Dagens roligaste. Hittills.

Det blev ingen träning för mig idag eftersom det inte fanns någon där när jag kom dit :( men jag fick iaf en skön morgonpromenad och det är inte dåligt det!

När jag kom hem passade jag på att kolla mailen och idag hade jag fått ytterligare en Sifo-undersökning, denna gången handlade den om hår och hårprodukter.
Det måste för övrigt vara den längsta undersökningen jag deltagit i, för det tog banne mig närapå en halvtimme att gå igenom all frågorna och det är en av dessa som rubriken syftar på.

Nämligen den som löd 'vem av följade män tycker du har vackrast hår?' det fanns ungefär 10-15 alternativ och jag blev genast trött eftersom jag inte har en aning om vilken man jag anser ha snyggast hår. Men så fick jag se alternativet; E-Type!

och jag vara bara tvungen :P

Dagen

Vaknade lite tidigare än tvunget idag, men då hinner jag ju slösurfa en stund så det känns ju | toppen |. Om en liten stund ska jag stega iväg för ett träningspass, jag har fuskat i snart två veckor så nu är det hög tid att jag skärper till mig! inte sant?

Under eftermiddagen ska jag träffa främlingen igen och efter det blir det antingen en date med Ängeln och Ärtan eller så tar jag sällskap med mamma hem.
Var ganska trött igår kväll och mina ben, eller mest det ena, värker konstant så det skulle vara skönt att få en hemmakväll där jag kan pyssla lite i min egen takt.

Nåväl, det visar sig vad som händer :)


mer osvenskt...

När jag skulle hem från Örebro idag steg jag på tåget på Södra stn och när vi stannade på Centralen var det en tjej som kom och satte sig bredvid mig.

Det är ju så man gör när man åker tåg och det är mycket folk.

När vi sedan åkt ungefär halvägs tittade jag mig omkring i vagnen och kunde se att i stort sett alla platser på motsatta sidan var lediga men  tjejen satt fortfarande kvar.

Varför gjorde hon så mot mig? :(


Brasiliansk

Jag har varit på utbildning idag och när det var dags för lunch gick vi iväg till en av mina favorit restauranger, där vi kunde välja mellan lite olika rätter.
De flesta av oss valde kyckling och under tiden vi satt och smaskade i oss av den supergoda maten stoppar en person i vårt sällskap en servitris för att fråga vart kycklingen kom ifrån.
Det kunde hon såklart inte svara på men efter bara en kort stund (plus för god service!) kom hon tillbaka och meddelade

Brasilien!

Nu är jag av den åsikten att om maten smakar bra och man är hungrig så äter man. Om jag lämnar maten har ju gullefjun mött ett fruktansvärt öde till ingen nytta och det blir ingen lycklig av.
Däremot kan man ju försöka ta ställning innan nästa gång, att vara en medventen konsument och jadda jadda.

Så tycker jag. För let's face it, hur många hade ätit där om det stått

- Ugnstekt Kyckling från Brasilen, serveras med sås av soltorkade tomater
- Sallad med färska räkor, handskalade av barn i Vietnamn
- Raggmunk med löksås och fläsk från elchockade svin

Jag bara undrar...


Det här är inget inlägg

Tänkte bara logga in och skriva att jag inte kommer uppdatera bloggen nått idag, hehe! jag har gjort massor med viktigheter idag men eftersom jag tänkt fixa lite bilder så känns det inte lönt att skriva nått om det ikväll...

Istället blir det byte av handväska och sen sömn, jag måste ju vara pigg när jag ska på utbildning imorgon :)

Hoppas att ni har det bra!

Blingbling

Idag på eftermiddagen tog jag en promenad hem till mina föräldrar för att låna symaskinen och kanske äntligen kunna få upp nya gardiner i köket.
Känner att det börjar bli dax att ta ner vintergardinen och ersätta med nått lite vårigare, till min stora lycka visade det sig att jag köpt så mycket tyg att det räckte både till köksfönstret i Borgen men också till mammas fönster så i utbyte fick jag syhjälp dirket på plats! och om det inte varit för det är det osäkert om jag varit klar i detta nu :S

Hur som helst, gardinen ligger kvar i påsen och jag måste stryka den innan det kan bli någon upphängning men något som däremot är klart för redovisning är den nya tvålpumpen med bling :) Egentligen skulle den vara till badrummet men eftersom det inte passar med svart där inne så får den stå i köket... och det går ju bra det med!


Long time...

Nu är det riktigt länge sedan jag skrev något här, det har inte funnits så mycket tid och lusten har hållt sig undan ett tag.
Jag har varit på en Ålands-kryssning och kom hem från den igår kväll, ganska trött om jag ska vara ärlig och när jag somnade i en "Let's Dance" paus insåg jag att det bara fanns en väg att gå.

