Det går att måla på väggen också!!! :O

Idag fanns äntligen lite tid för att börja kladda med mina färgburkar =)
och så klart va det svinkallt ute och ett aggresivt regnväder passade på att anfalla just den lilla biten av moder jord där mitt hus råkar stå!
Jag bestämde mig för att trotsa vädret och målade iaf!

Har ju som vanligt inte kunnat vänta in torktiden innan jag va tvungen att ta mig en koll och självklart måste det målas en gång till innan det går att klubba igenom det här.
Men utan att känna mig alltför optimistisk (vad betyder det??) så tror jag att sökandet är över! Tänka sig!!

image78

Känner att en förklaring över vad som är den nya och den gamla fägen skulle kunna tolkas som någon form av idiot förklarande av mina vänner och det tänker jag akta mig noga för...
Hmm... som synes är det ju minst sagt icke heltäckande på dörren, den va i det närmaste trären av nån anledning och jag hoppas verkligen att färgen mörknar, så som jag blivit lovad!!!
Som det ser ut här är det "premo" varning de luxe :S *inte tycka om*

image79

Tycker nog att man ser att färgen är aningens blank... har verkligen ingen aning om hurvida jag gjorde rätt i den frågan!
Som dom flest vet är jag ju väldigt bestämd med vad jag vill ha och så... men dom saker jag inte hade en aning om att jag skulle bli tvungen att välja, dom har jag inte en susning om vad jag tycker om och då blir det nog lite som det blir... men inte kan jag ha valt fel??? JAG??? hehe!!!

weeehoooo!!

För att göra mig lite extra nervös bestämde sig Jens på färglabb för att dra ut på min färganalys ända till tisdagen :S
MEN! på tisdagmorgonen ringde min telefon (vilket sker alltför sällan!!! *pik*) och jag fick motta beskedet om att det nu fanns ett recept att hämta ut!!! *hoppa - dansa*

Marianne tyckte själv att färgen såg bra ut och förberedde ett stycke målad planka att demonstrera när jag anlände och som vanligt finns bara en sak att säga: det va vockert!!!

Nu har jag alltså köpt hem en liter mörk- och en liter ljus färg, jag är ytterst tveksam till om det kommer räcka till hela huset... troligen inte...
Men jag är helt säker på att det kommer räcka alldeles utmärkt bra för att måla en liten plätt för att kunna se att det verkligen, verkligen blir bra =)

Vad som återstår nu är att besöka Fader Vår och låna hem en borste att göra rent balkongen med, känns mindre smart att kladda med hustvätt där eftersom det är fönster och grejjer i princip överallt...
Efter det är det bara att vänta in det bästa vädret för att komma igång och självklart kommer jag börja jobba innom en snar framtid (imånn för att vara exakt) så alla ni ledighetsutövare! se fram emot ett veckoslut med galet vackert väder!! :/

Nepp... nu har jag inte tid med det här... först en latte och sen ett besök hos herr doktorn :( och hur det går, det får ni läsa på annat håll! =)

plankresan

Idag va den stora dagen då jag skulle beställa hem lite färg =)
Äntligen tänkte jag!! och försov mig :(

Dagen började ju alltså inte på det bästa av sätt... utan att överdriva skulle man kunna säga att det va det sämstaste... 40 minuter... men så fick jag ju bekräftat att jag väl kanske inte tagit hand om mig själv den sista tiden!

Nåväl... alla morgon rutiner förutom typ dusch och påklädning fick prioriteras bort, nu blev det bråttom!!
När jag väl kom till färgaffären var jag, som tur va den enda kunden! jag blir lite lätt stressad när det kommer inte den ena gubben efter den andra och står och ser ut som att jag tar upp jätteviktig tid för dom :S
Hur som helst var vi till en början tvungna att fastställa vilken typ av färg jag skulle ha och det va inte det lättaste... jag fick kolla in färgen både på huset där affären är och på en liten bod bakom...
(någon sa: hon har väl lärt sig hur noga det är *suck*)
Jag kom fram till att bodfärgen va den bästa och trodde väl i och med det att alla problem var lösta, men oj så fel jag hade!!!!

Nu visade det sig att kolören som jag egenhändigt krånglat mig till innehåller FÖR MYCKET färgpasta för att kunna brytas till *arg* det kommer helt enkelt aldrig torka om jag skulle välja att gå emot naturlagarna och kräva att färgen bröts i alla fall.
VAD GÖR MAN??????? akut psyk??

