Det var en gång...

Länge kan man intala sig att det går att pressa ner, om så bara en liten tepåse, ytterligare i komposthinken men plötsligt en dag så måste man inse. Måttet är rågat.
 
Den dagen vill man helst inte att det ska ligga en halvmeter snö på Borggården men när man ignorerat det faktum att det behöver skottas över gräsmattan, tillräckligt länge så är det precis vad det gör.
 
 
Så efter att Fader Vår varit här och hjälpt mig med snöslungan, som jag fortfarande inte kan konsten att starta, var det bara att ge sig på det oundvikliga.
 
 
Att skotta snö i härligt väder är egentligen en ganska trevlig utomhusaktivitet och små gångar i trädgården är faktiskt ganska mysigt, även om jag denna vinter få så väldigt ont i ena armen att det förtar nöjet en aning...
 
 
 
 
 

Skål och grattis

Egentligen skulle jag ju firat mitt betyg i juridisk översikt redan i onsdags men eftersom "skumpan" inte fanns kvar i kylen så blev det inget av med det.
 
Lite snopet ska erkännas. Både att det inte blev nått fireri men också att jag inte kunde erinra mig att/när/varför jag druckit ur min lilla flaska alkoholfritt bubbel.
 
Tills jag hittade den. I kylen. Jag har ju så att säga städat där... Vilket kan ses som aningens ironiskt, jag förstår det.
 
 
Men det är ju aldrig för sent att fira så jag gör det idag, med både champagne inspirerat bubbel och dito choklad!
 
 
Så grattis till betyget då Elis...
 

Det avslöjande badrumsskåpet

Någonstans i bakhuvudet finns ett minne av att en vän till mig berättat att hen alltid tjuvkikar i människors badrumsskåp. Jag misstänker att denne vännen läser min blogg så det kanske återstår att se om det stämmer ;)
 
Hur som helst, det där brukar jag tänka på och faktum är att ett badrumssåp nog säger ganska mycket om en person... I mitt fall berättar det ju om mitt hälsotillstånd, i form av alla mediciner, om mina amatörmässiga make-up vanor och så klart även att är så beroende av att hålla koll på tid och temperatur att jag till och med har en klocka med termometer i badrumsskåpet =))
 
Idag har det hur som helst städats men utan större skillnad före och efter. Det som finns i det är ju i stort sett bara sånt som behövs där.
 
 
Vad är det konstigaste du har i ditt badrumsskåp?

Tjuvstart

Har besökt min fina vän Sthålisen och som vanligt är det den hälsosamma linjen som gäller.
 
Ikväll bjöd hon på nutellasemlor (!) och med det har jag officiellt brutit mot förbudet att äta semla före fettisdagen.
 
 
Såklart passade jag på att stjäla lite gos med kaninen muskot och primadonnan Milou. Till mitt försvar ser väl i alla fall inte den sistnämnda ut att misstycka?!

När ordningen skändade Borgen

Det finns en gräns för vad och hur mycket man kan städa och rensa. Det gör det faktiskt.
 
Idag knuffade ordning och reda-utmaning ut mig på den yttersta av klippavsatser när uppdraget löd:
 
"Rensa ut ett par skor"
 
Skor är inget man ska ta lättvindigt på. Å nej! Skor är viktigt, fint och bra. Man ska ha respekt för skor och vårda dem ömt. 
 
Även om dom råkar vara helt ofunktionella, trasiga eller i fel storlek. Det är ju liksom ändå skor.
 
Men har man gett sig in i leken får man leken tåla och därför rök det tre par ur garderoben idag.
 

Om allt som rör sig, lyser eller låter (eller i alla fall gjorde det en gång i tiden)

Häromdagen sorterade ju jag bort alla mina gamla mobiltelefoner och tycker man, som jag, att det är lite svårt att städa upp bland elektronikprylarna så finns hjälp att få!
 
I mitt fall handlar det om att jag blir sentimental och att elektroniska prylar ofta varit dyra i inköp vilket gör den svåra att slänga (trots att dom är trasiga!)
 
I det fallet är det bara att bestämma sig. Lite som det där första utomhusbadet.. ett, två, tre, på det fjärde...
 
En annan tänkbar anledning kan vara att det är lite bökigt att göra sig av med skräpet. För i soptunnan ska det INTE. Räddningen här blir att göra en ordentlig genomgång och ta mycket på en gång tänker jag. Få det överstökat liksom.
 
Till er hjälp kan ni använda den här mycket braiga guiden som jag har stulit på nätet.
 
