Julklappsvinst

På julmarknade köper jag alltid lotter i tavel-lotteriet hos konstklubben (om det är någon tavla som jag kan tänka mig att ha hemma), där får man dock inte veta på en gång om man har vunnit så kanske finns det fortfarande en möjlighet att det blir jag?!
Men i år blev det även ett par lotter hos Lions och där fick man vinsten direkt i form av ett valfritt paket!

Adventspyntar

Efter en ganska seg start på dagen kom jag iaf iväg på julskyltningen!
Gjorde faktiskt lite inköp (bilder kommer troligtsvis under kvällen eller morgondagen) och nu på kvällen har jag börjat ställa fram lite advents saker... gardinbekymret i köket kvarstår dock, men efter att ha gjort ett tappert försök att köpa en gardin här i staden har jag gett upp och tänker beställa den jag hittade på nätet med tomtar ändå.

Jag vill verkligen handla så mycket som går här i staden, men om jag ska köpa en gardin kräver jag att den som hjälper mig i butiken åtminstode ska försöka vara intresserad av att få mig som kund.
När jag babblar på om mina gardiner är det helt enkelt ett måste att man som säljare ger sken av att mina gardiner är precis lika viktiga gör henne/honom som dom är för mig.
Därför har jag bestämt mig för att det blir nätshopping den här gången, så det så!

Idag är det ju även dags att tända det första ljuset.. hmm.. jag har ju helt missat att beställa hem adventsljus och block ljusen jag har skulle jag ju aldrig hinna bränna slut på till jul! :S Därför får det idag bli den lilla advets ljusstaken med vanliga rustik ljus och så kanske jag fuskar lite och byter senare om jag känner mig kreativ.
Har dock inte tänt ljuset än utan det tänkte jag vänta med och göra när jag tittar på tv och dricker lite glögg =)

Har du tänt första ljuset?

Mormor funderar...

Mormor är 80 bast, kräsmagad och har haft problem med sina knän så länge jag minnas och när mamma pratar med henne utbrister in plötsligt

- Någon hund vill jag inte ha!

Inte så konstigt kan man tycka, för vem skulle rasta den? men istället fortsätter hon...

- När det kommer in en blöt hund luktar det så illa att jag måste kräkas!

Elis; gitarr hjälten!

Gick upp ur sängen för bara en liten stund sen :S Det är drygt att först jobba och sen ha bjudning halva natten!
Tror att jag kom i säng i rätt skaplig tid ändå.. runt halv två men varje gång jag vaknat till nu på förmiddagen och tänkt att jag skulle gå upp har det slutat med att jag dragit täcket omkring mig igen och sovit vidare.

Det är verkligen tur att jag ångrade mig ang glöggutdelningen idag! skulle jag varit där mellan 13 och 18 hade ju hela dagen varit förstörd, haha!
Hur som helst var det en trevlig kväll igår, men tyvärr kunde det konstateras att jag är långt ifrån någon gitarr hjälte! :( Så här dagen efter ångrar jag bittert att jag ens provade att spela, innan hände det att jag slängde några ögonkast på den där gitarren och tänkte att jag nog säkert skulle kunna lite grann iaf och absolut inte vara sämre än någon annan :)
Oj så fel man kan... som vanligt fick jag bekräftat att jag är sämst! ...om inte ännu lite sämre än det :S

Jag är så jävla dålig! Stackars mig :)


Fixar :)

Har fixat klart det mesta inför kvällens bjudning, så nu återstår det först en dusch och ett förhoppningsvis snabbt klädval sen är det bara att tända lite ljus och göra det sista finliret!

Var till blomsteraffären på rasten och inhandlade lite julblommor eftersom mina orkidéer har passat på att vissna lagom till dom skulle behöva blomma som mest :)
Köpte bla några julstjärnor och dom lyser upp hela köket! Även fast det just nu bara får plats en i fönstret så tog jag två,  jag har ju bestämt mig för att byta gardiner så att jag kan ha både ljusstake och blommor i fönstret och som det ser ut får det blir en svart med några små tomtar på, det är den enda som passar i färg och modell, men några tomtar ska jag väl kunna leva med!

Så om jag inte hinner titta in här nått mer idag får ni ha en trevlig kväll! Det tänker iaf jag =)

Julmusik

Dom har redan börjat spela julmusik på jobbet, just när jag klev innanför dörren spelade dom en av mina favoriter och gåshuden var oundviklig! (även fast det inte varit första advent :O jag borde hållt för öronen!)
Kommer dock inte på vilken det var jag hörde då, men jag har många favoriter så jag ger er en av dom andra istället :)


Aftonbladet verkar läsa min blogg!

Idag hade man den här artikeln! och för att smöra lite extra för mig satte man min kommun på första plats i en av "bäst" listorna =)

God FredagMorgon!

Gårdagen avslutasde med ett par oroande nyheter, inte allvarliga (ett eller två L btw?) men tråkiga.. och jag hoppas att dom mest inblandade kommer att må bättre om en tid!

Jag själv har ju dagen planerad och eftersom det är fredag så finns väl inga andra alternativ än att jobba ikväll? Blä! Vad som är bra är dock att vid den här tidpunkten nästa vecka är jag redan på jobbet med bara några timmar kvar till jag får ledig helg igen =)
Vad som är ännu bättre med att schemat har legat så här under dessa veckor är att det då blir att ligga så bra till över jul och nyår så att jag faktiskt är ledig under båda dom storhelgerna! Me like!!!

Har egentligen fullt upp den här helgen... idag borde jag städa lite så att det är klart till imorgon när det ska bli bjudning i borgen, hinner inte både städa huset och göra mig själv i ordning på dom få timmarna mellan jobbet och det att folket kommer hit!
Sen på söndag ska det adventspyntas och efter det ska jag gå på julskyltningen, skulle egentligen varit med och delat ut glögg och lite sånt, men eftersom spektaklet inte alls kom att innehålla några roliga inslag som tomtar eller tävlingar utan bara blev helt stelt så hoppar jag över det! trots att det från början var mitt eget förslag :S


"Du är vad du äter"

Detta är vad jag drack samtidigt som Anna Skipper pratade nyttigheter... oops!


Minns ni? Run DMC!

Eftersom min älskade syster redan häcklat mig, pga av mitt musikval för dagen, i sin blogg så kan jag lika gärna fortsätta bjuda på nått ännu mer "yesterday"!
Håller som ni kanske fattat på att gå igenom mina skivor och idag kom den här gamla godingen fram =)Åh jag älskar den fortfarande :P

Löning!

Jag blev glatt överaskad när lönebesked kom igår, hade inte fattat att det redan var dags :)
Att lönen dimper in på kontot betyder ju i första hand att en hel del tråkiga räkningar måste betalas, men det betyder också att jag får tömma lönekontot på det som blivit kvar från månaden innan och stoppa in det på (bil)sparkontot =)

Och nu ska det fasen inte dröja länge innan jag är bilägare igen! Ska bli så skönt att kunna fara omkring som man vill (självklart inte i onödan, man måste tänka på miljön)!!!
Men nu har jag ju iaf äntligen bestämt mig för att jag kommer att åka och titta på en sån här...


Sen om det blir en sån eller inte, det är en annan sak! Wiiieee!!!

Julgardin till köket?

Jag är lite sugen på att byta gardin i köket nu till jul men kan inte hitta nån jag gillar :(
Tänkte att jag skulle ha en enkel kappa eftersom jag inte får plats med nått annat än adventsljustaken annars.. vill ha en som känns lite julig, men helst inte med tomtar och så på.. kanske ska man säga vintrig istället? Fast i typ svart/grått/vitt och/eller ev rött.

Nån som har nått tips?

Efter jobbet...

Sitter och vilar mig efter en fantastiskt bra dag på jobbet! Allt flöt på hur bra som helst och då känns hela livet så himla mycket bättre!

Som ett litet tillägg i den här debatten kan jag bara nämna att våra boende idag erbjöds att gå ut på promenad och jag ska säga att det va då inget lätt jobb att genomföra det!
För det första var det i stort sett ingen som ens ville följa med ut och för det andra så är det långt ifrån alla som ens har någon jacka att ta på sig! Någonting för gnälliga anhöriga att tänka på kanske ;)

Men nu är jag hur som helst ledig några timmar och då finns det annat att tänka på! Som vad jag ska ta mig för att pyssla med idag... laga mat skulle kunna vara en lämplig syssla för omväxling skull, men jag är osäker på att huset har någonting som skulle kunna vara lämpligt för det ändamålet :S
Det är verkligen illa här hemma för tillfället ska jag erkänna och blir det inte bättre ordning på mig snart så börjar det likna en mindre kris här!!!

Vad har du för dig idag?

Ordning och reda :)

Det är så konstigt att man kan känna sig så lättad bara av att få göra sig av med saker!
Kanske är det mina hjärnspöken som är så lättlurade att dom tror att saker kan ersätta känslor, att det är samma sak att göra sig av med prylar som att göra sig av med sånt som gör ont innuti... (önskar iofs att det var så enkelt)

I dagens rensning har jag lyckats gör mig av med fem väskor och ett par skor!
Väsk garderoben är pimpad och nu står det väskor i prydliga rader på tre av hyllorna och jag har gjort plats för lite skor (dom som ska användas till väskorna) på dom andra och tack vare det har jag fått in alla andra skor i den vanliga garderoben så nu slipper jag använda hatthyllan som skoställ! Jag är mycket nöjd =)

MSN misstag

Hmm... som en följd av allt resande och allt kursande samlar jag på mig en hel del e-mail adresser och då även nästan lika många på MSN.
Vissa skriver man till första veckan och man pratar om ditten och datten, om hur man kom hem och vem som leder ligan i trötthet, sen blir det inte så mycket mer för man åker iväg på nästa kurs och träffar nästa drös med ofattbart underbara människor som man bara "måååååste hålla kontakten" med...

And so on And so on.

Därför har jag regelbunden rensning (även) på min MSN och då ryker både den ena och den andra som inte behagar förära mig med gulliga meddelande innom rimlig tid.
Fördelen är att min lista inte är så lång och att dom som finns med är online och pratsamma!
Nackdelen är att jag inte har en j***a aning om vilka folk är när dom helt plötsligt skickar ett meddelande och dom inte har nån bild!

Igår pratade jag med någon som jag träffat på nån kurs och efter en stund visade det sig att ingen av oss hade en aning om vem den andra var, jag skämdes för att jag inte mindes och vågade ju inte säga nått från början och den jag pratade med trodde att jag var någon annan eftersom jag i dagarna av olika anldningar valt att ta bort min bild! Haha!! så märkligt det kan bli men vi fick iaf nått att garva åt under kvällen båda två! =)

Är detta en form av abstinens?

Jag blir tokig!!! Måste hitta nånstans att rensa så jag får slänga nånting...

