Stop, in the name of fucking anything

Har börjat grubbla igen. Tror att det började igår, eller kanske i förrgår..

Känner mig dålig, ser ingen mening med nått och den där värkande kärnan långt inom mig lockar och drar. Det är så lätt att ge efter, det är så skönt att lägga sig ner i fosterställning och omfamna det vassa som river. Så svårt att stå emot.

Fan, fan, fan!

Jag vill ju resa mig upp, resa mig och gå. Oavsett om jag har ett mål eller inte, bara gå. Vända ryggen åt allt och alla som gör mig ledsen och aldrig se tillbaka...


Ljusa minnen

Har tänkt lite extra på Farmor ikväll. Hon var, liksom jag, en samlare och en del av hennes saker har jag fått ta över.

En kartong med dessa pastelljus från Liljeholmens är en sådan sak.


Dom är gjorda för att t.ex stickas ner i oasis tillsammans med snittblommor och först nu har jag kommit på vad jag ska ha dem i för att kunna tända dem. En sån där gammal glasgrej man lade i botten på vaserna för att kunna arrangera blommor!

Lilla, lilla farmor - ikväll saknar jag dig så otroligt mycket!

Hon tänker lämna mig

När jag kom hem från jobbet ikväll möttes jag av detta


Min fina sambo som jag fått ha här de senaste veckorna tänker lämna mig för att gå på semester och jag kommer sakna henne så galet mycket!Förfallet

Har varit så glad de senaste veckorna eftersom jag mått så otroligt mycket bättre. Jag har inte ältat eller grubblat och som om det inte vore nog har jag skrattat.

Ja, ni läste rätt. Att skratta, har ni nån aning om hur härligt det är?

Nåväl, nu är det slut på drömlivet. Första veckan på mitt sommarvikarat har passerat och jag känner som en hög med sopor. Var på skapligt bra humör när jag var hemma på rast idag. Jag till och med lagade mat att ta med mig till kvällspasset. Något som aldrig hänt på en delad tur i hela mitt liv. Nu visade det sig dock att det va helt i onödan för nått tillälle att sitta ner och äta bjöds det inte på och mina ansiktsmuskler är lika spattiga som en efter en botoxinjektion.

Med ett blodsocker på minus 32 kom jag nyss hem och med det drogs jag in i fördärvet. I kylen stod en flaska vin som jag och sambon öppnade tidigare i vecka. Ni som hängt med ett tag vet att alkohol är ett big no no när jag är ensam, men ikväll skiter jag helt fullt i det!


På min schemarad finns även ett skift imorgon, någon som tror att jag ångrar att jag sa ifrån det när jag tackade ja till jobbet ;-)

Prova för övrigt det här vinet, Black Shiraz! så jefla gött skit!


True story

Lyllos mig som jobbar helg, då slipper jag ljuga, utan kan säga att även jag har plans!


Den lediga dagen

Hade verkligen önskat att den här dagen skulle vara en evighet men tyvärr bestod den bara av ett par ögonblick.

Sov länge, promenerade till apoteket för att hämta ut medicin mot astman. Har dragit ut på det eftersom jag inte tyckt mig ha tillräckligt med pengar, men efter att min sambo läxat upp mig om både det ena och det andra tidigare i veckan fick det helt enkelt bli av. Tabletterna kostade för övrigt 24 kronor och då räcker dem i tre månader. Tur att jag inte svävade iväg och spenderade dom pengarna hur som helst när jag fick receptet i våras!

Därefter ägnade jag mig åt lite arbete på mina ägor och vilade en stund på altanen innan jag for till sommarstugan för middagsbjudning.


En liten gräsand var väldigt nyfiken på vad som fanns att äta och kom tillbaka flera gånger för att kolla läget.


I motljus är vi alla lika vackra!


Så ensam när maten dukades undan och alla gick in...


Nu måste jag trugsova för att klara av ytterligare en nedbrytande dag på hemmet. Och till er som tycker att jag är gnällig och borde tänka/vara lite positiv - det är det jag är.

Chilly chill

För bara några dagar sen var jag övertygad om att jag inte skulle tya med att fixa iordning altanen. Men så bara bestämde jag mig och ett, tu, tre så var det mesta på plats.


Ännu har jag inte hängt ut några ljuslyktor eftersom det fortfarande känns tveksamt att det skulle bli några långa, varma kvällar därute. 