Jo, för det är det man gör när man "lånar" en bild utan att kontakta upphovsmannen. Detta verkar dock vara någon form av pressbild så jag kör på helt enkelt...
 
 
Lycka till!

My frikkin cup of whatevva

För något år sedan började jag byta ut min största servis eftersom jag länge hade suktat efter en helvit och helst av den fyrkantiga modellen (precis sån som jag själv är med andra ord).

Dessvärre fanns inga muggar att köpa till och jag har hållt utkik efter några som kunde passa. Så för ett par veckor sen fick jag plötsligt se en kampanj-bild på en servis från "perfect home" och även om jag gärna kommit ännu billigare undan så valde jag att slå till.

När jag väl packade upp dem blev jag positivt överraskad! så jäkla nöjd...


Tyvärr var det några som var kantstötta så jag fick göra en reklamation och nu börjar jag fundera över kvaliteten.. kanske är dom sånna att dom lätt går sönder?

Nån som har erfarenhet av porslin från det här företaget?

Min mobila samling

Igår skulle "brötlådan" städas och det närmaste en sådan jag har är en låda där alla gamla mobiltelefoner och annan elektronik hamnar.
 
Jag har svårt att slänga mobiler eftersom dom innehåller minnen i form av bilder och sms men nu har jag pratat med mig själv och vi har bestämt att vi inte kommer titta på/läsa dem nått mer. Jag har inte ens ett simkort som passar och då blir det svårt att starta upp till att börja med!
 
 
Och idag var det sängkläderna som skulle sorteras. Ett tips var att vika allt utifrån samma modell men än så länge gillar jag husorsmodellen och låter det vara så tills dess att jag stryker/manglar nästa gång.
 
 
Udda sängkläder placerade jag i gästrummets byrå eftersom det är där dom ska användas när jag
 
1. Får hit min extrasäng
2. Hittar någon som vill sova över hos mig.

Sista kollen

Har varit till min helt fantastiska tandläkare för sista uppföljningen efter att jag slog sönder min ena framtand. Lagningen håller fortfarande och det verkar vara liv i det som som finns kvar av den riktiga!Av försäkringsskäl kommer jag nog be om en krona inom fyra år, även om detta skulle funka ända tills dess.. men det blir då det.Dagens blygsamma sysselsättning

Har haft distanslektion ikväll och kan, efter bara två tillfällen konstatera att det finns en besserwisser utan dess like i klassen.

Hur svårt kan det vara att bara låta läraren köra sitt race?!

Förutom det har jag genomfört dagens ordning och reda-uppgift. Att gå igenom tidningar och magasin. Det var snabbt gjort eftersom jag knappt läser varken det ena eller det andra men en ynka tidning hade lyckats gömma sig i korgen med postorderkataloger så den åkte ju direkt i återvinningen.


Som motvikt till allt detta städande har jag börjat gå loss på tapeterna i hallen och stöket är nu ett faktum på bottenvåningen!


Känns som att jag är klar vilket år som helst ;-)Valfri ordning

Idag var det dags att röja ur bilen. Igen. Just detta var ju en av grejerna som kom upp under min tjuvstart av ordning och reda-utmaningen och inte ens då hade jag nått att plocka ur den.
 
Jag tycker helt enkelt inte att man ska samla på sig en massa dret i bilen.
 
Istället fick man välja något eget och även om jag gissar att detta snart kommer upp ändå så valde jag kökslådorna.
 
 
Det är ju hopplöst att hålla ordning i kökslådor så länge man inte har specialanpassad lådinredning. Det har inte jag.
 
Hur som helst, ett par saker mindre och det får vara gott nog.
 

Det rena snusket

Nu har jag funderat och jag vill dela med mig av några tankar.

Igår var jag med till min morfar för att hälsa på och till att börja med vill jag klargöra detta: några av er har kännedom om i vilken kommun han bor, andra har det inte och det spelar egentligen ingen roll. När det gäller det jag nu vill skriva om är jag säker på att den aktuella kommunen är långt ifrån ensam i sitt slag men för att undvika missförstånd vill jag dock påpeka att det INTE är densamma som jag bor och verkar inom, detta är alltså inte riktat till någon eller några speciella personer här.

Så till saken.  När vi hälsar på morfar umgås vi genom att göra det som svenskar gör mest. Vi fikar. Med den stora skillnaden att sedan morfar inte längre själv kan sköta disken utan får hjälp med det av hemtjänsten så måste vi plocka ut porslinet ur skåpen och diska om det, innan vi kan använda det.

