Funderar..

Efter att ha ätit frukost och packat iordning min väska har jag nu krupit ner under det klorindoftande täcket igen och känner mig allmänt tillfreds med tillvaron.

Det enda jag funderar lite på är egentligen vilken tid jag måste checka ut... det brukar ju finnas info om det på rummet men inte här, så jag vet inte om det var kl 10 eller kanske 12 :S
Jag hoppas dock på att jag kan ligga kvar här tills det är dags för mig att ge mig av! men fan va pinsamt det skulle va att komma ner då och få veta att jag hängt här i tre timmar för mycket... haha!!!

wow vilken... eh... kväll?

Haha! Kumla blir ju bättre och bättre för var dag även om hissen inte alltid går ändå upp, men en och annan ömmande tå kan man ju stå ut med :)

Efter en kort shoppingtur där jag spenderade hela 39kr på en väska blev det en fika och sen lite vila på hotellet innan det var dags att ge sig ut på stan för att äta och socialisera med kleti och pleti, vilket visade sig vara både lättare och trevigare än vad dom först gett sken av!


Normalt sett får man ju bara 'en chans' och ni vet... first impression last, men ibland rear jag ut min trasiga stolthet och delar ut andra-chansen-kort till höger och vänster trots att jag faktiskt vet att det sällan blir riktigt bra i längden och på det hela taget hade jag mycket trevligt igår trots att det inte kunde bli nån 'Torsby dansing'!

Way to go!

Ensammast i världen :(

Då sitter jag ensam på hotellrummet igen och jag känner mig så övergiven :'( Sedan igår eftermiddag har jag ju haft sällskap här i korridoren av ett gäng härliga Värmlänningar men nu är jag alltså lämnad åt mitt öde.


När det gäller kvällen och natten igår vet jag inte riktigt vad jag ska säga, men under sumeringen innan sovdags kunde jag iaf konstatera att min teori när det gäller det sociala spelet norr, resp söder om Staden fortfarande är rätt och riktigt. Tyvärr.

Det är märkligt hur atmosfären och känslan som människor utsrålar kan vara så olika beroende på vart man är! well well, det är väl bara så det är när man gå på lokal men en positiv sak som jag kommer bära med mig är i alla fall att jag inte längre behöver skämmas om 'my hump' råkar dra igång på någon av mina spellistor... här lyssnar man fortfarande på 'cotton eye joe' och under taxiresan in till stan fick vi tillfälle att köra lite gammal hederlig 'macarena'-koreografi!

Way to go?

Utmaning nr 2

Jag hann ju aldrig lägga upp någon bild från min utmaning igår kväll men här kommer den i alla fall =)


Ja.. ni fattar! Efter tio års uppehåll har jag äntligen tagit mod till mig för att återvända till min step-up som jag gillade så mycket... och inget var annorlunda! Eller jo... det var det, nya lokaler, ny ledare och onödigt många fler speglar!
Men jag är ändå ganska nöjd med min premiär, lite ringrostig måste man väl ändå ha rätt att vara efter så lång tid?

Passet som jag var på var både step up och styrka varvat omvartannat och jag gillar det, inte heller dog jag astma döden och som en extra bonus fick jag lära mig hur man genom att bara svetta ner skalpen en aning kan återanvända gammal hårspray =)

Och till er som tänker anmärka på dom blygsamma vikterna kan jag bara säga att dom faktiskt väger 10 kilo st. MINST! Trots det ska jag nog lägga på lite extra om jag tar mig dit igen när jag återvänder hem efter utbilningen jag ska på, första passet och inte en enda träningsvärk måste ju betyda att jag fegat en aning?!

Dagen so far

Förmiddagen har spenderats i Örebro på ett möte där jag tydligen fått en ny chef... hmm... det kommer bli bra, men bara för att vara tjurig så gillar jag det inte.
Den nya kommer ju inte alls bli lika rolig att skriva om i bloggen :( Stackars mig! Jag har dock bestämt mig för att va lika bakåtsträvande som alla andra i min hembygd (jag menar när sågs det senast en BP-mack vid 'Bp-backen' i Staden?) och alltså fortsätta kalla 'chefen' för chefen'. Så det så!

Just nu sitter jag ensam på ett hotellrum men ända fram till för en liten stund sen har jag blivit ompysslad av min överordnade som gett mig vegitariska clementiner till mellis och även gjort mig sällskap vid en avskedslunch på McD.
Nu är det alltså rast, vila som gäller ett tag och om nån timme ska jag göra mig iordning för ytterligare ett möte som sker ikväll tätt följt av middag och utgång med guldklimpar och annat löst folk.

| toppen |


Den där omtalade frosten...

Någon dag, mycket snart, ska jag sluta tjata om frosten som var för ett par veckor sedan. Men inte idag! Istället tänkte jag visa er en bild på hur galet mycket det egentligen var, för det såg man ju inte på dom andra bilderna... Kolla bara!!


Är det föresten nån mer än jag som ser att det är ett ansikte i nedre högra högra hörnet?
Det bara måste ju vara jesus! Eller möjligen Michael Jackson, Minst!


Delad tur?

Idag har jag ornat en delad tur åt mig själv... eller kanske är det mest otur, jag vet inte!
Imorse började jag med att gå till kontoret för att jobba ifatt några timmar som jag missade när jag va på kurs i tisdags men eftersom jag ska på ett möte senare idag så kunde jag räkna bort lite tid och smet iväg vid halv elva för att titta in hos frissan och få lite rådgivning.

För tillfället sitter jag och vilar en stund på maten men måste nog snart ta mig i kragen och återvända till min lilla hemmastudio som jag började bygga under tiden jag värmde maten. Det gäller att vara effektiv ;)

Därefter ska jag som sagt på ett möte och så fort det är klart bär det av hem igen och ladda inför veckans utmaning som ska gå av stapeln ikväll! Ska försöka komma ihåg att ta nån bild så ni får se vad den består av och kanske kan jag få lite hjälp med dokumetationen om jag fladdrar lite med ögonfransarna!

Om jag sen överlever så är det Robinson och slutspurt i mitt packningsmaraton som gäller! Har kommit på att jag ska packa ner allt som jag måste ha med, typ tandborsten och några kilo andra grejer och sen trycker jag i så mycket det bara går efter det... vad mer kan man göra liksom?

Bauhaus gör det igen...

...glömmer att skicka in ordern på beställda och betalda (!!!) varor vill säga.

Vi tar tre snabba för Bauhaus Örebro; Heja, heja, heja!

Uppdaterade Elis

Ringde nyss till syrran med en akutfråga och tänkte vara lite vänlig för ovanlighetens skull så jag började med att fråga om hon jobbade.
Det gjorde hon inte, men hon blev mycket fubdersam över varför jag ens trodde att hon gjorde det när det händer typ en gång varannan månad...

Jag försökte förklara att jag igår läste på hennes blogg att hon skulle jobba 'imorgon' men tydligen ligger jag mer efter än jag trodde på bloglovin' för det var visst skrivet i förrgår och jobba gjorde hon igår.

