Bakom mina solglasögon


Geneva by night

Blommor

Jag har varit och köpt blommor för en halv månadslön, dessa ska inom den närmaste framtiden (=när det blir lite svalare) planteras om och placeras på väl valda ställen på altanen och balkongen. Där ska dom sedemera ömt vårdas och vattnas med dyra droppar kommunalt vatten, för att förhoppningsvis överleva fram till hösten och i vissa fall även hinna ge lite extra sommarsmak vid kommande middagar!

Varmt :)

Det är verkligen varmt om dagarna! Det går sådär att sitta inne och plugga, men provet ska göras på måndag oavsett om jag hinner läsa in nått eller inte, däremot har jag skickat ett mail och frågat om det ev går att flytta fram inlämningen lite... det går verkligen inte att stressa fram ett fördjupningsarbete och det första jag måste göra är att läsa in lite litteratur vilket inte går i nån rasade fart i den här värmen, haha!

Har iaf fått lite hjälp med mitt mobila bredband och förhoppningsvis hoppar det igång om en liten stund *håller tummarna*.
Har pratat med Bror en snabbis... det är verkligen jättemärkligt att han spontanringer sådär ibland men inte mindre trevligt för det och till kvällen ska han göra ett besök med bryggarbilen här på Gräddhyllan så nu kan drickhyllorna fyllas på igen! Det passar alldeles lagom eftersom det kommer bli grillning även idagl! Skulle tro att det får bli hamburgare och grönsaksspett ikväll, man måste variera sig =)


God morgon!

Idag tror jag att jag slagit rekord i tidigt uppstigande :) Sen jag kom hem har det blivit sovning ända till 11 och 12 om dagarna vilket självklart inte går för sig!
Om en stund ska jag installera mig inne på kontoret och börja skriva på mitt arbete, vilket jag tror kommer bli svårare än vad jag tänkt mig men just nu känns det som att det får gå bäst det vill, jag kommer inte fixa att ha det kvar till i höst ändå...

I övrigt är dagen helt oplanerad, men kanske blir det ett besök vid stugan på eftermiddagen, om inte annat är det skönt med lite miljöombyte om dagarna för hur mycket jag än älskar att gå och skrota i Borgen så kan man ju bli knäpp för mindre...

Vad ska du göra idag?

Fortfarande inget internet :(

Provade min lilla dator idag igen och det verkar som att bredbandet har tagit lång semester... det betyder att jag måste ringa till telia och fråga vad som står på, vilket kanske är det mest förödmjukande en människa kan göra :(

Dom kommer säga ord som jag aldrig har hört i hela mit liv, ge mig instruktioner som jag är för mjäkig för att våga erkänna att jag inte förstår och det hela kommer sluta med att jag sitter och gråter för att jag inte vet jag håller på med. Jag hatar teknik när det inte fungerar!!!

Favoritbild!

Det här är nog min favoritbild framför alla andra som togs under veckorna i Genève och ni som hängt med ett tag blir säkert inte förvånade över bristen på skärpa =) Detta är verkligen mitt Genève och det finns så mycket mer att älska med den här bilden än bara det ögat ser...


'Jobb' :)

Jag har städat skrivbordet inne på kontoret idag (för att få plats med dator och skolböcker igen) och det går under kategorin 'jobba' så det ger lite duktighetskänsla, men mitt i min sorteringsorgie blir jag uppring av kontaktpersonen på Miroi där jag läser min historia och han undrar om jag tänkt göra klart min kurs...

Vad säger man...? Jag sliter ska du veta?! Det kändes inte som rätt läge att komma med bortförklaringar utan jag fick helt enkelt lova honom att göra provet och lämna in min sista uppgift denna vecka, så nu är det bara att sätta fart helt enkelt.
Har även, som en följd av den återinförda strukturen bland mina papper, fått se att min terminsstart krockar med en utbildning som jag är anmäld till :( men med lite tur är den förlagd här i närheten så att jag kan åka dit när uppropet är klart! kommer jag att fixa den här hösten?

Nu anser jag dock att jag förtjänar en paus (vilken troligen kommer vara under resten av dagen) och pausunderhållningen kommer först och främst bestå av att göra en grundlig avfettning av håret vilket just nu är väldigt volymigt åt alla tänkbara håll, utom just rakt ner...

God morgon!

Vaknade upp till ännu en strålande vacker dag men jag kan inte påstå att varken sömnen eller solen ger någon ny energi... jag känner mig helt slut som artist och jag orkar knappt prata längre! Hur ska detta sluta? =)


Sommartempo :)

Hjärnan går verkligen på högvarv om dagarna och jag funderar på allt från balkongutredning, ogräsrensning, alternativa framtider och världsfred... kroppen däremot skriker efter vågrät läge i tid och otid, är det inte solning så är det återhämtning i skuggan som behövs och jag blir helt slut av att göra precis ingenting.

Det dåliga samvetet växer sig allt större men när man har semseter är det tillåtet att ta det lite piano (bara för att jag avskyr det uttrycket)!
Det får dock bli ett slut på allt detta segandet snart för jag har ett prov att plugga till samt en rapport och ett arbete att skriva men det känns ju helt enkelt inte lika roligt...


God morgon! :S

Gårdagens besök på Ludvikafesten var i det närmaste perfekt! Inget bråk med några tanter, men det kan iofs bero på att kvällen till största delen spenderades inne på SOLO :)
Tyvärr åkte födelsedagsbarnet hem tidigt... alldeles för tidigt enlig mig och kvar blev jag med ett gäng Svenska kamelskötare som inte ägde en endaste kamel.