Känner mig fortfarande lite trött i ögonen men för övrigt är jag pigg (än så länge) och dagen kommer nog att ägnas åt att komma ifatt med lite som jag ligger efter med.
Sånt är aldrig kul! Det finns ju en anledning att man prioriterar bort vissa saker och det är mycket sällan den är att sysslorna är på tok för roliga för att utföras direkt.

Hur som helst, nu är det lördag och det gäller att ta vara på det innan en ny ganska fullplanerad vecka drar igång!

Vad ska du göra idag?

Sånt jag vet och sånt jag vill

Att säga att jag inte orkar med det här är att fara med osanning. Man gör ju det. Orkar.

Att säga att jag inte vill vara med om detta är dock att vara brutalt ärlig och jag önskar, önskar runt i ring att allt det här inte skulle hända just nu.

Jag önskar att vissa kunde se bakom allt det som finns utåt och se mig istället.
Jag önskar att främlingen som inte behövde mer än se på mig för att konstatera att jag gett upp om att människor ska bry sig för länge, länge sedan har fel.

Men så verkar icke fallet.

Matta

Ända sedan köket blev renoverat har jag velat ha en matta dit och jag har haft min bestämda uppfattning om vad jag skulle vilja ha. Nämligen en rund, ca 140cm i diameter, helst svart men grå går också bra. Det ha dock visat sig vara svårare än jag kunde tro att hitta en sådan matta och jag har haft hem den ena efter den andra utan att bli nöjd... är det inte ett mönster i den som ser konstigt ut mot golvet så är det fel material.

Men så hittade jag en ca 130cm 'bred' matta på rusta som fanns i både svart och grått. Min beslutsångest blev ett faktum men mamma tvingade mig att ta den grå och jag konstaterade att det fick bära eller brista.


Först tyckte jag att den var lite för liten men efter typ första storkoket insåg jag fördelarna med att ha lite 'spillmån' så att säga.
En som däremot inte sett ett enda fel med mattan är lilla Tea... hon konstaterade ganska snabbt att man både kan gosa, äta och sitta på den för att filosofera om man känner för det.


Mot Mellanstaden

Idag ska jag göra ett besök i Mellanstaden. Det finns flera olika anledningar till att det lockar just idag och en av dem är att jag ska träffa Ängeln och Ärtan!
Ärtan är visserligen stora killen nu och jag har inte träffat dem sedan dopet för en evighet sedan så det ska bli riktigt kul.

Sol och vackert är det ute idag också, så kanske tar vi några promenadsteg över stan så jag kan kolla om jag ser några kläder som jag kan tänkas vara i behov av, men det är bara en bonus i så fall =)

snabba cash

Ikväll har det varit bio i Staden och den här gången visades 'snabba cash'. En film som jag bara hört talas om i förbigående men som jag, när jag fick veta att den skulle visas, tänkte jag ändå att det kunde vara värt att gå på....

Det var det inte.

Inte ens fast man fick se Kinnaman utan backslick. Nä, då är det mer nöje att grotta in sig i garderoben för att hitta nått lämpligt till 'rensa i röran'. Så kan ni ju tänka själva hur illa det var...

Änglapresent

Igår visade jag ju en bild från alla-hjärtans-dag och nu kom jag på att jag inte visat presenten som jag fick av mamma!


Om jag förstod det hela rätt hade hon köpt den här lilla ängeln (?) av en arbetskamrat som antingen gjort den själv eller kände den som gjorde dom och jag tycker att den är jättgullig!
Jag är dock inte helt säker på att jag gillar läderbandet som den hänger i och därför försöker jag komma på ett alternativ... kanske en lite längre svart kedja och att man fäster hänget med en liten ring? vad tror ni om det?

Garderobsrensning

Jag har en kartong ståendes i samma rum som jag har dom flesta av mina garderober och tanken är att jag allt eftersom ska lägga ner kläder i den som jag inte längre kan ha.
Det har gått ganska bra, men idag tröttnade jag på tempot och bestämde mig för att göra en snabbgenomgång även om det nu inte så lätt att bara är att stoppa ner saker där efter hur jag tycker att jag vill det. Det är nämligen upptaget mellan varven och då får man samla sakerna på hög för att snabbt som en vessla vara med när det blir ledigt i lådan!


Mer än halva lådan är nu fylld, men när jag under eftermiddagen skulle välja ut kläder till kvällens 60-års fest blev jag varse om nackdelarna med att slänga ut stora delar av sin garderob sådär i ett infall. What to ta på sig, så att säga? Å andra sidan betyder ju denna akuta (och för en gång skull riktiga) brist på kläder att det är fullt tillåtet att börja handla hem nytt så fort tillfälle ges och en sån anledning tackar man ju inte nej till =)

Stackars mig!

