Kulturglimtar

Denna helg var det dags för det årliga evenemanget Kulturglimtar här i Staden.

En glimt som jag inte ville missa var Ställbergs nedlagda gruva.

Där huserar idag en samling konst- och kulturintresserade ungdomar som jobbar hårt för att få nytt liv den öde platsen.

Jag uppskattade verkligen deras arrangemang, välordnat med information om aktiviteter och platser på området och bäst av allt var att dom faktiskt läst på en hel del och kunde berätta delar ur historian.

Nere i Bångbro Folkets Hus fanns bilder framplockade från källaren och extra roligt var ju att få se både Lovely Sis och Farfar bland fotografierna.

Lite fika hör såklart en utflykt till och när vi kollat runt inne i Abrahamsgård bestämde vi oss för att fika där och mi oh my vilket bra val!
Hembakat och egentillverkad ost till i inget pris alls!
Korgpyssel

I Borgens gömmor ligger pysselmaterial undanstuvat både högt och lågt. Det är lätt att börja fantisera över allt jag vill göra men sen ska orken och tiden räcka till.
 
För ungefär ett år sedan tog jag hem en liten korg från mormor och morfar när vi städade i deras garage. Tanken var att det nog skulle gå att sälja den på loppis men innan den kom så långt blev jag (håll i er!) sugen på att behålla den.
 
 
Sen har den stått gömd under en pall i hallen och först förra veckan tog jag fram den och skulle börja förvandlingen. Jag bestämde mig för att spraymåla korgen då det kändes krångligt att penselmåla i alla skarvar men till min förskräckelse sög den åt sig färg likt en svamp.
 
Efter ett par lager gav jag upp och bestämde mig för att det fick räcka så jag gjorde iordning en innerkruka till mitt lilla bebis-olivträd som jag hoppas ska trivas i sin nya stora kruka och växa sig stort och ståtligt.
 
 
 
Om sisådär 50 till 100 år kanske :O
 
 
 

Dagsverket

Det har regnat i princip hela dagen så jag har hållit mig inne och bakat istället.
 
Hallongrottor, ananaspaj och lingonrutor!
 
 
Hade gärna bakat ännu mer idag och frysa in för sommaren fikastunder men efter detta gapar skafferiet tomt på både strösocker och vetemjöl så det får bli en annan gång
 
Hör av dig om du är kaffesugen ;)
 

True Story!

Det är dags för ytterligare en Buzzador-kampanj för min del =))
 
Denna gång är det en prenumerationstjänst på ljudböcker som det gäller. Under en månad får jag prova "Storytel" gratis och gissa om jag kommer lyssna, lyssna runt i ring - att lyssna kostar ju (just nu) ingenting!
 
Bättre tajming kunde jag ju heller inte ha med tanke på att kuratorn, vid mitt senaste besök, föreslog att jag just skulle lyssna på ett par olika böcker. ^^
 
Jag har inte lyssnat på ljudböcker tidigare och först ut blev Mia Törnbloms "Självkänsla nu" men jag upptäckte lite besviket att det inte var så lätt att lyssna på en sådan bok samtidigt jag gör något annat och att bara sitta rakt upp och ner för att lyssna och kunna lära gör mig bara smått rastlös.
 
Nu har jag gått över till lite mer lättsamma böcker och njuter i fulla drag!
 
Som en del av Buzzandet har jag också fått möjligheten att dela ut några provböcker - någon som vill testa?

Smakråd - orkar ni?

Flyttade runt lite på möblerna i matsalen igår och har fastnat på en liten detalj när det gäller placeringen av det lilla runda pelarbordet.
 
Orkar ni tycka till?
 
