Peppar Peppar...

En helt okej version av vardagslyx; Pepparkex med pepparost!
 

Back to Black!

I matsalen har jag haft två jättefina fönsterlampor, höga silverfärhade lampfötter och fyrkantiga skärmar. Nackdelen med svarta tygskärmar i jättestora fönster där solen ligger på kan ni ju tänka er... dom blev med tiden ganska dassiga!
 
Jag började prata om att klä om dom på något vis, men så föreslog kärleken att han skulle ta med dom till jobbet och spraymåla dom! Hur bra som helst =)
 
 
 

Namnsdag

Idag är det lilla farmors namnsdag.
 
Hon finns sedan några år inte längre med oss men jag tänker på henne då och då. Farmor var alltid så snäll och även om vi minns hennes ibland lite märkliga uttryck och smak, så är det ändå alltid med värme.
 
Farmor var en mästarinna på att baka och trots att hon blev väldigt gammal så höll hon igång med sina kakbak nästan hela livet ut. Bäst av allt var Farmors mandelkubb!

Åhhh, dom var gudomliga! och det finns inte en köpekubb som kan konkurera med dom.
 
Det är konstigt hur vissa saker plötsligt sköljer som en våg genom kroppen och det tog flera år efter att hon gått bort innan jag kom att tänka på dessa godsaker, men när tanken väl slog mig så träffade den mig hårt
 
Aldrig mer mandelkubb
 
Aldrig mer Farmor  <3

När orden inte räcker till...

Jag är väldigt dålig på att utrycka känslor och beröm i ord. Jag får helt enkelt inte till det! Däremot har jag en arbetskamrat som verkligen är begåvad med förmågan att lyfta andra och ibland kan hon ringa upp mig när hon är på väg hem från jobbet bara för att peppa mig.
 
Jag vill ändå att hon ska veta att hon är en fantastisk kollega och kompis så igår smög jag inte en liten chokladkaka på hennes rum när hon var på möte.
 
 
Vi hann inte pratas vid något under gårdagen, men idag har jag fått veta att det verkligen var en dag då hon behövde lite kärlek. Ibland blir det rätt, även om det beror på att det annars blir lite fel!

Paketutdelning

Hittade brevlådan full med paket när jag kom hem efter jobbet =)
 
I det ena ligger ett ark "väggord" som vi ska ha i hallen när den blivit renoverad...
 
 
...och i det andra ligger allahjärtans-dag presenten till Mr T.

Nu är den glada julen slut...

Julgranen har gått hädan och accessoarerna är nedpackade i en liten box som jag köpt på Rustas julrea.
 
 
Jag tittade lite på den innan jul men tyckte att den var hutlöst dyr, nu hade dock priset gått ner till strax över 20-lappen så jag slog till. Ganska nöjd är jag också eftersom jag lyckades pressa ner både kulor, stjärnan och glitter!
 
Att det var hög tid att slänga ut granen det råder inga tvivel om med tanke på att det låg mer barr på golvet än det satt kvar på grenarna efter avklädningen...
 

Friluftsliv

Vi har spenderat några timmar ute vid stugan idag och gjorde ett tappert försök att åka lite längdskidor på sjön. Det gick relativt bra, men det är alldeles för lite snö och några riktiga spår fanns inte att åka i.
 
Mamma hängde med oss ut med skidorna och Fader vår tog en liten tur med skotern som även Mr. T fick provköra när vi kommit tillbaka. Hade det inte varit så sjukt kallt i vinden hade jag nog hängt med honom på en liten sväng, men med lite tur kanske det dyker upp ett nytt tillfälle!
 

Tapetinspiration

Har varit iväg och shoppat med Nea och trots att det bara var takfärg jag skulle köpa kunde inte låta bli att snegla lite på tapeter!
 
 
 
 
 
Kanske är mina val en aningen spretiga, men jösses så jag fick kämpa för att inte spontanköpa fem rullar av varje!
 

Autocorrect

Telefonen ändrar gärna ordet "stickningen" till "styckningen".
 
Det är inte utan att sånna sms kan framstå som lite märkliga...

