Semester - värt att fira!

Lagom tills kärleken skulle inleda sin semester, en vecka efter min tjuvstart, fick vi en sån där härlig sommardag med värme i luften, glitter i vattnet, måne och sol!
 
Mor och Fader vår bjöd ut oss till sommarstugan och jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att fira in dessa efterlängtade lediga veckorna med!
 
 

Svårt att sova

Tanken är att jag kan sova till ca klockan 8 idag för att sen utföra endel uppdrag under dagen. Klockan var före fem när jag vaknar och grubblar på alternativ till nya trädgårdprojektet, vilket nu resulterat i att jag omöjligt kan somna om.

Min gissning är att det går någon timme och sen sussar jag sött... gärna till klockan elva eller så!

En ny liten stjärna med bra smak

Under min första semestervecka passade jag på att boka in en träff med min käre vän Jossan. Det är över ett år (kanske närmare två...) sedan vi träffades och vi har inte ens setts sedan i oktober förra året.
 
Då möttes vi som hastigast på Sadens markén och den gången berättade hon att hon väntade sitt andra barn. Nu nästan exakt på Fannis 5-månadersdag fick jag alltså äntligen träffa dem!
 
Fanni verkarkar vara en tjej med god smak för i hennes vagns hängde denna
 
 
Dessvärre blev det inga bilder på sötnosen själv men jag hoppas på nya chanser i början av september då vi är bjudna på dopet =)

När man väl satt spaden i backen finns ingen ångervecka

Jag har övertalat kärleken att vi skulle påbörja grävarbetet i etaget bakom garaget.
 
Just nu är jag osäker på varför...
 
 

I slutet av regnbågen finns en skatt...

Jag har ca 8 garderober och kärleken har tre. Med anleding av det fick jag avslag på frågan om att jag skulle få ta över en del av hans utrymmen och därför ägnade jag förgårdagen åt att försöka få in alla kläderna i mina befintliga garderober.
 
För mig är det av största vikt att kläderna hängs in efter ett givet system där de sorteras efter typ, så som t.ex linnen, toppar, långärmat, shorts, kjolar och byxor.
 
Många i min närhet tycker att jag har (för) mycket kläder. Jag håller inte med, jag har ju aldrig något att ha på mig!


Avd. för linnen, kategori breda axelband
 
Uppdraget gick det inte så bra... tre högar ligger kvar som jag inte vet vart jag ska trycka in och helt slut på galgar blev det. Stackars mig va?

Sniglar och solbränna

Äntligen kom värmen även hit till Staden! Jag brukar inte vara den som propagerar för att ge sig iväg på resor under sommaren eftersom Sverige verkligen är fantastiskt så här års. Men faktum är att t.o.m jag hade börjat knorra lite om att faktisk ge sig iväg på jakt efter solen...

Jag har varit ensam hemma idag och ägnat mig åt sysslor i trädgården. Stapla ved, rensa ogräs. slappat i en solstol. Lite så.

Vedstaplingen och ogräsrensningen resulteradde dels i närkontakt med äckelsniglar och jag börjar fundera på om det ens är ett krig värt att föra och dels i en snygg bonnbränna efter brottarlinnet som jag hade på mig. Tiden i solstolen finns inga bevis för att den ens existerat.

sommarkväll

Med allt regnande nuförtiden får man njuta lite extra av de få vackra ögonblick som sommaren bjuder på!
 
 
 

Man kan aldrig få för mycket plats!

Förra veckan köpte jag ett par extra trådkorgar med skenor till skafferiet. Det fanns tre till salu men jag vågade bara chansa på att få plats med två till så vi åkte iväg och köpte dem för fyndpriset 50kr.

Några dagar senare skulle jag påbörja monteringen och upptäckte att det behövdes en speciell skruv som varken bygghandeln eller Fader vår hade att erbjuda så lite moloken mailade jag säljaren och frågade om hon möjligen hade några skruvar kvar samt att jag hade upptäckt en miss med skenorna. Vi hade fått tre för högersidan och bara en för vänster samt att det lilla plasthjulet saknades på en av dem. 

Säljaren plockade fram allt som hade hört till korgarna  så att vi fick titta och till min lättnad fanns massor med skruvar och även det saknade hjulet men istället för att byta det som var trasigt sa hon att vi gärna fick ta allting med oss :)
 
 
Igår hjälpte kärleken mig med att montera dit dom två korgarna som vi hade tänkt från början men nu på morgonen har jag gått och sneglat på den trasiga skenan och tänkte till slut att det vore väl märkligt om det inte skulle kunna gå att limma fast hjulet så får korgen glida över det istället för att rulla som det egentligen ska kunna göra.
 
