Gillar #3Det går väl inte att neka till att jag har en förkärlek för suddiga bilder... Den orangea grejjen till vänster i fontänen är en cykel utan sadel som av någon anledning hamnade där i under kvällen, dagen efter roade jag mig med att sitta på balkongen och titta på alla som försökte komma på ett sätt att få upp den utan att bli blöt och speciellt en smått överförfriskad, halt man med en skadad arm verkade mycket angelägen om att få tag på den.
Jag undrar dock om han verkligen hade kunnat stå och cykla med tanke på hans.. hmm.. formsvacka! :S 

Gillar #2


Ytterligare en bild tagen från Brors balkong...

Gillar #1

Ibland känns det rätt även när det blir fel!


Det här är färjan 'queen of scandinavia' (fd. Finlandia, nån som svängt sina lurviga där?) där OKG låter inhyrd personal bo under tiden som dom jobbar på kärnkraftverket och som man för någon vecka sedan kunde läsa om i kvällspressen pga av en brand i ett maskinrum eller något liknande.

Bror tyckte att färjan skulle vara ett umärkt alternativ istället för hotell när jag inte ville bo hos honom... jag avböjde :)
Bilden är förövrigt tagen från Brors balkong... Nära till hamnen mao!

Härligt väder!

Idag blev det övertid på hemmet pga utbildning... jag tycker att utbildning är viktigt och bra men ändå kan jag aldrig riktigt låta bli att gnälla över vid vilka tillfällen det förläggs!
Är det på arbetstid är det när det är som körigast att gå ifrån, är det på ledig tid är det antingen i ottan eller några få värdelösa timmar mitt på dagen som gör att man blir helt låst.
Idag var det övertid till kl 17 när jag skulle slutat kl 15, det är vackert väder, dag före röd dag och 'kort kväll' eftersom jag ska jobba imorgon igen :(

Jag blir aldrig nöjd... förutom när det gäller kunskapen då, för idag var det en mycket nyttig lektion vi fick men med ett innehåll som jag hoppas att jag aldrig kommer behöva få nån anvädning av, nämligen HLR!

Jag har iaf hunnit med att sitta en liten stund i solen på balkongen och försökte läsa i en bok som jag håller på med, en väldigt segstartad en som nu börjar den bli riktigt bra men som iofs inte hjälpte så mycket då jag efter en stund satt med huvudet lutat mot väggen och sov i värmen... =)

Värdering

Igår låg det en lapp i brevlådan med erbjudande om en gratis värdering av huset.
Det är något som jag gått länge och funderat på att förska få och efter att jag ringt och ställt några frågor så bestämde jag mig för att boka en tid!

Bostadmarknaden i Staden är väl inte direkt lysande och det ska bli spännande att se hur borgen står sig i värde...
I första hand hoppas jag att 'all' renovering hjälper till att stå emot en värdeminskning till följd av sammhällsutvecklingen och i andra hand önskar jag förståss att det ger ett bättre utgångsläge.

Detta ser jag verkligen fram emot =)

"Hemma hos..."

Det har aldrig funnits underlag för något 'hemma hos' repotage förut, men efter att ha besökt Bror känns det som att det är på tiden!

Det fösta man möts av hemma hos Bror är en väldfylld hatthylla, det märkliga är att den faktiskt är fylld av, om inte enbart hattar så i alla fall, huvudbonader! Tror inte att jag känner nån mer som faktiskt använder sin hatthylla till sånt... jag själv brukar ha skor på min när det krisar med plats i skostället och garderoberna =)
Det ytterst vackra bordet är speciellt ditställt med anledning av vårat besök, skivan hade han snott av sina grannar men eftesom det inte fanns några ben fick det bli lite improvisation. Pluspoäng får han dock för att han köpt en duk att lägga över så man slapp se eländet sen!


Är det fest så ska man väl självklart tända kristallkronan!


Döm om min förvåning när jag hittade prydnadssaker i vardagsrummet! Att han sen observerade att elefenten blev flyttad är för mig helt ofattbart.


Att min bror uppskattar matlagning kan man lätt förstå utifrån den gedigna maskinparken i hans kök! Ett helt äggset och en konservöppnare.. för kattmat! Jag känner mig nöjd med mitt beslut att bo på hotell ;)


Klockan med den pratande Homer som han fick i julklapp förrförra julen (?) hade faktiskrt kommit upp på väggen (det är långt ifrån allt som gör det!) och även fått en central plats i det annars ganska spartanskt inredda köket.
Sugröret med djävulsankan verkar vara en uppskattade deltalj då det stog redo för snabbt kunna tas i bruk.


