Afternoon Tea

Hade tänkt ta en riktigt genomgång av årets julmarknad men med allt för lite tid hanns det inte med, men som tur var hade Stora Gården öppet lite längre än butikerna så ett besök på premiären av deras nya arrangemang Afternoon Tea blev det i alla fall!Jag har aldrig varit på Afternoon Tea förut så jag vet egentligen inte hur det går till men om det är så som det var på Stora Gården så gillar jag det :-)

På buffébordet var det uppdukat med teer, glögg, snittar, scones, ostar, marmelad, lussebullar, mjuka kakor, kladdkaka, småkakor och ischoklad så är man inte mätt när man går därifrån får man helt enkelt skylla sig skälv!

Ålderstecken

Antingen är det åldern. 

Eller ensamheten. 

Eller kombinationen men i år har jag faktiskt satt ut mat till fåglarna.Hittills har dom fått ett par talgbollar som hänger på balkongen, placerade så att Tea och jag kan se dem från sängen när vi låtar oss på lediga dagar.

När snön kommer ska pippifåglarna få nötter att mumsa på men än så länge tycker jag att dom kan jobba lite själva för födan.

Vad vill jag?

Har fått i hemläxa att göra en lista med plus och minus i en fråga som jag velar väldigt i. Allt eftersom jag skriver inser jag att ju har alla argument så problemet landar egentligen i att våga välja och stå upp för det jag vill!Det finns en risk att tappa ansiktet, att misslyckas och om det händer gissar jag att Stadens bödel inte skulle vara nådig...

Vill jag riskera det? Orkar jag välja den lite svårare vägen utan att ha någon här som fångar upp mig när jag snubblar och kanske ibland även rent av faller...

Jag måste inte välja idag men jag måste välja.

Bortskämd i Västra Dal

Ikväll har jag varit och hälsat på Nisse och vi hade planerat taco kväll!

Jag var i det närmaste utsvulten när det var dags att äta och åt därför ungefär dubbelt så mycket som jag borde. När vi var färdiga annonserade Nisse att det skulle serveras tvenne desserter.

Ja ni läste rätt.

På en torsdag! 

Så kom han med daimtårta och bär för att sedan avsluta denna lite omvända trerättersmeny med glögg och lussekatter.


Det kan hända att jag haft lite diskussioner om mina matvanor med min kurator och det kan hända att jag inte har ett helt sunt förhållande till föda. Men nu är inte ens jag hungrig!

Tack Nisse för middag och trevligt sällskap!

Första julhälsningen :-)

Trots att det är en styggelse att börja adventspynta innan första advent har jag idag ändå lämnat ifrån mig julens första hälsning!

Det blev en flaska glögg till "sopgubben"eftersom han håller ordning på min dret när inte jag själv gör det och för detta är jag varmt tacksam...


Dock funderar jag nu på om jag kan vara säker på att han fick den, så ingen annan klåfingrig förbipasserande la vantarna på den. Eller för den delen om flaskan höll för morgonens brist på plusgrader så den inte frös ihop alldeles... Nåväl, jag hoppas att han fick den och jag hoppas att det uppskattades :-D så mycket mer kan jag inte göra...

Sann lycka?

Har varit på den där anställningsintervjun (som för övrigt ingen önskat mig lycka till på, tackar för det!) och tyckte inte att det kändes helt 100.

Eftersom mamma ringt om att en av deras frysar gått sönder så började jag packa om i min för att göra plats till deras älgkött. Längst in bland frosten stod en liten glasslåda som jag inte kunde minnas vad den innehåller, så jag ska precis lyfta på locket och kika när jag ser...

Den är oöppnad!


Varför blir det så här?!?!

Alltså nu har jag suttit och skrivit ett långt inlägg här när datorn på en hundradels sekund stänger ner allt och ska starta om.
 
JAG BLIR TOKIG!!!
 
och nej, det har inte kommit upp någon ruta där jag valt att skjuta upp omstarten i en evighet!
 
Edit: detta är andra gången jag skriver det här sketna inlägget för att blogg.se istället för att publicera inlägget meddelar att det blivit sparat för att det stängdes ner oväntat. DET FANNS JU INGET KVAR och nu finns inte det nya som jag skrev heller så vart sjutton har dom sparat det?
 
