Mors dag

Vi firade mors dag i sommarstugan och då med betoning på I. Det blåste nämligen orkan därute!

På uppdrag av Fader vår köpte jag en bukett blommor och på eget bevåg pysslade jag ihop ett par örhängen till henne.


Mamma, det finns så många saker som jag ångrar att jag sagt och gjort mot dig och som jag önskar att jag kunde göra ogjort. Jag är så innerligt tacksam att jag har dig och är det nått jag aldrig mer kommer tvivla på så är det att du

Visar vägen, står bakom mig, står upp för mig, stöttar mig och framförallt tror på mig.


Wedding cake

Den här helgen har gått lite i hemligheternas tecken men nu är det fritt fram att blogga!

Igår förmiddag hämtade Ståhlbrudarna mig och vi åkte iväg för att garnera bröllopstårtor!


Det var ett par av Ståhlisens bästa vänner som skulle gifta sig och hon hade fått uppdraget att baka deras tårtor. Hon hade förberett dagen innan och hennes dotter och jag behövde assisterade vid dekorationen.


Jag älskar att pyssla med tårtor och cupcakes men inte ens under min mest intensiva bakperiod skulle jag ens kunnat drömma om att få göra en sån här beställning, så när vi väl var klara sjönk det faktiskt in...

Jag har fått vara med och göra bröllopstårtor!!!

Any time, placebo!

Sitter och väntar på att någon effekt ska ge sig till känna efter att jag hällt i mig en kopp Therimin.


Om det sen är verklig effekt eller placebo det bryr jag mig inte ett dugg om! Ikväll har jag nämligen barnvaktsjour och ska hämta en liten Ståhlbrud från ett bröllop när festligheterna övergår i vuxentillställning.

Dessutom har jag två saker planerade inför morgondagen och det skulle väl vara själva fan rent ut sagt om jag ska lyckas bli sjuk just en sån dag!

Men å andra sidan, när kom senast en förkylning lägligt?

Reklamera mera!

Eftersom jag är lite av en dagdrivare och inte har så mycket för mig, fick jag uppdraget av mamma att reklamera en flaska smaksatt Lokavatten eftersom det låg en en glasbit i den.

Kundtjänsten har verkligen varit suveräna! Jag mailade i söndags och redan på måndag förmiddag hade dom svarat. Jag drog tyvärr ut på svaret med kompletterande uppgifter och skickade dem sent på onsdagen och redan idag fanns ett brev med returemballage i blevlådan.


Svarskuvertet är lika stort som spishällen så den lilla 33cl. glasflaskan såg lite ynklig ut däri. Glasbiten ville dom ha separerat i ett provrör som dom skickade med och förutom den tredje i raden av ursäkter bifogade dom även 150kr i form av värdecheckar.

Lite otäckt att det fanns glas i flaskan men tur i oturen är att ingen kom till skada och på det hela taget tycker jag att Jennifer på Spendrups/Loka har skött detta superbra!

Be careful what you bloggar om!

Jag kanske inte skulle gjort det här inlägget...?!

Crazy Day

Det började med att jag klippte större delen av gräsmattan motsols istället för medsols, som jag annars alltid gör.

Därefter begav jag mig hemifrån utan lugg...
 
 
OCH utan att ens borsta håret efter duschen...

Är jag illa ute?
Kommer jag bli kriminell?
Finns det hjälp att få?
 
 

Pilotdagbok, pass 13

Hade helst skippat träningen ikväll (lite som vanligt alltså) för aerobicen har inte varit så rolig som jag föreställt mig. Men så konstaterade jag att jag inte lyft ett finger på typ hela dagen, så någon bra ursäkt fanns helt enkelt inte.

Det gick lite halvdant även ikväll, lite för mycket att hålla reda på och lite för mycket fladdrande med löst sittande delar på kroppen. Men svettigt och flåsigt blev det i alla fall och det är visst det som är huvudsaken...

Bjuder på den här bilden idag även om jag egentligen borde ta betalt för att utstå förnedringen


Läste någonstans att om man looks pretty efter träning så har man inte tränat ordentlig. Det stog dock inget om vilka förutsättningar som gäller innan man började men jag väljer att inte fundera så mycket på det.

