Inkräktare?

Det har kommit till min kännedom att någon/några tydligen smyger omkring här på ägorna och kokar soppa......och att döma av priset gör dom sig en förmögenhet på det hela!

Är det kanske dags att anlägga en vallgrav?


Just nu

behöver jag lite glad-färger...


Jag blir aldrig klar :)

Det mesta av sakerna i matsalen är nerpackade och väntar nu på att flyttas upp på vinden men allt mitt pappersarbete kvarstår...

Förstår inte varför det har blivit så mycket svåra uppgifter på sista tiden! Rapporten från Genève arbetas fram i snigelfart och så fort jag sätter mig med den slutar det med att jag drömmer mig bort. Samtidigt håller jag på att försöka komma på ett bra upplägg för ett presentation av mig själv där jag skulle behöva sätta ord på mina drömmar och mål :S Det sista känns svårast eftersom jag ogillar att dela med mig av mina drömmar, vis av ålder och erfarenhet vet jag att dömmar som delas ofta har en tendes att falla sönder och aldrig bli av så istället vill jag hålla dom för mig själv och smida mina planer i ensamhet :)

God morgon!

Hur är det med er? Jag sitter och väntar på att alla mina klasskamrater ska bli klara med att ladda upp sina bilder till dagens redovisning eftersom vi alla ska lämna kommentarer på varandras arbeten innan det här momentet anses som klart.

För övrigt  måste jag se till att få undan lite pappersarbete under dagen och förhoppningsvis posta en del brev som jag behöver få iväg innan det blir för sent samt se till att få undan det berg av saker som ska upp på vinden men som nu har invaderat hela matsalen istället.

Men först... slösurfa =)

Det här är jag - I bilder

Imorgon ska uppgiften med självportättet redovisas och jag har just lagt upp min bild i mitt galleri... inte nog med att det var svårt att ta bilden, det va lika svårt att skriva ner en text till den också och speciellt som jag fick lite tidsbrist.

Precis som förra gången fick vi bara välja en enda bild och precis som förra gången slutade det med att jag har två som jag inte kan välja mellan! Hoppas att det blir lättare i fortsättningen då vi troligen kommer få välja fler att redovisa :)

Nu är det ju dock så att ni inte vet vilken det blev till slut och därför tänkte jag passa på att visa er dom båda....

Som ni säkert redan förstår undrar jag nu såklart: Är detta 'jag'? och vilken bild tror ni att jag valde?Läxan

Håller på att fota så ögonen värker men ändå blir jag aldrig nöjd... alltid är det nått som syns för dåligt, nått som syns men som inte borde det eller en skugga som stör.. you name it!
Blir även lite irriterad på att jag inte vet hur jag ska kunna få fokus på flera olika detaljer i bilden som jag tycker är extra viktiga och som har en speciell betydelse, men det är väl helt enkelt något jag måste släppa för hur jag än krälar omkring på golvet så går det inte att få till :)

Hoppas i alla fall att Nea dyker upp här snart och kan hjälpa mig att titta igenom bilderna lite så jag får lite feedback innan jag måste bestämma mig och ladda upp bilden i mitt galleri!

God morgon!

Det blev en lång sovmorgon idag och jag har bestämt mig för att den helt enkelt blev för lång för att jag ska hinna med någon frukost... istället sitter jag nu och inväntar tid för lunch :)

Gårdagens besök i Parken bjöd på lika delar hjärtliga skratt och stunder av total uttråkning... musiken var apdålig men å andra sidan hade jag inte förväntat mig så mycket mer då jag innan hade läst att kvällens slogan på programmet var 'raggen går' :S

Hur som helst gjorde jag ett kort besök på dansgolvet där den som lurade dit mig utbrast "vaddå, jag kan inte... du dansar som en prinsessa!" jag brukar alltid bli lite konfunderad när folk säger sånna saker och när samme någon senare på kvällen hade svårt att hålla melodin till Rap Das Armas - sommarplåga nr 1 fick jag bekräftat att personens tillstånd var aningen tvivelaktigt... hihi!

Utöver sånna roligheter pratade jag med en bekant som berättade om ett (inte helt spikat) stundande bröllop där man vill att jag ska fota! Jag blev helt paff, men självklart gör jag det om personerna i fråga har sett och är nöjd med tidigare foton jag tagit! Vid tidpunkten för bröllopet har jag ju även hunnit läsa om just porträttfoto så kanske kan jag känna mig lite mer säker på min sak då...

Nu återstår bara att med fasa invänta att arrangörernas bilder från igår ska dyka upp på hemsidan och sen kan vi lägga årets parken-sommar till handlingarna... hua!

Kalas! :)

Om en liten stund kommer mor och far hit för att dels se om dom kan komma med några bra idéer till min bild och dels för att vi sen ska ta sällskap till Generalens kalas!
Hur det blir till kvällen har jag som vanligt inte bestämt helt och hållet... det är många saker som talar emot att det blir utgång, men det känns samtidigt lite tråkigt att inte passa på.
Nåväl, jag har några timmar på mig att älta fram och tillbkaka över hur jag ska göra och förhoppningsvis kommer jag fram till något som jag känner mig nöjd med :)

Vad ska du göra ikväll?

Tro det eller ej, men jag ska tävla!

De flesta inlägg om tävlingar och dyl. klickas snabbt bort från min skärm men den här gången skall jag faktiskt delta!
Mer om tävlingen kan du läsa här på en av mina nyfunna favvobloggar! På samma blogg kommer alla de utvalda bilderna sen att publiceras och ni läsare kan gå in och rösta.

Temat är 'Sommarminnen' och detta är mitt bidrag:
Kvällens läsning


Grrr!

God morgon!

Idag ska jag ta itu med lite saker som ligger och gnager djupa hål i mitt samvete plus att jag måste arbeta fram ett bra underlag och en bakgrund för att kunna provfota mitt självporträtt som måste bli klart under helgen och med anledning av det måste jag hinna ta mig till biblioteket innan dom stänger.
Jag börjar känna mig smått stressad över att bilden inte ska bli så bra som jag föreställer mig för i nuläget har jag inga andra idéer att ta till!

Kanske kommer ni att få tjuvkika lite under arbetets gång och kanske kan det tänkas komma upp någon provbild så jag kan få lite bra tankar omkring mitt val när tid ännu finns att göra förändringar...


Så här är jag - enligt er!

Först och främst vill jag tacka alla som ställt upp och hjälpt mig med att svara på frågan i inlägget 'hur är jag?'!
Endel av er har säkert listat ut att anledningen såklart hänger ihop med uppgiften som jag fått i skolan, nämligen att fota ett självporträtt där tanken är att jag själv inte ska finnas med på bilden.

Jag har till största del planerat klart för hur min bild ska se ut utifrån min egen syn på mig själv men jag kan nu konstatera att den stämmer bra överens med hur ni ser mig! så... detta är alltså jag, så som ni uppfattar mig!
(Molnet ge större utrymme för ord som förekommer ofta.)


Jag har valt att inte publicera era kommentarer i anslutning till inlägget då en del av dem innehåller saker jag inte vill dela med mig offentligt av, men jag har läst dem alla och en del saker gör mig verkligen rörd och ni som ursäktar er och skriver att ni nog inte känner mig så bra... jag får nog påstå att ni har fel där ;)

Tusen tack till er alla för hjälpen!Hemma igen

Ni vet när man längtat hårt och länge efter något, inte allt för sällan slutar dom gångerna i en enda stor besvikelse...