Några gröna fingrar vet jag inte om man kan beskylla Bror för att ha, i alla fall inte med tanke på hur vissa av hans växter (till mammas förtvivlan) mådde, men lite omsorg och stöd verkar dom öven få under sin (korta) livstid hos honom.


Nytt

Även om det inte gör någon skillnad så känns ändå det mesta lite bättre med ny frisyr och lite nya skor! Va in på en av skobutikerna i Staden och har nu köpt två par skor som jag förhoppningsvis kommer kunna ha användning för när jag åker till Genève!

När jag promenderade hem kom jag plötsligt på att jag ju postade ett mycket viktigt brev igår =) Det brukar kännas lite pirrigt när man fattar ett beslut som skulle kunna påverka hela ens tillvaro, men igår tog jag med mig en hög med brev från kontoret och mitt framtidsbrev åkte med av bara farten...
Kanske lika bra det för då fanns det ingen tid att stå och grubbla över om det är rätt beslut eller inte och nu återstår bara att invänta ett besked som förhoppningsvis kommer att vara positivt!

Om nån timme är det dags att mönstra in på hemmet igen men den här gången är det med ganska lätta steg jag går dit... för det första är det inte jättefin väder idag som man behöver gå miste om att kunna njuta av och för det andra har jag inte fler skift kvar där före semestern än att jag närapå klarar av att räkna dom på ena handens fingrar :D


Hotellet

Hotell Post (fd. Stadshotellet) i Oskarshamn!


Mamma och pappa hade rummet med utgången till den översta balkongen så därute satt jag med fötterna på flaggstången och snodde jag åt mig några solstrålar till mina bleka ben =)


I ett av dom allmänna utrymmena hittade jag den här grittriga tapten, Me like Alot!


Det bästa med att bo på hotell är verkligen frukosten.. det bara är så!


När poletten trillar ner

Mamma ringde idag för att prata viktiga detaljer om släpkärror och liknande, innan vi avslutade samtalet informerade hon mig om att jag snart ska åka... som om inte min nervositet är en ständig påminnelse om det!

Mamma ha alltid rätt!

Idag ifrågasatte hon dock om jag tänkt någonting på hur tomt och ensamt det kommer bli när jag ska vara borta så länge... för henne alltså =)

Mer Vingåker
Förseningsavgift

Jag ska bege mig till biblioteket för att lämna igen en bok som jag lånat, den skulle varit inlämnad den sista Mars och nu kommer jag få betala en tjuga i borgen för att få komma därifrån.
Det som stör mig mest med det hela är dock inte att jag har blivit en slas som inte sköter mig, utan att jag inte vet vad dom där tjugo kronorna kommer gå till... jag är övertygad om att personalen kommer köpa fikabröd för dom och med tanke på hur osams jag blev med den ena bibliotekstanten sist jag var dit så unnar jag dom verkligen inte att sitta och gotta sig för mina slantar :(

...och som om det inte vore nog så måste jag även be om att få låna om (den för sent inlämnade) boken och däremed riskera ytterligare en dispyt! Hua!


Om badrummet

I slutet på förra veckan ringde snickaren för att berätta att skåpen i badrummet inte skulle få plats... kortsidan av badrummet mäter 1.80 och det totala måttet på skåpen skulle även det bli precis 1.80, så efter att det kommer upp kakel på väggarna går det alltså inte att klämma in alla skåp.

Snickaren undrade stillsamt om det var möjligt att se ut någon annan modell där måtten stämde bättre och jag fick kämpa hårt för att behålla lugnet samtidigt som hjärnan gick på högvarv, mest upptogs mina tankar av olika tortyrmetoder som jag skulle kunna utöva per telefon när jag ringde till butiken som har ritat eländet, men samtidigt försökte jag tvinga fram en snillebixt som skulle kunna lösa problemet...
Efter att jag funderat en stund kom jag fram till att det skulle kunna gå att byta ut 1.20 kommoden mot en likadan men som bara är 90!