Råkade för övrigt ut för ett scary moment när en ung herre stegade fram och visade sig ha full koll på vem jag var, både vad jag hette (för och efternamn) samt var jag bodde! Gjorde några tappra försök att ta reda på vem han var men det var ingen som visste vad han hette så när jag gått runt och varit nyfiken tillräckligt länge blev jag tvungen att fråga honom själv och det visade sig vara killen som brukar köra mellan hemmet och lasarettet! Tänk vad lite man lägger märke till när man har för ovana att somna innan föraren fått i ettan :S

Nu är det dock hög tid att scanna av mina vattenhål på nätet för att sen packa strandväskan och fara ut till sommarstugan.. idag blir det väl solning av skuldrorna kan jag tänka.. haha!!!

Spf 30

Att solskydd verkligen fungerar får man i allra högsta grad bekräftat när man smörjer in axlar och delar av skuldrorna med 30 men glömmer bort resten av ryggen... Linne är uteslutet till kvällen =)

Ludvikafesten

Under den här veckan har Ludvikafesten gått av stapeln och i torsdags var jag dit för att kolla på E-Type, ikväll kommer jag åka dit för att göra annat än kolla på band =)
Det enda dåliga med Ludvikafesten är att det tar fram det sämsta hos dom annars så trevliga invånarna i staden... jag har varit där flera år i rad och varje år är det nån (kärring) som ska börja tjafsa om helt oviktiga saker som typ att dom paxat (bara det!!!) plats i öltältet och att ingen får ta den även onm dom går iväg gör annat... kanske är det annorlunda i år och förhoppningsvis har solen fått dom på bättre humör, men det återstår att de hur det går med det, haha!


Innan jag drar iväg ska jag dock ta mig ut till sommarstugan en stund så nu är det hög tid att sätta lite fart här hemma, strandväskan ska packas och mellanmål ska förberedas... Jag älskar sommaren!


Bilder från vingården

Som jag tidigare berättat togs vi med på fellestur till en vingård en eftermiddag i Genève, för en vinkännare som mig blev det dock lite av en besvikelse då själva vinprovningen var (om möjligt) ännu mer ostrukturerad än resan i övrigt... jag hade ingen aning om vilket vin det var jag provade och tyvärr smakade dom röda bara gödsel (vilket väl var det jag var mest besviken på!).
Jag hade dock bestämt att jag skulle köpa en flaska vin som present till min käre mor och valde ut ett av dom tre vita vinerna som smakade riktigt bra, men någonstans föddes ett rykte om att man var tvungen att köpa en låda med 12 flaskor så jag stog över bara för att senare i bussen få veta att andra köpt lösa flaskor...
Som tur var hade vi ju våra Norrmän med och med en hög sånna klarar man ut det mesta och jag köpte helt sonika en flaska på svartabussmarknaden. =)
Step by step


Random pic's från guidningen

Ny dag

Idag sov jag alldeles för länge så nån tur till sommarstugan kommer jag inte hinna med eftersom Borgen måste saneras innan snickaren kommer hit för att gå igenom prislappen på badrumskalaset... När det väl är betalt får det bli köpstopp vad det gäller allt för resten av året om jag inte ska bli tvungen att konvertera till fattig student på riktigt :S

Till kvällen ska jag nog förövrigt passa på att fira in min semester... igår slog det mig nämligen att jag helt hade glömt bort det trots att det gått närapå en hel vecka, haha! Men så känns det faktiskt inte riktigt som samma sak i år heller när jag inte varit på jobbet den sista månaden innan ledigheten... kanske är det läge att gå dit och hälsa på igen så jag får friska upp minnet lite :)

Har du börjat din semester ännu?

Lyyyydvika

Har just kommit hem från ett besök i La tillsammans med Mor och Fader Vår, syftet med resan var att mina föräldrar skulle få se en gubbe som har spelat i ett band dom lyssnat på i deras ungdomsdagar (eller nått) och jag skulle få se E-Type!  =)

Det här med E-Type är en väldigt märklig historia och inte heller någon jag är speciellt stolt över men faktum kvarstår att extrasaltat bregott i morgonsolen är mer svårsmält än jag när det kommer till denne herre och ända sen jag kom hem för snart en vecka sen har jag väntat på den här dagen!
Självklart hade jag med kameran och fotade så mycket jag bara orkade och det ska bli mig ett sant nöje att titta igenom bilderna imorgon (nu är jag på tok för trött!).

Vad har du gjort ikväll?

Jag ber om ursäkt

till alla er som får stå ut med annonserna för andra gången, men jag tänkte att jag skulle prova blogg esses nya tjänst så jag hoppas att ni har överseende med det...

Dagens hjälte...

...är min sopgubbe!

Sitter med sjukt dåligt samvete över att jag missat att soporna skulle tömmas idag... dealen är att tunnan ska köras upp till vägen varannan vecka, vilket alltså inte har blivit gjort idag utan istället hör jag att det stimmar ute på gården och jag ser att dom varit och hämtat den... Jag måste verkligen skärpa mig!

Skriver

Jag sitter och försöker skriva ner vad vi gjorde om dagarna i Genève men det har visat sig vara lättare sagt än gjort :S Jag skulle verkligen fört bättre anteckningar över vilka möten och aktiviteter som jag var på för nu får jag försöka minnas vilken dag som kan ha varit vilken utifrån att titta vad folk hade för kläder på sig och vad vi äter på bilderna... haha!!!

