Fotpall goes bord

Till den nya soffgruppen medföljde en fotpall men eftersom vi behöver ett litet bord vid uteplatsen har den något svajjiga puffen fått tjänstgöra som det. För att få den lite stadigare kom vi på att vi skulle betälla en skiva av glas att lägga på och så här ser resultatet ut.Vi känner oss helnöjda med och har även kunnat avnjuta en god middag vid vårt nya bord men tyvärr är det aningen för kallt för att vi skulle hålla ut hela kvällen... Hoppas Juli bjuder på varmare kvällar!


Sånt jag inte trodde jag skulle hitta i Ullared

Dom som varit på Gekås i Ullared hävdar ofta att där finns ALLT och jag börjar banne mig tro dem efter att vi spenderat en natt på en hästgård en bit därifrån...
 
 
Åsnor, påfåglar och ett lamadjur! Lika överaskande som roligt =)
 

Gekås

I onsdags drog jag, syrran och ytterligare en kompis iväg söderut med destination Ullared! Det är över tio år dedan jag var där och jag känner mig jättenöjd med våran lilla roadtrip.

Listan över vad jag skulle leta efter var inte så lång men vad gör väl det när man kan improvisera =) Mycket kläder blev det, både till träning, jobb, fest och soffhäng men också lite annat smått och gott.

För er som vill se bilder så dyker det nog upp inom kort men just nu sitter jag alldeles för skönt i soffan för att orka ta mig upp upp och börja arrangera för fotografering ^^

Ett tillfälle att minnas när regnet öser ner

Förutom tårtan bjöd midsommarhelgen på ett par riktigt härliga kvällar ute på altanen. Denna bild är från i lördags kväll och jag hoppas innerligt att det snart kommer nya chanser att sitta ute och njuta av sommaren!
 

Att våga, ta chansen eller lyssna på hjärtat

 Jag har ett spännande erbjudande att överväga på jobbfronten, men på bara en vecka har det svängt från att vara utmanande till att vara utmattande.
 
Ibland tänker jag att det senste året inte har gjort mig starkare utan tvärs om att jag tvivlar mer på mig själv och jag vet inte om jag har dom rätta förutsättningarna. Kanske är jag mer den typen som behöver en trygg men aningen tråkig arbetsplats att gå till, göra det jag ska och sen gå hem och sköta mitt än någon som varje dag står inför nya utmaningar utan att ha något facit att läsa svaren i.
 
 Inte heller är jag känd för att vara den modiga typen och i det här fallet känns båda valen lika läskiga. 

Bästa starten på dagen!

Det krävdes en liten kraftansträngning att på tom mage ta sig ut för en promenad till Loftis, men väl framme vid Staden bästa café kändes det helt klart värrt det =)
 

Nya balkongbordet

Tyvärr har det inte hänt så mycket på balkongen sedan ritningen men ett nytt bord har i alla fall kommit på plats!
 

Vi tänkte testa att ha ett barbord på balkongen men för att slippa allt stök med förvaring under vintern så byggdes det om det till att bli ett klaffbord där benet går att vika in och det verkar fungera finfint!
 
 
 

Årets midsommartårta!

I år erbjöd jag mig att baka årets midsommartårta och med nästan hela familjen samlad och ett fantastiskt sommarväder blev det en pampig invigning av den nya loungen på altanen!
 
 
 
Tårtan blev en riktig sommarvariant fylld med dubbla lager jordgubbsfyllning, dekorerad med färska jordgubbar och grädde samt toppad med kokos och choklad. Och bäst av allt, det blev en rejäl bit kvar att mumsa på idag =)
 

Man tager vad fader haver! För en...

imag0680 (MMS)

Man tager vad fader haver! För en tid sedan slängde jag ut en fråga på den lokala köp/byt/sälj-sidan på facebook där jag sökte en trälåda, gärna med lock. Min tanke var att den skulle rymma lite grillkol och dyl. ute på altanen och därför hade jag inga specifika önskemål men efter några dagar kunde jag konstatera att det gav noll resultat och tog besviket bort annonsen. Så berättade jag om det för Fader Vår och blir genast erbjuden en gammal kista som bara stod övergiven ute vid sommarstugan! Bättre kolgömma kan man ju inte önska sig =)


Det här med recept...