Jag bara undrar...

Fredagskurs Topp Två

I fredags hade vi nån slags kurs eller inspirationsdag dag på jobbet.

Här följer en redovisning av de bästa sakerna med den dagen:

1. Mentometerdosan
Kanske det roligaste sättet att göra deltagarna aktiva och delaktiga!


2. Bullen till eftermiddagskaffet
På riktigt som att plocka ner en bit av heaven och sätta tänderna i den! oh mi, oh my! 
har mina aningar om vart dom kommer ifrån men eftersom jag inte tror att "rätt är rätt" med tillverkningen så än jag tyvärr inte avslöja det...

Måltidens hus

Förra veckan åkte jag med kollegorna till måltidens hus i Grythyttan.

Vi började med en liten rundvandring och följde upp det med chokladprovning för att sen avsluta med middag!

Middagen bestod av potatisgratäng, halstrad - lågtempererad kyckling, ratatouille och gratinerad tomat. Till min förvåning tyckte jag inte att det riktigt motsvarade förväntningarna jag hade... Det är ju ändå Sveriges enda universitetet i sitt slag. MEN brödet och det vispade smöret var to die for!!


Det var ändå en toppenkväll och jag va på så bra humör när jag kom hem :-) Priserna där ju inte att förringa men det skulle verkligen vara kul att dra ihop ett gäng och boka in vin-(och choklad)provning!


Pax för att inte köra!

Lathet eller lyx

Igår beställdes middagen på den nya pizzerian som öppnat i en metropol nära Staden och denna månad har dom ett  öppningserbjudande i form av att dricka och sallad ingår när man köper en pizza.

Vad "Pizza-stället" får för betyg har jag egentligen inte bestämt mig för...


Pizzorna i sig var väldigt tjusigt iordninggjorda och hade en lite mer hembakad touch men det i sig är definitivt inget negativt. Pizzasalladen var dock ingen höjdare, tyvärr.

Jag kommer ju med största sannolikhet att köpa mat där igen men eftersom det är en bit att åka så kanske det dröjer ett tag men då kan jag absolut tänka mig att sitta kvar och äta där, för restaurangen såg väldigt trevlig ut!

Däckbyte

På väg till jobbet idag blev jag stoppad av "sopgubben" som frågade om jag sett att ena hjulet på min soptunna gått sönder.

Jag kunde inte annat än erkänna att jag ju gjort det, men att jag bara sparkade lite försiktigt på det och sen struntade i det.

Han sa att han hade ett med sig och skulle byta det åt mig.

Sånt där blir jag så glad över och innan jag gick vidare fick han en kram. Väl hemma efter jobbet såg jag ju direkt att det satt ett nytt fint hjul på där :-)


Hasse är ju bara bäst!

Det här med luggen...

Efter många års kämpande anlade jag i början av -10 talet en mycket trivsam snedlugg.

Nu tyckte min frisör att det var dags att göra en förändring igen. Jag var tveksam, eftersom jag misstänkte att mina ljusa fjun inte skulle räcka till   att skyla allt son skyltas bör, men tillslut bestämde mig för att give it a try och så gick jag därifrån med en killer snygg lugg bestående av en v-klippt variant någonstans i gränslandet mellan hel- och snedlugg.

Och sen duschade jag. Och sen va den killer snygga luggen ett minne blott.

Nu är jag tveksam på riktigt...


Jag vet inte längre om det ser ut som en vildvuxen hellugg eller om det ser ut som en snedlugg där jag råkat gå loss en aning med saxen.

Eller kan det vara så att jag bara inte vant mig med förändringen?

Nu kan det tyckas att detta är ett fånigt bekymmer men då skulle jag vilja påstå att det är det inte alls!Loppis-söndag

Min önskan va ju att åka till Ludvika och stå på loppis i somras men eftersom det både är tråkigt och besvärligt att vara ensam om att styra upp allt så blev det inte av.
 
Istället blev jag glad när jag fick veta att en lokal förening skulle anordna en inomhusloppis och jag bokade två bord. Nisse har varit helt fantastisk med att hjälpa till och han har burit lådor, kört dem med sin bil, fixat en pappersduk till bordet och hjälpt till att plocka upp grejjerna på bordet.
 