Frågan är enkel; bordet till höger eller vänster om gungstolen
 
 
 
 
 
 
 
 

Prylar

Hälsade på pappa på förmiddagen och vi tittade igenom lite saker som dom tagit med hem från mormor och morfar. Det mesta är skräp som ska köras ut till soptippen men i mina ögon gällde ju det långt ifrån allt ;)
 
 
Egentligen behöver jag väl inte ha hem mer saker, men släktdraaget att hamstra på sig är väldigt dominant hos mig och kan det sedan kombineras med drömmar och planer om att pyssla iordning grejerna så känns det ännu svårare att stå emot.
 
Men alltså, att sakerna på bilden ovanför ens ligger på samma kärra som rent skräp borde ju nästan vara i strid med naturlagarna!
 
Eller är det bara jag?

Semesterfika

Hälsade på min underbara, semesterlediga vän Cessa under eftermiddagen och blev bjuden på fika.Både muffinsarna och kolakakorna var hembakta och som om det inte är nog var dom dessutom galet goda!

Tusen tack för idag kära du!

Loppisfix

Hittade det här blombordet på loppis i våras och blev genast förtjust i det. Dessvärre var det inget fyndpris direkt så jag tvekade en aning men efter att jag funderat på saken ett par dagar så bestämde jag mig för att den var värd sitt pris i mina ögon.
 

Väl hemma var det dags att göra rent glasskivorna, slipa och måla. De två sistnämnda sysslorna tycktes dock aldrig bli färdiga men nu har jag bestämt mig för att jag är nöjd.
 

När jag köpte den hade jag såklart en tanke om vart jag ville ha den men jag hade absolut ingen aning om vad jag ville ha i den. Det vet jag ännu inte.... men det löser sig med tiden tänker jag.
 
 
 
 
 
 

Blommor på tråd

I  vintras köpte jag två "hjärtan på tråd", varav den ena hänger i hallfönstret bredvid dörren och den andra står i ett av matsalens fönster.
 
 
Den sistnämnda har sedan en tid tillbaka haft massor med små blommor men eftersom dom är så blygsamma tog det ett tag innan jag ens upptäckte dem.
 

Det hör inte till vanligheterna att jag får mina växter att blomma här hemma så lite synd är det allt att dom inte är mer färgsprakande och praktfulla när dom väl visar sig
 
Krukan som den står i, som väl egentligen är en sockerskål eller liknande, har jag köpt på loppis för kanske 20kr och jag är så nöjd med den! Enda problemet var dock att det inte finns innerkrukor som passar men efter lite funderande kom jag på att en crème fraiche-burk hade precis rätt storlek, så jag gjorde en kruka av den och tydligen fungerar det ju väldigt bra :)
 

Midsommar maten

Gårdagen spenderade jag till stor del ensam, tanken var att det skulle bli någon enklare form av festligheter men under eftermiddagen började det krypa fram att det egentligen inte var någon som tänkte delta så beslutet fattades att lägga ner hela projektet.
 
Så i efterdyningarna av förvirringen föll det sig helt enkelt så, som det ofta gör när det mina planer går i stöpet, att jag stannade hemma och när det senare under kvällen blev prat om att ge sig ut hade jag för länge sedan tröttnat och såg mer fram emot att få bädda ner mig än att börja göra mig iordning för att gå ut.
 
Jag fick dock sällskap vid middagen och det kändes trevligt, förra året var det kaos inom mig men jag hade åtminstone spenderat dagen ute vid sommarstugan. Att ett år senare inte träffa en enda människa på hela dagen skulle verkligen kännas som ett nederlag!
 
 
Maten blev bra! matjessill och gräddfil toppad med gräslök är oslagbart och till det grillade köttet gjorde jag en sallad med rädisor och persilja som jag hämtat ute i trädgården.
 

Borggårdens godsaker

Mina rädisor har börjat titta upp nere i drivbänken så under midsommar ska jag ta in min första skörd!
 
 
Då ska jag även passa på att så några nya frön så att det kommer nya när allteftersom jag tar upp dessa!
 
Redan nu finns ytterligare godsaker i det närmaste redo att plockas, nämligen Smultron!
 