Men jag lyssnar i alla fall inte på 'My hump' längre ;)

Bara två bilder o lite text ;)

Idag tänkte jag att ni skulle få komma med lite synpunkter på två av mina bilder, dom är ganska lika men jag undrar ändå vilken ni föredrar och varför, eller kanske tycker ni inte alls om dom och vad är det i så fall som ni inte gillar...Just detta att välja är nått som jag kämpar ganska hårt med till (dom få) redovisningarna jag lägger upp och det skulle va kul att höra hur ni tänker när ni tittar på bilder... Ös på! (snälla!!!)

Same, same...

Jag hinner inte med mig själv (som vanligt)!
Det är så mycket som ska planeras och så lite detaljer jag får veta i tid... det känns som att min 'to do-list' är milslång, men jag vägrar att stressa upp mig över det.
En sak i taget och det hela ska nog gå ganska bra, jag får helt enkelt lära mig att prioritera och sen faktiskt göra det som är viktigast även om det inte är roligast!

Enligt ryktet ska det bli snöoväder i hela landet imorgon, men om det inte blir så kanske jag tar en sväng på skidorna igen för sen kommer jag inte kunna göra det på jättelänge och det skulle ju kännas riktigt surt om jag kämpat med att fixa grejer och sen inte använder dem mer än en gång =)

För övrigt kommer denna vecka innhålla ytterligare en utmaning som jag räknar med att kunna redogöra för innan helgen. Nu jäklar är jag på G!

Pedagogik

Idag har jag varit till Örebro på äventyr igen! Denna gången gällde det dock lite trevligare saker än sist... Tänk att det kan vara pest när man åker på fritiden men rena nöjet när det är 'i tjänst'. Märkligt :)

Hur som helst kändes denna första dag lite soft, inte för att innehållet var oviktigt, utan för att jag gjort det mesta förut och faktiskt så sent som i höstas. Precis som rubriken avslöjar handlar det hela alltså om pedagogik, vilket jag tycker verkar vara ett spännande ämne så förväntningarna inför kommande pass ligger på topp och jag hoppas att jag kommer få lära mig massor av roliga saker!

För att inte tala om hur mycket mer värd man blir som människa när man besitter dessa kunskaper. Eller?

'Ankdammen' by Storfotografen?


Jag kanske är naiv men jag trodde faktiskt inte att mina bilder på minsta sätt kunde locka till stöld, men till min förvåning har jag upptäck att några av dem faktiskt förökat sig!
Det må vara smickrande, men det är ändå inte ok! INGEN får ta mina bilder härifrån utan att först kolla med mig om det är ok och detta gäller alla bilder.

Det betyder såväl landskapsbilder som 'mat och bak', vill man en av mina bilder inramad på väggen bakom soffan eller tillsammans med ett recept så gäller samma sak. Fråga och respektera svaret! Ibland kommer det bli 'ja', ibland 'nej' och ibland kanske jag bara är så ego att jag vill ha lite cred ;)

Bara en bild


Utmaningen!

Idag kom jag äntligen iväg! =)

Utmaninge den här gången bestod i att prova på längdåkning igen efter ett uppehåll på ca 10 år. Vi åkte mycket längd när jag var liten men av någon anledning (troligen åldern) slutade jag och när jag sen började gymnasiet och vi blev tvingade att prova upptäckte jag att jag inte längre kunde åka för att det gjorde ont i min ena fot.

Jag skulle ljuga om jag påstod att jag blev ledsen över att slippa åka under gymnasietiden, men sen dess har jag till och från funderat lite på att det faktiskt är synd att foten krånglar. För några år sedan var jag till doktorn och där fick jag veta att många ungdomar får den här typen av värk i fötterna som helt enkelt beror på att brosket mellan skelettdelarna i tårna inte växer i takt med kroppen, oftast rättar det till sig men så är alltså icke för mig och det har resulterat i att det vid ett par leder i foten ligger 'ben mot ben'. Jag tycker dock att jag märker mindre av det nu än tidigare och därför bestämde jag mig för att det var dags att ge mig ut i spåret igen!


När jag jagat runt efter någon som jag skulle kunna låna utrusning av slutade det hela med att jag fick fråga mamma o pappa om dom hade nått och döm om min förvåning när pappa kommer bärandes på mina egna gamla laggar, haha!!

Resultatet av mitt försök blev tre varv i lilla spåret intill elljusspåret (jag vågade mig inte på att åka riktiga spåret eftersom det finns endel nerförsbackar som jag är osäker på att jag skulle överleva!) och foten sköter sig riktigt bra så länge jag kan följa spåret, men när det svänger och dom som åkt före har gjort ett skär i ytterspåret kommer sendraget som ett brev på posten.
Det är dock inte utan att kännigarna av astman och blåsan jag fick på tummen av ena staven faktiskt är värre!

Kanske blir det en tur imorgon med =)

Föresten!

Imorgon blir utmaningen av! Jag är laddad och om jag inte ligger i gipsvagga lagom till eftermiddagskaffet får ni veta hur jag klarade mig :)

Hur man överaskar syrran...

Som ni vet har jag ju varit iväg och vaccinerat mig idag, syster var underbart snäll och fraktade dit mig så jag kunde sitta i passagerarsätet och koncetrera mig på min ångest.
Syster pratade och jag svarade varannan mening med 'oh herregud', 'nu är jag svettig i händerna' eller 'jag är kissnödig'.

Väl framme hamnade vi rätt på första försöket och när jag anmält mig i receptionen blev jag ombedd att sätta mig i väntrummet och fylla i en hälsodeklaration.
Med darrande händer gjorde jag mitt bästa för att svara på frågorna men helt plötsligt vrålar syster:

'Har du kryssat i att du är gravid?!?!'

Och det hade jag ju såklart. Av misstag.

Inte undra på att hon som gjorde iordning sprutan höll upp händerna som om jag riktade ett vapen mot henne och skyndade sig att säga 'jag bara lägger den här!!!! Det ser ut som du tycker detta är jobbigt'
.

För övrigt var dom jag pratade med jättetrevliga och försökte avleda mig genom att killa mig på armen när jag fick sprutan och påminna mig om att andas, tyvärr var den enda reaktionen på det att läkaren borta vid skrivbordet utropade 'oh, nu håller jag också andan' men så babblade dom vidare och plötsligt var det över =)


Vad gör man inte 'for the team'?!


Paniken kommer krypande...

Jaha... imorgon är det alltså dags.
Syster ska frakta mig till Örebro och jag har nu fått veta att jag kan sluta grubbla över vart dom där sprutorna ska ges.

Det kommer bli all over så att säga och jag måste försöka förbereda mig på att det kommer bli tre stycken. En sak jag också kan sluta fundera över är det där med att inte börja grina... det gör jag ju redan nu om jag tillåter mig att tänka mer än ett par sekunder på den kommande förnedringen, så inte ens jag är så lättlurad att jag skulle gå på att jag kommer kunna hålla mig. =(

Slarvmaja :)

Jag har fortfarande inte lagt över bilderna från träffen i skolan till datorn, kanske hinner jag göra det efter att jag ätit lite och duschat av mig efter dagens cykeltur men under tiden får ni hålla till godo med ett par bilder från min frostpromenad förra veckan... hoppas det är ok :)Om skolträffen

För tillfället sitter jag med lilla datorn och jag tror inte att jag kommer orka logga in på den stora ikväll (trots att jag bokstavligen skallade armstödet på soffan en stund tidigare ikväll) så tyvärr blir det inga bilder från dagens lektioner, men jag vill i alla fall passa på att berätta lite om vad vi gjort...