Pilotdagbok, pass 11 och 12

Äntligen tisdag och dags för skivstång + mage/rygg! Dessvärre för sista gången, buhu!

En av mina medpiloter uppmärksammade mig på att det var väldigt få yngre tjejer med och tränade.. jag har inte tänkt på det förut men det är faktiskt sant. Konstigt nog! och jag kan inte riktigt förstå varför. Tjejen som leder dom här passen är tha shit! henne kommer jag verkligen sakna.


Idag blev det en bild på den berömda trappan från entréplan ner till gymet. Ett eller två träningstillfällen kvar, sen får vi se hur jag gör.

Personal matchmaker

Det här med att vara singel, gå på date, tycka att det ger nått även om man helst bara vill glömma att det någonsin hänt...

Ni ska få höra om det framöver, when I'm ready. 

Det va ett tag sen jag bestämde mig för att det inte skulle bli nån mer date på ett tag. Men igår blev tristessen och nyfikenheten för stor. Jag har hört och läst så mycket om Tinder att jag till slut valde att ladda ner appen och jag har upptäckt nått kul där...


Appen kollar av om jag och den föreslagna personen har några gemensamma vänner!

Och varför är det ingen av er som presenterat någon av era snygga vänner för mig undrar jag nu?! nu vet jag ju att ni känner dem.

Det som kanske är ännu roligare är att den person som överlägset flest gånger är den gemensamma vännen är min egen Bror. Han känner tydligen hur många snygga karlar som helst och skulle kunna leka Amor dagarna i ända.

Så till både honom och mina övriga vänner: Kom igen nu!

Muta, muta bort min sura min

Ända sedan jag insåg att sluttentan på min kurs kommer att genomföras på kvällstid har jag varit tjurig över det. Tjurigheten har därefter eskalerat med tiden och den senaste veckan har jag varit extremt irriterad över detta faktum.

Så igår när jag handlade såg jag en nyhet i godishyllan och bestämde mig för att smöra för mig själv genom att köpa choklad! Choklad som jag bara får äta under tiden som jag tentar, alternativt efter att jag lämnat in mina svar (om det finns nått kvar).


Det finns INGET logiskt i att ha en tenta mellan klockan 16 och 22. Ingenting! Det är snarare skrattretande att kursen jag läste innan denna bland annat tog upp vad som, rent fysiskt, händer i kroppen under dagen och vilken inverkan det har på prestations- och koncentrationsförmågan. Att jag sen vet med mig att jag kommer göra en sjukt dålig tenta för att jag inte begriper ett dugg av vad läraren gått igenom, gör det hela ännu mer tragikomiskt men tyvärr är det bara att gilla läget...

Jag får hoppas att chokladen är god i alla fall!


Pilotdagbok, pass 10

Har drabbats av en omfattande svacka de senaste dagarna och jag ville helst bara ligga kvar i soffan när det var dags att gå till Värket för cirkelträning gym-style.

Men jag gjorde det i alla fall och det blev ett ganska bra pass. Träffade Fina Tina en stund innan vi började och hon tyckte att jag skulle dubbla vikterna den här veckan...

Inte så svårt i vissa fall då jag valde den lättaste på en del av maskinerna förra gången ;-)


Nu är det en vecka kvar på testperioden och hög tid att börja fundera över hur dessa veckor varit. För- och nackdelar ska listas och vägas mot varandra. Ursäkter ska genomskådas och det är kanske den svåraste biten! 

hur vet man egentligen skillnaden mellan undanflykter och argument?

Prestationsångest

Tog en kvällspromenad och nere i dalen lekte ett litet barn med en boll. Pappan hjälpte till att hålla koll på bollen och när jag närmade mig passade han bollen till mig.

Barnet såg storögt på och jag blev genast nervös. Bollkontroll är inte min starkaste grej. Jag vet inte ens om jag är höger- eller vänsterfotad, bägge känns lika fel! såg framför mig hur jag missade och skulle få gå vidare längs hela ån med skammen som en moln över mig alternativ att jag tog i för hårt och golvade ungen...

Men det gick bra. Jag kickade till med högerfoten och ungen fixade att ta emot bollen!