Under hela (med ett litet undantag för en stunds sömn) resan mot Sörmland satt jag och njöt av känslan 'det är dags nu', hjärtat gjorde gjorde några volter nu och då, kinderna värkte till följd av mitt stora flin och väl framme kunde vi inte, i mitt tycke, komma igång fort nog.

Men så fick vi äntligen sätta fart, med allt från givande arbete till själagod socialisering.
Och jag njöt... oh mi, oh my som jag njöt! 

Besvikelsen jag var rädd för fanns inte med på den Sörmländska kartan och jag önskar att det inte var tvunget att ta slut men märkligt nog är jag ändå inte ens ledsen för att det är över, jag är fortfarande nöjd i sinnet och håller som bäst på att smälta allt det underbara.

Egentligen skulle jag vilja göra en lite sammanfattning men jag vet helt enklet inte vart jag ska börja... Det har samtalats och utbytts erfarenheter som gjort mig ivrig att få börja jobba igen, det förekom viss fysisk aktivitet i form av dans, drinkar provsmakades och växelpengarna räckte alldeles lagom till en BigMac på vägen hem där skratten över alla lustigheter i en drive in gav ett tydligt bevis på att den övertrötthet jag starkt misstänkte drabbat mig verkligen hade infunnit sig, så efter att jag vilat mig lite ska jag börja fokusera igen, viljan är tillbaka och det finns massor med ny energi för att orka strida ett litet tag till och kanske bäst av allt... även om det är ett år kvar till nästa planering så kommer jag ändå att återvända till Sörmland inom en alldeles jättesnar framtid =)

och till dig som tycker att jag är svår, det är jag inte för dig. Tänk efter och du kommer upptäcka att du allt för ofta ser rakt igenom mig.

God morgon!

Äntligen morgon :)
Fortsätter jag så här kommer jag att få sömnproblem, svårt att stilla tankarna och kunna somna, vaknar tidigt utan att kunna somna om och inatt vaknade jag i panik över en dröm om att jag inte lyckats med min bild till veckans inlämning utan hade fått lämnat in en på ett blåbärsris, haha! Jag lever verkligen foto just nu känns det som :) På gott och ont kanske man ska säga...

Just nu sitter jag  i en bil på väg till ett efterlängtat gästspel i Sörmland med ett stort leende på läpparna.. det här kommer bli en bra dag, det bara måste det bli =)


Årets skörd

Tänkte att jag skulle visa er en bild på årets äppelskörd...


Japp, så ser det alltså ut ut. Ett (1) äpple! Jag har letat och letat men inte kunnat hitta ens ett ruttet kart till... nu återstår att se om jag eller skatorna hinner först när det närmar sig skördetid...Wiieee!

Oh vad jag är glad i hjärtat idag!

1. Innan jag gick till jobbet hann jag läsa en supergullig kommentar från en av mina absoluta favvobloggare.
2. Den efterlängtade (oh mi, oh my som jag har längtat!) konferensen närmars i sig.
3. Min roomie skriver på facebook att hon blivit kallad till ett möte i Stockholm! Tänk om vi kommer kunna ses!!! =)
4. Jag har (med anledning av punkt 1) fått ansvaret för stövlarna som jag och Nea har delad vårdnad om.
5. Uppgiften med bilden fortskrider tillfredställande.

Faktum är att jag är så glad att jag inte får någonting gjort alls... så jag sitter här och bara är... glad!


Bug

Häromdagen gjorde jag mig till och gick upp till utsiktsplatsen som ligger en bit ifrån sommarstugan med tanken att jag skulle ta lite bilder över sjön.
Det gick inget vidare måste jag erkänna då det var skog precis överallt och det enda som skymtande mellan träden va en liten bit av vattnet samt udden ut på ön som man lika gärna kan titta på från bryggan.

Men istället hittade jag något annat som fångade mitt intresse, nämligen en hel svärm av sånna här!


God morgon!

Vaknade tidigt eftersom jag i gränslandet mellan sömn och att vara vaken kom på en ny idé till bilden jag ska fota den här veckan! Jag kan knapp vänta tills jag fått tag på den sista saken som ska finnas med och jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kommer få bilden att se ut precis så som det gör när jag ser den framför mig. Två av mina orosmoment är ljuset och bakgrunden... det kanske är dags att jag försöker fixa en 'ministudio' här hemma att fota sånna här saker i?

För övrigt ska jag göra ett besök på kontoret idag samt se öve vad som ska med i resväskan när det blir dags att ge sig iväg på en tur igen.
Denna gången är det en konferens som står på schemat (mer om den kommer säkert i jobbloggen) och jag har, om jag ska vara ärlig sett fram emot, för att inte säga längtat efter den i flera veckor! Tyvärr kommer det väl finnas en udd av besvikelse över det hela eftersom jag kommer återvända till ett ställe som för ett år sen framstod som något av ett paradis i mina ögon.

Hade någon sagt att det som var då skulle utvecklas till vad som är idag hade jag kanske kunnat tro på det, men jag hade så långt det gick valt att avstå och även om jag aldrig borde blivit förvånad över vad som hände sen kan jag aldrig komma ifrån att jag aldrig riktigt accepterat det.
Jag har svårt att kombinera bilden av människor som verkar ha två sidor och det är en enorm svaghet hos mig, men för mig går det inte ihop att så stora mått av omtänksamhet och nonchalans ryms hos en och samma person...

Men, hur mycket det än inverkar på mig måste jag försöka se det som en del av något som varit och istället försöka göra någonting bra av idag.

Kom igen nu!

Jag försöker uppdatera bloggen ofta för att ni vill det och jag försöker att hitta foton som jag tror ska falla er i smaken...

Jag ber er om hjälp med en enda sak och inte ens en tredjedel av mina läsare ställer upp! Jag begär inga romaner, jag begär inte att ni måste skriva nått snällt (även om det såklart får mig bättre till mods) och jag begär inte att ni ska gå ut med namn eller ens ett nick...


Utanför lådan

Idag blev det ett ganska spontant besök hos mormor och morfar i La för låna hem lite rekvisita till veckans fotouppgift.
Jag ringde på fm och sa att jag skulle komma i slutet av veckan men så när jag satt här hemma blev jag så otålig att få börja provfota att jag var tvungen att ringa och säga att det blev en kort vecka...

Vi har blivit uppmanade att tänka 'outside the box' när det gäller den här uppgiften och inte vet jag om min plan ens är i närheten av att ligga utanför ramarna (vilket ju iofs måste få tolkas helt individuellt) men med tanke på att det krävdes 8 mil bilkörning för att få hem detta så är det i alla fall lååångt utanför miljöboxen som jag normalt försöker hålla mig i!

Nåja, nu var ju inte fotoprylen hela grejen med resan... förutom den sociala biten att hälsa på mina underbara morföräldrar har jag även levererat blåbär till mormor, köp en accesoar (lång utanför min lilla låda) som jag överväger att ha när det blir dags för baluns härnäst samt gjort ett besök på 'tha store' =)

Vad har du gjort idag?

Hur är jag?

God morgon mina vänner!

Idag tänkte jag be er alla om lite hjälp... jag vet att vissa av er känner mig lite mer än andra och vissa 'känner' mig enbart genom bloggen men jag skulle ändå vilja att ni svarade på en liten fråga!

Hur skulle du beskriva mig?