Vårkänslor?

Idag var det flera plusgrader ute när jag vaknade och på Borggården ser man att våren börjar närma sig! Uppfarten börjar bli fri från is och när jag tittade ut mot baksidan kunde jag se gräset skymta på ett par ställen :)

Igår föll några regndroppar över Staden men inte värre än att man klarade sig utan paraply och idag är solen tillbaka. Tänkt vilken fantastisk vinter vi haft i år ändå... Har tittat igenom lite bilder nu på morgonen från alla-hjärtans-dag då hela familjen var ute vid sommarstugan och grillade korv.


Det känns som en evighet sedan och nu börjar det vara så varmt ute att det är fika i solen intill husväggen utan en massa tjocka överdragskläder som gäller, fatta hur lyckligt lottade vi är som får leva så här!

Höll ju på att glömma...

Dagens 'rensa i röran' :O
Har ca. en halvtimme på mig för dagens uppdrag men jag hoppas att ni går med på att jag lovar, lovar runt i ring att jag kommer slänga en flaska apdålig hårspray som jag aldrig kommer använda igen.

Vad det gäller den så undrar jag för övrigt om någon lite snabbt och lätt kan informera om vart jag bör slänga den... jag har lyckats ta reda på så mycket som att tomma sprayflaskor skall sorteras som metallåtervinning i min kommun, men vad göra när flaskan inte är tom???

Djungelstaden =)

Idag fick vi besök från det stora staden Örebro genom jobbet och när vi vandrade iväg för att äta lunch frågade vårt besök hur det kändes inför den kommande studieresan till Afrika som jag ska på och jag berättade om mitt bekymmer med att inte ha några 'djungelbyxor' i min ägo (vilket är vad vår reseledare rekomenderade när vi ville ha råd i kostymfrågan).

Faktum var att jag då inte ens visste vad ett par djungelbyxor var, men han förklarade snällt att det var sånna byxor med dragkedjor på benen så man kan välja hur långa man vill ha dom. Sedan dess har jag ju haft mina funderingar på vart man köper sånna byxor och bäst som vi gick där och pratade om det så säger mitt sällskap 'men där hänger det ju djungelbyxor' och pekar mot torget där det står torghandlare och säljer kläder.

Jag och min kollega från Staden tittade nervöst på varandra och jag är övertygad om att hon tänkte som jag... I Staden kan man inte handla på torget! så gör man bara inte!!! Men idag hade vi inte mycket till val då vår gäst med bestämda steg gick fram för att syna utbudet och till slut fick vi villigt erkänna att det faktisk var ganska precis sånna byxor som jag just sagt att jag ville ha.

Nu kan man ju inte bara ställa sig och impulshandla på torget utan vi gick vidare och åt våran mat, men allt eftersom tiden gick och det hela fick sjunka in en aning så kändes ändå som att det skulle vara ganska bra att få byx-problemet ur världen och jag hade inget annat val än att gå och hämta ut lite kontanter.
På väg till uttagsautomaten lyckas då vårt besök med konststycket att skåda en butik där hon tyckte att jag skulle gå in och se efter om jag kunde hitta en djungelhatt (för det kommer jag behöva när jag balanserar på ekvatorn).
Som dom trevliga värdinnor jag och min kollega är tog vi oss in i butiken och mycket riktigt fanns där en lämplig hatt som jag snällt gick med på att köpa.


Nu har jag alltså både hatt och byxor till resan, även om jag såklart inte är säker på att jag är helt nöjd med mina inköp. Men känner jag mig själv rätt kommer jag stress-köpa minst ett par till av varje innan det är dags att åka, man måste ha att välja på ;)

Nöjd!

Ikväll känner jag mig otroligt nöjd med min dag!
På kontoret har jag förverkligat två av mina visioner och det verkar kunna fungera precis så bra som jag hoppats på =)

Efter jobbet tog jag mig hem en liten sväng för att pusta ut innan jag svidade om till träningskläderna och drog iväg till step-up passet från helvetet. Jag är helt säker på att jag kunnat ta några simtag i min egen svett när vi låg på rygg på brädorna och plågde armarna, men jag avstod från att försöka.

Träningen leder dock in på dagen offergåva när det gäller 'rensa i röran' eftersom tröjan jag hade var utom all räddning när jag kom hem.
Min tvättmaskin hade aldrig klarat av att sanera den, så istället åkte rakt ner i soporna! Eller ok då... så dålig tvättmaskin har jag kanske inte, men tröjan var sämre än sämst och förtjänar inte sin plats i garderoben längre.Rensa i röran - jesterdäj

Det blev aldrig något inlägg igår eftersom jag inte kom mig för med att faktiskt slänga det jag skulle göra mig av med i sopkorgen.
Igår föll valet på ett par kartor med tabletter som utlovat vackert böljande hår och starka naglar, vilket jag inte sett något av trots att jag knastrade i mig ett par piller om dagen hur länge som helst.

