Bad hair day

När håret inte är tvättat sen Sundsvall brann, tiden inte räcker till för att hinna få det gjort och torrschampot är slut för länge sen.

Då är man lycklig över att bo i en hattstuga!


Imorgon åker jag till Örebro för att för sista gången tentaplugga med två av favoriterna i klassen. Att det är sista gången vet jag eftersom dom båda ska hoppa av utbildningen och ta sig an nya utmaningar. Jag kommer verkligen sakna dem och fler med dem som också/troligen kommer att avsluta programmet. Att fortsätta utan dom jag kommit närmast känns tråkigt och jag börjar bli trött på att alla som jag tycker om försvinner ifrån mig...

Färgbomb

Körsbärsträdet har redan tappat alla vackra blommor, men då tar äppelträdet över med sina ljust rosa blommor.


Och som vi vet, färgmatchning är allt!

Under förmiddagen packade jag upp och sorterade en hel påse med dukar från mormor.


Ibland tänker jag att det skulle vara roligt att lära mig virka och visst, för nöjes skull kan jag ju göra det. Men att jag behöver en duk, det kommer aldrig vara anledningen!


Försmak av sommaren

Den här veckan är det tentaplugg som gäller, men efter förrförra veckans misslyckande på gräsklippningsfronten var det hög tid att få revansch! Det gick sådär... jag har ju lärt mig hur jag ska göra, men det uppdagades att jag saknade rätt verktyg för att lossa på tändstiftet så pappa fick göra en utryckning.


Till slut löste sig allt och nu är Borggården respektabel igen! 

På eftermiddagen började det regna och åska så jag tog en filt med mig ut på balkongen och vilade lite till mullrandet.


När jag var tvungen att gå in till skolböckerna passade Tea på att njuta av värmen.Det var riktigt kvavt på kvällen, men jag tog mig ut för att röra på dököttet och vilken härlig kväll det var! Och va bra (med mina mått mätt) det kändes att springa! Att glädjas åt det lilla

Dagen började riktigt uselt! Jag hade laddat för årets första gräsklippning men trots att pappa fixat iordning en gräsklippare som funkar prima, fick jag inte igång den.


Fick börja med att ringa Fader Vår för support och informerades att det va en grej jag skulle hålla i när jag röck igång den. Så jag provade igen, men lyckades inte för det. Besviken fick jag ställa in klipparen igen och hann inte mer än innanför dörren innan ångesten tog sitt grepp om mig. En total härdsmälta blev ett faktum.

Ja.. så här är livet nuförtiden. Det behövs inte mer än en krånglade gräsklippare för att känslan av att vara värdelös tar över mig helt. Idag kan jag alltså inte stoltsera med att visa mig händig, men jag är stolt över att jag tog mig samman och efter "bara" ett par timmar var jag på benen igen. Så kan också en seger se ut.

Hängde upp nya gardiner i matsalen under kvällen, men blundade i vanlig ordning för hur skitiga rutorna är. Man kan välja att se på annat istället.
Körsbärsträdet som står i blom till exempel!!


Kitsch från Skilns

När syster satte igång att rensa ur sitt nya torp var jag såklart tvungen att övervaka processen. Endel saker fick jag henne att behålla, endel saker räddade jag från sopsäcken med löfte om asyl hemma i Borgen. Däribland ett par små "dukar" i plast!Jag vet inte vad det heter på riktigt, men dom påminner om sånna där tårtunderlägg av papper som man kan köpa även nu för tiden. Men av ganska mjuk plast alltså..

Perfekt för balkongen tycker jag!

Är ju hemma den här veckan och får verkligen stålsätta mig för att inte släpa fram gardiner och filtar på balkongen. Nästa vecka ska det enligt yr bli sex grader igen och därefter finns inga garantier att det inte kommer en höst-storm på besök igen, då vill jag inte ha en massa uteprylar att hålla koll på.

Måla!

Det fina vädret gör att jag känner ett växande behov av att kunna använda ytterdörren på bottenvåningen och det i sin tur innebär en växande irritation över tapetbordet som blivit stående i hallen.

Bordet ska få agera arbetsbänk när jag målar garderobsdörren men det har liksom inte blivit av. Förrän idag.


Första strykningen bara och om den klargröna färgen ska täckas helt kommer det behövas minst två lager till!

Men vad gör det, nu är jag ju på gång!

Sommar i maj

Termometern på Borgens skuggsida har visat 24 grader idag! Jag har härjat omkring en stund bland det mer eller mindre ruttna veden bakom garaget. Därefter åkte jag med Brorsungen och hans föräldrar ut till sommarstugan för att njuta av både besbismys och sol!


Väl hemma igen, frammåt kvällen, gick luften ur mig och nu har jag blivit sittande med en drick på balkongen.


Hur har din dag varit?

Ut med det gamla

Tog sällskap med Brorsungen och hans mamma upp till huset i skogen där det var febril aktivitet då det gamla köket skulle riva ut.


Det är något mycket tillfredsställande att kliva in ett rum som står redo för förvandling. Känslan av tusen möjligheter i kombination med rummets egna bestämda uppfattning om hur det vill formas. Det blir sannerligen en fröjd att se det färdiga resultatet här!

När allt känns fel

Idag känner jag mig som en väldigt ynklig Elis, vid flera tillfällen har jag känt mig tillrättavisad och förminskad. Kanske inte helt och hållet en rättvis känsla men när det upprepade gånger känns som att man gör fel, är fel, tycker fel och säger fel så tar det liksom över...

Mitt barnjag är ofta närvarande, på gott och ont kanske? men just idag är det inte av godo!


Lilla huset i skogen

Igår hämtades jag av mamma och fader vår för vidare färd mot Syster nya hus. Jag har inte sett det förut så det var hög tid för ett inspektionsbesök!


Jag passade på att "plantera" lite blommor vid husknuten, det är viktigt med ett trivsamt intryck tycker jag 😊 och vi blev bjuda på en värmande kopp kaffi.

Nu ser jag med spänning fram emot att se omvandlingen som ska ske, först och främst på insidan! Och även om jag är lite avundsjuk på alla mysiga detaljer som kan fixas till så måste jag inse att jag nog bor bäst som jag gör ännu ett tag till och får lägga diverse dagdrömmar om ett nytt slott på hyllan...

RSS 2.0