 
Dessa plantor dök plötsligt upp längs muren intill altanen och dom verkar trivas väldigt bra för det blir fler och fler för varje år. Inte mig emot!
 
 

Minipresenter

Tidigare i veckan tog jag med dessa små kryddburkar till ett par av mina arbetskamrater. Dom ville så gärna ha receptet på tacokrydda och istället för att bara skicka över det i ett mail så ville pyssla ihop nått litet till dem.
 
 
Dom blev jätteglada bägge två och jag hoppas att det, trots att jag köpte en chilikrydda som jag aldrig provat innan, blir att smaka som det ska!
 
Idag gjorde jag för övrigt sista dagen innan två veckors semester och eftersom jag inte riktigt trivs med situationen på jobbet just nu så ska det verkligen bli skönt. Visserligen blir det utmaning att lägga grubblerierna åt sidan och sopa undan känslan av besvikelse och irritation men förhoppningsvis lyckas jag snart!
 

Minty fresh

Sommar är i princip synonymt med  "tillfälliga besökare" och "limited edition". En del bra, men också många helt onödiga. I år har det dock kommit en riktigt trevlig sådan undertecknad Daim!
 
 
Daim mint, En succé om ni frågar mig! Hoppas att den få stanna.
 

Paradisiska Pioner

Av allt blomstrande på Borggården är det nog mina pioner som jag är svagast för. De gigantiska blommorna, den underbara doften och i detta fall även den intensiva och uppiggande färgen!
 
 
Dom står nu i full blom och jag önskar så att solen kommer att visa sig så det finns tillfällen att sitta ute under ljumma sommarkvällar och njuta av deras prakt.
 
En liten bukett på det nya, stora matbordet gör både att duken håller sig på plats men bidrar också till att doften får ännu större spridning.
 
 
 
 

Utökning i trädgården

Odlingsplatsen fortsätter att expandera och det senaste som hänt är att jag placerat ut ett betongrör som bara stått och tagit plats på Borggården.
 
Till en början visste jag inte vad det skulle vara till eller varför dom förra ägarna har sparat det, men så för ett tag sedan kom Nea på att den nog skulle passa att plantera blommor i.
 
 
Jag vill fortfarande måla drivbänkarna och röret men har ännu inte landat i något beslut om färg. Jag vet heller inte vad jag vill plantera i cementröret men något ska jag nog kunna komma på! om inte annat kan jag fylla på med lite extra rädisor eller något annat gott som kan användas under sommaren!
 

Student 2014

I fredags var jag till Lindesberg för ett besök hos kuratorn och efter att jag var klar åkte jag ner på stan för att äta lunch med mamma. Precis när vi ätit färdigt kom kortegen med årets studenter på gatan utanför och jag passade på att gå ut och titta!
 
 
Det kändes lite vemodigt när dom kom åkande, jag tog studenten 2001 och min klass hade inget flak som vi åkte på utan när vi kommit ut på skolgården skingrades vi alla och det är många som jag inte sett sedan dess.
 

En av dem är en tjej som heter Anna men när jag vände mig om för att gå en liten bit så gick vi nästan in i varandra. Det var så överraskande och vi stannande och pratade en stund. Hon hade sin dotter med sig och berättade att hon var SJU år! Det hugger till lite inom mig när jag ser sådant. Det känns som att möjligheterna springer ifrån mig. Inte så att jag har åldersnoja men det är ett faktum att åren går och tiden kanske inte räcker till...
 
Det har gått över tio år sedan studentens lyckliga dagar, mina drömmar då såg nog lite annorlunda ut än vad verkligheten har blivit men dessvärre finns väl inget annat val än att gräva där man står och sätta upp nya mål.
 
 

Mitt livs första saftkok - Syrensaft

 Även om det är lite jobbigt just nu så finns det ju en annan stund som känns lite lättare och häromdagen gjorde husmor ett gästspel i Borgen.
 
