Söndag - Grillning i trevligt sällskap

I går eftermiddag åkte jag hem till Nisse en stund för att få uppleva Västra Dal i realtid (Nisses citat) eller om jag skulle sagt det, grilla och äta ute i vårsolen.
 
Vi fick trevligt sällskap till middagen av hönsen som bor på granngården
 
 
Turkisk yoghurt är gott! men det kladdar väldigt på näbben...
 
 
och att stå precis helt stilla inne i ett förråd hur länge som helst verkade vara en riktig höjdare till sysselsättning
 
 
Att i stort sett det enda jag såg av Nisse var ett par fötter som tittade fram under bilen spelar ju ingen roll när jag istället kan umgås med dessa vackra damer!
 
 
 

Uppfräschning i sovrummet

Jag har en känsla av att jag under de finare sommardagarna kommer att alternera mellan att sova i sängen och att sova på den nya lilla divansoffan på balkongen.
 
Därför tror jag också att balkongdörren i sovrummet kommer att användas mer frekvent (inte minst eftersom Nisse smörjt upp den åt mig så att jag klarar av att stänga den utan att ringa hit någon av gladiatorerna) så att ha kvar panelgardinerna (som för övrigt hängt där sedan jag första gången intog Borgen) kändes inte praktiskt.
 
Istället hittade jag en vit kappa som jag hängde upp och i och med det utökades utrymmet att ha blommor på, varför jag nu ville ha två växter istället för en som jag alltid haft.
 
Dock tyckte jag inte att dom vita krukorna som jag hade passade nått bra utan ville istället ha en annan modell där den ena dessvärre var randig. Så vad gör man? Ja man går loss med sprayburken helt enkelt!
 
 
"Gå loss" är för övrigt rätt utryck med tanke på att jag tröttnade efter typ femton lager och öste på rejält med färg. Så mycket att det såklart började rinna här och var men nu får det helt enkelt vara så! Det syns bara om man går väldigt nära ;)
 
 

Lördagen

Vilket underbart väder vi fick i lördags! Det känns verkligen i kroppen att ljuset och värmen saknats.
 
Efter en lat morgon med nyhetsmorgon bar jag ut den nya soffan på balkongen och det blev såååå perfekt!

I love it!!!
 
 
Därefter kavlade jag upp ärmarna och gick loss i det så kallade skräphörnet. Det är en del av trädgården där jag dumpar trädgårdsavfall men eftersom det tidigare stått stora träd intill har löven blivit liggande och ytan har brett ut sig lite väl mycket. Nu har jag krattat till delen närmast gräsmattan och hoppas att det ska få positiva effekter i form av att jag kan köra med gräsklipparen där, samt att sniglarna (usch) inte kommer trivas lika bra ^^
 
 
En positiv effekt som visade sig redan nu var dock att dess små sötnosar tittade fram!
 
 
Att det är ont om planteringar på Borggården gör mig inte så mycket, men just så här på våren önskade jag att det fanns lite mer blommor!

Lite senare på dagen hämtade jag Nisse för att besöka mamma o pappa ute vid sommarstugan där det vankades våffelätning på verandan tillsammans med Nea och Daniel.
 
 
Jag stannade kvar lite längre än de andra för att samla in påskris och hjälpa mamma att klyva ved innan solen, och temperaturen med den, började dala.
 
 

Gung, gung, gunga... Gunga med mig!

Som jag har letat efter ett litet pelarbord att ha bredvid gammelfarmors gungstol! och så hittade jag det för en ynka liten slant på min favoritloppis =)
 

Gungstolen har stått på vinden hos mormor och morfar under många år, så den är lite ledsen efter temperatur och fuktomslag men ändå är jag inte beredd att måla om den ännu.  För att slippa färgflagor på byxbaken har pläden från min farmor fått en ny uppgift och jag njuter i fulla drag både av att få ha dessa gamla skatter i min ägo men också av att jag har möjlighet att ha dem framme så de kommer till användning!
 
