Miss wet t-shirt

Efter en stillsam sommarpromenad med mamma känner jag mig fräsch som en nyutsprungen ros!
 
 
Minns ni Mr. Splendid i "rapport till himlen"???
 

Semester, lasarettet och samtalet som jag väntat på

Idag har jag tagit ut en semesterdag eftersom jag hade tid hos min kurator. Hon frågade om jag kunde tänka mig att genomgå handlingsprogrammet i sorgberbetning tillsammans med en annan av hennes patienter och jag sa att jag var ok med ge det en chans. Vi kom överens om att, om den andra tjejen också tyckte det så skulle vi starta upp med dom första tre teoriträffarna och sedan utvärdera om vi ville gå vidare på var sitt håll eller om vi ville jobba ihop.
 
En viktig anledning till att jobba ihop är att övningarna som genomförs bygger på att man berättar om processen och sina tankar för någon och att man läser upp det slutgiltiga brevet högt för någon annan. Det känns lite nervöst eftersom jag ännu inte vet vem hon är eller vad hon bär med sig, men jag vill välja att se på det som en chans att knyta ett slags band med en ny person och jag hoppas att det ska kunna komma mycket gott ur en sådan relation!
 
För övrigt sitter jag nu och väntar på att Mr. T ska ringa. Vi kom överens om att höras i slutet av månaden och idag skrev han och frågade om det passade. Även det gör mig nervös och jag försöker lägga band på mig och tänka ut en strategi som kan ta mig igenom samtalet utan att anklaga, pressa eller vara arg på honom. Jag vill ha ett konstruktivt samtal och det finns en så stor förväntan i vad det här ska innebära som jag vill absolut inte vill låta skenade känslor sätta käppar i hjulet för det...
 
 
 
Önska mig lycka till!

Badning

Det har varit jättebra väder även idag och jag bestämde mig för att återigen ta ut lite ledigt på eftermiddagen. I vanlig ordning tog jag mig ut till stugan för fika och bad. Badet var lite kallare än jag räknat med så det blev bara ett dopp och sen snabbt upp igen...
 
Bilden är från årets första dopp i fredags då det gick att plaska runt i princip hur länge som helst!
 
 
 
 

Allicen - den osjälvständige

Idag har Fader Vår varit här och hjälpt mig med gardinerna på balkongen. Jag glömde såklart att mäta balkongen och hade såklart fel i min gissning när jag köpte vajjer så jag har fått kompletera med ytterligare en lina som ännu inte kommit upp.
 
 
För övrigt har det varit en ganska trist dag... jag har varit lite nere efter att Mr. T ringde mig igår på grund av ett samtal han fått från SOS alarm. Jag hade klantat mig med larmet och när jag åkt hemmifrån löste det ut varpå dom ringde upp honom eftersom han fortfarande stog kvar som kontaktperson. Ensamheten blir så påtaglig efter att jag prata med honom och jag känner mig så övergiven när jag blir påmind om allt jag inte har längre. Att jag sen inte ens klarade av att få upp ett par fåniga gardiner har gjort att jag känner mig helt värdelös och totalt beroende av att andra ska ställa upp så fort jag behöver/vill få något gjort. Gahhh! vad trött jag är på att må så här :(
 

Handyman sökes!

För en tid sedan fick jag en idé om att jag ville ha gardiner ute på balkongen, det sägs ju att det ska göra mycket för helhetsintrycket om man får upp lite textil... Så efter att ha letat på olika ställen blev det till sist på Rusta som jag hittade något som passade både ändamålet och min budget.
 
Dessa gardiner finns i lite olika färger men jag bestämde mig att ta rosa som jag tycler är fint ihop med den gröna färgen som husets träpartier är målad i. Dom rosa var det dessutom nedsatta i pris så dom var billigare än alla andra färger :)
 
 
Tanken var att jag skulle köpa en sådan där vajjer att hänga upp dom på, vilket jag dessvärre inte hittade men eftersom jag blev ivirig att se hur det skulle bli har jag nu spikat upp ett vanligt snöre där jag hängt upp en första längd på.
 
Nu behöver jag dock hjälp för att få till det hela känner jag eftersom jag nämligen har ändrat mig angående placeringen på den här gardinen och när den väl sätts upp permanent behövs nog en lite mer hållbar och flexibel lösning...
 
