Förklaringen...

Attans! Fick ett par frågor om vad "mitt bästa köp 4" egentligen var för något, jag hade jättebråttom när jag upp bilden och tänkte att jag kunde hoppa över babblet, så mycket för det =)


Hur som helst är det iaf ett "rivjärn" skulle man kunna säga.. ett fat stort som ett kaffefat med piggar i som man river grejjer på, främst vitlök då, men nästan allt går att riva (dock kanske i mindre mängder) ingefära, choklad, fruktskal, you name it! Inte morötter kanske :P 
En bra grej är att piggarna inte är lika vassa som ett vanligt rivjärn utan man kan riva hela vitlöksklyftan utan att man gör sig illa på fingrana... och man slipper allt kladd (och överblivet spill) som blir med en vanlig vitlökspress.

Penseln använder man för att borsta ihop vitlökskladdet till en boll för att kunna få av det från fatet =)

Jag är jättenyfiken på om den verkligen fungerar så bra som utlovat!! vem vet, jag kanske måste komma med en uppföljning ;)


Höst


Mitt bästa köp 5


Mitt bästa köp 4


Arbete

Idag är det tisdag, det betyder att jag ska jobba på sektionen under eftermiddagen.
Tänkte att jag skulle kunna ta en promenad dit (det tar ungeför en kvart typ) men är lite osäker på om min höfter pallar det :S Känner mig visserligen mycket bättre, men kanske är det inte så dumt att ta cykeln ändå...
Har ju för övrigt den angenäma uppgiften framför mig idag att ringa till "mina" elever och berätta om galan!! riktigt spännande att se hur dom reagerar på förfrågan om dom vill komma och att det inte kostar dom en enda liten penny!

När jag kommer hem från jobbet ska jag bara in hemma och byta om och sen över till grannen för att få massage igen =) Skulle ju gå ungefär en gång i månaden men när man inte bokar in direkt så blir det bara framflyttat hela tiden :( Nu ska jag ju dock börja jobba på hemmet igen och pärlbandet under skulderbladet börjar göra sig kännbart igen så nu jäklar!!!

Vad ska du göra idag?

Betnér

Ikväll har jag för första gången lyckats komma ihåg att titta på Betnér... jag älskar Betnér, dock kanske inte så mycket i just den här versionen, men ändå kan jag inte låta bli att längta lite extra mycket till Galan, om nu bara transport (alt. boende) till/från Örebro löser sig, eftersom (bla) han kommer att uppträda där! =) *längtar*

Hur som helst, nu är det hög tid att sova lite... måste skärpa mig med att komma i säng i skaplig tid igen! va ju så duktig ett tag...

Vad har du gjort idag?

Världen är liten...

Återigen har jag fått veta hur liten världen är.. (och därmed vikten av att 'hålla sig i skinnet')  =) När jag kommer tillbaka till jobbet är det nämligen jag som ska in på tvåan med hälsning från någon jag träffade sist jag va på kurs i Sthlm! Mohahaha!!!

Vad som INTE fanns i någon av påsarna...

Letade som en tok efter en trevlig liten mobilstrumpa, men inte sjutton hittade jag nån och det smärtar mitt redan så smärtade hjärta... nu står mitt enda hopp helt enkelt till chefen! Nu hänger det på dig Milo! ;)

Måndag - Baddagen

Idag är det måndag, det betyder baddag för mina orkidéer =)


Mitt bästa köp 4

Kom jag just på att jag inte ens packat upp ännu.. återkommer med det senare!

Mitt bästa köp 3

Även fast åren gått så kommer jag fortfarande på mig själv med att tro att Lovely Sis ska dyka upp vid vissa tillfällen.. marken är ett sådant.
Varje år träffade man på henne bland allt folk och det va alltid lika kul att se vad hon köpt.. strumpor va ju givet! (hon var ju trots allt lillstrumpan och jag blev syster yster) =) men förutom det hade hon förmågan att hitta dom där speciella sakerna som jag aldrig upptäcker även om jag står och tittar rakt på dom!
Stenar, pärlor och andra märkliga ting var också något som fångade hennes intresse, så därför är det inte så konstigt att jag inte kunde motstå att köpa denna som jag ska åka ut med till henne...


Mitt bästa köp 2

Självklart måste det finnas med lite hemslöjd bland mina bästa köp!
Jag har fått kapitulera, då jag faktiskt köpte två slöjdar grejjer :S Det andra är dock en julklapp så tyvärr kan jag inte visa någon bild på det.. men jag skulle tro att det också hamnar på "bästa köp-listan"!Har länge stört mig på att alla sopborstar som finns att köpa är antingen knallblåa eller skrikröda, så därför hade jag svårt att stå emot när jag hittade en riktig sopkvast (här skulle det kunna passa in att tillägga; det var bättre förr).
Att den sen är målad är inget att göra åt men eftersom jag velade i ungefär två timmar om vilken färg jag skulle ha så bara måste den ju passa superbra till huset! :)

Mitt bästa köp 1

Något av det första jag hittade redan på lördagen var ett bakplåts-ställ, det har jag varit på jakt efter jättelänge men märkligt nog inte hittat någonstan (det vill säga dom få gånger jag kommit ihåg att leta i butikerna).Nu återstår bara att prova om det är så bra som jag hoppas på :)

Vad som fanns i (några av) påsarna...


Dagen efter

Idag är det dagen efter och det är inte utan att det är lite tungt i hjärtat... Ska hålla mig ifrån staden idag tror, jag så jag slipper den värsta ångesten!
Hade hoppats på fint väder och en lång promenad idag, men det blir inget med det... vädret är det inga fel på men mina höfter har brakat ihop totalt (scary!) så det blir bara lite stillsamma aktiviteter hemma i borgen, har ju en del saker att ta rätt på så jag ska nog inte gå sysslolös ändå!

Ska bli så kul att gå igenom alla saker (och se vad man köpt egentligen)!!!

Slöjdade smörknivar eller hur va det?

Jag orkar inte ta rätt på alla saker idag och det betyder att det inte kommer bli några bilder förens tidigast imånn heller... vad jag däremot kan lova redan nu är att jag aldrig mer ska skämta om hemslöjd ;)

Lite att göra...

