Dagens husmors-göra! Denna gången blev d...

imag0453 (MMS)

Dagens husmors-göra! Denna gången blev det några burkar plommon-sylt!


Kyliga insikter

I förrgår pratade jag med min hyresvärd när jag  var på väg till jobbet och han lovade (återigen) att ordna så att någon kom hit och fixade den trasiga blandaren i duschen samt kranen som krånglar i köket. Utöver detta skulle även denna någon ta sig en titt på hur man ska kunna installera min lilla tvättmaskin på bästa sätt.

Allt detta skulle ske som i morse eftersom jag legat ute på jobb och därför inte skulle behöva badrummet på morgonen (för det vet vi ju alla att hantverkare bara jobbar under okristliga tider!)
När jag så för några timmar timmar sedan kom hem från två mycket intensiva dagar var det med stor spänningen jag sakta smög uppför trappen och sökte efter tecken på att någon skulle ha varit på besök men då jag till slut fann mig själv ståendes i badrummet var det bara att inse.

Inget varmvatten den här gången heller =(

Lyxigt avbrott i vardagen!

Denna vacka kommer innehålla en styck hotellövernattning och jag ser verkligen fram emot det! Det känns som en evighet sedan jag bodde på hotell men det är ju egentligen bara några veckor sedan... ändå får tanken på manglade lakan och hotellfrukost magen nästan att pirra lite grand =) (även om det faktum att jag högst troligt kommer tilldeleas en rumskamrat svärtar min rosaskimrande dröm en aning)Dessa bilder är från tidigare i våras då jag spenderade en natt på Loka Brunn, ett ställe som jag absolut skulle kunna tänka mig att bo på några dagar som civilist, men då får gärna alla ombyggnationer som dom börjat med vid tiden för mitt besök vara klara!

Nu blir det dock en helt annan säng som jag kommer fördriva några timmar i, nämligen min egen! Och visst är den ju bäddad med manglade lakan men någon stor buffé frukost kan jag nog glömma att det serveras imorgon!

Dagens husmors-göra!

imag0402 (MMS)

Dagens husmors-göra!


Det finns inte många saker som känns rolig...

imag0401 (MMS)

Det finns inte många saker som känns roligt med att sommaren börjar lida mot sitt slut men höstens mysfaktor är i alla fall en värdig bubblare att ta över!


Sista buzzet! Idag hittade jag ytterligare...

imag0396 (MMS)

Sista buzzet! Idag hittade jag ytterligare en toppenkandidat för att ta emot den sista provflaskan av Dove's intense repaire balsam! Hon ställde två mycket relevanta frågor när jag berättade om buzzet och produkten; 1) får du äta saker?! och 2) vad tyckte du om deras balsam? På fråga 1 blev svaret: jag hoppas det! Och på fråga 2: jag gillar det, bäst är att slippa det dåliga samvetet över att jag aldrig gör någon inpackning annars!


ByggMax - butiken från helvetet. Vad hjälp...

imag0386 (MMS)

ByggMax - butiken från helvetet. Vad hjälper det att saker är billigare när man måste stå ut med dylikt?


Favoritbild!

Idag känner jag mig lite låg... jag känner en slags besvikelse över en annan persons agerande gentimot mig och jag kan inte låta bli att känna mig en smula sårad. eller lurad, vilket man vill.

Så vad passar då bättre än att se tillbaka på minnen från bättre dagar, ögonblick från ett annat liv där andra känslor hade överhanden och det inte fanns några gränser för den tacksamhet jag upplevde. Den här bilden är tagen längs en av de oändliga vägarna någonstans i Sydafrikas landsbygd och precis som vissa andra bilder jag delat med mig av bara älskar jag den...