Jag ville göra ett försök att koka syrensaft och begav mig hem till mamma och pappa för att låna ihop byttor och annat användbart. Sent på kvällen drog jag igång spisen och när allt var blandat efter ordning så var det bara att vänta.
 
Och vänta. I fyra dagar närmare bestämt
 

Att hälla saften genom silduken var lite av nostalgi för mig då jag minns hur fascinerande jag tyckte att det var när jag var liten och mamma kokade blandsaft. Duken hon hade då var rundare nertill och det var massor med bär i den och jag kunde sitta hur länge som helst och titta på den röda vätskan som ringlade ner längs tyget.
 
Det färdiga resultatet av min saft blev helt ok. Lite besviken blev jag över att det inte var en mer säregen smak, utan saften påminde mycket om vinbärssaft. Tyvärr hade jag heller inga fina flaskor att hälla upp allt på när det var klart, så jag hällde den i petflaskor och la dem i frysen.
 
 
 

Mindre än ett år

Somnade med ett illamående i kroppen igår. Mina tankar snurrar runt, runt om det som hände för ett år sedan.
Han förlovade sig för en månad sedan, mindre än ett år efter att han lämnade mig...
Intellektet förstår -  men hjärtat kan inte acceptera och det smärtar mig.

Ett år

På minuten för ett år sedan föll mitt liv samman. Alla drömmar dog och hjärtat krossades.
 
Ett år har gått - Ingenting har läkt

Du underbara blomstertid

Efter jobbet idag åkte jag ut till stugan där föräldrarna bjöd på middag och kluriga lösningar för hur jag ska få till min paviljong.Väl hemma har jag förberett trädgården för morgondagens drabbning med gräsklipparen och nu spenderar jag den sista stunden i nattlinnet på favoritdivanen uppe på balkongen!Trodde att klockan var betydligt mer så gissa om det blev en positiv överraskning när jag såg att det ännu är ett tag kvar till läggdags!

Dethärärlivet!

Glad tjej!

Fick ett meddelande från min fd. fackliga kollega med en hälsning från den ombudsman jag hade en liten tvisteförhandling med precis i början av det vikariatet som jag nu har.

Jag hade agerat helt riktigt och redan innan vi hunnit lämna bordet den gången sa han att det "var en fröjd" att förvandla med mig. Han tyckte att jag var mer förberedd än han var van vid och att mina argument var så bra att han höll med om att mitt agerande var rätt.

Innan han gick fick jag hans visitkort med orden "hör av dig när du är klar här".

Det har nu gått ungefär två år sen den dagen men idag fick jag bevis för att han menande vad han sa och att han fortfarande väntar på mitt mail!

Åh vad det värmer, speciellt som jag den senaste tiden bara verkar göra fel...

Nu återstår bara att se när det är läge att sätta sig och skriva =)

Plantis

Tror inte att jag skrivit något om besöket på plantmarknaden i Lindesberg. Det är verkligen en liten oas i utkanten av staden och det finns så otroligt mycket att titta, dofta och förundras över.
 
Vid mitt besök köpte jag en liten kryddkruka med sax som jag ska ha på balkongen och fjärilsholken som jag gav till mamma på mors dag.
 

Förutom att handla växter finns även ett jättebra fik och en hel del djur att titta på. Den vackra papegojan fångade mitt intresse och om det inte var för den lite skräckblandade förtjusningen jag känner när jag kommer nära fåglar så skulle det nog vara ett tänkbart husdjur för mig. Kanske en dag...

Slut som artist

Har spenderat några timmar på bilutställning i Ånnaboda idag.

Intresset från min sida är totalt obefintligt så när som på om bilen har en fin färg eller inte.Men efter utställningen fick hemresan gå över Örebro och jag kunde köpa med en paviljong hem, som jag tänker mig kunna ha på altanen (in under balkongen) så att det blir både lite mer skyddat men också lite mer ombonat.

Till detta lär jag ju återkomma men just nu är jag så trött att jag bara vill ge efter och sjunka in i sömnen.

På återseende!

En Annorlunda utflykt!

