Mötesmys

Har för första gången på länge uppskattat att delta på ett kvällsmöte.

Lagom lång tid, vettiga samtalsämnen, trevlig samvaro och god mat på wokhouse efteråt!

Så plötsligt kom vintern

När kärleken åkte till jobbet strax efter kl 6 såg omgivningarna ut att vara lätt pudrade med florsocker.

När jag skulle gå drygt en timme senare såg det ut så här...
Frammåt förmiddagen hade både ljuset och plusgraderna gjort entréSlasket är ett faktum :(

Helgen so far

Har haft en jätteskön långhelg med ledig fredag och kanonfint väder! Lavendelchoklad, födelsedagskalas och kvalitetstid i trädgården...
 
 
Bäst är ju att det återstår en hel massa söndag!

True story?
Vinkoll

Kärleken och jag hade planer på att styra upp lite svennigt fredagsmys med tacos förra helgen. Det lyckades inte så bra och vi ändrade oss till lördagsmys men inte heller det lyckades vi få till och nu är en ny helg på antågande så vi tar nya tag och tror att vi kan gå i mål med det hela ikväll. Till maten ska något gott att dricka serveras och då är rött vin ett tänkbart alternativ. Men så är det ju inte bättre än att det ligger en flaska rosé i kylen och gottar sig sedan början på sommaren. Lite som en påminnelse om att vi behöver styra upp det här med genomförande och utifrån det tänker jag att det får allt duga till maten. Ända tills jag nu på morgonen tittar på nyhetsmorgon där dom smaskar på just tacos (om än en hemmagjord variant) och dryckersexperten säger att rött vin inte alls är ett lämpligt alternativ till sån mat. Istället lyfter han fram ett rosévin och menar på att det gör sig mycket bättre som kombination! Men att jag har koll på mina grejjer! ^^

25-års lunch

Man skulle ju lätt kunna tro att det är jag själv som är 25 år ung men så är ju inte fallet. Nej idag har jag spenderat lunchen med min syster Nea som fyller år. Grattis till henne!
 
 
 
Dessvärre är jag osäker på om jag kommer kunna hitta någon lämplig present, hon har ju redan fått den finaste gåvan; nämligen att ha mig som storasyster =))
 
Mohahaha!!!
 

Oktobersommar

Mötte en hane i bar överkropp på en av stadens gator idag.
 
Det hade kunnat vara en lyckans dag... men icke!

Mycket fika blir det...

Smörgåstårta och te i grismugg förra helgen, födelsedagsfika med hembakat igår.
 
 
Nomnomnomn!

3/4

Klamrar mig fast vid sommaren genom långkalsonger i highwater-modell!
Kortkalsonger med andra ord ^^

Är det konstigt om man inte känner för att gå upp?
Lördagens gódricka

Varför ska man egentligen hålla på och plaska med vattenbyte år katten vareviga dag om hon ändå kan servera sig själv?
 

Scary shit

Älsklingen är inte hemma och Gunilla Persson har just blottat tänderna i 3ans Hollywoodfruar.

Jag är rädd för att behöva somna ikväll!

Tröstätning

Ett möte innehållandes bilder som denna
Kräver sannerligen fika värt namnet!

Bästa haket för lunchen!

Äter lunch hemma idag (woohoo!) vilket öppnar för helt fantastiska dessertmöjligheter! :)
Morgonens sångstund

Tea vankar fram och tillbaka genom huset med sin lilla bebisboll samtidigt som hon vrålar högt och ljudligt.
Tjurskallig, jag?

Sitter hemma i soffan och tjurar över att vi varit iväg till våran buggkurs bara för att mötas av beskedet om ändrad tid. Tydligen är det så svårt att hitta kommunikationsvägar i vårt samhälle idag att inte en enda ur en hel dansgrupp lyckats komma på ett sätt att förmedla detta under den vecka som gått...
 
Jag får försöka tänka att det ju faktisk bara är en gnutta färspilld tid. Och tid det har vi ju massor av!

Slutet på en lyckad dag

 
Lördagen avslutades med säsongens sista grillning och middag framför en mysigt sprakande brasa med kärleken och en trött katt som njuter av värmen utsträckt på divanen.
 