Jag tror att det blir bra, vad tror du?
 

Premiärbadet

Äntligen har jag lyckats doppa mig i sjön =)
 
Jag älskar att bada men är alldeles för bekväm och vill att det ska vara supervarmt i vattnet, så vissa år är det på gränsen att jag ens hinner bada nått trots att jag hänger vid stugan mest hela tiden. Men idag var det alltså dags och det blev det till och med två dopp, helt underbart!!!
 
 

Den är här nu!

Jag gjorde min beställning igår och idag låg den hemma i brevlådan!
 
 
Min alldeles egna bok! Eller hell no, det här kommer bli min bibel =)

Torsdagen, över förväntan

 Det var bestämt att jag skulle åka hem till en semestrande kollega igår och äta lunch. Innan jag åke ringde hon berättade att en annan vännina till henne skulle kommit på kvällen men att det blivit ändringar och att hennes buss skulle komma redan kl 14. Jag kände mig kluven inför det eftersom jag inte är riktigt på humör för att träffa nya människor men å andra sidan kändes det som att det inte var någon stor grej eftersom jag kunde åka när ville.
 
Min sinnestämning och mitt ältande gör att mina tankar är i lite låst läge och kretsar hela tiden omkring mina egna grubblerier och funderingarna över min förslust. Det, tillsammans med min nya insikt om att det är viktigt att inte ljuga om hur man mår, inte fly ifrån det och att våga prata om sådant som gör ont gjorde att någonting som den här väninnan sa gav mig anledning att nämna, ja ni kan gissa... boken!
 
Jag berättade om den och vi pratade mycket om livet och allt vad man bär med sig. Det visade sig att vi hade en hel del gemensamma nämnare i våra liv och i hur vi tänkte och kände inför vissa saker. Vi babblade på hela eftermiddagen och när jag var på väg att åka hem föreslog dom istället att jag skulle följa med till en badplats i närheten så vi kunde sitta på bryggan och doppa fötterna. När vi kom tillbaka därifrån gjorde jag nästa försök att åka hem eftersom det kändes som att jag trängde mig på med dom insisterade på att jag skulle stanna och äta med dem.
 

Klockan var nästan halv tio när jag kom hem och eftersom jag kände mig lite upprymd för första gången på länge bestämde jag mig för att ta ett glas vin och titta på en film. Jag försöker annars ha som regel att jag inte dricker alkohol när jag är ensam och speciellt inte om jag är deppig. Det var dock lättare sagt än gjort eftersom det blev strömavbrott nästan på en gång och istället för ett försök att ha en mysig kväll för mig själv blev det sängen illa kvickt...
 
 
Det gör dock inte så mycket för inget kan ta ifrån mig att jag faktiskt hade den bästa kvällen på vääääldigt länge!

Kristina-fika

Alla flickor i våran familj heter Kristina och det firades med gófika i stugan nu på kvällen. Jag skulle gärna sitta uppe och ta vara på den härliga sommarkvällen men jag har bestämt att jag ska jobba imorgon förmiddag så det blir inget med det...
 
 

Plantmarknad och självinsikt

Ännu en dag i semesterns tecken och i vanlig ordning på grund av att jag hade ett uppdrag. Denna gång i form av ett besök hos kuratorn men idag behövde jag inte köra själv, utan fick åka med mamma och pappa som skulle in till plantmarknaden.
 
Innan besöket på lasarettet fikade på plantmarknaden och jag hoppas att jag får tillfälle att åka dit igen när jag inte har en tid att passa för idag kände jag mig lite stressad.
 
 
Jag hade med boken till kuratorn eftersom vi skulle prata lite om den, men jag var inte beredd på att hon skulle ta tillbaka den och det kändes lite jobbigt att lämna den ifrån mig! Hon ställde dock frågan om jag trodde att jag skulle våga genomföra handligsprogrammet och om jag bestämmer mig för att orka så får jag tillbaka den snart. Om jag inte hinner köpa en egen först vill säga... hon gav mig adressen till en sida som säljer den och känner jag mig själv rätt är det nästa websida jag loggar in på ;)
 

True story

"Life is short, and it sucks most of the time"

Izzie

kvällspyssel

När jag hälsade på mamma och pappa vid sommarstugan idag började dom prata om en massa saker som dom skulle slänga. Eftersom jag är en samlare av rang var jag såklart tvungen att förhöra mig om vad det var för grejjer och fick då veta att som skulle slänga en klocka.
 