Det blev bestämt att jag skulle ringa och ändra det dagen efter och jag började samla mig inför mitt arga samtal som resulterade i att butiken hävdade att om dom själva hade byggt badrummet skulle dom upptäckt felet och stoppat bygget. Jag förklarade vänligt men bestämt att dom har fått betalt för att göra en ritning som går att bygga och att det i priset även ingick ett hembesök där alla sånna saker skulle kontrolleras.
Jag talade även om att jag ville byta kommoden mot en mindre och att jag hade för avsikt att erhålla samma rabatt som var den veckan man fick då beställningen gjordes.
Att bara byta skåp visade sig vara en mycket svår historia eftersom det handlar om beställningsvaror, vid det laget var jag fortfarande väldigt bestämd om än kanske inte lika vänlig och jag fick iaf löfte om att det ev skulle kunna gå att lösa.

Efter ett tag ringde V från butiken upp igen oh berättade att ordern inte hade blivit registrerad i kassan vilket innebar att varorna inte var beställda (jefla skitbutik!) och att det därför inte skulle vara några problem att göra en ny beställning (tur i oturen!) med dom nya skåpen så på vägen mot Oskarshamn blev det en liten omväg för att stanna till och få det hela avklarat och nu ska det väl förhopningsvis inte bli några mer fel.

Hemma igen

Kom hem för någon timme sen och har i stort sett bara hunnit med en kort promenad (mycket välbehövligt efter all mat den här helgen samt den fem timmar långa bilresan!) och lagt över lite bilder i datorn...
Tittade igenom dom som hastigast och det ska bli kul att kika lite mer på dom sen men nu måste jag gå och duscha av mig resdammet innan jag kan påbörja något annat!

Hur är det med dig idag?

Sol, vind och vatten!

Det är helt otroligt vackert väder den här helgen och kanske kan man få se en nyansändring i det vinterbleka skinnet efter dom här dagarna?!
Efter lite shopping på förmiddagen blev det födelsedagstårta hos bror följt av en tur ut till havet... ska blir roligt att lägga in bilderna därifrån i den stora datorn och se hur dom blev =)

Om en stund är det middag som står på schemat (mycket mat blir det!) och därefter är planen att vi ska återvända hem till bror för att dricka lite skumpa och senare ikväll ev gå på lokal! Fullt upp känns det som, men vila det får man väl göra....sen!

Oskarshamn


Vingåker


God Morgon!

Idag vaknade jag upp på Oskarshamns stadshotell och kunde blicka ut över det soldränkta torget (för att undvika missförstånd kanske jag bör tillägga att det även var här jag bäddade ner mig igår kväll)!
Anlednigen till min vistelse här är att min käre Bror fyller 30 år och det innebär givetvis utgång i hans hemtrakter :)

Så, Grattis på födelsedagen käre bror!
(Efter hans uttalande om att blogga är jag dock tveksam till hurvida han läser eller inte, och nu citerar jag: "Bara för att man kan spy behöver det ju inte innebära att man gör det")

Sitter nu på rummet efter att ha inmundigat en av de bästa hotellfrukostarna som skådats i min värld, och det har ju faktiskt blivit en och annan den senaste tiden så det är inget dåligt betyg!
Hotellet är förövrigt ett av de bättre vad det gäller det mesta... jag har t.ex sovit hela första natten utan att ligga och vända och vrida på mig så som det annars lätt kan bli, samt att man här blir bjuden på (förutom frukosten som ju alltid ingår) både eftermiddagskaffi och middagsbuffé på kvällarna! :O Min plan om att få gå ut och äta sovlaki är därmed bara att glömma! ;)

Nu är det däremot hög tid att lämna byggnaden för att kika runt lite på stan innan det är dags att bege sig hem till Bror för att överlämna alla fina gåvor som jag har med mig till honom. To be...

Vad händer hos dig idag?

Att släppa taget...

Det är ett halvår sen sista lögnen och ironiskt nog föll det sig så att jag just idag återvände till den plats där jag förut trodde att allting skulle börja, Jag hade så fel och istället bidrog det nog istället till att det blev tvärt om...
Jag skulle vilja förstå och få alla dom där svaren som jag letat efter men den här gången får jag acceptera att jag inte ens var värd en förklaring.
Jag önskar att jag ärligt kunde säga att jag släpper allt nu, men tyvärr skulle det bara vara att ljuga för mig själv, förhoppningsvis dröjer det dock inte allt för länge innan den dagen kommer då jag kommer på mig själv med att faktiskt börja glömma.En solig dag i ÖrebroBesök på förlossningen

Men inte blev det nån bebis för det... ;)

Jag är rädd för bebisar, barn och barnafödande så när vi hade möte på USÖ i en lokal i närheten av förlossningen passade min jobbmamma på att valla mig genom ingången till huset där förlossningen ligger, när vi passerat för fjärde gången kände jag att paniken inte längre steg inom mig.
Den höll sig bara på en konstant skyhög nivå.