Kanske gav jag upp fotbollskarriären för snabbt ändå?

Fredagsfisk med gratis sås

Genom Klipster kunde jag för en tid sedan hämta ut en gratis burk med Abbas nya, färdiga sås till fisk.

Den finns i tre smaker. Örter, Lime/chili/ingefära och så den jag valde med citron/dill.

Jag gjorde iordning en laxfilé till lunchen och genomförde ett första smaktest.


Det var inga fel på smaken men förutom en syrlighet som jag gillade var den lite blygsam. Att experimentera i köket är inget jag är känd för men jag tror faktiskt att även jag skulle kunna blanda ihop en kall sås som smakar minst lika bra, on inte bättre än denna färdiga. Och antagligen för en betydligt längre peng...

Pilotdagbok, pass 9

Aningen motvilligt begav jag mig till Värket ikväll. Men på schemat stod Fortgjort Mix och det ville jag inte missa eftersom det var sista chansen.

Grämer mig lite över att jag inte gick på det redan förra veckan för passen med inriktning på styrka är roligare än dem med kondition. Nu hann jag bara med detta en enda gång men det gick i alla fall bra. Den där vilodagen igår var nog verkligen välbehövlig! 

En av övningarna hette "sumo"


Nemas problemas för Allicen!

Körsbärsblomst

Smet, med lika delar dåligt samvete och lättnad ifrån kvällens träning. Det kändes inte alls effektivt under skivstångspasset igår, så jag bestämde mig för att ta en vilodag.

Det blev inte så speciellt mycket gjort här hemma ändå men jag tog i alla fall en promenad till Stadens färgaffär och köpte ytterligare en flaska elementfärg. Inte heller denna gång tycker jag att färgen täcker helt så det måste på minst ett lager till.

Har dessutom tagit ett varv ute i trädgården och beundrat körsbärsträdet som står i full blom!Det är så synd att blombladen blåser av vid minsta vindpust för det är verkligen fint när grenarna är översållade av vita blommor!Krångel

Märkte igår kväll att min app för Bloglovin krånglar och strulet kvarstår även nu på morgonen.Trots att inläggen är publicerade på olika tider så leder Bloglovin till det senaste, som därefter åtföljs av alla de äldre.

Har ni märkt av samma sak?

Golvet är klart!

Världens bästa Fader Vår har varit här under två dagar och hjälpt mig med golvet nere i hallen. Jag hade ställt in mig på att göra det mesta själv men jag är innerligt tacksam för hjälpen. Dels för att jag nog inte hade fixat allt mätade och sågande. Jag hade kört fast på var och varannan bräda känns det som... Men också för att det med all säkerhet hade blivit FÖR slitigt för mig.

12 timmar på två dagar med studsade upp och ner på golvet känns i kroppen! Men med resultatet är jag väldigt nöjd =)


Ingen av bildern blev speciellt bra men den vänstra är mest lik verkligheten. För er som minns mitt dilemma gällande vilket golv jag skulle välj; detta är det billigaste av mina tre alternativ.

Vad tycks?

Pilotdagbok, pass 8

Redan andra dagen av den första pilotveckan visste jag vilket träningspass som skulle passa mig bäst. Det saknade skivstångspasset! Att det leds av bästa instruktören gör bara det hela ännu bättre!

Ikväll var det återigen dags men med facit i hand tror jag att min soffanpassade kropp är lite lätt sliten. Träning söndag, ca 6 timmar golvläggning + step-up igår och ytterligare ca 6 timmar golvjobb idag gjorde att musklerna inte riktigt ville vara med.


Lägg gärna märke till mina hiskeligt rejäla vikter ;-)

Hur som helst, roligt var det ändå och nästa vecka ska jag tagga upp lite bättre!

Ikväll...

...kan ni nog få se en bild på nya golvet i hallen!

Bäst att ni börjar fundera på vad för snacks ni ska mumsa på i samband med det!

Pilotdagbok, pass 7

Vecka två som testpilot inleddes med step-up. Jag fick hållet från helvet och kände att jag genomförde passet lite halvdant.

Det hindrade mig dock inte från att i vanlig ordning bli självlysande i ansiktet så nån slags effekt av det hela tror jag att det blev ändå.

