Orkeslös

Ikväll är det min lediga vardagkväll... Det har blivit ungefär en sådan i veckan den sista tiden och dom är absolut underbara! Helst vill jag linda in mig i en mjuk filt och luta omkull mig på soffan men jag behöver städa, tvätt, laga mat och 'hinna ifatt'.

Just nu känns energin obefintlig, jag har börjat tvätta lite smått - det känns primärt! men jag skulle verkligen, verkligen behöva sanera badrummet - vilket faktiskt känns ännu mer primärt! men jag tror faktiskt inte att jag orkar... Kanske blir läget ett annat om jag väntar en liten stund ;)


Lyckan i att göra någon glad! I lördags...

imag0624 (MMS)

Lyckan i att göra någon glad! I lördags var jag iväg och smygkollade när en av mina kollegor gifte sig. Det kändes lite konstigt att gå runt där bland släkten men jag är så glad över att jag fick dela deras dag och jag fotade som aldrig förr =) Imorse smög jag in på hennes kontor innan hon kom till jobbet och ställde en bild på skrivbordet och jublet som hördes i korridoren när hon såg den värmde ändå in i hjärteroten. Senare berättade hon att ingen av bilderna som togs med deras kamera blev bra och att hon blev lite besviken över det. Snacka om skön känsla att få ge dem detta då =)


1a advent

Grådalen visar sig från sin gråste sida och den annars ganska vindfria hålan får sin beskärda del av 'Berit' som susar fram över Sverige den här helgen. Mysfaktorn denna advent är låg och därför kan jag lika gärna släppa tanken på att skriva något om julstämning och bjällerklang utan istället föra vidare ett budskap som Fader Vår framförde till mig igår.

Tydligen är det så att brandförsvaret går ut med att man just på 1 advent skall ha som rutin att byta batterier i sin brandvarnare!

Jag tycker att det är en toppen grej, inte nog med att dom är ok inför den här tiden på året då vi tenderar att elda lite mer ljus och det tyvärr uppstår en hel del både tillbud och rena olyckor, med ibland förödande konsekvener, utan man slipper också omaket att plötsligt och utan föraning väckas mitt i natten av att branvarnaren piper om nya batterier =) För av någon underlig anledning är det ju alltid så.

Var rädda om er!


På schemat för morgondagen står att jag sk...

På schemat för morgondagen står att jag ska avsluta kvällen med dans. Jag har varit på konferens förut där man utlovat detta nöje men inte levt upp till förväntningarna det medförde. Jag misstänker att jag även imorgon blir utan svängom men jag törs inte gå så långt att dansskorna får stanna hemma. Tänk om!


Polkatomtar! En riktigt julkul grej men ab...

imag0612 (MMS)

Polkatomtar! En riktigt julkul grej men absolut inte lite bra som originalet.


Ta vara på varandra!

Idag fick jag beskedet om att person som jag (visserligen) bara känner till namn och genom yrkesrollen, hastigt avled i början av denna månaden. Jag fick beskedet genom mitt jobb men jag känner även personens livskamrat genom mina förtroendeuppdrag och jag har via facebook kunnat förlja deras kärlekssaga. Jag blev alltid så glad över att se hur kärleken kan få en människa att sprudla oavsett ålder och jag blev nog lite extra varm i hjärtat av att se en sådan förälskelse hos någon som är omkring 50-års åldern.

Dom gifte sig i september och på bilderna ser man ett lyckligt kärlekspar som bara har ögon för varandra och så nu, bara ett par månader senare, är sagan slut. Det har funnits med mig i hjärtat hela dagen och lämnat en skugga av dåligt samvete hos mig.

Det finns en kärlek, en kärlek som inte alltid finns nära även om den alltid finns inom mig, men som jag nu desperat känner att jag har på tok för långt bort. Livet är för kort för att slösas bort på saker som egentligen inte är viktiga och sånt som inte får hjärtat att le. Jag har ägnat kvällen åt ett möte i ett ämne som jag länge trott att jag brinner för men nu vet jag inte längre...

