Saker att sakna

Så var det återigen dags för en tidig morgon i Borgen... hjärnan är överfull vid det här laget och jag vet inte längre vad jag tänker, så att försöka få stopp på detta för att sova känns som ett hopplöst uppdrag.

Nåväl, det är ju lite mysigt på sitt sätt att gå upp tidigt, slå på tvn och äta frukost! Idag råder det dock stor brist på frukostlyx i Borgen, under sommaren har jag kunnat starta mina dagar med hallon från egen rishög i filen men skörden har sinat och sommaren försvinner sakta allt längre och längre bort... jag är inte redo för det, ge mig mer sommar!!!


Pyssel, size medium

Eftersom färgen på klockan tog så sjukt lång tid på sig att torka hann jag med att påbörja ytterligare ett projekt, något som jag tänkt väldigt länge men bara dragit ut på av någon anledning.
Redan när jag bodde hemma hos mor och Fader vår hade jag den här sekretären och jag har varit väldigt nöjd med den ända fram till Borgen intogs och den kom att kännas lite överflödig...


När matsalen renoverades betsade jag min apotekardisk och helt ärligt har jag ingen aning om varför det tog mig ända till början av det här året innan jag kom på att sekretären skulle vara perfekt att fylla ut den tomma delen av rummer som blev när salongen möblerades om!


På det hela taget blev jag nöjd med min make-over och det blir perfekt att kunna förvara lite matsals-prylar i just matsalen och inte som nu, i andra änden av huset. Kvar att göra är dock att införskaffa nya beslag i samma stil som på den andra möbeln, dom gamla passar nämligen inte så bra längre och om det i sig inte är en god anledning så är ju faktiskt ett av dom trasigt och då får man köpa nytt! =)

Pyssel, size small

Under min sista lediga vecka fick jag helt plötsligt en väldigt lust att pyssla och det hela började med att jag hittade en liten moraklocka bland mammas loppis-grejjer...


Efter lite velande fram och tillbaka om hurvida den skulle bli vit eller svart bestämde jag mig till slut för att det nog skulle bli bäst med svart. Fader vår bidrog med färg och hade det inte varit för att det tog typ ett dygn för färgen att torka hade projektet varit klart på en dag! Nu tog det lite längre tid och då hinner ju den där första inspirationen lägga sig en aning men på det hela taget känner jag mig nöjd med slutresultatet!


 Nu återstår bara att få ordning på hyllan i köket där den ska stå!!


Arla morgonstund

Klockan är lite mer än halv sex på morgonen och jag har varit uppe i snart en timme. Det är helt galet. På riktigt! och jag vet inte ens varför... hade svårt att somna igår kväll, vaknade under natten och nu sitter jag här då...

Kanske har det att göra med ett litet pyssel som jag planerat för under dagen som kommer? Kan det vara så att jag ser fram emot så till den milda grad att kroppen struntar i sömnen? Jag är dock inte helt tillfreds med att dra igång med fotografering och slipning av mitt projekt redan nu och det känns tidigt för frukost (hur ska jag då få kvoten att räcka över hela dagen?) vilket såklart gör mig orolig över att jag snart kommer uppskatta täckets värme och att det kommer leda till att jag sover bort förmiddagen istället. Brukar bli så när sånt här händer :/

Well well... det visar sig hur det går med detta :)

Mer märkligheter

Under helgen har det fuskats i Borgen och inte helt otippat blev det chipsen som ställde till det häromkvällen. Faktum är dock att jag tidigare vid ett beskök på Tha Store hittade något som jag bara inte kunde hålla mig från att köpa... 


Är det nått här i livet jag inte kan motstå så är det orden 'limited edition' och självklart var inte detta något undantag :)
Jag hade iofs inte så stora förhoppningar om att det ens skulle vara ätligt men döm om min förvåning när den här märkliga kombinationen föll mig i smaken! Jag har hört att det finns de som använder chips till mat och den här smaksättningen måste väl vara ultimat till det, hehe!

Snälla, om ni ser en sån här påse; köp den och berätta vad ni tycker... Är jag knäppare än vad jag själv trott???


Konst(igt)

Idag tar jag mig friheten att publicera en gammal goding som jag, när hjärnan börjar te sig allt för normal, tar mig en titt på!
Det är en tavla av okänd kostnär (klantigt av mig att inte ta reda på vem) som hänger inne på folkets hus i Mellanstaden.


Det här är kanske en av dom fulaste tavlorna jag kan tänka mig, men den är rätt kul att kolla på för man upptäcker hela tiden nya samband i de olika fälten (även om jag inte förstår mig på dem) och jag gillar't! Ser ni?

Berg och Dalar

Det är över en vecka sedan jag skrev något och det har hänt massor med roliga saker under den här tiden men idag är det svårt att få dom glada minnena att ta överhanden.
Under kvällen har jag varit ut med en blomma till Lovely Sis och större delen av dagen har jag mer eller mindre grinat bort.


Det var fint ute på kyrkogården idag, solen strålade ner genom trädkronorna men plötsligt när jag satt där kom två kvinnor gående längs asfaltsgången. Jag ogillar att det är andra där samtidigt som mig men när dom kom närmare såg jag till min förvåning att det var något bekant med den yngre av dem.

Eva.

En av systers bästa väninnor och en av två som var inbjudna till begravningen. Mitt i hennes omfamning brast det för mig och jag kunde bara inte stå emot, när hon sedan berättade att jag varit så lik Lovely Sis där jag satt att hon nästan blev rädd gjorde det inte lättare att samla sig.
Jag blir glad när någon säger att vi är lika, min fina syster och jag, men jag kommer nog aldrig kunna vänja mig med blicken jag får av dem som tror sig se ett spöke då dom ser på mig...

Fortfarande lika saknad.
Min ögon gråter, tårar trillar - och även denna gång är det över dig!

RSS 2.0