Ikväll var det promenadväder så jag gick till och från träningen men det är inte utan att dom där promenaderna gång på gång får mig att ställa mig själv frågan:

Är det verkligen inne på ett gym jag vill vara?


Pilotdagbok, pass 5 och 6

Träningstajm igen! Ikväll deltog jag i cirkelträning gymstyle och yoga.
 
Först ut var cirkelträningen och jag kände mig starkare än hulken när jag öste på med dom lättaste vikterna. Näväl, det gjorde jag inte på precis alla maskiner men när jag kom till att träna axlarna hade jag stundtals behövt byta vikterna mot ett paket bomull. Kul var det hur som helst och jag kan bara tänka mig hur roligt det är när man fått in lite koll på vilka tyngder man klarar av (jag glömde mellan varven).
 
Därefter snubblade jag in på yogan där dom redan hunnit igång med avslappningen och jag gjorde så gott jag kunde för att varva ner från mitt hulken-pass.
 
Jag tror dock inte att yoga är min grej. Det jag provat tidigare har jag varit för stel och för svag för. Under det här passet skulle man känna massa saker i kroppen men det var i stort sett lönlöst. Efteråt sa instruktören att vi skulle gosa ner oss och mysa hemma i soffan - min automatiska tanke var "vin och choklad" men det är väl kanske inte så hon menar... Istället har jag valt en kopp ingefärste, det känns ju lite yoga tycker jag.
 
 
Att gå från gymet till yogamattan utan att passera duschen gjorde att jag blev ganska frusen och hade jag haft en karl som gick och skräpade runt här hemma hade jag bett honom slå på bastun, trots att jag avskyr att basta.
 
Ja ni förstår ju att det här med yoga ställer till det för folk ;-)

Den trötta gårdagen

Det va kanske tur att jag bokat in ett besök i LA med mamma o Fader Vår igår. Om jag varit hemma hade jag troligen sovit bort hela dagen till följd av nattens maror.
 
Men istället åkte vi alltså iväg på förmiddagen. Först skulle båten sjösättas och det gick supersmidigt i år!
 
Därefter ägnade vi oss åt lite lättare shopping och jag unnande mig ett par onödiga saker. Bland annat en ny citrusbebis eftersom jag glömde vattna den jag köpte förra året.
 
 
Först av allt ska den planteras om i lämplig kruka och därefter måste jag läsa in mig lite på hur jag ska få den att trivas.
 
Några bra tips?

När jag inte har sömnen - Vad har jag då?

I morse vaknade jag med ångest. I drömmen kastades jag mellan hopp och förtvivlan, så när jag till slut slapp ifrån den var jag helt utmattad.
 
Sömnen och jag har ett långt och troget förhållande. Sömn är det enda jag är riktigt, riktigt bra på! Visst händer det att vi är oense, men det gäller väl i alla längre förhållanden?
 
Det brukar inte vara så länge, nån natt eller så men vi hinner oftast försonas redan dagen efter. När jag sover är jag helt befriad från mina hjärnspöken och jag är lite mer av den jag vill vara.
 
Men ibland tränger sig verkligheten igenom och når mig även där. Det är sånna nätter jag vaknar av att tårarna rinner och själen känns jagad. 
 
 
Hela dagen har jag haft ont i käkarna, antagligen för att jag har pressat/gnisslat tänder så det stod härliga till under natten. En molande huvudvärk har också gjort sig påmind från och till, så nu känner jag mig helt slutkörd. 
 
Om inte något annat går min väg, är det verkligen för mycket begärt att under ena halvan av dygnet bara få vila?

Fail

Hu je da mig !!

Min utsocknes, tågburna vän ringde och sa att han var på väg till Staden. Ja! Jag ville ses. Jag vill alltid ses! Och in stormade en hel armé hantverkare, för en stund trodde jag att jag var in heaven. Eller det kanske jag var...

Men det var inte Borgen. Efter den hänsynslösa granskningen kommer jag nu få ägna lång tid åt att stryka denna byggnad medväggs, för att övertyga den om att den inte alls är i behov av en massa underhållsarbete utan duger precis som den är.


