Ja men krångla då!

I morse gjorde jag iordning den här bilden
 
 
och skulle berätta att jag kommit fram till en bra lösning för att få upp mitt segel samt att jag lyckats komma på hur väggarna ska sitta...
 
Men så kom regnet och jag bara SUCKAR!
 
Nu visar sig nya "svagheter" och snart river jag ner skiten, sätter mig och ginar samt ringer hit nån som för en halv förmögenhet att dunka ner lite stag till duken ute på gräsmattan så får paviljonghelvetet stå på borggården nästa år.
 
Giv mig styrka! eller ännu bättre... hjälp mig!
 

En tur på Väsman

Igår åkte jag med mamma och pappa till Ludvika för en båttur på Väsman. Det var varmt men inte tillräckligt svettigt för att jag skulle krångla med att bada men lite kaffe på en klipphäll, fjärrskådning och  lunch vid Morhagen blev det i alla fall!
 
 
Efter båtfärden hälsade vi på morfar (mormor har tagit en tur till lasarettet igen) och vi fikade lite med honom innan vi begav oss hemåt igen.

Och om jag brukar tycka att det är ensamt här hemma är det ingenting mot igår kväll då Tea plötsligt bestämde sig för att detta var en passande kväll/natt för att vara ute. Tur för mig att jag har mina ljudböcker att sysselsätta mig med ;)
 

Ännu en underbar dag!

Åt en förhållandevis tidig frukost idag men somnade sedan om och efter en rejäl sovmorgon avancerade jag ut på balkongen där jag bäddade ner mig under en filt med min ljudbok ytterligare en stund.

Framåt lunch packade jag mig iväg till stugan för mat och bad och senare på eftermiddagen fick jag fikafrämmande till Borgen! Oh vad jag gillar't!Har gjort några tappra försök att styra upp eländet med min paviljong men efter att jag misslyckades gav jag upp och Googlade - det skulle jag gjort innan! så imorgon blir det nya tag på den fronten ;-)

Nu på kvällningen blev jag dessutom påmind om tjafset på jobbet och jag blir så ledsen över att det ska behöva vara så trist, men just nu vill jag inte grotta ner mig i det utan gör mitt bästa för att försöka lägga det åt sidan och njuta av den stilla kvällen.

Long time - no see

Har haft besök av en vän från förr. Lunch, bad och fika.

Det är tydligen två år sedan vi sågs men sånt märks inte längre...

Lilla Syster Blå

Det kallas himlen och jag har aldrig varit där
Men när jag ser på alla stjärnor över himlen
så önskar jag att du var här
Du var så poetisk
och nu går du i en annan värld
Och jag kan bara säga

Kom tillbaks Den här världen är så underbar
Kom tillbaks Hela världen var så underbar
Och det kunde lika gärna varit jag
Lilla Fågel Blå

 

Bärgaredagen

Ägnade förmiddagen åt att ladda inför eftermiddagen/kvällens aktivitet.

Höbärgning i Finnfall!

I år blev jag stationerad på loftet för att ta emot höbalarna som langades upp.När allt var klart bjöds det på chili con carne och när maten väl landat infann sig tröttheten så jag begav mig hem för en grundlig tvagning. Nu skulle jag kunna bädda ner mig för natten men det går bara inte att slita sig från balkongen.

Härliga sommar!

Semestern är här

Att ha kort arbetsdag på fredagar är alltid toppen, men när hemgången vid lunch innebär att semestern äntligen kan börja känns det dubbelt så bra!

Mina första lediga timmar spenderade jag på badstranden tillsammans med med min fina vän och hennes underbara lilla Lovisen.Nu sitter jag på balkongen och njuter av värmen och tanken på att inte behöva gå upp tidigt i morgon.

I köket har jag laddat upp med lite godsaker som jag tänkt inmundiga som för att fastslå känslan av av att fira, dock skulle jag gärna haft någon att dela stunden, och gärna en flaska vin med.

Men det kanske kan bli verklighet ett annat år...

Nittälven före regnet

På eftermiddagen agenda stod sol och bad vid stugan. Jag hade frågat om Nisse ville göra mig sällskap och i och med det kastades agendan om en aning och istället blev det bara ett dopp och därefter en tur i hans båt.
 
 
Det har varit väldigt varm och vacker väder idag men redan när jag kom ut till stugan och bredde ut min filt på bryggan började åskan mullra i fjärran.

När vi sedan var ute med båten började det mörkna på allvar och vi hade inte mer än hunnit styra tillbaka till stugan och förankra båten när stooooora tunga droppar började falla
 
Den stekande värmen har avtagit men med tanke på att jag bara ska jobba halva dagen imorgon och därefter får flera veckor ledigt så hoppas jag verkligen att den snart kommer tillbaka. Jag vill också få några sådana här rekordvarma dagar att bara njuta av!