 
 

Ett dagsverke som känns i kinderna

Det har varit en underbar höstdag och vi har ägnat stor del av den ute i trädgården, dels med att ta bort stenhögen men vi har också rensat upp intill häcken vid den ena tomtgränsen.
 
 
Innan vi började var det helt igenväxt där det nu är brunt. Vi passade på även på att klippa bort alla grenar som hängde långt in över gräsmattan och som bara är i vägen när gräset ska klippas. Nått vi inte gjort är att ta undan stubben som vi (läs jag) bubbade loss i somras, nått kul ska man väl spara på?!
 
 
 
 
Hörnet längst ner i trädgården har nog inte sett dagens ljus på många år men nu är djungeln borta och jag har börjat smida odlingsplaner inför nästa vår/sommar! Får man börja längta redan nu?
 
Som rubriken säger så känns det i kinderna att jag varit ute i friska luften. Arbetet, det känns typ på alla andra ställen av kroppen.
 

House of Tina

Det finns en väldigt go och glad tjej här i Staden som jag har haft förmånen att få lära känna, främst, genom mina förtroendeuppdrag. Hon är entusiasmerande och har ett hjärta som aldrig tycks sakna rum för andra.
 
Därutöver är hon väldigt generös när det kommer till att dela med sig av sin tid, sina kunskaper och idéer så kanske är det inte konstigt att hon lämnar spår efter sig men att hon influerat ett helt rum här i Borgen, det hade jag först inte tänkt på.
 
 
Den här tavlan fick jag av henne när fyllde 30. Jag hade en tanke om att kunna ha den i hallen men i väntan på nya tapeter där så hamnade den inne i lilla tv-rummet. Precis som den här, som jag också fått av henne...
 
 
 
 
Vad det nu är... Återigen ett projekt som ska göras "sen" men i väntan på att lackas om har även denna hamnat i det 'blåa rummet'.
 
 
 
 
Sist men inte minst upptäckte jag ju att Tina faktiskt har sin prägel även på mitt pågående handarbete. Någon gång ska det bli en färdig filt, virkad av garnstumpar och idéen; ja den kom ju från Tina såklart =)
 
 
 
 
 
 

Hiss eller diss?

I bokhyllan inne på 'kontoret' i Borgen finns en hel massa ytterst nödvändiga saker.
 
 
Saker som jag dock inte tycker behöver visas upp och ännu mindre vara det första gästerna ser när dom anländer. Därför håller jag på med ett litet test. Att täcka för glasdörrarna med tapetresterna från fondväggen.
 
 
Vad tror ni? Är det nån idé att fortsätta med alla eller ska jag lägga ner?
 

Min världs bästa man!

Den senaste tiden har varit lite av en bergochdal-bana för oss här i Borgen men kanske främst för Mr. T.
 
När han tog beslutet att göra en helomvändning i sitt liv genom att flytta från tryggheten med fast jobb och nästan tio års anställning i den stora staden mot att söka sig vidare och flytta till en liten byhåla för att få vara med mig, kändes det som att medvinden aldrig skulle kunna vända.
 
Så plötsligt kom beskedet om att hans nya arbetsgivare inte kunde erbjuda honom en fast anställning. Ett tungt besked att få när man valt bort en trygghet som inte mycket skulle kunna rubba mot att leva i en kommun med extremt hög arbetslöshet.
 
Tyvärr fanns ju inget annat att göra än att förbereda sig för en tid som arbetslös men en av arbetskamraterna hade helt andra planer och tog på eget initiativ en kontakt för att tipsa en annan firma om att dom nu hade chansen att rekrytera en riktigt bra tekninker.  Mr. T blir uppringd av en man som helt krasst meddelar, "vi har hört att du är en bra kille, vi vill träffa dig".
 
Två dagar senare är det dags för intervjun och firman sitter i princip redo med anställningsavtalet och vill skriva på direkt. Efter en helgs betänktid har han nu skrivit på sitt nya kontrakt och jag är så fruktansvärt stolt över min helt fantastiskt duktiga karl!

ibland är det dubbelt fint att få gå hem från jobbet
101 pigga år

Igår var jag på möte genom jobbet där en av deltagarna var inte mindre än 101 fyllda år!

Det är faktiskt riktigt coolt!

RSS 2.0