Jag är ingen mikrobiolog men ändå begriper jag att det frodas både det enda och det andra i gamla matrester och jag är övertygad om att även alla de som jobbar inom hemtjänsten också borde inse detta enkla fakta.

Jag påstår inte att alla slarvar, faktum är att jag skulle kunna slå vad om lite vad som helst när det kommer till att gå i god för att det finns helt underbart engagerad personal inom äldreomsorgen. Jag vet, för jag har träffat en hel drös av dem!  Men jag säger att vi varje gång vi åker dit får diska om "ren" disk. Det kan finnas anledningar och förmildrande omständigheter till att det fuskas med disken, det kan bero på stress och det kan bero på dålig syn men då hoppas jag, ja jag faktiskt kräver, att berörd(a) person(er) tar itu med det! För vi är inte där och diskar varenda dag och det finns då sannerligen ingen anledning och inga förmildrande omständigheter som berättigar att gamla människor inte ska kunna få inmundiga sin mat med en ren gaffel.

Min första reaktion var såklart "hur har folk det hemma?" med den lite elaka baktanken att människor faktiskt håller rent hemma och därmed bevisligen bara slarvar för att man är hemma hos någon annan. Men så slog det mig... Kanske är det just så folk har det hemma? och att detta i så fall bara är en effekt av det slitna gamla talesättet att "behandla andra så som man själv vill bli behandlad".

Så låt oss då genast sluta upp med det gamla tramset om att utgå från sig själv i vården och omsorgen av en annan människa och istället göra på det sätt som personen i fråga vill ha det. Och när det kommer till disk så kanske man som personal inte bryr sig om ifall gårdagens middag gör sig påmind på tallriken men i morfars fall: vill han ha den ren och fräsch. Det är faktiskt inte för mycket begärt!
 

Taket

Har försökt mig på att måla taket i nedre hallen. Det gick sådär men först efter tredje strykningen fick jag rådet att byta till en annan färg.

Så jag tog nya tag och rollade en fjärde gång, med något bättre resultat. Dock inte bättre än att den skarpsynte Nisse med slutna ögon kunde upptäcka mina missar.

Faktiskt tror jag att han förstod att jag skulle göra en av tabbarna och underlät sig att säga något bara förtt få framstå som synsk eller nått...

Jag fattar faktiskt inte hur man överhuvudtaget kan rolla ett större tak utan flammor när det helt uppenbart är omöjligt att få ett felfritt resultat på detta lilla tak innanför ytterdörren!


Men, på det hela taget fick jag i alla fall godkänt av Nisse och med det går jag vidare med mitt projekt. 

Tapeter är beställda och jag måste jobba upp motivation att överhuvudtaget börja med väggarna samtidigt som jag behöver utarbeta en plan för att genomföra det utan att det går ut över studierna.

Genomgång av kemikalierna

Åh vad jag känner mig dålig som har så mycket kem hemma! Jag vill ju på tanters vis städa skonsamt och naturligt med citroner och bakpulver högt och lågt.
 
Men jag är så dålig på det! Bomba mig gärna med husmoderliga tips på ämnet.
 
Hur som helst, i Borgen finns en liten garderob som jag i ett tidigt skede utnämnde till städskåp. Dock tog min viktiga och ack så kära samling påsar i ett lika tidigt skede över detta skåp och jag fick snällt kapitulera och tänka ut en ny plan.
 
Det blev att fördela alla flaskor till deras användningsområden och därför finns det nu mer eller mindre giftiga grejjer lite överallt här hemma.
 
 
En följd av denna genomgång blev att jag, i skåpet under handfatet på lilla toaletten, hittade 842 ögonskuggor.
 
Bra att ha tänker jag och lägger tillbaka dem i mörkret de kom ifrån.

obehagligt avslappnad eller obehaglig avslappning

Ett av momenten i min arbetsmiljö o stress-kurs är att träna på avslappning och dokumentera upplevelserna i samband med det.

Idag va fjärde gången jag gav mig på det och det är f r u k t a n s v ä r t!


Jag får krypningar i kroppen, blir illamående av spänna ansiktet, märker ingen "tyngd eller värme" i kroppsdelarna jag spänner/slappnar av och värst av allt

Jag blir på så sjukt dåligt humör! just nu vill jag bara fräsa och skrika åt någon. Får lägga band på mig för att inte börja "ta itu med saker"och skicka galna mail till människor jag är förbannad på.

Det skulle eventuellt kunna gå lika bra att glupa i mig massor av godis. Det skulle faktiskt kunna göra mig på gott humör.

