Ekologiskt is tha shit

För mig är det viktigt att välja ekologisk mat när det är möjligt och jag önskar, önskar runt i ring att efterfrågan kommer att fortsätta öka och att utbudet och priserna på så sätt blir ännu bättre!
 
Men hur bra det än är att kunna gå in i en butik nära mig och inhandla mina livsmedel, så går såklart ingenting upp mot att själv odla det man äter. Till nästa sommar ska jag nog försöka utöka sortimentet i min egen trädgård.
 
Något som jag dock tror kan bli svårt att odla eftersom jag varken har växthus eller inglasad veranda är gurka men denna sommar har jag haft lyxen att få just det levererat från mormor som bedriver gurkodling på sin altan.
 
Helt outstanding och inte ens jämförbart med den gurka man köper i butik! Fatta hur sjukt det är att många av oss egentligen inte ens vet hur bra mat SKA smaka!

Sommaren är kort...

 
Den nästan regnar bort.

Skrämmande bra humor

Ikväll rigde en tjej och frågade efter "den som står för elavtalet i hushållet" men när jag artigt (som alltid!) förklarat att det var jag, men att jag inte ville ändra, byta eller gå med i nått kundkraft avslutade hon lika artigt (det hör inte till vanligheterna).
 
Efter samtalet började jag fundera... skulle jag kunna kunna komma på nått superskämt som får dem att bannlysa mig i hela branchen?
 
Jag tänker mig nått i stil med att det så klart är El-in som är ansvarig för elen i huset... Vad tror ni? kan det skrämma iväg dem?
 
-

ett minne blott

Efter första arbetsveckan känns semestern redan avlägsen.
 
Osäkert om årets sommar gav energi nog att orka vänta ett helt år till på solen...

en "liten" objuden gäst

Någon väntade på oss när vi kom hem ikväll.
 
 
Tidigare i sommar har vi ägnat oss åt krigsföring mot äckelsniglar och nu denna!
Jag är inte överförtjust när det gäller djurlivet på Borggården.

Foodfight

Idag har jag varit ledig och under eftermiddagen har jag haft sån stark lust att baka. Det är såå länge sedan nu!
 
Dessvärre är det ju så att jag försöker att inte äta för mycket och med alla andra frestelser som jag städigt faller för i kombination med att sambon inte är en lika stor socker råtta som jag fick jag helt enkelt erkänna att en smarrig kladdkaka inte skulle föra med sig något mer gott än just smaken :(

Sommarens ute-projekt

Bakom garaget finns ett etage och efter ca 30år är det ju inte så konstigt att det börjar säcka ihop så när jag var därut och rensade en dag gick det hela lite överstyr... Kärleken hjälpte mig att lyfta bort några slipers för att vi skulle kunna gräva ut och räta upp kanten lite.

 
Från början fanns en rad till med slipers och etaget var i endast en nivå. Eftersom vi inte ville invester i några nya stöd och det inte skulle bli stabilt nog att lägga tillbaka allt så bestämde vi oss för att skippa den översta raden och istället dela upp etaget i två nivåer.Här syns skillnanden mellan nivån från hur det var innan och det som vi valde att spara. Att gräva var näst intill omöjligt på grund av alla småstenar som fanns i jorden och vi fick jobba duktigt för att frigöra en stubbe som fanns längst ner i högra hörnet.Rötterna fick vi kapa med yxa och sedan var det bara att visa musklerna för att få bort den med hjälp av ett spett.

 
Nästa bekymmer dök upp när vi inte kom på hur vi skulle stötta upp översta nivån men efter lite funderande bestämde vi oss för att använda lite av all den slaggsten som finns i trädgården. Till vår glädje hade vi lite flyt med att få dem att räcka till och det utan att behöve börja riva mer i muren som dessa kommer ifrån (ett projekt i taget räcker!). Vi hade till och med en som gått av vilket passade perfekt med måttet som vi behövde på sista stenen!Lite finjusteringar återstår men på det stora hela är allt klart och vi känner oss nöjda......och så klart jättesugna på att få ta rätt på sånt som "blev över"!


Lite Utfyllnad

Idag känner jag mig ännu mer vissen än jag gjorde när jag kom hem igår och därför passar jag på att lata mig lite och slänger bara upp ett litet collage från stenmässan som hölls här i Staden för några veckor sedan.
 
 
Mässan anordnas av en stentokig gubbe som bor här och det är alltid så trevlig att gå runt nått varv och titta på alla fina och konstiga stenskapelser!
 
Minus i år var att dom tog inträde för att komma in på området (dock ingick då entre-avgiften till ett museum) och att utbudet ländes aningen mindre än tidigare år men pluset var att utställarna stog i tält som gav skydd mot regnet som föll mellanåt. På det stora hela en jättebra dag som avslutades med glass på loftis!

Back to work

Första arbetsdagen efter semestern är avklarad.
 
Att jag kastade mig om halsen på sambon och började tjuta av tacksamhet när jag kom hem och fick se att min älskling plockat undan gröttallriken från imorse säger väl allt om hur skönt det var att få komma hem till han som vill mig väl.
 