Funderar

Sitter och funderar på vad jag tänkas sätta igång och pyssla med... har gått igenom kläderna som jag hade skickat efter och nu borde jag egentligen sätta igång att packa ner allt det som jag inte ska kvar.
Har köpt en jacka som jag självklart tyckte var för stor och lite förhastat så rusade jag ner till datorn och betsällde en mindre, nu har jag dock kommit på att den troligtvis inte hinner komma innan jag måste skicka tillbaka det första paket och då har jag ju inte båda hemma samtidigt så jag kan jämföra!

Nu funderar jag alltså på hur jag ska göra... ha kvar den första och chansa på att den nya hinner komma innan jag måste lämna tillbaka den, eller skynda mig att skicka iväg det första paket och beställa tillbaka två nya jackor som kommer i samma paket och välj mellan dom samtidigt som jag skickar tillbaka nummer två direkt och sen även den jag inte ska ha kvar... Stor bekymmer, eller hur? Men jag blir ändå så trött på att jag aldrig kan ta det lungt och tänka igenom vad jag gör innan jag gör det, utan snurrar till saker så illa att jag knappt vet själv vad jag gör =)

Stackars mig, HAHA!

God morgon!

Idag är jag ledig och därför blir det en lugn skön förmiddag!
Sitter med frukosten nu och mina planer för dagen sträcker sig inte längre än att jag ska dricka upp mitt te :)

Eller föresten.. jag har tänkt ta en dusch och sen hämta ut ett paket som kommit med posten också, men det blir inte förens efter lunch så det känns inte så brådskande...

Vad ska du göra idag?

Jo just det... fiber va det ju!

Igår fick jag mitt brev om att koppla in sig på fiber... det är ju därför hela staden ser ut att vara drabbad av en mullvads invation! (vad heter föresten mullvad i plural? mulvadar?)
Jag har dock inte orkat läsa så mycket mer än vad det kostar att ansluta sig (det stog på första raden!) men jag tänkte jag skulle kolla lite med er...

Nån som har fiber? och isf allt eller... bredband, telefon, tv?
Du som inte har, har du funderat på att ansluta dig och bor du isf i villa eller i lägenhet?


Kontoret

Hittade lite bilder på Tingshuset här i staden och tänkte att jag skulle visa er dom... Inte bara för att ni ska få se byggnaden i sig utan för att det är där jag jobbar när jag inte är på hemmet!


I den här gamla och faktiskt väldigt vackra byggnaden finns alltså vårat kontor (på övervåningen till vänster vid fönstret med markisen samt den lilla kupan) lyxigt va?!
När jag hade möte om valideringen blev Conny så förtjust i huset att han hade fullt upp med att gå runt där inne och titta istället för att mötas med mig och Maria!


Så här ser det ut från baksidan och om jag inte har fattat helt fel har faktiskt en av mina vänner gift sig i stora Tingshus salen! Då skulle man velat vara med =)


Den grymma äldrevården

AB har denna vecka en granskning av den grymma äldrevården... med all rätt, för det är skamligt att det ser ut som gör på vissa ställen!
Man undrar hur det ska bli... och ett litet första råd i det generella förbättringsarbetet är att ge personalen bättre resurser i form av ökad personaltäthet och nödvändig utbildning!

Jag hoppas för övrigt på att vi under nästa vecka får följa med på en temaresa bland väl omhändertagna, nöjda och tacksamma äldre människor som får all den hjälp dom önskar och all världes tänkbara hjälpmedel för att kunna leva ett så väl fungerande liv som möjligt, trots att kroppen inte orkar på samma sätt som förr.
Som alltid har personal nära till hands som tar hand om dom när deras egna anhöriga glömmer bort att dom sitter ensamma så väl vardag som storhelg.

Människor som många gånger får hjälp innan dom hinner be om det och som har kunnig personal hos sig som hjälper dom när dom råkar ut för olyckor, så som vi ju alla faktiskt gör ibland...
Som blir väl omhändertagna i livet slutskede och som får en chans till ett värdig avslut.


Och vad vet jag... har tidningarna idé torka till vilket tema man ska ha veckan efter det så kan man ju alltid belysa dom andra anmälningarna, dom som kommer in från personalen...
Dom som handlar om att vi dagligen blir slagna, sparkade, rivna och spottade på.
Dom som handlar om att vi varje dag på jobbet blir kallade för saker som det inte är meningen att ni ska läsa om på min blogg och att vi förväntas acceptera sexuella trakasserier som en del av vårat jobb!

Åsikter?!?!

Repskap

Jag kan knappt fatta det men jag är redan hemma från repskapet :O
Så här fort har det aldrig blivit klart nångång förut och jag är nästan apatisk av förvåning :) Det beror väl iofs på att det inte var så mycket förhandlingar eller val utan det hela flöt på ganska smärtfritt till skillnad från sist när vi löpte som skållade råttor med röst sedlarna... men rätt ska vara rätt!
 
Passade på att köpa två små julklappar under lunchen också så nu kan jag börja bygga pakethög här hemma!

Jag har ännu inte kommit på vad det ska bli för paket tema i år och dessa två var redan inslagna, men jag ska nog göra några små ändringar för att få det att passa ihop med resten sen.
Det känns iaf skönt att vara igång lite smått och det gör ju också att julstämningen börjar infinna sig ännu mer.. :P

Mjuk Pepparkaka

Min favorit bland mjuka kakor måste nog bli Mjuk Pepparkaka och nu har jag bestämt mig för att lära mig hur man gör dom!  Häromdagen fick jag ett recept av mamma på den hon alltid brukar göra, till jul brukar hon ha lingongrädde till men den är precis lika god utan!

Men den jag gjorde idag blir nog inte i närheten av så god som mammas oavsett man server till den :(
Är det jag som är sjukt dåligt på att laga mat och baka eller handlar det bara om att öva?Konstigheter på 'Färjan'

I kvällen avsnitt hände faktiskt en hel del konstiga saker...  konstigast av allt var nog att Håkan fick ragg! Jag är så glad för hans skull, men om han själv är det är däremot ett frågtecken efterom han inte ansåg det nödvändigt att le bara för en sån sak :)

Lite glad ser han ändå ut att vara ;)

Omstart!

Tror att jag kommit ifatt med så mycket jobb jag kan för tillfället, men är fortfarande lika irriterad över allt trams som ska vara hela tiden! Blä!

Ska iaf försöka programera om hjärna till så som den var igår innan allt började krångla och julstämningen och städlusten nästan fick mig att koka över!
Än är det några lediga timmar kvar som jag kan hinna städa och baka på om bara lusten återvänder!


När är man 'ledig'?

Mina lediga dagar är verkligen heliga! Jag måste ha helt ledigt och göra precis det som faller mig in för att känna att jag är ledig, att fylla dagarna från morgon till kväll funkar inte för mig!

Igår kväll fick jag ett jobbsamtal som ställde till det ytterligare lite, lite tills på tisdag så idag måste jag in på kontoret en stund och ringa lite samtal och pussla om programmet lite...
Går och tänker på det där hela tiden nu och samtidigt oroar jag mig för det där jäkla bilen som jag ska hämta!

När jag satt och tittade på tv igår kom jag på en grej som skulle gjorts typ förra veckan men som inte blivit av, det ligger inte som mitt huvudansvar men jag känner ändå att jag är en av dom som ska ta tag i det och blir det missat så kommer det ställa till en hel del bekymmer...

Det här är inte att vara ledig!!!!!

God morgon!

Telefonen har gått varm här hemma på morgonen! Först är det från jobbet, med erbjudandet om att jobba en extra dag, det känns lite lockande att ta den och så är man av med det problemet för resten av det här året! :S men jag måste tänka på att hinna med också... jag är inte i form för att stressa på och ska jag fungera något sånär så måste jag sätta upp gränserna där jag känner att jag vill ha dom.

Därefter ringde en arg tant från Radiotjänst och skällde ut mig för att jag, som hon påstod, inte betalade TV-licens... jag sa att jag gjorde det och som alla som jobbar innom affärsbranschen vet så har kunden alltid rätt! :)
Tyvärr är inte tillfredställelsen av att vinna vår kamp nog för att återställa mitt uppretade humör och jag är måttligt irriterad över att kärringen inte ens bad om ursäkt!

Det är nog hög tid att jag svänger in på bloggkoll och kollar in nattens alla inlägg så jag blir glad i sinnet igen =)

Sötast igår...

Om man får ett smeknamn av mig betyder det att man gjort något slags intryck på mig! oftast ett bra sådant, men ibland lite sämre och då brukar smeknamnen oftast inte bli så offentliga... ett smeknamn som jag däremot använder flitigt är swEetie's! och det är ju inte helt utan anledning...

Fick ett sms igår där det stog (detta är dock en något censurerad version!):

"Efter att vi åkt förbi Staden började jag sakna dig... Alla pratar som dig häruppe. Blir påmind om dig. ;-)"


Lilja

Vissa tycker att liljor är 'begravnings blommor', jag tycker att dom är otroligt vackra och ska jag behöva vänta till min begravning kommer jag ju aldrig få glädjen att njuta av dom! Det går jag helt enkelt inte med på!

Dag att börja julstöka!

Om en månad är det 'dan före dan' då gäller det att man hunnit klart... maten ska vara inhandlad och förberedd så långt det bara tänkas kan, julklappar ska vara inslagna, granen ska kläs (för det får inte göras tidigare än dagen före), glögg grytan ska tömmas och fyllas på om vart annat, and so on and so on...

Vi pratade om lussekatter på jobbet idag och när alla andra är så duktigta och bakar och står i känner ju jag att jag inte vill vara sämre, så jag bestämde mig för att jag minsan ska göra saffransbullar i år! Sånna som (förhoppningsvis) ser ut som vanliga bullar med gjorda på saffransdeg med mandelmassa innuti!
Det känns lite som ett äventyr, med tanke på hur det slutade sist.. både den gången jag skulle göra lussekatter och den gången jag skulle göra bullar! Törs inte tänka på vad som kan hända när man kombinerar dom två misslyckandena! men jag ser med spänning fram emot resultatet :P

Allt detta planerande gör mig alldeles snurrig, så ikväll ska jag sätta mig och göra en lista över vad som ska göra och när det (helst) ska vara klart :)
Oh vad jag längtar!!!!

Vilodagen

Så värst mycket vila har det inte blivit för min del idag!
Det är verkligen helt galet på jobbet nu :S Hinner inte med det jag borde göra hur jag än vänder och virder på tiden! Hoppas att vad det nu är som ställer till det för oss lugnar ner sig snart för det här är mer än vad jag orkar med! :O

Ikväll blir det myskväll hemma med tända ljus och nått drickbart godis i tv soffan! Troligtvis en chai latte... det var länge sen nu!
Är ledig imorgon också så jag ska göra mitt bästa för att njuta! Det enda jag verkligen måste göra imorgon är att gå fram till kommun kontoret och hämta en bil som jag tydligen ska köra till Örebro på tisdag.. tycker att dom jag åker tillsammans med kan ställa upp lite och låta mig slippa körningen när som vet att jag har bilkörnings fobi! Jag har ju ändå fixat med anmälningen och ordnat fram bilen, resten kan väl dom göra?!!