Inte heller har jag investerat i några blommor men det beror enbart på att jag inte har den ekonomiska marginalen.
Är det däremot någon av er som har blommor eller plantor över eller sådana som lämpar sig att dela som ni vill bli av med får ni gärna dumpa dem hos mig!

En bra sak är dock att det till syvende och sist inte krävs varken ljuslyktor eller blommor för att man ska kunna flyta ut i soffan och lata sig


Sambolivet

Idag kramade jag min sambo hej då för denna gång. Det som skulle vara en natt, som blev två nätter blev till min förtjusning tre nätter.

I går åt vi fin middag och med lite tur kommer jag att kunna härma efter så pass att det blir något liknande i alla fall.Jag har precis kommit hem från ett skift på hemmet och nu får klockan gärna sega sig fram så att helgen inte infaller än på länge eftersom jag ska tillbaka redan på lördag morgon.

Dom där kurserna jag antagits på till hösten känns minst sagt lockande!Hej Husmor

Igår hälsade husmor på i borgen!

Först gav hon sig på en liten samling kantareller som jag och min inneboende hittade i förrgår kväll.


En hel stekpanna full blev det! Dvs en stekpanna i storlek lagom för att steka ett ägg i ;-)

Därefter gav hon sig i kast med  att avverka i Borggårdens rabarberskog och det resulterade i en rabarberkaka.


Trots att den gräddades tio minuter längre än anvisat så var den ganska kladdig i botten och tanken att den skulle gå att äta lite som en sockerkaka var bara att glömma men faktiskt tyckte jag att den var riktigt god! Om inte annat lite omväxling från den annars, i Borgen vanligt förekommande, smulpajen.

Nu är hon här!

Äntligen har min inneboende flyttat in! Tea och jag har fixat ordning gästrummet. Jag städade och bäddade medan Tea stod för besiktningen.


Överallt ska det kontrolleras men jag hörde inget annat än att hon gav mig godkänt.


Det kan hända att man som gäst blir avskräckt av att vakna med en skenade flock hästar ovanför sängen men jag har kommit på att om jag startar skallarmet kommer min vän inte kunna lämna mig!
Orka gräva

Har gjort ett litet ryck invid tomtgränsen idag. Grävde bort ogräs ytterligare en liten bit längst bort i hörnet, men därefter fick jag gå lös med sekatören istället.Alla dessa sniglar har byggt upp lite av en fobi hos mig. Alltså dom är så jefla äckliga och när jag fick se en hängandes uppe i bladverket på en buske kunde jag bara inte kliva runt där längre.

Så istället började jag klippa ner spretet och hoppas att solen jagar iväg dem ytterligare en bit till nästa gång jag ger mig ut.

Det känns lite motigt att hålla på med detta nu... Har ett par ställen hittills som jag inte rått på, ett ser man ganska tydligt i mitten när jag fått lämnaen liten tuss eftersom jag helt enkelt inte får bort den på egen hand. Avskyr att aldrig klara av någonting själv utan att det alltid ska bli halvdant och fusk för att jag inte kan bättre :(

Tittar man åt andra hållet från trappan sett så har jag dessutom en hel del kvar att brottas med 


Jag hoppas att det är värt det...

Plantis

Åkte med Fader vår för att hämta mamma från jobbet. Innan vi åkte hemmåt igen blev det ett besök på Plantmarknaden!


Det är så himla mysigt där men tyvärr måste jag säga att jag blivit besviken på deras fikabröd varenda gång jag varit där. Dom bakar själva och allt ser så gott ut men ändå tycks jag alltid göra fel val.

Därefter gjorde jag ett spontant inköp av en hatthylla och eftersom jag va så trött när jag kom hem att att jag sovit bort hela kvällen är jag desto piggare nu och ska nog sätta igång att skruva!

A day to forget

Jag har haft många dåliga dagar men idag har jag genomlidit en ny sorts dålig.

Känslokaoset igår höll mig vaken större delen av natten med undantag för två tillfällen då jag somnade i två timmar.


Till min lycka spöregnade det så jag kunde med gott samvete ta bilen till förmiddagens möte med kuratorn. Körde fel två gånger på en sträcka som tar typ fem minuter att köra. När jag väl kom dit grinade jag i 45 minuter och sen sa kuratorn åt mig att åka hem och sova. Hon erbjöd sig till och med att ringa en halvtimme innan jag skulle börja jobba ifall jag fortfarande skulle va helt väck <3

Kunde såklart inte sova när jag väl bäddat ner mig efter mötet men efter att jag letat fram en låtlista för sömn på Spotify slumrade jag en halvtimme.

