sätter karaktären på prov

Får äta lunch en timme senare än vanligt och bredvid mig i tåget står denna godiskorgen.Vilken tur att vi kvinnor är starka! ja alltså inte starka, utan starka!

Surprise

Mr T hintar om en kommande överaskningskväll och jag håller på att fundera över vilka kläder som kanske skulle vara passande. Att jag bara funderar på det beror dock mer på att jag inte orkar rya runt och packa ännu, men det viktigaste inför vår lilla trip har jag ändå tagit fram.
 
 
 

En riktig tant bär hatt!

Så jag köpte helt enkelt en!
 
 
Jag har dock inte tänk använda till vardags, men förhoppningsvis får jag tillfälle vid något festligare tillfälle =)
 

Första pyntet

Pyntandet har kommit igång i Borgen! Först ut blev iordningställandet av en adventsljusstake och eftersom jag inte hade någon plan när jag köpte ljusen fick jag börja med att rota i gömmorna efter fat och dekor.
 
Första tanken var ett vitt ljusfat och polkagrisar
 
 
Det kändes inte som att jag skull kunna få till något bra av mina torra gamla polkagrisar så jag letade vidare och hittade ett "silver"fat som kanske skulle kunna bryta av mot stilen på skyltarna.
 
 
Efter att jag rådfrågat Nea började vi montera ihop ett arrangemang som vi kände oss ganska nöjda med
 
 
Men eftersom det inte kändes helt hundra med vindruvskanten på brickan så gjorde jag ett besök på Stadens blomsterhandel där jag hittade ett fat som stämde bättre överens med bilden av vad jag ville göra
 
 
Jag är nästan helt övertygad om att jag gillar alternativ 2 bäst... men vad tycker ni?
 

med och utan

Ibland funderar jag på om jag skulle manifestera "vit jul" eftersom det ändå skulle innebära noll och ingen uppoffring för mig. Men så tänker jag det kanske motverkar själva poängen med det hela och att eftersom jag så väldigt sällan dricker alkohol så är det väl väldigt tokigt att låta bli när det väl infaller ett tillfälle då jag tycker att det faktiskt kan kännas lite trevligt (och såklart i kombination med alla dessa gudomliga smaker och kavalkader av 'limited edition' som jag ändå inte kan motstå)...
 
Det är ju, sanna mina ord, ett i-landsproblem av rang, men ändå... tänker jag fel?
 
 
Hur som helst har jag införskaffat lite av varje. Både med och utan så jag har att välja på.

Mormor och jag

Det har hänt förr att mormor och jag varit helmatchade när vi träffats för socialisering. Men att vi matchat ett helt kalas... det är nog första gången!
 
 

Salty Secret

Har testat ett nytt recept på äppelkaka där flingsalt skulle utgöra "hemligheten"
 
 
Mamma avslöjade det direkt. Kanske för att jag råkade ha en aningens lite för mycket...

En doft av julen

Är man svag för julens dofter/smaker så är man...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kanske blir till och med tvagningen julmysig nu? ;)
 

This is just sad!

Har skiftat innehållet i ett par garderober och passade på att sortera bort sånt som låg undanstoppat här och där eftersom plaggen blivit för små...
 
 
Suck!

Sovmorgon

Jag tror inte att det förekommer en enda vardagmorgon utan att jag drömmer om att få krypa tillbaka under täcket med en bra bok, istället för att med autopiloten påkopplad ta mig an morgontvagnignen och den sedvanliga grötfrukosten.
 
Dom få gånger det väl händer, då är det sannerligen en njutning värd namnet!
 
 

Cessa´s pumpapaj

Har ju helt glömt bort att skryta om fikat som jag fick hemma hos bästa Cessa förra veckan! och detta, mina kära läsare är värt att skryta om =)
 
Pumpapaj!
 
 
Jag är en sucker för nya roliga smaker (speciellt när någon annan står för jobbet!) men det här hade jag nog aldrig tagit mig för att göra själv. Föräns möjligen nu när jag vet att det är sååå värt det! Den här pajen är supergod och konsistensen var helt perfekt.
 
Så, tack igen Cessa för gott fika och trevligt sällskap! Jag längtar tills nästa gång =)

När allicen är borta gör sambon som han vill...

Har varit på möte ikväll och när jag kom hem upptäckte jag att toalettlocket OCH ringen var uppfällt.
 
Han passar då sannerligen på när han är ensam hemma! Kan det vara läge för en disciplinär påföljd tro?

Fullt ös!

Oh mi oh my!
 
Det känns verkligen som att tiden bara skenar runt omkring mig...
 
Jobbet har i vanlig ordning varit galet där en dag som jag tillsynes haft under kontroll blir totalt kaos precis innan jag ska sluta. Kärleken har gjort första dagen på nya jobbet, med allt vad det innebär och när vi väl lyckades sammanstråla tog vi oss iväg för att hämta hem en möbel (tack Daniel för bärhjälpen!) som jag köpt via facebook.
 
Maten fick tillagas på påsen och ändå hann jag inte med att reflektera över att där fanns två olika kvällsaktiviteterna som jag borde deltagit i.
 
Nåväl, det enda jag vill nu är att sova... Efter att jag löst den ständiga klädfrågan inför morgondagen förståss =)

Nu blir det åka av!

Efter typ fem års promenerande...
 
 
Allicen är med bil =)
 

Om livets stora frågor...

Var hemma hos en av mina mesta vänner under eftermiddagen och hennes son kröp upp i mitt knä framför tvn. Efter att han suttit tyst en lång stund kom plötsligt en fråga från ingenstans
 
-"mamma, finns det eld i graven?"
 