På tur till Örebro

Tog den lånade bilen och cruisade ner till Mellanstaden för att hämta mamma vid lunchtid och med tanke på hur dålig jag är på att köra bil så gick det hela galant! Ända tills jag närmade mig ICA parkeringen där en ungjävel (jag ber (motvilligt) om ursäkt för mitt ordval) hoppade ut mitt framför bilen!

Ungen blev riktigt rädd, jag blev livrädd, men räddast av oss alla blev pappan som i panik slet tag i dotterns arm och drog in henne till kanten... Fy sjutton säger jag bara, nått sånt vil jag aldrig mer vara med om! Tur i oturen att bilen stannar fort när man tvåfotsbromsar en automat =)

Hämtade iaf mamma vid hennes jobb och vi for vidare till Örebro där vi åt kinamat och köpte onödiga prylar, däribland lite shampo och annat kladd till mitt, enligt kvinnan som hjälpte mig, platta och gula hår :S
Passade även på att köpa en bok att sätta in bilder från Genèveresan i! Har sparat lite biljetter och så som jag tänkte sätta in tillsammans med några väl valda foton som Fader Vår ska få hjälpa mig att skriva ut =)
Jag älskar att spara på minnen och hur smidigt det än är med digitala bilder så går ingenting upp emot att ha dom i pappersformat...

God morgon!

Jag vet inte hur jag ska göra med mitt prov... jag kommer inte kunna skriva det denna veckan som det var tänkt men jag vill inte gärna strunta i det heller och kasta bort allt arbete som jag lagt på inlämningarna! Får maila och kolla om det går att flytta fram det ytterligare lite till så hinner jag med att göra ett bra fördjupningsarbete också!

Tanken var ju att hela den här veckan skulle gå åt till studier men utan att överdriva kan jag konstatera att det inte gått nått vidare och inte heller idag kommer det bli nått gjort eftersom jag ska åka och hämta mammma på jobbet för att ta en tur till Örebro med lunch och lite shopping =) (inte ett ord om prioritering, ;) tack!)
Kanske kan jag passa på att köpa lite nya kläder för det börjar bli tomt i garderoben nu... någon skulle verkligen behöva köra ett tiotal tvättmaskiner här i Borgen :S

Vad ska du göra idag?

Inget internet?

Jag får inte igång internet på min lilla dator... det är mycket märkligt och jag saknar staben av support jag har vant mig vid att ha omkring mig (i stort sett dygnet runt) ;)

Idag har jag i alla fall lyckats städa köket och matsalen, därefter bestämde jag mig för att gå ut i solen och läsa kata-boken men väl på plats bestämde jag mig för att bara vara i solen utan att läsa, slumrade till en stund och vaknade av ett gäng skator som härjade i syrenhäcken (= mycket irriterande!) så jag packade ihop mina saker och promenerade hem till mor och far för att hämta en bil, där bjöds det på körsbärste och jag stannade kvar så vi kunde se allsången tillsammans...

För tillfället sitter jag och väntar på, ett förhoppningsvis glädjande, sms från min ängel som jag kommit på att jag skulle kunna hälsa på imorgon när jag ändå ska ta bil till Mellanstaden för att hänta mamma på jobbet! Vill så gärna träffa henne en gång till innan ärtan kommer för sen kommer det nog inte bli lätt att tajma in med jobb, plugg och mat o sovtider :(

Hur har din dag varit?

Från bron

Jag har en och annan bild på jetstrålen vid Lac le Man och jag lovar att inte lägga upp alla, men en hel del kommer det bli =)


God morgon!

Imorse blev jag väckt av en kvinna som ringde och pratade finlandssvenska med mig :) Saknar verkligen variationen i språk som fanns på Genèveskolan och alla konstiga missförstånd som kunde uppstå!
Är för övrigt grymt imponerad av finnarna som pratade hur bra svenska som helst trots att dom inte gjort det hemma sen dom slutade högstadiet!!!
Tänk er själva att inte prata eller höra engelska på så många år och sen bara sätta igång och prata i stort sett flytande... det skulle inte jag fixa!

För tillfället sitter jag med mitt frukost te framför tvn och just nu börjar ett avsnitt av Day's, har inte sett det på typ ett halvår så nu måste jag ta reda på om det hänt nått under tiden =) Troligen inte...

Fontänen i Genève


Det är tungt...

Det känns overkligt att jag så många gånger tvivlade på om jag skulle åka till Genève... fortfarande kan jag tycka att jag inte är tillräckligt duktig för att höra hemma på skolan men just tankarna på att låta allt gå mig förbi känns helt absurt att jag ens har tänkt!

Aldrig hade jag heller kunnat föreställa mig hur svårt det skulle vara att komma hem... att längta hem är verkligen ingenting emot att längta tillbaka, hemresan visste jag hela tiden att den fanns där och den närmade sig sakta men säkert och tiden fram till den spenderades med att lära känna en massa helt fantastiska människor.
Nu är jag hemma och allt är som vanligt, vem jag än frågar så får jag svaret 'ingenting har hänt här'. Med mig har det hänt massor, men här är det ingen som ser det och det går inte att förklara i ord...