Eftermiddagen spenderade jag på hemmet och någonting dog inom mig idag. Och värst av allt, imorgon bitti ska jag dit igen... Jag tänker över min plus- och minuslista. Det är inte värt det!

Mixed feelings

Det är länge sedan jag kände så här delade känslor..

Delvis:

Å ena sidan har jag haft ett sjukt efterlängtat besök idag. Fick träffa en verklig favorit i mitt liv, en person som under många år haft en mycket speciell plats i mitt hjärta och som ger en alldeles speciell värme i hjärteroten. Tyvärr känns det alltid som att tiden går för fort vid sådana tillfällen... Eller om det är tiden mellan mötena som går för sakta?

Å andra sidan ska jag återvända till mitt gamla jobb imorgon och det ger dessvärre inte alls någon varm och härlig känsla inom mig.


Utöver det grubblar jag på ett par andra saker som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Tankarna och kvällens känslor har letat sig ner till maggropen och kullrar omkring så snabbt att jag känner mig illamående.

Har en tid hos kuratorn imorgon. En tid som jag för någon dag sedan övervägde om jag kanske kunde skjuta lite på men just nu känns det inte som att jag kan komma dit fort nog!

En glad skit

Idag har det varit en riktigt bra dag i Borgen! jag har inte pratat med en enda människa på hela dagen, men just idag har jag inte saknat det.

Solen och värmen har tagit paus men det fläktar skönt när balkongdörrarna står öppna. För ett par dagar sedan hängde jag upp gardinerna på balkongen och i brist på annat pysslade jag ihop egna tyngder till dem.


Dock tänkte jag lite fel (eller inte alls) så det saknades fyra tyngder. Dom har jag tråcklat ihop idag och med det hänger även de sista två längderna på plats.

Nu är det soffläge som gäller, vila och återhämtning. Imorgon blir det full fart :-)

Sjösättning

När Borgens väderstation visar detta, trots att givaren suttit i skugga sedan flera timmar


Finns det bara en sak att göra


Årets första bad och därtill årets första bonnbränna. Fi fan så jag ser ut på ryggen och baksidan av låren!

Selfiesession

En av oss är vacker som en sommarnatt
Den andre ser ut som hamster med tre tandrader och dubbla hakor


Båda är dock lika omöjliga att fånga på bild :)

Varmaste dagen hittills

Idag har det varit riktigt hett! 29grader på Borgens skuggsida och jag har ägnat otippat mycket tid inomhus. Det är svalare inne... Det är lite så Borgar fungerar!Efter att jag kollat på Stjärnkusken där mina två favoriter hamnade i duell tog jag en kort kvällspromenad.

Väl hemma gick jag ut på balkongen och efter en stunds funderande gjorde jag slag i saken och hängde upp gardiner där ute.

Har ställt upp fönster och dörrar för att få lite korsdrag men ännu har det inte gjort någon märkbar effekt så en liten stund till sitter jag kvar här ute och njuter av en helt fantastisk sommarkväll. Med min lilla trollslända som sällskap...


When It's good

I say It's good!

Har ju lovat er att ni skulle märka det den dagen jag började må bättre. Jag hoppas verkligen att mitt flyt håller i sig för idag har varit ännu en kanonbra dag!

Det hela började med att jag träffade en kurskamrat från stressfysiologin som jag läste i våras. Han var hundvakt åt sina svärföräldrars hund men på Loftis här i Staden är både människor och djur välkomna att fika så Kajsa fick följa med.

Därefter blev det guidad tur längs strandpromenaden innan vi köpte jordgubbar och begav oss hem till Borgen. Något som Tea kanske inte blev helt förtjust i...


Jag har ingen aning om hur man bäst introducerar andra djur för den argbiggan men efter att dom stirrat på varandra en stund gav Kajsa ifrån sig ett (ett) skall, Tea gjorde ett utfall (haha) och sprang sen och gömde sig.


Kajsa fick vara med oss ute i trädgården och jag blev hennes bästis när hon fick göra tabberas i glassbyttan.

Därefter slöade jag runt här hemma med en ljudbok och har bara varit inne en stund för att kolla på Ernst. Till det lyxade jag till det med jordgubbar och brie.


Gör inte det! 
var och en för sig, jävla bra! Tillsammans, inte så bra!

Nu är klockan strax efter 21.30 och jag sitter fortfarande på balkongen i bara shorts och linne. UNDERBART!

RSS 2.0