Eller kanske är det mer sanningsenligt att jag kommer stryka utmed väggarna och andas i en papperspåse av bara tanken på allt som behöver göras men som jag helst bara vill blunda för.

Och så levde Borgen och jag lyckliga i alla våra dagar. Typ-ish.

Dagens husfarsgympa

Det är svettigt värre att klippa gräsmattan


Och ljudboken tog slut när jag hade typ tio minuter kvar, gud så tråkig det blev då!

Dammtorkat

Äntligen är all täckpapp borta från hallen och gud så skönt att få bort allt damm!
 

 
Alla golvsocklar är klara och så snart jag får hit en kapsåg ska golvet börja läggas. Fader Vår tror att jag skulle kunna klara av att hantera sågen så jag ska ge det ett försök. Annars tycker jag att sånt är väldigt läskigt faktiskt.
 
Nått som jag däremot inte klarar av, trots att det inte är läskigt alls, är att få bort en drös sladdklämmor som är ordentligt spikade i trösklarna. Jag gjorde så gott jag kunde men fick helt enkelt ge upp...
 
 
Detta måste jag helt enkelt anlita en expert för att utföra innan det går att komma nån vart med golvet men det är nog det enda lilla som är kvar att förbereda. Tror jag.

Syskonkärlek - del två

Igår skickade Bror ett sms och frågade om det passade att han kom förbi och det gjorde det.
 
Med sig hade han lim som jag bett honom köpa för att jag ska kunna limma fast golvsocklarna när golvet är på plats i källaren.
 
Jag hade fått tips om att det fanns ett ställe med bra priser där han brukar handla i Oskarshamn. Detta är vad han kom med
 
 
Bra priser? En sådan här tub brukar kosta mellan 70 och 90kr/st annars! Man ska vara köptrogen för att butikerna i Staden ska kunna överleva och jag är den första som skriver under på det. Men ska man verkligen behöva ruinera sig på kuppen?
 
Jag skulle aldrig ta bilen och köra de fyra milen som krävs för att komma till en större ort med bättre valmöjligheter, enkom för att handla en limtub eller en påse mat men det är banne mig svårt att motivera ickeköp när man ändå har ärenden (eller syskon) på annat håll.

Pilotdagbok, pass 4

Kvällens inbokade visning blev inte av så jag anmälde mig till ett aerobicpass.
 
Det är lika länge sedan jag tränade aerobic som det var med step-upen i måndags och kvällens träning var endast snäppet roligare än i måndags. Antagligen för att vi var tre testpiloter på plats. Jag kan helt enkelt inte bara rycka på axlarna och tycka att det är kul när det blir way to mäny saker att hålla reda på och jag känner långt ifrån glädje över att fläska runt som ett kylskåp med ansiktsfärgen av ett stoppljus.
 
Men jag gillar träningsformen även om det just nu känns som att min anatomi tagit sig ett nytt uttryck
 
 
Hur som helst, det är bara att ge sig på nästa nyhet imorgon igen. Roligt med kvällen var dock att instruktören från igår frågade hur det kändes idag - jag så som det var, att jag har träningsvärk i sidorna på ett sätt som jag aldrig haft förut. Hon menade att det betyder att jag gjorde ryggövningarna rätt och det kändes väldigt bra att få höra eftersom ryggen verkligen behöver lite rättförs träning!

Zebrarandigt till köket

Sedan flera år har luckan på min Micro blivit allt mer gul än vit. Att resten av micron inte blivit det har bara förstärk det hela och det har verkligen sett för illa ut!


Trots detta och trots att lampan varit trasig i flera år vägrar jag köpa en ny innan den har gått sönder så nu tänkte jag att det inte finns nått att förlora på att styla om den lite...

Eftersom köket går i svart/vitt/grått kändes zebrarandigt som ett bra val.


Nu återstår att se hur länge den håller...


Här finns svaren!

Gjorde en kvalificerad google-sökning på ögonbajs och får som en av de första träffarna upp min egen blogg


Vill ni veta någonting - Fråga Allicen!

Pilotdagbok, pass 2 och 3

Jag vaknade uppenbarligen på rätt sida i morse för innan jag klev ur sängen bestämde jag mig för att få slöa bort hela dagen (eller i ärlighetens namn, det lilla som var kvar av den) om jag bara bokade in träning till kvällen.