Tror att jag är, om möjligt, ännu tröttare idag än igår vid den här tiden! Idag blir det dock ingen mer utgång, så jag har duschat och tagit på mig myskläder. =)
Sitter nu och samlar kraft för att försöka kombinera återläkningen av samtliga ligament med undanröjning av detta...


Jag och Achmed!

I have no ligaments!!!!!! 

Sista dagen...

Idag är det sista marknadsdagen.. då gäller det att handla allt som man missat, glömt och inte visste att man behövde! Det är på söndagen man kan göra dom riktiga favvofynden, men hur jag ska kunna toppa alla nödvändigheter jag köpt so far är en gåta (bilder kommer förhoppningsvis idag).

Det är betydligt mycket bättre väder idag, sol och ingen storm så det kommer nog bli härligt att gå runt och titta på alla saker.. så nu har jag inte tid att sitta här mer! jag måste gå =))

Ses ikväll!


Utgång?

Nu har jag duschat mig, volymat och plattat ihop håret.. jag är klar för en ev utgång!
Sitter dock och vilar mina ömma fötter i högläge och drömmer dagdrömmar om att få ta bil fram till staden :P Det kommer jag dock inte att göra för det skulle jag få ångra bittert när tältningen sätter igång isf =))

Nåväl... jag är nog snart hemma igen så jag hinner sova lite innan det är dags att ge sig ut på marknaden!

Trött :)

Hjälp vad trött jag är :) Har gått och gått och gått på marken sju timmar i sträck!
Har köpt nästan allt som jag tänkt och lite mer därtill.. strumpkvoten är mer än fyld och nu kommer jag nog bli tvungen att föränga inköpsförbudet med ungefär en livstid. Ska se om jag kan få till några bilder på mina absolut bästa köp =)

Känner mig helt slut och kinderna är rosigare än den rosigaste ros, tror inte att det inte finns nått som lockar mer än att få lägga sig i soffan under en filt och bara soooova, men det är ju inte att tänka på.. snart är det dags att ge sig iväg ut igen :O

Vad har du gjort idag?

Nu bär det av...!

Nu är det äntligen dags att ge sig iväg =))
Vädret är grått och tråkigt, ungefär lika kallt som går kväll så idag är det tjock jacka som gäller. Verkade ett tag nu på morgonen som att det duggade, men med lite tur så syns inte nått mer sånt till! *hoppas*

Först på listan står ett besök på gammelmarken där det ska ätas hällsbrödsfrukost... once a year! (ok två, det blir ju samma sak imånn..) WIIIEE!!

Återkommer ikväll...

Kom igen!


Höstbild


Bild


Bild


Hungrig!

Ska alldeles strax gå iväg och göra iordning mitt mellanmål.. idag blir det äpple/päron/vanilj keso med vaniljyoghurt och salami/brie smörgås! Fredags lyx =)

Efter det ska jag åka iväg och hämta ut lite 100lappar som jag ska ha med mig ut på stan imorgon... frågan är bara hur många jag kan tänkas göra över med under helgen :P Törs inte riskera att bli ståendes utan, samtidigt som automat traditionsenligt har brakat ihop!

Så en liten fråga inför kvällen... Är det vinterjackan som gäller?

Hmm...

Det vackra höstvädret har tydligen gett upp :( Men tack och lov är det bara lite grått, ingen storm och inget regn!

Känner att det är en hel del tjat om marken här nu för tiden men det är ju bara så... Marken är det största.. Marken är som julafton, födelsedagar och semester tillsammans!
På måndag är det över igen och allt återgår till det normala förutom att jag har tonvis med nyinköpt crap som jag kan sitta och titta på!

Idag blir det tidsfördriv i form av städning och kanske eventuellt bakning och så till kvällen blir det kombinerat besök på tivolit och kvällsmat, därefter kan det nog tänkas att jag ägnar mig åt en stund tältning innan det är dag att gå hem och sova, så man är pigg och redo att ge sig ut imorgon! Wiiieee!!!

Vad ska du göra idag?

Äntligen!

Tonight's the night we're gonna make it happen

Tonight we'll put all other things aside

Staden är inte stor...

-Hon med långt ganska tjockt ljust hår, som ser så snäll ut?

- Jaa.. och raka tänder!

Gala!!!

Elis is attending to Solidaritetsgalan!!!! Wooohoooo =)

Tandlossning

Inatt drömde jag att en av mina framtänder satt helt löst...  (hua! :S jag som är tandfixerad!) en gång i tiden hade jag en drömbok och jag minns att det stog nått om vad det betyder när man drömmer sånt, men jag minns inte vad!!

Nån som kan hjälpa mig att ta reda på det?


Uppdatering: Här går det undan :)

"Om du har lösa tänder eller om du tappar dem betyder det kommande förändringar."

God morgon!

Känner mig pigg idag även om det skulle vara skönt att få krypa ner i sängen och bara ligga och lata sig igen :)
Det är fint väder även idag och det betyder nog att jag ska försöka ta mig ut på ännu en höstpromenad och kanske, kanske börja lite smått med att ställa iordning trädgården inför vintern.
Tror inte att det är så mycket att göra ännu, någon buske som kan klippas ner och så, men annars dröjer det ett tag till innan lönn löven har ramlat ner och ska krattas undan.

Har bestämt mig för att göra en liten inventering bland mina blommor (det kommer medföra att jag får slänga lite igen!!) och på så vis göra plats för att ev kunna köpa nya på marken =)
Det är lite svårt det där med blommor, för man vet ju alridg riktigt vad som kommer finnas så det är svårt att planera, men vis av erfarenhet så är jag säker på att jag inte ska behöva bli helt utan!

Vad ska du göra idag?

Terapi?

Jag måste få slänga nånting!!!
Då och då väller ett våldsamt "kasta saker-begär" över mig men jag vet snart inte vad jag ska slänga längre och det håller på att driva mig till vansinne!

Får gå och fila naglara istället... :(

Till Salu; PartyLite Linnefat


"Linnefat" av keramik från PartyLite 100kr (+ev frakt)
Används till pelarljus och klotljus

Ekorre :)

Efter mycket om och men.. mest men... kom jag iväg på promenaden, det blev inte förbi karusellerna utan istället gick jag ner för astmabacken (då får man iofs inte astma, men den måste ju heta så ändå) och förbi vid ankdammen.

