Äras den som äras bör...

Jag har haft två riktigt kämpiga dagar på jobbet men när jag loggar in på facebook ser jag den här statusuppdateringen
 
 
 
 
Det är ett rent helvete att det finns så stora brister i verksamheten som jag tillfälligt tagit över ansvaret för och jag kan inte för mitt liv förstå hur det har kunnat få bli så här. Men det är ett faktum och tyvärr räcker jag inte riktigt till för att kunna trolla allt till rätta så snabbt som jag skulle önska och det smärtar mig. Men med lite positiv energi då och då så orkar man plöja sig igenom mer än man tror...
 
 
 

Delicatobolls-kaka

Jag har blivit lurad!
 
Den här kakan innehåller enligt uppgift en "spröd" havrekaka och jag tyckte tyvärr att den var mer hård än spröd.
 
 
Till saken hör ju även att en delicatoboll inte innehåller någon kaka alls, varken spröd eller hård. En delocatoboll är bara sjukt gottig och det är inte den här kakan. Falsk marknadsföring!
 

Vi duschade ju bara

I fredags drog jag mitt första kort från alla hjärtans-dag spelet och igår skred jag till verket...
 
 
Att vi duschar hör dock till vanligeheterna här i Borgen, så på fredag visar det sig om han kopplat ihop det spelet. Än så länge är jag inte helt hänförd av dom olika uppdragen, men jag väntar med spänning på fortsättningen!

Vi orkade!

Taket är målat!
 
Förhoppningsvis för sista gången men tyvärr är jag skeptiskt fram tills resultatet är ett faktum.
 
En av väggarna är täckt med väv och om det inte ramlar ner tills imorgon så kör vi nog vidare på de temat såvida Mr. T inte måste jobba över. Hoppas inte!

Fröken ordningsam tröttnar på struktur

Arbete i hallen har fortgått under dagen. Dock inte med så stora framteg som jag hade hoppats... Taket är målat för andra gången men tyvärr räcker det inte. Mer färg måste köpas in och kanske hinner (läs; orkar) vi rolla det imorgon kväll igen.
 
Dessutom skulle vi göra ett första test med väggarna, men det är bara att inse att färgen inte kommer täcka tillräckligt för att det ska bli snyggt...
 
 
Kanske hade det funkat om tapeten suttit så bra att vi kunnat måla direkt, men nu har vi varit tvugna att dra bort på vissa ställen så där spacklet finns blir ytan slät och det funkar inte ha det ser olika ut så det måste upp någon typ av väv som jämnar ut ytan.
 
Ett steg fram och två tillbaka, känns det som!

Hantverkarna

Det är ju inte bara jag som pysslar med renoveringen av hallen utan till min hjälp finns dessa två
 
Klätterapan, som fått allt arbete i trappen på sin lott
 
och lilla projektledaren som inte är rädd för att lorta ner sig

Torktider och hungriga magar

Vi håller på att fixa för fullt i hallen och förhoppningsvis har jag lite nya bilder att lägga upp ikväll, men just nu väntar vi på att spacklet ska torka på väggen vid trappen och att klockan ska bli mellis.
 
Lite dålig tajming kan tyckas...

En ganska bra dag

Har varit i Örebro på möte för jobbets räkning och förutom ca en halvtimme där jag höll på att tröttna ur rejält på allt tjat så var det riktigt okej.
 
Efteråt lunchade jag med en kär gammal bekant från min tid som förtroendevald och senare på eftermiddagen tog jag tåget till Ludvika för att både shoppa lite färg till hallen och hälsa på mormor och morfar. Nu är vi åter hemma i Borgen, räkmackor står på kvällens meny men sen blir det nog sängen ganska snart!
 
Äntligen fredag!

När nöje blir nytta

Har spenderat nästan hela arbetsdagen med att räkna kalorier och på den fronten ska fasiken ingen komma och säga att jag inte är kompetent nog!
 