Välkommen hit och gunga lite (att gunga är för övrigt det bästa som finns!!)! Nu kan jag även servera en kopp kaffe intill ;)

Lite allvar

I onsdags åkte jag till min gamla högstadieskola tillsammans med pappa och Nisse för att lyssna på Julian Better om hans uppväxt i de Sovjetiska koncentrationslägren, Gulag.
 

Föreläsningen var helt okej och det hela var upplagt så att journalisten Ewa berättade en del fakta och Julian flikade in med personliga stycken. Tyvärr måste väl erkännas att jag är väldigt okunnig på det här området och för att vara helt ärlig kände jag inte ens igen begreppet "Gulag" innan, så både bakläxa och kvarsittning skulle väl vara på sin plats egentligen...
 
 
Något som jag dock vet alldeles bestämt är att även detta bara är ytterligare ett exempel på det nattsvarta mörker som finns att finna i vår historia men också hur ytterst viktigt det är att vi lär av det och att vi alla bär ett ansvar för att inte fler ska utsättas för sådana här, eller liknande grymheter.
 
Peace. Love. =)
 
 
 
 
 

Glajjor till bilen

När jag köpte glasögon tidigare i år fick jag en rabattcheck som gav 50% på ett par brillor och jag bestämde mig för att nyttja den till inköp av et par solglasögon med styrka, eftersom det är vid bilkörning som jag har störst behov av glasögon.
 
Jag gick in i butiken och talade om för killen som jobbade där (ingen av tjejerna som hjälp mig tidigare jobbade) och sa att jag ville ha ett par riktiga flugbrillor till bilen. Han envisades med att plocka fram en massa "vanliga" bågar och tjatade om att det går att använda vilken båge som helst och visserligen hittade jag ett par som va helt perfekt för mig. Som vanliga glasögon. Hade det inte varit för att skalmarna var fruktansvärt fula så hade jag köpt ett par till men nu fick jag behärska mig och tjura över att dom inte fanns tidigare då jag köpte mina tre andra par.
 
Hur som helst... ett par av dessa tre tog han fram och tyckte var jättebra, dom andra två har jag valt och när jag provade ett par av dem nästan skrek han rakt ut att dom var alldeles för tantiga. Jag sa att jag gillade tantigt men han envisades med att dom inte passade mig alls.
 
 
Jag har redan valt ett par men jag är ändå nyfiken på vad ni tycker/tror. Vilka tror ni att han valde och som han tyckte att jag passade så bra i?  vilka tror ni att han tyckte var tantiga? vilka tror ni att jag tog? och såklart, vilka tycker ni att borde valt?!
 
 

Paartäj

Med lite god vilja skulle jag kunna erinra mig att senast jag hade hem vänner till Borgen var när jag fyllde 30 men förra fredagen gjorde jag slag i saken igen.
 
Jag städade i dagarna 7 (och det behövdes!) utan att egentligen blir färdig men när väl kvällen kom kände jag mig så nöjd och glad.
 
 
Några av mina gäster fick förhinder men jag hade jättetrevligt med dom som var här och trots att det inte var någon födelsedagsfest eller liknande så var det ett par av dem som hade med sig blommor till mig!
 
 
Tusen tack till er alla för en trevlig kväll!
 
 

Loka

För lite drygt en vecka sedan åkte jag, mor och syster till Loka Brunn för en heldags spa. Jag ägnade veckor åt såväl mentala som praktiska förberedelser och efter att ha spenderat timmar och abnorma summor pengar på att prova och köpa badkläder vågade jag ge mig av.
 
 
På det stora hela var det superhärligt och jag är väldigt glad över att jag tog till mig av rådet jag fick från min härliga kollega, Julia. Nämligen att även unna mig en behandling!
 
Innan hade jag även sett mycket fram emot att besöka gymmet men väl där kändes det mest som i den där reklamfilmen; "Där är det. Gymmet! Tänk att komma tillbaka som en ny människa... Nåja, nu vet jag vart det finns, det kanske räcker för idag."
 

Tack Folksam!

Kanske den läskigaste bilden här på bloggen ever, men här kommer uppdateringen om hur det gått efter att jag ramlade i duschen och slog halva framtanden för ungefär en månad sen
 
 
 

Välkommen våren!