Men jag har inget godis så om ni råkar upptäcka ett mail från mig - radera det ;-)

Nu börjar slarvet

Än så länge inte med utförandet av uppgifterna i min utmaning men dessvärre med uppdateringarna.
 
Igår skulle en klädhög rensas och jag valde en hylla där jag av okänd anledning lagt en brokig samling klädesplagg. Bakom det yttersta kaoset dolde sig två travar med gamla jobbtröjor. I vanlig ordning vill jag ju inte slänga något men nu när dom ligger synligt och lättillgängligt så kommer de att användas flitigt som hemmaplagg.
 
 
Idag var det köksmaskiner som var föremål för granskning och eftersom jag så sent som i onsdags gjorde mig av med min halvtrasiga matberedare så fanns för tillfället inte mer att plocka bort. Dock fanns all anledning att styra upp i skåpet och se till att det blir lättare att hitta det jag söker framöver!
 

För kännedom; Ett par bra saker

För det första
Igår satte jag första gången min nya astmamedicin på prov. Kanske är det väl tidigt för att tillskriva tabletterna någon effekt utan istället kan hända att "placebo" är ett ord som sammanfattar det hela på ett korrekt och vetenskapligt sätt. Men jag bryr mig inte.
 
Nä! faktiskt bryr jag mig inte. För det gick så mycket bättre än vad jag någonsin vågade hoppas på. Visserligen har jag legat av mig en hel del, så kanske kan jag erkänna att jag inte på speciellt många punkter påminde om någon atlet i någon form. Men det var BANNE MIG första gången jag fått upp pulsen utan att känna känslan av ett lock som i hög hastighet fladdrande täpper till luftröret i halsen. Jag kunde andas...
 
Mitt högröda nylle och min trötta Barbakropp var sannerligen ingen vacker syn men det var en fin stund för mig och jag hoppas verkligen att det inte bara var en engånghändelse!
 
För det andra
I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut.. och jag skulle kunna skriva om hela texten med min dröm men jag vill inte dela med mig av den. Jag vill bara dela med mig av att jag drömde nått så härligt och sorglöst och att jag sakta fick vakna genom drömmen. Lite besviken över att det bara var en dröm och att jag inte fick veta mer men känslan av att vakna! Det kändes som att vakna till livet efter en evighet av mörker och det tog nästan en halvtimme innan jag kunde samla mig och kliva upp. Ja må känna mig betstulen på mycket, besviken på många men nu har jag fått mina drömmar tillbaka

Krigszonen

Alltså, dagens uppdrag var att slå sig in hemmets extrautrymme. Ni vet, där det lätt hamnar lite för märkliga saker av lite för många olika slag. 
 
Här i Staden även kallat Brötrummet.
 
Man behövde ju inte städa hela (går det?) men åtminstone styra upp eller styra bort något.
 
I Borgen utgörs det värsta stället av min "klädkammare". Det finns visserligen en och annan jacka därinne men jag skulle fara med osanning om jag gjorde gällande att den används så som någon någongång tänkt.
 
I alla fall. Jag sorterade bort några småsaker. Typ ett snöre och lite sånt som egentligen är väldigt bra att ha men som nu fick ta smällen.
 
Därefter plockade jag bort exet. Ja, alltså han har ju (tyvärr) inte suttit därinne hela den här tiden men det fanns några grejjer som tillsammans med några andra grejjer fick åka ner i en kartong som snart ska ställas utom synhåll.
 
Och sen bestämde jag att min sista insats skulle vara att sortera res-väskan. Mest för att jag så sällan reser nufördars så det naturliga flödet har, så att säga slutat flöda.
 
Vad ni nu ska få se är efterbilden av denna samling reseprylar. Och nej, ni kan inte föreställa er hur det såg ut före!
 

Startskott nummer två

Så har då kurs nummer två kört igång! Denna är lite mindre än den första och heter "arbetsmiljö och stress" vilket kan kännas lite ironiskt med tanke på hur stressad jag känt mig inför att komma igång med allt detta :-)

Efter introduktionen känns dock allt mycket bättre! jag hittade till kursrummet, fick både ljud och bild att funka samt känner att lärarinnan verkar vara toppen! Hon poängterade flertalet gånger att vi inte skulle känna oss stressade i den här kursen utan att det var väldigt viktigt att vi kände oss trygga och tillfreds med allt under terminens gång!