Inför alla hjärtans dag =)

Har beställt en present som Kärleken ska få på alla hjärtans dag!
 
Egentligen är det nog lika mycket till mig och det är någonting som kommer räcka lääänge och blir det lika bra som jag hoppas på, så kommer det garanterat att komma ett och annat inlägg här på bloggen om det i efterhand.
 
Kärlek till alla alltså!
 

Borgen har blivit kall

Inte så att jag tröttnat på den eller nått, men jefligt kallt är det inne här!
 
Huttrar runt iklädd tjocka tröjor, tofflor och inlidad i filtar. Hörde dock rykten om att det ska ge sig till helgen, inte mig emot!

kortvarig lycka

Ställde mig på vågen imorse som visade "low". HA! jag är så slank att inte ens vågen märker av när jag kliver upp på den =)
 
...och nu har jag köpt ett nytt batteri...

Bilbyte på gång

Sambon planerar att byta bil (igen!) och därför hade han inte sin egen bil hem från jobbet idag. Under kvällen har vi varit ute och provkört lite och till skillnad från den nuvarande så föll denna mig i smaken.
 
Dock inte lika väl som lånebilen han hade igår för att den som ska ta över hans nuvarande bil skulle kunna ta hem och prova den (fråga inte varför dom inte kunde göra bytet samma dag och provköra varnadras, för den förklaringen var mer än vad jag förstod)
 
När man börjar snacka back-kamera börjar tom jag suckta efter bilköp
 

Lägg gärna märke till den exemplaskt skottade uppfarten!
 
Kan man därefter lägga till en belysta mugghållare... ja då kan jag tom tänka mig att bortse från att bilen faktiskt var 7-sitsig och giganstiskt stor!
 
 

Färskpressade

 
 

Blocketfynd!

Vi har letat efter ett vitrinskåp precis hur länge som helst och för några veckor sedan hittade jag ett på blocket. Ägaren skrev att en dam hade tingat skåpet och skulle hämta det den 18e men om det inte blev så skulle dom höra av sig. När mailet kom i fredags var det bara att agera så på lördagen drog vi iväg och hämtade det =)
 
 
När jag letade hade jag tänkt att vi eventuellt skulle kunna betsa skåpet för att få det i samma färg som dom andra möblerna och därför ville jag inte lägga allt för mycket pengar på det. Det här skåpet kostade 900kr men nu när vi fått det på plats känns det inte alls lika säkert att det böver någon annan färg...
 

Goodiebag

Trots att det var Far som fyllde år igår fick jag den bästa presenten.
 
I hallen hade han ställt en påse som jag skulle få ta med mig hem och leendet sträckte sig från öra till öra när jag såg innehållet!
 

Fars-dag

Ikväll har vi uppvaktat Fader Vår på hans födelsedag och vi tror att han blev nöjd med sina presenter... av mig och sambon fick han en luva att ha på sig (förhoppningsvis bara) när han kör skoter vilket han ju gör då och då. Inte minst när han drar upp skidspår på Stadens elljusspår. Eldsjäl som han är!
 

"Nytt" till sängen

På Stadens köp-och-sälj sidan på facebook hittade jag det här överkastet och tänkte att det kanske var dags att införskaffa ett alternativ till det vita som jag brukar ha.
 
Ett alternativ som skulle vara lättare att hålla fritt från katthår vilket skulle innebära att det faktiskt går att lägga på till vardags och inte bara när det väntas besök.
 
 
Det är så himla bra att kunna köpa, byta och sälja lokalt! Att gamla grejjer kommer till nytta och att slippa åka iväg för att handla i butik. Vad det gäller överkastet verkar det även funka finfint ihop med uggle-kudden som jag fick i julklapp.  Dubbelbra med andra ord!

Nu ska ni få veta...

Jag har haft typ världens bästa dag på jobbet =))

Morgonattack

Från min far har jag ärvt genen att så långt som möjligt förbereda inför-jobbet-morgon-rutinen redan på kvällen innan.
 
