Jag har sagt det förut...

...och säger det igen! Färgmatchning är allt!


Hjärtesmärta

Den senaste tiden har jag tänkt mycket på Lovely Sis.

Jag brukar bli lite trött när människor som saknar någon höjer personen som är borta till skyarna och trots att personen kan ha varit ett riktigt drägg framställer man han/hon som en fantastisk person, men jag förstår att vi människor har behov av det när det inte längre finns möjlighet att förklara något. Så jag låter dem hållas.

Lovely Sis var dock allt annat än ett drägg. Men hon var heller in Gud i kvinnokropp och därför har det aldrig legat för mig att försöka måla upp och bevisa en bild av henne som någon övermänniska. Men jag saknar henne och jag önskar att hon funnits här, men aldrig förut har jag känt ett så starkt behov av att få prata med henne som nu. Just nu känns det som att hon skulle vara den enda som kan komma i närheten av att förstå och jag tänker mig att hon skulle säga alla dom rätta orden.

Idag skulle hon vara min Gud!
Jag vet det och jag hatar att hon inte finns.


Killar är ju för söta!

Flicka - Vet du vad foundation är för något?

Pojke - Ehh... ja, det är väl rouge eller brosch eller nått...

Utmaning nr.5

Igår var jag iväg på ännu en ny aktivitet, Stickning!
Det finns mer än en anledning till att jag vill lära mig sticka... dels för att det är väldigt praktiskt att kunna göra lite egna saker i färger som man väljer själv, det är avkopplande, det är ett hantverk som börjar glömmas bort och sist men absolut inte minst; enligt min syslöjdslärarinna skulle jag aldrig kunna lära mig det.

Bakgrunden till det var enligt henne att jag är vänsterhänt och hon vägrade att ens försöka lära mig så när jag fick se en anons om en nybörjarkurs genom kyrkan tvekade jag inte att ringa! Där möttes jag av iver inför att få göra ett försök att visa mig och igår, på kanelbullens dag var alltså första träffen.


Det finns ingen genväg till att lära sig sticka utan det var bara att sätta fart med att lägga upp maskor och efter att jag fått titta några gånger kunde jag vända rörelserna och göra dom på mitt sätt...


Övning ger färdighet sägs det så det vara bara att lägga upp, repa och lägga upp igen tills det flöt på utan större svårigheter och först då är det dags att gå vidare


Vid det här laget hade jag börjat känna mig som lite av ett proffs och tänkte att raggisarna inte va långt borta. MEN...


Ledaren trodde att jag glömde haka av maskorna men hur noga jag än tittade så att jag gjorde det så blev det lika och till slut kom jag på att jag hakade tillbaka maskorna bakifrån på nått vis och ibland delade jag trådarna, inte konstigt att det blev fel =) Att medvetandegöra fel är ju dock ett mycket bra sätt för att kunna rätta till dom och så även när det gäller stickning för idag när jag tränat har det ju gått betydligt mycket bättre...


Till nästa gång ska jag nog försöka mig på att börja med en halsduk. Ledarna tyckte att vi skulle gå och köpa garn men jag tror att det räcker gott med lite restgarner från mamma för min del, det är nog inte speciellt troligt att det jag åstadkommer kan användas på riktigt ändå.

Den här gången.

Melissa


Helg

Idag är det en lat morgon här i Borgen! Jag har jobbat hela veckan (vilket inte hör till vanligheterna eftersom jag, även då jag jobbar i min verksamhet, bara jobbar deltid.
Denna gången har det dock blivit fem dagar på rad och inte blev det lättare av att jag blev lite smått förkyld i början på veckan...

Nu är det dock lördag och jag har sovit ut på morgonen, gick upp vid halv nio och gjorde lyxfrukost med viol/lakrits te och hårda mackor med vitlöksost från himlen. Eller rättare sagt är den inköpt på markén och med tanke på hur den smälte i munnen så gissar jag att fetthalten ligger någonstans runt 50% eller iaf precis vid gränsen för att den ska gå att skiva med osthyvel. Mmmm!

Planen för dagen var att solen skulle stråla och att ett besök skulle göras ute vid sommarstugan för att grilla korv med familjen, men så klart är det grått, grått, grått bara för att det är helg :( därför funderar jag nu på om jag ska småplocka med sånt som kommit efter här hemma eller om jag ska ta mig an nått lite större sorteringsprojekt... well well, det visar sig om ett tag, än tänker jag sitta kvar i soffan en liten stund!

Vad ska du göra idag?

RSS 2.0