När jag gick ner för backen prasslade det till uppe ett träd och där satt en liten ekorre, jag vet att dom är dumma djur men det ändrar inte det faktum att dom är galet söta.. på håll.. jag vet det också...
Kunde inte få nån bra bild på den med mobilen, men om det är nån som undrar så såg den iaf ut ungefär så här:


Tillbakablick...

För ett år sen idag:

bloggtorka

Värst va lite man har att skriva om när det inte händer något i ens liv!

När dagens största happening går ut på att åka till ica så är ju frågan den om man ens har något liv??!!
Men tro för den skull inte att jag tänker börja hålla med om att "man blir knäpp av att gå hemma" nej tack! jag trivs alldeles jättebra med att göra det och längtar inte det minsta efter att ledigheten ska ta slut!
och att jag skulle vara knäpp... haha!! det va det roligaste jag hört... idag... (jag ju iofs inte pratat med nån mer än hon i kassan på ica men ändå!)

Nu är det iaf snart dags för marknad i staden!
Det betyder att det pågår en hel del aktiviter inför helgen... siffror ska sprayas på vägen, brädhögar ska placeras ut på trottoarerna, en plan över hur mycket pengar som får spenderas ska göras upp,  lillungen börjar packa sina väskor för att komma hemmåt, omänskligt många vitkålshuvuden köps in för att kokas ihop till vad som ska föreställa soppa och fjårtisarna gör pekfingerhävningar för att kunna spagettispraya ner hela vår vackra bygd.

Som om själva marknaden inte vore nog kommer det ju även fin främmande från den stora staden Gävle! (och nu börjar jag smöra!) Bara det är ju i sig lika trevligt som det faktum att det ska marknas =)) och självklart kommer era krav tillgodoses, det blir cykel till natta :P

Tänk vad mycket som har hänt på ett år!!

Mormor muntrar upp...

Mormor: Du är en så fin tjej! Kom ihåg det...

Elis: När ska jag komma ihåg det?

Mormor: Sen.. när du blir gammal!

Höstpromenad

Det är så härligt höstväder ute! Så idag måste det bli en promenad! kanske till karusellerna?
Har dock hört sägas att det ska bli sämre väder till helgen... det är inte alls bra... inte det minsta bra faktiskt!

För övrigt njuter jag av ledigheten, men blev ombedd att skriva typ en artikel eller nått om våran ungdomsgrupp.. vet bara att den ska publiceras i ett blad som läggs med i en tidning men har ingen aning om hur stort utrymme som ska fyllas :S Har iaf skrivit upp det på min "måste-göra" lista som tyvärr bara blir längre och längre... och jag hittar ingen lust att ta tag i den... (alla bilder som jag lovat att maila kommer... det gör dom... snart... )

Ska börja städa lite på bottenvåningen idag också tänkte jag.. och då ska jag passa på att ta undan solstolen och alla dynor som jag tyvärr varit tvungen att inse att jag inte kommer behöva nått mer.. :( Saknar verkilgen sommaren! det blev alldeles på tok för kort jue!

Vad ska du göra idag?


Det börjar närma sig...

Den kommande helgen är helgernas helg! Det är marken i staden...
Marken är stort, Marken är större än ALLT!

Jag har så fullt upp med att göra listor inför marken att det inte finns en chans att jag ska hinna göra något av det som står på dom... jag ska städa, laga mat, baka, rusta badrummet och bli en bättre människa.

Karusellerna har intagit sina platser vid foten av fyllekullen, nummermålningen på gatorna är i full fart och jag tror bestämt att jag såg skymtet av ett elskåp idag!
Jag älskar elskåpen!!
Har börjat fundera på vad jag ska köpa.. egentligen är det helt onödigt, för jag köper ändå samma saker varje år oavsett om jag har behov av dom eller inte, ska man köpa tre liter bilvax? har jag behov av slöjdade smörknivar? och hur många kartonger kokosbollar (med, utan, så klart!!) får jag egentligen plats med i frysen?

Jag har börjat fundera ut menyn för hela helgen, men körde fast på lördagslunchen... ska man äta grillspett eller langos (även fast man egentligen in tycker om dom)???


Så många frågor.. så väldigt få dagar kvar =)

Vad får man bara inte missa på marken enligt dig?
Tisdag

Då va den här arbetsveckan avklarad :)
Hmm... Träffade på söta F tillsammans med hennes J och stora bebisen idag, pratade lite om inbjudnignen som kommit och blev glatt överaskad över att hon tänkt anmäla sig! Kanske borde jag se över om jag har någon semesterdag över så jag kan gå jag med?

På väg hem ringde I och frågade om hon kunde låna doftprover av mig.. kul att prata med henne igen och ännu roligare att hon komemr förbi en stund ikväll! Snart ett år sen vi hördes jue :S
Så nu ska jag alldeles strax skynda iväg och städa andra halvan av hallen, som jag inte hann (läs; orkade) med igår!
Det går inte för sig att det ser ut hur som helst när det kommer folk =)

Vad har du för dig idag?

Kväll

Tror jag att är dags att avsluta dagens arbetspass... köket, matsalen och halva hallen blev klart och nu har jag tänt gurka/mint ljus i köket! Älskar verkligen den doften...

Ska försöka komma i säng tidigt ikväll (även om jag vet att det inte alltid är så lätt), imorgon ska jag nämligen jobba på sektionen hela dagen, så då gäller det att vara utvilad.
Tänkte åka hem på lunchen och äta så slipper jag göra matlåda att ta med mig och så är det mysigare att äta hemma än däruppe där det springer folk hela tiden och telefonerna ringer oavbrutet (iaf när man ska äta...)

Ska göra en kopp te nu och sätta mig och läsa igenom vad ni har haft för er.. jag har ju äntligen lyckats komma ifatt med alla inlägg nu =)

För kännedom

Jag surfar med flikar nu...

- Det är ju superbra!

Paus

Städningen blev aningens försenad då jag blev upptagen på msn, jag tror minsann att jag har en vän ändå...

Har iaf gjort klart nästan hela köket, skurat överallt och då även i sopskåpet, där jag för övrigt inte hittade nått mer exotiskt än en gurkskiva som någon tydligen bestämt sig för att spara sen Moses tid och sen placerat väl dold bakom sopkorgen.. nu återstår bara lite dammning, golvet och att torka bort ugnsrengörings-skummet (att göra rent ugnen måste väl ändå gå under kategorin saker som måste göras inför marken, så här borde jag kunna få ett rätt tycker jag).