Nåväl, igår när jag hade tagit fram kartorna och tryckt ut några tabletter för att genomföra fotodokumentationen fick jag sällskap av lilla Tea som tydligen tyckte att det luktade smaskens av mina piller.
Flera gånger kom hon och snodde åt sig kartan i vilken hon noga slickade rent i varenda hålrum där det legat tabletter.
Dom piller jag hade lösa fick jag gömma undan för henne och tillslut var vi så oense om hurvida dessa godsaker skulle ätas eller inte så jag fick helt enkelt lägga undan allt för att få henne lugn igen.

Nu undrar jag alltså, kan jag mata katten med fint-hår-piller?

Puh!

Kära nån vilken dag! Har haft fullt upp i stort sett hela tiden och allt som oftast har mina aktiviteter varit riktigt trevliga...

Började ju dagen med träning och efter det blev det mellis med tillhörande slösurf samt en gnutta frilansande i form av ett något svammligt men givande telefonsamtal.
Vid lunchtid hade jag mitt första möte för dagen inbokat vilket var tillsammans med min lärare via Skype. Är det nånting man måste beundra henne för så är det hennes tålamod med ett neggo som jag själv och trots min uppgivenhet slutar hon inte att komma med nya tips och infallsvinklar. Idag sa hon till och med att hon ville att jag skulle ringa henne även om det var helt andra saker än uppgifterna jag ville prata om för den händelse att fotot blivit lidande av andra orsaker, väldigt gulligt av henne om än lite skrämmande att hon ser rakt igenom både dataskärmen och mig, men jag känner mig själv och det kommer ju ändå aldrig att hända....

Efter det mötet blev det bråttom att äta och fixa mig inför ytterligare ett möte, denna gången på banken vilket jagför min del tyckte gick mycket bra. Jag är dock övetygad om att mötet inte var lika givande från bankens sida då jag inte lät dem ändra på någonting rörande mina finanser, men sånt måste dom väl kunna ta, eller hur?

Sist men inte minst hade jag en mycket viktig träff inbokat på stadens konditori där jag skulle möta upp min krysskompis för att noga gå igenom planeringen inför vår kommande resa.
Utan att överdriva svammlades det ganska friskt mellan tuggorna av en helt galet mastig choklad-nånting och när jag väl kommit hem därifrån blev jag tvungen att ta en promenad ner till mor och far för att komma över det värsta illamåendet.

Några timmar och ett avsnitt av Grey's senare känns det som att jag verkligen gjort en heldag och nu kommer det inte dröja länge innan jag lägger huvudet på kudden och inväntar en ny härlig dag =)

Bara en bild


Sånt jag inte upplevt förr. Typ.

Igår frågade mamma vad jag önskar mig i present när jag fyller år.
Jag fyller 28 år men mamma tycker att födelsedagar är viktiga och därför vill hon att detta ska göras ordentligt.
Jag tycker att alla tillfällen man kan komma på för att ge (eller få) presenter är viktiga och därför är jag alltid ytters tillmötesgående när någon önskar tips på gåvor till mig.

Men nu vet jag helt enkelt inte! Jag har ingen aning om vilken linje jag ska välja att gå på i mina önskningar... den praktiska eller den lyxiga? What to do helt enkelt...

Om snön

Inatt har det kommit ner några snöflingor igen men när jag vaknade kl 8 var det redan plusgrader ute och drippdroppet var i full gång på sina ställen, så då känns det som det kvittar :)
Det är härligt att våren är på väg men det får gärna ta sin tid tycker jag... endel önskar att det ska komma ett riktigt regnväder som smälter bort snön men där kan jag inte riktig hålla med, jag tycker det är perfekt som det är. Med snön alltså.


Dagens throw away

Garderoben visade sig vara ett ypperligt ställe att hitta objekt till mitt projekt these day's =)


Svammel

Jag har funderat lite på vad jag ska skriva om, mina dagar består mest av jobb, mat och träning... jobbet skriver jag ju om på annat håll så det känns inte lönt och att skriva om hurvida jag ätit 80 gram ris eller 100 gram pasta till lunch känns ju föga inspirerande.
Träningen då... ja, det går ju rätt bra men märkligt nog har jag redan börjat tröttna på min step-up så några upplyftande nyheter angående det lär det ju inte bli.