Framsteg!

Hur tänkte dom nu?


Vad tror snickarn om mig egentligen?
Vad skulle jag in i ett ofärdigt badrum och göra? ;)

Väggskivor

Idag har det hänt grejer i badrummet under tiden jag har varit borta på jobbmöte... alla skivor i taket och på väggarna är uppe, samt att det nu finns lite lister (foder?) runt fönstret!


Kul kommentar...

Under inlägget om mageln, att jag är tantig och att folk säger att jag inte är klok som önskat mig en mangel har jag fått den här kommentaren som bla handlar om hur gammal jag egentligen är:

"
Postat av: Jenny

Älskar att följa din blogg för du är alltid lite härligt hemlighetsfull, men nu börjar jag bli mer o nyfiken på vem du är:) Hur gammal är du och vad jobbar du med...?"...

För det första blir jag ju jätteglad över dom snälla orden (tack snälla go'a Jennyn!), men jag blir också så full i skratt över tajmingen =)


Bortskämd?

Det finns dom som får allt dom pekar på och för tillfället känner jag mig lite så... jag har dock fått stå och peka i några år på den här grejen och nästintill fått träningsvärk i pekfingret på köpet, men nu ätligen fick jag det jag har tjatat år ut och år in om... en mangel!
Enligt uppgift har mina närmaste tröttnat på att år efter år få en önskelista där en magel alltid står högst upp så i år bestämde dom sig för att köpa en till mig, dock med kommenatren att jag med största säkerhet är den enda under 60 som faktiskt blir glad över nått slikt, men som den tant jag är så bryr jag mig inte om att lyssna på sånt tok. Dom är nog bara avundsjuka :)

Tyvärr är bänken i tvättstuga gömd under tonvis med handdukar och annat krafs från badrummet, men så snart jag får fram lite bänkyta ska det manglas här i Borgen så det står härliga till!


Sladdar

Jag har frågat elektrikern om han har nån katalog eller så där man kan se hur spottarna ser ut och han säger 'du ska få se dom live', men än har jag inte sett till några lampor och jag börjar tro att han missförstått att syftet med titten är att välja vilken sort som är snyggast, inte att jag vill se vilka han har valt :S


El!

Elektrikerna är här!
Det betyder att arbetet kommer flyta på och att golvet kommer läggas in på måndag =) Wiiiieee!!!

God morgon!

Den  här dagen börjar verkligen med de bästa av förutsättningar! Jag fick sovmorgon och vaknade utvilad en stund innan 9 och kunde glatt överraskad se att solen sken utanför fönstret :)
Förhoppningsvis kommer elektrikern hit under förmiddagen och nångång efter lunch blir det nog en nytta/nöje fika med en arbetskamrat... Annars är 'att göra' listan ganska lång och bland annat måste jag se över möjligheterna att reda ut en liten dubbelbokning som jag upptäckte igår
, jag ogillar verkligen när det kör ihop sig med flera saker där man helst inte vill välja bort varken det ena eller det andra :(

Vad ska du göra idag?


Gungparken

När jag var några år yngre än jag är idag var jag ett väldigt fegt barn som inte vågade klättra i nät och krypa i tunnlar som alla dom andra barnen, istället var jag lite av en 'tjuren Ferdinand'.
Jag satt dock inte och luktade på blommor under en korkek utan jag gungade... hur mycket som helst kunde jag gunga och i mitt gedigna ordförråd fanns inte ens ordet 'lekpark', för mig var det helt enkelt en gungpark, eftersom det enda man gjorde där var att gunga! Jag tycker än idag att det är helt logiskt ;)

Jag gillar fortfarande att gunga även om jag väldigt sällan, för att inte säga aldrig, gör det, men det blev det ändring på i helgen som var då Alice tog med mig till gungparken och det är faktiskt lika roligt än!

För kännedom kan jag meddela att det faktiskt finns bildbevis på att även jag gungar,
men eftersom jag inte är lika söt som Alice så behåller jag dom bilderna för mig själv!