Ni behöver inte skriva något långt meddelande, det räcker med ett (eller flera) ord och till er som av olika anledninar inte lämnar era kommentarer här vanligtvis så ber jag er att göra det denna gång, vill ni inte bli publicerade så skriv bara till det och ni slipper.

Tack!

Blir det nån snö i år?

Är det nån mer än jag som sett att det är sjukt mycket rönnbär?
 

Jag har för mig att jag hört nått talesätt som säger att om det är mycket rönnbär blir det mycket snö, är det riktigt eller är det tvärs om? stämmer det så törs jag inte tänka på hur mycket snöskottning som väntar...


Ljung


Skugga


Lingon

Det känns att hösten närmar sig... när jag gick en bit igenom skogen igår så jag att det ploppat upp svampar lite här och var, dock inte så många kantareller, men dom var i alla fall tillräckligt många för att kunna smörstekas och ätas som förrätt på en macka igår kväll!

Nått annat som det blivit mycket av sen sist jag gick den där slingan är (inte helt otippat med tanke på rubriken) lingon! dom är betydligt lättare att plocka än blåbär så jag överväger faktiskt att försöka ta mig ut i skogen så småning om och helt enkelt plocka mina bär själv istället för att köpa en hink, jag har ju faktiskt fått både en bärplockare och galler för att rensa bären efter farmor och farfar så kanske är det hög tid att sakerna kommer till användning...


God morgon!

Solen skiner utanför fönstret och jag sitter här med mitt morgonte och funderar på vad jag ska göra av den här dagen, ska nog ta mig ut en sväng eftersom det är så fint väder men vet inte riktigt vad jag ska hitta på för sysselsättning när jag väl tar mig utanför dörren...

Trodde ju att jag skulle få ett mail från min lärare i fredags med nån lista över vilka saker som ska vara klart innan nästa vecka kör igång, men det dök aldrig upp något så istället får jag väl tro att det kommer ett tidigt imorgon och som då också innehåller nästa veckas uppgift.

Jag är väldigt nyfiken på vad den kommer att innebära, jag vet att man till redovisningen bara ska lämna en enda bild (till skillnad mot senare då vi kanske kommer få redovisa flera bilder eller t.ex. serier). Den bilden ska sen laddas upp i mitt personliga galleri och jag ska då lägga in den som framsida vilket får mig att funder över om uppgiften kan tänkas vara något i stil med att man ska fota något som beskriver mig som person... Nåväl, det visar sig imorgon =)

Vad ska du göra idag?

Kvällsbild


IdagValet

Jag våndades länge över vilken av bilderna jag skulle välja till redovisningen men när några klasskamrater berättat för läraren om sina idéer hade hon sagt till dem alla 'tänk längre' och alltså inte tyckt att dom skulle välja det första dom kom att tänka på, bestämde jag mig för denna...


Själv tycker jag egetligen bättre om den andra bilden, vinkeln, färgerna och så klart inslagen av dom rostiga kedjorna ;) men jag fegade ur helt enkelt och valde en enkel bild istället för att ta det första som jag kom att tänka på. Till mitt försvar får jag väl säga att det istället finns fler lager av symbolik i den här bilden och att redovisningen omkring den gav ett större djup till tolkningen än den andra bilden skulle gjort...

Canvas-tavlor

Jag har funderat på att göra en eller par tavlor av bilder jag tagit och för flera månader sparade jag en länk till en sida där man kunde göra beställningar, häromdagen fick jag dock höra att någon att beställt en sån tavla och att den blev urblekt efter bara ett par månader...

Har ni nån erfarenhet av det? antingen att ni själva beställt en tavla/tavlor eller att ni hört andra som gjort...

HJÄLP sökes!

Jag behöver hjälp med Photoshop elements 6, nån som kan förklara?

Inga bilder

Jag vet inte om ni bryr er, men om det är så att ni saknar bilder i mina inlägg får jag lov att be om ursäkt... kan inte säga att lusten att fota försvunnit för det är snarare tvärt om, däremot hittar jag inte dom rätta motiven och det känns som att det liksom låser sig.

Förhoppningsvis blir det snart ändring på det, om inte för eran skull så i alla fall för att jag längtar =)

Körkort nästa?

Jag börjar bli en jävel på att köra bil! Här följer ett urval av allt jag kan bakom ratten...

- Starta på ettan (dock oftast med vissa svårigheter)
- Starta på tvåan
- Starta på trean
- Starta i backe (bästa gör jag det bakåt i uppförslutning)
- Backa med handbroms
- Krypköra i bilköer (brukar dock få motorstopp när det är dags att köra iväg)

Jag börjar nästan tro att jag skulle kunna klara en uppkörning =)


Idag ska det ske

Jag ska åka till jobbet och hälsa på :) Hoppas det är någon där som man känner igen!

God morgon!

I min värld går nätterna alldeles för fort :( Jag skulle inte ha något emot att sova fyra timmar till men om jag ska få något gjort är det väl inte den bästa starten...
Dagen kommer att ägnas åt förberedelser, jag måste kolla upp det där med Skype och hoppas verkligen att det är lättare än enkelt! Tror att jag kommer få ett mail idag med lite mer information om vad jag ska ha klart inför nästa vecka, men jag är inte helt säker så jag ska väl försöka förbereda så gott jag kan ändå...

Vad ska du göra idag?

Första uppgiften

Idag gjorde vi våran första uppgift på utbildningen och den bestod av att 'tolka en tolkning' vilket gick till så att vi i sann 'viskleken-anda' fick var sitt ord att göra en egen tolkning av.
Klassen är indelad i tre olika grupper och läraren viskade ett ord till en i varje grupp som sen skulle viska det första som han/hon kom att tänka på i sin tolkning av det ordet vidare till den som satt bredvid osv.

Vi hade fyra timmar på oss att lösa uppgiften och skulle redovisa den med en enda bild som vi inte fått förhandsgranska i datorn och vi fick inte berätta för någon vilket ord vi jobbade med.

Till mig viskades ordet
öde och jag föreställde mig genast en tom skolgård eller liknade men började sen att fundera vidare på ödet och tänkte att jag kunde tolka det genom att fota ett, gärna äldre, par med tanken att ödet fört dom samman eller genom att hitta namn och ett hjärta inristat i en bänk eller ett träd...

Redan ute på skolgården tog jag den här bilden, som fanns kvar som alternativ ända fram tills jag var tvungen att välja mellan två bilder...


...och efter mycket funderande och letade blev det här bilden som fick representera mitt andra sätt att tolka ordet


Berätta gärna vad din första tanke är när du hör ordet 'öde' men framför allt... vilken bild tror ni jag valde till redovninsningen?

Ps. jag har medvetet väntat med att svara på en anonym kommentar jag fick för några dagar sedan om vad det är jag skall studera, nu har du (och ev andra som undrat) svaret! =)

Introduktionen är klar

Då har mina två introduktionsdagar på skolan nått sitt slut och det är dags att kämpa vidare ensam... lite synd för det fanns en hel del människor i klassen som jag verkligen skulle kunna tänka mig att lära känna ytterigare! Endel av dom bor dock inte längre bort än i örebro så med lite tur kan det bokas in en och annan fikadate där vi kan prata om vårat arbete och utbyta tips och idéer!

Jag är lite pressad över att inte hänga med när det kommer till alla inställningar men våran lärare har flera gånger sagt att man inte behöver kunna det minsta innan och jag försöker att ta det till mig även om det är svårt när man sitter och lyssnar på alla andra som kan hur mycket som helst!

