation, min kompetens och min lämplighet.
Det gör ont att få sanningen kastad över sig men det är nyttigt, det är så nyttigt att det inte finns ord nog för att beskriva känslan av att inse att det inte bara är jag.
Det är inte bara mig det är fel på och nu kommer jag lättare att kunna klä min frustration i ord!

Det vi lärde oss idag kommer sannerligen inte att förändra världen, men det förändrade i alla fall mig.

För världen är du kanske bara en person,
Men för en person kan du vara hela världen!

Bara en bild


God Morgon!

Skulle haft sovmorgon idag om det inte varit för att jag fick kasta mig ur sängen strax efter halv 7 då snickarens handyman ringde på dörren, idag var både jag och Tea ungefär lika sugna på att bli störda i vår mysiga morgonsömn så jag unnade mig att slösa bort någon minut med att bara stå och gosa med den nyvakna stackars katten innan hon smet iväg för att gömma sig undet överkastet på gästsängen.

Även idag kommer det bli att besök i staden som är full av minnen, Örebro... det är demensubildning genom jobbet som står på agendan och jag hoppas att den är mycket givande eftersom jag missar lite annat som skulle varit kul att göra!
Men nu blir det snart dags för frukost och efter det återstår att se om det blir en stunds vila på soffan eller om jag ska sparka igång dagen på riktigt!

Vår!


Dagens (veckans, månadens?) snällaste!

Kolla vilket otroligt gulligt svar jag fått på en kommentar i chaos blogg om hennes jättesöta stickade sjalar!

"Hej Allicen!
Om du gillar grönt så kan jag göra en gratis till dig Allicen. Det tar lite tid eftersom jag har några beställningar men eftersom du är så snäll ville jag gärna göra något för dig. Om du gillar sjalarna så gör jag gärna en till dig. Jag har mycket grönt kvar men också lite beige färgen där man kan göra en mörk brun kant...eller en mörk sjal med ljus kant...tänk lite vad du skulle tycka om så fixar jag det. Kruxet är dock att jag skall använda det garnet jag redan har...annars kan man också göra en fin poncho! Kramis"


Nostalgi?

Häromdagen tog jag en liten promenad vid en av idrottanläggningarna i staden (tack Hanna för inspirationen!)... den ligger i anslutning till skolan som jag gick i under låg- och mellanstadiet så vi var ofta där både genom skolan och på fritiden, för att leka, lära känna naturen och ha idrottslektioner.
Det var en hel del minnen som plötsligt bubblade upp inom mig...skridskomaskeraden, pulkarace i sandtaget, kurragömma vid den gamla scenen och avbytarbåsen vid hockeyrinken dit jag flydde för att ingen skulle se mig gråta när något hänt i skolan.
Nu i efterhand har jag fått veta att mamma vid något tillfälle blev uppringd av min förtvivlade fröken som berättade att jag var försvunnen och att hon svarade med ett ganska stort mått lugn att jag med all säkerhet satt och tjurade någonstans och att jag skulle komma fram när jag kände mig bättre tilll mods igen!
Återigen, Mamma känner mig!

Skolhuset


Något jag såg den där dagen, som jag aldrig sett förut var hur fint det där området måste ha varit en gång i tiden... under dom stora tallarna vid 'rondellen' skymtade stora övervuxna stålringar som dom en gång planterats i och även om dom andra träden kroknat med åren så kunde man ändå föreställa sig hur dom ståtligt kantat grusvägen genom området, amfiteatern faller sakta men säkert sönder (med lite hjälp av unga fräscha förmågor) och växer igen... allt är borta och det är ingen som har intresse av att bevara det som man tidigare lagt så mycket tid och arbete på att skapa!

Amfiteatern
Sånt tycker jag är synd... det är fint och bra att man förnyar och förändrar, men bara för det är det inget fel i att bevara det som redan finns.


Jag är ledsen...

...men mötet idag bidrog inte till det minsta av steg för mänskligheten :(

Imorgon är det ny utbildning som gäller... då i ämnet 'demens' och kan inte det bidra till att jag gör livet, om än så lite, bättre för någon eller några så återstår det nog bara att kapitulera!

Jämställdhet

Efter en kort uppdatering igår kväll om vad Dr. Feelgood har för sig och en god natts sömn är det nu snart dags för mig att ge mig iväg till ännu en halvdag med jämställdhetsprat, om världen förändras något av det återstår dock att se =) och innan jag kan börja arbeta måste jag först leta reda på ett par lämpliga skor...

vad ska du göra idag?

Längtar...


Nöjd!

Har jobbat ifatt både med denna veckas och nästa veckas arbete i historian! Känns skönt att ligga bra till igen så jag slipper gå med dåligt samvete för att jag har en deadline som närmar sig... Tyvärr har jag inte hunnit läsa ifatt i boken som jag skulle läst ut inför morgondagens jämställdhetsutbilning: 'familjens projektledare säger upp sig', men å andra sidan kanske det inte är jätteviktigt att jag har läst ut den just till imorgon då dom inte brukar ha nån direkt genomgång av våra 'läxor'.. jag gissar att det mer är till för att underlätta diskutionerna på hemmaplan och förändra tänket hos oss utan att man analyserar det.