En bra sak med detta är ju dock att jag får tid att tänka... och mi oh my vad jag tänker! Jag kommer inte fram till så vidare mycket men det är väldigt utvecklande att grubbla på saker fram och tillbaka känns det som, speciellt när jag kan ventilera mina funderingar med min alldeles egna hobbypsykolog med jämna mellanrum. Något som jag ägnar mycket tid åt att fundera över och som är ett återkommande ämne vid min hobbyterapi (eftersom 'terapeuten' är delaktig i det) är den kommande kryssnignen som jag bokat in mig på och när det väl är dags för den... då glömmer jag allt vad jobb, träning och vägda ärtor heter =)

Längtar, längtar runt i ring!


Dagens throw away

Ibland har man lite tur, som när man inte vet vad av allt viktigt man äger som man kan tänkas fortsätta leva utan och man plötsligt hittar en missfärgad tröja. Då kan till och med jag vinka adjö utan att fälla tårar.


Projekt-problem

Halva dagen har gått och jag har ännu inte kommit på vad jag ska rensa bort ur röran här hemma :O Jag hade bestämt mig för att det skulle bli en väska som jag bara använt ett fåtal gånger, men precis när jag tagit ut den ur skåpet slog det mig att det skulle bli en utomordentligt bra Afrikaväska (om dom inköp i klädväg jag kommer göra passar i färg vill säga) så den åkte genast tillbaka till sin plats på hyllan.

Nu vet jag dock inte vad jag ska kunna göra mig av med istället... planerna på att fuska har blivit allt mer påtagliga men jag har ju trots allt kommit överens med Nea om att t.ex. vissna blommor inte får ingå i projektet. Vi ansåg att det va lite som dålig mat... det känns som att man gör sig av med sånt oavsett. Eller?

GårDagens throw away

Under dagarna som jag inte varit hemma har jag tagit ledigt från 'rensa i röran' men igår skulle det ju egentligen kommit upp ett nytt inlägg och jag tog faktiskt en bild och gjorde mig av med en grej, men kombinationen av att jag kände mig som en påse skridskor och att datorn bestämde sig för att vilja starta om gjorde att jag inte kom så långt...


Om det nu skulle vara någon som tycker sig känna igen objektet i fråga så stämmer det nog ganska bra... jag gjorde mig ju av med en samma, lika i annan färg för någon dag sedan och det är vid sånna här tillfällen jag kan börja ifrågasätta mina tankegångar när det kommer till att dra hem en massa prylar. Två av samma och ingen är bra :S well well... nu finns det ingen mer! (hoppas jag).


helgen

Är det verkligen bara söndag idag?
Det känns som en evighet sen jag åkte iväg till Stockholm i fredags och krånglet började redan då... jag vaknade vid halv tre på natten och låg i princip vaken ända tills det var dags att gå upp och tidigt som sjutton på morgon gå ut för att vänta in mamma som skulle hämta, men när det var ungefär sju minuter kvar till avgång började jag bli lite smått nervös och ringde på hennes mobil.
Inget svar, som vanligt, men när det gått fram 250 signaler kom hon sladdandes upp på Gräddhyllan, från fel håll.
Hon hade glömt mig!!! detta var tre minuter innan tåget skulle åka och det blev blåljus igenom Staden men till min stora förvåning och lättnad hann vi faktiskt dit så att vi kom med tåget =)

Mellan Örebro och Stockholm fick jag sitta mitt emot en liten kille som satt och sparkade mig på smalbenen under hela den två timmar långa resan men jag hämnades genom att prata med honom, mohaha! Jag hade bara tio minuter tillgodo från det jag kom fram till centralstationen och tills mötet började och såklart blev tåget en kvart för sent.
Mötet var bra och denna gången fick vi träffa våra 'reseledare' vilket verkligen kändes värdefullt och äntligen kunde jag fråga alla frågor om kläder, skor, pengar etc, som jag gått och funderat på.

Efter att arbetsdagen var klar hade jag mycket inplanerat och det blev en cider lite här och var med väl utvlat och efterlängtat sällskap!
Sj slutade ju dock inte strula och när vi stannade i Västerås på vägen hem fick vi veta att tåget var intällt därfrån eftersom man inte längre hade någon förare. Efter dag som börjat utan sömn och där abnorma mängde nervositet fladdrat runt i kroppen fanns inget annat att göra än att garva.
Nåväl, jag kom fram ialla fall och aldrig har jag uppskattat ha ha en etta utan kök i centrala Örebro som den kvällen/natten!

Lördagen spenderades på stan och jag gjorde några ytterst nödvändiga inköp innan jag mötte upp familjen för att spela bowling så naglarna rök åt alla håll och kanter. Kvällens middag blev en galet bra buffé på Strike innan det bev hemfärd till Staden där jag som knappt kunde hålla ögonen öppna fick den stora äran att köra.
Halv elva på kvällen stupade jag i säng och tolv timmar senare vaknade jag som en ny människa! nu gäller bara att hitta lite inspiration till att träna ikväll... just nu känns det som den största utmaningen den här helgen :S

Afrikamöte

Har packat lilla resväskan inför Afrikamötet imorgon men är lite bekymrad över att jag har så mycket plats tillgodo... något måste vara bortglömt, men jag kan inte komma vad det skulle kunna vara.
Hur som helst så ser jag verkligen fram emot morgondagen, även om nervositeten finns som en liten klump i magen hela tiden.
Det finns dock många saker att vara nervös över och det har visat sig vara effektivt i den bemärkelsen att jag inte hinner vara toknervös varje enskild sak =)

Nu blir det dock sömn som gäller, ska upp okristligt tidigt imorgon så jag behöver all vila jag kan få!