 

Nya vilstolar

Dessa stolar ropade jag in på auktion med tanken att jag ska måla och klä om dem. Det verkar dock inte bättre än att finns någon som gillar dem precis som dom är!
 
 
Katten har börjat ligga runt riktiga tag för vart jag än ställer stolarna så är hon där och sover på dem. Kanske är det den unkna doften från dom gamla halmstoppade dynorna som är så lockande... vad vet jag.
 
Hur som helst har jag i vanlig ordning börjat vela vad gäller renoveringen av dem. Om jag målar blir det troligen vitt och kanske "fårskinn" på dynorna. Men när jag fick hem stolarna så tycker jag att den bruna färgen passar ganska bra ihop med mina andra möbler i matsalen så ett alternaiv skulle kunna vara att endast klä om dynorna. Om jag hittar något passande tyg vill säga...
 
Hur skulle du ha gjort?
 
 

Roooomantik

I måndags åkte jag och Nisse till Borlänge för att hämta en perfekt liten möbelgrupp till mina balkong som jag reserverat på ÖoB. På väg hem passade vi på att ta en avstickare för att Nisse hade hittat sommardäck till sin bil som han ville köpa och resultatet blev att vi åkte över Saxdalen hem.
 
Eftersom vi åkte direkt efter jobbet och det blev lite senare än vi hade räknat med började magarna kurra så vi gjorde en handbromsvändning när vi fick se Saxdalens pizzeria (eller rättare sagt två eftersom vi "tappade bort" pizzerian och vände tillbaka tills vi kom till samma ställe igen och kunde konstater att vi inte åkt tillbaka tillräckligt långt första gången).
 
 
Pizzorna va goda med inredningen var väl.... ja... unik kanske man kan säga. Eftersom jag gillar att ha koll frågade jag Nisse om det va en date och denna gång gav han ifrån sig ett jakande gapskratt så faktum är alltså för er som gillar snaskiga detaljer och lite lätt skvaller att vi nu faktiskt varit på en date ^^
 
Jag ville gärna ha en bild på Nisse till collaget men då han ville inte ställa upp så jag bad honom ta en på mig istället. Känsliga läsare varnas! men här är resultatet
 
 
 
 

Di där årstiderna

I skolan fick jag lära mig om månaderna och årstiderna. Enligt fröken finns ett tydlig mönster för dessa men jag undrar det ja...
 
För några dagar sedan var våren här och hönsen var ivriga att få komma ut i solskenet. I och för sig var tuppen lika ivrig att försöka mota in dem igen.
 
Karlar alltså!
 
 
Idag är vintern åter och plogbilen var nyss här. Jag gillar't inte
 

Bästa boendet i Staden?

Nu har jag varit riktig dålig på att uppdatera här och jag har inget bra att skylla ifrån mig på. Jag har helt enkelt inte orkat... men så kikade jag in i biblioteket och hittade en liten hög med bilder som skulle kunna visas upp! För att rätt ska vara rätt så börjar jag med förra helgens skörd.
 
Dessa foton tog jag vid ett besök på den lilla Herrgården som finns strax utanför Staden. Jag var där på ett möte men när vi väntade på lunchen fick vi erbjudandet att titta runt i de nystylade rummen!
 
 
 

On/off

Har lagt mig under täcket och behöver verkligen sova men jag är så irriterad att det känns som ett omöjligt uppdrag.

Jag är irriterad, dels över hur fåniga endel människor är, men också på mig själv som inte kan släppa jobbet utan går in och kollar mailen hemifrån så här på kvällen. Måste lära mig att sluta med sånt... det är inte värt det!

Hur usel kan man vara?

Idag har jag haft utbildning men delar av min personal på jobbet och för att göra ett ynka tappert försök att bjuda på mig själv bestämde jag mig för att delta i övningarna. En av dem gick ut på att vi fick varsin lapp på ryggen där de andra sedan skulle skriva positiva egenskaper hos personen.
 
Hälften av deltagarn kom från en annan kommun och vissa av dem har jag aldrig sett förut så man fick verkligen tänka till på "första intrycket" hos vissa, men faktum är ju att det finns tusen och åter tusen bra egenskaper som vi människor kan besitta.
 