Tror inte att jag kommer hinna med hela huset om jag ska vara ärlig... haha!!
Vad har du gjort idag?

Städdag...

Idag ska det städas!
Väntar bara på att städlusten ska infinna sig, vilket jag tror blir ganska snart... Det behöver vekligen saneras här hemma, vet inte när det blev gjort ordentligt sist, jag är ju aldrig hemma så jag hinner och det bor ju trots allt en pedant i mig som inte alls är speciellt nöjd för tillfället.

Egentligen borde borgen få genomgå den sedvanliga make overn inför marken som inkluderar putsade fönster, tvättade mattor, tandborstskrubbade golv och nya gardiner... men trots att det är flera dagar kvar så törs jag nog påstå att det inte kommer att ske, jag tyar helt enkelt inte.

Vad jag däremot ägnar mycket tid åt att längta! till marken... och tillbaka...

Och nu blir det reklam!

Ni som bor i eller i närheten av Staden vet väl att J.P öppnat egen frisörsalong hos Make by AMM???

Hoppas att det är många som hittar dit och stort Lycka till J!!!!

fill in the blanks...

...jag är hemma i staden igen och det *****

Utmaning...

Jag har blivit utmanad :O Ibland tänker man ju att det skulle kunna vara riktigt jättefarligt! men den här gången är fallet inte så... utmaningen kommer från husdrömmen så nu öser jag väl bara på här då :)

5 saker i min frys

Älgkött, Äppelkakor, Hallongrottor, Broccoli (med valfritt uttal), Persilja

5 saker i min garderob
I nämnd ordning: Linnen (smala axelband), Linnen (breda axelband), Toppar (ärmlösa), Toppar (med ärm), Tröjor

5 saker i min väska
Kalender, Paraply, Mobilen, Kamera, Beg. tågbiljetter

5 saker i badrumskåpet
Klocka, Pincett, Make up-remover, Tops, Body Lotion

5 saker i min bil
Jag har ju ingen bil kvar.. Buhu :(


Jag ska skicka utmaningen vidare till 5 bloggare och har valt:

Chaos
Argentumstella
AnnaPanna
LinaLotta
Acka

Semester?

Jag ska ha semester :) Bara några dagar visserligen, men ändå! och hur kan man bättre spendera lite ledig tid än att man ger sig ut och åker tåg? Det kanske inte är en så dum idé det där med att köpa årskort på sj och köra järnet! (Ha Ha oh jag är så rolig!)

Är rätt mycket osäker på om jag kommer titta in nått här under dom närmsta dagarna, men om jag gör det kommer ni ju garanterat att märka det!

Hade lite funderingar på att släppa kommentarena lösa och bjuda er på bloggfest under helgen, men i ärlighetens namn är jag livrädd för vad jag tänkas få se när jag loggar in igen då så ni får helt enkelt roa er med att på helt vanligt sätt skriva långa trevliga uppsats-kommentarer som jag kan läsa i lugn och ro sen =)

Ses snart!


Besök?

Nervösdöden står och knackar på dörren idag - Jag tänker inte öppna, även fast jag har kammat håret!


God Morgon!

Min kollega har försovit sig!!!
Gah, vad less jag är på att sitta här helt ensam, har redan gjort det lilla jag kan göra själv men planeringen bör vi ju ändå göra tillsammans... så nu är det bara att vänta och inleda dagen med en 'fikapaus' (läs: bloggpaus) =)
Om det inte va så jäkla skitigt här skulle jag nog lägga mig på golvet och sova en skvätt! är verkligen helt galet trött :S

Kom just på att jag glömde matlådan hemma också... inte så bra, men jag hinner väl både hem och hämta den och äta på lunchen.
Nåväl..  allt ordnar sig! Sån är ju jag!

Vad ska du göra idag?

Skor

Nu har jag faktiskt akut brist på skor!
Har rensat bort fem par skor (varav lillNea ska få tre och ett par va dom som fungerat som dörrstopp under sommaren) och nu är det faktiskt på riktigt när jag säger att jag inte har några skor :O

God morgon!

Dags att ta nya tag!
Idag ska jag jobba några timmar på sektionen och hoppas verkligen att telefonen är tyst, behöver får lite gjort så jag slipper jobba så mycket hemma.. det har jag nämligen inte tid med!
För en stund sen kom jag även på att jag ska jobba heldag där imånn, det är dags att hålla möte igen och det måste föreberedas lite på förmiddagen.
Vet inte hur jag ska hinna få allt gjort som jag vill =) Nån slags andra andning skulle inte vara helt ovälkommet för tillfället!

Nu ska jag iaf sätta igång att koka ett ägg och äta lite brunch innan jag drar vidare!
Vad ska du göra idag?

Kaos!

Allt känns som ett enda stort kaos... även fast jag sorterat tröj-garderoben i färgordning :O

Nu är det gjort!

Äntligen är det över!
Några frågor hade jag inte behövt fundera ut, för jag bara grät och grät i stort sett från det att jag kom dit tills jag gick därifrån.

Jag trodde verkligen att jag hittat den som skulle kunna hålla mig i handen genom allt, men det känns som att jag aldrig kommer att klara av det, jag känner mig så värdelös och jag kan inte föreställa mig vad som skulle göra det lättare.
Men det jobbigaste är nog att jag inte förens idag har jag förstått hur ledsen det gör mig.

Och inte blev det några skor heller :(

Väntar...

Sitter och väntar på att klockan ska bli så pass mycket att det är dags att åka.
Jag ska på personalmöte idag, om det inte som vanligt har blivit inställt utan att nån jävel ringer och säger det!

Ska dock åka lite tidigare efterom jag måste till BM och genomgå förnedringen idag =( Har försökt ladda hela morgonen och försöker fundera ut en massa saker som jag kan fråga om för att ha nått att prata om och förhoppningsvis kunna tänka på nått annat än skändningen.
Önskar så in i bomben att jag va modig nog att strunta i det här, men tyvärr är jag smärtsamt medveten om hur stor roll det här 'lilla' provet kan spela... Stackars mig säger jag bara...
Om jag slipper träffa samma pucko som sist har jag tänkt ut att jag ska ta upp ämnet om den långdragna förnedringen igen och se om jag får nått gehör den här gången... tänker dock inte hoppas på allt för mycket.