Har tänkt att jag ska lägga upp mina 'moment', som uppgifterna kallas, här på bloggen allt eftersom jag arbetar mig igenom dom och det skulle vara roligt om ni ville hjälpa mig med lite omdömen! Det första gjorde vi klart idag så det har jag tänkt lägga upp lite senare ikväll. Ställer ni upp?

Anders säger...

Att man kan se på en person att hxn läser på folkhögskola.

Efter lunchen idag skulle vi alla samlas i den stora salen och blev placerade längs med ena kortsidan av lokalen. En av lärarna instruerade oss om att alla delar i en maskin är lika viktiga och att vi nu tillsammans skulle skapa en maskin genom ljud och rörelse. Ytteligare en lärare gick fram, satte sig på en stol mitt på golvet ocg började höja resp. sänka ena armen framför sig samtidigt som hon åstadkom ett pysande ljud, vi skulle därefter två och två eller tre och tre ansluta till 'maskinen'.
Bredvid mig stod två, av vilka jag visste skulle bli mina klasskamrater, den ene såg lika plågad ut som jag kände mig och efter en kort stund sa han 'näe, nu går jag ut litet'.
Min gräns för jag ställer upp på var, egentligen redan flera övningar tidigare, nådd och jag skyndade efter ut i solen.
Sakta men säkert fylldes utrymmet precis utan för dörren av allt mer folk folk och man såg...

Vi var alla distansare!

Känner mig vilsen

Är äntligen tillbaka hemma i min trygga Borg efter en mycket lång dag... har ont i huvet (det som jag aldrig brukar ha) är supertrött och alldeles vimmelkantig av all ny information!

För att uppdatera er lite om hur det gick att ta sig till rätt ställe så kan jag informera om att beskrivningarna man får på eniro och hitta är totalt värdelösa! Efter första högersvängen saktade jag in för att hinna läsa på vägskyltarna, passerade en korsning där jag är osäker på om det fanns nån skylt, jag hann då inte se den eftersom jag hade fullt upp med att hålla redapå andra bilar, fotgängare och cyklister så jag körde sakta vidare och letade...
Jag visste att jag skulle till vänster, sen till höger, höger igen och sen rakt men så helt plötsligt var jag bara framme, som från ingenstans dök skolan upp på höger sida utan att jag sett ett enda av dom gatunamnen som jag skulle. Jag blir inte klok på sånt här och det är för sånna här saker som jag avskyr att köra bil!

Hur som helst blev förmiddagen riktigt lång och seg men eftermiddagen desto mer fullspäckad! Till min stora glädje hade man ändrat nätverktyg från tidernas mest ologiska, nämligen first class, till att helt enkelt använda en specialdesignad hemsida som tom jag förstår mig på =) Däremot kommer jag nu bli tvungen att börja änvända Skype och det bekymrar mig en aning, jag vet inte hur det fungerar och jag vägrar köpa till en massa headset och kameror till datorn.
Innerst inne vill jag inte ens försöka lära mig hur det fungerar men jag gissar att det inte kommer finnas något annat alternativ än att jag gör det... Nån som kan hjälpa?

Vilken natt!

Hujedamig säger jag bara... den här natten kommer nog gå till världshistorien som en av dom nervigaste :) Sent igår kväll blev jag akut drabbad av urinvägsinfektion, eller i alla fall inbillade jag mig det och som en följd av det har jag ägnat natten åt att kurera den med en mängd placebo-metoder som jag är helt övertygad om att dom fungerar.

Mellan varven har jag även gått igenom ett ev behov av läkemedel för den händelse att det inte skulle ge med sig och jag kunde konstatera att det skulle bli svårt då jag inte har möjlighet att infinna mig hos någon läkare och som en följd av det har jag i mina tankar gått igenom alla mina medicingömmor i hopp om att kunna konstatera att det fanns någon lite antibiotika tablett från 1800 kallt som jag kunde mota bort lite hjärnspöken med...

Men icke. Jag fick helt enkelt försöka somna och när jag nu vaknade på morgonen är min UVI som genom ett mirakel borta! Prisad vare herren!

Nu står det heller inte på innan det är dags för avfärd och jag vet fortfarande inte vart jag ska, men tänker att det säkert ordnar sig, jag menar... sån är ju jag! Tar allt med en klackspark och inte ett dugg rädd för att köra vilse =)

Jag får nog lov att tycka att jag är väl förberedd; personlig utveckling.nu upphöjt i 7, minst!

Very Berry!

Idag har bästa A letat sig ända fram till Borgen för att leverera en hink med blåbär! Egentligen skulle den kommit igår och det hade nog passat mig bättre eftersom jag skulle behövt den här kvällen åt att klura på vilken tröja som kan tänkas passa bäst till imorgon... nu får det helt enkelt bli en chansning och det brukar sällan bli de mest lyckade besluten, haha!


Ett problem aningen större är dock att jag inte har en aning om vart jag ska... jag har kollat på hitta.se men jag tvivlar på att jag i egenskap av Sveriges största nervvrak till bilförare kommer kunna vara mottaglig för att läsa den klena beskrivningen!
Varför har man inte börjat med foton i vägbeskrivningarna? Det hade ju varit superbra! 'Sväng höger här' och så en bild på korsningen... måste man komma på allt själv?

Nåväl, om en stund skall minneskortet tömmas och batteriet fyllas och i och med det är jag så redo jag kan bli! Det går verkligen inte att med ord beskriva hur härftigt jag tycker att det här är... och ibland slår det mig att jag nog inte förstått att det faktisk är på väg att hända :) Undrar hur mycket sömn det bli för mig inatt... hmm...

Trött i huvet :S

Oj vad jag är trött i huvet efter den här dagen!
Jag har verkligen fått sätta min simultanförmåga på prov idag och det lyckades ganska dåligt måste jag erkänna! jag klarar helt enkelt inte av att både jobba med något som kräver min koncentration och samtidigt försöka lyssna på diverse invecklade historier om tider och folk åt alla håll...

Det går bara inte och resultatet visade sig när jag väl hemma innanför dörren tar upp mobilen och får se en lång memo-lista som jag glömt bort att kolla på!
Mina memo-listor i mobilen är mitt allt, med dom vet jag vad jag behöver göra och när jag behöver göra det. Med dom behöver jag bara komma ihåg en enda sak. Att titta på dom.


Dags att ge sig iväg

Idag blev jag väckt av en övertrevlig tjej som ville skicka hem en massa pysselsaker till mig... jag ljög och sa att jag aldrig pysslade med något, men var däremot helt ärlig när jag påpekade att deras fraktkostnad inte alls kändes lockade för min del.
Tänk vad lite som behövs för att man ska surna till sådär på morgonkvisten... haha!

Efter att jag ätit upp min frukost blev jag dock uppringd av 'chefen' vilket gjorde mig på lite bättre humör. Det är en sannerligen en ungdomlig person som vet hur man smörar för mig på bästa sätt...
Så tack vare det beger jag mig snart till kontoret med ett litet leende på läpparna trots att jag fasar för vad som kommer hända när jag ska försöka mig på att logga in på den 'nya' datorn utan att ha någon där som kan rädda mig när jag går bet.
Tänk vad lite som behövs för att man ska se lite ljusare på livet... haha!

Totalt onödig föda

Idag lagade jag äckelmat till lunch... Självklart hade jag ju mina förhoppningar om att det skulle smaka bättre men dom grusades redan vid provsmakningen.