Tänkt och gjort. Ikväll blev det först skivstång och sedan mage/rygg och jag känner mig betydligt mer taggad ikväll än igår.

(observera den kombinerade ord/bildvitsen)

Kvällens inspiratör blev genast en favorit hos mig. Stunden innan passet började ägnade hon åt att ge mig en snabb teknikgenomgång och hennes sätt att leda passet med instruktioner, påminnelser, pepp och att räkna oss igenom övningarna passade mig perfekt.

I det stora hela var 90% av övningarna desamma som när jag tränade för den gamla föreningen som fanns innan gymmet öppnade. Däremot saknades ungefär 90% av styrkan jag hade jobbat upp på den tiden... 

Summan av det hela är hur som helst att detta garanterat är ett pass jag ska försöka boka in under mina återstående veckor!

Lyxliv

När jag växte upp fick mamma då och då hem postorderkataloger från diverse klädföretag som familjens honor glatt bläddrade i. Fader Vår gladdes lika mycket, men inte åt katalogen utan åt alla erbjudanden om lån som bifogades.

Vi ungar kallades ut i köket på löpande band och sedan gick han igenom lånevillkor och räntor med oss. Jag tror att det var något av en högtidsstund för honom rent av.


För oss var ju inte särskilt roligt, helst hade jag ju velat ta någon av önskelistorna från katalogerna och glatt betalat med lånade pengar. Idag är jag dock väldigt tacksam för hans tjat. Utan det hade jag inte kunnat ta ledigt från jobbet en termin och bara ha studiebidraget som inkomst. Utan det hade jag fortfarande betalat på en magkort tröja som redan för 15 år sedan var osmickrande på min fluffiga kropp.

Nu har han emellertid ändrat inriktning och redovisar inlevelsefullt alla avsnitt av "Lyxfällan" och jag blir inte ett dugg förvånad om han plötsligt står här med en budgettavla.

Kärlek är inte att alltid få det man vill, kärlek är att få det man behöver och för det älskar jag dig, pappa. Och mamma såklart, utan dina kataloger hade ju jag varit nästa veckas dragplåster på TV3! 

<3

Pilotdagbok, pass 1

Först och främst ska jag skriva detta, jag vet att det antagligen finns en och annan läsare som tänker "hon som absolut inte skulle..." Och jadda jadda...

Nä, jag skulle inte. So far ska jag inte heller men jag ska ge det tre veckor och på det hela taget kan nog mottot för oss testpiloter tänkas vara just "man ska aldrig säga aldrig".

Med det ur världen så kommer här en uppdatering efter mitt första pass och den lyder som så att jag ska vara duktig flicka och inte säga vad jag tänker i nuläget. Jag ska låta denna erfarenhet sjunka in tills imorgon och försöka att applicera några av kuratorns pekpinnar på mitt tänkande.

Om jag lyckas med att tänka positivt och att tråckla ut alla knutar jag slog på mig själv under step-upen så kommer jag både boka upp mig på ett extra pass redan i morgon och i den bästa av världar även lägga till detta måndagspass även i vecka 2.

Tills dess kommer dessvärre promenaden hem vara det bästa med detta första pass.


Belöning

Dagen består av promenader, inlämning av skoluppgift och första träningspasset för pilotveckorna.

För detta har jag planerat en belönande kväll med ett nytt avsnitt av Revenge och därefter sömn i nytvättade (men dessvärre omanglade) lakan.


Jag behöver mer ork. Ork att mangla lakan. Men först, träna - Revenge - sova!

Hälsoplan och lugnade nerver

Promenerade ner till gymet på förmiddagen för att gå igenom min personliga hälsoplan inför dom tre kommande veckorna som testpilot.
 
Det gick ganska bra och jag fick presenter för att jag anmält mig till detta!
 
 
Jag älskar att få presenter! men faktum är att jag blev aningen gladare över att våran coach berättade att hon bokat in sig på samma pass som mig ikväll för att jag skulle slippa vara ensam nybörjare. Visserligen hade jag bestämt mig för att inte låta det påverka mig men det känns ändå bra att ha lite moraliskt stöd.
 