Golvet =)Det senaste!

Rörkillen har varit på kurs och hävdar att det här är det senaste inom rörbranchen... plast!
Jag känner ett visst mått av tveksamhet men säger han att det är så här så är det säkert så och blir inte badrummet bra kan man ju i alla fall skryta med att man har det senaste i rörsvängen! :S


God Morgon! Del 2

Det gick alldeles utmärkt att sova på soffan trots att snickaren härjade i rummet intill, så även fast att jag allt mer konverterar till tant så verkar sömnvanorna från tonåren sitta i :S
På tal om att vara tantig föresten så kom jag på en sak nu... jag har ju inte visat upp min födelsedagspresent ännu! Det ska jag nog också försöka fixa under dagen!

För övrigt är jag i stort sett klar för dagens arbetspass på kontoret, men än är det ett litet tag kvar innan jag ska ge mig iväg och före det ska jag ta mig något att äta, orkar dock inte fixa nån mat så jag sitter och velar mellan att göra en salami/brie baguette eller havregrynsgröt... usch vad tragiskt!


God Morgon!

Ännu en tidig morgon... efter det här kommer jag att upskatta mina sovmrognar ännu mer än jag gjort tidigare!
Snickaren är här idag och ska börja lägga golvet  badrummet, men det kommer nog ta sin lilla tid eftersom lutningen på golvet måste göras om helt och hållet, då den nya duschen blir på andra sidan rummet mot vad det varit förut.

För min del blir det ett försök att vila lite på soffan innan jag sätter igång med dagens göromål... det återstår att se hur det går :S


Romantiskt värre...

Härom dagen råkade jag höra Nea viska kärleksfulla ord i örat på den snickrande kocken...

"Vi måste byta däck på min bil, när ska du göra det?"


Ananaspaj


På förekommen anledning

Med anledning av det stundande valet hörs ofta kommentarer som 'Tacka vet jag Norge! Dom är kloka nog att stå utanför EU...'

EU är först och främst en sammanslutning för att underlätta utbytet av varor och tjänster mellan de länder som valt att gå med och detta är vad man kallar "den inre marknaden", med tanke på Norges geografiska position i förhållande till EU är det inte så svårt att förstå att just 'den inre markanden' är någonting som Norge har stort intresse av och skulle dom bli avgränsade från den har dom minst sagt små möjligheter att bedriva handel med andra länder vilket dom självklart är beroende av att göra.
Lösningen för Norges del är således att man 'köper in sig' i den inre marknaden vilket varje år kostar Norge enorma summor pengar samt att man då förbinder sig till att följa alla dom regler som EU sätter upp, men eftersom man inte är ett medlemsland har man inte rätt till några representater i EU's beslutande organ och kan därmed inte påverka vilka beslut som fattas...

Sverige däremot är med i EU och har därför möjlighet att vara med och bestämma... Där är skillnaden!


Golvbrunn

Alla rör är dragna och nu är det visst golvet som ska läggas, tyvärr verkar det som att både snickaren och hans handy man är någon annanstans och jobbar, vilket betyder att det inte kommer hända nått mer i Borgen idag det gör att detta är vad som finns att beskåda för tillfället :(


Nytt fönster beställt

Fick spontanbesök av glasmästaren precis och nu är det nya fönstret beställt, valet av struktur slutade på 'iskross' men vad snickaren och rörmokaren gör är dock en gåta då det snart är en timme sen dom lämnade Borgen för vad jag trodde var frukost... jag hoppas dock att det inte dröjer allt för länge innan dom återvänder för så här kan det ju inte se ut här hemma!


Födelsedagen, Kvällen
Utmaning

1. Vad heter du?: Elis
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elak

3. Flicknamn: Emma
4. Pojknamn: Erik
5. Yrke: Energirådgivare
6. Färg: Elfenbensvit
7. Klädesplagg: Espadrillos*

8. Mat: Enchiladas
9. Sak i badrummet: Eyeliner
10. Plats/stad: Eskilstuna
11. En orsak att vara sen: Eldsvåda
12. Något man skriker: Eld upphör!
13. Film: Ensam Hemma
14. Något man dricker: Enbärsdricka
15. Band: Electric Banana Band
16. Djur: Ekorre

17. Gatunamn: Essingeleden
18. Bil: E-Type
19. Sång: Elsinore


*Jag har verkligen försökt komma på något plagg och har tom med fuskat genom att kolla i en lista på wikipedia där det fanns massor med kläder i bokstavsordning men inte ett enda på 'E'. Nån som har nått förslag?