Men som vanligt så fanns hon där, Marianne!
och nu finns åter hoppet om att det går att ordna... det hela slutade helt enkelt med att min väldigt vackra provplanka kommer bli sågad i två lika vackra delar som den första var, varav den ena kommer få fortsätta leva sitt liv någonstans i närheten av skärets soptipp, den andra har redan under denna dag vidgat sina vyer genom att ge sig iväg på en resa med ett färglabb som slutstation.
Jag är lite orolig över att människorna där kommer blir så till sig av min fina färg att dom kommer vilja sno den av mig innan jag hinner kräva pantent på den :O

Nåja... dom får göra vad f*n dom vill med både färgen och plankan bara jag får min färg nångång!!!!!
Måndag... jag längtar till måndag!!!!

jag är en segofys!! vad är du?

kanske det häftigaste testet hittills =)
Jag blev en segofys!! tänkte först att det inte kunde vara möjligt men döm om min förvåning när jag läser följande:

[Segofyser är utpräglat envisa och ibland på gränsen till överdrivet noggranna. De har starka åsikter om det mesta och tvekar inte att säga dem högt. Ibland kan sega typer uppfattas som egoistiska, men de är i själva verket mycket omtänksamma och demokratiska. Segofyser brinner för det fria valet ? sitt eget lika mycket som andras. De är därför mycket tydliga med vad de vill ha, men minst lika måna om att andra också får sitt. Av någon anledning är det ganska många småsyskon som är Segofyser.]

Haha!! nån som inte är beredd att hålla med om denna beskrivning av mig???


nu är det bestämt!

äntligen är beslutet fattat!
Samtliga inblandade som valt att vara mitt stora stöd i den här fråga har sagt sitt och hela församlingen är överens, vi har kommit till den punkt där ett slutgiltigt beslut är det enda rätta!

TACK!!! till er som tålmodigt levt era liv som mänskliga jojoar (?) för att infinna er här så fort det funnits minsta lilla färgstänk att titta på!!

Dom färger som efter noga övervägande har utsetts till vinnare är följande!
image76

Det blev en ljus "ljus" och jag hoppas att det blir bra... är övertygad om att den mörka kommer bli perfekt men man kan aldrig så noga veta =))

I morgon är det alltså jag som ger mig iväg och inhandlar ofattbara mängder färg... hmm... hur många penslar behöver jag köpa???? *blink*

Wiiiieeeee!! vad spännande det här är!!!! =) =) =)

Psyk nästa??

Öhhmm...
Jag tror att jag håller på att bli tokig!
Tokigare!
Det är verkligen sant... nu har jag varit och hämtat den "sista" färgen och jag vet verkligen nte alls om det blev bra! nu känns det som att dom är för lika på nått sätt fast det skiljer lika mycket mellan den nya och den gamla som det gjorde mellan dom två gamla... jag blir gaaaaaaaalen!!!!

image77

jag blir inte klok på det här!!!!!  skona mig... huhuhuhu!!

det tar aldrig slut!!

Nu är det bestämt!!
Det blir inte dom sista färgerna *LOL* har nu att se fram emot att gå till färghandeln... IGEN och köpa mig en ny färgburk.... IGEN
Uppgifter är som följer... den "mörka färgen" har nu blivit den "ljusa färgen" och jag ska alltså samla mod till mig för att våga be om en ny burk med 40 skvättar svart till i... för att få en ny mörk färg...
Sen får det F*N vara nog!!!

Ska på tal om ingenting åka till LA och klippa mig på torsdag... börjar se ut som Harald hårfager jue :(

samma igen...

Ny dag... och jag kan äntligen se hur färgen blev på riktigt!!!
Hoppas att det här verkligen blir rätt nu... kan inte vänta med att få komma igång jue!!

image76

ännu mera färg!! och så lilla Lilly såklart =)

Har spenderat inte mindre än 40 minuter på färgaffären idag :O haha!!!
Det va visst inte så enkelt som jag trodde att bara hitta på ett nummer och tro att det skulle ramla ut en perfekt färg *ler*
Det blev till att blanda till den färg som fått godkänt och sen bygga vidare på den med att plutta i svart färg undan för undan..
Vi började med blygsamma 4 enheter(?) svart och innan det ens va värt att ta hem för test hade det tillkommit 36 enheter till!!!

Har inte hunnit kolla riktigt vad jag tycker... färgen hade inte ens hunnit torka innan jag kände att det inte var möjligt att vänta en endaste liten minut till!!