Hon lovade dessutom att skjutsa hem mig om benen inte skulle bära efter mitt första step-up pass på fyra år! 

Inkräktaren identifierad

Har fått information om att det inte vilken katt som helst som brukar ligga och vila på min altan.
 
 
Det är en Ståhlkatt! eller i alla fall en katt som känner Ståhlbrudarna och det känns genast ännu mer angeläget att det inte blir catfight här i sommar!

The point of no return

Ägnade lördag förmiddag på Stadens gym för en introduktion och genomgång inför dom kommande veckorna som "testpilot".
 
Egentligen är det inte så mycket pilotande utan vi får helt enkelt prova på medlemskapet under tre veckor och ska därefter utvärdera vår träning och passen som vi gått på.
 
 
Jag har bokat upp mig för dom två första veckorna och lyckades så klart klanta ihop det så att jag redan fått skickat meddelande med ändringar.
 
Hur som helst har jag valt några saker som jag aldrig provat på och några saker som jag har tränat ganska mycket förut och har saknat sedan konceptet blev nytt med detta gym där jag inte blivit medlem.
 
På måndag drar det igång för min del, må Gud och alla barnen vara med mig då!

Ack Värmland

"Dom flesta som bloggar skulle lika gärna kunna prata med en vägg eller maila till sig själva"

True story!

Perfect fit!

Har fixat lite nere i hallen idag, spraymålat elementet med vit färg (behöver kanske bättras på en aning), målat golvsocklarna sista gången innan montering och även sågat till dom sista bitarna som behövdes.
 
 
Känner mig sjukt nöjd över att jag gjort detta! Jag har aldrig sågat lister förut utan valt att överlåta det till diverse hanar som befunnit sig här av en eller annan anledning. Nu provade jag själv och det är näst intill att jag vill maila den gamla arga snickaren och berätta det.
 
Bra blev det också tycker jag, speciellt med tanke på att jag inte har nån gersåg utan gjorde detta för hand. Japansågen är verkligen tha shit! kan hända att jag "glömmer" lämna tillbaka den... Men säg inget till Daniel!

Inkräktare?

Det verkar inte bättre än att en av grevskapets katter har fattat tycke för Borggården.

Den här lilla kissen strycker ofta omkring runt Borgen och flera gånger har jag sett den ligga och vila på altanen.


Den är söt och gullig på alla sätt men jag kan inte låta bli att fundera över hur det här ska gå när Tea bestämmer sig för att återuppta sitt uteliv.


Hennes trasiga tass för ett par år sedan räcker gott och väl för min del när det kommer till skador hos min lilla argbigga!

Syskonkärlek

Mor och Fader Vår har varit och hälsat på Bror. När dom kom hem hade mamma en hälsning från Bror till mig.

Man skulle kunna tro att han undrat hur det var med mig, att han planerade att vi skulle ses framöver eller att han bara ville framföra hur mycket han saknar mig.

Det skulle man kunna tro, men så var inte fallet. Nej. Han undrade helt sonika om jag ätit nått mos ännu.


Det har jag inte. Förpackningen innehöll ju bara 56 portioner, det gäller att hushålla med studentmaten!

Hur det gick - Estrella edition

Fick ett brev från Estrella som bekräftade att det var för mycket salt i påsen med popcorn som jag skickade in till dem och i brevet bifogades några värdecheckar.


Har redan hunnit handla upp endel och hoppas på bättre tur med mina nya produkter när jag väl bestämmer mig för att gå loss på dem.

Kanske ska jag frossa loss till onsdagens avsnitt av Greys med lite snacks... Aftonbladet har ju redan skrivit ut vad som händer i veckans avsnitt så nått måste man ju sysselsätta sig med under programmet.

Hole in flowerbed

Det fina vädret lockade ut mig idag och trots att det finns en del vårstädning att göra på Borggården bestämde jag mig för att påbörja ett relativt meningslöst grävarbete istället

Jag är så in i bängen trött på att klippa ner buskarna på framsidan varje år och att gräset helt ogenerat bereder ut sig på fel ställen att jag bara tappade det och började gräva bort skiten.