Dagens throw away

Idag har jag gallrat lite i lådan med underkläder, men jag är övertygad om att vi alla kommer klara oss alldeles jättebra utan bild på det!

Dagens throw away

Det finns många prioriterade områden i Borgen när det kommer till att rensa ut sånt som inte behövs, ett av dem är garderoberna.
Jag har fruktansvärt svårt att slänga kläder såvida dom inte gått sönder eller liknande, men efter att jag vinds-shoppade för någon vecka sedan är det ett måste.
Jag drog nämligen fram en hel flyttlåda med kläder som legat undangömda och nu är det ett faktum, Galgarna räcker inte till!!! (och dom flesta plagg måste hängas, så är det bara).

Men idag har jag i alla fall blivit en topp fattigare, magtröjor is not tha shit när det gäller mig, så att säga...


Märkliga saker

När man tänker efter, borde man inte tycka att det är aningens konstigt att man diskuterar armhålor med främmande män per telefon? och ändå hör det inte ens till ovanligheterna längre...

Social fobi?

Under senaste veckan har jag följt en diskussion om psykisk ohälsa som grundat sig på ett uttalande om att den ökade problematiken kring detta har något att göra med det faktum att vi har allt för mycket omkring som vi inte styr över utan istället börjar gräv i oss själva för att hitta någont att kontrollera.

Någon menade att om man ser tillbaka till en tid då vi levde i grottor och hade fullt upp med att överleva så var inte psykisk ohälsa ens en fråga. Jag kan inte låta bli att tänka att det nog ligger mycket i det och jag har funderat lite kring detta med 'social fobi'... dom personer jag träffat eller läst om som säger sig vara drabbade av detta bor utan undantag i stora städer. Är inte det märkligt? man mår dåligt av att vistas i områden där det rör sig mycket folk men man väljer att bosätta sig mitt i allt det. Varför gör man det?

Det finns säkert människor här i lilla Staden som också känner av detta, men kanske är vardagen lättare här där det inte rör sig så mycket folk eller skulle det bara göra allting värre att man inte utmanar sin rädsla lika ofta? Vad vet jag... jag är ju bara måttligt folkskygg.

Borde jag bromsa?

Jag väljer havregrynsgröt till frukost när jag bor på hotell och kliver upp i ottan för att gå iväg och träna.

Har personligutveckling.nu gått för långt?

Dagens give away

När man ägnar så stor del av sitt liv åt sömn som jag gör, sliter man ut en och annan uppsättning sängkläder och med anledning av det har jag nu gjort iordning en hög lakan som vid lämpligt tillfälle ska lämnas till mormor för att senare förvandlas till mattrasor och med lite tur kommer jag i förlängningen få hem grejerna i modifierad form =)

En mycket spännande sammanfattning

Idag har det varit full fart känns det som... började ju med att jobba min första egna heldag på kontoret där min kollega testade lite nya tricks, som hon kan ha användninga av i sin karriär som hobbypsykolog, på mig.
Dagen ägnades till största delen åt att maila. Många mail blir det och mycket meningsfullt känns det.
| Toppen |

Efter jobbet tog jag en liten tur hem till Borgen och svidade om för att sen bege mig iväg till träningen. Det finns väldigt många fördelar med att träna, men ingen av dem har tyvärr något med mitt hår att göra.
Seriöst alltså. Varför tränar man i grupp? jag menar hur många skulle i 'normala' fall gå ut bland folk med håret ståendes åt alla håll, rosenröda kinder och hm... ymningt svettig?

Det är ju inte klokt vad vi utsätter oss själva för till följd av lite medial hjärntvättning! and we like it =)

Dagens throw away

Det finns många anledningar till varför man ska behålla en klockradio som går lite snabbare än vad som kanske är tanken. Jag har tänkt på dem alla men ändå... nu ryker den!

 


On my way?

Jag har gjort det!!!
På andra försöket fick jag svar på det ena nummret jag fick förra veckan och jag tackar Gud och alla barnen att jag hunnit komma över min värsta telefonskräck!
Vad jag fick veta var egenligen bara att jag helst skulle ringa det andra nummret, men det räcker för att jag ska sitta här alldeles genomsvettig och med darrande händer.