Underbara sommar

Andra dagen på jobbet denna vecka men i den här värmen känns det som att jag suckat mig igenom en evighet där!

Nåväl, jag får glädjas över möjligheten att lämna kontoret efter arbetsdagens slut och jag känner mig verkligen priviligierad som har den underbara sommarstugan att ta min tillflykt till!

Bror har hälsat på under några dagar och ikväll visade han glatt upp sitt senaste, mycket meningsfulla, inköp.

En liten såpbubblemaskin...Ibland förstår jag mig inte riktigt på honom, men det är nog nått jag ska vara glad över :-)

Igår hände det!

Årets första dopp =))
 
 
En härlig eftermiddag vid stugan, bad, rödbränd rygg, lunch med mamma och pappa samt en tur med lilla båten. Åh vad jag önskar att jag få lite av det här vädret under min semester som börjar nästa vecka!

Ingen klockren prognos direkt

 

Sånt jag inte hade en aning om...

Fick se en liten ticka på ett träd hemma hos mamma och Fader Vår, det var torrt väder men ändå hängde små vattendroppar på undersidan av svampen och jag tänkte att det kanske är så en ticka blir till. Att det är en svamp som liksom dräneras sig själv tills den blir torr och hård...
 
 
Efter att jag läst på lite så har jag nu lärt mig att det finns två olika slags tickor, ett- och fleråriga. De ettåriga är svampiga, de fleråriga är hårda och kan bli uppemot 30 år!
 
Kanske skulle man varit mer uppmärksam på Mulle tiden?! eller kanske borde man gå i Mulle-skolan efter att man fyllt 30?
 

En vacker dag

Längtar så tills jag får tillfälle att spendera en dag i solen ute vid stugan! Slöa på bryggan och kanske, kanske våga mig ner i vattnet.
 
 

Vackra Bergslagen

 
 

Ensamheten och tomheten

Ser en dokumentär från UR som handlar om "familjen". En man berättar om när han flyttade ifrån sin fru...
 
"tiden när jag var ensam var väldigt mörk, när man stängde dörren fanns ingen glädje"
 
Så är det. Ibland längtar jag hem. Hem från jobbet. Hem från utflykter och så vidare men i samma stund som jag stänger dörren bakom mig stannar jag upp i hallen och känner tomheten.
 
och sen då...?

Plastic Fantastic

Vill ni se en äkta bag lady - Se på mig!
 
En lite skruvad grej jag håller på med är att samla påsar av olika slag, jag graderar dem såklart och det finns påsar som är finare än andra och dessa använder jag ogärna.
 
De som inte tillhör de finaste kan jag ibland använda om jag ska ha med mig saker till någon, men många gånger ser jag noga till att den kommer med hem igen och faktum är att jag har påsar som jag haft med i mina flyttar fram och tillbaka utan att hittills använda alls. Diagnos på detta, någon?
 
Häromdagen skulle jag byta soppåse och precis när jag skulle sätta i den nya...
 
 
Ser ni? Den här påsen är från Genève. Där var jag 2009! och min första reaktion var "Nej, den här kan jag ju inte ta" men så sansade jag mig och beslutade mig för att mitt Genève inte sitter i påsen, det finns ju omsorgsfullt inbäddat i mitt hjärta.
 
Och nu har jag ju ett kort på påsen istället.
 
 
 

Har jag visat er?

Bävern som jag fick se för en tid sedan när jag och mamma var ute på kvällspromenad?
 
 
 
Äntligen!

Svunnen tid

Det är sådana här platser som får ett statarhjärta att blöda...
 
 

Alu-pyssel

Har länge varit sugen på att testa på pyssel med alu-tejp och för en tid sedan vart det äntligen dags. Många gör tavlor/skyltar men till det hade jag inte någon bra idé och heller inte så mycket material så istället bestämde jag mig för att göra något helt annat och detta är vad jag behövde för mitt lilla projekt
 
 
En glasburk med lock, en (bedrövlig) ljusstake i trä, en sax och så tejpen så klart!
 
Jag önskar att jag hade hittat en lite bulligare glasburk för att få bättre proportioner men nu gjorde jag inte det och denna får duga. Här är det första resultatet...
 
 
Eftersom den blev väldigt blank ville jag även prova på att svärta den lite för att se hur det skulle bli. Jag köpte svart färg men snålade lite på applikatorn och på grund av att jag inte hade nått bra att fördela färgen med så blev blev det aningen mer färg än vad jag hade föreställt mig
 

Så... Vad tycker ni? :)

Bara en bild

 

Toppar och dalar

Igår kväll tog jag en promenad, underbar musik i öronen och i tankarna författade jag ett inlägg till er om vilken bra vecka jag haft. Vädret har varit toppen, jobbet har varit roligt, jag har gjort saker som jag fått beröm för och kanske ännu viktigare; jag har gjort saker som jag själv varit nöjd och stolt över!
 