Jag harvade iväg in i pappas prylbod och rotade fram det gamla urverket som jag genast bestämde mig för att ta hem och nu har jag ägnat en stund åt att montera isär den för att frigöra den fina gamla urtavlan som jag tänker att jag ska placera ut någonstans här hemma!
 
 

humor på hög nivå

men åhhh... hela dagen har jag gått och tänkt ut ett bra sätt att smyga in bästa ordvitsen i inlägget om dagens aktivitet och så glömmer jag bort det!!!

nå väl, jag kände mig lite lat under dagen när jag minglade omkring med Tutan, men jag vill att ni ska veta att det va så jag drog mitt strå till stacken!

-plats för skratt-

Barnvakteri

Efter att jag fått frågan om att vara barnvakt kände jag för första gången på länge att jag verkligen längtade efter något som jag planerat att göra! Hela morgon var jag lite spänd och nervös över hur det hela skulle gå och nu i efterhand kan jag konstatera att det gick väldigt bra för att vara premiär :)
 
 
För att göra mig lite extra darrig i knäna hade Tutan fått en informativ body, dagen till ära. Hon levde dock inte upp till budkskapet utan hon jollrade bara en aning då och då. Dagen bestog av mycket lek, ett par promenader med vagnen, lagom med vällingätning och väldigt lite sömn.
 
Tusen tack underbara Cicci, för förtroendet och för kvalitetstimmar värda namnet med världens goaste unge!!!
 

Grillkväll

Ikväll blev jag bjuden på grillkväll hos en av Neas kompisar. Vi satt ute och och det var riktigt trevligt. Förutom att äta rockade vi loss med rockring och jag vågade mig upp på en studsmatta för första gången någonsin ^^
 

Nu är jag dock hemma, har druckit en kopp te för att värma upp mig lite eftersom det blev kyligt på slutet och jag håller på att förbereda mig inför morgondagen då jag ska göra ytterligare en premiär, men då i form av att vara barnvakt. Jag är rädd att lilla bebisen kommer börja gråta efter typ två minuter men jag ska i alla fall göra ett försök.. med lite tur kan jag gå en sväng med vagnen om hon känner för att sova!

Husmor hälsa på

Idag har jag putsat ett fönster här i Borgen. Jag tror att det är första gången det inträffar och att döma av kulören på vattnet så är det nog en inte helt felaktig gissning.
 
 
Jag valde såklart fönstret ut mot vägen så att alla som går eller åker förbi kan titta och förundras över hur duktig och huslig jag är ;)
 

Ett skepp kommer lastat


Måne och sol

 
 

You are the one

You changed my world
Turned it around
Made me strong
Help me to continue now
You are my everything
A light in the night
Do not change your way
I want you to stay

Sometimes I feel like a lonely child
Sometimes I feel am the only one
Even in the darkest of night stands a shining light
Glowing like a fire of love in my heart

Love is the light
It shines in the eyes
Hold on to love
Hold on to a strong emotion
He who had everything
It makes me feel allright
Love of My Life
I won't let you down

Fängslande läsning

Ni som följt med mig ett tag kanske minns att jag för några år sedan brukade skriva om främlingen. Främlingen i det fallet var en kurator som jag var till några gånger och som jag för en tid sedan började besöka igen. Med bakgrund i allt som har hänt dom senaste veckorna och som jag nu känt att jag kunnat dela med mig av här på ett sätt som jag inte skulle vågat göra tidigare, så vill jag även flika in lite från dessa möten. Som en kontrast till all misär jag skriver om och med förhoppningen att det kommer vara en positiv resa som gör mig gott.
 
Sist jag var till henne fick jag låna med en bok "att bläddra lite i" (läs; lusläsa) och jag har kommit ungefär halvvägs.
 