Jag vet att det är många som inte tycker om fiskbullar, men jag är inte en av dom. Faktum är att fiskbullar i hummersås med snabbmakaroner var ett ofta förekommande inslag i mitt matliv för en tid sedan. Jag har dock lämnat det stadiet och gått över till att lyxa till det med potatis dom gånger det vankas burkmat här hemma och idag tänkte jag alltså ta det hela ett steg längre... att faktiskt tillaga bollarna!

Hurvida jag tycker om ansjovis eller ej är jag dock inte lika säker på, jag kan liksom inte bestämma mig, men efter den här måltiden lutar det nog åt att jag kanske inte gillar det så mycket. I alla fall skyller jag på det och räcker för mig.

Om nån vill ha receptet delas orginalversionen ut helt gratis ;)

Förbjuden frukt

Eller i alla fall stulna bär =)


I den vildvuxna delen mellan Borggården och grannhuset döljer sig ett par vinbärsbuskar och eftersom det inte bott någon där under sommaren bestämde jag mig nu för att helt enkelt ta lite av bären.
Marken tillhör, om man ska vara petig, det andra huset (men dom som bott där tidigare verkar inte ha förstått att avverkningen där ligger på deras lott) och därför kände jag mig som lite av en tjuv när jag smög dit i storstövlarna och plundrade buskarna... nåväl, jag tror (läs; hoppas, hoppas) inte att dom ev nya ägarna/hyresgästerna bryr sig och gör dom det får jag väl bjuda på fika ;)


Pappersjobb

Har äntligen hittat en som kan hjälpa mig att fylla i reseräkningen för utbildningen i Genève! Det börjar ju bli minst sagt kännbart att jag varit utan lön i nästan två måndader, så det skadar ju inte att få börja kräva in några av alla ören jag ligger ute med :O  Har haft alla papper hemma jättelänge men inte vetat hur man fyller i dom men så i torsdags fick jag veta vem jag skulle vända mig till... 'Skriv ner alla uppgifter om tider mm och skicka till mig så räklnar jag ut åt dig' blev svaret när jag bad om hjälp.

Änglar - visst finns dom!

God morgon!

Idag är det bättre väder än igår när jag vaknade... typiskt när det är så många som ska till jobbet och kanske tom skolor idag :(
Jag har fixat lite med mina foton nu på morgonen och jag tror mig ha kommit på den perfekta lösningen på funderingen om hur jag ska kunna dela med mig av mina privata bilder!

Jag kommer prova att lägga upp dom på windows live, där är upplägget lika som datorns 'mina bilder', jag kan välja behörigheten för varje specifikt album, det går att kommentera bilderna och jag kan ge möjligheten för andra att ändra texter och lägga till bilder... det känns helt enkelt som den perfekta lösningen och är i stort sett exakt vad jag letat efter! Få hoppas att det fungerar så som jag vill nu också, det är som sagt bara på prov till en början och nu väntar jag otåligt på att komma i kontakt med någon som kan agera testpilot åt mig! Måste folk jobba hela tiden?!?

Idag är det nog förövrigt min sista lediga dag... imorgon ska jag till kontoret och därefter början skolan! Jag är sjukt nyfiken på hur det ska gå, hur upplägget ser ut osv. Samtidigt är jag lite nervös över att inte vara kreativ nog att hitta de motiv som krävs eller att jag inte kommer lära mig alla inställningar fort nog :S En bra sak med att jag är så nervös över det är dock att jag inte hinner grubbla på hur jag ska klara av att hitta till skolan och ta mig till rätt ställe för uppropet, det är ju nästan det värsta egentligen! haha!

Fler örhängen


Gott!

Mmm...  Summer nights! Vill inte ha höst riktigt ännu...


Tack för tipset!

Hallon och kokos var verkligen en jättegod kombination som med största säkerhet kommer användas flitigt när det bakas här hemma i fortsättningen!


God morgon!

Det går inte med ord att beskriva hur skönt det har varit att få sova inatt! Kroppen värkte efter allt för mycket stillastående igår och ögonlocken gick helt enkelt inte att hålla öppna...
Idag skulle jag vilja ge mig ut och fota lite men det är grått och blåsigt så jag vet inte hur bra bilder det skulle bli, kanske får jag hålla mig till andra sysslor. Gissar att det inte är någon brist på saker som behöver göras här hemma :)

Vad ska du göra idag?

Beställningsjobb

Jag har fått hem ett halsband i syfte att jag ska göra örhängen som passar till, så detta är vad jag har pysslat med under delar av kvällen...


Örhängen


Muffins med svarta vinbär

Jag hade inte tänkt göra några muffins med svarta vinbär eftersom jag trodde att bären inte skulle bli mjuka och gå sönder, men så hittade jag ett recept på nätet där det skulle vara just svarta vinbär så jag bestämde mig för att prova.
Att använda bären var inga som helst problem och det behövs inte alls många i varje form för att det ska ge ordentlig smak men för övrigt gillade jag inte smeten, som innehåller brun farin istället för socker. Det ger en mörkare färg som tyvärr lurar ögat så man förväntar sig att det ska vara pepparkaksmuffins plus att dom skulle dom gräddas väldigt länge trots att jag gjorde i små formar.


Imorgon ska jag göra en ny omgång med min vanliga smet, jag hoppas att det kommer bli mycket bättre och att jag kan få tillfälle att göra några riktiga cupcakes av dom! =)

Hemma!

Äntligen är jag hemma igen efter en lång dag på loppisen! enligt damen vid bordet bredvid som stod och jollrade på dalmål hela dagen var det mycket folk i farten, jag tyckte dock att det, jämfört med förra året var lite och att det va ännu färre som handlade nått...

Jag har hur som helst blivit av med en hel del saker och nu återstår att bestämma vad jag ska göra med allt det som blev kvar... ställa upp på vinden till nästa år eller bara slänga? Det sista alternativet känns dock inte nå roligt då jag inte tycker att man ska kasta saker som det inte är något fel på egentligen bara för att man inte själv har användning/plats för det...

Kanske får det bli en kombination av bägge? en rejäl rensning och så upp på vinden med det som bli kvar efter det!

Örhängen med sötvattenspärlor


Dagens fångst

Det va riktigt roligt att plocka vinbär så till slut hade jag fått ihop inte mindre än fyra liter! Jag har tagit rätt på ungefär hälften idag och resten står i kylskåpet i väntan på att jag ska få lite mer tid över för att expremetera!


Kanske borde jag se över möjligheterna att plantera lite bärbuskar ute på Borggården så småning om... Det känns lite 'back to basic' att göra sin egen sylt och sånt, plus att bären knappast kan bli mer ekologiska än så här! Jag gillar't =)

Örhängen

Lite mindre än dom förra...


Skördetid!

Nu har jag hittat en massa konstiga recept som innehåller svarta vinbär så nu måste jag ju åka iväg och plocka! Har egentligen inte tid att baka och sylta (för det är inte samma som att safta) men det tänker jag inte bry mig om utan ska göra det ändå när jag kommer hem =)

Fler recept mottages tacksamt!

Örhängen

Har gjort lite olika örhängen där man ska kunna välja om man vill ha stora eller små krokar till och här kommer det första paret...


God morgon!

Idag är solen tillbaka och jag känner mig pigg, ska fixa endel småsaker har jag tänkt och ev åka ner till mamma för att plocka lite svarta vinbär, om jag kommer på något som jag kan använda dom till vill säga... saft är uteslutet, jag tänker inte ställa mig och koka hundra liter saft men kanske finns det något annat kul man kan göra... Tips någon?