Vart man än tittar så finns det recept på än det ena än det andra och jag kan inte låta bli att spara alla som jag tycker verkar trevliga för att enligt ett noga utformat system tillaga dessa.

Idag har jag gjort någon slags klegg av avokado, bladspenat och lök. Detta skulle guckas ihop med kokt pasta och serveras med räkor. I tidningen såg det bara såå bra ut men i verkligheten... njäej!

Jag kompromissade med räkorna och köpte sådana i lag istället för färska/frysta med skal och det var kanske mitt största misstag för dessa stackare gav mig kväljningar och till slut fick jag ge bort dem till katten.

Matprogram och tidningar i alla ära men jag undrar om ine rutiga kokboken slår högst ändå?!


Dance my ass off!

Gårdagen avslutades på bonn-fest med bästa "grannen". Tyvärr är hon ju inte min granne längre men eftersom hon var så bra får hon behålla in titel...

Festen va ok, inte så mycket folk, ganska kallt men ett supertrevligt ställe och några riktiga buggsvängar innan hemgång! Tänk att jag hinner glömma mellan varven hur kul det är att dansa?!?!

Speciellt roligt var det ju också att ett par herrar berättade att dom uppskattade att dansa med mig =) den ena sa att våra ynka två låtar som vi dansade lyfte hela kvällen och den andra sa att det är nästan så att om jag inte hade kinder som stoppade mungiporna skulle hela huvet vara ett flin.

Det är roligt att dansa! jag skulle inte kunna hålla mig för skratt även om jag ville...

Vargen kommer!

Vaknade till så smått några minuter över 7 efter en lång skön natts sömn och tänkte att jag skulle se efter vad klockan var men fick istället se ett sms, skickat 06.57 från mamma.

"Ring när du är vaken"

En liten stund låg jag kvar och tänkte att jag skulle somna om, hon måste ju har räknat med att det kunde dra ut på tiden innan jag såg att hon skrivit men så sätter tankarna igång... har det hänt något?

Vad gör jag om det hänt nått?? Kärleken är hos sin mamma och bearbetar det som inträffade tidigare i veckan, skulle jag kunna ringa och be honom åka hem för att finnas hos mig?

Så jag ringer upp och möts av mammas kvittrande röst i luren - God morgon! vi ska åka en sväng vill du med?

Jag måste helt enkelt lära mig lita på att när vargen verkligen kommer så RINGER mamma och berättar det =)


Lounge =)

Nu får sommarvärmen komma preeecis när som helst!
Lite ensam kände jag mig allt mitt i premi...

imag0663 (MMS)

Lite ensam kände jag mig allt mitt i premiär-sittningen av de nya utemöblerna... Tur att jag har Tea som håller mig sällskap när kärleken är ute på egna äventyr!


Övningskörning

Efter typ fem år som husägare har jag nu övningskört gräsklipparen.

Typ fyra längder eller så, man ska inte överdriva!


Jag känner tvivel!

Minns ni dom där proverna jag skrev om tidigare?

Igår ringde en sjuksköterska upp mig för att kolla hur det går för mig med min astma efter mitt besök hos henne och jag förklarade min frustration över hennes konstaterande om min dåliga lungfunktion i motsats till det tydligen felfria proverna.

Hennes förklaring på detta blev då att det kunde vara så att jag inte använde samma teknik i blåstesterna nu som då och att man därför inte kunde förlita sig på provet.

Jag blir inte klokare!!! vad är det för jefla undersökning som man inte kan lita på?!?

Flugornas paradis

Hela tvättstugan är invaderad av flugor!

Jag vet inte vart dom kommer ifrån... ölburkarna (trots att dom var ursköljda) som stod kvar sen det bastades senast? soporna? ventilationen? eller helt enkelt från underkläderna i tvättkorgen? ;)


Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag...

Det senaste dygnet har varit påfrestande med många tårar och funderingar.

Livet har sin gång och det finns inget vi kan göra åt det mer än att ta vara på dom stunder vi får med dem vi håller av.


Byhålehumor - mitt i prick

Som ni vet är Kärleken inflyttad till lilla Staden från en större (och riktig) stad. Livet på landet har medfört många förvåningar så som att bensinen helt sonika tagit slut vid ortens enda bensinmack och idag lyckades ICA-Linda, som är bekant till oss, helt ovetandes om incidenten ovan komma med ett skämt i toppklass när hanen åkte till affären för att hyra film.