Nisse är väldigt insnöad på husvagnar och försöker övertyga mig om att det är grejen även för mig.

Därför har han styrt upp ett litet studiebesök hos Cissi som campar på Gusselby Annorlunda.
Resultatet kan väl sammanfattas med att jag blev rejält biten. Dock inte så mycket av campandet som av tre ilskna myggor men jag skulle väl ljuga om jag sa att jag inte blev lite förtjust över hur gulligt hon har ordnat det!

Att hon sen hade sina två ursöta katter, Milo och Olga, som sällskap gjorde ju inte saken sämre :-)


Fler besök hos Cissi kommer det bli i sommar, men om det blir nån övernattning i husvagn för min del - det får tiden utvisa.

Färgval!

På jobbet håller vi på med projektering inför en ombyggnation av kommuners största produktionskök och det är ett sant nöje att få jobba med- och se proffsen "in action". Det är möte efter möte och det är tusen saker som jag inte förstår när det gäller beräkning av luftflöden och håltagningar i bärande väggar etc. men något som jag däremot hänger med betydligt bättre i är diskussionerna om färgsättning.
 
Ohhh vad jag önskar att jag hade resurser (läs pengar) nog att ta sådan här hjälp när jag gör om här hemma. Hujedamig vad bra det skulle bli!
 
Våran arkitekt tog fram två färgförslag till oss
 
 
Vi var i stort sett eniga allihop om hur vi ville välja och resultatet av detta blev att vi flyttade över de två gråa mattorna i högerkanten på det högra förslaget och bytte med de motsvarande beigea i det vänstra. Därtill kommer kaklet på vägarna bli en kombination av grått och vitt (de två höst upp till vänster på båda förslagen) och den röda biten byts mot en kombination av en ljus och en mörk grå .
 
Den turkosa färgen ni ser på det vänstra förslaget kommer finnas på innerdörrarna och ev. på någon pelare vilket jag tycker känns fräscht och framförallt glatt!
 
När vi satt och diskuterade kakel tog arkitekten fram en lite Candy box i form av färgprover för kakel fogar! Visste ni att man kunde få  typ LILA kakel fog om man vill?!?! Den vi valde ser ni mellan den vita kakelbiten och den turkosa dörrfärgen på bilden till vänster...
 
 
Det är inte utan att det finns delar i mitt jobb som bara är sjukt roliga =))
 
 

Kan (till viss del) själv

Det här med att bo ensam i ett stort hus har både för- och nackdelar. Fördelarna är väl i och för sig få och i mitt fall egentligen inte det minsta efterlängtade, men dom finns och det gäller att så ofta som möjligt  försöka fokusera på dem istället för allt som är ensamt och svårt.
 
Jag trivs med att kunna fixa själv och för varje månad som går bygger jag på självförtroendet och kunskapsbanken. Så för någon dag sedan var jag ut i garaget och fixade när jag fick syn på cykeln som jag sedan länge har köpt nya handtag till och bestämde mig för att nu var det dags att byta.
 
Det gick så snabbt och lätt att jag inte ens suckade över att jag fick ta bort dem en gång för att gå in och klippa av en bit för bättre passform och jag kände mig nöjd över att jag äntligen fått detta gjort.
 
 
MEN! i vanlig ordning är det ju inget som bara får vara enkelt... Cykeln behöver pumpas och jag äger inte ens en cykelpump, än mindre en med den typen av ventil som finns på dessa däck. Så där står min lilla pärla kvar med sina nya handtag och kan ändå inte användas.
 
Fy vad less jag är på att hela tiden vara beroende av andra för att någonting ska bli klart :(
 
 
 

Finnfallsbaronessan

I ett hus vid skogen slut bor en underbar människa och vän. Hur hon lyckas med allt är för mig en gåta, hennes liv är fyllt av dottern, karln, hästarna, hunden, katterna, hönsen, gården, jobbet, träningen, pyssel och ändå tycks hennes tid aldrig ta slut när det kommer till vännerna.
 