Imorgon ska jag på't igen!

Ett riktigt litet ynkdjur

Ni måste ju få se den här bilden på min lilla bebisbumla när hon var som ynkligast på grund av den skadade tassen.
 
 
Titta bara på henne! Där låg hon helt utslagen men när jag kom med vatten och mat kravlade hon sig fram med överkroppen, helt utan att flytta på rumpan eller den skadade foten för att äta och dricka.
 
Tack Gode Gud (och mina anhöriga som hjälpt till med sårvården då vi var på semester) för att hon mår bättre!

Romantik på hög nivå ^^

I början av semestern tog jag med min älskling ut på en tur i kvällssolen med mamma och pappas eka. Gulligt va? ;)
 

Sammanfattningsvis

Idag ser det återigen ut att vara lite grått och tråkigt väder. Möjligen kommer ett par små solstrålar kunna lirka sig fram till oss men just nu känns det som att den här sommaren bäst speglas i den här bilden...
 

Plötsligt händer det!

Sommaren gjorde entré!
 
 
Långa härliga timmar på bryggan, bad och grillat till lunch.

Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge?


Kväll på Gräddhyllan

 

Min lilla slagskämpe

I drygt en vecka nu har min lilla kisse varit sjuk i sin ena baktass. Det hela tog sin början när hon envisades med att börja vara ute hela nätterna och jag väcktes vid tvåtiden en natt av ett rejält slagsmål på baksidan.
 
När jag släppte in henne märkte jag inte något konstigt och hon låg hela natten på en stol under matsalsbordet. Det i sig är inget ovanligt när hon varit på krigsstigen för då brukar hon ligga och tjura men när hon inte gått därifrån på jättelänge lyfte jag in henne i min säng.
 
 
Eftersom jag sett några små blodspår försökte jag titta om jag skulle kunna se vart hon gjort sig illa men det var långt ifrån omtyckt och det tog lång tid innan jag kunde komma åt ordentligt.Till slut fick jag i alla fall se att det var en trampdyna som var skadad och efter att jag läst på lite om den typen av skador tyckte jag att hon skulle få vara ifred. Det verkade som att hon hade det ganska bra där hon låg med en bricka bredvid sig så hon kunde äta och dricka men det märktes att hon hade ont så att hon skulle kunna ligga kvar när vi skulle sova var uteslutet och istället bar jag in henne till tv-rummet där hon fick ligga på en filt.
 
 
Vad jag inte tänkte på var hur hon skulle klara av sina toalettbestyr men det visade sig på morgonen att hon inte kunnat ta sig till lådan utan hade kissat på filten och sen hoppat upp i soffan för att ligga där istället. Det innebar alltså att vi fick utöka sjuksalen med en kattlåda i andra änden av rummet och det fungerade för Tea.
 
 
Från början såg inte tassen så illa ut och efter att jag pratat med en veterinär fick jag veta att det troligen skulle räcka med att vi tvättade såret ordentligt. Efter ungefär tre dagar började hon hoppa runt på tre ben och efter ytterligare en tid har hon börjat gå på tassen och uppträder i stort sett som tidigare så nu hoppas jag verkligen att det läker ut fint så hon kan hinna njuta av de sista sommardagarna!
 

Envishet varar längst?

Jag har gjort några halvhjärtade försök att börja jogga tidigare somrar. Förra året gick sådär, jag och kärleken var ute några gånger men jag var orolig för min astma och eftersom vi inte träffades så ofta blev det ingen regelbundenhet i våra träningspass.
 
I år däremot är det annorlunda! Han peppar mig att hänga med ut även om jag inte alls är sugen och han backar upp mina försök att komma tillrätta med medicineringen. Det har dock inte fungerat helt klockrent för mig men så hände något förra veckan när vi var iväg på semester och jag bestämde mig för att prova på löpbandet som fanns på hotellet.
 
Jag har aldrig sprungit på ett sådant förut men har haft en illusion av att det skulle vara mycket lättare än att springa ute och helt riktigt; från att bara ha klarat av intervaller med löpning på ca 2.5 minuter körde jag på i det närmaste helt oberörd i 15 minuter innan jag unnande mig en paus.
 
Så med den framgången i färskt minne gav vi oss ut på hemmaplan och jag lyckades ganska bra att hitta tillbaka till känslan jag hade innomhus samtidigt som jag jobbade med tanken "it's all in you'r head" och den längsta intervallen slutatde på dryga 8 minuter =)
 
Självklart hade jag önskat mer, men banne mig om jag inte ska få vara glad för detta! Från och med nu vägrar jag få dåligt samvete av alla vänners uppdateringar på FB om att dom fixar hela eljusspåret redan andra gången dom är ute för säsongen etc, etc för det hjälper mig inte ett dugg att jämföra mig med dom!
 
Jag har kass kondition, jag har problem med astma, jag har aldrig idrottat, tränar eller sprungit i hela mitt liv men jag är ta mig sjutton MITT bästa och jag gör fremsteg.
 