Jag mäter bland annat upp havregryn som jag häller russin och salt över i en tallrik som står på redo på köksbänken i väntan på att blandas ut med vatten och micras till gröt. Ibland lägger jag även ut golv-handuken som jag står på när kliver ur duschen (fatta vad tid jag sparar!!!)
 
Tea har på senste tiden kommit på att hon trivs i badrummet och eftersom hon står och skriker utanför dörren försöker jag ha den öppen dom stunder jag anser lämpligt. Väl därinne sysselsätter hon sig med diverse olika saker vilket kan vara allt från att helt sonika sitta på toalocket och titta, ibland även spana ner över kanten och studera sin egen skugga eller sträcka ut sig för en stunds vila bredvid duschen. 
 
Hennes sällskap är till stor gländje, men frågan är hur mycket tid jag egentligen sparar på att förbereda med handuken eftersom en vanligt återkommane aktivitet även är att hon ger favoritbollen en omgång med min handuk som slagfält.
 
 
 
 

Någonting att dricka...

Ett av mina största I-landsproblem är att jag tycker väldigt illa om öl, trots att jag tycker att det ser väldigt gott ut och gärna skulle vilja ansluta mig till skaran som "tar en öl" på nån uteserveringen en vacker sommardag.
 
Det finns massor av goda alternativ, jag vet! Vatten till exempel. Det gillar jag! Men...
 
Hur som helst har jag nu hittat nått som inte är öl, inte är vin, inte är cider och absolut inte är vatten
 
 
 
Den här var bara såååå god!

Så god att mitt nya I-landsproblem är hur jag ska få krogar och restauranger att inkludera sånna här i sitt sortiment...

Blödigt

#fälla en tår på jobbet när mannen i ens liv skickar ett sms: "du är mitt livs kärlek"

Fika i full fart!

Har hälsat på Cessa under eftermiddagen och fick avnjuta en god kopp kaffe tilllsammans med henne och hennes två små virvelvindar till barn.
 
Den ena av dem väntade ivrigt på lördagsgodiset...  och vem gör inte det? =)

Gillersklack

Bara en liten bit utanför Staden ligger bad- och skidanläggningen Gillersklack. Eller om vi kallar den "Klacken" och jag är nog inte ensam om att ha många barndomsminnen därifrån. Simskolan som var på måndagar och som alltid efterförljdes av pannkaka. Längdspåren som vi gav oss iväg på med matsäcken packad och slalombacken där jag spenderade min extremt korta karriär som utförsåkare.
 
Under många år har Klacken haft en osäker framtid, men nu har anläggningen sålts till en kvinna som verkar ha det rätta drivet! Konferensanläggningen är renoverad, en lounge är iordningställd för att badgästerna ska kunna ta en god drick mellan svanhoppen, rummen i vandrarhemmet är uppfräschade och därtill mycket, mycket mer! Vad jag förstår har skidbacken tagits över av ett gäng killar med stora visioner om att utöka med allt från klättring till fyrhjulsrace.
 
 
Dom flesta stugorna är numera privatägda men går fortfafrande att hyra och bilder från var och en finns på den superfina hemsidan, så oavsett om du bor i närheten eller lite längre bort, om du vill boka konferens med företaget eller bara njuta av ledig tid finns det massor av möjligheter för alla!

Golvinspiration

Var på konferens innan jul och fick se detta stålgråa klickgolv som jag tyckte att det påminde lite om plåt...
 
 
Jag tänker att något sånt här kanske kunde passa inne på lilla toaletten, vad tycker ni?

when I'm wrong, I say I'm wrong

Inför min första flygresa frågade många om jag var flygrädd. Jag svarade alla; Hur ska jag veta det? jag har ju aldrig provat!
 
Idag tar jag tillbaka vart enda ord av det!

Vid förmiddagsfikat på jobbet så pratades det barn. När en av kollegorna berättade att hennes fjärde barn kom med fötterna först och fastnade vid axlarna fick hon frågan om hur man får ut barnet då.
 
Jag skrek rakt ut åt henne att inte säga mer, samtidigt som jag rusade upp från min plats med händerna för öronen in på mitt rum och stängde dörren efter mig. Precis när jag satte mig på stolen svartade det för ögonen och på ett ögonblick började jag hyperventilera.
 