Gårdagen började med lite diskussioner i smågrupper om hur vi tycker att kursen har fungerat men efter det tågade vi iväg till en fotograf (mer om henne i ett senare inlägg!) för att höra henne berätta om sitt jobb och visa oss sin studio!
För min del blev det otroligt mycket information att ta in, men så här i efterhand känns det ändå ganska bra och även om jag fortfarande inte riktigt kan redogöra för allt om nån skulle fråga så känns det ändå som att det fastnar mer och mer hela tiden och det är egentligen det enda sättet för mig att lära ordentligt.

Idag har det varit full rulle från början till slut i stort sett och vi började med att jobba med olika stationer för att träna på olika typer av foto i kombination med olika typer av ljus.
En del i uppgiften var att improvisera med det som finns till hands om man ska fota porträtt eller produkter utan tillgång till studio och riktiga blixtar.
Det här var verkligen något jag tyckte va ett jättekul inslag! Det är ju så man kommer få öva hemma sen och då är dom här tipsen guld värda!

Under bägge dessa dagar har vi varit indelade i lite olika grupper och under eftermiddagen idag var det dags för min grupp att öva på ljussättning i studio! som sagt är det ju inget jag kommer kunna göra här hemma man jäklar vad kul det är att få vara med och se hur det går till och höra hur man tänker när man placerar ut olika lampor mm!

Under det halvåret som gått av kursen har jag pendlat mellan hopp och förtvivlan över våra uppgifter och inte minst min egen (o)förmåga att fota men i samband med att den här terminen drog igång bestämde jag mig ju ändå någonstans för att köra vidare och nu har jag verkligen fått ny motivation att fortsätta! Hoppas bara att jag kan behålla känslan även när vi får våra nya uppgifter :S

UH!!!

Det är så synd om mig...

Min utmaning blir inte av idag heller :( Jag skulle kunna vara lite barnslig och säga 'vad var det jag sa', men nu är ju jag en tant och sånt håller vi inte på med.
Isället ruskar vi på huvet och snörper ihop munnen till en enda stor missnöjes-skrynkla. Precis så gör vi! Nu vet jag heller inte när den här saken kan tänkas bli av och så matt som jag känner mig nu skulle det mycket möjligt kunna bli aldrig.

Ack ve.

Motljus - Reflexer

Jag gillar att fota i motljus men tyvärr är det lätt hänt att man får med reflexer i sånna bilder och detta är något som jag frågat min lärare och mina klasskamrater om... tyvärr är det ingen som kunnat komma med något riktigt bra tips på hur man kan undvika detta, utan att kompromissa med ljuset, mer än att antingen ta bort dom i photoshop (vilket jag ju inte jobbat nått med hittills) eller möjligen att använda ett filter (note to self: fråga fader vår om han har något!)Tyvärr finns det ju oftast ett 'bäst-före datum' på motiven, så även i detta fallet då blomman inte längre finns med oss så den bilden jag försökte göra när jag höll på med detta kommer jag inte att kunna få till så som jag såg den framför mig, men jag gissar att det bara är att fortsätta öva och kanske kommer jag på ett sätt att lura kameran så småningom =)

Någon av er som har några bra idéer?

hur man skrämmer liv i Elis

Inför min vaccinering frågade sjuksköterskan en del saker med anledning av risken för malaria, jag kunde inte riktigt svara på frågorna men sa att jag var i stort sett säker på att vi kommer åka till krugerparken, däremot har jag ju ingen aning om hurvida vi kommer övernatta i dom delarna av Sydafrika och om det då skulle gälla tre eller fler nätter blev jag ännu mer osäker på...

Därför passade jag på att fråga om det när en av reseledarna ringde mig i ett annat ärende och han skulle återkomma så fort han fick mer info, förhoppningsvis före fredag som ju är domedagen och precis när jag skulle till att ge efter mot tröttheten här hemma och luta omkull mig på soffan får jag se att han har ringt (jag hade såklart glömt slå på ljudet efter skolan) och med glättig stämma meddelar han mig via mobilsvar;

- Malariaprofylax, YES!

Och så va tröttheten som bortblåst!

Hur orkar ni?

Herregud!
Idag har jag varit i skolan. Vi hade sovmorgon så jag behövde iofs inte sladda iväg på den snöblaskiga vägen förens vid 9-tiden men  nu är jag verkligen helt slut!!!
Ont i huvet, svidande ögon och stumma ben!

Är det så här det är att gå i skolan?

Besviken

En fördel med att vara lika dagvilsen som jag är att man sällan lider speciellt av den där berömda 'måndags-ångesten'. En nackdel kan väl iofs vara att man ibland missar trevliga saker som fredagsmys men när man junar runt veckorna i ända känns det ganska överkomligt ändå :)

Nu har jag dock råkat ut för en riktigt usel måndag... bakslag i november-projektet, redovisning som inte funkar och inställd utmaning :(
Mest besviken är jag över att min utmaning blivit framflyttad till onsdag... jag hade laddat som tusan och nu vågar jag inte hoppas att det verkligen kommer att bli av då heller, så himla typiskt mig att komma på saker så sent att jag inte hinner genomföra det jag planerar!

Men en sak är då säker, OM den blir av så återkommer jag med mer om det =)

Utöver allt detta som jag deppar över måste jag också inse att jag faktiskt ska till skolan imorgon. HUA! Lika förväntansfull och pirrig som jag var i augusti när vi startade, lika misspeppad känner jag mig nu... inte ens att träffa klasskamraterna får det att kännas lättare.

Stackars mig!


Lunch med star quality!

Idag blev det hemgjord pyttipanna med stekt ägg till lunch.
Eftersom jag känner mig lite wild'n crazy dagen till ära kom jag på att jag skulle göra ett stjärnformat ägg och visst håller ni väl med, det är en riktigt stämningshöjare!


Nu visade det sig dock att den lilla stekpannan inte alls uppfyllde mina krav och därför fick jag slita fram kommunens återvinningslista för att ta reda på hur jag med gott samvete kan göra mig av med eländet och hör här gott folk, för detta är sammhällsnyttig information;

Stekpannor sorteras som.... second hand!!!!
Vad är det för trams? Här har jag ett exemplar på en ypperligt dålig stekpanna som jag inte längre vill ha i min ägo och då förväntas jag förvänta mig att någon annan ska vilja ha den!
Det känns jättemärkligt, men om det nu råkar vara någon som är i behov av en kasserad äggstekpanna så ligger min tryggt i sopkorgen och väntar på första bästa anbud.

Var inte blyga nu!

Bara en bild


Dålig framförhållning

Idag kom dagen då allt jag borde gjort, men som jag struntat i borde varit klart... bland annat skulle alla foton inför årets först moment varit klara, fader vår skulle firas med anledning av hans kommande fördelsedag och en present skulle knåpats ihop enligt konstens alla regler.