Ska nog överväga att totalvägra och säga att vi tar tåget istället, så får vi se hur kul som tycker att det blir då! hehe!!

Hur har du det idag?

Tidig kväll...

Trots sovmorgon och en lat dag är jag supertrött!
Ska alldeles snart gå och göra mig klar för kvällen och hoppas att jag får vakna utsövd imorgon så att jag orkar vara vaken på jobbet!
Det är både jobbigt och tråkigt att gå runt en hel dag med svidande trötta ögon och inte är man speciellt trevlig heller för den delen när man bara går och gnäller om att man vill sova :S

Ska bli spännande att se hur många som anmält sig till julbordet.. jag har inte kunnat bestämma mig ännu! S ska inte med och då vet jag inte riktigt hur jag ska ställa mig till det.. känner mig lite.. hm... överflödig eller hur man ska säga.
Har ju som tur är några dagar på mig att fundera iaf =)

Nu blir det sova! God natt!

UH!

Har nyss kommit hem från La och det känns som att jag inte kommer bli hungrig förens till jul igen!
Först tvårätters middag på Piren och sen vidare hem till mormor och morfar där det blev skumpa, blommor, paket och fika... mormor slog på stort och öste på ännu mer än förra gången på faten och så en liten tårta uppepå det!
Det sägs ju att nattsömnen störs om man lägger sig med full mage och ska man tro på det så blir det inte mycket sova för mig inatt! :)

Förberedelser

Rinde till mor igår kväll för att kolla vilken tid jag måste vara klar idag, jag är ju lite långsam och har under senaste året börjat få tendenser att aldrig blir klar i tid och därmed få kompromissa med saker ibland...
och vilket svar jag fick sen då! Vi ska vara vid restaurangen kl 15 men om vi ska direkt dit eller om vi ska hem till momor och morfar innan kunde hon svara på!

Hur ska jag då veta?
Behöver ju köpa lite blommor också men vet såklart inte när blomsteraffären stänger... nån som kanske har bättre koll? och helst skulle jag vilja ta mig dit före jag fönar och fixar håret! Vilka bekymmer säger jag bara :)

Ska iaf sms Nea och kolla om hon va på fest igår eller om hon är kontaktbar! mohaha!!

Julbord!

Nu börjar det närma sig jul!
Jag har glöggat slut på nästan två flaskor glögg och lite nytt julpynt är inköpt, men det som verkligen tyder på att det inte är långt kvar är anhopningen av julbords inbjudningar!

Arbetskamraterna hade kommit på att dom ville att hela avdelningen skulle gå ut och äta tillsammans (eftersom vi som vanligt inte blir bjudna av arbetsgivaren... sånt är inte man inte värd när man jobbar innom offentlig sektor).
Tycker att det är ett jättebra initiativ men har lite svårt för att betsämma om jag ska kosta på mig att följa med... det skulle isf vara den 11e, men den 10e kommer jag bli bjuden på jul-lunch och den 12e på ett annat julbord!

Vill så gärna hänga med ut, men julmat är inte nån jättefavorit hos mig och dom saker jag gillar bäst finns aldrig på julborden man äter ute... risken för sjörbjugg känns överhängande! men kanske är det värt det???


Ledigheten blev beviljad!

När jag kom till jobbet idag började mina arbetskamrater med att berätta att jag fått ledigt imorgon =D
Det betyder att jag kan följa med på släkt träffen och fira mormor ännu mer! Är så himla glad och hur mycket tjafs och stök det än kan vara på hemmet så finns det ändå ljusglimtar!


Hjärtstopp

Eftersom Chrill vägrar att jobba en endaste liten dag i staden så är gatlyktan utanför mitt hus fortfarande trasig (kom igen chrill!!! EN liten lampa?!?!) Det betyder att det är totalt bäcksvart på uppfarten när man kommer hem på kvällarna och gissa om mitt hjärta hoppade över ett par slag när ett rådjur plötsligt kom farandes genom mörkret tre meter framför mig när jag kom hem från jobbet!

Dom är ju väldigt söta dom där djuren... men jag fördrar nog att titta på dom från lite längre avstånd än att man känner fartvinden mot sina rosiga vinterkinder :S


Jag ser det snögar...

Nu vräker snön ner igen... är det vargavintern som är på väg tro?

Fredag morgon

Ikväll börjar jag jobba igen... tycker inte att jag varit ledig färdigt den här gången men med lite tur så är det en vikarie insatt för mig imorgon och jag kan delta på släkt-fesligheterna istället för att jobba!
Det enda som är bra med veckan där jag jobbar fre-lör-sön är att man vet att det bara blir mer helgledigt för varje vecka som går sen =) Det gillar jag!

Jag har föresten inte ont i halsen längre och efter lite velande fram och tillbaka så tror jag att jag vunnit kampen mot förkylningen :D Det verkar minst sagt lovande, för jag har varken tid eller lust att gå runt och vara sjuk!

Nivålist

Känner ni igen det här:

- Är ni klara med renoveringen?

- Javisst! det är bara lite lister som fattas...

Hemma hos mig ska jädrar inga lister fattas! Sen att dom ligger på matsalbordet några månader eller så innan dom kommer på plats är en helt annan sak ;)
Nu är iaf tröskeln mellan köket och matsalen klar! Det skulle i teorin gjorts direkt när köket var klart, men den uppgiften flyttades i praktiken över till matsalsprojektet för att det låter "bättre" att det tagit ett halvår istället för ett och ett halvt :)


Bloggkoll byter namn...

Till bloglovin'!
Jag gillar det inte :)

Vad nu? :O

Nu har jag börjat snora och serienysa! Mycket märkligt med tanke på att jag inte tänker bli sjuk...


Perfekt väder! :)

Tog en kort promenad på mellan en halvtimme och 45 minuter eftersom jag ville hem och hinna med 'våra bästa år'. Men idag är förövrigt sånt där vinterväder som man kan vara ute hur länge som helst i!
Här hemma visar termometern knappt 1 minusgrad och det är perfekt att slippa bylta in sig i en massa tjocka kläder men ändå slipper man slasket!
Det ligger fortfarande snö kvar på dom mindre vägarna och man slipper hoppa mellan isfläckar! En helt perfekt dag med andra ord =)

Jag älskar vintern när den är sån här!!!

God förmiddag!

Eftersom jag kände av en begynnande förkylning igår så bestämde jag mig för att inte utmana ödet utan sov ända tills min kropp bestämde sig för att det fick vara nog, vilket var vid elva tiden.
Faktum är att jag känner mig väldigt pigg! Halsen är bättre, ögonen är klara och luft kan obehindrat passera genom näsan!

Till frukost idag blev det mackor med skinka och avocado (hur kunde jag tycka att avocado var äckligt förut???) och till det en kopp av mitt nya ingefärs te!
Det kommer med största säkerhet att bli en ny favorit! mycket smak och det gör ju även att det är perfekt att dricka när man bara vill ha en kopp te utan att äta nånting till! Mmmm!

Solen skiner idag och jag ska nog gå ut på en liten promenad före lunch, sen blir det städning och lite tvätt på eftermiddagen innan borgen gror ihop totalt *skäms*

Vad ska du göra idag?

Sömn är bästa huskuren!

Nu börjar det närma sig läggdags för mig!
Ögonen svider och halsen river... mot sånt är nog sömn det mest effektiva botemedlet, men jag provade även att blanda min "halsmix" i te tidigare i dag, det smakade bläk och jag tvivlar på att det gjorde nån nytta men jag kommer ändå att fortsätta med det imånn! Tron kan göra underverk och jag tänker INTE bli förkyld igen! så är det bara!


Tvålfat i tenn?

Då och då händer det att man hittar på lite nya roliga saker hemma hos mormor! Igår fick jag syn på ett litet fat eller vad man ska säga och blev överförtjust!

Det ser ut som ett litet tvålfat och jag tror att det är gjort av tenn... Enligt mormor kommer det från "farmor" och med det tor jag att hon menar morfars mamma, så det är troligtvis ganska gammalt. 
Är dock osäker på vad det egentligen är, det är ganska litet om det finns inga distanser under om det skulle vara så att det är tänkt för vattnet att kunna rinna undan från en tvål...

Nån som har nån idé om vad det kan vara?

Hur som helst tyckte jag att det var hur sött som helst och jag är rätt säker på att det kommer att vridas och vändas på otaliga gånger framöver när jag är där och hälsar på!

Möte nr 1 avklarat

Har just kommit hem från sektionen där jag mötts lite nu på förmiddagen, snön började falla precis när jag skulle gå hem så nu är kanske vintern på väg!
Även om jag inte tycker om att frysa så är det ju trots allt mycket ljusare och finare med lite snö ute! Snart är det ju 1a advent också och det blir aldrig nån riktig julstämning om det inte är snö!!!

Härnäst på dagens program står en välbehövlig hårtvättning och frammåt kvällen bär det iväg på nästa möte, jag har fortfarande lite kvar att förbereda inför det, men känner mig inte speciellt orolig för om jag inte skulle hinna (läs: orka), det är bara ca 40 personer som kommer och jag har ganska bra koll på vad jag vill ha sagt!
Tack vare att jag ska på möte behöver jag heller inte tänka på att laga nån middag idag! det kommer nämligen att bjudas på mat efteråt och sen gäller det att skynda sig hem för att kolla på Grey´s!

Vad har du för dig idag?

Dagens bilder

Hos mormor får man alltid en massa god mat och dom som säger att äldre människor inte tycker om att prova nya saker kan inte ha mer fel!
Mormor fyllde ju alltså 80 idag och morfar är 85 och hemma hos dom äts det pizza och sms:as i ett kör, mormor expremeterar i köket med en massa olika recept som hon läser om i sina veckotidningar och idag hade hon provat att ha ädelost i salladen istället för fetaost, ett mycket uppskattat försök enligt min mening! Om ni inte redan gjort det så PROVA!!!


Fika få man alltid i massor och nästan alltid är det till 99% hembakat som ställs på bordet (den sista procenten utgjordes idag av tårtan som ni kanske ser)! Jag fattar inte hur hon orkar pyssla med att baka småkakor dagarna i ända!!Födelsedags firande!

Har varit till La och firat min underbara mormor på hennes 80års dag!
Jag och mamma åkte dit vid lunch och blev bjudna på mat och sen på eftermiddagen hämtade jag fader vår på jobbet och så dök deras bästis grannar upp för att fika och äta tårta!