Jag har ju läst på för länge sedan och visste väl egentligen innerst inne hur det är ställt, men nu är det väl bara att inse att diagnosen är ett faktum: "//...Förlossningsfobi medför att kvinnan på grund av extrem rädsla undviker graviditet...//"
 
Vad göra?

Nice view!

Hur ska man kunna koncentrera sig på jobbet när man har en sån hör skönhet ståendes utanför ;)
 
 

Något att fundera över


Svampodling

Ännu är inte Knut här för att dansa ut julen ur Borgen men när det kommer till överblommade växter tycker jag ändå att det känns helt ok att börja rensa undan.
 
Helt dött var det dock inte i krukan med min vita amaryllis...
 

Tantar vidare

Har varit på stick-kurs ikväll och efter att jag ventilerat vreden sedan förra inlägget med mina mesta stickvänner är det dag att återgå till ordningen.
 
Som för att verkligen understryka hur väl jag lever upp till rollen som nucka ska jag nu dela med mig av några fina minnesbilder från helgen som var då vi ägnade en dag åt att avverka några träd ut vid stugan.
 
 
Till våren åker yxan fram igen och sen är vi redo för nästa vargavinter =)

Tant Elis tycker till

Jag ska för ovanlighetens skull beröra ämnet sex och nu må ni komma att tycka att jag är överdrivet pryd, men så låt gå för det.
 
Idag har jag retat upp mig på en rolig historia som jag såg på facebook och jag vill gärna betona detta för att ni ska förstå att jag förstår att det är en rolig historia, jag kan även upplysa om att jag förstår poängen i den, men ändå ser jag rött.
 
Storyn är i stil med: en kvinna föder barn och klagar över smärta, varpå hennes man upplyser om att det ju är hennes eget val eftersom han hade insiterat på analsex.
 
Hahaha! eller?
 
Jag blir så jävla förbannad rent ut sagt! Ska man jämföra smärta vid diverse sexuella aktiviteter med förlossningsmärta finns det nog fler sjuka grejjer man kan göra än vad jag kan komma på i min vildaste fantasi. Ingenting ska behöva göra ont, varken fysiskt eller psyskisk, och det borde vara en självklarhet i allas hjärnor, allt annat är sjukt!
 
Bilden som formas av vad sex ska vara skrämmer mig och det förvånar mig att debatten om hur tjejer ibland känner sig tvingade till saker dom egentligen inte vill inte sätter stopp för det hela.
 
Tanken slår mig också att vad det gäller analsex är det ju (för mig) lika (o)naturligt för såväl killar som tjejer och det skulle ju kunna innebära en helt ny arena att mötas på. Killar som tror att tjejer gillar det, borde ju även gilla det själva. Fysiken är densamma så varför inte ta för sig om det nu är så väldigt lockande. Hjälpmedel finns det gott om these days!

Övergången

Även om firandet var i stillsammaste laget så blev det onekligen ett nytt år.
 

1 januari 2013

En riktigt lat dag!
 
Efter mitt inlägg igår ändrades planerna om en aning då Bror bestämt sig för att komma hit och vaka in det nya året med oss. Något som säkert redan va bestämt när jag skrev att vi skulle bli själva men som jag inte fick veta föräns mamma ringde och önskade gott nytt år.
 
Det är tur att vi kan hålla tät kontakt inom familjen så att vi alla kan agera medlare åt Bror som verkar tycka att kommunikation är hiskeligt överskattat =)
 
Förutom en fikastund med mor och Fader Vår har det inte blivit mycket gjort i Borgen idag. Jag har stickat så fingarna värker, repat upp så hårrötterna värker och stickat igen tills hjärncellerna kokat över. Mr. T har varit och köpt sig en försenad julklapp i forma av någon slags motorcykel. Jag är föga intressert!
 
 Det är inte utan att jag känner lite motvilja inför tanken på jobb imorgon. Jag är ju dock frisk och kry så att jag faktisk kan ta mig till jobbet och det är väl iofs något att glädjas över...
 
God fortsättning på er alla!

RSS 2.0