När det gäller bilderna så har jag gjort några klara men har inte hunnit ladda över dem till datorn för att kolla om dom går att använda.
Presenten fick bli ett kort som jag skrev ihop i all hast och kanske är det något jag verkligen kommer få ångra så småning om :)

Trots allt detta känner jag mig ändå helt tillfreds med tillvaron, jag har prioriterat saker som fått mig att må bra och som gör mig glad. Just nu känns det fint och bra och tiden framöver är full av nya utmainingar som jag ska försöka ta tag i... jag börjar men en av dem imorgon och kanske får ni hänga på ;)

Fågelskådning

Detta med fåglar är ett klockrent ålderstecken.

Barn förundras över fåglar, vill klappa på dem så stjärtfjädrarna ryker och skriker 'kaaa kaaa' i falsett.
Därefter följer en lång rad år där man inte ger a damn, men sen händer det nått igen... ännu har jag inget intresse av någon fågelstuga, men det kommer, var så säker! och då kommer det heta något i stil med att jag aldrig sett någon jag gillat förut eller någon som passar sååå bra till huset ;)

Men änder är nått annat.

Änder är coola djur som äter ur handen och vaggar omkring och ser snälla ut men som när som helst kan gå till anfall.
Igår blev jag kompis med hela flocken när jag var ut och fotade, men jag önskar nästan att jag gjort en ljudupptagning också när dom flippfloppade fram i snön och kuttrade lite smått med varandra samtidigt som det knakade i isen från tyngden av deras trinda kroppar =)


Till min förvåning fick jag även se en äkta birdfight där två av hanarna (vad annars?) bröstade upp sig mot varandra. Utgången av det hela blev att han till höger ut mot vattnet till åkte över kanten och den andre stod kvar som herren på täppan och med det verkade det hela som avslutat... jag vet inte riktigt vad dom bråkade om men jag gissar att någon av dom ärtiga brudarna bredvid hade med saken att göra (vad annars?).


Staden har aldrig varit vackrare...

Idag kunde jag inte hålla mig längre utan var tvungen att ge mig ut på en foto-tur! Jag har aldrig sett sådan här frost förut och jag kan titta på träden i timmar och förundras över denna skönhet, detta bara måste vara det närmaste en sagovärld man kan komma!

Jag vet inte riktigt vad det är som har hänt, men häromdagen var det så fuktigt i luften att det nästan kändes som att det regnade stundtals trots att det var 16 minusgrader och jag tror att det är det som gjort träden vackrare än vanligt!
Tyvärr vet jag inte riktigt hur jag ska fånga det på bild men jag har i alla fall gjort några försök och om jag hinner och vädret tillåter kommer det helt klart att bli fler!


Så.. på önskelistan till imorgon står nu ca. 7 minusgrader och lite sol, dock inte mer än att iskristallerna får vara kvar =)


Mer om vaccineringen...

Det är otroligt men sant, jag kommer vara tvungen att åka till Örebro för att vaccinera mig!!!! :O

HUR ska jag kunna ta mig dit själv utan att spy ner hela tågvagnen i ren nervositet?
HUR ska jag kunna förklara för doktorn att jag är rädd, utan att börja grina och ropa efter mamma?
HUR ska jag kunna undvika att grina överhuvud taget?
HUR ska jag lyckas ta mig därifrån och hem igen, jag som blir handikappad av ett stick i fingret?

Jag vill föresten passa på att tacka er för att ni inte skrämmer upp mig mer än vad jag redan gjort själv. Men ni kan sluta med det. Idag blev jag nämligen informerad om att sprutorna eventuellt inte alls kommer att ges i armen utan möjligen lägre akterut.
Jag var ganska nymätt när dessa ord trängde in i mitt medvetande och det var sannerligen inte långt ifrån att det hamnade ett stycke utsökt chili con carne en häck (lägg här märke till att mitt sinne för humor ännu inte skrämts ifrån mig) längs en av stadens gator.

Jag kommer dö vaccinationsdöden och det vill jag faktiskt inte :(

Jämställdhet på vaccinationsenheten!

Inte helt oväntat hamnar man i telefonkö när man ringer till sjukvården, denna gången finns ingen pausunderhållning utan istället blir man ideligen upplyst om att man är placerad i kö och dom verkar närstan sjukligt tacksamma över att man valt att ringa till dom.

Varannan gång är det en kvinna och varannan gång är det en man som med vänlig stämma tackar för att man sittter där och väntar. Sverige är verkligen ett jämställt land :)

Fröken Pillerman?

Min morfar har en mycket lång rad udda intressen och gemesamt för dem alla är att han studerar terorin omkring dem som om han vilken minut som helst skulle tvingas avlägga en doktorsavhandling i samtliga ämnen.

Ett av hans stora intressen är medicin. Han läser om kroppen, om sjukdomar, om tabletter och behandlingsmetoder. Mamma gav honom en patientFASS i present och han läser den från pärm till pärm som om det vore vilken skönlitterär bok som helst. Mormor kallar honom för Doktor Pillerman och det är nog inte helt missvisande.

Och då förstår ni ju såklart att min fallenhet för att t.ex. ställa korrekta diagnoser helt och hållet är ett resultat av detta släktband som finns i rakt nedstigande led mellan honom och mig. Vilket är tur! I alla fall för mig och speciellt idag.

När klockan närmade sig 11 slaget på förmiddagen blev jag äntligen uppringd av vårdcentralen som sett mitt mail om att jag ville boka en vaccinations-tid.
Under samtalets gång fick jag redogöra för vilka vaccin jag ville ha, vilket för min del gärna får vara dem som lämpar sig bäst för mitt resmål (det känns som att dom borde ha någon slags lista på det) och efter lite dividerande fram och tillbaka fick jag ett löfte om att sköterskan som ringde skulle kolla upp att vaccinen jag nämde fanns hemma och jag fick komma i stor sett när som helst.

Senare idag hade jag fått ett meddelande på mobilsvar där jag ombads att kontakta vaccinationsenheteten på USÖ istället.... och WHAT THE F***?!
Hur menar dom nu?

1. Ska jag ringa dit och fråga vad jag ska säga till personalen att dom ska bespruta mig med? (kunde dom inte vara lite proffsiga och ringa själva om dom är osäkra i så fall?)

eller

2. Ska jag behöva åka ända till Örebro för att bli förnedrad och misshandlad, inte bara en utan två gånger (vilket krävs för vaccinet mot hepatit)?

eller

3. Kommer jag få upplysningar per telefon om vilka läkemedel jag behöver, för att sen kunna hämta ut dem apotekt och vaccinera mig i sann 'gör det själv'-anda? Vilket kanske är det mest fördelaktiva av dessa alternativ :S


Helt otroligt :)

Mina tankar dom senaste dagarna: Man skulle ha ett enbent stativ... manskullehaettenbentstativmanskullehaettenbentstativmanskullehaettenbentstativ...

Så när jag träffar fader vår idag säger jag lite uppgivet: Du råkar inte ha ett enbent stativ?

till svar får jag ett glatt: Jodå! och så försvinner han iväg in i ett kyffe längst bort i deras hus och rassel rassel så kommer han tillbaka med en enbening!