Jag ska välja kärleken!


Cooperativet is tha shit! En Bordstablett ...

imag0607 (MMS)

Cooperativet is tha shit! En Bordstablett med en uggla att pigga upp ensamma måltider med, grön dessutom... passar fint i mitt kök!


gårdagens finaste överraskning!

imag0595 (MMS)

gårdagens finaste överraskning!


Är besviken på mig själv! Nu är det hög ti...

Är besviken på mig själv! Nu är det hög tid att både göra om göra rätt...


SMS-inlägg

2011-11-05_18_37 (MMS)


Saknad oberoende av geografi... Igår var n...

imag0575 (MMS)

Saknad oberoende av geografi... Igår var nog första gången jag inte kunde tända ett ljus hos Lovely Sis på allhelgona. Det kändes lite extra sorgligt att inte kunna besöka graven men saknaden är ju den samma oavsett vart man befinner sig! Jag drömmer ofta, ofta om henne och vaknar med rödgråtna ögon men kan ändå finna tröst för stunden i att hon utgjorde en viktig vägvisare mot kärleken...


Är på resande fot och än så länge går det ...

imag0555 (MMS)

Är på resande fot och än så länge går det som på räls!


Förtroendeuppdrag med 'förmåner'

Att sitta på möten med Kommunfullmäktige är sannerligen inte ens hälften så kul som jag trodde när jag tackade ja till frågan om att ställa upp på listan, men vid ett tillfälle fick vi var sitt ex av en tidning riktad till turister som besöker Bergslagen och när jag bläddrade igenom den hittade jag en snygg macrobild av en ros.

Eftersom det var en tid efter jul så passade den bra att byta ut tomtebilden som jag hade ramat in och ställt i badrummet i Borgen...

 
Helst skulle jag ju vilja fota mina egna tavlor men just rosor blir jag aldrig riktigt nöjd med, det är nått med den röda färgen som jag inte har förstått hur jag ska få till på ett snyggt sätt. Jag tyckte verkligen om den lilla tavlan och det kändes trist att jag redan hade hunnit flytta när den kom på plats, men vad jag vet står den kvar där än idag så inom kort kommer vara under mina vingars beskydd igen och det är bara vilka vägval jag bestämmer mig för som avgör om den följer med till våningen eller om det även fortsättningsvis kommer höra hemma där på sin plats...

Framtidstro

Jag är i grund och botten anställd som undersköterska, men som ni säkert märkt har jag under en ganska lång period ägnat mig åt lite andra sysslor och nu har jag inte varit på "mitt jobb" sedan före semestern. Då var vi nyinflyttade i helt nybyggda lokaler och jag fann aldrig riktigt min plats där... Idag hittade jag en bild som jag tog under ett av de sist skiften i dom gamla lokalerna och det var en dag när jag kom på att jag skulle göra 'bakelser' åt dom gamla till eftermiddagskaffet.På nya stället fanns inte alls samma förutsättningar att hitta på sånna här småsaker när jag va där. Men nu har jag ju andra arbetsuppgifter och får i och med det förmånen att vara med och forma en del av verksamheten. Till det använder jag känslominnet från den där dagen och med det VET jag att jag är på rätt väg när jag tar ett litet steg i taget. Alla dagar kan kanske inte kännas som en gräddbakelse men det betyder ju inte att man ska låta bli att ens försöka!

Fint men inte bra

När jag studerade foto koncentrerade vi oss mycket på att tolka bilder, att analysera dem och läsa in budskap. I den här bilden finns inget vackert oavsett hur mycket tid man skulle ägna åt att försöka se det, men ändå kan inte låta bli att tycka om fotot och motivet i sig.Självklart vet jag att dubbelmoralen gör det hela ännu värre, miljömiltant som vissa anser mig vara. Men det hjälps helt enkelt inte =)

RSS 2.0