Snickaren ringde för en liten stund sedan och berättade att hans handyman kommer hit imorgon för att fortsätta med fuktspärren på väggarna i badrummet.. skönt att jag inte är hemma just då för det luktar inte gott om vad det nu är dom kladdar på!
På onsdag trodde han att det skulle bli dags att börja sätta kakel och innan dess ville han att jag skulle visa vart den bruna pelaren ska vara så att den inte hamnar fel... det känns fint och bra att han är noga med att kolla sånna saker innan dom börjar så att man kanske kan undvika några av alla missöden som annars lätt uppstår! För att det uppstår missöden, det har vi ju redan fått erfara :)

Golvet

Golvet i badrummet blev färdigt förra veckan och än så länge känns färgen bra, jag har ju dock inte sett det tillsammans med inredningen 'live' så att säga, men det känns som att det blir en neutral och bra färg till dom mörkbruna ekskåpen.


Ett tag var jag lite inne på ett mörkare golv, ungefär som det här (skåpets färg på bilden är i det närmaste samma som det är på dom som blivit beställda)...


Men jag tyckte inte att det skulle passa så bra till den bruna pelaren i kaklet som ska upp på ena väggen...
Nu är det ju inte så mycket att göra åt saken egentligen men grubbla kan man ju alltid göra, hoppas bara att jag kommer fram till att det var rätt beslut!

Vad tycker du?

...and here is why...

...man som bosatt i Sveriges inland (trots detta) bara älskar att få komma ut och se horisonten, känna doften av hav och förundras över landskapet!Here is why...

Man som bosatt i Sveriges inland inte badar i havet...


Bläk för alger, äckel och maneter :(

Humla


Det är mycket djur på bloggen nu för tiden :)


God morgon!

Nu är det slut på det vackra vädret och taggen av dåligt samvete jag kände igår för att jag satt ute och slöade hela dagen är som bortblåst! Städa och plugga kan jag göra idag istället när allt bara är grått utanför fönstret.

Jag håller på med den fjärde av fem inlämningsuppgifter i Historian och nu har jag kommit till kolonialismen, 1a- och 2a världskriget. Vad det gäller krigen är jag inte orolig över att hitta den informationen jag behöver, men däremot har jag faktiskt ingen aning om vad kolonialismen innebar och precis som tidigare sitter jag och stirrar i boken utan att se vad av texten jag läser som på något villkors vis skulle kunna handla om just det som frågeställningarna berör!

Jag vet att jag kan hitta svaren, jag vet att det går för jag har suttit precis på samma sätt och slitit mitt hår med dom andra uppgifterna och ändå fått tillbaka betyget MVG och kommentaren 'det finns inga anmärkningar att göra på ditt arbete' men det känns ändå så förbaskat svårt! Tanken var inte att det skulle vara svårt... meningen med att jag läser historian är att fylla ett glapp som finns i min högskolebehörighet, på OP som jag gick under gymnasiet fanns inte Historia med så detta skulle bara vara något litet som jag pysslade med vid sidan av mitt arbete, nu vet jag dock att för att nå det målet som jag har satt upp för mig själv krävs betydligt mycket mer än 'lite pyssel'. :S

Men.. det betyder väl bara att det är än större anledning att sätta fart!

Blå jungfrun


I mitten av horisonten på den här bilden kan man (om än svagt) skymta ön 'Blå Jungfrun' som ligger norr om Öland och som man i folktron säger var den plats dit häxorna reste för att festa med Djävulen, dvs Blåkulla!

Nån som känner igen sig?

Sista svanen...


Man får vara glad för det lilla...

Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag och grannen har samma musiksmak!!!

Däremot är det väl ändå på tiden att förbjuda vedeldning? såvida man inte köper färdigkluvet!


Svan


Svanarna


Tak

Har varit dålig på att  uppdatera om vad som händer med badrummet men förra veckan kom skivorna upp i taket, så det är i princip klart nu så när som på en liten låda som ska byggas (vid det fyrkantiga hålet till vänster på bilden) för att ha en jordfelsbrytare eller nånting i (jag minns inte så noga vad den skulle vara till för) samt att spottarna inte kommit på plats ännu.
Vad det gäller dom föll för övrigt valet på den kromade varianten... dom fanns i vitt, grått och krom men eftersom det kommer att bli lite kromade krokar och sånt så fick det bli krom även där.

Vad tror ni om det? Skulle det varit bättre med vita?


Presentexperten

Jag är bäst på att köpa bra presenter till mina nära och kära... med vissa undantag för när jag har total idétorka eller brist på tid... När Bror fyllde 30 år fick han en kort rad av mycket fina och användbara presenter, bla annat dom här två helt oumbärliga sakerna!