Limtuben åkte fram och det hela slutade med att mina fingrar nu har ett lager torkat lim som inte går att få bort men viktigast av allt, hjulet sitter fast. På skenan!
 
 
Efter lite skruvande fram och tillbaka har jag nu lyckats klämma in alla tre nya korgar i skafferiet och även om det blev lite trångt så fick jag in två i den övre delen och den tredje i underskåpet.
 
Tyvärr tillåter inte kontruktionen på skåpet att den översta korgen kan sättas högre upp vilket jag annars hade önskat för att få lite mer utrymme mellan korgarna men det verkar ändå som att jag får in dom grejjer jag behöver så nu kör vi på det här ett tag!

Back to bed

Första dagen på semestern! Jag har just vinkar av kärleken som motvilligt drog iväg till jobbet men nu ligger jag nerkrupen under täcket igen med en bok redo bredvid mig ifall jag inte somnar om.

Godmorgon!

Solen strålat från en blå himmel och för kanske andra gången denna sommar har frukosten kunnat inmundigas utomhus!
 
 
En tyst och lugn stund (utan en enda granne som klipper gräs!) med en bok och ett stort lass solmogna smultron i yoghurten måste ju vara ett av de bästa sätten att starta dagen på!
 

Prisad varde Bergvärmen!

Förra helgen var vi ut en sväng till sommarstugan för att hugga upp lite ved som vi ska ha under vintern för att mys-elda i braskasetten. Eftersom regnet avbröt oss blev det ungefär en halv släpkärra med färdigkluven ved fick vi med oss den gången så nu är tanken att resten ska bli klart.
 
 
Detta är ju alltså bara för att kunna komplettera bergvärmen när det blir allt för kallt och för att kunna göra en stämningshöjande brasa då och då och mi oh my vad glad jag är att detta inte är enda källan till uppvärmning för så kul var det sannerligen inte att pyssla med detta!
 

supersöta men ganska onödiga prylar

Efter att jag lunchat med Syster idag tog jag en sväng över Staden och tittade in i ett par av våra jättemysiga butiker!
 
Swärdska huset fyndade jag det lilla "&-tecknet" men eftersom regnet verkligen öste ner när jag skulle gå så bjöd butiksinnehavaren kvar mig och ett par andra kunder på en kopp te =) Snacka om service!
 
 
Den lilla "silver"brickan har jag fyndat vid ett tidigare tillfälle för en ynka liten krona och efter att jag ställde ljuset och fågeln på den tyckte jag att det saknades något. Inne på Blomsterhandeln Solrosen hittade jag dett lilla vita hjärtat som får fylla tomrummet men jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att även köpa den lilla fågelholken trots att jag inte vet vad jag ska med den till ;)
 

Först ut - kvällens sista köp

Vi håller på att piffa balkongen så gott det går och en sak som vi känner att vi skulle behöva är någon typ av möbel, hylla/byrå/skåp/skänk där det går att förvara servetter, ljus och annat rassel som kan vara bra att ha i närheten när man sitter och njuter av sommarn (mohaha!!).
 
Vi har kollat runt lite när vi varit på loppisar och liknande och jag gjorde ett försök att lägga ut en efterlysning på köp-byt-sälj sidan utan någon framgång men så i morse hade en tjej lagt ut en byrå till försäljning och hon ville endast ha 100kr för den så jag slog till utan att ens fråga sambon!
 
 
Några små skavanker finns det på den men för övrigt är den i bra skick så detta kommer nog bli bra =)

Det är ju dock inte bättre än att det ena drar med sig det andra och nu är jag ju sugen på att hitta några bra korgar för att kunna hålla lite ordning på allt som kommer hamna däri men det kanske jag ska vänta med några dagar innan jag berättar för kärleken ^^

Ledig dag :)

Idag har jag varit ledig. En av få fördelar med att jobba deltid är ju såklart dessa lediga vardgar då man hinner kika runt i affärer, uträtta ärenden och stöka undan sådant som annars blir kvar till helgen.
 
Större delen av dagen har jag spenderat i Stadens centrum tillsammans med Syster. Delvis på hennes jobb och delvis över en lunch. Faktum är att jag fyndat en hel massa bra saker idag (dock ej skor! trots dryga två timmar i en skobutik) och eftersom jag är så nöjd hoppas jag att jag hinner lägga upp lite bilder under kvällen!