 
Boken utgör egentligen ett handlingsprogram för att bearbeta sorg och med sorg menar författarna "allt i livet som inte är så som du önskar att det skulle vara" ovsett om det inträffat nu eller för länge sedan. Dom tar till exempel upp att arbetslöshet kan falla in under begreppet sorg och för mig känns det skönt att få sätta en etikett på mina tankar och känslor i olika händelser som jag grubblar över. Det finns massor med sorg som jag aldrig gjort upp med och tanken på att hitta en balans i det känns svindlande.
 
Jag är så uppslukad av den här boken att jag nästan börjar blir rädd att jag klamrar mig fast vid något som kommer sluta i besvikelse, men författarna utlovar att deras metod att bearbeta sorg fungerar och jag är beredd att hoppas på det!
 
Ride on!
 

torsdagen

Tanken var att jag skulle ut och dansa ikväll men jag har mått jättedåligt idag. Luften och värmen på jobbet gav mig en sprängade huvudvärk så när jag kom hem somnade jag. Får försöka planera lite bättre framöver så kanske jag kan lyckas komma iväg vid något annat tillfälle...
 
Nu är jag dock ledig några dagar och på väg hem från jobbet unnade jag mig favoriten bland glassar; en mjukglass! Helt utan topping och i bägare ska det vara, varför krångla till något som är perfekt från början? =)
 

Grillbuffé på Hörnkrogen

Ikväll har familjen varit på Hörnkrogen här i Staden och ätit tillsammans med Nea's svärmor och "svåger". Anledningen, förutom att vi var hungriga, var att Nea läst färdigt alla sina kurser på univeristet.
 
 
Den här middagen har alltså varit på tal länge och meningen var att den skulle blivit av redan innan min sambo bestämde sig för att flytta, så tanken var från början att han skulle varit med och jag kan inte hjälpa det, men jag saknar honom precis hela tiden och det blir ännu svårare i situationer där han borde varit med och där jag vet att han hade uppskattat att delta...
 
Åh, vad jag längtar efter att känna glädje!
 

Semester, dag 2

 Idag har jag tagit ut ytterligare en semesterdag. Förra måndagen var det pga trädgårdsarbete och idag för att bilen skulle besiktas. Mamma och pappa var med mig så efteråt besökte vi mormor och morfar och jag fick tillfälle att berätta att min sambo flyttat ifrån mig. Mormor tyckte att det var tråkigt och sa att hon inte kunde förstå hur det kunde bli så eftersom "jag ju är så snäll". Ja... alltså, jag håller med henne! =)
 
 
Väl hemma tog vi en väng till stugan där vi åt en fem-sex timmar för sen lunch och kollade hur det stog till med bygget av soldäcket. Daniel trodde att det ev skulle hinna bli klart imorgon så förhoppningsvis kommer det lite bilder på det inom kort!

Nytt soldäck!

Idag har Nea's hane påbörjat bygget av ett nytt soldäck ute vid sommarstugan. Det blir i anslutning till den lilla sidobyggnaden som finns och som nufördars mest innehåller bröte, som det fint heter här i staden, men förhoppningen är att åtminstonde en del av den ska komma att inrymma ett par sängplatser för gäster (eller kanske moi!) i framtiden.
 
Bygget fortskred i rask takt under dagen och jag tror att mycket av det hade att göra med min egen insats i det hela. Nämligen att efterdra skruvar med vad som skulle kunna vara den mordernaste av skruvdragare =)
 
 
Här ser ni bland annat hur det såg ut innan bygget började ta form och förhoppningsvis dröjer det inte innan vi kan skåda det färdiga resultatet =)
 

Att vara här och nu

Nu har ungefär halva juli gått och det innebär att det är ca. två veckor kvar tills han ringer. Någon gång i slutet av månaden ska han gör det...
 
Det här med att ta en dag i taget; det går ju verkligen jättebra!

Mysart

Imorse när jag låg och förträngde att ännu en dag utan honom skulle genomlidas kom Tea och ställde sig på min rygg. Hon var på goshumör (alt. hungrig) och buffade i mit hår en litn stund innan hon la sig tillrätta på mitt skulderblad.
 
 
Lilla fina gumman, vad skulle jag ta mig till här hemma utan henne...
 

Från igår kväll

 

Vilja och ovilja

Idag har jag varit ute och socialiserat, precis så som jag bör, det har gått ganska bra och var stundtals mycket trevligt. Tanken för imorgon var att jag skulle åka med mor och Fader vår på en tur med båten och även fast jag vet att det skulle bli väldigt trevligt så känner jag bara inte för det...
 