Man kan inte vara med om en sån här resa utan bli påverkad, påverkad av glada, roliga och kunniga kamrater men också påverkad av allt det hemska man får lära sig om som sker i vår värld.
Det är svårt att hålla lågan brinnande när det inte finns någon som kan förstå varför man helt plötsligt vill rädda hela världen och det är ännu svårare att inse att kamraterna man hade så nära inpå under den här förändringen är människor man troligen aldrig kommer att få se igen.

Jag har packat upp min resväska idag och det bar mig emot, en del små saker påminner mer om det som inte längre finns kvar än alla foton i världen och jag är så rädd att jag ska glömma bort allt...
Jag måste sätta mig och skriva och jag måste göra det snart för dom saker som inte finns på bild finns snart inte längre kvar i mitt minne heller.
Jag längtar tillbaka... jag längtar tillbaka till stranden där alla små runda stenar fanns, jag längtar tillbaka till att sitta och se ut över vattnet och jag längtar tillbaka till att känna den där pirrande känslan av nyfikenhet på vad nästa timme skulle erbjuda.

Så förlåt mig för att jag varken kan eller vill leva i nuet, men lika viktigt som att fånga dagen kan det vara att hålla hårt, hårt i minnet från igår.


I Genève gillar man vatten


Broken Chair

Den här stolen står på torget utanför huvudingången till FN-bygningen i Genève, som en symbol för att alla dom som fallit offer för minor... Så fint, så bra tänkt och så sjukt snyggt! Jag älskar stolmonument =)
God morgon!

Vaknar med solen som strålar in genom mina fönster och kanske betyder det att värmen har följt efter mig hem?

Om en liten stund ska jag göra mig iordnig för en fikadate på Loftis med min fd arbetsvän S... det är lite konstigt att vi inte är arbetsvänner längre men dels har hon slutat sin ansällning och jobbar enbart på timme och dels vet jag inte om man verkligen kan säga att jag själv jobbar kvar där, mer än att jag har en anställning....

Måste verkligen ta tag i lite saker idag innan jag blir totalt förslöad här hemma... har en del mail som ska skickas och så måste jag verkligen sätta igång med mitt arbete om Kata!
Har dock inte helt kunnat bestämma mig för vad jag ska ha för frågeställning(ar)... Förslag mottages med största tacksamhet!!!!

En vy att vänja sig vid...


Oj!

Kom just på att jag helt glömt bort bloggen idag :O
Kankse för att jag haft fullt upp och inte hunnit med sånt som jag brukar göra när jag är hemma... I Fredags kom jag hem till en, om inte glänsande, så iaf städad Borg men på bara ett par dagar har jag lyckats förvandla den till ett slagfält :S

Gick upp ganska tidigt i morse för att åka en sväng till Mellanstaden med ett gäng tokar som skulle vidare till Göteborg och AC/DC och när jag kom hem därifrån tittade jag förbi hos mamma som meddelade att jag var välkommen på lunch några timmar senare och att vi därefter skulle åka till La och hälsa på mormor och morfar...
Väl hemkommen därifrån visades badrummet upp för mor och Fader Vår (mamma höll med litegrann om det jag va missnöjd med) och dom tyckte att det har blivit jättebra! =) (bilder till er kommer...)
Därefter bänkade jag mig vid datorn och började mata in bilder från resan och jag är nu uppe i 2700 mer eller mindre bra foton som ska granskas, sorteras, i vissa fall redigeras och förhoppningsvis kommer en hel del av dom upp här snart och här sitter jag alltså nu med fyrkantiga ögon och nästan drunknar i alla härliga minnen =)

Imorgon blir det brunch på loftis och om jag kan hålla mig borta från mina foton ska jag påbörja mitt fördjupningsarbete i historia och kanske plugga lite inför provet... det återstår dock att se hur det går :S

Grillning

Idag har det varit en riktig slödag! kollade på tv i flera timmar och efter det hann jag knappt med nått annat än att göra mig iordning till kvällens grillbjudning!
Än har jag inte lagat någon mat sen jag kom hem och jag tänkte att jag skulle kunna smita undan från det ett tag till (imorgon hoppas jag på mat hos mormor!)... =) 

För övrigt hade jag planerat att hälsa på min ängel och ärtan imorgon men 'dom' skulle inte vara hemma på förmiddagen när jag kommer att besöka Mellanstaden så det får bli en annan gång (förhoppningsvis innan ärtan anländer), så jag kanske får lite tid att pyssla med mina bilder istället! Först och främst dom jag tagit själv, men jag har även alla andras bilder från CD'n att gå igenom... tittade igenom dom lite snabbt och såg att det är mycket crap men några av bilderna var riktigt bra så som vill jag verkligen ha kvar och kanske dyker det upp några av dom här också!


Hata vardagen

Det blev tidigt kväll igår efter att mamma och pappa bjudit på en god middag med grillat och jordgubbstårta till efterrätt, så före 23 låg jag däckad och sov som en gris... vaknade ungefär 12 timmar senare och känner mig ändå inte riktigt som människa!
Fick iaf en underbar start på dagen när lilla Tea gjorde mig sällskap och gosade lite innan det var dags att kliva upp och göra iordning en frukost som jag själv fick bestämma vad den skulle bestå av =) Lovely!

För tillfället sitter jag och kollar igenom alla avsnitt av Desperata och Grey's som jag missat.. dvs att jag slösar bort en massa tid av mitt liv där jag egentligen kunnat gjort något viktigt och bra, men som jag helt enkelt inte orkar med att tänka ut.
Det känns lite tråkigt att vardagen kommit över mig snabbt och jag var inte riktigt beredd på det, känner mig inte helt redo att bara fortsätta där jag slutade innan jag åkte...