Morfar hurrade inte idag men jag gissar att han spar på det till på lördag när det blir mer festligheter! Då kommer nämligen moster med familj och vi ska ut och äta allihopa! Att morfar hurrar hör lite till traditionen och jag börjar alltid skratta, han mullrar på som ett åskväder när han sätter igång :)

Mormor och morfar är verkligen dom bästa och jag önskar så innerligt att jag får bli som dom när jag blir äldre... dom är nog mina verkliga idoler och jag är så grymt stolt över dom!
Morfar som är som ett levande uppslagsverk och med en humor som är svår att finna hos någon annan och mormor är bara för snäll! Omtänksammare människa får man leta efter och  det finns bara ett enda tillfälle som jag minns att hon blivit irriterad (det är väl just därför jag minns det så väl), jag va ganska liten och tjurig som vanlig så jag trug-grinade för nått som jag inte fick som jag ville för mamma, när mormor plötsligt röt i åt mig att vara tyst så hon kunde prata med mamma om nånting, när hon sagt det hon skulle vände hon sig till mig igen och sa 'nu kan du fortsätta' vilket jag ju självklart gjorde =)

Kanske lägger in lite bilder senare från idag om jag hinner, men det beror på hur flitiga ni varit att uppdatera era bloggar under dagen :)

På begäran!

Kinesisk valnötskyckling

4 kycklingfiléer, ca 400g

Marinad
½ dl soja
2 msk vinäger
1 msk farinsocker
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön


3 dl finstrimlad purjolök
2 msk olja

1 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk malen ingefära
200g skivade färska champinjoner
1 strimlad röd paprika
2-3 stjälkar selleri i tunna skivor
½-1 tsk salt


Servera med; Kokt ris, valnötter och sesamfrön


  1. Skär kycklingen i strimlor. Blanda samman vinäger, socker, lök, vitlök och sesamfrön. Låt köttet ligga i marinaden under tiden som du förbereder övriga ingredienser.
  2. Koka riset. Fräs strimlad purjolök i lite olja tillsammans med ingefäran. Lägg i skivade champinjoner, paprika strimlor och selleri. Fräs några minuter. Lägg sedan upp blandningen på ett fat.
  3. Låt kycklingköttet rinna av i en sil eller ett durkslag, spara marinaden!!!
  4. Hetta upp resten av oljan och bryn köttet ca 3-4 minuter. Tillsätt purjoblandnignen. Häll på marinaden och sjud i några minuter. Smaka av och servera rätten överströdd med hackade valnötter, sesamfrön och kokt ris.


Som jag skrev tidigare tänker jag prova att byta ut valnötterna mot cashew nötter istället.
Tycker man inte om champinjoner, paprika eller selleri tror jag inte heller att det har någon betydelse om man skulle utesluta nått av det!

God förmiddag!

När klockan ringde vid sextiden i morse funderade jag först över vad sjutton jag tänkte när jag bestämde mig för att gå upp så tidigt på en ledig dag... men när jag legat och funderat några minuter verkade det återigen lite mysigt att ta en tidig frukost så jag gick upp och gjorde iordning te och macka, det är faktisktiskt hur mysigt som helst att sitta i halvmörkret och äta frukost i lugn och ro, utan några måste och tider att stressa för att hinna med!

Men hur mysigt det än är så är det bästa av allt att få krypa tillbaka ner i sängen igen! Fick lite svårt att somna om till en början eftersom känslan jag fick när jag drog det svala täcket omkring mig fick mig att tänka på en annan tid och en annan plats, hjärtat han med att sticka till några gånger under tiden jag funderade över hur saker blivit, men med lite viljekraft lyckades jag släppa alla sånna tankar och bara njöt av känslan!

Om en liten stund ska jag sätta mig och göra iordning ett litet paket, jag ska nämligen till La och fira en födelsedag i idag! men mer om det senare...

Vad ska du göra idag?

Sov dags!

Har ställt in morgondagens väcknings larm på mobilen, den här gången blir det två olika.
Jag är ju ledig imorgon, men ändå blev det första vid samma tid som när jag jobbar dag, strax före kl 6, så om jag orkar ska jag gå upp och äta frukost då för att sen lägga mig en stund igen... :)

Är jag för trött är det bara att stänga av och sussa vidare till kl 9! lyxigt va?

God natt!

Smycken i min brevlåda!

Ibland när man hämtar in posten är det vissa saker som är trevligare än andra... idag låg en påse med smycken i brevlådan!
Det är såklart dom jag köpte när jag var på smycke partyt för några veckor sen, men eftersom jag betalade redan då så känns det lite som en present som bara låg där och väntade!
Två kedjor och två hängen blev det, det lilla hjärtat till höger är egentligen grått men det var helt omöjligt att få rätt färg hur många gånger jag än gjorde om, så till slut fick det helt enkelt vara!
Köpte öven ett enkelt lås, trots vissa protester, så att jag ska kunna använda kejorna utan hängen om jag känner för det!Kvällens middag


Dålig uppdatering idag...

Idag har det blivit dåligt nmed bloggande.. både med att skriva och med att läsa så nu kan jag snart inte hålla mig ifrån att logga in på bloggkoll längre!

Efter jobbet idag var jag iväg på utbildning och den resulterade i ett kort spontanbesök hos sjukgymnasten som var där och informerade oss.
Det känns bra att veta att man inte oroar sig för saker i onödan och jag fick även ett nummer till en annan sjukgymnast som jag kunde ringa om jag ville kolla upp höfterna lite mer! Tror ändå att det är allt knallades på dom hårda golen på jobbet som gör att jag håller på att rasa ihop, men det skulle kännas tryggt att få veta!

Väl hemma blev det matlagning, idag blev det kinesisk valnötskyckling, enkelt och gott men nästa gång ska jag ta cashew nätter istället, det är verkligen mina favoriter och det bara måste bli kanongott :)
Somnade en liten stund på soffan också innan jag kollade på gårdagens 'ensam mamma' vilket iofs var ganska innehållslöst, nästa vecka måste det börja hända nånting!

Har så klart kollat på färjan också!!! och för er som missade kan jag både sammanfatta och lugna er med att det inte var några konstigheter!
I kvällens avsnitt pratade dom lite om Estonia-katastrofen eftersom kaptenen på båten dom följer var med på ett av fartygen som kom först fram på natten. Mycket intressant!
Vissa saker som hänt har engagerat mig förvörvånansvärt mycket med tanke på att jag inte haft nån koppling til dom, diskoteksbranden i Göteborg är en och som ni kanske förstår är Estonia en annan.
Tyvärr drabbades ju många från Mellanstaden när Estonia förliste och under min gymnasie tid hade jag en vän som kände många av dom anhöriga och det hände ofta att hon återgav deras berättelser om upplevelserna dom hade.
Kanske ska jag ta en paus i all jobblitteratur och läsa om Kent Härstedts, "det som inte kunde ske" igen.. det är ett tag sen nu!

Men först.. bloggarna!

Natt

Tröttheten höll i sig hela dagen och därför ska jag passa på att göra mig iordning för natten och förhoppningsvis somna lite tidigare än vanligt! det är dock svårt eftersom det finns så mycket annat som lockar att pyssla med just som man egentligen borde lägga sig... t.ex. håller jag på att läsa igenom ett cirkel-material från en cirkelkurs som jag skulle vilja anorodna här i staden!
Vet dock inte hur och när det skulle kunna genomföras så därför läser jag häftet själv, så jag är säker på att inte missa något... mer än några timmars nattsömn då vill säga :)

Men, nu är det hur som helst hög tid att stänga av datorn för idag... Sov gott!

Patrik 1,5

Åh vilken bra film :)
Länge sen jag jag blev så glad av att gå på bio! Det va absolut värt att byta skift för detta och den här kommer jag nog garanterat se nån mer gång!


Halvfart

Idag går allt på halvfart! Det kändes som att jag gick i smönen på jobbet och flera gånger blev jag rädd att jag skulle somna när jag stog stilla.
Har blundat fem minuter i soffan nu när jag kom hem och förhoppningsvis är det tillräckligt för att orka med resten av dagen!
Om en stund ska jag ta en dusch, därefter måste jag handla hem lite förnödenheter och sen, ikväll är det b i o!!!

Fick lite förhandsinfo av en kollega om vad filmen handlar om och det är nog inte helt fel!
Nån som sett Patrik 1.5? Vad tyckte du om den?

Wiiieee!!!

Jag beöhver inte jobba kväll imånn :) En av mina snälla arbetskamrater tyckte att det va helt ok att byta skift, så nu jobbar jag  dag istället och kommer kunna gå på bion som jag ville =)

Jag är så glad!!

Gerbera
God morgon!

Rivstartar morgonen vid 9tiden med ett par mackor, en stor kopp te och några fällda tårar efter att ha läst systers blogg... alla dom som säger att det aldrig är försent är ljugande idioter hela bunten! Så det så!

Men hur som helst... idag är det lördag... jag ska till jobbet om några timmar och det känns sådär, det är dock bra att jag hinner se en hel del av stjärnor på is och jag har sovmorgon imånn också så jag behöver inte känna mig stressad att kägga mig en viss tid :)
Skulle dock gärna byta på söndag och jobba dag istället... på söndag går nämligen 'Patrik 1,5' på bion i staden och den skulle jag väldigt gärna vilja se!
Tror att chanserna är ganska små att någon kommer vilja göra ett sånt byte med så kort varsel men jag ska iaf fråga när jag kommer ner till hemmet! Jag kan inte få annat än ett nej :)

Annars kan man konstater att vädret har klarnat upp och det är bara att gratulera alla er helglediga! Passa på att ta er ut lite för snart är jag ledig igen och då blir vi sittades och titta på regnet genom fönstren igen ;)

jaha...

...då var Idol över för den här gången...

Mycket mat blir det!

Jag har lagom hunnit svälja lunchen så är det dags igen!
Denna gången är det dock jag som blir bjuden på middag så nu är det hög tid att svida om och ge sig iväg =)

Vad har du för dig ikväll?

Ännu mindre prylar!

Passade på att skicka med mamma ännu en CD-skiva idag, denna gången fick hon Ricky Martin, jag vet inte om hon gillar honom, men gör hon det så tycker riktigt synd om både Far och syster! Dom har ju redan fått skador av att hon upptäckte "I kissed a girl" låten och det har gått så långt där hemma att Nea inte kan spela den av rädsla att mamma dundrar in och shakear loss =)


Lunchbjudning

Jag hann inte helt klart med maten tills mamma kom hit, jag råkade tyvärr göra en lite miss i beräkningen! Maten jag bjöd på var en 'fisk och skaldjurspanna' och det var faktisk lika lätt att laga den som kokboken framhävde! Förutsatt att man förbereder ordentligt! Allt hackade och strimlande kunde jag ju gjort klart innan jag skulle börja med själva rätten, men det gick fint ändå...

Vad som däremot sabbade hela min tidsplanering var att jag totalt glömt bort min "ta i fisk rädsla" vilket försvårade momentet där man skulle krydda och rulla ihop fiskfiléerna en aning.
Jag tänkte inte på att dom frysta filéerna skulle vara sladdriga och fiskiga när dom blev upptinade och om det inte varit för att mamma skulle komma hit och äta hade dom åkt raka vägen ner i soporna :S

Istället fick jag leta fram alla tänkbara verktyg som kunde underlätta ihoprullningen utan att jag skulle behöva nudda fisken med fingrarna, det gick sådär och till slut gav jag upp hoppet om att få dom rullade och vek dom bara lite istället! Tror ärligt talat inte att det hade sån speciellt stor inverkan på smakupplevelsen =)


Maten fick godkänt och efteråt blev det kaffe innan mamma höll på att somna och var tvungen att bege sig hemmåt!