Den stora frågan nu är alltså om det mörka färgen är tillräckligt mörk.. och är det tillräckligt stor skillnad mellan färgerna???

image72

Som synes är inte färgen i närheten av torr (det är alltså den högra som är den nya!!) och den ska ju, om allt går som någon bestämt att det ska göra, mörkna i takt med att den torkar... hoppas verkligen det för nu börjar jag tveka igen!!

image73

Hmm... det blir till att fundera lite =)
Nu är det säkert endel av er som tror att teglet är fullt med mossa men så är ju inte fallet (ännu) utan det är helt enkelt dessa gröna skiftningar som gett upphov till denna dramatiska jakt på grönlika färger... har jag hittat rätt???

Idag har det ju för övrigt varit ganska fint väder emellanåt och det ledde helt sonika till att jag tog mig ut på mina ägor med en spade i högsta hugg för att inleda min jakt på gullvivor... dessa små söta blommor har nämligen inte förstånd att ställa sig samlade på ett, från gräsklipparen, skyddat ställe utan har på helt eget bevåg spritt ut sig över min mossmatta.
Men inte så länge till tänkte jag, greppade spaden och med strid i blicken tog jag mig ut för att samla ihop dessa vivor.
Jag tycker själv att jag lyckades ganska bra även om mossmattan en tid framöver kommer se ut att ha varit föremål för hmm... typ sork kanske =)
En dag i framtiden skall jag så gräsfrön i alla detssa jordprickar... men som sagt... det får bli en annan dag =)

image74

MEN! det som kanske varit det trevligaste inslaget under hela denna långa dag måste nog ändå bli det kära återseendet mellan mig och min lilla bil! =)
Har en liten känsla av att jag kanske va kärare än bilen... hon tycker nog att plastik kirurgen hon varit hos under ett par dagar tagit bättre hand om henne än vad jag någonsin gjort..
Verkstads fixare! ni kan slänga er i väggen... 6000?? när man kan få till nått så underbart som detta för några 100 pengar!! inte ett enda av mina båda ögon va torrt när jag såg detta underverk idag =)

image75
Citat: Det är vockert!!!

homestyling del 3

Nu vet jag varför man aldrig ska ändra sig och börja gilla nått som man från början tyckt va fult!!!
Om jag hade hållt fast vid att jag inte alls tyckte att panelgardiner va det minsta snyggt hade jag inte haft så stora problem med att få till det, nu när jag lurat på mig själv att införskaffa dito kreationer!

Vore det inte för att jag helt plötsligt insåg att jag visst tyckte om dessa tygremsor hade jag också sluppit hamnat i sladdproblem nr ???? 248???
Då gardinkappan åkte ner passade lampsladdarna på att genomföra ännu en kupp!!! :O
Ty där bakom den lila biten tyg hade metervis med sladdar gömt sig i väntan på att få hoppa fram och attackera den så varsamt framformade stylen i köket *suck*

Hsh... detta skall åtgärdas å det snaraste!!!
När jag tänker på det är det ju lite skönt att jag inte åtgärdat det första sladd problemet, ty i händelse av att den åtgärden genomförts hade jag ju fått börja om nu igen... Nä... nu ska det gås lös med avbitartänger eller vad det nu är för slags verktyg som kan komma att användas under denna lilla operation! och för kännedom är jag rätt säker på att pluttklammrar är ett väldans bra alternativ och som det ser ut i skrivande stund kommer det att monteras upp lämpligt antal av nämda pluttar.

image69

Börjar bli riktigt sugen på att fixa det nya köksbordet nu... detta blir rödare och rödare för varje gång jag ser det! snart måste jag blunda för att inte få röda ögon =)


mera färger!

Är det nån som har den minstaste lilla aning om hur många olika gröna färger det finns???
Jag har det inte *suck*
Vet inte hur många färger jag har kollat på men det blir inte rätt !!!

Gick upp i ottan idag för att bege mig till färgaffären och blanda till två nya byttor...

image68

Tror att jag börjar närma mig och känner att jag börjat få koll på hur en färgkarta fungerar =) nästa färg som ska blandas till har jag inte ens sett nått prov på utan det blir helt enkelt bara till att ramla vidare i sifferkombinationerna och ta det som det blir =)

Har under färden kommit på en helt ny frågeställning som jag än idag inte kunnat klura ut svaret på... hur gör jag med grunden?? ska den vara mörkt grön, supermörk grå eller rent av svart???
Det största frågetecknet ligger väl i hur det blir att se ut på väggen under balkongen som ju är av puts (väggen alltså! inte balkongen)... som kommer bli "ljus"grön, där möts färgerna på ett sätt som inte sker någon annanstans på huset *funderar*
Inte ska det va lätt inte :P  omröstning??