Att vara glad, snäll, punktlig, noga, duktig på att sjunga, rolig, hjälpsam, teknisk, trevlig, and so on and so on.
 
 
Längst ned på min lapp står det "gör så gott hon kan"
 
 
 
Uh! Hur lite har man att komma med då?

 

Over and out - Solnedgång invid Borgen

Känner mig helt slut efter den här dagen! Började jobba tidigare i morse för att jag hade ett möte direkt kl. 8 och jobbade över av samma anledning.
 
Nisse var här igår och lämnade en rökt fisk till mig som fick utgöra kvällens middag och därefter har jag släpat mig runt på en kvällspromenad men nu känns det om att jag inte kan vara vaken en minut längre!
 
Hoppas att ni andra har en givande tisdagkväll =))
 
 

Movie star?!

Besöket hos kuratorn idag resulterade i att hon frågade om jag kunde tänka mig att vara "försökskanin" med fobiträningen till en av hennes kollegor som är under utbildning. Det kändes helt ok till att börja med, ända tills hon berättade att samtalen kommer att filmas...
 
Jag vet inte vad det är med film och foto men jag tycker bara att det är så jobbigt. Litar inte på någon när det kommer till att ha omdöme att sortera ut dåligt bilder och så vidare. Jag började gråta så fort jag tänkte tanken att genomföra det hela och min kurator gick all in för att få mig att tänka om. Jag fattar ju att hon körde nån jefla terapigrej på mig men det funkade och innan jag gått därifrån hade jag lovat att ställa upp och även tackat nej till en "säkerhetstid" hos min gamla kurator.
 
Får jag inte valuta för det här spektaklet då blir jag ta mig sjutton förbannad!

Sov du lilla videung

Fick den här buketten på mötet igår eftersom jag avsagt mig alla mina uppdrag.
 
Jag har alltid älskat videkissar och ett av mina finaste minnen från barnkalasen när jag var liten är den gången min barndomsvän hade med sig en stor bukett vide pyntad med guldtior (som för övrigt var ett ganska nytt påfund då).
 
Så inför min stundade födelsedag... Blommor och pengar alltså ^^
 

Synden straffar sig själv

Som t.ex. genom att man slinter med sågen och skrapar upp ett jack i sina nya asbra byxor när man arborerar i en 100årig syrenhäck utan tillstånd.
 
 
Man skulle kunna tänka så att andemeningen är att man ska låta folk ha sina häckar i fred, på både det ena och det andra sättet, men jag väljer att ta med lärdomen om att inte ha nya kläder på sig vid borggårdsarbete.
 

Bättre sent än aldrig

För en evighet sedan lämnade Mamma och Nea hit dessa smycken för att jag skulle fixa till dem. Mamma tyckte att hennes örhängen var för stora så jag har modifierat dem lite och hoppas att hon tycker bättre om dem nu.
 
Armbandet har jag gjort till Nea för länge sedan men så gick det av och sedan dess har det legat här hemma...
 
 
Kanske är det första steget till att återfå lusten att pyssla ihop lite nya smycken =))
 

Livsöden...

Mötte en gammal dam i området nedanför där jag bor när jag var på väg till jobbet.

Hon såg mig på håll och stannade för att liksom vänta in mig.

"Vad duktig du är som är ute och går" sa hon när jag närmade mig. "Ja, men det är du med" svarade jag.

Så såg hon på mig med flackande blick och fortsatte: "Jag är från Värmland, det var taggtråd och dom tog barnen. Det var krig"

Ibland tänker jag att jag mår skit, men vad gör det om hundra år? och vad är det mot hur andra människor har det? minnen dom bär med sig... upplevelser dom önskar att dom aldrig fått erfara.

Tänk om det en dag, fortare än vi tror, drabbar oss.

Borgeliga semlor

Idag bjöd jag familjen på fika här i Borgen. Det blev riktigt lyckat men än så länge utgör en sådan här semla min enda "middag". Jag känner mig hungrig och vill helst glufsa i mig en av de återstående semlorna som finns i kylen men det känns som att kroppen behöver... något annat.
 
 
Protein kanhända?!
 

RSS 2.0