Allt går enligt planerna!

Räkorna är skalade, fick börja med att tina upp lite färdigskalade räkor åt lilla fröken Tea för att hon skulle lämna mig ifred och det fungerade alldeles utmärkt! Så lättlurad hon är =)

Nu ska jag skynda mig in i duschen och göra mig själv klar innan det är dags att ta plats vid spisen!

Organdonation

Den dagen min kropp ligger vit på ett lakan och mitt hjärta och min hjärna inte längre fungerar...


Ge då mina ögon till en man som aldrig sett en soluppgång, ett barnansikte eller kärleken i en kvinnas ögon.
Ge mitt hjärta till någon vars eget hjärta bara givit honom ändlösa dagar av smärta.
Ge mitt blod till tonåringen som drogs fram ur bilvraket så han får se sina framtida barn leka.
Ge mina njurar till en människa vars liv vecka efter vecka är beroende av en maskin.
Ta mina ben, varenda muskelfiber och nerv i min kropp och finn en metod som gör det möjligt för ett invalidiserat barn att gå.
Utforska vartenda skrymsle, ta mina celler om så behövs och odla dem så att en stum pojke kan heja på sitt favoritlag och en döv flicka kan höra regnet smattra.
Bränn det som är kvar av mig och sprid askan för vinden.


Om ni måste begrava något så begrav mina fel, mina misstag, mina svagheter och fördomar.
Om ni händelsevis vill komma ihåg mig, gör det genom ett vänligt ord till någon som behöver det.


Precis som det nämns i den här artikeln så tror jag att många tycker att frågan om organdonation är väldigt svår och så måste man få tycka! Jag har själv tagit hem ett donationskort från apoteket men ännu inte förmått mig att fylla i det... jag känner mig som en dålig människa när jag inte bara klarar av att sätta ett kryss och sen leva med mitt beslut, men ändå känner jag mig inte redo ännu även fast jag innerst inne vet att jag inte vill behöva fundera mer! 
Det händer lite då och då att man läser om människor som är i akut behov av organ men att det inte finns några... men är det verkligen helt sant? Skulle inte problematiken minska om man slutade att döma ut människor på förhand?

Har du bestämt dig?


God morgon!

Som vanligt är vädret frått och tråkigt... jag skulle vilja komma ut lite men det känns inte så lockade när man bara blir blöt hela tiden :/
Istället ska jag ägna min förmiddag åt att förbereda lunchen jag ska laga och bjuda mamma på när hon kommer hit vid 13tiden!

Jag har börjat gå igenom en kokobok med rätter som ska ta 20minuter att laga, men till dagens rätt ska det bla skalas räkor och den sysslan kan omöjligt vara inräknad i tiden.
Om jag gör allt klart innan med en massa små pytsar precis som när det lagas mat på tv så kanske det finns hopp om att jag håller mig under halvtimmen iaf!

Idag är förövrigt min sista lediga dag innan jag drar igång och jobbar helg igen... dags för lördag-söndag kväll nu igen,  BLÄ! Det är nog den sämsta kombinationen jag har på mitt schema skulle jag tro och inte blir jag gladare av att jag är i proncip ensam om att ha fått en sån craprad :(
Men men... när måndagen kommer är det gjort och det är 6 veckor kvar tills det är dags igen =)

Systers gåva!

Nea hade ju med sig en grej till mig idag som jag skulle få av henne, en plattång, modell mini, som jag kan ha med mig när jag är ute på mina resor =) I love it!

VHS vs DVD vs ???

Överskott på prylar är verkligen nått jag har :S
Men idag har jag dock gjort mig av med en hel del och det känns bra i hjärtat :)

Jag började med att ge bort en sjal till Nea, hon kontrade med att ge mig en sak tillbaka (ska visa senare) så därför fick jag skicka med henne en cd-skiva som hon skulle lämna till mor.
Därefter har jag rensat lite mer i badrumskåpet och slängt lite gamla produkter... bla en halv förpackning hårfärg i en färg som jag inte trivdes med, risken att jag lägger i resten är väl minimal, så jag har faktiskt ingen aning om varför jag sparat på den... men det är lite typiskt mig :(

För att avsluta det hela med stil slet jag loss min gamla VHS som nu har tuggat i sig sitt sista band, den vill jag dock införskaffa en trevlig ersättare till... funderade på en inspelningsbar DVD men det finns väl andra lösningar också? En på mitt jobb säger att hon har en "dator" som hon spelar in på, är det samma sak som en DVD men att man inte nödväntigtvis måste spara ner det man spelar in på en skiva? Hur fungerar det? Nån som kan ge nått bra råd???

Tack för tipset!

Tack för glöggtipset Cecil Baby! Jag kommer aldrig köpa glögg på systemet nått mer!!! Du borde skriva en kokbok =)


Dagens inköp; Stövlarna


Nya stövlar

Efter en hel del bök och stök kom jag äntligen in på en skoaffär under eftermiddagen och bara av att tänka på vidden av mitt skobehov gjorde mig svettig.
Att tänka ut en lämlpig prioritering var heller inte att tänka på då det minst viktiga var ett par stövlar som skulle kunna passa till klänning... den dagen jag hittar ett par passar finns det inget som heter prioritering, då är det bara att agera!

Förutom stövlar är jag också i stort behov av nya 'åka på kurs skor' och även ett par nya walking skor, detta är alltså sånt jag verkligen behöver och inte bara sånt jag vill ha och jag kunde se framför mig hur mina pengar rasslade iväg i ett långt hulahula tåg framför mig.

Räddningen för min privata ekonomi kom dock och idag var det i form av att jag helt enkelt inte hittade det jag sökte, med undantag för stövlarna då.. Det är inte stövlarna jag drömmer om, för dom går ju syster runt och sprätter med, men för en gångs skulle fanns ett tänkbart alternativ och det kan man ju inte bara strunta i =)

Silltur :)

Sitter och väntar på att Nea ska komma hit... jag har inte gjort mig klar men jag vet inte riktigt vad vi ska göra så jag har inte orkat ta tag i det riktigt! Tror iaf att vi ska äta lunch ihop, eller jag hoppas det, för annars måste jag ställa mig och göra frukost fort som sjutton, jag är jättehungrig!

Förhoppningsvis kommer vi att ta en liten tur i Sillbilen och om allt går som jag vill så parkerar vi i närheten av skoaffären! Jag behöver skor av alla sorter! helst ett par snygga stövlar, men jag gissar att det inte kommer hända men även ett par nya 'ut och gå' skor eftersom mina läcker lite smått och jag blir blir blöt om fötterna efter tre steg.

Nu ska jag iaf gå och kolla hur kallt det är och åtminstonde börja fundera på vad jag kan tänkas behöva i klädväg!

Premiär!

Ikväll har jag korkat upp årets första glöggflaska! Den här gången blev det nån slags lingonglögg, den var inte helt alkoholfri men dom få procenten som var däri räckte tyvärr inte för att ta bort saftsmaken... ska dock prova Cecils supertrick (haha!) och blanda lite själv innan jag överger den helt!


Tack, men nej tack!

Nu har jag återigen dragit vinst lotten i telefonförsäljarnas nummer lotteri för OJ vad det rings! Idag ringde en man med sluddrig röst som vill erbjuda mig ett pysselpaket för 35kr.
Han poängterade ett flertal gånger hur billigt det var och föreslog också att jag skulle ge bort det i julklapp om jag inte vill ha det själv!
Mycket snäll taktik! Visa din uppskattning till dom dina närmaste genom att ge dom all bröte som du inte själv vill ha... stackars min familj säger jag bara...

Hur som helst tackade jag nej, jag ska ju inte köpa en massa crap och det här var ju crap som jag inte ens visste vad det var... mannen sluddrade vidare om hur bra det skulle vara att inte behöva gå ut i kölden för att köpa en massa julklappar och jag fortsatte ivrigt att tacka nej tills jag tröttnade på gubben och avslutade samtalet.,  hur svårt ska det vara att förstå?

Det har inte ringt nått mer sen dess så för allt vad jag vet kanske han sitter där och sluddrar än =)

Pysslig

Under eftermiddagen drabbades jag av akut pysslighet och har plockat och fixat hur mycket som helst känns det som! Blir skönt att inte ha all städning kvar till min lediga dag, det finns ju så mycket annat jag vill göra :) T.ex. så bara måste jag se 'Våra bästa år'! Nu är det säkert tre veckor sen jag såg sist och jag börjar bli orolig att det kan ha hänt nått under tiden som jag missat :) Illa!

Det var egentligen tänkt att Nea skulle komma hit idag och vi skulle se om vi kunde fixa till någon present till mormor som snart fyller år... än har dock ingen nea dykt upp och nu har jag inte tid med henne längre (om hon inte vill se Bonde och Grey's förstås!)
Har jag tur kommer hon hit imorgon istället och då kanske vi kan ta sillbilen och åka upp till staden en stund, jag skulle behöva köpa lite onödighetsprylar :P


Presenten från far!


Sånna här spontanpresenter är min far bäst på! Kommer ni ihåg att jag inte kunde fars dag-uppvakta honom i lördags för att han skulle till Örebro?
Det är när han gör sånna utflykter som han klurar ut både det ena och det andra som han ska ska fixa åt sina barn :)

Ser ni föresten att det här är samma modell som det Kalle Anka använder i sin fotografiska expedition på julafton? Som kan bli hur högt som helst!

Ledig!

Wiiiieee!!! Hemma från en alldeles tokig dag på jobbet och nu är jag ledig!!! =)

Detta gör mig verkligen illamående!

Som jag skrivit om vid några tillfällen tidigare och som säkert som flesta av er som regelbundet läser min blogg vet, så är jag fruktansvärd rädd inför tanken på att få barn.
Av många anledningar!
Förnedringen är bara den första och om jag på något sätt skulle klara av att övervinna den skräcken så finns ju tusen andra saker som skrämmer mig...

En klok person sa till mig en gång att man inte ska 'skaffa barn' "för sin egen skull" eller någon liknande anledning, man ska göra det för att man tror att man kan göra dom till bra människor.
Jag tycker att det är en fin tanke och det är något jag tänkt mycket på... jag har också funderat över om jag verkligen skulle fixa det och jag tror faktiskt inte att jag är rätt kvinna för det jobbet i dagsläget.
Tanken på att kanske aldrig bli det gör mig både rädd och lite ledsen!

Andra saker som gör att jag tvekar är yttre omständigheter som jag inte har samma möjlighet att påverka.
Jag känner mig verkligen gammal när jag tänker saker som 'vart är världen på väg' men faktum är att frågan inte är så konstig egentligen!