 
 
Så här glad kan man av så "lite"! Inte kan man klaga på utsikten jag hade under tiden jag stretchade heller, bara det är ju värt att kämpa lite för =))
 
 

Wärmeland du sköna

Genom jobbet har jag besökt Kristinehamn några gånger och eftersom jag tyckt att det ser så mysigt ut där föreslog jag att vi skulle ta en dagstur dit på semestern.

Tyvärr hann vi inte se oss omkring så mycket men vi strosade omkring lite inne centrum och tittade in på Ölmes Diversehandel där det finns hur mycket fina gamla grejjer som helst!
 
 
Innan vi vände hemmåt körde vi även ut och tittade på den omtalade Picasso-statyn. Där kunde vi även passa på att njuta lite av utsikten och det för stunden fina vädret.
 

Paradiset i vardagen

Föräldrarnas sommarstuga är verkligen en oas där vi får spendera precis hur mycket tid vi vill! Tyvärr har det inte blivit några lata dagar på bryggan i år men lite kvalitetstid har vi ändå fått där!
 
 
Än har jag heller inte vågat mig i sjön, men sist när jag var ner för att tvätta händerna frestades jag ändå lite, ytterst lite och kanske är jag naiv men jag tänker ändå fortsätta hoppas på någon form av sommarvärme som gör att jag ändå kan få tillfälle att doppa mig i alla fall en gång denna sommar!

Rymdmått och vagnshjul

När jag var liten hade min farmor och farfar en måttsticka för rymdmått. Jag förundrades ofta över den och funderade över vad rymden hade med saken att göra men när jag tidigare i somras hittade små trälådor med måttangivelser i en butik kunde jag lägga ihop "ett och ett".
 
Rymdmåtten som jag köpte är nytillverkade, men jag är väldigt glad över dem ändå och sen jag hittade dem första gången har jag köpt på mig fler vid ett par olika tillfällen. Några av dem har fått ta plats ute på balkongen och agerar blomkrukor...
 
 
I mitt lilla stilleben har måtten fått sällskap av en större trälåda med trycket äppelmust (även den nytillverkad) och ett litet vagnshjul som jag fyndat på loppis.

God morgon!

Idag är jag uppe lite tidigare än semestervanan som jag hunnit komma in i brukar innebära och frukosten serveras vid tv'n med "arga snickaren" som sällskap.
 
Är det skruvat att bli sugen på renovering av att se på kaoset som rådet på bygget där dom befinner sig?!

Huset fullt

Förra veckan dundrade kärlekens vänner från Södertälje in som en virevelvind i Borgen. De stannade i ca 24 timmar och det blev ett härligt intensivt dygn.
 
Till vår stora glädje höll sig regnet borta och tacka vare årets bästa köp; filtarna till uteplatsen, kunde sitta ute på altanen och grilla med massor av tända ljus till sena kvällen!
 
 
Våran trädgård är lite kuperad så någon arena för kubbspel har jag aldrig tänk att det skulle bli och med anledning av det äger vi inte ens något sånt spel, men det hindrade inte brudarna från att plocka ihop ett eget ute i vedhögen =)
Vi spelade tjejerna mot killarna och märkligt nog vann hanarna trots att vi helt klart var det bättre laget, fusk skulle jag tro...

Nostalgi deluxe

Jag har varit in och tittat i det som var min skola under låg- och mellanstadiet. Efter att kommunen beslutade att lägga ner verksamheten har fastigheten sålt till privatpersoner som nu håller på att bygga upp bland annat ett vandrarhem och ett skolmuséum.

I huset på den stora bilden fanns slöjdsalarna när jag började i skolan men under de sista åren jag gick där bussades vi in till centralorten för att få slöjdundervisning och man gjorde om våra gamla till klassrum.
 
 
Dom nya ägarna kommer även tillhandahålla uthyrning av såväl cycklar som kanoter och i den gamla matsalen (som skymtar längst till vänter på stora bilden) har dom gjort iordning ett café. Kanske var det också där som minnena kom tillbaka som tydligast för det doftade exakt som det gjorde i matsalen när jag gick där!
 
Hur sorgligt jag än tycker att det är att skolan inte kunde fortsätta drivas är det i alla fall roligt att dom som tagit över det gör något som kommer allmänheten till nytta =)
 

Party for everybody

Igår lyckades kärleken övertala mig om att vi skulle gå på ett "disco" som arrangerades i Staden. Vi började kvällen med mat på wokhouse och gick sen vidare för att strutta runt på dangolvet en stund.
 
Till min bsvikelse var det inte alls så mycket folk ute som jag hade trott och på det hela taget kändes det ganska avslaget men jag gjorde ett par tappra försök att skaka rumpa men när en vän till mig olyckligtvis gjorde sig illa mitt i dansens virvlar kändes det dom att jag var klar för kvällen och strax innan stängning la jag beslag på ställets snyggaste kille och drog med honom hem.
 

RSS 2.0