Till vänster kan ni se en mycket användbar tangentbordsdamsugare med USB anslutning och till höger en bacon-'doftgran'.
Ibland när det är svårt att komma på bra gåvor kan man använda sig av tänket att man köper något som man själv skulle upskatta att få. Så tänkte jag inte den här gången.

Me & Martin

Idag består mitt frukost sällskap av ett inspelat avsnitt av roomservice där E-Type är inredare... me o my vad jag älskar den karln, även fast jag gör mitt bästa för att låta bli :P

För övrigt ser det ut att bli en vacker dag och jag ska vara hemma och pyssla lite, skulle även behöva läsa ifatt en del saker som jag ligger efter med! Oops!

Vad ska du göra idag?

Personlighetstest

Jag avskyr allt vad kedjebrev och quiz heter men idag kunde jag inte låta bli att hänga på ett personlighetstest som jag fick skickat till mig på FaceBook... detta blev mitt resultat:

Lärare!

Du tycker om att bestämma och betygsätta folk. Du är noga med vilka vänner du väljer och ibland händer det faktiskt att du dömer en person fel. Du vill dock inte erkänna det, inte ens för dig själv. Folk blir lätt irriterade på dig, men detta bryr du din inte alls om, du kör ditt race och gör det du anser vara rätt, du är lika mot alla!

Att jag skulle passa som lärare kommer jag att bestrida så länge jag bara orkar men för övrigt finns det en del saker som stämmer..
-Jag tycker om att vara med och bestämma, men jag graderar inte andra människor
-Jag är noga med vilka mina vänner är men det är inte sällan jag har fel i min första uppfattning om hur någon är, jag har dock inga problem med att erkänna mina fördomar när dom uppdagas.
-Jag tror faktiskt att andra kan bli irriterade på mig men att det inte skulle påverka mig är nog att överdriva en aning
-Sist men inte minst så hoppas jag verkligen att jag behandlar människor lika, om inte så är det absolut något som känns viktigt för mig att bli bätte på =)

Direkt från "Grey's"?

Såg ni ansikts-transplantationen i Grey's häromdagen?


Häromdagen var ju jag på HLR, det va ett tag sen sist och det är verkligen nyttigt med repetition!
Det har ju även skett en del förändringar som kan vara bra att veta om... bla har man gått ifrån att mäta/räkna ut vart kompressionerna skall göras utan nu lyder instrukltionerna att man helt enkelt ska trycka mitt "emellan bröstvårtorna" dom kan ju dock befinna sig lite vartsomhelst från person till person, men då tyckte våran instruktör att man skulle försöka tänka sig vart dom kanske en gång hade suttit :)
En annan ny grej är att man nu gör 30 kompressioner och två inblåsningar, lätt att komma ihåg, jobbigt att utföra!

Ett par bra tips vi fick att tänka på när man lär barn hur man larmar ambulans var att alltid lära dom att larmnummret är 1 1 2 och inte 'hundratolv' som endel säger, det har visst hänt att barn är duktiga och ska ringa tillSOS men slår 100 12 istället, för att det är det nummret dom lärt sig!
Ett annat kom-ihåg-tips var att lära barnen att räkna nummret i ansiktet, en mun, en näsa, två ögon.. jag vet inte om det är nån bra metod men å andra sidan vet jag ju inte mycket när det handlar om barn.


För alla lakritsälskande kakmonster :)

Singoalla finns ju med lakritssmak nu... mycket märkligt men väldigt lustigt =)

Oskarshamn
Raderar

Saknaden är fortfarande så väldigt tung... men efter att ha gjort mig av med en del lögner så känns hjärtat lite lättare!

Jag har våndats länge över hur mycket som jag borde radera och vad jag ev kommer kunna finna glädje i att ha kvar i framtiden... jag har börjat lite smått även om det hugger till i hjärtat en aning varje gång jag klickar på 'delete'.
Länken till Voldemort är borttagen från 'mina favoriter', bilder är bortsorterade och sparade konversationer är raderade.

Det svåra är tyvärr att hur många mappar, filer eller dokument jag än tvingar mig själv att ta bort så kommer jag inte kunna välja att tömma varken hjärnan eller hjärtat på allt det som (jag trodde) var bra.
Hur gärna jag än vill tycka illa om de som gjort mig så besviken kan jag inte komma ifrån att ni fick mig att lägga ner skölden och släppa er nära, så nära att ni faktiskt kom att betyda något för mig.

Bara den som verkligen är omtyckt kan saknas på det sättet som jag saknar er och att veta det är nog för att inte kunna släppa det där sista desperata greppet om det som fanns.

Repris

Än så länge är min dag i stort sett en enda lång repris av gårdagen...förutom att jag slutat jobba i vanlig tid och redan har hunnit sitta ute i solen och bättrat på armarnas rödfärg =)
Idag tänker jag dock klämma in ytterligare lite aktiviteter, men ännu har jag inte helt bestämt vad dom kommer att bestå av.. vila känns som ett mycket lockande alternativ men det är väl inte så smart rent taktiskt! :(

Vad händer hos idag?

RSS 2.0