Det är ta mig tusan inte klokt!!! När köper han alla dessa kameratillbehör? och kanske viktigast av allt, varför lär jag mig inte att alltid BÖRJA med att fråga honom när jag behöver något?
Jag skulle föresten vilja testa att fota med reflexskärm också, men någon sån tror jag inte att han har... kanske bäst att fråga alltså :)

Försäkringsgenomgång

Inom en snar framtid ska jag möta upp en försökringskille för att kolla igenom hur det står till på den fronten för min del... egentligen har jag 'full koll' på det hela eftersom jag har försäkringsgenomgångar lika ofta som jag går till tandläkaren (vilkent iofs är på tok för sällan!).
Hur som helst såg den här mannen så bedjande ut när han efterfrågande folk som han kunde få prata försäkringar med så jag ställde givetvis upp :) Till saken hör dock att man alltid lär sig något nytt på dom där genomgångarna så det är ju inte helt onödigt att ta det en sväng till.

Förutom detta håller jag som bäst på att väntar på att någon från vårdcentralen skall vilja ringa till mig efter att jag mailade till dom inatt.
Smart, tänkte jag, att man kan fylla i sina uppgifter på nätet och beskriva sitt ärende i den mån man vill, för att sen välja hur dom ska återkomma.
Jag valde telefon och det stod att dom hör av sig så snart som möjligt vilket jag tycker är före 10 en dag som denna.

Kanske är det så att jag i vanlig ordning har blivit missförstådd då mitt ärende handlade om vaccinering och det skulle inte förvåna mig om dom sitter och hånskrattar så kaffet skvimpar ur kopparna och ner på deras vita rockar, över muppen som tror att man kan få en tid för vaccinering.
Men det är ju klart att man kan! Eller? Jag ska ju inte vaccinera mig mot svininfluensan utan mot en hel rad andra tropiska saker och med tanke på att dom mest troligt kommer behöva söva mig (om jag inte svimmar av först vill säga) så är det ju lika bra att boka en op-sal på enaste gang.

Mattan beställd :)

Har just klickat iväg en beställning på mattan till köket... hade verkligen svårt att bestämma mig för om det kommer att funka med en svart, men eftersom den gråa inte såg allt för rolig ut på bild så gjorde jag som jag alltid gör när jag drabbas av beslutsångest.

Jag tog bägge två =) och så lite till förståss!

Glasmarkör, katt

Sedan någon dag tillbaka är mina pärlor undanplockade från köket, G vad jag längtar tills jag får ordning inne på kontoret så jag kan sitta med dem där istället! 

Innan jag städade bort dem började jag lite smått med att göra lite glasmarkörer men tyvärr var mina hattnålar för korta för att det ska gå att göra ringar som passar till vinglasen som jag använder mest och under den tiden det tar mig att komma på vad jag ska använda istället får pärlorna ligga nerpackade i sina små lådor...
Living on the edge. Igen.

Jag vet att man inte ska äta på nätterna, men jag tog ändå ett äpple alldeles nyss i väntan på att pottfrillan ska ligga till sig efter en dusch med efterföljande föning.

Ibland får man lov att vara lite busig.

När käften glappar

Efter mitt möte som jag hade bokat in idag gick jag tillbaka till kontoret för att jobba mina timmar men eftersom klockan hunnit bli halv två började jag dock med att äta upp min matlåda och under tiden som jag satt och slafsade kom en av våra medlemmar på besök.

Vi har inget personalrum där, utan vi äter och jobbar i en salig röra och just som jag stoppat hela munnen full med biffstroganoff så tar medlemmen fram en kakburk och säger att hon egentligen tänkt ge oss något till jul men eftersom vi stänger några veckor då så fick vi den nu istället...

Och jag blev så glad! Jag blev faktiskt så glad och flinade så illa att maten var på väg att ramla ur munnen på igen :) Inte för att vi fick just kakor, utan för att det aldrig har hänt förut att någon kommit till oss sådär spontant och tackat för att vi alltid finns till hands och ger råd.

Nu är det ju inte det som är grejjen med det hela, men det var ändå en helt fantastiskt känsla, som att få glädje i en plastlåda helt enkelt =)

Trött!

Hua!
Jag hann inte riktigt klart med min tidsomställning när det gäller sömnen... gick upp en och halv timme tidigare idag mot igår och känner mig redan som ett vrak.
Anledningen till denna tidigiga uppståndelse är att jag ska jobba lite idag, börjar egentligen vid lunch men pga ett möte och lite andra saker så har jag för avsikt att gå dit lite tidigare.
Önskar att det även innebar att jag kunde gå hem tidigare men så är icke fallet och kanske är det lika bra att jag befinner mig på kontoret så jag håller mig vaken, haha!

Om en stund ska jag dock trassla mig ur mysbrallorna som i det närmaste växt fast på mig, göra iordning lite gröt brunch och sen bär det av, ut i kylan.

Nytt år, nya arbetsuppgifter =)

Väntar på Knut!

Egentligen älskar jag mina julsaker... allt glitter och alla ljus... därför plockar jag aldrig undan något före den 13e och det tänker jag väl iofs inte göra i år heller, men för första gången längtar jag faktiskt lite efter att få göra det!

Jag ska nämligen börja med ett litet projekt då hade jag tänkt och eftersom det innefattar en del slipning som kommer bli tvunget att genomföras inne så vill jag få bort så mycket rassel som möjligt innan jag sätter igång...

Det är verkligen roligt att ha något att se fram emot när det gäller Borgen då dess fyra nyanser av brunt kan få vem som helst att lessna ur annars och extra kul tycker jag att detta ska bli eftersom jag kommit på ett sätt att använda en gammal möbel som jag inte trodde att jag skulle hitta någon plats för!

Men som sagt... först ska julen ut! därefter dröjer det förhoppningsvis inte innan det blir dags för lite 'före'-bilder =)

100111

Såg just att jag inte publicerat nått inlägg idag och det beror väl knappast på att jag haft så mycket att göra att jag inte hunnit, utan snarare att jag inte gjort någonting alls idag :P

Nåja, det kanske är en sanning med modifikation! jag har ju haft kontakt med bägge mina lärare under dagen och det gick väl både bra och dåligt kan man säga... när det gäller fotot fick jag en hel del bra tips på hur jag ska kunna lösa uppgiften så nu är det bara mitt eget självförtroende när det gäller att sätta igång och bygga upp bilderna som stoppar mig.

Jag har för övrigt faktiskt lekt lite med kameran under dagen också men eftersom batteriet tog slut har jag inte kunnat titta på bilderna än, det är dock ingen större sorg eftersom jag inte kommer vara hemma under dom få timmar imorgon som det lämpar sig att fota så då kan jag kolla på dagens alster istället ;)

Konversationen med den andra läraren var tyvärr inte lika upplyftande och den enda hjälpen jag fick av henne när jag skrev att det var svårt med faktan i ämnet jag valt var att jag skulle byta inriktning.
Nu står jag alltså verkligen på ruta ett igen och måste försöka hitta på något annat som intresserar mig.. gissar att det kommer sluta med något från andra världskriget men jag ska i alla fall prata lite med morfar innan jag bestämmer mig! Kanske har han nån bra idé med tillhörande litteratur som jag kan utgå ifrån istället?!