Slutspurten

Lite trött var jag allt när denna måndag tog sin början men med bara fyra skift kvar till semestern är det inte svårt att hitta orken att ta sig upp ur sömndimman. Tyvärr började väl inte arbetsdagen lika hurtigt som jag själv och jag har nu fått huvudbry som trolign inte kommer hinna redas ut denna veckan...
 
Efter jobbet har jag dock haft en mycket trivsam tillvaro tillsammans med sambon, middagen fick bestå av hämtmat och en härlig kvällspromenad har bidragit till att orken början komma tillbaka!
Förhoppningsvis har jag en stunds massage att vänta innan det blir tidig kväll för mig...
 
Så här efter att ha passerat 30 börjar jag finna mig i att somna tidigt och vakna i ottan =)

Sökes: Hemnes bänk med förvaring

Jag skulle så väldigt gärna vilja få tag på en sådan här bänk (eller i alla fall något snarlikt)
 
 
Tips?!?
 
 

Mina fynd!

Här kommer det utlovade inlägget om mina fynd från Gekås i Ullared, jag spenderade inte alls lika mycket pengar som jag befarat att jag skulle kunna komma att göra men iofs valde jag att avstå från inköp av några saker som jag väl kanske egentligen har haft tankarna på så visst hade det kunnat dra iväg hur långt som helst ;)
 


En hel del kläder hittade jag (som om jag behövde mer att pressa in i garderoberna) men om jag ska nämna ett par saker som jag känner mig extra nöjd med så får det bli:

Bästa planerade inköp: Två olika typer av spritsar md tillhörande tyllar för lite större dekorationer och två stycken fasadfjärilar
Bästa oplanerade inköp: Väggprydnaden för utomhusbruk i form av en sax som även har fyra små krokar.
 
Till allt detta kommer en hel del annat rassel och när jag packade upp sakerna och visade för kärleken blev han faktiskt lite avis på endel saker sa "Vi kanske skulle ta och åka dit?!" Älska honom =)
 

Helgen som regnade bort

Förra helgen var svärmor här på besök och vi hade hoppats på lite uppehåll och möjlighet till uteaktiviteter. Så blev det ju inte utan större delen av tiden hon var här fick spenderas inne i skydd från regn och rusk så speciellt mycket bilder blev det inte men här kommer i alla fall ett litet urval.
 
 
 

Mitt lilla smultronställe

Sedan ett par år tillbaka har några smultronplantor valt att breda ut sig intill altanen och i år har det kommit en hel del bär på dem! Tyvärr verkar avsaknaden av sol göra att det gå väldigt långsamt innan den röda färgen vill infinna sig så än så länge får de, från min sida sitta kvar, hur skatorna resonerar är jag dock inte lika säker på...
 

Mäktigaste rabarberpajen

Inför förra helgens besök kollade jag runt lite på jobbet för att se om någon hade rabarber till övers och jag fick ganska snart erbjudande om att åka och hämta i en kollegas trädgård. Väl där fick jag även med mig ett recept på en typ av paj som jag inte tidigare gjort och till fikabjudningen med mina föräldrar och svärmor gjorde vi ett första test.


Skillnaden mot den vanliga smulpajen jag brukar göra är att denna har en vanlig pajbotten men är fylld med en smet som påminner lite om den man gör till sockerkaka. Riktigt god tyckte jag men väldigt mäktig!
 
Skulle det vara någon av er som har rabarber över får ni väldigt gärna höra av er, jag tar tacksamt emot!
 
 
 

Om min tjocka mage

Idag fick jag frågan från en av damerna som jag jobbar med om jag är gravid eftersom det har förekommit lite snickesnack bland mina fd. arbetskamrater på 'hemmet' om att så skulle vara fallet och de säkra källorna till detta ska bestämt ha avisat alla inflikningar om att det är den ordinarie tjejen på tjänsten där jag jobbar som väntar barn med argumentet att man sett det på min mage när jag varit på affären.
 
Så tacksamt just när jag börjat få fart på min viktnedgång och kan mäta nästan två centimeter mindre i midjan!
 
 
Törs man fortsätta använda favvo klänningen?
 
 

Kort vecka - lång väntan

Det här blir en tredagars arbetsvecka för min del och om det inte var för att gårdagens ledighet föranleddes av att svärfar gått bort hade det känts helt och hållet trevligt, men det och med ytterligare en hel vecka kvar efter denna innan semestern kan ta sin början känns det ganska tröstlöst.
 
Kanske kommer solen och i så fall känns det helt klart värt all väntan!

Vy af Ljusnaren

 Det är lite gråtråkigt väder i Staden idag. Ett loppisbesök och en tur för att visa upp det gamla virkeslagret vid sjön Ljusnarens strand som numera inrymmer en operascen är vad vi har åstadkommit under förmiddagen, men fortsättningsvis känns det som att vädret bäst lämpar sig för inneaktiviteter...
 