Har även planer på att ta en tröstrunda på skoaffärerna efter mötet, dels för att jag med all säkerhet kommer förtjäna det, men också för att jag är i stort behov av nya skor, alla kategorier!
Fattar inte hur jag kan ha en hel garderob full med skor och ändå inte ha några som går att använda :O
Kankse är det hög tid att lägga seppisen åt sidan och rensa lite även där?!

Inte utan mobilen

vad svarar din mobil?

Sök svaren i ordningsföljd i telefonlistan.

Har du kysst nummer sju?
Nej

Har du träffat nummer nio i veckan?
Nej, tyvärr..

Älskar du nummer tio?
Oh ja, och kärleken bara måste ju vara besvarad, eller hur Chrill?

Har nummer sexton gått i samma klass som du?

Nej, vi har varit arbetskamrater

Brukar du hänga med nummer nitton?

Nej

Gillar du nummer tjugosex?
Absolut! men vi ses aldrig längre :(

Vet du om nummer trettioett har ett förhållande?
Ja, hon har ju nyligen köpt hus med gubben

Hur känner du nummer trettioåtta?
Hon hjälper mig att göra alla kallelser till möten

Är du intresserad av nummer fyrtiotvå?
Njäe... möjligen så tillvida att jag bryr mig om honom, men annars går nog brorsan säker!

Hur länge har du känt nummer fyrtionio?
Sen högstadiet ungefär

Skjortorna och Kjolarna

Under båtfärden till Kiel upptäcktes ett mycket märkligt fenomen som i fortsättningen kommer gå under benämningen 'Skjortorna och Kjolarna'.

Bara några timmar efter att båten lagt ut från Göteborg siktades tvä män i likadana skjortor, kort därefter kom dom dragandes på varsitt fruntimmer.
Ytterligare lite senare kom dom farandes igen, denna gången på egen hand igen och så där fortsatte det ett tag, ända till det att det visade sig finnas FYRA män, alla i likadana skjortor.. men bara två brudar.

Jag brukar som regel inte lägga ut bilder på folk och speciellt inte utan tillåtelse, men detta är bara för bra!
Sånt här måste man bara dela med sig av!!

Låt mig börja med att presentera SKJORTONA!


och så... KJOLARNA!


Det är verkligen helt galet =) och den enda förklaringen som getts hittills är att dom är från Gällevare, vilket visade sig vara i det närmaste helt osant.
Skjortorna och Kjolarna verkade inte ens känna varandra sedan tidigare, utan hade träffats på båten... så nu måste jag ju helt enkelt sända ut en vädjan! Vet du möjligen vilka dom här nissarna är? och i så fall VARFÖR?

Nu är det ju självklart inte så att det på något sätt skulle räcka med detta... OH NO! Hur roligt jag hade när jag gjorde följade upptäckt tänker jag inte ens försöka förklara, bilden säger väl allt =)


Nu har jag kryssat klart!

Kom hem från Kiel kryssningen idag på eftermiddagen och jag slapp faktiskt hamna på samma resa som någon av alla sektionerna jag hört som skulle åka iväg... Även om jag älskar att jobba med dom så är det faktiskt inte alls kul att träffa på arbetskamrater när man är ute privat.

Hade bara med lilla kameran med mig, men jag tror att det kommer upp nån bild senare under kvällen, om inte annat finns ett gäng märkligt människor som jag känner mig manad att hänga ut =) hehe!

Ska pyssla lite mer här hemma en stund nu men återkommer som sagt med nya uppdateringar!

Hur har din helg varit?

Gäspar...

Uh! Idag har jag haft sovmorgon, gick upp kl 8 och har är nästan helt klar.. tänkte äta lite brunch innan det är dags att åka och så är det lite smått som ska ner i väskan, men annars ligger jag bra till :)
Är ganska trött idag också men inte alls som igår och jag myser lite vid tanken på att jag kommer kunna sova gott i bilen/bussen, haha!

Är inte helt peppad på att dra iväg, men gulliga Malin har övertygat mig om att det är då det blir som roligast... hoppas att det bara stämmer till en viss del, annars blir ju det jag VERKLIGEN vill göra aptråkigt :S
Hur som helst så behöver jag lite ledig tid, för tro det eller ej men denna gång ska jag jag ut och åka privat!

Så, som vanligt hoppas jag att ni kommer ha det alldeles jättebra och så återgår allt till det normala här på bloggen på söndag igen!
Vad ska du göra i helgen?

I want to lay like that for ever


Sånt man alltid har med sig...

Vissa människor, händelser och saker har en förmåga att stana kvar i minnet på ett alldeles speciellt sätt.
Den här låten är en sån sak för mig...

När jag 'fick' den här låten hade jag aldrig ens hört den förut och jag lyssnade på den, i vad som säkert var veckor. Allt stämde så bra just då, tid, plats, text och som alltid den eviga längtan! 
Det händer fortfarande att jag funderar över personen bakom låten,  vem var du? och framför allt.. har du hittat hem? vissa saker kan nämligen inte ens google svara på ;)


I dag har jag dock bestämt mig för att det är dags att lämna den vidare och låta den betyda något helt annat. Hoppas nu bara att det blir rätt =)

God morgon!

Vilken härlig känsla att få sova hemma i sin egen säng!
Vaknade kl 8 men var så fruktansvärt trött att jag bara var tvungen att ligga kvar till halv nio och frågan är om ens det hjälpte för att jag ska känna mig pigg :S

Tänker bara lata mig idag och som det känns nu skulle detta kunna vara en lämplig dag att unna sig att sova middag! Vill försöka hinna med att redigera några bilder också som jag blev jäkligt nöjd med! bla annat en eller ett par på den vackara skåningen :)
Det enda jag verkligen måste göra idag är att packa till imorgon.. måste ta reda på hur resan är upplagd egentligen! vet inte ens vilken tid jag ska åka jue.

Vad ska du göra idag?