Tur att jag inte kommit mig för att duscha än idag =)

Internationella kvinnodagen

Kom till Stadens konditiori mellan kl 15 och 18 för att prata "kvinno"frågor med våra kommunpolitiker!

Ropen skalla - Heltid åt alla!


Dagens giveaway

En styck vindjacka


Tidig morgon

Nu har jag varit uppe i ungefär en timme... jag har ätit frukost och har tvn på med vasaloppet i bakgrunden. Det är roligt att titta på! både tävlingen och alla tokiga männsikor som åker i motionsklassen, nyss var det två dårar som åkte på ett par tvillingskidor, haha!!!

Men nu har jag dock börjat tröttna och tänker att jag varit uppe tillräckligt för en dag. Segheten smyger sig på, jag sjunker djupare ner i soffan och filten har lindats omkring mig. Jag kommer aldrig palla att vara vaken hela dagen =)

Dagens throw away

Ett par ljusrosa pumps, endast två storlekar för stora.


Ny kategori =)

Jag har ju berättat om att jag drabbats av ett sorteringsanfall och denna gången ska det väl banne mig hålla i sig tills jag fått ordning i Borgen!
Så, med anledning av det finns nu kategorin 'rensa i röran' och i den kommer tre varianter av 'dagens' finnas och jag börjar redan idag.

Men dryck, sallad, smör och bröd ingår icke!

Hur långt är ett snöre?

Igår begav jag mig till La för uträtta lite ärenden och på väg dit fick jag ett samtal från morfar om att han behövde nya skosnören. Elis lovar och Elis fixar =)

Men hörrni, har ni köpt skosnören på länge? jag menar, det hör väl inte direkt till det vanligaste inköpet man gör i ett hushåll och jag tror inte att jag kan minnas att jag någonsin gjort det förut... en first timer alltså :)
Så där stod jag framför ett ställ från golv till tak med snören. Långa, korta, svarta, bruna, randiga, platta och runda!
Men jag visste ju vad jag skulle ha! 1.6 meter svart, runt snöre med plastpluttar i ändarna =)

Visste ni föresten att det inte finns något ord för dom där pluttarna? Jag har då aldrig träffat någon som kunnat svara mig på vad dom heter...

Men för att återkoppla till frågan i rubriken, vilken jag tyvärr inte kan svara på men som jag däremot kan svara vad det inte är och det är 1.6.
Det fanns snören som var 1.5 och 2.0 och allt som tänkas kan runtomkring men inte emellan så jag fick helt enkelt ringa upp morfar och fråga varpå han beslutade att 1.5 skulle bli bra och med det trodde jag att jag var hemma så jag la på.
Mannen som jobbar i butiken hade precis uppmärksammat att jag upplevde vissa svårigheter och kom fram för att hjälpa, men jag kaxade till mig och sa myndigt; jag ska ha 1.5 meter svarta, runda snören!

och till svar får jag; tjocka eller tunna? Herregud, det är ju inte konstigt att folk väljer att köpa nya skor istället för att byta snören när dom går sönder!

Jeanslycka

En kompis till mig informerade om ett jeansfynd som gjorts i dennes garderob, jeans som inte använts på två år men som passade och vad som verkade vara bästa av allt...

- Dom var rena!

Berg och Dalbana?

Liver går verkligen upp och ner, eller vad säger ni? Har man som mig känslorna utanpå kroppen blir det lätt tvära kast mellan skratten och tårarna.
Idag har varit en sådan dag där svängarna varit snabba och ibland ovanligt extrema faktiskt... Började ju dagen med ett möte där jag knappt fått veta vad jag skulle göra, men det gick nog ganska bra till slut och jag kunde fortsätta vidare till nästa... möte!

Ett möte som var riktigt trevligt, bjöd på en hel del konkreta saker och peppade lite inför den kommande våren men efter det däremot blev Elis en mycket liten flicka igen när det var dags att återigen besöka landstingets lokaler.
Den här gången fick jag dock träffa en av tidernas gulligaste sjukvårdsmänniskor som lyckades hitta ett handtag till en av mina sedan länge stängda dörrar. Tyvärr eller kanske äntligen.

Det är lätt att få mig att gråta, för den som vill. Jag behöver inte ens ge tips och råd till den som vill prova och idag tog det denna nya bekantskap mindre än 30 minuter innan jag började darra med läppen och inte vågade lita på rösten.
Med mig hem i väskan har jag nu en liten lapp med två telefon nummer till människor som på ett eller annat sätt kanske kommer att förändra mitt liv...

Det känns häftigt! och väldigt skrämmande. It's probably gonna be a bumpy ride

Skenet bedrar

Hela morgonen har jag tittat ut på det vackra vädret och vid lunchtid gjorde jag slag i saken och gick ut på en promenad... tanken var att jag skulle ta den långa rundan, men jag hann knappt av Borggården innan jag bestämde mig för att så icke skulle ske.