...och så kom psykbrytet...

Att komma hem efter tre intensiva veckor med en stor klump i bröstet av saknad efter dom bästa och få se att av allt det som hänt i badrummet under tiden jag varit borta finns inte ett enda rätt är bara för för mycket... Va fan gör man?

Jag vill inte vara med!

Hemma i Svedala

Så har det gått tre veckor...
Innan jag åkte trodde jag att det skulle vara hur lång tid som helst och att jag skulle få psykbryt i alla fall ett par gånger under tiden! men nu kan jag bara konstatera att tiden nog aldrig tidigare har gått så fort och jag skulle gärna levt Robinson ett tag till... Jag har inte ens varit utomhus sen jag anlände till Sverige men jag saknar redan värmen i Rolle, det måste ha varit trospisk värme där nere den här sista natten för när vi klev på bussen kl 4 imorse kunde man gå klädd i bara ett linne utan att ens en jag tyckte att det var kallt!

Min söta rumskompis gick upp och vinkade av oss när vi åkte trots att hon höll ut länge på avslutningsfesten igår och att hon egentligen hade sovmorgon idag! Är sjukt glad över att vi fick dela rum även den sista veckan och kanske måste jag boka in en resa till Danmark inom kort för att underhålla min nya språkförståelse =)

Det känns lite märkligt att det faktiskt är midsommarafton idag men när jag kommer hem ska jag iaf svida om (läs duscha i den nya duschen!!!! Hoppas jag...) och åka hem till mor och far på middag! Ska verkligen bli mysigt att få träffas igen och jag hoppas på god mat och god dryck,  har blivit lite bortskämd under dom här veckorna då vi haft anledning att dricka en hel del champagne så det är väl synd att sluta med så trevliga vanor! Hehe..

Näst sista kvällen

Hemresan börjar närma sig och ikväll är det fest här pà kollot, dom andra har gàtt upp till en pub i byn men jag tyar inte med det, mina luftrör har fullt upp att bearbeta sviterna efter svininfluensan sà att sätta sig där i all rök känns inte nàtt vidare trevligt...
Har dock inte bestämt mig för om jag ska lägga mig eller om jag ska stanna uppe tills dom kommer tillbaka, men just nu känns det som att det komemr bli en väldigt làng timme att sitta och vänta.

Det känns lite overkligt att det faktiskt är dags att àka hem redan och de hade inte varit helt fel om man tänkt sig för och bokat in en veckas semester när man ändà är här!

It's hard to say goodbye

Solkysst

Vi har kunnat vara ute en hel del i det vackra vädret och för några dagar sen brände jag såklart upp mig... min vänstra arm ser ut som en dansk flagga och melanomen frodas på axlarna och längs nyckelbenen :S
Det är så illa att jag tom har bränt mig i hårbotten, vilket jag tidigare bara hört talas om att man kunde göra men aldrig riktigt trott på... tji fick jag igår morse när jag med en bestämd rörelse drog borsten genom håret! GAH..

Min roomie ligger och skrattar åt mig på kvällarna och igår trodde jag att jag skulle få en komplimang av den 29årige dansken när han sa "vad fin du är idag" och vifta med händerna mit mig, därefter tillade han "alldeles rød"!


Stackars mig  =(


Jeg har vart på tur!

Idag skulle vi egentligen jobba med våra projekt hela dagen men det blev bara några timmar på förmiddagen eftersom vi tog en båt över sjön vid lunchtid för att besöka en jättemysig liten Fransk by!
Där spisade vi lunch och gick omkring några timmar i solen innan vi tog båten tillbaka igen... Tyvärr är det ganska disigt bort mot bergen så det har inte gått så bra att fota omgivningarna här men det är helt galet vackert att se ut över vattnet med dom snöklädda berstopparna i bakgrunden!

Kanske kan det hända att det kommer upp några bilder dom kommande dagarna men det återstår att se om jag ids lägga tid på och prioritera det under dom här få dagarna som är kvar...
För övrigt är jag i det närmaste fri från svininfluensan nu, sånär som på lite andningsvårigheter och hosta, men däremot är min danska roomie hård drabbad och har legat till sängs hela dagen :( Hon kommer dock att följa med på fellesmiddagen ikväll så jag hoppas vi får en riktigt trevlig afton!


Läget pà landet...

Det har varit riktigt varmt i Geneve idag och den vackra röda nyansen jag fick pà axlarna igàr har bättrats pà lite ytterligare under en promenad i en av Geneves parker, bussen avgick kl 17 och det fanns gott om tid att njuta lite av staden även idag! En mycket fin present införskaffades och därefter gav vi oss iväg till Rolle som är en fantastiskt vacker liten by vid Genevesjöns strand sà jag bara màste ge mig ut och fota lite nàgon dag... Tyvärr börjar hemresan närma sig med stormsteg och det börjar bli ont om tid att göra allt det där som man ska göra senare =)

Imorgon är det en del som ska ta bussen tillbaka till Geneve för att gà pà ett sista sammanfattade möte pà konferensen och nàgra kommer bli kvar här.
Jag màste försöka skriva lite pà mitt arbete och vid lunch tar vi kanske bàten över sjön till en gammal fransk by som enligt uppgift ska vara väldigt mysig! Hoppas verkligen att det blir av och att det blir vackert väder...

Hur har ni det där hemma?


God morgon!