Till och med dietisten imponeras av mig när jag rabblar livsmedel och både dess vikter och eneriginnehåll som ett rinnande vatten ^^

Innovation i väskbranchen

Tygväskan som kan göras om till ryggsäck är här... Tada!
 

Mat i mängder

Tog med mig några kokerskor från jobbet och åkte på en matmässa i miniformat som tre av mina kollegor i länet har ordnat.
 
Visade bilden nedan för Mr. T som genast utbrister
- Meh! har du tagit kort på massa kakor? Sånt där imponerar inte på mig, jag tycker inte att det är gott.
 
 
Så med det kan vi alltså konstatera, han gillar inte sånt som är sött och där har vi väl kanske anledningen till att han valt att leva tillsammans med mig...

Att inte leva i nuet

Vi håller på att planerar för en liten semester längre fram i vår och jag bara inte låta bli att drömma mig bort emellanåt, det måste man väl få?

That 70s show!

 
Nu har vi äntligen börjat med renoveringen i hallen och så här såg det ut innan vi började
 
 
Fortsättning följer!

Ett kärt återseende

Vi har haft många planer för dagen och det återstår att se hur många som förverkligas, men något som vi redan hunnit göra är att ta en promenad.
 
Det blev dessvärre bara en kort sådan för längs vägen kom vi på att vi skulle bygga en snögubbe. Minns inte när jag gorde det senast, men roligt var det i alla fall... och snygg blev den ju också!
 

Hjärtedagen i bilder

Nu måste jag ju avslöja vad det är för något som jag har köpt till Mr. T och som han nyfiket fått vänta på i flera veckor!
 
Jag ville ge honom (oss) något som skulle vara längre än bara en liten stund när man får presenten och därför blev det ett slags spel med skrapkort för "honom" och för "henne" där man skrapar ett kort i veckan och får ett romantiskt uppdrag att utföra.
 
Egentligen ska resultatet vara hemligt, men denna gång kikade vi bägge två och det blev jag som drog vinstlotten =)
 
 
Vi kommer skrapa på fredagar så innan nästa vecka kommer jag alltså få en egen kväll där mina önskningar ska tillgodoses! ^^ Visst hade det varit roligare om jag inte hade vetat om något, men det spelar ingen roll den här gången.
 
Däremot känns det inte lika kul att veta hur stor sannolikheten är att detta kommer slå tillbaka på mig själv förr eller senare, haha! goes around, comes around ;)

My little Valentine

Idag fick jag besök av den här, svårfotade, men charmige lille killen på jobbet. Hjärtegullig =)
 

Hjärtliga planer

Imorgon är det alla hjärtans-dag och vi ska bara ta det lugnt! Kärleken ska få sin (läs våran) present och vi ska äta god mat framför en mysig brasa. Kan hända att det faktiskt är ett alldeles ypperligt tillfälle att öppna flaskan med alkoholfritt bubblande vin som  jag köpte för en tid sedan?!
 

Tunga tankar...

Det här med träningen börjar faktiskt gå riktigt bra... jag har äntligen köpt löpbandet som jag tjatat om i flera månader och hantlarna ger helt nya möjligheter till styrketräning MEN...
 
idag är det "fettisdagen" och jag har ätit en semla. Den va riktigt god och jag hade en lång överläggning med mig själv innan jag bestämde mig för att faktiskt ta den. Men så infinner sig stunden på kvällen när dagens energibehov är fyllt trots att det återstår många timmar innan det är läggdags.
 
Jag fattar ju att det här bara är jadda jadda, men kan ändå inte rå för att det känns så trist ibland.

Jag är så arg på mig själv för att jag inte lever hälsosammare.
Jag är arg på mig själv för att jag alldeles för lätt ger efter.
Jag är arg på mig själv för att jag är så lat
 
och mest av allt är jag arg på mig själv för att jag vet allt det här och ändå in lyckas!