Detta är vad jag pallat med på en dag och det betyder att jag har typ tio dagars jobb kvar med detta. Det tänker jag dock inte tänka på, nu är det bara att vackert gräva där jag står som brukar heta.

Det kan vara så att det kommer att växa upp nytt gräs, jag vet att det brukar fungera så men jag har en plan och tänker försöka se till att gräsklipparen går att köra med även här. Det återstår att se hur jag lyckas med det...

Vid en liten promenad med skottkärran passerade jag stenen på baksidan där jag förra året grävde en rabatt och med mitt norra öga skådade jag något märkligt vitt som inte fanns där för ett par dagar sedan.


Jag är inte ett dugg förvånad att någon förväxlar Borggården med en golfgreen men vad jag däremot är förvånad över är hur man tänker när man skjuter golfbollar i ett villaområde.

Eller vänta föresten, jag är inte alls förvånad över det heller...

Nu ska spjälka upp mina sargade ryggkotor och bege mig ner i källaren för den sista slipningen (pallade inte med att stå på huk så länge att jag blev klar ner mot golvet igår). Tänker harva fram en låg pall att sitta på för att klara mina knän.

Med lite tur orkar jag mäta ut ett par bitar golvsockel och få till strykning nummer två på de gamla. Jag hittade nämligen en hel del golvfoam på vinden så nu vill jag bli klar med allt lortgöra så jag kan börja lägga golv!!!


Japansk list

Min karriär som byggare fortsätter och idag även med inslag av arga snickaren då det var helt omöjligt att få loss golvsockeln som löper GENOM spaljen och därtill med en spik så nära ribban att det knappt gick att få loss den. Till slut gav jag upp mina väna försök och gick loss med kobenet med lite haveri som följd.
 
 
I garaget fanns tack och lov en ny, ganska lång bit golvlist så det räcker att ersätta med. Av den delen som ändå höll ska jag ta av en bit till en lite mer synlig sektion där jag tidigare gjort kaffeved av listen.
 
 
Dom delar som höll genom demoleringen har i alla fall blivit grundmålade och jag har även sågat av nertill på dörrfodret för att göra plats för golvet.
 
 
Tack Daniel för lån och leverans av såg! en sådan här japansåg ska jag banne mig sätta upp på önskelistan till jul.
 
Nu ska jag slipa under trappen men därefter ställer jag in siktet på ytskikt!
 
 

Under trappan

Ni vet dom där gångerna då man håller på med nått och egentligen borde göra något ytterligare men väljer att vänta med det för att snabbare se resultat?
 
Varför gör man så?! 
 
När det gäller renoveringen av hallen är det utrymmet under trappen som varit det där ytterligare. Det skulle också spacklas men det blev inte gjort så idag tog jag tag i det. Men nu återstår att slipa där också. Jag som är så galet trött på allt slipdam! Och nu kommer det bli ännu mer :(
 
Och så räckte inte spacklet riktigt så på slutet blandade jag hej vilt av olika sorters spackel som fanns stående i Borgen. Det är ju trots allt ett ganska undanskymt område så det får bli som det blir.
 
 
Några av golvsocklarna sprack en aning när jag tog loss dem så nu är dom limmade och om jag kan hitta aldrig så lite spackel i nån tillsynes tom tub ska jag kleta igen dom gamla spikhålen också innan det är dags att måla.
 
Måla har jag dock gjort ändå idag men på elementet som nu gått från brunt till att vara grundmålat i typ grått. Håller tummarna för att det finns några flaskor vit sprayfärg här i gömmorna också för jag tyar inte att behöva lägga pengar på det.

Gratis och kära återseenden är gott

Är så glad över att jag bestämde mig för att gå iväg och delta i Stadens 1a-Maj firande idag.Delvis för att det innebar en gratis hälsolunch bestående av korv, kaffe med bulle och slutligen en liten tårtbit. 

Men än mer för att det innebar att jag oväntat fick träffa en utsocknes bekant. Träffade honom för några veckor sedan och trodde nog att det skulle hinna gå ungefär fem år innan det hände igen men idag stod han plötsligt på Stadens lilla torg med sin familj. Så himla roligt!RSS 2.0