Därtill hade jag sällskap av personen vid bordet intill! En person som när vi inte står på loppis bjuder på fika...
 
 
och kommer hem till mig med presenter och gulliga kort...
 
 
Så med Nisse på ena sidan och Ståhlisen på andra, hade jag en jättebra dag och sålde över förväntan mycket prylar! Nästa loppis är i början av december men då kommer jag nog bara åka dit i egenskap av besökare :)

Hur då pantad?

Måste ägna lite av min lördag till att plugga eftersom vardagarna denna vecka verkade vara inställda. Eller i alla fall vet inte jag var dom tagit vägen...
 
Med 99% säkerhet händer detta när jag slår upp datorn och böckerna
 
 
Jag vill också! och speciellt nu när jag försöker lära mig vad pantbrev egentligen är men helt enkelt inte kan begripa hur det hela hänger ihop. Är det i sådana lägen man ÄR helt pantad tänker jag??
 
Extra jefla störigt känns det eftersom jag till råga på allt är ganska säker på att jag har intecknade pantbrev på Borgen och nu alltså får kalldusch efter kalldusch som uppmärksammar mig på att jag verkligen har noll koll på mitt eget liv.
 
Kanske skulle jag gå till banken istället och be dom förklara hur det ligger till... För att jag behöver ha koll på Borgen förstås. Inte alls för att använda informationen till mitt skolarbete. Inte alls.
 

Alltså, min Far...

Far: Jaha, ska vi byta däck på din bil imorgon?
 
Jag: Det går inte, jag jobbar heldag. Och på torsdag är jag också borta hela dagen... Men på fredag? Då skulle jag till och med kunna vara ledig så kan vi ta det på förmiddagen...
 
Far: Ja, men det måste hinna bli ljust
 
Jag: (Tittar på honom och funderar så det knakar) Ja... men så typ vid elvvvva eller tio, kans...?
 
 
Far: (avbryter) Först vid åtta börjar det bli ordentligt ljust
 
 
 
VAD?! först vid??? Vilken del av ledig förstod han inte?
 
 

Någon vill höra...

...vad jag har att säga. Även om jag i det här fallet inte har en aning om vad det kan tänkas vara.
 
Idag fick jag nämligen förfrågan om att komma på intervju till tjänsten som jag sökte! Man måste få glädjas för det lilla. Det värsta som kan hända är att ju man varit glad i onödan =)
 
 

Seg Söndag

Idag har min energi verkligen inte varit på topp. Sov länge och stannade kvar i soffan efter frukosten men efter att mamma ringt och pratat en stund så tog jag mig motvilligt för med att fixa lite här hemma.
 
Under eftermiddagen märkte jag att solen tittade fram så jag passade jag på att gå ut och fixa lite på Borggården. En hel del saker finns kvar att göra innan vintern men dessvärre är det ett och annat som helt enkelt känns för svårt att göra ensam... Någon som har ett par hjälpande händer till övers?
 
Vad som däremot blev gjort var att jag äntligen lyckats plantera tulpanlökar som jag köpte på marken! Visserligen är jag lite orolig för att rådjuren kommer hinna njuta av dem före mig men jag är beredd att göra ett försök.
 

Annars går mina tankar som en bergochdalbana vad det gäller Borgen... Som jag skrev är det massor med saker som helt enkelt bara känns för svårt när jag är ensam, men förutom rent praktiska saker så börjar jag undra om det ens är någon mening att försöka planera en framtid här.
 
Det kanske kan låta egoistiskt men jag vill gärna tro att jag faktiskt förtjänar att vara människor förhandsval då och då...

All denna saknad

Har varit till kyrkogården under kvällen och tänt ljus för farmor o farfar, mormor och Lovely Sis.Är så glad för att jag fullföljde sorgbearbetningen efter Lovely Sis, även om det tog mig tio år att ta tag i det. 

Att bearbeta sorg betyder inte att man "kommer över" eller glömmer bort. Jag skulle vilja beskriva det som att jag hittat en bärande bas för all smärta och framförallt upplever jag att jag kommit mina saknade närmare trots att dom inte alls finns hos mig, genom att VÅGA sörja dem.

RSS 2.0