Färgfunderingar

Jag har hittat en matta som jag tror kan passa ganska bra i köket... vill ju ha en ganska stor rund matta där men det verkar inte finnas någon uppsjö av sådana som lämpar sig för ett köksgolv!
Nu har jag som sagt hittat en som kanske kan passa men då är frågan vilken färg som kan tänkas bli bäst...

Mattan jag har tittat ut finns i svart eller ganska ljus grå, jag tror att svart skulle bli absolut snyggast, men är det smart till ett kök? Någon som har nått bra tips i frågan?

Borde jag beställa hem en av varje färg trots att det blir ganska skrymmande och prova?

Mobilsmycke

Mina pärlor har åkt fram igen men inspirationen vill inte riktigt infinna sig... har bara petat ihop två små saker varav det ena är det här mobilsmycket...


Enligt etiketten till den lilla figuren ska det vara en uggla men i mina ögon ser det nästan mer ut som en kanin.. eller nått... men hur som helst stod det att det var en uggla, så då säger vi väl så då =)

Tell me

Hur jag ska göra för att upprätta anslutningen via blåtand mellan mobilen och lilla datorn!!!

Att göra som jag gjorde med förra mobilen (välja bild och trycka på sänd via bluetooth) funkar inte :(


Punktering?

Dagen började, som dom flesta dagarna nuförtiden, mycket bra och efter en portion utsökt morgongröt spenderade jag en lång stund med att prata skit och jobb i en härlig kombination med Fröken Grums.
Därefter känns det dock som att saker bara har blivit sämre :( I snart en vecka har jag sett fram emot att få åka till La och storhandla mat, från jul och fram till nu har jag nämligen inte besökt en mataffär mer än en enda gång och det var dagen före nyårsaftonen. Slå det om ni kan!!!

Tanken var att kombinera mitt besök på koperativet med lite socialisering hos mormor och morfar men då det visade sig att dom redan hade stugan full blev resan inställd.
Nu känns det som att luften har gått ur mig totalt och jag kommer mig inte för med någonting... försökte pigga upp mig själv med att lyxa till mitt eftermiddags-mellis med en saffransbulle, men den var uppenbarligen inte stor nog för att mitt humör-centra skulle hinna reagera på att den påbörjat sin väg genom spjälkningssystemet :(

Jag känner mig helt tom, sånär som på en faslig massa te och en bulle då förstås. Faktum är att jag känner mig så tom att inte ens min ågren över skolan gör sig påmind, vilket å ena sidan är väldigt skönt, men å andra sidan känns sällan apati som symptom på något bra.

Vad göra?


Kändisfest!

Jag vill ogärna vara den skrytiga typen men allt som oftast kan jag helt enkelt inte hejda mig själv utan är det ändå. Thats life.
Som ni vet var det brakfest i Borgen på nyår och självklart var det hit alla som räknas ville komma! Nu är ju platserna något begränsade så man får helt enkelt gallra bland alla kändisar som står i kö och när det gällde att få till ett pampigt avslut på året var valet självklart.

Babbsan!


Kan ni tänka er att när jag lånade ut några av mina guldklimpar till LillNea så hade dom vadslagning om vem som var min syster, alla hade satsat på en tjej med kort hår och lugg, så när dom fick veta hur det egentligen låg till kunde dom knappt tro sina öron eftersom vi ju inte var ett dugg lika.
Nu är ju jag lite partisk i frågan så jag tänker inte uttala mig i saken... men...ja.. ni ser ju själva!

Mönstret på bilden finns där som ett direkt krav från syster då hon är orolig att någon ska sno bilden (vilket ju mina läsare aldrig skulle göra, eller hur?!) och lägga upp som profilbild på match.com vilket jag kan hålla med om skulle kunna bli jättetokigt.
För det första skulle det ju vara falsk marknadsföring och någon ensam kärlekskrank man därute skulle bli helt förkrossad om han bestämde träff med personen ifråga och det visar sig att detta inte alls är vad han får, alternativet skulle ju vara att det uppstår en rad missförstånd då syster faktiskt fortfarande är i lag med generalen. Det vet jag bestämt, på MSN står det nämligen att hon är 'upptagen'.

Ett stort elände...

Imorse var jag jag faktiskt vaken innan alarmet på mobilen satte igång :) jag håller på att försöka få lite ordning på mina sovrutiner igen, så under en period nu har jag ställt klockan fem minuter tidigare för var dag... det, tillsammans med naturens gång vad det gäller dagsljus tror jag kan vara en alldeles lagom kombination för min lättlurade hjärna att gå med på!

Nåväl, idag var det verkligen tur att jag vaknade på 'rätt sida' för när jag kom ut i köket fick jag se att det pågått en köksmassaker under tiden som jag låg och junade mellan mina manglade lakan.


Även fast jag inte hört något av stridigheterna som pågått någon gång, troligen, under de tidiga förmiddagstimmarna bestämde jag mig för att se efter om den skyldige kunde tänkas finnas kvar i närheten av brottsplatsen...


Nu vet jag iofs att alla är oskyldiga tills motsatsen har bevisats och i detta fall har jag inte direkt någon teknisk bevisning att gå på... men nu har jag vid tidigare tillfällen ertappat denna lilla dam i full fart med att jaggla i sig diverse blomster som förärats mig under åren och jag tvivlar stakt på att den här silvriga dillen som gör orkidén sällskap skulle kunna gå att motstå.

och let's face it. det är ingen oskyldnig blick man ser i bilden ovan!

Så var det detta med tekniken

Nu måste jag snart hyra in lite it-support igen... denna gången börjar listan på saker jag behöver ha fixade vara så lång att det nog kommer utkrävas övertid från den arma stackare som råkar ut för mig :)

Det senaste i raden jag upptäckt är att det inte går att ansluta (den dyra, jääättebra) mobilen till datorn via blåtand för att föra över bilder.

WHY?!?! Vad göra jag för fel? *ynk*

Kontraster

Igår var jag hem till mor och fader vår på ett kort besök för att införskaffa mig endel bra att ha saker.
Först och främst var jag ute efter ett par termobyoxor (vilket jag hittade så idag har det blivit aningen varmare här i Staden, tokigt att jag inte hämtade dom tidigare, då hade vi sluppit gå i 30 graders kyla!)

Nåväl, förutom byxorna fick jag även med mig lite glas, en pall och en kjol som jag haft i min ägo tidigare i livet och som mamma tydligen sparat. 
Min tanke är att det nu ev. kan vara hög tid att den får upprättelse i form av en alldeles ypperlig 'afrika-kjol'.


Vad säger ni om det, kan den funka?

Nyårsblomman

Idag är vädret lite varmare och inne råder lugnet, så även på bottenvåningen där jag ännu inte kännt av några virvlande vintervindar! Detta i sig gör att humöret känns lite lättare och kanske kommer jag kunna ta en dusch under dagen utan att varmvattenberedaren överbelastar elsystemet =)

På tal om det föresten, fly mig ett par elektriker som kan styra upp kopplingsschemat asap!!!

