Stickiga framsteg.

Nu har tiden rusat iväg för mig igen och det är länge sen jag hann titta in här på bloggen... har fortfarande massor av bilder från Sydafrika kvar som jag vill lägga upp men ibland känner jag att jag måste lägga det åt sidan för en stund.


Stundtals känner jag att jag inte har grepp om min vardag och ett tag var den här kvällen trippelbokad vilket skulle innebära att jag måste ge upp det som är roligt och får mig att må bra till förmån för förtroenden som jag åtagit mig...
Tack och lov ställdes prio 1-mötet in och jag är nu 'bara' dubbelbokad där det till min stora glädje finns möjligheten att få lite av varje =)


Det roligaste som ska hända ikväll och som därmed fick lägst prioritet (tokigt va?) är stickningen... Förra veckan höll jag på att driva fröken till vansinne när hon skulle reda ut lite trassel som jag ställt till med för när det uppdagades att jag stickade uppochned tänkte jag att jag skulle få sparken från cirekeln, haha!


Nu beror nog (förhoppningsvis) mina värsta misstag på att jag helt enkelt är lite disträ nufördags för ser man på mina läx-lappar är det väl inte så illa för en vänsterhänt nybörjare? =)

 


Favoritbild!

I vanlig ordning är det svårt att sätta fingret på vad det är som får mig att tycka så mycket om vissa av mina bilder men kanske är det ganska oviktigt egentligen? viktigast måste väl ändå vara det jag upplever när jag ser på dem och med denna följer alltid en våg av känslor och minnen ...


What not to eat!

'Ny smak' och 'limited edition' är inte alltid detsamma som gott...Pringles med smak av rökta revben är inte någon smaksensation. Kan man säga!

What to eat?

Ibland när man är utrikes och vill äta nått gott stöter man på problemet att man inte riktigt vet vad man får... man vill ju inte gärna äta 'grisen i säcken' så att säga, men i Sydafrika var valet självklart!Svarta katten kan aldrig blir fel =)

Stort tack!

Till SUSANNE BODÈN från Fjugesta för din omtanke om mig vad halv ett-tiden inatt!

...och tänk för all del inte på att det kan uppfattas som oartigt att inte be om ursäkt för ett sådant nattligt samtal, det är bara trevligt med ett litet avbrott mitt i all sömn inför en delad tur på jobbet.
Eller.

Hoppas du är piggare än mig idag =)


Takterassen på Protea hotell, Johannesburg

Börjar med favoritbilden! Poolen uppe på 26e vången med utsikt över Johannesburg =) Tyvärr var vattnet lite för kallt för en badkruka som jag själv men jag kan tänka mig att det inte skulle vara helt fel att ta med en god drick och slappa där en varm kväll när mörkret lägger sig över staden!

Precis vid utgången till terassen fanns ett stort gym med stora glaspartier längs väggen så man kunde se ut över staden när man svettades på löpbandet men för den som föredrar stillsammare träning fanns 'golfbanan' =)Ytterligare en favoritbild! Hur svårt det än är att tro så var faktiskt inte ens min resväska så stor att jag kunde köpa med mig en sådan här hem... även om jag gärna önskat!


Vy af Johannesburg. Från 26e våningen
Taggarna utåt

Det är något med taggtråd som kittlar mina sinnen... kanske är det hårda, att hålla något ute i kontrast mot det mjuka, att skydda som skapar mystiken och triggar mig i tragedi-tänk...

Ibland kan jag nog också känna mig lite som en taggtråd, jag håller människor på avstånd och tror nog själv att man ganska tydligt känner om jag anser att nån borde hålla sig undan. Till saken hör också att jag är omåttligt långsint och för en tid sedan tvingades jag konfronteras med en person som jag för några år sedan reducerat till att 'bara' vara en människa i mängden för mig efter att denne någon, i mitt tycke, behandlade mig orätt.Känslan av att hxn inte är någon trevlig person tog över hela mig när vi blev tvingade att samarbeta under en tid och jag sökte febrilt i minnet efter händelsen som satte en så stark kil mellan oss från min sida. Jag mindes vart det hände och hur det gick till men än idag har jag inte kommit på vad det var som sades. Trots det har jag ändå ingen lust att glömma och gå vidare.


Under året som gått har jag tappat bort en annan person ur mitt liv, någon som jag brydde mig mycket om och som jag såg upp till. En person som jag mer än gärna skulle vilja knyta ihop banden med men inte riktigt vet hur man gör... så nu i samband med nyåret så funderar jag på detta med personligutveckling.nu och kanske är detta nästa kapitel? Men vart gör man av taggarna?


Apartheid museum

Vi anlände till Sydafrika på förmiddagen och efter att vi fått våra rum och inmundigat en lunch i hotellets restaurang stod ett besök på Apartheid museum på schemat. Tyvärr är det ju i vanlig ordning inte tillåtet att fota själva utställningen men här kommer i alla fall lite bilder på omgivningarna och delar av det som fanns på utsidann...

Nytt år - Gamla vanor

Har ni haft en bra nyårshelg?

Jag jobbade på nyårsafton och drog därefter i ilfart vidare mot en trevlig fest med, för mig, mer eller mindre kända personer. I det stora var helgen väldigt trevlig och som grädde på moset fick jag möjlighet att lösa endel praktiska saker som gör livet lite lättare att leva och sånt är ju alltid välkommet =)

Tyvärr har jag lite dåligt med bilder från helgen och därför tänker jag mig att jag lika gärna kan fortsätta mitt bloggande där jag slutade förra året... nämligen med alla dom bilder som jag skulle vilja lägga upp från bland annat Sydafrika och förhoppningsvis kommer nästa uppdatering redan  nu ikväll. Hoppas ni hänger kvar...


RSS 2.0