Kvälls fika

Lagom till det var dags att göra en kopp te till kvällen dök det upp en besökare här i Borgen och för att ha något att bjuda på fick det bli en snabbvariant av cupcakes.


Hade provat att frysa in lite muffins och det visade sig att dom smakade nästan lika bra efter att man tinat upp dom som dom gör när dom är nybakade! Det här bara måste vara det bästa receptet =)

Bara en bild


Ibland liksom hejdar sig tiden en stund

Ibland rusar den iväg på tok för fort.

Har haft en bra, om än för kort dag på jobbet med idel favoriter och folk som tycker om det dom håller på med! Jag längtar redan till nästa gång =)
Det slog mig dock i morse att detta kommer bli ett ganska avgörande år, ett år fram i tiden från nu finns ju faktiskt något av en deadline. Jag älskar det jag gör, men det som är nu kommer inte att vara för evigt och det som händer fram till nästa vinter kommer i högsta grad vara avgörande för vilken riktning jag ska välja sen, det känns lite spännande och jag kan knappt vänta på att få veta hur det går!

Rast, vila

Idag är det möte i Örebro som gäller men just nu står 'chefen' och kuttrar i telefonen, så vi andra dricker kaffi och pratar strunt som rör jobbet :)
Dagens lunch blev inne i stan och när vi promenerade därfrån blev jag uppmärksammand på, vad jag trodde vara solstrålar som letat sig igenom den grå molnmassan, men som till min stora glädje visade sig vara en mycket sällsynt typ av Guldklimp som bara stog där och lös upp tillvaron för alla oss andra!

Bättre efterrätt än så kan man väl knappst få, det är sannerligen tur att det finns folk som håller reda på mig ;)

Natta

Nu mina vänner är det äntligen dags för mig att få sova, det här blev nog den längsta dagen i världshistorien men så har jag ju hunnit med lite också... dock inte det jag borde gjort, det har jag varit för trött för ;)

God natt och Sov gott!

Kom och köp!

Här finns skräp så det räcker till alla =)
Nästa helg blir det loppis och därför har vinden tömts på avdankade prylar och om jag hinner ska jag ta mig en riktigt funderare på om det inte finns något mer undangömt i Borgen som skulle kunna avvaras utan att det gör större skada...


Jag hoppas på bra väder och att det kommer lika mycket köpsugna människor som förra året, då kronorna rullade in i en strid ström i takt med att högen med saker minskade.
Ett tag när jag stog och tittade på vad folk köpte tänkte jag att dom inte var riktigt kloka... men efter ett tag kom jag på att det va mina grejer dom köpte så jag undrar vem som är mest korkad från början :S

Tröttis

Nu börjar avsaknaden av sömn göra sig påmind... jag somnade på soffan men vaknade till och passade på att irra ut i köket och börja med kvällsmaten för att hålla mig vaken.
Idag fick det bli hemmagjord tacopizza och efter att ha ätit är jag nu, om möjligt, ännu tröttare men jag ska nog försöka förbereda inför morgondagen samt gå igenom lite saker inför helgens loppis så kan jag hålla mig vaken ett tag till :)

Nytt armband

Idag har jag plockat ihop ytterligare ett armbandet som är tänkt att passa till halsbandet med sköldpaddan.. lite pilligt men det lyckades till slut och jag hoppas att det kommer vara till belåtenhet!


Inte lika äckligt...

...som förra inlägget.

Till lunch idag blev det blåbärspannkaka med creme fraich!
Blåbär är kanske det bästa bäret så egentligen borde jag nog försöka ta mig ut och plocka lite mer innan det är för sent...


Spindel

Lite äckligt är det allt...


Dissad?

Här har man gått i flera dagar och längtat till ett möte imorgon.. då kommer jag få träffa 'chefen' igen och vad får man veta?

Han har glömt det!!!  Hpff.

God morgon!

Inatt har jag inte alls sovit bra men jag jag kan inte, hur jag än försöker, komma på vad det beror på... jag va trött när jag la mig, hade inte sovit nått under dagen och hade ingen anledning att ligga nervös över någonting!
Ändå gick jag upp kl 5 och gjorde iordning frukost som jag tog med tillbaka in till sängen där jag kröp ner under täcket ett tag till med boken som jag håller på att läsa i hopp om att jag skulle kunna somna om en stund.

En timme senare var frukosten uppäten, jag var klarvaken och det började krypa i kroppen så det var helt enkelt bara att kliva upp.
Har börjat dagen med att starta en tvättmaskin och fortsätter det så här kommer jag att hinna med hur mycket som helst idag och i det har jag tänkt inkludera lite matlagning som förhoppningsvis genererar några matlådor för kommande dagar då jag inte har lika gott om tid, men först lite uppdatering om vad som hänt i omvärlden under natten...

Gammalt eller nytt?

Det nya är kanske är det mest praktiska...


...men i det här fallet är nog det gamla snyggast!


Plötsligt händer det!

Jag och LillNea tog en fika på loftis idag efter att jag slutat och vid bordet bredvid satt en yngling, tillsynes helt ointresserad av allt vad denna lilla värld vi lever i kan ha att erbjuda. Men så plötsligt håller han upp en cigarett och frågar mig

'har du något emot om jag röker?'

Jag har en hel del emot att folk röker ner mig och skulle helst vilja svara 'absolut inte, bara du låter bli att göra det i närheten av mig' men när någon frågar sådär snällt säger jag ändå alltid att det går bra och så sitter jag där i stanken och blir nästan lite glad av eländet.

Armband


Nea har varit här och godkänt en klänning som jag funderat på att ha nästa gång jag ska på baluns i den stora världen på andra sidan 70-skyltarna, till den fann jag ett par lämpliga skor men tyvärr hade jag inget armband som passade till skorna. Nu har jag det.

God morgon!

Nyvaken och taggad inför några timmar på kontoret! Allt är bra denna morgon så jag hoppas att dagen ska flyta på och att det blir mycket gjort :)
Regnet håller sig kvar över staden och troligen är det bara att inse, det kommer bli höst nu. Men hur mycket jag än kommer sakna solen och värmen så gillar jag ju hösten också, om den inte stormar bort förståss. Alla vackra färger och mysiga kvällar med levande ljus, uppkrupen i soffan...

Nu är det dock hög tid för mig att pyssla vidare... Vad ska du göra idag?

Storfiskarn's plats


Snabbmat

Jag hann inte med att äta någon lunch idag eftersom jag skulle med mamma till La för att hälsa på mormor och morfar, väl hemma därifrån kändes det föga lockande att ställa sig vid spisen då klockan hunnit närma sig 19.30 så därför tog jag till favoriten bland mina kokböcker, ni vet den där alla rätter bara tar 20 minuter att tillreda!

Idag fick jag välja recept utifrån vad som fanns hemma och summan av det blev en pastasås (den uppmärksamme kan dock se att jag valde nudlar) med räkor och detta var garnaterat inte sista gången jag gjorde den! Mums!


BilderGod morgon!

Sommarvädret är som bortblåst och regnet ligger tungt över staden idag, kan tänka mig att det är många som gett sig iväg till jobbet i morse efter sin sommarlediget och kanske känns det lite lättare när man inte lockas till sol och bad.
Jag ska också börja 'jobba' lite smått idag, eller i alla fall börja om på nytt med en uppgift som jag har kvar att göra. Inom kort måste jag även göra ett nytt försök med mitt prov i historia, men efter att ha sett det första provet har allt hopp om att klara det försvunnit och på sätt och vis känner jag det som att jag redan har gett upp...