Nyheterna tar upp den ena fruktansvärda sanningen efter den andra och jag är inte helt säker på att jag skulle känna mig bekväm med den värld mitt/mina barn skulle växa upp i, fylld av diskriminering, våld och utanförskap.

För vart sjutton ÄR världen på väg när människor kan göra så här?


Det blev ingen bild...

Sorry! Har inte fått till någon bild på det jag fick av min far igår! det blev en massa tv tittande istället, det är ju tisdag och då är ju Desperata ett obligatoriskt inslag under kvällen =)

Men jag fixar det efter jobbet imånn!


Fars dags presenter.. till vem?

Lovade ju förut att jag skulle berätta hur 'fars dags' firandet gick igår!
Jag fick lite bråttom och eftersom jag inte kommit på nånting bra att köpa till fader vår så fick det helt enklt bli några olika chokladkakor som jag omsorgsfullt valde ut.
Far tycker om dom mest konstiga sakerna och när jag bla hittade choklad med fikon och jordgubbar så kände jag att jag hade hittat rätt!

Omgående efter att jag överlämnat mina gåvor klargjorde han att han tänkte ge en av kakorna (dock inte fikon/jordgubb chokladen) till mamma därför att det var alldeles för hög kakao halt i den och det gillade han (???) tydligen inte...
När jag skällt lite på honom för att han var otacksam gick han iväg för att efter en kort stund komma tillbaka med en stor kartong som han räckte över och sa att han hade en sak till mig...

Hmm... Behöver jag säga att mitt redan så dåliga samvete över min usla prestation som god dotter ökades på en aning?

Vad det var jag fick tänkte jag att jag skulle visa med en bild och om jag råkar få fatt i nån gnutta ork ska jag ordna det redan ikväll, annars kommer det innom en väldigt snar framtid... typ imånn kanske!


Dagen i korthet

Jag är helt slut i huvet...
Måste försöka samla mig lite och tänka igenom vad det är som har hänt under dagen, men utan att gå in på detaljer så kan jag lätt konstatera att trots att jag tyckte att jag lyckades med att inte ha några speciella förväntningar för dagen så blev jag grymt besviken! Själva projektet 'Validering' är i och med dagens möte slut och nu är det meningen att jag ska ta mig vidare på egen hand, vilket inte kommer bli några problem iofs! jag hade redan börjat fundera på en plan... men ska man utvärdera projektet så blev det inte på långa vägar så som det pratades om från början!

Väldigt synd tycker jag och jag ska nog se till att skriva ner mina funderingar och förmedla dom vidare i leden... Vad jag däremot är väldigt nöjd med är att jag fick tillfället att återvända till Brunnsvik igen och se den omtalade nya matsalen! Vilken jag bara älskade.. den skulle man kunna göra många och långa inredningsrepotage om :P men med badrumsrenovering i tankarna hittade jag nog mest inspiration inne på toaletten (Som Conny förövrigt slussade in alla mötes delagare på för att vi skulle se hur fin den var)!!! =)Brunnsvik!

Ska alldeles snart gå och rota fram en jacka och sen gå ner till macken för att bli upphämtad av en 'kollega'.
Vi ska åka till La idag, närmare bestämt till Brunnsvik där jag för första gången ska få säga hej och hallå till min framtid =)

Det är lite spännande! Jag vet inte vad dagen kommer att innehålla och jag försöker hålla förväntningarna nere för att undvika att bli besviken... det går sådär... jag drömmer dagdrömmar och nattdrömmar om vad jag kommer mötas av och vad dom har lagt upp för planer för mig!

Återkommer till kvällen med en rapport om både dagens äventyr men också med resultatet av 'fars dags' firandet igår :) Det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig... men säg! När blir det det?

Tröttis

Men vad trött jag blev nu när jag kom hem! :O

På jobbet far vi omkring som yra hönor hela bunten och antingen glömmer man att ta med sig saker och får gå lite extra för det (samtidigt som vi säger 'det man inte har i huvet får man ha i benen' så klämkäckt vi bara kan) eller så upptäcker man att man helt enkelt glömt vart man skulle gå och får gå tillbaka för att komma dit man egentligen skulle gått från början.

Att komma hem till lugnet i borgen är som att komma till en annan planet, det finns väldigt få (om ens några) måsten och alla saker ligger (både på gott ont) där jag senast la dom.

Inte konstigt att man är färdig att somna så fort man kommer hem och får varva ner lite =)
Hur som helst har jag varken tid eller lust att somna nu... om ett par timmar ska jag ju vara hemma hos mamma och innan det vill jag hinna duscha och fixa lite!

Latte

En mellanmåls chailatte efter jobbet, före middagsbjudning hos mamma, en måndag kan inte bli bättre =)

Hur har din vecka börjat?

Eller så gör man så här...

Ska alldeles snart gå och lägga mig, jobbar dag på hemmet imorgon vilket känns riktigt bra... slutar kl 14 och hinner då med göra lite annat under dagen också :)

Till kvällen bär det av hem till mamma och pappa där det bjuds på försenad fars dag middag! Mycket trevligt, men innan dess vill jag nog ändå lyckas klura ut nått litet att ge honom!
Mina föräldrar är inte så värst intresserade av alla dessa presentköpar-dagarna utan vill mest bara träffas, jag däremot älskar att (både) köpa (och få) presenter =)
Dock vill jag inte att det ska vara ett tvång, jag vill hitta roliga, personliga presenter som ger en extra känsla av att personen är viktig! Att man tänkt lite extra för att ge personen något som den verkligen uppskattar...

Inte alltid det lättaste, men därför ännu bättre när man lyckas!!!

Jaha?

Jobba, sova, jobba, äta, sova, jobba, sova, jobba...

Dagarna bara rullar förbi och jag har tappat motivationen till att försöka njuta av dom. Bestämmer mig (flera gånger om dagen) för att bara resa mig, skaka av mig allt som svider och ta mod till mig att dra ut kniven ur hjärtat.
MEN.
Jag är för feg... är rädd för att jag kommer att förblöda när jag väl gör det och att jag inte kommer hitta några framtidsdrömmar som är lika motiverande som dom som blivit undanstuvade långt, långt in i minnet.

Jag märker att jag är på väg att bli densamma som jag var 'innan', en person som jag inte vill vara och som jag inte på något sätt tycker om. En person som gör människor besvikna, både sig själv och andra.

Jag vill inte vara hon.
Hon är inte Elis.

Hur pappor vill bli firade på fars dag...

Enligt en mycket noggran och seriös undersökning som Aftonbladet genomfört, om hur pappor vill bli uppvaktade på "fars dag" framgår att ca 20% av de tillfrågade männen mest av allt önskar sig en barnfri dag!

Ehhh?!?! Är det bara jag som tycker att det rimmar illa?

(Men, med den infon i färskt minne kan man väl bara dubbel gratulera min far... GRATTIS på fars dag, fader vår! Sätt nu ingång och njut av att slippa se mig idag!)

God morgon!

Mulet idag igen och för min del är det ett kvällspass på hemmet som väntar, en toppen dag med andra ord ;)

Vad ska du göra denna fars dag?

Inatt åkte föresten husdrömmen in till förlossningen igen (det bidde ju ingen bebis sist) och jag vet inte nå hur det hela har fortlöpt *nyfiken*
Hoppas hon gör plats för en laptop på magen brevid lilla knytet =)

Seriös reklam?

Kan man verkligen ta reklam på allvar när Pernilla Wahlgren medverkar i VARENDA reklamfilm?!?!

- Hårfärg
- Hudvård
- Läromedel för barn

Har hon dåligt med pengar eller?

Highlights från mitt badrum!

Äntligen är det dags!
Efter att ha krånglat lite kommer här mina personliga favoriter från mitt nuvarande badrum :) Ni vet, dom där sakerna som gör att man gång på gång ställer sig frågan...

Gör jag verkligen rätt när jag väljer att rusta?


Handduks krokarna... Är dom inte gulliga så säg! Har ni tur kanske dom dyker upp till försäljning sen :)


TAKET! Jag älskar lila och en liten del av mig drömmer faktiskt om att behålla det (på riktigt) och ha gråa väggar! Är dock lite osäker på om det skulle matcha lika bra som lila/grönt...


Tapeterna... Färgen är iofs ganska lugn och behaglig.. men hur är det egentligen med mönsterpassningen? Till och med jag hade gjort det där bättre! (Kan för övrigt informera om att väggarna är mönstriga så till den milda grad att det tog mellan ett och två år för mig att upptäcka det här!!!)


Mmm! krokarna på elementet =) behgöver jag säga nått mer än... färgen, formen, funktionen!


Jag gissar att detta har något med färgvalet på krokarna ovan att göra... Påklistrade näckrosor på badkaret.. STYLSCH! Eller vad säger ni?


Bilder är på gång...

Idag har jag tagit lite mer bilder i badrummet... lovade ju förut att ni skulle få se några guldkorn ;)
Just nu håller jag på att lägga in dom i datorn, men vi får se om jag hinner färdigt före 'Stjärnor på is' börjar!

inget fars dag firande

Det blir inget besök hos fader vår idag, när jag ringde var han och mamma på väg till Örebro för shopping, middag och bio!
Hur kan man välja det före sin tjuriga unge som inte ens har vett att köpa presenter? jag bara undrar...

Temperatur skillnad?


Sten


God morgon!

Idag är det hur mycket dimma som helst ute! Jag ser fasen inte längre än till tomtgränsen :O
Lite synd :/ man blir piggare och får mer gjort om det är fint väder ute =)

Idag ska jag hur som helst ringa till far och fråga om han är hemma, isåfall ska jag hälsa på honom en sväng med anledning av fars dag, som ju är imorgon.
Jag jobbar imånn och då blir det för stressigt att fara omkring på sånt innan... Har dock inte köpt något åt honom och har lite dåligt samvete för det även fast jag vet att han egentligen inte vill ha en massa saker och i synnerhet inte en massa skjortor, slipsar och strumpor.
Han tycker att det bästa är att man kommer dit och hälsar på honom, men ändå känns det lite dumt att inte ha något med sig!

Hur uppmärksammar du 'fars dag'?

tittar bakåt och vill inte ens försöka gå framåt

Har drabbats av en stunds svår saknad...
Jag vill att allt ska bli som förut! jag saknar -att hålla fast- vid dig!!! Vill inte tänka om, vill inte ha 'det näst bästa'

oh crap! dags att dra täcket över huvet och försöka gömma sig från saknaden och misslyckandet! Men imorgon är en ny dag och då ska jag försöka få nått vettigt uträttat :)

God natt!

Citron är surt, surt är äckligt!

När det inte blev nån bowling så planerade jag en myskväll med Idol-span istället!
Idol blev det, men inte speciellt mysigt... istället för te eller nått annat gott att dricka fick jag öppna upp mitt hemma apotek och sugrörsbonga citronsaft! Bläk så surt och äckligt, men vad gör man inte för att mota undan hjärnspöken som planterar onda tankar om antibiotika kurer i huvet på en? :S

förlossning

Såg just att 'husdrömmen' skrivit ett inlägg om att bebis är på gång! Det är så häftigt!! Har nog aldrig förut vetat om att någon jag känner är på BB... får alltid veta det nån dag efter (eller som i vissa fall, månder... eh.. år?)!