Tisdagsunderhållningen

Här är Tisdagens underhållning! Jag var väldigt bestämd i min åsikt att jag inte skulle gilla det... ack så fel jag hade =) Under vissa låtar var det tom så illa att gåshuden gjorde sig påmind!
Lägg även märke till att klippet är från Augustibuller!Veckan i bilder

Har stora svårigtheter att koncentrera mig och det känns i princip helt omöjligt att kunna förmedla hur kul det har varit dom här dagarna...
Har träffat i stort sett alla dom som redan har invaderat mitt arma lilla hjärta och som om inte det vore nog har ytterligare några till snott åt sig stora delar av det!

Vyn from tha room!

Så många broar som vi bygger,
 måste vi nog snart börja kalla oss entreprenörer!


Min egna tolkning av det ärliga handlaget,
det är så vackert att man nästan får tårar i ögonen eller vad säger ni?


Jag är lite rädd för repressalier så därför väljer jag att inte kommentera den här bilden..
men den talar väl ändå för sig själv?!

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka för hmm... någon dag eller så... ska bara landa lite här hemma, köra igång med tvätten och kanske gå igenom lite bilder, så kommer det snart en uppdatering!

Hur är det med dig?


Blondering

Jag har fått mitt mjuka (bruna!) hår tillbaka!  Inget mer svinto =)

HUR gör ni som har blonderat hår egentligen för att ens kunna borsta det?  jag förstår inte...

Allt klart!

Nu känner jag mig klar för dagen, väskorna är packade (envisas med att ha kameran med så 'handväskan' väger ungefär lika mycket som resväskan nu!) och alla äpplen och äppelkakor ligger i frysen.
Känner mig ganska trött så jag ska nog inte vara uppe allt för länge idag, måste ju upp vansinnigt tidigt imånn för att hinna med tåget.

Är lite spänd på vad dom här dagarna kommer att bjuda på.. tyckte att det var vansinnigt roligt förra året så jag har stora förväntningar i år, plus att jag har lite mer koll på vad det är jag ska göra!

Tror föresten att jag kommer ha lite väntetid i Örebro på Onsdag,  kaffe nån?

Mammas äppelkaka

Nu är hela frysen full av äppelkakor i alla tänkbara varianter!


God morgon!

Regnet öser ner utanför fönstren idag och även fast jag känner mig utvilad blir jag bara så trött av att se all det här regnandet :(
Min dag ska ägnas åt förberedelser inför imorgon.. väskan ska packas och jag måste komma på nått sätta att ta mig till tåget på morgonen!
Lite tråkigt att sitta själv på ett tåg hela vägen till Stockholm.. det är för just dom här tillfällena jag verkligen vill ha en bärbar dator!! Ska iaf möta upp R på centralstationen eftersom hans tåg kommer in 20 minuter före mitt och så delar vi på en taxi ut till kursgården.

Förutom packning blir det nog lite bakning och städning även idag, ska ju bara hem och vända nu i veckan och det är verkligen inte alls kul att varken komma hem till eller lämna ett stökigt hus!

Vad ska du göra idag?

Senare än planerat

Oj! Jag blev visst uppe betydligt mycket längre än jag hade tänkt.
Började kolla på en film som precis har slutat och nu ska det verkligen bli skönt att sova! Hoppas bara att det här inte ställer till så jag sover bort hela förmiddagen imånn, det har jag verkligen inte tid med!

Nu blir det, tack för idag och god natt!

Bellas bilder

Har ju tidigare skrivit att jag vill att söta Bella på mitt jobb ska måla en tavla till mig som jag kan ha i matsalen, jag verkligen älskar hennes målningar!
Vet inte om eller när det kan tänkas bli nått av med min beställning men nu tänkte jag iaf bjuda på några av hennes bilder... Njut :)Tycker så mycket om akvarellen i mitten (och alla andra jag sett med för den delen) men tror att jag skulle föredra en målning i akryl, eftersom jag inte gillar små plutt tavlor utan vill att den ska vara ganska stor!

Visst är hon duktig?!!


Rastlös

Känner mig lite rastlös men vet inte riktigt vad jag ska hitta på... kökslådorna och hälften av skåpen är städade och rensade från bröte och nu måste jag verkligen ta en paus från det.
Hur mycket jag än intalar mig själv när jag sätter igång att jag SKA plocka bort en massa onödigt så slutar det iaf med att jag pusslar för att få plats med (nästan) alla saker igen och ändå kunna lura mig själv att det är mer plats kvar än innan.

Skulle gärna lägga mig och vila en stund men törs inte riktigt eftersom jag måste komma upp i skaplig tid imånn och jag vet att om jag lägger mig så slutar det alltid med att jag sover i tre timmar och vaknar utan att ens veta vilken dag det är!

Packningen orkar jag inte ens titta åt - jag hinner!

Woohooo!

Trodde aldrig att dagens skift skulle ta slut! såå seg dag , men nu är jag iaf höstledig från hemmet  i en månad =)

Idag eller imorgon måste jag packa igen, hade missat lite att det är den 8:e redan på måndag och att jag ska till Stockolm då :S Är dock inte alls lika nervös den här gången vilket, om jag ska vara ärlig, är lite skönt! Jag är helt övertygad om att det inte alls är så nyttigt att gå och va så nojjig som jag är :)

Ska försöka hinna göra en äppelpaj i dag/kväll också! gjorde en efter jobbet men den blev inte alls bra, så den åker i soporna...

Har du nått bra recept på äppelpaj?

Äckligt!

Som jag har glatt mig åt att Tea inte tycks attrahera fästingar... tills idag då :(

Jag förstår ingenting!

Missade en halvtimme av datautbildningen idag eftersom det tog sån tid hos doktorn.
Den här gången va det en kvinnlig läkare och jag har inte bestämt mig för om jag gillar henne eller inte.. människan visste ju inte ens vad jag hette fast jag påpekade tre gånger vilket av alla mina förnamn som är tilltalsnamnet.
Hon var iofs ganska trevlig och lyssnade intresserat på mitt halstjat och lät mig sen gå iväg för att ta ett prov (vilket ju va det jag var där för!!!) Vid det laget hade hon alltså ett plus och ett minus på min lista, men när hon kom ut från ett behandlingsrum och gick in på kontoret för att dokumetera vad hon gjort på diktafonen fick hon tusen minus, hon stängde inte ens dörren och därutanför satt jag och lyssnade till hur, när, var och varför gällande den andra patienten! SKANDAL!