I bilen hem nu på kvällen smög sig en välbekant känsla på mig. Att få komma hem! Men så tog det inte lång stund innan jag kom på mig, det är ju inte hem på det sättet som jag är van att ha det och som jag trivts så med... Vi skulle följa med ut med båten, han ville det och jag ville följa med honom på det. Nu skulle han inte vara med, så jag ger vika för det bekväma och har sagt ifrån.
 
Samvetet gnager mig, för jag tror att dom räknat med att jag skulle följa med, men hur jag än vill så orkar jag inte ens försöka hitta energin att planera för det.
 
Pappa säger att det blir fler gånger, jag hoppas det

Jag ska försöka förklara...

Till mitt förra inlägg har min vän Hanna satt ord på tankar som även jag känner till en viss del och eftersom jag ändå vältrar mig i självömkan så kan jag lika gärna berätta lite mer...
 
På sätt och vis känns det här så plötsligt för mig ockå, men såklart har det bubblat lite under en period även om jag valt att bara skriva och prata om det som varit bra. För så har det varit, det är ingen fantasivärld som jag målat upp, men men med tiden har vi båda känt att våran situation inte skulle hålla i längden.
 
Vi var tre i vårat förhållande. Han, jag och vi. Alla tre måste må bra för att det ska fungera och rent krasst var det ingen av oss som gjorde det. När varken han eller jag mår bra kan inte heller vi göra det och det här beslutet är egentligen först och främst ett sätt för att få ett stopp på det och bryta innan det går för långt.
 
Han behöver sin tid för att veta vad han vill med tillvaron och även om jag helst inte vill erkänna det, så behöver jag också tänka på vem jag är och vad jag vill. Drömmen, i alla fall för mig, är att vi ska hitta tillbaka till varandra och det är därdör jag är orubblig i att vi inte har någon kontakt just nu.
 
Ett beslut som gör ont varenda minut, men som jag måste hålla fast vid trots att det äter upp mig innifrån att jag inte vet vart han är, hur han mår eller vad han känner... Det är en kamp att försöka finna en balans mellan att våga drömma men utan att bygga upp falska förhoppningar och jag lyckas väl inte så bra även om jag försöker att ta en dag i taget och tänka att jag inte varken behöver eller kan fatta något beslut just nu.
 
 

The week

Det har gått en vecka sen han flyttade. Det känns som att det är en evighet emellan oss och det känns så fel att han inte finns i mitt liv.
 
Jag saknar att prata med honom och jag saknar närheten så mycket att det gör ont. Jag vet att man inte får önska att sommaren ska vara över, men eftersom vi ska ses igen efter sommaren kan en del av mig kan inte låta bli att längta till hösten. Det är bara dubbelfel.
 

Kvällspromenad

En liten promenad i det vackra vädret som visade sig frammåt kvällen. Tankarna och jag...
 
 
 
 
 

Semester = Arbetsdag

Idag har jag haft första semesterdagen för denna sommar och det med anledning av att Fader Vår skulle hjälpa mig att fixa på Borggården. Jag behövde klippa gräset, men var osäker på hanteringen av gräsklipparen och ville därför ha honom i närheten.
 
Efter lite knixande vick vi igång den och jag klippte hela gräsmattan utan missöden. Såklart! eftersom han var här... annat blir det väl om jag ska våga mig på att försöka själv någon gång. Det blev inte så vackert, men det är gjort och det räcker för mig just nu.
 
 
Under tiden passade pappa på att röja undan sly och ogräs runt om i trädgården, bland annat fick skräphörnet sig en omgång. Jag har lite att kratta ihop där senare, men jag är mycket nöjd över att det höga gräset är borta!!!
 
Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om jag inte hade min familj som alltid ställer upp för mig och jag vet att jag är bortskämd i det fallet. Tusen, tusen tack för ALLT ni gör i allmänhet och för dagens hjälp i synnerhet. Jag vet att det finns sånt som pappa hellre skulle ägna sig åt på sin lediga tid...
 