-Vi har inga filmer ikväll.

Gissa om det var en stubin som brann ut snabbare än hon hann förklara att hon självklart skojjade! Stackars fina Mr. T, han måste ju undra vart sjutton han har hamnat =)


Planeringen fortskrider

Förutom bänkarna till balkongen som jag visade tidigare idag finns även långt gångna planer på att sätta upp ett barbord därute, istället för den lilla café-gruppen som finns där nu.

Detta bord ska med största sannolikhet köpas imorgon och kommer att behöva lite modifiering varför jag idag har tagit med mig ett par gångjärn hem ifrån stugan, nu jeflar är jag på gång =)

Byggplaner och min konstnärliga förmåga

Vid en artighetsvisit tidigare i veckan tvingade jag Nea att hjälpa mig med planeringen för balkongen och vi har nu efter insamling av ytterligare synpunkter beslutat att det kommer bli väggfasta bänkar i hörnet.

Alternativet är någon form av loungemöbel men det förutsätter då att jag i princip ramlar över ett passande möblemang till ett bra pris vilket jag inte tror kommer inträffa...

Eftersom jag är lite ivrig av mig och helst hade önskat att allt redan var klart kände jag ett måste att åtminstonde föra över mina tankar på papper och resultatet är en helt skalenligt och i detalj korrekt ritning ;)
Haha! ja ni ser ju... eller kanske snarare inte? nått sånt här (men betydligt snyggare) är det i alla fall vad som formas i mina tankar.

Jag har förövrigt hört att både vädurar och vänsterhänta ska vara väldigt estetika. Jag är uppfyller båda kritierierna och känner att jag nog är undantaget som bekräftar regeln =) Eller är det så att två plus blir ett minus?

Rainbow

Det sägs att det finns guld vid regnbågens slut men jag kunde inte bry mig mindre, Jag har redan funnit min skatt! <3Minihelg

Det här med att byta bort annandag pingst mot att 6e juni blir en helgdag är jag nog ganska oberörd av... å ena sidan var jag lite sur över förlorat storhelgstillägg på annandagen när jag jobbade inom äldreomsorgen, men å andra sidan får jag ju tack vare detta en extra ledig dag imorgon och jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns helt fantastiskt!

provsvar

Jag har fått svar på lite blodprover som jag varit till vårdcentralen och tagit.

Dom visar inga avvikelser och det borde ju kännas skönt? men nej! Nått är ju fel, hur sjutton bär jag mig nu åt?!


Efter -fortfarande utan mysfaktor


Så här ser nya golvet på balkongen ut, vanligt trallvirke men betydligt minre glipor för att undvika missöden med bestick och allt möjligt som kan tänkas trilla igenom annars.
Men så va det ju detta med möbler och piff... hur sjutton får man till det? Extra svårt tycker jag att det är eftersom det blir rejält blött när regnet gör entré! What to do???

Före
För en tid sedan blev golvet på balkongen utbytt och så här såg det ut innan... målade brädor och rejäla mellanrum vilket fått fler än mig att tveka på om golvet verkligen skulle hålla om man gick på det.
Vi har ännu inte riktigt kommit på hur man bäst möblerar det här långsmala utrymmet, jag vill ha plats för middagar (om än kanske inte för fler än oss två) eftersom det liggger nära till hands att gå ut ifrån köket. Men jag vill även att det ska finnas plats för vila och återhämtning.

Hör jättegärna av dig om du har någon bra idé om hur man kan göra! alla tips mottages med största tacksamhet =)

Ruggväder

Runt lunch idag var jag ute på en lång promenad med kärleken och hans barndomsvän som är på besök hos oss den här helgen. Några regndroppar och ihärdiga vindar till trots var det på det stora hela en skön promenad. Extra skönt känns det att den överhuvudtaget blivit av för just nu är det ingen trevlig syn när man kikar ut genom fönstret...

För tillfället sitter dom båda och tittar på en film som inte föll mig i smaken och därför känner jag mig lite rastlös. Trött i vanlig ordning men sugen på att fixa och grejja med något ändå, vet dock bara inte vad?!

Vad har ni haft för er en dag som denna?

RSS 2.0