Vi blev indelade i grupper redan idag och när seminariet var klart fick vi tid att bekanta oss med varandra så även detta känns bra från början. En sann lättnad med tanke på att det krävdes tre gruppbyten innan det funkade på förra terminens kurs!

China

Så var det dags att röja runt bland porslinet! Jag har samlat på mig massor av muggar, glas och tallrikar i varierande utföranden.
 
En hel del är udda grejjer men så länge dom håller använder jag det i första hand dom gånger det bara är jag som äter eller dricker. Allt som oftast alltså...
 
 
Hur som helst sorterade jag bort en servis med en faslig massa delar eftersom jag har investerat i en ny som jag har för avsikt att använda vid större bjudningar. Tänker mig nu att jag gärna vill få den såld så att den inte bara blir ståendes i någon kartong... Någon som är intresserad?
 

En helt ny värld

Eller åtminstone en helt ny kvällsrutin.

Vid mitt senaste besök på vårdcentralen fick jag ju överraskande träffa en läkare trots att jag enbart hade tid hos sköterska.

Läkaren tyckte att min astma verkade vara felmedicinerad eftersom jag hade allt för mycket kortison i utandningsluften.
Därför ville han testa en annan medicin och informerade om att det var en tablett som skulle tas på kvällen. Fastandes.


Jag och sköterskan skrek rakt ut i kör: fastande?! på kvällen?! och läkaren svarade obrytt "ja alltså du ska inte äta på två timmar före och heller inget efter."

Hur ska jag hålla reda på detta? Te med tilltugg är ju en ritual jag utför vid tvn på kvällen och jag avskyr att lägga mig hungrig... Min tanke om att återinföra sovning senast 22 kommer gå åt pipsvängen. Minst.

Rensar vidare

Utmaningen för dagen löd att rensa översta hyllan i valfritt skåp. Som exempel togs den i skåpet över kylen så jag kör på samma!
 
Där förvarar jag glasburkar och flaskor tänkta att användas till sylt och saft. De minsta glasburkarna är superbra om man behöver t.ex  sylt eller kall sås till matlådan.
 
Tidigare låg allt detta och skramlade på en trave brickor vilket lett till att, för att undvika ras, endast den understa blivit använd.
 
Jag flyttade brickorna till ett annat skåp och ställde prylarna i en plastkorg istället.
 
 
Inte så snyggt (ett inköp kan komma på fråga) kanske men mycket enklare att bara lyfta ner och få en överblick på vad som finns att välja på

Skarpt läge

Har köpt ett headset till datorn och hämtat ut paketet med min nya kurslitteratur.Ikväll har jag första sittningen på den ena av kurserna, imorgon är det introduktion på den andra och jag är nervös över att hitta rätt bland olika kursrum och grejjer samt om jag kommer få tekniken att fungera.

Vad har jag gett mig in på?!

januari-kalas

Under kvällen har vi firat Fader vår på hans födelsedag. Enligt honom själv har han tydligen slutat att fira men det tycktes inte vara någon som tog notis om det utan vi körde på i vanlig ordning.
 

 
Mamma hade lagat mat i form av potatisgratäng och tjälknöl av älgkött och det bjöds, till min förtjusning på vin till det. Alla tillfällen där det finns möjlighet att inmundiga vin är välkomna då jag har en strikt policy här hemma om att inte dricka alkohol i någon form, oavsett mängd, när jag är ensam hemma så det går verkligen länge mellan skålarna för min del.
 
Min gåva bestod av en tårta som jag bakat till Fars ära och eftersom han är ett kak-, kex- och rånmonster av rang valde jag att kanta tårtan med chockosticks.
 
 
Fyllning denna gång blev strikt traditionell med hallonsylt, vaniljkräm och grädde vilket jag tror blev uppskattat.
 
 
Jag skulle verkligen, verkligen vilja kunna modellera för jag har så sjukt många idéer på tårtor och cupcakes men min kreativitet tar liksom stopp i fingrarna. Jag får bara inte till nått vettigt :-(
 
Jag gjorde ett försök med att forma en ros och en rosett som jag hade tänkt att jag kunde lägga uppepå tårtan men alltså...
 
 
Ja ni fattar!

Ordning och reda - löning på fredag

Idag skulle plånboken/handväskan få en genomgång men sedan jag jobbade färdigt på kontoret har jag inte använt någon speciell handväska utan tillämpar modellen att enbart ta med vad jag behöver.
 
Oftast innebär det mobilen, där jag har ett litet fack för konto- och körkort på baksidan.
 
