Mobilblogga?

Egentligen borde jag lära mig hur man bloggar med mobilen... i och för sig skulle det ta en väldans tid och risken för felstavningar skulle öka med 300% men så här i semestertiden hinner man bara inte med att sitta vid datorn så mycket!

Kanske blir det ett och annat collage längre fram med bilder från sommaren... vem vet =)
Sköt om er!

Drick-hylla

Det är inte jättemycket tid som spenderas hemma i våningen men när jag väl är här så blir det en hel del soffhäng... tv-tittande, datorn och många av 'måltiderna' har soffhörnet som bas.
Jag gillar att halvligga i divandelen av soffan med datorn i knät men har med tiden kommit på att det är knöligt att sträcka sig fram till bordet för att nå saker som står där. Jag vågar inte riktigt heller balansera glas och muggar på armstödet som annars känns som en naturlig avställningsyta men efter lite grubblande kom jag fram till att en hylla på väggen bredvid skulle fylla samma funktion...

Jag bestämde mig för att en tavellist skulle räcka till i djup och att det inte skulle se för klumpigt ut men det visade sig att mina beräkningar var aningen felaktiga och under tiden som jag funderade på hur man skulle kunna "fylla upp" nedsäkningen i hyllan hann en god vän till mig komma med den smarta iden att vända hyllan upp och ned istället =)



På så vis fick jag till dom extra cm som behövdes för att ett glas, en burk eller en kopp ska stå stadigt på hyllan utan att jag behövde lägga tid och pengar på att leta efter och köpa en annan hylla och jag är supernöjd med mitt lilla 'sidebord' vid soffan! Nu återstår bara att se hur länge den hänger kvar då väggarna i vången verkar vara gjorda av papp...


Minisemester Björkö/Birka

Jag har som vanligt bara tagit ut tre veckor semester under sommaren, jag trivs med att ha lite kvar att fördela under rest av året och vanligtvis har jag inte gjort några större utsvävningar när jag varit ledig. Det där med att åka på semester har inte blivit mycket med sedan jag slutade åka med familjen...

I år har jag dock tänkt annorlunda och redan första dagen på min ledighet drog jag iväg med vikingabyn Birka som mål!



Färden dit gjordes med ångbåten Ejdern som byggdes redan 1880 och väl ute på ön Björkö blev det lite rundvandring i omgivningarna, en guidad tur, picnic i gräset uppe vid Ansgars kors med en helt underbar utsikt och innan båten vände åter även ett besök på den lilla utställningen som finns.

Mitt betyg på Birka som turistmål blir inte jättehögt... jag hade hoppats på att få se pågående utgrävningar men några sådana har inte gjorts sedan 1995 och man har heller inga långtgående planer på att ta upp dem igen inom en överskådlig framtid. Det fanns heller inte några direkta fynd att se på och jag har nu i efterhand luskat ut att ett besök vid Uppsala Högar skulle kunna erbjuda mer av den varan då man tydligen har en större utställning där i närheten.

Ett litet tips till er som har barn och planerar att åka till Birka skulle vara att tänka över det en gångextra innan ni väl ger er iväg... omgivningarna är underbara men det finns inte något att sysselsätta rastlösa barn med.
Sammanställningen av dagen är dock en helt fantastisk dag då till och med vädret sammarbetade =)


Badrummet + piff

Det ser ut som en orkan har dragit fram genom mitt hem... saker överallt! Varde förvaring säger jag bara, men inget händer. Hmm.

I badrummet är det skrik och panik så fort man tittar in vilket ständigt påminner mig om att jag måste utföra en grundlig sanering, men det är ju så tråkigt att städa när man inte har lust! För grejjen är ju den att jag gillar att städa, ibland! nu har väl kanske gränsen för hur länge man kan vänta ut ett infall av städiver överskridits flera gånger om men jag känner mig hoppfull!

Detta är väl iaf delvis vad jag tänker mig kunna uppnå när jag väl sätter fart...





Hemma - Det nya svarta!

Äntligen har jag landat i soffan efter flera dagars arbete ute i verkligheten.
Verkligeheten har i det här fallet varit Festivalen "Putte i Parken" som genomförs i Karlskoga och precis som jag förutspått har den präglats av stormiga känslor.

Jag bestämde mig redan förra året för att jag inte skulle jobba där i år men ändrade mig i våras trots att jag förstod att det skulle bli endel svårigheter.
Jag har brottats med mina hjärnspöken och jag har vunnit kampen mot ett sammanbrott modell mindre men jag har också fått några trevliga minnen att linda in i bomull och försöka bevara inför något jobbigt som jag nu vet kommer bli tvunget att genomlidas. Ibland blir saker bara krångliga och som den velmaja jag är underlättar jag ju inte precis för mig själv.

Hur som helst ska jag vid tillfälle försöka styra upp lite bilder från dom här dagarna men just nu är längtan efter sömn övevägande!

Hoppas att ni har haft det bra!


en överbliven vrå . the rest room

Under snedtaket här i våningen döljer sig ett litet badrum, ett badrum som jag fått målat, delvis ny golvmatta och nytt spegelskåp, handfat och toalett.


Vad jag inte fått bytt är blandaren i duschen som för tillfället har parkerat sig på ganska mycket kallare vatten än vad jag normalt brukar koka rent mig i. Men det ska bli fixat, det blev jag lovad någonstans i januari så jag lever med den ständigt spännande känslan av 'plötsligt händer det' =)

Tyvärr är jag ju så sällan hemma någon längre period och jag har svårt att hitta ett bra tillfälle för att tjata hit någon som gör det. Jag har nämligen lite andra prekära uppdrag att diskutera med vem det nu är som dyker upp... så till dess: längtar, längtar runt i ring!

Kartläsning

Jag har sagt vi KÖR.

Nästa vecka får jag veta om vi åker!

RSS 2.0