Vårkänslor

Vackra vinterdagar i all ära, men vi är nog många som börjar längta efter ljuset och värmen vid det här laget! Här är i alla fall en som gör det...
 

Grattis - Lovely sis

Grattis på födelsedagen älskade syster!
 
Saknar dig...
 

Golv

 
Funderingarna gällande hallen kvarstår och idag har vi ägnat oss åt valet av golv. Eftersom man komemr att gå in med skor på golvet så behöver det vara ett slitstarkt material och för att det inte ska "klappra" så mycket är vi inte på att välja vinyl.
 
Vi har näst intill bestämt oss för att det ska bli ett mörkt golv och eftersom det angräsar till andra rum vi funderat på vad som är snyggat ihop med dom andra materialen.
 
 
Här syns köksgolvet och eftersom det är rutor så känns det bra att välja ett enfärgat golv till hallen. Vi har tagit hem två provbitar och måste nu fundera över vilken nyans som är bäst. Dessvärre verkar ljuset ta fram färgerna på lite olika sätt från olka håll för så här ser det ut från köket sett
 
 
Därtill är det golvet i matsalen som vi vill passa ihop det med och på bilden under ligger bitarna lika som på den översta...
 
 
Vi är ganska säkra på vilken vi ska välja, men självklart är jag nyfiken på era åsikter!
 

Tung shopping

Har kompleterat gym-utrustningen med en uppsättning hantlar! För mig är det fullt tillräckligt med det som ingick i paketet som jag köpte, men Mr. T ville lägga till ytterligare vikter och det fick han väl, men han fick banne mig bära ut dom från butiken själv också =)
 
 
Imorgon kör vi första passet och då får vi se om vi kan samsas om grejjerna eller om vi måste åka tillbaka och köpa ytterligare två hantag.

Väggar

 
Vi håller på att planera för renovering av hallen här i Borgen och det är tusen saker som måste bestämmas. En av dem är hur vi ska göra med väggarna, färg eller tapet?
 
Vi vill ha väligt ljust eftersom det inte finns några fönster och dom bruna tapeterna som finns nu har verkligen bevisat hur murrigt det blir med mörka tapeter. I våra funderingar på "ljust" har det alltid slutat med vitt och vi funderar på att ev måla en vägg, vid trappen, och tapetsera dom andra.
 
Det är bara det att "dom andra" väggarna inte blir så mycket till vägg och tapeten skulle knappt synas så vi är tillbaka på ruta ett. Kanske borde vi tapetsera även vid trappen?
 
Skillnanden i pris är dock ganska stor... måla för ca 300kr eller tapetsera för ca 3000?!
 
 
Tapet alternativ 1, sååå himla fin med lite glansigt mönster varvat med samma mönster i struktur, eller alternativ 2
 
 
En lite enklare variant, men med mer mönter, dock fortfarnade väldigt "vit".
 
Vad tycker ni? Är det värt att satsa på tapeter trots att det "bara blir vitt"?
 
 

Hälsning eller skryt?

Blev så glad idag när jag hämtade posten på jobbet och fick se det här vykortet!
 
 
Det kommer från en  fd. anställd som slutat under min tid som tf. chef och nu njuter hon av sin ledighet. Det behövs verklign inte så mycket för att sätta mitt hjärta i gungning för en liten stund och med tanke på hur kämpigt jag många tyckt att det varit många gånger, så trotsar det här vinterns minusgrader och värmer långt, långt inne i mitt hjärta!

Nedräkning

Körde ett pass på löpbandet när jag kom hem efter jobbet och när jag sprungit klart den tid som jag hade bestämt mig för tänkte jag att 'om det blir en bra låt så fortsätter jag springa'.
 
Och vad får jag höra om inte The final countdown!!!
 