Jag trodde att jag hörde fel men mamma svarade att det inte gjorde det och lillkillen ställde en motfråga varpå han fick svaret
 
-"nej, där finns bara skelettet"
 
Det är inte utan att det faktisk klack till lite hjärtat av insikten över hur mycket som rör sig i huvudet på ett så litet barn och hur stora och obegripliga många saker i vår värld måste te sig för dom.
 
Tyvärr finns det väl i och för sig ett å annat som inte klarnar med åren heller, men det får man väl helt enkelt lära sig att leva med...

Pest-o pina

Syrran har berättat om en ostbutik som hon och hennes hane brukar besöka varje gång dom hälsar på hans syster. Dom flesta ostar låter mest som jadda jadda för mig men en sorts ost som jag hört en massa positiva saker om har jag lyckats hålla koll på, en pesto-ost. Därför reagerade jag direkt när jag såg just en sådan i ostvagnen på markén och skyndade mig att kolla upp om det va samma sort som "deras" ost.
 
När jag väl fått det klart för mig köpte jag en bit och för en tid sedan var det dags för det stora testet!
 
 
Resultatet blev fyllda kycklingfiléer vilket jag tyckte blev "sådär" men jag ska nog ändå ge det en chans till och se om det kanske var min handpåläggning som felade.
 
Något som jag däremot inte kommer ge en andra chans är delicatobollar med turkisk peppar! Har ni smakat på dem?
 
 
Det låter ju bara för bra, en god sak ihop med annan men för mig kändes detta tyvärr lite som en flopp. Det är kanske inte så mycket lakritssmaken i sig som jag inte gillar utan mer känslan av att den dåliga kominationen innebär en totalt bortslösad chokladboll. Och DET är skandal om man frågar mig!

Lyxig torsdags-frukost

Idag är det lördag här i Borgen!
 
Det här är sista veckan på jobbet för kärleken och när han valde att ta ledigt på fredagen, för att kunna åka och hälsa på sin mamma under helgen, fick han erbjudandet från arbetsgivaren att vara hemma hela torsdagen också när han ändå inte hade några kunder bokade.
 
Min flexklocka har skenat iväg den sista tiden så jag passade på att söka ledigt för att få i alla fall en dag tillsammans och resultatet av detta är alltså en superskön sovmorgon och en lite i överkant lyxig frukost.
 
 
 
Tur för mig att det bara är en tillfällig smak med saffran för när det kommer till sånt här är suget starkare än karaktären!
 
 
 

Veckohandling gone wrong

Vi åkte till ICA för den sedvanliga veckohandlingen men trots att det bliv dyyyrt var det inte så värst mycket mat kom vi inte hem med. Istället började det gå utför redan i mjölkdisken där jag hittade nya risifruttin med saffran och sen blev det bara värre...
 
Alla dessa jul-kryddor! Saffran, kanel, ingefära och smaken av pepparkaka. Jag kan helt enkelt inte stå emot och i år har jag inte ens haft karaktär nog att invänta 1a advent.
 
Så här såg det ut redan förra veckan; Te och saffransbulle!
 

Hur tar du hand om dig?

Efter en hel del tjat och gnat har jag äntligen lyckats få kärleken att besöka en optiker. Han har klagat över värkade ögon en längre tid och har på nåder använt sina gamla glasögon men endast innanför Borgens väggar.
 
Idag fick han med sig linser och knorrade lite om att det var dyrt men så började vi fundera... hade det varit en reservdel till bilen, eller en jacka då hade man bara betalat utan att tveka.
 
Känner ni igen er i det att man ibland är för snål mot sig själv när det egenligen handlar om saker som man verkligen behöver och mår bättre av?
 
 

Pappas dag

Den här dagen kommer avslutas med middag hos föräldrarna då Fader Vår ska firas med anledning av Fars dag.

Innan dess ska det pysslas med lite smått här hemma och vi ska även iväg och bugga men helst av allt vill jag bara kura ihop mig i sängen och dra täcket upp till öronen

Kanske är det vädret... kanske är jag vanlig ordning bara jefligt tråkigt =)

Stepping stone


Mer kärlek

Man bara måste ju älska "uppfinnarna" på tv 4!

puss o kram

Pratade med en av mina anställda i telefon idag. Hon var hemma med hennes sjuka son som nyfiket undrade vem hon pratade med. "Jag pratar med min chef" beättade mamman varpå man hörde en liten röst i bakgrunden:
 
"Hälsa puss och kram från mig"
 
Hur gulligt som helst!

Allhelgona

Det sägs att tiden läker,
men tiden läker ingenting.
En verklig smärta härdas,
som senorna av tid.
Tiden prövar smärtan,
men ger ingen assistans.
Om den ger bot bevisar bara
att ingen sjukdom fanns.
 

28 pengar

Det här med matkostnader tycker jag känns lite svårt. Känslan är att vi lägger galet mycket pengar på mat trots att jag verkligen vill handla smart och gör mitt bästa för att slippa slänga mat.
 
Så för att ta reda på hur det hela ligger till har jag sparat kvitton under en längre tid och ikväll sammanställde jag allt. Summan jag räknat fram är 28kr/dag och person för oss två.
Det är med all säkerhet inte helt exakt, ibland blir man ju bjuden på mat men å andra sidan innehåller det kostader för när vi bjuder någon/några andra. Jag har heller inte räknat bort hygien och städartiklar som köpts på samma kvitton som maten och jag räknar in kostnader för ev vin/öl/cider men såklart är det väl också ett och annat kvitto som saknas så jag tror att det kan gå på ett ut. 
 
Men nu undrar ju jag, är det en rimlig kostad eller har det blivit heltokigt?
 
 
 

RSS 2.0