 
 
 

Sommarkväll

 

Helgen

Det är med delade känslor jag tänker på det faktum att jag skulle varit mitt i den första delen av min semester just nu. Sorgsen över att allt blev omkullkastat men tillfreds med beslutet att jobba istället för att gå ensam hemma.
 
Jag har dock haft tre lediga dagar och i fredags åkte jag med Fader vår för att flytta hans båt till en ny båtplats och igår träffade jag härliga människor på Loftis för kombinerad frukost och fika. Lunchen och middagen igår inmundigades vid sommarstugan, men däremellan tog jag mig i kragen och staplade upp veden här hemma som jag och kärleken klöv för några veckor sedan. Det var så varmt att svetten rann om mig men svedan när det droppade i ögonen var en lättare känsla än den att kämpa mot tårarna. Vi skulle ha veden till att göra mysiga brasor i Geillestugan under vintern, men just nu känns det mest som att jag blivit lämnad med ett helvtes massa arbete för något som jag inte kommer nyttja om jag sitter här ensam.  Men näe... jag är inte bitter!
 
 
Idag har jag sovit bort hela förmiddagen och när jag kom ut till stugan satte mamma ner mig i en solstol där jag sov bort ytterligare någon timme. Det kommer bli kul ikväll när jag måste försöka somna för att orka upp till jobbet imorgon! Men det får väl gå det också, just nu känns det ändå som att allt mest handlar om att ta sig igenom alla dagar, timmar och minuter på ett eller annat sätt.

Citrontjuven

Dagens lunch bestod av resterna från gårdagens ägg- och räkbaguette. Jag fick mest bröd och ägg eftersom Tea inte förstått innebörden av att dela. När vi ätit klart var hon fortfarande alldeles galen och klättrade runt på mig så jag tog med mig temuggen när jag gick för att svara i telefon, så hon inte skulle slafsa i den, men vad fick jag se när jag kom tillbaka om Tea i full fart med att slicka i sig minsta lilla räkavlagring som skulle kunna finnas på citronskivan som hon varit upp på bordet och stulit...
 
 
 
 

Pannkakor och Ernest

Blev bjuden till mamma och pappa på pannkaksmiddag ikväll där det även utlovades underhållning. Ernst skulle göra ett inspel kl 20 och det var ju ett erbjudande jag inte kunde motstå.
 
Bilden är från igår när jag var med ut i skogen på svampjakt... så mycket svamp blev det dock inte, men mig gjorde det ingt efterom jag ändå inte hade kommit mig för att ta rätt på det.
 
 

Men alltså...

Kärleken flyttade igår. Idag låg det tre vita kuvert i brevlådan, ett till mig och ett vardera adresserat till mina ex! Vad är oddsen för det lixom?!?

Ensam

Han är borta
Men hans doft, alla minnen och drömmar finns kvar...
 
Jag ska försöka att fokusera på lite annat här på bloggen för jag vet att mitt ältande inte roar någon. Jag kan inte lova att jag gör det bra, men jag ska i alla fall försöka!

...

Är hemma en stund efter jobbet, var tvungen att ta ut ledigt för att hinna landa en stund innan jag ger mig iväg igen och lämnar plats för hans flytthjälp som kommer. Står inte ut med tanken på att vårt gemensamma hem inte finns kvar här när jag kommer hem ikväll och paniken bubblar upp av bara tanken på att det är över nu.
 
Hur tar man sig igenom det här?

Delad sömn

Hade svårt att somna igår, paniken tog över och jag kunde inte koppla av. Så när jag äntligen kunde gå och lägga mig tog det inte många timmar innan jag vaknade... vid fyra tror jag.
 
Försökte somna om men tankarna bara snurrar i huvudet så till slut gick jag upp. Ska på ett tjänsteärende idag och måste köra bil så jag är rädd att jag ska vara för trött, jag brukar ju bli sömnig när jag kör även om jag är utvilad. Så istället för att ligga kvar bestämde jag mig för att gå upp och göra mig iordning.
 
Förhoppningen är att jag ska kunna lägga mig en liten stund till innan jag går till jobbet och på så sätt kanske ta udden av tröttheten.
 
Är det inte konstigt... så många gånger man klivit upp för att åka till jobbet och bara längtat efter att få lägga sig igen! Det här kanske är min lyckodag? =)

RSS 2.0