Plötsligt vrålade hon mitt namn ut i korridoren (hon hade tydligen lärt sig det vid det laget) och såg bekymrat på mig när jag stegade in på kontoret.
Jag blev genast lite orolig och tänkte att det kanske fanns en överhängande risk för att jag skulle drabbas av förkylningdöden iaf, minst!
När alla tankar om halscancer snurrat klart i huvet på mig upplyste hon mig om att mitt prov var negativt och att jag inte behövde nån behandling.
Jag tycker att det är rätt skönt... jag är ju trots allt lite rädd för MRSAdöden också och avstår helst från mögelpiller i alla dess former, vad jag däremot inte kan smälta är att min egna diagnos visade sig vara felaktig :O

Jag fattar inte! jag va ju så säker...


god morgon...

god morgon föresten... hur är det med dig idag?

Till doktorn :(

Efter att ha blivit uppringd av en sjuksköterska och gett henne en målande beskrivning av mitt tillstånd har jag nu fått en tid på vårdcentralen för att bli grävd i halsen.
Självklart fanns ingen tid före det att min data börjat så jag kommer missa den rafflande uppstarten på kursen, stackars mig!
Ev skulle jag få träffa en läkare också... jag vill inte träffa nån läkare! jag vill veta: är jag sjuk eller inte sjuk?, får jag piller eller får jag inte piller?, kan jag jobba eller bör jag inte jobba? kort sagt; exakt hur mycket synd är det om mig egentligen? ovh allt dett vill jag veta på mindre än fem minuter och det utan att behöva sitta och skämmas inne hos herr doktorn :(


The first time

The first time that you spoke my name
It somehow sounded not the same
Was like I knew from that moment on
That this is what I'm living for,
faith had opened up the door
And who am I to say that heaven could be wrong?

Ny diagnos

Jasså där ser man... här gick jag och trodde att jag skulle bli frisk.
Jag har stört mig på mitt halsonda precis hela dagen, det är inte logiskt att det blir sämre efter att först ha blivit bättre i några dagar.
Efter att ha beklagat mig lite för mamma bestämde jag mig för att ta reda på hur illa det egentligen är ställt med mig och genomförde därför nogranna studier och undersökningar av halsens innanmäte.
Till min stora förvåning hittade jag två gigantiska halsmandlar (inte konstigt att jag får ta i som sjutton för att få ut nått ljud när jag talar) och jag kunde ju bara inte låta bli att ta ett (läs tre) halsprov.

Tyvärr har jag ju inget hemmalab så jag kunde göra någon vetenskaplig analys av mina prover men jag har ändå bestämt mig för att jag har drabbats av hals relaterade streptokocker.
Det betyder att jag måste försöka klura ut hur det går till att få vårdcentralen att gå med på en halstopsning imånn :S Stackars mig!

Slit och släp...

Då är jag hemma från jobbet igen.. är märklig nog förkyldare idag än igår och har haft jätteont i halsen på jobbet, snorat och frusit :(
Mina arbetskamrater uppskattade dock med största sannolikhet att jag tycker att det är jobbigt att prata och därför har varit (lite) tyst(are) under dagen.

Har planer på att försöka ta mig till affären och köpa hem en del spiserier som det är klent med här hemma och om jag kommer så långt har jag även tänkt att jag ska baka en äppelpaj.
Mor skulle komma hit ikväll och hjälpa mig att bli av med några äpplen och då vore det ju mysigt att bjuda på lite fika!

Annars är det nog dags för lite sanering här hemma, imånn blir det nog inte mycket gjort eftersom jag ska på datan på förmiddagen och sen vidare till La för att (äntligen) klippa mig =)

Vad har du haft för dig idag?

Arbeta

Förkylningen börjar bli lite bättre, halsen gör inte alls lika ont längre och snoret rinner bara när ögonen blöder, så imorgon ska jag jobba precis enligt mitt schema.
På fredag ska jag på data (är för övrigt mycket nyfiken på vad jag ska få lära mig då vi fått svara på frågor om vår datavana, men ändå har alla fått lika många utbildningstimmar och det i blandade grupper) och på lördag gör jag förhoppningsvis sista skiftet innan jag tar långledigt från hemmet igen.
Önskar att det var en riktigt semester jag hade att se fram emot men jag kommer att jobba som vanligt på sektionen samt dra iväg på minst en konferens.

Har förberett allt inför imorgon förutom att lägga fram regnkläderna, jag tänker vägra cykla i regn utan regnkläder igen så länge jag bara kan tänkas komma ihåg att ta med mig dom!

Usch, jag längtar redan hem!

Äppelkaka

Jag är redan trött på äpplen och jag har inte ens kommit till det stadiet där det ska ätas!

Skärpning!

Nu måste jag komma på vart jag ska göra av alla äpplen (alla fick inte plats i äppelkakan jag gjort) och sen måste jag rensa nånting.
Har ingen aning om vart jag kan tänkas klara av att rensa bort ytterligare prylar, men nu har suget satt igång igen! och då är det bara att ge efter...


12 kg

Fortfarande finns det en hel del äpplen kvar ute i trädet, men det känns som att 12 kg räcker gott och väl för att ta reda på till en början! Idag vill det nog till att husmor gör en litet besök här hemma!Nea bloggar om mig.. som vanligt ;)

"Min kära syster skickade ett mejl med en intervju. Med sig själv såklart. Typiskt henne! vet dock inte om hon menade något med mailet, eller om hon bara ville skryta.. :P"

Jag vet att du vill bli som jag!

över seriöst :)

Läs igenom följande frågor, du behöver inte kämpa med att komma på svaren meningen med det hela kommer du att förstå ändå.

1. Räkna upp världens fem rikaste män.
2. Räkna upp fem vinnare av Heisman
trofén.
3. Räkna upp dom fem sista Fröken Sverige vinnarna.

4. Räkna upp 10 personer som vunnit Nobelpriset.

5. Räkna upp dom sex sista som vunnit Oscars för bästa aktör eller aktris.

6. Räkna upp dom tio senaste vinnarna av WM i hockey.


Hur gick det?

Poängen är att få av oss minns gårdagens rubriker.
Dessa är inte andraklassens pristagare. Dom är dom absolut bästa på sitt område. Men applåderna dör. Utmärkelserna uteblir. Deras gärningar glöms bort. Diplomen begravs med sina innehavare.