Nu ar snart den lediga helgen over, igar blev det ett besok i en liten by precis vid gransen till Frankrike dar det gick att ta en linbana upp pa ett av bergen som omringar Geneve och pa kvallen blev det Italiensk fellesmiddag foljt av ett besok pa ett ekande tomt gaystalle... lite been there, done that over det hela om jag ska vara arlig =)

For ovrigt blev det ganska tidigt kvall och jag ar riktigt pigg idag tycker jag, om jag inte kanner efter for mycket da vill saga... om en liten stund maste jag ta mig upp till rummet och se om danskan har vaknat sa jag kan borja packa mina saker infor eftermiddagens flytt till Rolle.

Har hort rykten om att rumcirkusen kommer ta fart igen nar vi komemr dit och att jag inte kommer att fa dela rum med Danskan langre utan att jag ska bo med Norskan igen... vad som hander med Danska har jag dock ingen aning om men a andra sidan skall det tydligen finnas trebaddsrum (och dusch/toalett i korridoren!!!) sa det ar val inte speciellt meningsfullt att spekulera i hur det kommer att bli.


Sjukdomslaget so far...

Nar vi anlande till konferensen fick vi tilldelat oss en flaska handsprit och instruktioner om hur man ska gora for att undvika smittspridning nar man hostar eller nyser... pa den dagliga bullentinen finns ytterligare info om svininfluensan och igar slog den till med full kraft i halva min nasa.

Kollot ar indelat i tva lager, de som havdar att det bara ar lite vanlig forkylning (det ar dom som ar friska) och sa vi drabbade som ar helt overtygade om att vi nar som helst kommer bli bortforda for att testas och fa ligga i karnatan nar alla andra aker hem :S

Hade jag vetat detta skulle jag tagit med mig nagra uppsattningar av uniformen fran jobbet!


Ledig dag =)

Idag har hela Gevevedagiset ledig dag och det ar mycket efterlangtat!
Min planring ser ut som sa att jag tankt forsoka vakna till liv inom den narmsta timmen och bli med pa 'tur' till natt litet stalle som jag inte kommer ihag vad det heter, men har fatt veta att det ska vara trevligt och det racker for mig!

Ikvall blir det fodelsedagsfirande och barhopping enligt vad man kan utlasa av varat mycket detaljerade schema och imorgon flyttar vi ut pa landet...
Det ar hel sjukt vad fort tiden gar och det kanns inte som att jag har varit har i mer an typ fyra dagar men snart ar det dags att aka hem till regnet och vardagen igen :(

Rena klader is tha shit!

Antligen ar det slut pa Robinson-tvattnig for nagra dagar =)  Wiiieee!!!

Seg dag!

Idag har verkligen tröttheten kommit över mig... har inte sovit så bra nån enda natt här nere egentligen och i regel blir jag väckt av sopbilen som åker förbi nere på gatan först en gång kl 5.30 och sen kl 6 igen, fattar inte hur det är möjligt att ha så mycket sopor som måste hämtas hela tiden och inte heller att dom måste hämtas med så hög ljudnivå :S

I går hade vi iaf en middag där vi bjöd in dom nordiska delegaterna och det va en mycket trevlig kväll där vi sjöng vackra sånger på danska (vilket konstigt nog var det som lät 'bäst') men det kanske blev lite för sent för att det skulle kännas helt bra när jag klev upp i morse, haha!!!
Sitter för tillfället och hoppas på att någon av mina favoriter ska komma tillbaka till hotellet och då gärna min roomie som har lovat att följa med mig till vaskerian (det har av nån anledning inte blivit av ännu) och jag hoppas verkligen att hon kommer att göra det för annars får jag verkligen bekymmer imorgon.. har väl i stort sett bara bikinin kvar som är ren och orörd men jag tänkte undvika att behöva skrämma mina medmänniskor med att komma ner till frukosten i den imorgon...

Svanbebisar!


Genèvesjön
Formsvacka?

Idag blir det sen ankomst uppe på konferensen och det är bara jag och nån mer kvar pa hotellet för tillfället så nu har jag äntligen chans att få lite egen tid...
Jag är en grubblare men har inte haft tid att tänka här nere, en bra sak med det är iofs att jag inte tänker på det som varit jobbigt den senaste tiden och kanske är det ett bra sätt att glömma? Att bara sluta tänka helt enkelt... eller är det bara att gömma sig för det man inte kan hantera? Kommer det tillbaka i samma takt som man återvänder till vardagen när man kommer hem igen, eller kommer man fortsätta kunna hålla ett visst avstånd?

Jag orkar inte sakna mer, jag orkar inte ha ont och jag orkar inte analysera allt som var eller inte var. Det har gått sa lång tid nu och det borde inte finnas något kvar... men det gör det... hur mycket jag än kämpar emot...

Hur gör man???

The first time trip

Jag har varit i Genève i en vecka nu och jag tror inte att jag gjort en enda sak som jag normalt gör hemma... vad vi än gör om dagarna så är det något jag aldrig provat på förut känns det som och eftersom det inte ingår någon mat på hotellet så är det mycket nya maträtter :S

- Bläckfisk (råkade få det i maten en dag och efter att jag vågat mig på att smaka en tugga erbjöds jag resterna av min bordskamrats mat, no poker face där inte!)
- Indiskt (det va inte lätt att hitta nått på menyn som inte innehöll curry, men till slut lyckades jag)
- Fondue - med sällis av joddlande Genèvbor
- Sushi
- Alger

Ikväll ska vi till ett Libanesiskt ställe så det blir till att utöka listan igen efter det, haha! Kommer jag inte hem som en ny människa efter dom här veckorna så är jag nog ett hopplöst fall =)


Maffigt!