 
 

Tröttmössor

Torsdag ska ju egentligen innebära städning, men här i Borgen tyar vi inte ens att försöka  hålla undan den värsta dyngan utan har i snart en timme väntat på att få krypa ner under täcket och ta kvällen.
 
Klockan är 20.00 och nu ger vi helt enkelt upp!
 
Kul liv...
 
 

Allicen's matkasse

Vi börjar bli proffs på att handla mat!
 
Att vara proffs innebär ju egentligen att man får betalt för att göra något, men med våran kostnadskurva kan man ju "i princip" säga att det är vad vi får.
 
Vi har gått all in för att styra upp matsedeln här hemma och att strikt veckohandla utifrån den planen, inga småinköp däremellan så med god planering och koll på vad som redan finns hemma låter inte resultatet vänta på sig...
 
Innan vi börjad låg veckoinköpen på allt mellan 500 och 1000 kronor, inte sällan i överkanten på den skalan
 
För fya veckor sedan; ca 400kr

För tre Veckor sedan; ca 400kr

Förra veckan; 288kr
 
Idag 278kr!!!!
 
 

Onsdagsmys!

Igår fick jag hem en trött och lite smått irriterad hane efter fyra dagars bortavistelse, två av dem på kurs med jobbet.
 
Jag gav honom middag och efter en stunds tv-tittande fick han bädda ner sig.
 
Vet inte om irritationn grundade sig i att han kom hem till mig eller inte, men till ikväll har han i alla fall utlovat en myskväll så jag hoppas på att så icke var fallet.

Alla Tiders Tages

Tog med mig mamma och en av mina kollegor till en nyöppnad restaurang på lunchen. På menyn stod purjolökssoppa, fyllda papprikor, schnitzel och inte mindre än tre olika efterrätter!

Lite förvånande var dock att det var väldigt lite folk där, trots att det annats brukar vara många som passar på att besöka nyöppnade ställen.
 
 
Hoppas dock att den trenden vänder för det vore toppen om stället kunde få chans att finnas kvar!
 
 
 
 
 

Tillfällighet?

Det är ju mycket märkligt att sambon aldrig är hemma när det är dags att skotta blötsnö från Borggården!

first impression last

Det känns ju toppen att Bror informerar om när han tänker ta med sig nya bekantskaper på besök hem till mor och far. Mjukisbrallorna och den 20år gamla farfarströjan var väl en sak... men att håret inte blivit tvättat på typ en halv vecka och låg på minusskalan vad gäller både volym och styling känns ju verkligen jättekul!
 
 
Well well... det finns ju verkligen förbättringspotetial tills nästa gång.

Dagsverket

Ännu ett arbetspass med avverkning vid sommarstugan har genomförts. Allt var perfekt, förutom att inte Mr. T var hemma och kunde vara med oss!
 
 
Träd fälldes, korvar grillades och kinderna rosades. Precis som det ska vara!

mini-repris av julen

Igår kväll bestod fredagsmyset av julmys i miniformat. Musten, som jag glömt skriva om tidigare, kändes lite fylligare än vanlig julmust som jag annars köpt och även om det är i senaste laget att rekomendera den typen av produkt, så föll den mig verkligen i smaken. Vad gäller chokladen känns det överflödigt att kommentera!
 

Dagens shopping

Vet precis vad jag ska göra i helgen =)
 
 
 
Det är så jäkla kul att springa! Så kul att jag redan hunnit testa "nödstoppet"... att armdansa med snöret framför sig gick visst inte alls för sig!
 

Pros and cons

Dagen började riktigt bra men så hände en grej som gjorde att humöret gick ned som solen. Det retar mig och jag försöker tränga bort dom tråkiga tankarna med annat som är mycket roligare!
 
Ett samtal med mormor, vägledning från en person som är både vän och kollega, längtan efter mannen och sist men inte minst tankarna på en efterlängtad pryl som jag ska köpa ikväll...
 
Ni ska få se =)

RSS 2.0