Shit vad nyfiken jag är nu :)


Idol

Nästa vecka hoppas jag verkligen att Johan Palm åker ut... han har skändat på tok för många låtar och att ge sig på Alice är bara för mycket!


Mmm... those days! Minnen :)

Bowling

Den egentliga planen för kvällen vara att åka till La och bowla, jag hade lovat att jag skulle spela, ångrat mig, lovat igen och just precis som jag började fundera på att banga igen fick jag veta att det inte skulle bli nått.

Oj, så synd!

Jag är anti bowling av många anledningar, så är det bara.
En anledning är att jag är SÄMST! och kom nu inte dragandes med att 'någon måste komma sist' för det har jag hört till leda i mitt otroligt långa liv.
Jag f a t t a r att nån måste komma sist i allting, men det måste inte ALLTID vara jag!!!

Men, även jag kan ju faktiskt tycka att bowling är roligt... i 20 minuter ungefär... sen är det verkligen aptråkigt och jag tittar på klockan för att försöka få en skymt av tiden som sniglar iväg och så följer en 1 timme och 10 minters pina med onda fingrar och låga poäng.

Nä bowling är inte min grej! Kanske ställer jag upp på en wii match nästa gång vi är på mässa, men det säger jag nog bara för att jag vet att det kommer dröja länge tills dess och jag har god tid på mig att ta tillbaka det :)

Kvällens middag; Spenatlasagne

Idag har husmor varit ledig och jag fick försöka mig på att laga mat själv utifrån ett noga utvalt recept.
Själva lagandet av maten gick utomordentligt bra och så här i efterhand kan man tänka sig att det va nån slags utjämning för att det inte skulle bli lika angenämt att äta sen :)

Eftersom jag har svårt att komma vad jag ska äta om dagarna så kör jag receptgenomgång och idag föll lotten på en spenatlasagne med chèvre ost och soltorkade tomater.
Låter ju rätt gott kan man tycka...
En bra sak med att jag gjorde den här rätten var att jag fick anledning att köpa soltorkade tomater som inte simmar omkring i olja och grejjer.. för sånna tycker jag inte om! Nu vet jag också att jag inte heller tycker om dom naturella :(

Jag vet också att jag inte tycker så överdrivet mycket om lasgnen jag gjorde och jag kan väl utrycka mig så här... jag är helt säker på att jag aldrig mer kommer laga den här rätten (den frysta som jag brukar köpa är hundra tusen gånger bättre så varför envisas?) och jag är ytterst tveksam till om jag ens kommer att göra matlådor av det som blev över!Data

Som vanligt så är inte jag som alla andra... jag förstår inte instruktionerna, men vet vad jag ska göra :S
Har iaf blivit godkänd nu så jag slipper gå på några mer sånna här utbildningar! känns verkligen skönt men nu gäller det bara att komma ihåg/hinna träna på jobbet också så man inte glömmer bort alla nya kunskaper och det är nog inte det lättaste.

Eftersom vi redan är klara har jag goda förhoppningar om att få sluta lite tidigare idag... det skulle inte vara helt fel eftersom det finns tvåtusen saker jag skulle behöva gör hemma istället... städa typ... eftersom AnnaPanna har hotat med att inte överlämna halsbanden som jag köpte på smyckepartyt hos henne förut om hon inte får gå på husvinsning... måste se till att skrubba ordentligt i hörnen, rusta badrummet och grovsanera kontoret tills dess!

Det blir nog inga problem :)

God morgon!

Som jag har sovit inatt =) Somnade med det samma jag la huvet på kudden och vaknade i samma ställning vid femtiden i morse!
Har just gått igenom nattens brevskörd och ska snart övergå till bloggarna, därefter blir det 'frukost' innan jag ska förbereda för ett besök i mataffären och sen ska jag på sista delen av datautbildningen på jobbet.

Är egentligen lite osäker på hurvida jag behöver gå på det, då dom sa att vi inte ska gå igenom nått nytt utan bara ha lite repetition och att man kan få hjälp om man tycker att nått är svårt... jag har koll på hur hur programmet fungerar men skulle nog kunna vara i behov av att göra upp en plan för hur jag ska gå vidare.
Orkar inte bry mig om att lägga in en massa i datorn när vi samtdigt måste dokumentera på papper... om jag delar ut en endaste liten 'vid behovs' medicin, t.ex en alvedon så har jag f y r a olika ställen där det ska rapporteras! Helt galet om jag få säga min alldeles egna mening (och det för jag ju för här bestämmer jag!) =)

Hur ser din dag ut?

Kvällspyssel: Rebus

Nu är det dags att gnugga geni-knölarna... =)


Is


Fördomar

Fördomar är inte alls bra och alla vet att man inte ska vara fördomsfull, så även jag... Ändå kan jag inte låta bli ibland!

Som när jag tror att gubbar som luktar gammal svett och bondsnyter sig (på stänkavstånd från sina medmänniskor) är ofräscha. Jag kan bara inte rå för det, jag känner dom ju inte ens men av nån anledning så tror jag bara det! Fast dom har väl säkert sina skäl...


HUA!

Shit vilken dag!!!
Är så grymt trött i mina stackars ben och fötter att jag nästan började grina när jag gick hem från tåget! och med nästan menar jag att jag verkligen hade gjort det om det inte var för endel underbara saker som dagen har erbjudit vilket gjorde att jag gick och fån flinade istället =)

Det har konstaterast några saker under dagen...
- Man bör inte anförtro mig sina dyrbara ägodelar, jag suger på att vakta!
Note to self; Bli aldrig väktare el dyl!
- Jag är en fegis, eller kyckling som vissa föredrar att säga...
- Drömmar kan uppfyllas på närmare håll än man tror!
- vissa passar i rosa byxor, många gör det inte (faktum är att jag äger ett par men vilken kategori jag hamnar i vet jag ännu inte. Vilken tror ni?)
- Jag ska få åka till Bryssel! Eller hur????

Det var väl i stort sett det...   Eller föresten, en sak till!

- Elis briljerar och upphör aldrig att imponera!Översnöad


Snö


Bönder

Dags att förbereda inför 'Bonde söker fru' Det får bli en kopp te istället för godisdricka... well well.. Solidariteten framför allt!

Vad har du för dig ikväll?

change of plans

Det blir jobb i Örebro imånn... Ingen ledig dag, ingen sovmorgon, ingen minttu! jag vet inte vad som är värst ;)

Nån som vill 'efter jobbet-fika'?


TV kväll

Idag blir det tvn igen... först 'Bonde söker fru' kl 20.00 och efter det blir det Grey's!
Skönt att linda in sig i en filt och bara slappa! Jag är alltid så väldigt frusen av mig och eftersom jag är ledig imånn ska jag lyxa lite kvällen till ära genom att värma mig med (förutom filten) varm choklad och minttu, gott gott =)

Hade tänkt baka matbröd nu på kvällen med glömde bort det lite (som så mycket annat idag) och nu känns det inget kul att sätta igång med sånt så det får vänta!
Hoppas på att det blir lika fint väder imorgon som det har varit idag, för i så fall ska nog försöka ta mig ut på en promenad också, hade velat gjort det idag men det är inte att tänka på med mina fötter efter en dag på jobbet :(

På tal om jobb föresten så har jag fått datum för planerings träffen med valideringsgruppen!
Är mycket spänd på vad den komer att innehålla, är verkligen peppad på att se vart mina gymnasiebetyg kan leda mig...

Bild


En ny Elis!

Mmm! En dusch efter jobbet och man är som en ny människa (med gamla onda fötter)!

Badet
Kaos! :S

Idag är det verkligen snurrigt måste jag säga... jag tappar saker, kladdar, spiller, glömmer... självklart förgyller det dagen och man får mycket att skratta åt, men det blir lite jobbigt i längden!
Det senaste som jag (vet att jag) glömt var att gå ner i källaren där vi byter om på jobbet :S när jag var halvvägs ute i entrén började jag fundera över vart jag var på väg och fick stanna upp, se mig omkring och fundera lite innan jag kom på det; HEM!

Sanningen

Det har alltid varit sant.
Det har aldrig varit mer sant.

Sorry att klippet är så fruktansvärt dåligt... bjuder på texten som kompensation


Ah, you, wake me with the gentlest touch.
When you, kiss me, oh, I feel I must I have you;
You have everything I need,
Except a burning love for me.

When I first saw you that day,
I had to ask you stay.
We talked and drank to much,
And our hearts softly touched.
Now, in us I do believe,
Or have I been deceived?

Ah, you; you come down like early rain, and you,
Wash away my every pain, and you,
You have everything I need,
Except a burning love for me.

Well we had this for a while,
And when we make love, you'd always smile.
Still, there's a distance I can't close.
I'm in deeper, and it shows. It shows.

Well, while our hearts are young and there's still time,
Tell me what to do to make you mine,
Oh, mine, ah, you.
You walk outside and birds start to sing, ah, you.
You look at me and know everything I feel
I feel, grant me one wish, and I'll be free.
I want you more in love with me.
I want you more in love with me, ah, you.

Kvällsmys!

Har suttit uppkrupen i soffan med en filt, en kopp varm choklad och Desperata på tv! Så himla mysigt =)
Snart är det dock dags att sova lite för att orka upp tidigt imorgon och göra ett sista arbetspass innan jag blir lite ledig igen!


Lite ledsamt

Jag älskar nätet när jag kan använda det på mitt sätt... ett sätt som jag älskat mer än något annat är det jag kallar för "lilla bloggen".
Det finns INGEN som har adressen till lilla bloggen och det skulle göra mig väldigt ont om någon hittade den ändå... i lilla bloggen har jag under en tid nu skrivit min dagbok, innehållande tankar, känslor och funderingar.
Fördelen med att göra det i lilla bloggen och inte i en bok är att jag aldrig behöver vara orolig att någon skulle hitta den, jag kan ändra på innehållet allt eftersom tiden går om jag känner att det finns saker som jag inte står för...

I lilla bloggen har jag sparat på konversationer som betytt något särkillt för mig främst från sms, mail och inlägg från andra bloggar.
Lilla bloggen har varit bara min och där har jag kunnat skriva precis som det är, alla som finns omnända med smeknamn här finns nämda vid namn i lilla bloggen, för att det ger en helt annan känsla när man går tillbaka och läser det.

Självklart finns det en nackdel med lilla bloggen.
Lilla bloggen finns inte mer, domänen där den fanns har gjorts om och i samband med det togs alla inlägg bort och finns nu bara i mitt hjärta... nu kan jag bara hoppas på att dom viktigaste personerna som jag skrivit om där kommer ge mig möjligheten att få nya "minnen" att spara på.