Sånt som värmer

Igår blev jag uppringd av kommunens personalsekreterare och det är väl egentligen inte något speciellt med det, om det inte hade varit för att hon är mitt uppe i sin semester... nyss hemkommen från en utlandsvistelse, mitt i en flytt och inskolning av barn på förskola tog hon sig tid att ringa upp mig för att fråga hur jag hade det på nya jobbet...

Gulligt är vad det är =)

Möbler är (hem)trevligt

Nog för att jag tycker om när det är stilent och fritt från "lull-lull" men en och annan möbel säger jag inte nej till. Tanken från början var att dom brunbetsade möblerna från Borgens matsal skulle stå här i köket och när det gäller sekretären passade den i min mening perfekt men apotekardisken däremot passade så dåligt att jag knappt kan tro att nått kan se så illa ut...

Därför fick jag anledning att shoppa en helt ny bänk till köket och efter lite letande hittade jag en på IKEA som jag tyckte skulle passa.


Förvaring och avställningsytor i alla ära men favoritfunktionen är ändå att jag fick ett utrymme att ställa micron på eftersom jag inte alls tycker om att behöva avsätta en stor del av bänkytan till den! Som pricken över "i" tänkte jag att någon typ av skåp skulle vara fint på väggen ovanför men det har varit lättare sagt än gjort att hitta ett, tills en dag då jag gjorde föräldrarna sällskap till ett förråd som dom har för att magasinera möbler och där fanns det ju;


Ett vitt skåp med tre vitrindörrar, alldeles lagom för lite småprylar av snyggare karaktär som gärna får pryda köket. Att skåpet har tillhört min farmor gör ju bara glädjen över det dubbelt så stor!


Nya jobbet - dag två

Jag är nyligen hemkommen från min andra dag på det nya jobbet (ett vikariat), det har varit väldigt mycket ny info dessa två dagar men konstigt nog är jag inte trött! Misstänker att det är för första gången ever men det är en underbar känsla att kroppen skriker efter att få komma ut och aktiveras samtidigt som det känns lite som att det är både på gott och ont att vädret envisas med att ge orsak efter orska att stanna inne.

Eller iofs, ska man vara lite överpräktig så är det väl enbart på ont och just därför måste jag tvinga mig att vara uppmärksam på om vädret blir mer inbjudande. Nu är det Elis 3.0 som gäller =)

Sommaren känns kort...

Ni som sett mitt tidigare inlägg vet att den här dagen började med en underbar soluppgång. Efter lite frukost och en stund till under täcket vaknade jag sedan igen och den här gången är det en regntung himmel jag ser ut på.

Imorgon börjar jobbet igen efter tre underbara semesterveckor och när jag som så ofta förut bläddrar bland bilder jag har och drömmer mig bort känns det smått overkligt att det redan är augusti!

Jag hittade dom här bilderna som är tagna i april månad då jag och föräldrarna besökte min Bror och det är lite svårt att greppa det faktum att det har passerat en hel sommaren sedan denna, en av de första vårdagarna!


Det är sista dagen på min semester och jag...

imag0372 (MMS)

Det är sista dagen på min semester och jag steg upp för att njuta av den här stunden innan jag kryper tillbaka under täcket. Förhoppningsvis kan jag lagra känslan och plocka fram imorgon när jag ger mig iväg!


En del av våningen - Mathörnan

Jag fortsätter väl att beta av bildskörden som ligger och tar upp plats i mitt lilla reaplan till datorn och det är återigen köket som gäller...
Självklart är det snedtak  som gäller även här och det vill till att dom som är korta i rocken sitter längst in mot väggen när det hålls bjudning! hehe!!

I högerkanten skymtar dörren till 'skrubben' som rymmer både städprylar och alla miljoner påsar med insamlingar till återvinning (lite miljömilitant måste man vara!) samt annat krafs och tjafs som inte får plats på andra ställen.

En äkta BRÖTskrubb som det heter på 'Stadsmål' alltså.

Semesterns bästa kommentar


"Men Elis, Nångång måste du duscha!"


RSS 2.0