Men så när jag kom hem blev allt så fel. Jag behöver inte gå in på hur eller vad men det var en mycket ledsen Elis som somnade igår kväll och en lika ledsen som vaknade i morse.
 
Efter en sen frukost behövde jag komma bort, bort från Borgen och det kändes som att jag ville bort från min egen själ. Så jag kollade vädret och det utlovade precis vad jag ville ha. REGN. Jag packade in mobilen lite extra och gav mig ut på en promenad och längtade efter att känna regnet slå mot ansiktet, men regnet var betydligt mer blygsamt än vad jag hoppas på. Däremot blåste det rejält och det kändes som allt det jobbiga slets ut min kropp och flög i väg i vinden, en helt underbar känsla!
 
Väl hemma gjorde jag en paj, planterade lite blommor och inväntade finfrämmande. På eftermiddagen kom dom, Cissi och Lovisen. Fika och häng på favoritplatsen i balkonghörnet tillsammans med dem är balsam för själen och nu är jag redo för en ny jobbvecka.
 
En vecka där vädret verkar bli lite gråare men jag har bestämt att det ska vara precis lika bra på jobbet som under veckan som gick. Och så är det bara.
 
 
 

Någonting måste hända

Idag har jag haft mitt sista besök hos kuratorn. Vi hade bokat 1.5 timme men det tog 3 (!) och det är så många tankar som snurrar i huvudet nu...

Vi inledde med att det kom en barnmorska till oss och jag hade möjligheten att ställa frågor och få fakta till svar. Min oro grundar sig, bland annat, i att enskilda berättelser har fått bilda en sanning och i min värld har jag buntat ihop allt det värsta och gjort det till norm.

Vi pratade även om en del annat, om hur mina tankefällor återkommer inom många andra områden. För mig är allt svart eller vitt - och jag måste lära mig "lite" "lagom" och "gott nog".

Ett jämförelsetest visar på att jag fortfarande befinner mig mitt i en depression. Det överraskade mig, jag trodde att jag bara inte hunnit komma igen riktigt!

Kuratorn nämnde medicinering flera gånger men hela min kropp skriker stopp när det kommer på tal så nu MÅSTE jag hitta en väg ur detta. Det känns svårt och ännu svårare av att mina gamla strategier får underkänt. Jag måste hitta en grå väg

- men hur ser en sådan ut?
Snart blir det grekisk sallad, banne mig!
En tjej som heter Ove

Genom Buzzador har jag möjlighet att prova tjänsten "Storytel" och därigenom har jag den senaste veckan lyssnat på en rad böcker.

Bäst har "En man som heter Ove" varit och jag misstänker att det beror på att boken talar till min egen Ove, inom mig.

Jag retar mig ibland, precis som Ove, på saker. De senaste dagarna har det varit på folk jag inte ens känner, utan vars existens jag endast känner till via en Facebook-grupp.

Gruppen syftar till att inspirera varandra till återbruk men i mina ögon är det många som förstör fina gamla ting.

Det är dock inte det värsta. Nej. Häromdagen var det någon som stolt visade upp hur hon "återbrukat" sina "gamla" utemöbler.

Vad hon gjort? Hon hade gjort rent och lackat dem. GJORT RENT OCH LACKAT.

Det är väl för bövelen inte att återvända? det är sunt jävla Ove-förnuft att man tar hand om sina grejjer och sköter om dem så att de håller för tiden gnagande tand.

Hur kan det vara så här?!

Mvh / Ova

DIY "print"

För en tid sedan fick jag se en fin bild på min kära kollega Julia's blogg. Hon hade gjort en tavla av ett snyggt print som hon fått i gåva av en vän och min första tanke va såklart; det där borde gå att göra själv!
 
Jag klurade ett tag och kom fram till att det finns två sätt att göra detta på. Det ena är såklart att göra en digital bild och skriva ut (printa) och det andra jag kunde tänka mig var decoupage.
 
Eftersom jag inte har nån ordning på min skrivare så valde jag att börja det sistnämnda alternativet och här är resultatet!
 
 
 

På promenad genom stan

Idag har jag varit ute på promenad, först runt Finnhyttan med regnet och min fina vän Sofie som sällskap.
 
Senare på kvällen tog jag och mamma en promenad utmed kanalen i Bångbro och då fick jag för första gången se en bäver simma runt i vattnet där!
 
 
Imorgon tänker jag mig att jag ska promenera ytterligare en sväng, men då runt, runt på mina ägor tillsammans med gräsklipparen. Inte lika lockande men likväl nödvändigt.

RSS 2.0