Vi tar en frågerunda till, få se hur du klarar den...
 
1. Nämn några lärare som hjälpte dig under din skolgång.

2. Nämn tre personer som stöttat dig igenom svåra tider.

3. Nämn fem personer som lärt dig något värdefullt.

4. Nämn några som fått dig att känna dig speciell.

5. Nämn fem personer som du gärna umgås med.


Lättare?

Sensmoral: Dom människor som gör ditt liv värt att leva är inte dom med mest pengar, mest utmärkelser eller mest berömmelse.

Det är dom som bryr sig om dig som räknas.


Jag vet att det finns en hel del personer som läser det här som faktiskt tillhör just det kategorin människor i mitt liv och jag hoppas verkligen att ni vet hur mycket ni betyder för mig.
Det finns också dom som läser det här som inte alls känner mig, men som ändå får mig att må bra! hoppas att jag på något sätt kunnat förmedla det till de det gäller och att jag på något sätt kan ge lite tillbaka!

Glad!

Läste just att listan över senast publicerade inlägg kommer att komma tillbaka!
Synd bara att dom prioriterde dom andra tråklistorna, så jag missade den braiga listan i flera dagar (veckor?)

Hur som helst... poängen med det hela va ändå att listan kommer tillbaka! =)

Nya PartyLite katalogen är här!

Fick nya PartyLite katalogen igår och här är mina två största favoriter... (bland mycket annat såklart!)

Shopping

Kalla det impuls-shopping, onödig-shopping, tröst-shopping eller vad du vill... jag har iaf köpt nya sängkläder idag :)


Latmask

Känner mig lite piggare efter att ha jobbat några timmar på sektionen, förkylningen tycks vara på tillbaka gång och jag har haft lite annat att tänka på en stund.

Äntligen har biljettstrulet inför nästa kurs löst sig och det sammantaget bästa alternativet blev att behålla dom biljetter jag redan hade och ta en taxi ut till kursgården. Skönt att inte behöva tänka nått mer på det!

Skulle egentligen vilja lägga mig och sova en stund men tror inte att det är nån bra idé, utan istället ska jag nog ta mig upp till köket för att se om det går att skramla ihop till en middag, men med min energi nivå finns väl knappt några alternativ förutom den frysta matlådan med pasta mexicana, som iofs är sjukt god, men som inte ger några husmors poäng...

Vad har du gjort idag?

Ingen klippning

Precis som igår ringde telefonen när jag var näst intill klar för att åka och min klippning blev inställd :( Fortfarande rätt skönt med tanke på att jag ju faktiskt är rätt mycket snorunge och konstigt nog fick jag en ny tid på fredag och då fick jag tid att göra allt, igår när jag bokade om till idag fanns inte den tiden och den enda som fanns (alltså idag) skulle bara räcka till klippning.

Nu kommer jag iaf att bli totalrustad innan det är dags för nästa kurs vända! Hur det sen kan vara möjligt är väl inte min sak att lösa egentligen :) Nice!

Från taxfreen

I arla morgonstund tog Anders och jag en smått misserabel tur genom taxfreen på söndagen, det enda vi lyckats få tag på var varsin burk med pingvinpastiller och vi kändes oss aningens missmodiga, när jag helt plötsligt fick en uppebarelse.. Vad är man helt enkelt tvungen att köpa när man är ute och kryssar om inte berusningsmedel?

Väl framme vi chokladhyllan fick jag syn på min drog och kved likt ett skadeskjutet rådjur, den här gången blev det två askar och nu klarar jag mig ända fram till jul :)


Bio!

Såg att det kommer vara bio här även i år och att tiderna för Spetember ligger upp på hemsidan. Den enda filmen hittills som jag kommer vilja se är 'Mamma Mia' och tänka sig att den faktiskt visades en dag när jag är ledig =)

Segt

Det går verkligen segt här hemma idag.. har lyckats packa upp det mesta ur resväskan och startat en tvättmaskin.
Utöver det kan man nog säga att det är totalt stillestånd.. försöker att trotsa sirapen som satt sig i min hjärna och kämpar med att få lite ordning på mina tankar.

Försöker att sortera upp lite bland alla grubblerier men återkommer hela tiden till att jag fortfarande har en massa frågor som jag inte vet hur jag ska kunna få några svar på...

Suck!

September!

Nu är det nära!! Snart Markén =) Woohoooo!

Startsidan

Antingen är det jag som blivit totalt groggy eller så har startsidan blogg.se ändrat utseende...
Jag gillar det INTE!
Av någon märklig anledning finns inte längre listan över senst publicerade inlägg kvar.. (eller?) den listan var ju tha shit med blogg.se! Det var ju där man kunde hitta guldkornen bland alla bloggar här :( Jag skiter väl i vem som skriver oftast eller vem som har flest besökare, jag vill läsa bloggar som skrivs av människor som inte skriver om det dom får betalt för att skriva om! jag vill läsa bloggar av människor som inte smörar för en begränsad skara övriga bloggare som i sin tur smörar tillbaka i sina respektive bloggar.
För dom borde det finnas en blogg.se.inbördes-beundrar.nu! Uscha!

Hur ska jag nu göra för att hitta nya bloggfavoriter?

Sånt som bara kan hända här...

Från Neas sida...

"Kollade på film vid R igår, och gjorde mat. Skulle ha använt mikron men han hade visst ingen. Han och M har gjort ett byte. R fick Jossan och M fick mikron. :)"

Herregud!


Ingen klippning

Tina ringde precis och sa att hon var sjuk idag och undrade om vi kunde flytta klippningen till imånn istället.
Det passar mig alldeles perfekt eftersom jag går runt här hemma som en levande död med glansiga, blodsprängda ögon och dagen efter klang i min annars så ljuva morgonstämma.

Förstår inte hur det är möjligt att jag mår sämre idag än igår, men så är det iaf.
Ska nog smaska i mig ett par alvedon om en stund och lägga mig igen, det känns som att det inte kommer göra någon som helst skada!

Enda nackdelen med klippning imånn är att jag får lite bråttom, ska ju börja jobba kl 13 och det betyder att jag knappt kommer hinna med att gå in på Tha store :O
Måste se till att hitta en lösning på det...

Vad ska du göra idag?

RSS 2.0