Till henne är man alltid välkommen och inte helt ovanligt är att hon har bakat eller fixat på annat sätt. Under lördagen som var hälsade jag på henne. Först på eftermiddagen för fika och senare på kvällen för sushi. När vi alla låg som bukstinna blåvalar i soffan efter middagen gluttade jag ut mot köket och blev alldeles varm i hjärteroten.
 
Atmosfären som skymtande bakom dörrkarmen kändes helst magisk och även om jag i egenskap av tvättäkta soffpotatis trivs bra hemma så jag tvivlar på att jag någonsin kommer se på mitt hem och känna samma ombonade varma känsla.
 
 
Underbara fina Cissi; som jag beundrar dig!
 
 

Vem får inte använda vattenkokaren?

Hmm... enligt punkt 29 i instruktionsboken är det inte så många alls egentligen
 
 

Denna dagen - ett liv

Ibland tänker jag att jag känner mig lite som Farbror Melker från Saltkråkan, idag är en sån dag.

Fick huvudvärk ungefär vid lunch och jag vet inte varför... en teori som jag har är att det var strulet med semesterfördelningen som utlöste det. Jag har flyttat om min semester två gånger utifrån mitt första önskemål och nu blir jag ändå ombedd att vara tillgänglig på telefon under i alla falla en av veckorna.

Jag vill absolut inte behöva det och jag vill heller inte behöva skjuta ledigheten ytterligare en gång men gör jag inget av det kommer jag inte slippa undan anklagelser som ger mig dålig samvete under hela ledigheten över att jag inte "ställer upp" :(

Huvudvärken har hållit i sig hela eftermiddagen och jag höll på att totalt bryta ihop över en massa krångel en lånebil jag skulle ha till ett möte. När jag sen väl kom hem och kunde slänga mig i soffan fick lilla Tea ut för allt eftersom hon klev runt på mig och förstörde min blus med sina vassa klor... Stackars söta, fina gumman som inte alls förstår varför jag blev så irriterad på henne.

Vaknade för en stund sedan och är fortfarande inte helt ok, inget blir gjort idag och den här eftermiddagen/kvällen är helt bortkastad. Det är inte så här jag vill leva...

 

Full pott!

(lägg gärna märke till ordvitsen i rubriken)

Den här helgen har Bror och Sofie varit hem till Staden och hälsat på.Vi träffades hemma hos mamma och pappa i fredags kväll för middag och en stillsam paketutdelning med anledning av min och Brors födelsedagar som inföll tidigare i våras.

Jag fick världens sötaste lilla vattenkokare!
Även om Bror många gånger har sinne för detaljer så tror jag att Sofie har haft åtminstone en handfull fingrar med i det här valet och den är bara så perfekt!

Formen är precis som en gamma hederlig tekanna och materialet är porslin vilket gör att den känns lite lyxig och självklart är den ju elektrisk.
Att det sen står "Tea" på den är ju inget minus ^^  Tusen tusen tack =)

Underhåll pågår

Tänk att det ska behöva vara så galet tråkigt med underhållsarbete.

Latmasken hade ett rejält grepp om mig och jag hade i princip gett efter och tänkte hoppa över inoljningen av utemöblerna men så bara bestämde jag mig.

Är ju så väldigt glad över att jag fyndade dessa sex positionstolar med ett tillhörande bord förra hösten så det är ju faktiskt rent av skamligt om jag inte vårdar dem!
Ätning

Det är verkligen inte konstigt att kläderna känns mindre och mindre.

Den här (lång)helgen har det ätits det ena goda efter det andra!

Gårdagens middag bestod av hemgjord sushi och det var både kul att göra och supergott att äta.Jag har aldrig gjort själv förut men efter Cissi och Mickes mycket pedagogiska och tålmodiga lektion ska jag nu göra slag i saken och prova hemma!

Vad brukar ni ha i era?

RSS 2.0