Visst värmde solen men större delen av tiden ven vinden kring benen och snön yrde upp i ansiktet! Visst är det skönt med frisk luft men det finns en gräns... Hua! Nu vet jag en som stannar inne resten av dagen :S

Objektfoto, koncept

Fotouppgiften jag fick innan jag åkte iväg på min utbildning i slutet på januari bestod i att fota objekt utifrån ett koncept, eller en 'röd tråd'.
Jag hade gärna lagt ner mycket mer tid på den här uppgiften, för det är kul att fota objekt och det är då man har chans att träna på allt det där som man tycker är svårt... motivet står ju still så att säga, vilket sällan händer när man fotar djur och människor ;)


Nu i efterhand ser jag att gubbarna till höger skulle varit lämpliga att försöka fota i ett sånt där tält som jag skrev om förut för tittar man noga kan men se mig avspeglas i den svarta figuren =)
Hade jag haft bättre med tid skulle jag nog även letat fram ett svart teljus till den vita halvan av ljusstaken för att se om det blivit bättre, men å andra sidan tar det ju inte lång stund att bygga upp min lilla 'hemmastudio' igen och nu när vi får allt mer och mer dagsljus blir det ju lättare att hinna med fotot på dagarna!

Studiofoto; Janni - igen

Här kommer mina sista studiofotade bilder och även den här gången är det Janni som ställt upp som modell! Med dom här bilderna fick vi träna på lite olika typer av ljussättning och som ni ser på den översta bilden så provade vi t.ex att fota med ett blått filter för att få lite effekt i bilderna...
Det går ju att göra precis hur mycket som helst med ljus och roligast av allt är nog att det är mycket man kan leka med hemma utan att köpa någon direkt utrustning. Det är förövrigt vad som kommer att dyka upp här i fortsättningen, hemmasnickrade bilder. Nu är det slut på experthjälpen :(Hemma på min gata i Stan

Har just kommit in efter att ha ägnat en och en halv timme åt att skotta ute på Borggården... eftersom det alltid står så satans mycket bilar på lilla vägen ner mot Borgen har inte plogbilen kommit åt att ploga mer än en liten bit ner och därför har jag även skottat fram crappy shit car som står kvar här sen i lördags.

Ägarna kommer nog bli mäkta förvånade när dom upptäcker att dom rent av skulle kunna entra bilen i flipp flopp utan att få snö mellan tårna, jag tror iofs inte att dom kommer gåendes i det just idag. Men om.

Nu tänkte jag i alla fall bjuda på en liten bild uppifrån Gräddhyllan, så himla passande va?


När vi tycker om varandra!

Alla har vi våra olika knep för att få igång hjärnan... många tar en promenad och funderar över både det stora och det lilla i livet.
Det funkar inte på mig, min hjärna får frispel och går helt utom kontroll på högvarv när jag är ute och spatserar, så har jag för avsikt att bearbeta något specifikt ämne är det det sista jag tänker på och väl hemma igen har jag aldrig kommit någon vart med mina funderingar inom nått område så jag står på ruta ett igen.

Nej, min hjärna funkar som bäst när jag borstar tänderna på morgonen! Då ploppar det upp idéer, lösningar, snilleblixtar och minnen i en rasande fart och jag får fullt upp att sortera allt så jag ska kunna minnas det under dagen eller vid behov igen... synd bara att det rör sig om tre ynka minuter per dag :(
Hur som helst! Idag ploppade en konversation från lördagens festligheter upp och jag fick mig ett gott skratt som resulterade i tandkräm all over.

Ni vet när man är ute... då ska man berätta för dom man känner hur mycket man tycker om dom, känner ni igen? Jag tänkte väl det ;)
Under lördagkvällen kom en, i mitt liv mycket viktig, person fram till mig och gav luft åt sina djupa känslor och efter en stund uttalas detta

Hon - bla bla bla...joooo! och du har en humor som ingen annan har!

Jag - Haha! ja.. så är det faktisk, det är därför ingen förstår mig...

Här har jag lagt huvudet på sne och tänker jag mig någon slags dementi men istället kommer:

Hon - Jaa!


Studiofoto; Janni och EvaRelationsexperten

Jag har under den senaste veckan upptäckt ett surkart i min bekanskap :O När det gäller den här människan är det för mig en ny erfarenhet och det stör mig så gruvligt mycket... jag tyar inte med det, så är det bara!!

Men efter moget övervägande har jag dock bestämt mig för låtsas som ingenting, även om det bär mig emot att inte få vara tjurskallig tillbaka. Men sån är jag... ödmjukheten själv skulle man kunna säga ;)


RSS 2.0