Adventsförberedelser

Idag har jag varit upp på vinden och härjat i jakt på adventspynt. Av någon anledning har jag bestämt mig för att sätta upp grangirlangen på balkongen för första gången på flera år och efter lite klurande och goda råd från Fader Vår är den nu inte bara på plats, utan lyser även som den ska!


Jag förstår om endel av har svår att ta till sig detta och tänker "Vafalls?!" och ni har ju egentligen helt rätt. Det här infallet stämmer inte alls in på den sedvanliga misären i Borgen och Norén himself är med största sannolikhet besviken på mig.

Men det kan inte hjälpas. Varför det inte kan hjälpas tänker jag inte gå in på men det är nått som ligger i luften kan man väl säga...

Som om detta inte vore nog är adventsljusstaken i köket på plats en hel dag för tidigt men som en obstinat tonåring har jag lämnat kvar dom vanliga fönsterlamporna trots att det tydligt anges i Adventslagens tredje § andra stycket att det är strängt förbjudet. Kanske får jag så dåligt samvete att jag tar ner dom imorgon men det återstår att se...


Sist men inte minst har jag hängt upp en ny gardin, lite på prov. Det är en virkad kappa som kommer från mormor och det känns bra i hjärtat när jag har hennes saker omkring mig. Men vad tycker ni, funkar den i köket?

Skvaller

Idag har jag ätit lunch med min underbara vän och fd. kollega Julia. Jag blir alltid så glad av att träffa henne och utan att säga för mycket vill jag passa på att skvallra lite om att hon inom kort även kommer att göra mina läsare glada!

Tills dess, följ hennes webshop Rhubarbforest på instagram och/eller Facebook eller varför inte passa på att besöka hennes popup-store på Grythyttans julmarknad nästa helg!


Ytterligheter

Under natten till idag var jag och en kompis från skolan inkvarterade hos en mycket god vän till mig.

Inte nog med att vi fick sovplats i en egen övernattningslägenhet, vi bjöds på middag med efterrätt, färdigbäddade sängar och sjuts ända fram till universitetet imorse. Allt för att vi enbart skulle behöva fokusera på tentan.


Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna en så här fin vän i mitt liv men jag är rörd av tacksamhet för det.

Under kvällen hade jag inte tillfälle att kolla igenom flödet i mobilen men däremot fanns desto mer information som låg i pipeline när jag vaknade. Ett helt ofattbart terrordåd har inträffat i Paris och jag har ännu inte riktigt fått grepp om vad som hänt. Eller egentligen, av det jag hunnit ta del av verkar det väl snarare som att det inte kommer att vara möjligt att förstå detta på något sätt.

Vad är det som händer i världen? :'( 

Dagen efter

I två veckor har jag, på grund av förkylning och glömska slarvat med träningen. Igår tog jag mig i kragen och åkte iväg. Och det va så kul!


Idag... Inte lika kul.

Hur man vet..

Att bror är på besök


Bäst av allt är att Fader Vår varit hemma en hel dag och passerat den här skylten flera gånger utan att lägga märke till den...


God jul!

Sovmorgonen

Klockan är halv tio och jag ligger fortfarande kvar i sängen. Har varit så uppe i varv dom senaste dagarna och verkligen längtat efter den här stunden.. 

Igår jobbade jag på förmiddagen och satte mig med skolböckerna direkt när jag kom hem. Efter nån timme va jag så trött att tog en paus på soffan. Somnade såklart och vaknade av att mobilen pep till varpå min första tanke och känsla var ren och skär ångest inför att jag trodde att jag skulle iväg till tåget. Hua!

Men nu har jag två lugna dagar framför mig. Visseligen har jag tio kilo kunskap som ska tryckas in i huvet, men jag är ändå ledig... Får gå omkring i mjukisbyxor, dricka te och lukta på blommorna!


RSS 2.0