Vill jag ha med kontanter eller ännu mer kort, typ från butiker och liknande har jag en stor plånbok där allt får plats, inklusive mobilen såklart!
 
Tar jag ändå med mig en väska har jag en liten insats till den som jag antingen kan ta med som den är, eller så plockar jag ur det som behövs och kompletterar med typ paraply eller annat som kan tänkas behövas för tillfället.
 
 
Funkar jättebra för mig och jag slipper ha en (eller ett par) väskor ligga och se stökiga ut i hallen :-)

Dementier, eller vad det kan tänkas vara

Glömde ju posta inlägget med gårdagens  "mot alla odds-bedrifter"!

Efter att jag tyckt synd om mig själv ett tag satte jag igång att göra rent kylen och passade på att återställa den struktur som förut var en självklarhet.


Så målade jag det där förbannade taket och blev själv förbannad över att det blev så dåligt. Faktiskt sämre än förra gången :(


Så lagade jag mat. På riktigt, från grunden. Det blev ganska smaklöst men till mitt försvar gjorde bara som det stod i receptet.

När jag ätit gjorde jag matlådor och då det blev ris och sås över gjorde jag en specialare där jag satte på en lapp om att strimla och steka kyckling att blanda ihop med såsen i efterhand.

Husmoderligt så det förslår! Och så blev det med den dagen...

Mrs. Nedslagen

Känner mig lite ur form för tillfället och tycker att det mesta känns motsträvigt.

Gjorde mig iordning för en promenad med mamma på förmiddagen men när jag efter drygt 30 minuter hade halkat mig den annars knappt 15minuter långa promenaden hem till föräldrarna ändrades planerna.

Väl hemma känns det bara så trist, såg fram emot ett besök under dagen men det var över på tio minuter och nu har jag ingen lust med nått..

Dagens ordning och reda-uppgift var att rensa appar i mobilen och det va snart gjort för mig. Jag borde ta itu med ytterligare ett försök att måla taket i hallen, men lusten försvann någongång under de tre första försöken.


Kanske kunde jag laga lite mat eller försöka få upp adventskartongerna på vinden, typ. Men varför anstränga liksom? :(

Insomnia

Har varit vaken i drygt två timmar nu och börjar bli rastlös. Frukosten är inmundigad och hade önskat att dagens ordning och reda-uppgift annonserats men det är tre timmar kvar tills dess...

Igår var det en, för mig, välkommen uppgift! Nämligen att ta itu med frysen. Inte för att jag känner att det är någon besvärande oreda i den men för en tid sedan packades det in massor med älgkött från mamma och pappas havererade frys och i samband med det rann det ut endel kladd på hyllorna.


Väldigt skönt att få detta gjort! Tänk att sånt här ska va så svårt att ta tag i :-)

Baka baka, liten kaka

Till helgen som kommer ska jag knåpa ihop en tårta så dagens ordning och reda-uppgift kom väldigt lägligt.
 
Nämligen att rensa och sortera bland bakingredienserna.
 
Jag har ett par korgar i ett skåp med sånt som hör till dekorering av tårtor och cupcakes, dessa gick jag igenom för nån vecka sedan så idag höll jag mig enbart till skafferiet.
 
 
En förpackning rågmjölsflingor fanns på en av hyllorna - bäst före 2008. Det betyder att den hängt med ändå sedan ett par år före jag flyttade till våningen. Uäk!

Medicinlådan

Då va det dags att rensa i medicinlådan! Jag har inte värst mycket att komma med på den fronten och håller rätt skaplig ordning bland karabletterna. Medicin som används dagligen står i badrumsskåpet intill tandborsten så det här är vad som blir kvar...
 

Utmanande handdukar

Äntligen fick jag en ordning och reda-utmaning som var lite att bita i!
 
Idag skulle handdukarna sorteras och jag bestämde mig för att försöka klämma ihop alla på ett och samma ställe men för att det skulle funka behövde jag styra om lite i ett par garderober. Därav bilden på bröthyllan.
 
Så här såg det ut innan
 
 
När det kommer till handdukar befinner jag mig så långt ifrån en sköljmedelsreklam man kan komma. Handdukar ska vara urtvättade, lufttorkade och gärna manglade för att få till den rätta strävheten! Därför består också mitt lager till stor del, bokstavligen, av gamla godingar, även om det inte ger nån färgmatchad förvaring.
 
Hur som helst, med en extra trådkorg och ett halvt extra hyllplan kunde jag tömma det lilla handuksskåpet jag haft i tvättstugan!
 