Jag är trött på att misslyckas, jag har gjort det så många gånger och jag gör det oavsett vad jag tar mig för så nu känner jag bara för att stoppa huvudet i sanden och glömma att jag någonsin försökt.
Just idag är det dock inte något alternativ och kanske visar det sig när jag väl kommer igång att jag kan?

Kanske den här gången. Kanske den dagen himlen faller ner.

Vatten


Spindelnät


Dagens lunch

Idag blev det en pastasallad med (bland annat) skinka, tomat och egenodlad persilja som hamnade i picnic-korgen, kanske är det mer korrekta namnet 'persiljesallad' för det var nog egentligen till största delen det som den bestod av.. men det är ju så gott!
Du fattas oss


Det finns ingen dag så vacker att den få mig att glömma
Det finns ingen lycka så genuin att den får mig att sluta känna smärta
Det finns ingen förklaring god nog för att få mig att sluta undra

Det finns ingen saknad som skär inom mig, som den efter dig, Lovely Sis!

Hemma från havet

Har just kommit hem från stugan, tyvärr blåste det lite mer idag än tidigare dagar och det blev nästan kallt ibland, men jag lyckades i alla fall doppa mig som hastigast och ligga några timmar i solen!
Det där med solning måste jag för övrigt säga är en ytterst märklig sak, aldrig tidigare har jag ägnat så mycket tid åt att ligga raklång på en brygga i stekande sol som i år men ändå bli jag inte det minsta brun, faktiskt inte ens röd! :O

Känner mig lite smått frusen efter att ha avslutat dagen med att bli ordentligt nerstänkt då en båt skulle parkeras intill land så jag tror att jag ska leta rätt på mina myskläder och så småning om göra iordning en kopp te att värma mig lite med under tiden jag ägnar mig åt lite hemmapyssel!

Hallon och Blåbärs-cupcakes

Häromdagen bjöds det på fika i Borgen och det serverades cupcakes med hallon och blåbär, garneringen är egentligen en halloncreme som jag ev tänkt börja ha som fyllning i mina cupcakes, men i värmen vi haft dom här dagarna fanns ingen ork att pilla med något 'lock' men det fick duga ändå.


Det verkar som att alla som smakat har tyckt att dom är goda och muffinsarna lossnar jättebra ur formarna (till skillnad från dom andra) plus att jag inte har misslyckats med en enda plåt ;) så nu har jag nog provat klart och hittat rätt recept. Äntligen!

Den fiskande Generalen


God morgon?

Idag har jag sovit ovanligt länge men jag var så sjukt trött efter gårdagen att det hade inte varit nån mening att gå upp ändå... Det blev en trevlig kväll i parken med mycket 'dans' och trevliga människor som sa snälla saker :)

Om en liten stund har jag tänkt ta mig ut till sommarstugan för att lata mig lite på bryggan, det blev inget bad igår eftersom vattnet kändes isande kallt mot mina tår när jag gjorde en teperatur koll, men å andra sidan fläktade det ganska bra på bryggan... kanske kan det tänkas att jag lyckas doppa mig nån vända idag istället, men först måste väskorna packas och någon slags matsedeln tänkas ut för dagen!

Vad ska du göra idag?

Att simma bland molnen

Måste bara visa den här bilden på vad jag möttes av när jag kom till stugan igår! Jag har aldrig tidigare sett sjön så här... Gissa om det va en badkruka som fick lägga i en högre växel för att hinna ta sig ner i vattnet och simma ut 'bland molnen'!


God morgon!

Gårdagen var verkligen en toppen dag! Sol, värme, massor med bad, gott fika, trevligt sällskap, fiske och skönspel på trummor till kvälla! Det kan inte bli bättre och jag tror inte heller att den här dagen kommer kunna leva upp till samma nivå när det gäller vädret...
Vaknade i morse av spöregnet utanför sovrumsfönstret och när det ändå inte va läge att äta frukost ute i solen valde jag istället att somna om en stund, ifall det som av en händelse skulle råka bli sent ikväll =)

Men innan jag sätter fart med dagens förehavanden ska jag sitta här och bara lata mig en stund till, det tycker jag att man förstjänar efter en lång natts sömn ;)

OJ!

Så många fina kommentarer jag fick på denna! Jag som tvekat i flera dagar på om den ens var värd att lägga upp... Tack söta ni! (men Cyrene; jag har ju varit här hela tiden!)

Bara en bild


Ibland tycker jag...

...att naturen är ganska märklig.God morgon!

Ännu en vacker sommar dag och jag har tänkt ta mig ut till stugan för att bjuda på lite muffins som jag bakade igår! Smakade på en efter att dom precis hade kallnat och det här receptet verkar vara mycket bättre än det jag provat tidigare så jag ska nog hålla mig till detta i fortsättnignen =)


Skulle ju prova att göra muffins med hallon och kokos efter att jag fått tips om att det skulle vara gott, men inte kom jag ihåg det i går kväll och nu har jag inga hallon kvar... hmmm... kanske kan försöka sno åt mig några om jag är ner till mamma, jag skulle i alla fall få plocka svarta vinbär och med lite tur märker hon inte om jag plockar några hallon också ;)

På tal om svarta vinbär föresten... kan man ha det i muffins?

Bara en bild


Det här med mat alltså...

Jag gillar att laga mat, men inte när det är bråttom och inte när man måste äta ensam.
Idag var fantasin så usel att jag helt enkelt fick packa med mig kattmat till sjön... på sätt och vis kanske det är lika bra att vänja sig nu när jag ändå ska bli en fattig stundent ;)

Men nu menar jag förstås varken torrfoder eller sheba (vilket föresten inte alls är mat för den fattige!) utan att jag varit och nallat i påsen med frysta räkor som egentligen är till Teas Lördagsmys! Hoppas hon förlåter mig...


När pappa har koll

Jag kommer in i stugan där radion står och skrålar samtidigt som pappa går och mäter något, när han plötsligt säger:

P: Det här är Alfaville, dom känner inte du till...

Elis: Diggar du?

P: Näe. Men jag vet vilka dom är.

Blomma


God dag mina kära vänner!

Blev sittandes i två timmar ute i solen med en ny bok som jag började på igår kväll och det är nästan ofattbart att sommaren har kommit tillbaka!
Idag känner jag mig laddad, till skillnad från igår och jag har goda förhoppningar om att jag kommer få en hel del gjort idag :)

Tyvärr har jag fått ringa och avboka en kurs som jag skulle gått om ett par veckor... den var på två dagar och självklart krockar det med terminstarten för min del.
Från början verkade det som att jag skulle kunna vara med sista dagen men nu har det visat sig att introduktionen på skolan är två dagar istället för bara en och jag kan omöjligt missa den!
Enligt vad jag har fått veta ska vi gå igenom nätverktyget (vilket jag hoppas är av den enklare varianten!) och göra vår första uppgift som sen ska redovisas dag 2. Det börjar kännas verkligt nu... mycket spännande och mycket nervöst!

Vad ska du göra idag?

Pion


Inte fullt så färgsprakande som för några veckor sedan....


Dagen

Det blev inte jättemycket gjort här hemma idag... lite pappersarbete och småfix men i övrigt ingenting, istället drog jag på mig storstövlarna och gav mig iväg till stugan där de skulle vankas grillat till kvällen och jag passade på att plocka lite blåbär!
Hittade ett perfekt plockställe när jag va ut och fotade häromdagen, ett ställe där bären växte uppe en liten kulle vars ena sida var lodrät eller hur man ska säga, detta gjorde i alla fall att jag kunde stå och plocka dom :) Ingen ond rygg och inga onda knän, bättre kan det inte bli!