 
 
 

Sånt man gör för att ställa sig in hos svärmor - del 2

Duk på bordet!
 

Rykande färskt?

Kärleken har tagit med sin mor på en biltur för att visa henne vart han jobbar och lite sånt. Jag har valt att stanna i hemmets lugna vrå med tanken att förbereda för lunchen och eftermiddagens fikabjudning då jag har för avsikt att bjuda på rabarberpaj.
 
Jag tror att det kan vara en bra uppdragsfördelning med tanke på hur det såg ut (för att inte tala om hur det luktade, och fortfarande gör) igår när det skulle bullas upp till kaffet!
 
 

Sånt man gör för att ställa sig in hos svärmor

Det städas hejvilt i Borgen inför svärmors första besök i Staden.
 
Skönt ändå att veta att hon inte är typen som har med sig vita bomullshandskar =)

Kyrkråtta

Eftersom kärleken aldrig varit in i Stadens kyrka passade vi på att gå in och titta där när vi var ute på kulturglimtar i helgen som var. Vi har en stor och vacker gammal träkyrka som för några år sedan röstades fram till Sveriges vackraste i någon veckotidning och om jag har förstått rätt pågår någon slags radioomröstning där den finns med bland de fem toppkadidaterna.
 
Det ser dock inte bättre än att man börjat få problem med skadedjur som börjat ta sig in i den anrika byggnaden. eller vad tror ni?
 
 

Rakryggad

Hade ett återbesök hos min sjukgymnast idag och fick lära mig lite nya saker igen. Till exempel visade hon hur jag ska ställa in sadeln och styret när jag cyklar... Rätt pinsamt att vara 30 år och inte ha koll på det ;)
 
Förutom att gå  igenom hur jag ska träna för att slippa få ont i kroppen har vi även jobbat mycket med kroppshållningen. En viktig sak för mig att tänka på är att hålla tillbaka huvudet lite och tipset jag fick för att göra rätt var att det skulle formas en dubbelhaka!
 
Tack och lov skulle den försvinna i takt med att hållningen blev bättre och man kan ju alltid hoppas!

The point of no return

Efter några klargöranden på frågor som jag haft angående jobbet har jag idag bestämt mig för att tacka ja till erbjudandet jag fått och detta innebär nu att jag inte kommer att återgå till min tjänst som undersköterska på ett helt år. Det innebär också att jag måste ge upp det som fått mitt hjärta att glöda.
 
Det är inte utan att jag är lite rädd för vad detta kommer att föra med sig men det känns ändå ganska skönt att jag vågat satsa på något okänt och jag hoppas att det är en investering i mig själv.

En glimt av klokhet

"Det man kan är ingen konst"

Ny vecka

Endast några få timmar återstår av söndagen och imorgon ska jag lämna mitt svar på erbjudandet om jobb som har fått. Jag har inte hunnit grubbla nämnvärt men argumenten åker som i en bergochdal-bana där förnuftet och känslorna sitter i varsin vagn.

Kanske spelar det egentligen inte så stor roll vad jag beslutar mig för mig för, utan det viktigaste är nog ändå är ATT jag väljer och att jag förhåller mig på ett proffsigt sätt till mitt egna val.

Som om det skulle vara lättare för mig då =)

Kulturglimtar 2012

Ett väldigt trevligt arrangemang här i Staden är "kulturglimtar". Upplägget är att de som ägnar sig åt konst, hantverk eller kultur i någon annan form skapar små miniutställningar runt om i hela kommunen. Vissa har utställningen hemma i garaget, i trädgården skyddad av ett partytält eller i en lånad lokal. Alla deltagare finns presenterade i en liten folder där de blivit numrerade och utifrån en karta i kombination med tydliga skyltar längs vägarna får man som åskådare åka runt och titta på det som man finner intressant.
 
 
Störst intryck på mig gjorde besöket hemma hos en fotograf som förutom att ställa ut foton på traditionellt sätt, upphängda i ramar på väggen, även hade ställt iordning en liten promenadslinga genom skogen där diverse installationer fanns att titta på men också, som ni ser på ett par av de små bilderna, fotografier mitt ut i det fria!
 
Förutom det positiva överaskningsmomentet var även rundturen i min gamla lågstadieskola (som numera är skolmuséum och vandrarhem) ett riktigt roligt inslag! I den röda byggnade på bilden i collaget fanns slöjdsalarna när jag i slutet av 80-talet började i skolan. Nostalgi!!!

RSS 2.0