Färgval :S

Har varit i Örebro på kurs hela dagen... aningen besviken är jag... tror att mina krav har höjts en något med tiden, nu för har jag ofta förväntat mig nått annat än vad som kommer.
Tycker inte om att man slösar med tiden!!! det är inte att förvalta medlemarnas pengar väl! hoppas verkligen på en utvärdering efter dom här tre dagarna!!!

Åkte iaf till färgaffären efter jobbet och precis som jag trott så hade Marianne full koll på vad jag svammlade om =))
Hon är lätt den bästa!!
Valde ut tre färger som nu står som finalister... tror att jag hittat rätt och är näst intill säker på vilka två av dessa tre som går segrande ur det här.. men vad tycker ni???

image66

Det ska alltså vara TVÅ gröna färger... en nyans på väggarna och en mörkare nyans runt fönster etc.

Är medveten om att bilden, trots mina färdigheter inom fotografering, inte är den bästa men det är allt jag kan erbjuda idag!

Slutligen en bild där ni kan få njuta av min vackra rabatt hehe!!!
image67
som ni ser.. även när det gäller odlingen håller jag mig innom temat "Elis goes deep"
Förgätmigej vad annars??
Jag är rätt nöjd själv faktiskt =))

homestyling del 2

jaha... då har ännu några lata dagar passerat... älskar att vara lat :P

I fredags provade jag och Nea på, vad som ibland verkar vara ett nöje utöver det valiga, att sitta i bilen på "konsumparkeringen"
Döm om min förvåning när vi fann detta nöje vara överaskande trevligt!
Jag vet inte själv vad vi såg som vi fann nått nöjje i men att säga att det var att kasta bort 45 minuter av sitt liv är att överdriva =)
För att ge lite jämnvikt i nöjesvågskålen, viken jag inte ens vet om det finns nån och i så fall hur man vet vad man ska väga vart,  var vi iaf tvungna att spendara lite tid på skoaffären, 45 minuter närmare bestämt och jag kom ut med ett par tenniskor istället för, som planen var, ett par klippkloppers.... nåja... det finns en tid för allt!

Gårdagen va en häktisk dag... Fördelsedagsfirande i Dalarna där vi även hann med ett besök på affären, butikernas butik!! Dollars!!! =))
Har länge nu funderat över vad jag ska ha för fina saker i avslutningshyllan i köket som jag så bestämt skulle ha men inte vetat varför... igår kom uppenbarelsen!
Finns inga ord för att beskriva detta... det måste ses!!!

image65

För att citera mig själv (vilket jag ju egenligen inte behöver göra ett citat meddelande för att få göra men gör det ändå): Det är vockert!!!! slut på mitt egoistiska citat.
Ja menar ni ser ju! det är så fint att man nästan får tårar i ögonen...

Ja... även om jag nu egentligen helst av allt hade velat stanna hemma resten av dagen för att beundra detta hamnade jag på något sätt i Gränges...
Hade en riktigt trevlig kväll med I, det blir repris nångång!! kanske på den där förbaskade ålandsbåten som alltid tycks hinna lägga ut innan vi klivit ombord!
hummm!! =))

vår!

Mmmm... grillen står oanvänd... vad gör man åt det?
Har gjort iordning uteplatsen i år... längtar sååå till det är dags att bygga altan!! kan tyckas att jag går händelserna en aning i förväg nu men jag är nästan helt medveten om det själv!

I köket är det två små pyttesaker kvar att fixa, förutom lite eldragning då... Om sanningen ska fram så kom jag av mig helt med att fixa dom sista detaljerna.
Har fullt upp med min färgspaning =) och nu börjar jag faktist tveka själv på om jag vet vad jag vill ha!! tittar på varenda grön färg jag kommer i närheten av men min bedömning blir, om det inte är en på tok för ljus färg, att det är "för grön"

Detta har lett till att det nu finns en hel uppsjö av betydelser för "för grön" och det är inte alltid jag kan förklara för mig själv vad jag menar, än mindre för någon annan!
Lider redan med den stackare som ska hjälpa mig på färgaffären!! min enda tröst är att E varit där före mig och krånglat hihi!!!

Ne... nu är det dags att sätta lite fart här hemma om jag inte ska behöva ta frukosten med i en låda till jobbet =)

Ps. är det nån som vet vart cd:n till min mobil har tagit vägen???

RSS 2.0