Jag plockade ihop ungefär en halvliter innan jag höll på att bli tokig på alla mygg, hade gärna plockat ännu mer, men nu har jag i alla fall så det räcker till att baka lite imorgon :)

Det var inte min mening att störa!

När jag kollade igenom dessa bilderna i datorn fick jag se att den här lilla skalbaggen troligen hade uppskattat en stunds privacy i det här läget...


Fluga


Det är inte morgon längre...

Jag gick upp och njöt av frukost och en bra bok i solen men efter någon timme kände jag mig helt slut igen så jag slocknade inne på sängen och drömde konstiga drömmar.

Nu har jag dock bestämt mig för att jag måste tag tag i nånting här hemma och blir det inte studierna så får det bli städning eller matlagning... jag har kommit in i en känsla av att jag har all tid i världen bara för att jag inte har en schemarad inbokad i kalendern, men innerst inne vet jag ju att det är precis tvärs om, nu måste jag verkligen börja välja vad jag ska göra med min tid och helst skulle jag vilja ligga ett steg före hela tiden så jag har utrymme för oplanerade saker...

Well well.. först ska jag i alla fall 'unna' mig att sitta och slösurfa en stund, därefter blir det en dusch vilken förhoppningsvis får mig att känna mig som en ny människa och sen ska jag sätta fart...


Dags för lite blommor igen!


Dagens fynd!

I högra hörnet av Borggården finns en liten skräphög där diverse trägårdsavfall dumpas, skräphögen är inte jättevacker men den ska vara kvar tack vare sin praktiska funktion.
Nu råkar jag vara den enda som verkligen är övertygad om hur bra den är att ha och 'den snickrande kocken' har vid ett flertal tillfällen uttalat hot om skadegörelse då han besökt Borgen.

Men under en liten invetering på mina ägor idag upptäckte jag att det fanns hallon där och nu hoppas jag på att det ska bidra till att hoten om mordbrand upphör då jag kan döpa om eländet till 'hallonhäcken' istället =) Jag menar, vem eldar ner en hallonhäck?


Kanske skulle jag passa på att göra lite hallonmuffins som jag kan bjuda några speciellt utvalda personer på... ;)

Macro

Jag tycker om att köpa onödiga saker och en sån sak som jag funderat på är ett macroobjektiv, men om jag ska tänka logiskt så inser jag ju att mina amatör skills inom foto inte kräver den typen av utrustning, men då en mycket kär bekant of mine som av en händelse började prata om macrolinser gick jag igång för fullt igen :)

Den första åtgärden när det kommer till kameran och dess tillbehör är att konultera Fader Vår, han läser reklamblad, intruktionsböcker och fototidningar på löpande band och jag bad honom hålla lite koll på vad det är som gäller till min kamera, om jag ska köpa en lins eller ett trippelpack.

Tio minuter senare ringde det på dörren och Bror står på trappen med ett objektiv och tillhörande macrolins i handen och muttrar 'pappa sa att du skulle ha det här'

Shopping när det är som bäst!!!

Tyvärr kan jag inte använda blixten på kameran till det nya objektivet och det har inte så gått att ta bra bilder inne eftersom jag inte har hittat rätt belysning, men idag stövlade jag ut på Borggården och gjorde några tappra försök att få till bilder i dagsljus, nu ska dom läggas in i datorn och det är sååååå spännande =)


God morgon?

Idag står en mycket jobbig sak överst på 'att göra-listan' och jag känner en enorm motvilja som sprider sig i hela kroppen, men jag måste... för mig själv och för henne.
Jag vet att jag kommer dra ut på det i det längsta och jag kommer sakna någon att luta mig mot.
Någon som försöker lindra smärtan men som samtidigt vet att det aldrig går att trösta, i verkligheten kommer jag vara ensam och jag kommer känna mig ensammast i världen, jag kommer vara det för att när allt kommer omkring är det jag vill, just då.

Men efter... då önskar jag att nån försökte.

Frukosttipset

Att äta överbliven pizza till frukost är lite emot mina principer men det känns ändå som ett ganska bra alternativ till detta...och självklart ska ni inte behöva tjata, här kommer receptet!

1 st korvbröd
Ketchup
2 skivor prickig korv
Bearnaisesås
Ostskivor

Micra till osten smält och... eh... njut?

Elis testar

Svartvinbär/lime cider från Herrljunga


Svartvinbär är verkligen en favorit hos mig och jag hade höga förväntningar på den här, limen borde göra smaken fräsch men tyvärr räcker det inte ända fram, den är alldeles för söt och det här är inget jag kommer köpa igen...

Kippis!

Webb album?

Sitter och funderar på hur jag ska kunna lägga ut lite bilder från Pip på ett smidigt och bra sätt, jag vägrar att lägga ut dom på Facebook och bloggen är inte rätt forum.

Kollade lite på picasa men fattade inte ett smack av vad som hände när jag började klicka runt där! På picasa laddas tydligen varenda lite pryl man ha sparad i datorn upp och det tog typ två timmar innan alla filer fanns tillgängliga och det har jag ju inte tid att sitta och vänta på om jag vill lägga upp endast ett par bilder...

Vart visar ni upp era bilder?

Jag vill kunna välja vilka bilder som ska finnas med och det ska inte gå att se bilderna utan länk alt. lösen och det ska vara lätt att lägga över dom från 'mina bilder',  nån som har ett förslag?

God morgon!

Det blev ingen frukost ute idag eftersom vädret inte såg lika inbjudande ut som jag hade hoppats på, så istället sitter jag och kollar på en massa mer eller mindre viktiga saker på nätet samtidigt som jag väntar på att 'chefen' ska ringa. Därefter måste jag komma igång med diverse aktiviteter varav en viktig sådan är att ta mig till biblioteket och försöka få låna om lite böcker som jag har fått brev hem om att dom vill ha tillbaka... innerst inne gillar jag bibliotek, det är lite kollektiv över det, men jag tyar inte med att man inte får ha en bok så länge man behöver den, utan att man måste springa där var tredje vecka och tigga om att få låna om den.

Känner mig tyvärr lite misspeppad av att komma hem igen... det är så segt och tråkigt här i Grådalen att jag håller på att gå åt bara av att tänka på det, är konstant trött och omotiverad till allt och det känns inget kul för egentligen har jag massor med energi som jag behöver få utlopp för men jag vet bara inte vart jag ska börja eller hur jag ska komma igång...

Vågar man...

...hoppas på att det kan bli frukost i utomhuset i morgon? *håller tummarna*

Generalen (dock inte den riktiga)

Har kommit hem efter några, minst sagt, intensiva dagar på Putte i parken i Karlskoga och även om vår stab var aningen manfattig fanns den goda viljan att se till att vi kunde gå ifrån och se lite band om vi kände för det och jag passade på att smita iväg en liten stund från folkstormen när 'General Knas' spelade.


Det är ju inte precis som att träffa den riktiga Generalen, dvs. han som brukar komma hit till Borgen med nybakta bullar, men det det var trevligt ändå, på sitt sätt och tack vare detta kan jag känna att jag fyllt tomheten som uppstod då jag insåg att 'Rootvälta' inte skulle spela på Ludvikafesten i år =)


Till 'chefen'


RSS 2.0