Jag skäms...

...över hur illa jag uppdaterar bloggen men det kan inte hjälpas :( Tiden finns säkert men jag känner mig dränerad på all energi, kanske får det bli mitt nyårslöfte att bättra mig? Om jag väljer det och att göra mig av med tio kilo späck så blir det en utmaning att se vilket jag har mest tålamod med! Kanske kommer jag blogga som tusan för att få sitta med näven i en chipspåse ;)

Idag ska jag hur som helst spendera en sista dag för året med di lärde i släkten och det kommer bli mycket pengar ut och mycket kohydrater in så att säga, men det får det allt vara värt! Nåväl, med förhoppningen att jag tittar in igen innan året är slut så lägger jag ner detta för nu och beger mig mot duschen... På återseende!

God Jul!

Tittar in här en snabbis för att önska eventuellt eftersläntrande läsare en riktigt God Jul!

Jag ska snart ta mig in i duschen och efter det finns det nått enstaka paket kvar att slå in innan det är dags att börja duka fram julbordet.
Det är mycket som är sig olikt denna julhelg och om jag var i dålig form för att julpyssla förra året är det ingenting emot i år då det inte finns en enda julpryl framme...

Nåväl, förhoppningsvis finns det tid för att ta igen allt uppdämt pysselbehov och då kommer det inte finnas något stopp =)

Men tills vi ses här igen får ni ha en riktigt God Jul och ta hand om varandra!

Protea Hotel Jo'Burg

Här i Sverige är vi vana med att människor sätter upp små söta staket runt sina ägor och vi gör det mest för att dom är just söta. I Johannesburg är det inte 50cm höga vitmålade brädor som gäller utan det är gallergrindar, murar och taggtråd. Och inte för att det är sött.Vårt Hotell var självklart inget undantag och om jag inte missminner mig helt tror jag inte att jag satte min fot utanför området utan att färdas i vår minibuss...

Hotellet var 26 våningar högt och det gungade till rätt ordentligt ibland när man gick uppe på terassen. För min egen del tyckte jag att gungade hela veckan efter att jag varit däruppe men när jag var den enda som kände det och vi stod så stadigt man bara kan på backen fick jag helt enkelt inse att min hjärna spelade mig ett och annat spratt.


Som ni kanske minns gillar ju jag statyer och egentligen alla former av 'installationer' så gissa om detta konstverk föll mig i smaken?!Jag kunde ju självklart inte låta bli att fota varenda milimeter av skapelsen och visst ser det ut på bilden ovan som att det skulle vara fotat uppifrån en balkong eller dyl och ner på marken? Hmmm... kan hända att det är just likheten i perspektiven som är själva tanken.
Och så orden... jag älskar bokstäver och ord! Hade någon lämnat mig obevakad ute på gården för bara ett ögonblick hade jag med största säkerhet släppt efter för min kleptomani och använt all min smidighet till att fasadklättra och montera ner dem!Självklart sucktade jag även efter denna fjäril så fort jag fick en chans! Idébanken börjar bli full =)


På flyget pratade jag med dom andra om att det skulle vara lite kul att se julpynt mitt i sommaren och självklart stod där en gran i lobbyn! Lite felplacerad kändes den dock och trots att temat fanns med under hela veckan bidrog det då rakt inte till någon julstämning trots att det redan var 1a advent när jag kom hem.

Sweet!

Den sista tiden har jag varit helt galet trött men natten till igår sov jag ändå jättedåligt, ond cirkel.. ja men visst! Har ju lovat (läs; hotat) med att ni ska få se bilder från Sydafrika och med blytunga ögonlock kan väl inget annat vara mer lämpligt än att visa upp vad som uppenbarade sig när vi kom fram till hotellet i Jo'burg.


Nu kan man ju tycka att vi av skylten att döma borde fattat hur vi skulle bo men om vi var för trötta eller bara för ouppmärksamma men 'all suite' borde nog startat nått slags bjällerklang hos någon av oss...


Ni kan ju tänka er att med farhågan om ett tvättäkta 'Robinsson'-äventyr och ett dygn på resan fot blev klumpen i halsen svårsvald vid åsynen av en helt egen sweeeet! Och så behöver jag väl inte förklara för er vad detta gjorde för en hobbykleptoman med habegär :) Ett afrikanskt 'minispa' i badrummet är ju ingen belastning direkt!
Två nätter spenderades på hotellet i den stora staden men tyvärr var schemat så fulltecknat att det inte fanns utrymme att utforska staden mer än genom bilrutan även om bara det i och för sig gav så många nya intryck att det blir lite smått övermäktikgt...


Schyssta lökar

Det här måste vara den roligaste anonsen jag sett på länge...Jag tycker det är helt fantastiskt att en hendelsträdgård måste anordna en tjejkväll för att säkerställa att alla dess blomgalna män håller sig borta! Hujedamig om det skulle råka dyka upp ett gäng hanar där! Även om jag iofs tror att dom verkligen skulle uppskatta extraprsiet på lökar ;)

RSS 2.0