Fattar ni hur coolt det är att ha access till detta!!! =)


Vi kollar valresultat...

Val.se har varit en flitigt besökt sida bland gruppens svenska deltagare och till min förskräckelse ser jag att SD's röster har ökat med 6% i min kommun... Det är verkligen helt sjukt!

Jag bor i en kommun som ligger i botten på alla listor över läget i kommunerna (om det inte är omvänd ordning förståss då ligger vi ju etta) och med tanke på vilka nötter som befolkar bygden så är det ju inte så konstigt att det går åt det hållet...

HUA!


Promenad genom stan

Idag ar vi helt lediga och efter att vi atit frukost var vi nagra som gav oss ut for att se vad staden har att erbjuda! Vadret ar lite opalitligt och det kommer nan rejal skur da och da men till storsta delen ar det uppehall och riktigt varmt sa det blev en battur over Genevesjon i den lille gule baten, hamburgare, kaffe pa stabucks, kultur i gamla stan och en glass i solen har vi hunnit med idag, inte alls sa tokigt dag med andra ord!

Men nu maste jag nog ga upp till sviten och vila en stund om jag ska orka folja med ut och ata middag ikvall... :)
To be...

Picwick (091607 01.30)

  

Det har hänt mycket konstiga saker ikväll här på kollot... öhm förlåt... utbildningen menar jag såklart!

Tror inte att jag ska gå in i detalj på något, men ikväll har nästan alla varit med på stamkrogen Picwick och dansat tillsammans, däribland våra överdrivet glada danskar! (varav den en spang runt med en svensk flagga efter kampen :S

En mycket trevlig kväll med många överraskningar men även en och annan eye opener, haha!

  

Hur märkligt det än låter så ingår inte engelskan i den obligatoriska skolundervisningen här och ikväll visade det sig att det inte alltid räcker med att kunna säga; bonjour, bonsoar, merci och pardon! situationen som uppstår när någon gång på gång försöker berätta något som man inte förstår kan sannerligen kännas aningens frustrerande... Efter lite tragglande gick delar av budskapet fram i alla fall och man får vara glad för det lilla ;)

  

Imorgon (söndag) har vi ledig dag men jag har ingen aning om vad jag ska ta mig för, vet att vissa har planerat att göra lite utflykter men det verkar även vara en hel del som inte har någon förutbestämt.

Kanske blir det en lång sovmorgon, uppdatering av vad som händer/har hänt både på Internet och hemma i den verkliga världen samt ett besök på någon trevlig tvättinrättning (dvs. säga inte den i red light district!) för att säkerställa tillgången av rena kläder inför nästa vecka! Bäst skulle vara om det varma vädret återkom för på så vis klarar jag mig ett tag till och skulle kunna packa väskan med helt rena kläder lagom till sista veckan då vi flyttar vidare ut på landet...


Goda nyheter

Fick ett se mail fran min chef imorse (tank att tom det kan vara uppiggande i brist pa annat :O ) dar det stog att mitt forslag pa ledighet skulle fungera for hennes del... det betyder alltsa:

6 DAGAR KVAR PA HEMMET! =)

Vinprovning

Vid lunchtid blev vi bussade till en vingard for att fa se lite hur produktionen gick till och for att fa provsmaka lite olika viner, till min stora forvaning var det bara tva av sex sorter som foll mig i smaken och av sjalva vingarden fick vi inte se sa mycket utan tittade bara lite inne i sjalva anlaggnignen.

Darefter blev vi bjudna pa treratters lunch av skolan sa nu sitter vi har pa hotellet och ar proppmatta allesammans :) Till kvallen ar det som ni sakert vet landskamp i herrfotboll mellan Danmark och Sverige sa stamkrogen ar bokad for dom som vill ga och titta medan vi andra har blivit inbjudna till jurist finnen pa fest! Gissa vart jag kommer ga ;)


God morgon!

Idag skolkar jag lite har pa formiddagen, egentligen skulle jag vilja ga upp och vara med pa full worker's group som sammantrader mellan 9 och 10 men eftersom vi har samling vid hotellet kl 11 for att aka ivag pa en liten tur till en vingard sa kanns det sa onodigt att forst kla sig for mote (som alltid borjar en halvtimme for sent och sen drar over pa tiden) och sen sen stressa tillbaka till hotellet, byta om igen och aka ivag.

I korthet kan man nog saga att det ar latmasken som bitit sig fast i mig, men det ar nog anda ett av dom battre tillfallena att ha pahalsning av den ;)

God morgon!

Frukosten ar avklarad och jag har just fatt veta att dagens forsta aktiviteten for dagen ar installd vilket betyder en lugn morgon! Idag star ett mote pa schemat kl 11 och sen kl 15 ar det dags for rundtur i Geneve! Det ser jag verkligen fram emot och det ar ett maste att jag kommer ihag att ta kameran med mig =)

Efter turen ska aven den sista flytten ske och jag kommer att flytta upp till sviten med min Danska kamrat sa nu maste jag lara mig bade att prata och fortsa danskan battre om vin inte ska bli sittade tysta hela kvallarna, haha!