 
Jag kommer garanterat att göra om allt detta så småningom för att sortera utifrån hur och vart jag använder de olika handdukarna men just nu känns detta toppenbra!

Vad är sekretess?

Alltså vad är det för fel på institutionerna här i Staden? det verkar inte finnas någon som känner till vad ordet diskret betyder!

Har varit till vårdcentralen och precis som på t.ex lasarettet lämnade jag fram mitt ID-kort i kassan. På så vis kan människan som jobbar där välja vilka uppgifter hen vill ha. Namn eller, som i de allra flesta fall, personnummer.

Men inte här inte.. här får man en förvånad blick och frågan "vad ska du göra idag?" 

Alltså JAG BLIR TOKIG! och är helt övertygad om att det står klart och tydligt i datorn vart jag ska och vad jag ska göra. Det kan omöjligt behöva basuneras ut för hela korridoren, eller?!?

Trodde för övrigt att jag bara skulle till en sjuksköterska men fick till min förvåning även prata med en läkare som, hör och häpna, gjorde en översyn av mina lungtest för flera år tillbaka och utifrån det ville byta ut min medicin istället för att bara dundra på med den gamla!

Och så fick jag ett recept. Ja ni läste rätt... Ett recept! ni vet på ett sånt där gult papper :-)
Strumplådan

Dagens ordning och reda-uppgift var att"sortera strumplådan".
 
Människor gillade för fullt och skrev om alla strumpor dom sorterat ur.
 
Jag fattar ingenting!
 
Varför skulle man lägga udda eller trasiga strumpor i lådan från första början?
 
 
Så värst snyggt är det väl inte men min låda får faktiskt funka som den är!

Dagens uppgift

Att rensa ur allt onödigt ur bilen.
 
 
Tur att dom onödiga sakerna kan räknas på en hand för...
 
Oh no, ain't going in there!

På vardagsrumsbordet

Har länge tänkt att jag skulle vilja ha nått slags arrangemang på vardagsrumsbordet. Som istället för en duk typ...

Kom över en trären bricka som jag började måla lite utan att veta vad den skulle vara till men nu tänker jag att den kanske kan funka på bordet.


Om jag bara kan få till något att ställa på den! Har sett massor med fina designbilder men måste ge upp tanken på att få till något så snyggt, men ändå: nått borde man ju kunna få till tycker jag!


Vad tycker ni? OCH vad har ni på era vardagsrumsbord?

Villrådig

Blev imorse uppringd av min kurator som hade funderat lite sedan igår. Hon ville avboka aktiviteten vi hade planerat och istället boka ett vanligt möte.

Hon tyckte att det gick för fort fram för mig och sa bland annat att hon funderat på om det ändå inte skulle vara bra för mig att gå tillbaka till jobbet.

Jag känner mig tveksam, jag har ju ändå grubblat mig igenom detta en gång...

Tänk att allt ska vara så svårt!

What a day

Började dagen med att ivrigt ta reda på den nya "ordning och reda-uppgiften" men döm om min besvikelse när det stod att man under dagen skulle ta tio minuters paus. Från telefoner, datorer och allt vad det kan vara.. Jag är ju med i detta för att ta mig för att göra något överhuvudtaget i åtminstone 10-15 minuter per dag. Jo men anitklimax, ja! Bättre lycka imorgon =))
 
Skulle ju för övrigt berätta för er om det där beslutet som jag hade fattat och frågan jag ställt mig har kort och gott varit om jag ska våga mig på att fortsätta plugga eller om jag ska gå tillbaka till mitt gamla jobb. Beslutet blev att fortsätta plugga men eftersom det har känts stort och svårt att få grepp om allt så har jag någonstans tänkt att jag skulle vänta in i det längsta med att verkligen, verkligen bestämma mig.
 
Igår mailade jag min chef och informerade om läget och idag har jag försökt reda ut hur kursplanerna ser ut och under vilken period jag skulle behöva vara ledig. Det har gått sådär...
 
Självförtroendet var därför verkligen i botten när jag travade iväg för årets första möte med kuratorn. Sist jag var där sa hon att hon tyckte att jag verkade mer hoppfull men idag har livet varit helt värdelöst. Jag bröt ihop totalt, jag grinade som jag inte har grinat på länge och ögonen värker ännu efter attacken.
 
Väl hemma kollade jag min mail och fick bekräftat att mina misstankar om att en person, utan att meddela än mindre fråga om lov, under min julledighet medvetet tagit en mapp innehållande dokument som jag jobbat med senaste åren och lånat ut dessa till en helt utomstående person. Jag blir så irriterad att det kokar inom mig men har samtalat med karma och nu behöver jag inte tänka mer på den saken...
 