Strålande tider med andra ord! och bara därför tänkte jag börja dagen med lite blomster som kanske kan pigga upp (åtminstonde mig) ytterligare lite grand...


Könskampen

På nyårsaftonen utspelade en dramatisk könskamp i Borgen, samtliga deltagare hade rustat sig för strid och när frågorna började hagla var det endast resultatet av lång tids spionage på det motsatta könets förehavanden som kunde förebygga den totala förnedringen.


Inte helt oväntat slutade jag själv som segrare (och det utan att behöva använda min sabel), trots att jag fick varenda teknikrelaterad fråga som fanns att uppringa i frågesamlingen. 
Men sett till hur otroligt jämställd jag ju faktiskt är finns inga tvivel om att bäste kvinna vann!
Bilden ni ser nedan är inte på minsta sätt arrangerad, detta mina vänner är vad som väntar när vi kvinnor tar över världen ;)


Att vi kvinnor skulle komma att utklassa våra motståndare var väl i och för sig ingen överaskning, till och med den som har konstruerat spelet vill ju uppenbarligen visa sin hyllning till kvinnan.
Varför skulle man annars välja att illustrera spelarna med menskoppar i miniatyrformat?


Mormor har lösningen på allt!

Ni vet att jag fryser... gnäll gnäll... and so on, and so on.

Jag fryser!

Nu har jag dock kommit på lösningen till ett av mina frysproblem, nämligen detta att jag håller på att förfrysa händerna av mig när jag sitter vid datorn.


I höstas köpte jag garn och bad mormor sticka ett par armvärmare till mig, det har nu utvecklats till att hon stickar handledsvärmare på löpande band, dessa på bilden är av mellanlängd och med lång tumme, för så säger mormor att det ska vara.
'Annars fryser man om lilla tummen' säger hon. Mormor stickade specialdesignade tumvantar med separat pekfinger under kriget för att gubbarna inte skulle förfrysa fingrarna när dom pangade med sina pistoler, så jag tänker då inte vara den som ifrågasätter hennes expertis inom området!

Brrr!

Vid ett flertal tillfällen när jag tittat på tv som spelas in i Stockholm har personerna som medverkar pratat om hur kallt det är... senast på tv4's morgonprogram där några påpälsade människor och hundar satt på ett hundcafé och diskuterade hur man håller hunden varm när det är så kallt som nu.

Det vill säga, det var ca 15 minusgrader på Östermalm där dom befann sig.

När kommer alla tips om hur man håller någonting varmt då termometern visar minus 28 grader?!?!
Bergvärmen la av vid ett par tillfällen igår kväll och när jag kröp ner i min varma bädd var det med starka tvivel om jag ens skulle se morgondagen glimma eller om jag skulle ligga där som en isglass i fosterställning i gryningen.
Från och med nu törs jag endast använda en hushållsapparat i taget och det kommer inte diskas, tvättas eller micras i onödan kan jag lova!

Tolvslaget

Ungefär en kvart före midnatt på nyårsnatten begav sig hela fest-sällskapet ut på Borggården för att öppna skumpan och självklart sablades den upp av mig i egen hög person.
Ända sedan i somras har jag ju skrutit om mina kunskaper, vilka jag tror endel ställt sig aningen tvivlande till, så nu var det hög tid att bevisa motsatsen en gång för alla!

Om grannarna trodde att det slagit runt helt på oss och att vi skålade in det nya året i förtid vet jag inte men man måste ju börja i tid om glasen ska vara fyllda när klockan börjar ringa 'ring, klocka ring', vad jag dock vet med säkerhet är att det stog en och annan granne bakom gardinerna i grannkåkarna och observerade den mycket lyckade sablingen :)


Från och med nu kommer inget annat än champagne och mousserande vin att serveras i borgen! =)

Nyårsmenyn

Jag hade nog mina planer på att göra någon typ av förrätt till nyårsaftonens middag, men efter lite funderande bestämde jag mig för att det blev tillräckligt mycket äta ändå så det fick helt enkelt vara.

Att jag ens skulle göra mat blev påkommet ganska sent så det fanns inte speciellt mycket tid att fundera ut vad det kunde tänkas bli och eftersom kylen var proppfull efter julveckan tyckte jag att det var lägligt att göra något som inte krävde så mycket inköp.
Det fick bli paj, men jag passade på att prova ett nytt recept som jag varit nyfiken på...


Mitt eget betyg på pajen är klart godkänt, vad dom andra tyckte vet jag inte bestämt, mer än att meningen 'den var faktiskt god' yttrades.
Även när det gällde desserten tog jag den enkla vägen och bjöd på vanilj/blåbärs cupcakes toppade med  jordgubbscremé.


Efter detta har jag kännt en väldig lust att fortsätta med mina cupcakes (och tårtor med för den delen) men som läget är behöver jag tajma in tiden och lusten med att någon kan äta upp mina exprement också och det är inte alltid tre faktorer som går hand i hand.

Men ev. frivilliga kan med fördel kontakta mig för tidsbokning ;)

Kvällens middag

Leftovers - Inget jobb, ingen disk =)


Ett sånt där jobbigt inlägg...

Under en period prenumererade jag på en 'feelgood'-blogg men till slut blev det bara för mycket för en tjurskalle som mig.
Bruden som skrev hade inte en enda dålig dag på jag vet inte hur länge och allt va såååå myyyys hela tiden att jag till slut blev lätt illamående av läsnignen.

Jag är ju lite gnällig (ibland?), det hör ju liksom en tjurskalle till att vara det, eller hur? men nu är jag dock tvungen att spy ur mig lite glatt humör så för den som inte orkar läsa är det bara att... ja... klick, klick, bang...

Jag är så grymt glad idag! För så många anledningar att jag inte ens kan komma på dem alla, men till listan hör i alla fall November-projektet som går som en dans! därutöver har jag bestämt mig för att fixa skolan och idag kom beskedet att jag snart får träffa Dr. Feelgood igen!

Tidigare under kvällen fick jag ett samtal med en förfrågan från en person som sa något i stil med 'Det känns tryggt om du är den som följer med mig'.
Under veckan som kommer har jag även bokat in en träff som förhoppningsvis kommer generera några älgkliv framåt när det gäller projektet jag har igång sen tidigare, nämligen personligutveckling.nu.

Jag har så smått börjat förstå att jag faktisk ska åka till Sydafrika om bara några månader och så fort det dimper ner en postorderkatalog i brevlådan kastar jag mig över den för att få inspiration när det gäller afrikatkläder! Faktum är att i dagsläget har jag tom kunnat förtränga tanken på alla vaccin jag måste ta och efter att jag såg elefantbilder som vår reseansvariga tog på hans förra resa så kan jag inte låta bli att drömma drömmar om vilket äventyr det kommer att bli!

Som om detta inte vore nog har jag även börjat längta efter att pyssla och om magkänslan stämmer kommer det snart börja renoveras i Borgen igen! Tänk så bra det kan kännas ibland =)

MYYYYYYS!


Julknäcke - Mitt 'Ernst-moment'

Jag har ju lovat att visa er någon bild från mitt 'Ernst-moment' och det hela började ju egentligen med att jag skulle göra knäckebröd till jul...