Motet jag ska pa idag ar uppe i ILO-bygningen och dar finns wii-fii sa jag tankte ga upp i god tid och kanske hinna titta igenom lite bilder innan motet startar!
Har inte hunnit in pa bloglovin pa flera dagar kanns det som och jag har ingen aning om vad som hander dar hemma... hur er det med er? hurdan er vadret? Beratta!


Den gula ankungen

Ikväll blir sista natten jag får sova ensam... imorgon kommer min roomie tillbaka och på lördag är det min tur att flytta. Det här med delat rum är mer än vad jag pallar med i mitt personligutveckling.nu-projekt och för min del känns det som att det är nåck med det för all framtid :(

Har inte hunnit med att lägga in så mycket bilder, men jag har i alla fall en liten på dom här små sötisarna som guppar omkring nere i det vackra hamnområdet!


Dom är verkligen hur söta som helst där dom simmar omkring för allmän beundran, men jag fattar inte varför det är en gul och resten mörka... Verklighetens gula fula ankunge?

Andra kvällen (retroaktivt)

Ikväll blev vi bjudna på middag av skolan, mycket trevligt, mycket gott och mycket kallt! Jag fick den stora äran att sitta bredvid min blivande rumskamrat så jag lärde känna henne lite bättre och det är skönt... det blev ett väldigt krångel med rummen då min riktiga roomie hade bett om enkelrum pga att hon gått och blivit gravid och känner att hon vill vara lite mer för sig själv, det innebar att jag skulle få ett eget rum och genast kom jag (eller snarare rummet) att bli ett hett villebråd.

Två av våra vänner här på kursen har nämligen börjat umgås aningens mer intensivt med varandra än några andra här, men då dom inte delar rum såg dom sin chans att kasta om oss kursare lite och på ett ögonblick blev det bestämt att jag nu kommer bo med tjejen som blir över i flickrummet när paret vill flytta ihop och lika snabbt gick enkelrummet istället till den som blev över när den manliga halvan av paret flyttar ut från sitt rum L

  

Så kan det gå och det känns inte alls kul men det är inte så mycket att göra åt, jag och min nya vän kan i alla falla trösta oss med att vi pga av fullbokning på hotellet kommer att få bo i en svit hela den sista veckan och det är alltid något även om vi då blir av med köket och därmed också kylskåpet... man kan inte få allt och den här gången fick jag varken enkelrum eller kylskåp... varför är jag inte förvånad?


Första dagarna (1-2 Juni)

Jag känner mig så otroligt vilsen här nere och jag hittar knappt till badrummet inne på hotellet :S Det är så mycket nytt som man ska vänja sig vid...

Just nu känns det som att jag inte har en aning om vad jag skulle kunna tänkas berätta, mer än att det är så otroligt vackert här! Ett par turer med kameran är bara ett måste innan jag lämnar denna underbara stad!

  

Lägger in ett par bilder från hotellet till att börja med (från mitt första rum, hur dokusåpan kring rumsfördenignen slutar törs jag inte ens sia om) så hoppas jag kunna återkomma med lite mer information senare!Hotellet är faktiskt över alla förväntningar, vi hade fått veta att det skulle vara ungefär som ett 3 stjärnigt i Sverige och jag har bott på en hel del sunkiga hotell i den kategorin så jag hade förberett mig för ett Robinson äventyr á la träsket, helt i onödan visade sig alltså och tur är väl det!


Att ta sig hit (retroaktivt)

Konstigt nog kunde jag sova riktigt bra natten till söndag, som var resdagen och jag vaknade tidigt för att hinna göra mig i ordning men också för att kunna plocka lite hemma innan det var dags att lämna borgen.

På bussen till Örebro hade jag sällskap av en bekant från jobbet, men sista halvan var jag ensam, så också på bussen från Örebro till Arlanda vilket gav mig en hel del tid att vara nervös.

En bra sak med att jag skulle till Arlanda var ju i och för sig att jag aldrig varit där förut och därför inte kunde föreställa mig hur stora problem jag skulle få när jag väl kom dit... haha!

  

För problem det fick jag ju... så klart! Men å andra sidan fanns det snälla människor runt omkring som kunde berätta för mig hur jag skulle bete mig och när jag kommit så långt som att jag började närma mig gaten fick jag plötsligt syn på några grabbar från kursen och min lycka var gjord!
En av dom frågade vem som hade fått den stora äran agera 'mamma' åt mig på resan men just då fanns ingen aspirant på den posten, nu vet jag dock att det nog är så att jag har fått en 'pappa' den här gången och det fungerar riktigt bra det också.

  

Själva flygningen gick som en dans och jag hade den stora turen att få fönsterplats, om än vid ena vingen men ändå.

På det hela taget tyckte jag att det var ett ganska angenämt sätt att resa med undantag för bullret och korkskruvslandningen då vill säga.

Ett som är säkert är i alla fall att detta inte var min sista flygtur, det blir åtminstone två till... en till München och en till Arlanda!


Swiss! (live)

Som ni kanske förstår av den klena uppdaterinegen är jag inte hemma längre... tyvärr har vi inte haft tillgång till internet på hotellet och vi har lite problem med laddare och så, min adapter fungera inte alls, trots att jag har följt Neas råd och karvat bort halva stickproppen =)

Just nu sitter vi inne på det första mötet för workers group så det kommer nog dröja lite innan jag kan börja lägga in bilder, men jag ska göra mitt bästa! Har skrivit ihop lite retroaktiv från bla resdagen och förhoppningsvis kommer det upp lite bilder från mitt livs första flygtur :D

RSS 2.0