Alltså... ytterligare en värdelös dag. Kanske blir det bättre imorgon!
 

Ordning och reda!

Jag har anmält mig till ett Facebook evenemang som går ut på att man varje dag får en liten uppgift att utföra i syfte att skapa mer ordning i sin tillvaro.
 
Detta börjar nästa vecka men redan nu har arrangörerna en daglig uppgift som läggs upp på deras hemsida så jag har tänkt att jag ska hänga på även dem!
 
Idag bestod uppdraget att av rensa valfri låda. Jag bestämde mig för en skrivbordslåda där jag den senaste tiden tyckt att det samlats märkligt mycket prylar.
 
Den vänstra bilden är före men eftersom jag bland annat sorterade ut en massa pennor så kunde jag fylla på med saker från lådan under (där det också låg en massa onödigt krafs) och på så vi kom jag att rensa även den, därav två "efter-lådor"
 
 

Glassbakelser med digestivebotten

Igår och idag stod det fikabesök på agendan så därför rörde jag ihop dessa små glassbakelser.


Botten består, likt en cheesecake, av digestivekex och därefter är det en enkel form av glass. Denna har smak av vaniljkola.

Tyvärr hade jag inte exakt de ingredienser som skulle vara i så jag improviserade lite men det blev gott ändå och det lämnar ju möjligheten öppen för att prova ännu en gång!

Arbetsledaren

Det har varit lite stillestånd här i Borgen under i princip två år men nu har jag bestämt mig för att påbörja ett nytt projekt! Lotten föll på nedre hallen och det känns kul att komma igång med det.
 
och som synes... VÄLBEHÖVLIGT!
 
 
Riktigt hur det ska bli, eller ens hur det ska gå till är jag inte helt säker på ännu men att taket och listerna ska bli vita är ju en självklarhet. Så jag har börjat i den änden och med tanke på arbetsledaren som plötsligt och helt ljudlöst smyger sig fram och iakttar mig så vill det väl till att jag i alla fall ger sjutton i att fuska...
 
 
 

Kärt barn har många namn

och det gäller ju såklart även för den här lilla pälsbollen!
 

Hen har flyttat in hon Nea och hennes manboy efter att, tillsammans med sin mamma och om jag inte minns fel fyra syskon, hittats ute i skogen. Mamman mådde dessvärre inte alls bra och det fanns inte mycket som veterinären kunde göra för henne så därför har dessa småttingar nu placerats ut i olika hem. Det är sannerligen inte lätt att vara en liten vildkatt och komma hem till främmande människor, våga lita på att man får var trygg och att det kommer finns både mat, vatten och en mysig plats att sova på men allteftersom har denna lilla krabat vågat sig fram mer och mer. Den här bilden är från mitt andra besök sedan hen flyttade in och det var första gången jag fick se på den!
 
Nu hoppas jag på att någon gång, förhoppningsvis snart, få känna på den där fantastiska pälsen!!!!
 
Nu är det ju dock så, att oavsett om denna lilla kisse på ett eller annat sätt kommer att få ett bra hem så kvarstår faktum att det faktiskt finns ett problem, så snälla alla ni som har katt(er), se till att få dem kastrerade!

Årets första!

Har ju inte skrivit något på länge men tänker att det kan vara på tiden...
 
Nyår har passerat och jag bjöd in mig själv till Ståhlisens familjekväll. Jag hade jättetrevligt men det är inte utan att den gamla bekanta känslan av att vara övergiven tar ett grepp om mig vid sådana här tillfällen.
 

Det är många som säger att nyår är överskattat. Men låt mig nu vara ärlig... det är bara människor som har någon att spendera kvällen med som säger det. Det är bara människor som är någons förstahandsval, som har huvudbry över vilken av de båda festerna man ska tacka ja till eller den som kommit dit att det egna sällskapet är allt som behövs.
 
Det är bara sådana människor som säger sånt. Att höra dessa ord är för mig som att få en hink kallt saltvatten över en hudlös kropp.
 
Nåväl, det är över för denna gången! Jag är för tillfället tjänstledig så jag har ytterligare ett par lediga veckor framför mig och imorgon ska jag fatta ett stort beslut. Egentligen har jag redan bestämt mig men eftersom det ännu inte finns på pränt så ger jag mig ett uns av ytterligare betänketid och när den är över får ni också veta vad det gäller =)

RSS 2.0