Jag har aldrig bakat knäckebröd förut så det hela slutade med lika delar sega hjärtan som knäckiga! men 50-50 är ju inte allt för tokigt för en amatör, eller? ;)
Nåväl, förutom att jag var osäker på kavlingen var jag heller inte så flitig med naggande på vissa ställen vilket resulterade i att några hjärtan svällde upp till brödkuddar och det va då jag fångades av Ernst ande.Efter att jag sett en stund på mina misslyckanden kunde jag nästan höra dem ropa efter att få sparas för att vid tillfälle kunna dekorera... någonting.
Kanske kan man lägga dom i ett blomsterarrangemang? Lite som pinnar i skogen, ni vet =)


Mellis

Det här med mellanmål är något jag tycker är svårt... visst kan man ta en frukt eller två men det känns ju lite småtråkigt i längden så jag försöker komma på lite alternativ!
Idag fick det bli banan och keso, väldigt gott och faktiskt så mättande att det räcker med en minibanan!


Någon som har andra bra förslag på enkla mellanmål? Gärna av karaktären minimalt med disk och/eller lämpligt att ta med till t.ex. jobbet och när man reser!

Ålderstecken?

Sist när jag va till La för att se ut en trevlig braskassett till öppna spisen hade jag inte så höga förväntningar om att få gå i någon trevlig butik och titta, men ack så fel jag hade!
Förutom kaminer och kassetter fanns där badrumsinredning i mängder och redan i skyltfönstret fick jag se något som jag vid första anblicken förstod att jag bära med mig ut därifrån. Kosta vad det kosta ville, så att säga!
Detta är alltså en sån där figur man har att sätta toalettborsten i... just sånna som jag är mer eller mindre allergisk emot, men när jag fick se den här ugglan kunde jag bara inte stå emot.
Eller, sanningen att säga, jag gjorde inte ens minsta försök att stå emot utan accepterade bara faktum. Jag skulle ha den!

Om det har med åldern att göra eller vad, det bryr jag mig föga om, för på den tiden det tog mig att komma hem med den hade jag vant mig vid tanken på att jag från och med nu kommer 'vara med porslinshållare' till toaborsten och när jag väl fått in den på plats i badrummet hade jag hjärntvättat mig själv så till den milda grad att jag nu tycker att den hör hemma där :)


Kanelknäck

Innan jul skrev jag ju om att jag klev upp i ottan en dag och gjorde julgodis, minns inte om jag skrev det då men det blev ju wienernougat i vanlig ordning samt min nya favorit, ingefärsknäck!

Under tiden som jag höll på att pyssla kom jag på att jag skulle prova lite andra saker, däribland vit choklad med polkagris och så kunde jag inte låta bli att prova på lite kanelgodis också... att hitta vanlig choklad med kanelsmak verkar vara ett mission impossible och vad jag vet finns det bara en typ av chokladask som har en sån pralin och därför blandade jag helt enkelt till min egen kanelchoklad.

Den blev dock inte helt som jag tänkt mig så jag får fortsätta mitt sökande... nån som vet vart det finns att få tag på?

Sist men definitivt inte minst (formarna jag köpt var nämligen gigantiska och den som gjorde ett försök att sätta i sig en sån här fick vara beredd på ett par tysta minuter innan man fick plats med ord i munnen igen) var jag bara tvungen att prova på att göra kanleknäck! Självklart utfrån samma gräddfria recept som ingefärsknäcken och dessa blev jag däremot mycket nöjd med =)Note to self; Ett måste till julen 2010! men då i mindre formar... man kanske kan ta två då istället ;)

Altaret

Till jul brukar jag släpa in ett extra litet bord i matsalen för att kunna ställa endel ätbart på som gästerna kan gå och plocka av men utan att jag behöver dra fram allt på bordet där man sitter.
Lite som ett sideboard är tanken, men under jul och nyårshelgerna har inte mindre än två personer utropat 'är det ett altare du har här?' och då får det väl helt enkelt vara så.


Jag har dock aldrig sett en sådan skytteltrafik fram till altaret i kyrkan någon gång som det var här i Borgen, så utifrån det tänker jag mig att min version nog är mer uppskattad ;)

Hantverk

Eftersom den levande encyklopedin (aka morfar) kände att det skulle bli allt för jobbigt att resa till Staden över jul (förra året) så bestämdes det istället att vi skulle åka till dem.
Mormor hade ägnat tusen och åter tusen timmar i köket med att göra julmat i alla dess former... och vilken julmat sen!

I år har jag varit på två julbord före jul, det ena på en närliggande herrgård där maten var god, men inte i närheten så frälsande som ryktet hade sagt.
Det andra var på ett hak här i Staden och kanske var det det bleka minnet därifrån som gjorde mormors julbord till en dröm?
Normalt sett gillar jag inte julmaten nämnvärt men denna gången funderade jag faktiskt på att bo kvar hos dom i La bara för att kunna snylta åt mig lite rester dagen efter :O På bilden ser ni 'tagning två', den där man bara tar det som är godast och för min del så skulle det räcka med dessa tre saker på julbordet, möjligen kompleterat med mammas sillröra och någon liten laxbit...
Nåväl, nu var det ju inte mat, utan hantverk (vilket jag iofs kan tycka att matlagning också är) som jag skulle skriva om så det är väl bäst att komma till saken :)

Ni vet när man har julmiddag, då åker det dyra porslinet fram, det finaste silvret och så kronan på verket; en ljusstake som kan sprida ett varmt och vackert sken över skatterna!
Mormor har en speciell ljushållare som alltid har hedersplatsen på köksbordet, en som hon fått i gåva av sitt enda gossebarnbarn och som på julaftonen kom med en direkt uppmaning om att skapelsen förtjände att förevigas.Jag ber om ursäkt för den dåliga skärpan, det var som vanligt inte meningen, men vid det här laget har ni väl lärt er att det brukar sluta med att dom oskarpa bilderna är mina favoriter och jag hoppas att ni ser ändå!
Det här är någonting som självklart är ett resultat av den Svenska skolan, kanske slöjden eller rent av en extra spektakulär pysseldag.
Själva idén gillar jag verkligen... en bit av stammen från en tall med barken kvar, däremot känner jag väl en viss tvekan inför att man helt sonika valt att fästa den på ett stycke impregnerat virke! Ha ha! Det är dock ingenting jag kan säga högt för mormor vakar över denna pjäs med sitt liv och varje gång man försöker säga något om dess utforming lägger hon huvudet på sne, får en tår i ögat och berättar hur mycket hon har den kär.

Och visst är det så... det största värdet ligger sällan i ädelmetallerna vi packar in i silkespapper och gömmer i ett vackert skrin längst bak i nått skåp, utan allt oftare i en helt vanlig tall förädlad på ett sätt som bara barn kan.


Badrummet

   


  


1 januari?

I min kalender står att läsa att det är den 1 januari.
På min badrumsvåg kan jag utläsa att vi är tillbaka på den 25 december.

Jefla skit! =)

Önskade er aldrig Gott Nytt År på riktigt igår, så jag får passa på att önska God Fortsättning istället! här blir det dock, som ni förstår, magert ;)


RSS 2.0