Men vart? Vart kan jag var fullständigt anonym men ändå helt öppen och med en besöks statistik som aldrig överstiger noll?

Valtider

Under en evighet har nyheterna bubblat över av information  om valet i USA, snart är det över och då återstår några månader av analyser och sen kanske det förhoppningsvis lugnar ner sig lite!

Så med tanke på all denna information vi får om deras val tänkte jag fråga er...
Hur många är det som vet att det är val i Sverige nästa år?

Tur...

...att man inte va i närheten när det här inträffade!


Grillplatsen vid badet

Nån av er som festat loss här måntro? ;)

Ensam

Så har jag blivit lämnad ensam igen då... hmm... det är bra träning att vara själv, men jag tycker inte att jag lär mig något av det! Skulle vara mer värt att få vara med här när dom andra kommer hit och ska reda ut alla frågor som jag inte kunnat svara på utan bara har rapporterat över! Som det är nu vet jag inte vad som händer med dom jag slussar vidare och det är ju själva problemlösningen som är grejjen!!! Måste hitta en bättre struktur på det här :)

Det är väldigt lugnt idag, några enstaka telefonsamtal men annars, ingenting! Har tyvärr inga andra uppgifter kvar som jag kan göra heller, så nu väntar jag bara på att få gå hem.
20 minuter kvar! om det inte, som vanligt, ringer någon pratglad själ fem i fyra!

Jobba

Förmiddagen har verkligen rusat iväg!
Fick göra en snabblunch och nu är det dags att börja fixa iordning för att gå iväg och jobba några timmar på sektionen!
Ska bli skönt med en kort promenad i solen =) Den mesta snön har smält bort, vilket inte gör mig något! Jag vill ha lite mer av den vackra hösten först!!! sen får det gärna bli lite kallare ett tag innan snön kommer så man slipper allt plask, för sånt blir ingen glad av :O

Nu är det iaf hög tid att bylta på sig lite och dra iväg! vad har du för dig idag?

Nya grannar?

Huset framför borgen har varit tomt en längre tid, förut har det endast hyrts ut, men nu var det visst till salu om man ville köpa det istället, gissar att det är ganska slitet och att att ägaren satt ett skapligt överpris på det.
Det har varit skönt att det inte bott någon där då husen ligger väldigt nära, iofs håller jag inte till så spec mycket på framsidan men ändå!

Hur som helst fick jag se folk där igår och självklart blev jag ju mer än nyfiken :P
Har inte kunnat ta reda på vilka som köpt det, men tycker mig se att det är lite spetsgardiner, levande blommor modell större (=omhändertagna) och jag fick även en skymt av vad som skulle gunna vara en "äldre" man i rutig skjorta!
Nu kan man ju aldrig veta, men än lever hoppet om att jag slipper både ungar som kryllar omkring på min gård och motorsågsmassakrer!
Galna hundar och misshandel blev representerat innan jag flyttade in på Hyllan så kanske, kanske är det dags att få nöjet att ha bra grannar! =)

Spännande!

En riktigt God Morgon!

Vaknade vid fem tiden i morse och tankarna började genast att snurra, det är lite av ett hjärnpussel som håller på att läggas och som från ingenstans dök det upp nya bitar som jag inte tidigare förstått hörde till pusslet.
Någon bild av vad pusslet kommer att föreställa har jag ännu inte lyckats få, men säkert är att dom nya bitarnna får mig att skämmas över att jag inte såg sambandet redan ... eller kanske var det så att jag inte ville se det?

Det är svårt att i efterhand försöka få en uppfanning om vart gränsen för sanningen gick, vad som verkligen var sant och vad som bara var sådant som jag hörde för att jag ville att det skulle sägas...

Efter att ha legat klarvaken i ungefär en timme och spanat ut genom mörkret gav jag upp, det var lika bra att kliva upp och göra iordning frukost.
Det var verkligen mysigt att sitta med en kopp te i halvmörkret, känslar var ungefär den samma som på julaftonsmorgon!
Efter frukosten kunde jag njuta av lyxen man bara drömmer om i vanliga fall, när man är uppe vid den tiden för att gå till jobbet... jag fick krypa ner under täcket igen! Läste några sidor i boken jag håller på med och efter det somnade jag gott igen, så här borde man få ha det varje morgon =)

Eka


Empty words?


Fler...

...foton från stugan.Laga mat...

Idag har husmor varit förbi en sväng och bjöd mig på middag! Husmor börjar få dåligt med inspiration och har nu fått ta till kokböcker för att hitta på nått att laga och för tillfället har vi tagit oss tillbaka till högstadiets hemkunskap och idag stog "fåraherdens köttfärspaj" på menyn.

Det är nog allt tur att det finns en husmor i den här borgen som gör ett gästspel lite då och då för sablar va tråkigt det är att stå och laga mat timme ut och timme in, för att det sen bara ska ätas upp på typ tjugo minuter... :/ Nä! Jag säger bara, Fler middagsbjudningar till Elis :P


Skymning


Stressigt

Är lite små trött efter en rörig dag på hemmet... fick chansen att prata med min chef på förmiddagen och eftersom det inte inträffar så ofta var det bara att passa på, det tog dock lite längre tid än vad jag egentligen kunde avvara och det betyder att man genast blir att ligga efter med jobbet...
Allting blir fel på nått sätt när det blir sådär, man tappar bort sig och vet knappt vad man gjort och vad som ännu har kvar att göra!

Inte blev det bättre av att jag skulle gå tidigare för att gå på en utbildning :S Tack och lov kände jag att utbildningen var väldigt givande och därför värd att krångla för, men som vanligt ställde jag frågor som kursledarna inte kunde svara på :) Men som tur är så har ju jag ett levande uppslagsverk i form av morfar och vid tillfälle skall jag göra honom lycklig genom att låta honom få förklara hjärnan och alla dess funktioner för mig! Skulle det vara så att inte ens morfar kan så får jag väl ta till det näst bästa... nätet =)

Nu ska jag dock koppla av en stund innan det är dags att börja med maten... to be...

Sommarstugan

Vid våran sommarstuga skiner alltid solen!


Korvgrillning

Då vädret visade sig från sina absolut bästa sida idag blev det korvgrillning ute vid stugan! Jag fick (som vanligt) lite bråttom när jag skulle bli hämtad, annars hade jag haft med varm choklad och minttu... fick värma mig med kaffe den här gången så lite besviken är jag allt, men samtidigt ganska säker på att det kommer fler chanser =)


Uteliv

Vilken underbar dag =)
Har just kommit hem efter ett besök ute vid sommarstugan! passar på att lägga upp en bild redan nu... en bild som är tagen idag, men som inte alls stämmer överens med hur landskapet ser ut här i övrigt!
Det har varit ganska varmt under dagen och all snö ner mot vattnet har smält bort bara på en förmiddag...


Fler bilder kommer kanske lite senare idag, nu ska jag dock ta en dusch och efter det ska jag iväg på ytterligare en stunds socialisering!

Vad gör du idag?

Titta vilka som hälsade på mig igår :)

Precis innan jag skulle åka iväg till syster igår så fick jag se dessa sötnosar ut i trädgården!Tur för mig att jag redan hade kameran runt halsen och var på väg ut, annars har jag aldrig hunnit få med dom på bild! Se bara på öronen hur dom alla står och lyssnar efter vart ljuden kommer ifrån och efter den här bilden tog det inte lång stund innan jag var avslöjad...Lila fjärliar till min kringflackande lil(l)a syster!

Som jag skrivit om tidigare anlände mors mor och mors far till staden igår för att fira att Nea har fyllt år, jag var ju där förra helgen och uppvaktade henne, men var ändå inbjuden att deltaga i festligheterna.
Det kändes inte som att jag vill komma dit tomhänt men eftersom mina presenter redan var överlämnade fick jag hitta på något annat att ta med...


Och till den som undrar om min lil(l)a syster verkligen är lila kan jag bara säga att, Ja, det är hon! Eller iaf delar av hennes hår =)

Alla helgons dagFoto

Har fotat lite idag och nu har jag så många bilder att gå igenom att jag blir alldeles nervös.. klockan är mycket och jag kommer inte hinna välja ut vilka jag ska lägga upp jue :) Lyxproblem? javisst!

Kan dock konstatera att jag måste sätta igång med att läsa instruktionsboken då jag blev så frustrerad idag att jag t.o.m saknade att ta kort med min lilla kamera :O Som till råga på allt fanns med i väskan hela tiden utan att jag tänkte på det, vilket gjorde mig ännu argare på mig själv när jag väl var hemma och kom på det...

Tänkte föresten starta en cirkel i fotokunskap för puckon.. nån mer som vill gå? eller för den delen, axla rollen som överpedagogisk cirkel ledare? Intresseanmälningar mottages tacksamt :)

När "chefen" vill smöra ;)

Börjar undra vad "chefen" är ute efter att få hjälp med den här gången... för återigen bjuder han filmklipp av högsta klass! (obs. klass, inte kvalitet).
Extra länken fungerade dock inte men kanske är det samma som redan ligger uppe här?

I och med detta kommer även jag själv att göra min filmdebut på bloggen! =) Den uppmärksamme kan nämligen se Elis skymta förbi (sittades på ett rosa moln med salig blick)!!!

Håll tillgodo! =)


Bilder
Det är redan vinter!


Is


Känner du mig?

Som jag redan skrivit om så fick jag ju för ett tag sen en kommentar om att jag är lite för "hemlig" av mig, fick den här listan på mailen och eftersom jag försöker undvika att skicka runt en massa kedjemail tänkte jag att den passar bättre att lägga upp här...
Hoppas att många av er svara på detta nu!
och som vanligt finns ju dom privat göstboksinläggen för den som absolut inte vill bli publicerad.

1. var möttes vi första gången
2. hur många andra namn har jag
3. när du såg mig vad var ditt första intryck
4. nuvarande hårfärg
5. hur många husdjur har jag
6. naturliga hårfärg
7. vad är en av mina favoritsysselsättningar
8. kommer du ihåg något av de första jag sa till dig
9. vilken sorts musik lyssnar jag helst på
10. är jag blyg eller framåt
11. skulle du kalla mig för rolig
12. är jag en rebell, eller följer jag alla regler
13. några speciella talanger
14. vilken är min favoritfärg

Brrr!

God morgon kära vänner!

Snön ligger kvar här men idag är det nästan 7 minusgrader vilket gör att det är lite frostigt ute istället för det blöta eländet som var igår!
Solen skiner och himlen är svagt blå vilket passar aldeles utmärkt när man, som jag, tänkt ta sig ut en sväng!

Måste stimma runt lite i mina garderober och se om jag hittar nån jacka och mycket gärna ett par skor eller stövlar som lämpar sig för nämda tempratur först bara, men det ska nog lösa sig på nått vis!
Har lite smått att pyssla med här på förmiddagen innan jag måste göra mig klar och ta mig ner till mor o far där Nea ska firas igen!

RSS 2.0