God morgon!

Då sitter jag och väntar på snickarna igen och idag bara måste dom dyka upp! Jag är så trött på att det inte händer något i badrummet och jag vill att dom åtminstonde ska lägga in golvet så att det går att gå in där utan att riskera att man trampar sönder nått rör eller så...

För övrigt är ser det återigen ut att bli en vacker dag och jag kanske ska passa på att kratta det sista i trädgården under dagen om jag inte hittar på nått annat spännande att göra :)

Vad ska du göra idag?

Vinmässan!

Precis som förra året försökte jag att hitta krav- och gärna rättvisemärkta viner att prova, nu finns faktiskt väldigt mycket kravmärkta sorter att välja på och till min stora glädje hittade jag även ett nytt rättvisemärkt vin som kommer släppas i Juli! Har dock tappat bort kortet på den men återkommer med namn om det dyker upp!

Kloka ord!

Det här vinet har jag sett när jag varit in på bolaget men har aldrig vågat mig på att köpa det eftersom jag sällan dricker vitt vin, därför passade jag på att prova och det va ok men tyvärr inte mer än så, det blir dock pluspoäng för att man kan göra egna etiketter och skriva in en egen text i pratbubblan! Kul grej om man ska ge bort eller dricker det vid nått speciellt tillfälle, sånt gillar jag! =)


Även om det i första hand är vin man provar på mässan så finns det numera en hel del öl och även jag som faktiskt inte tycker om öl hittade en Italiensk sort som var riktigt god!
Passade även på att prova en hotshot med nån slags varm öl... väldigt konstigt och lite kul, men inte så gott att jag kommer ihåg vad det egentligen var... Kan dock plocka fram kortet om nån är nyfiken!En favorit i repris! Herring har flera olika smaker på likörer som man antingen dricker som dom är eller blandar ihop till alla möjliga både varma och kalla dricks! Mums!


Ytteligare en favorit! Det är säkert många av er som druckit Yellow Tail, så även jag, men jag har aldrig fått nått grepp om dom olika sorterna... men efter att ha provat lite olika blev till slut det här min favorit (Yellow Tail Cabernet Merlot)! Det är ett lätt vin som passar utmärkt som sällskapsvin, vill man dricka vinet till maten rekomenderar jag dock att man väljer storebror 'Yellow Tail Cabernet Merlot Reserve'.


Och här kommer en dubbelfavorit! Samma fast olika skulle man kunna säga... vinet till vänster är ett perfekt mingelvin som man också kan ta ett glas av utan att behöva äta något till, det högra är samma (obs, kravmärkt!) men annorunda... lite kraftigare smak och gör sig bäst tillsammans med mat!


Värdepapper =) På mässan betalar man proverna med kuponger...
(Skulle Natta (eller möjligen någon som känner henne som kan va snäll och hälsa) läsa det här så vill jag passa på att tacka en extra gång för häftet som ni gav bort! Jag va inte sen att tigga till mig en av kupongerna så tusen tack!)


Som alltid på en mässa finns det otaliga give aways och detta måste jag säga var mycket smart... fikabröd i miniformat (note to self?)


Födelsedagen, Dagen

Det blev ingen sovmorgon med frukost på sängen för min del även fast det var födelsedag igår, utan istället klev jag upp tidigt för att hinna med ett tåg till Örebro där det först blev förmiddagsfika på Hälls...


...och sen ett besök på Slottet (ska det firas så ska det göras ordentligt!)...


Igår hölls nämligen den årliga vin/ost/choklad mässan på Örebro Slott och den vill jag inte missa även om jag annars helst går hemma och skrotar när jag fyller år!
Mässan var dock lite för välbesökt för min smak och det kändes som att det var mer folk än något år tidigare... det tog lång tid att komma fram till borden och det var lite stressande med alla som stog bakom och köade hela tiden, men för den som vill läsa mer om just mässan så kommer det ett separat inlägg om den lite senare där jag även ska försöka få med lite mer bilder!

Demokrati is tha shit!

Enligt ett inslag på nyhetsmorgon är instresset för att rösta i EU-valet rekordlågt i hela Europa... hur är det möjligt??? När dom frågade runt bland folk på stan kunde man tydligt se skillnaden mellan generationer, de lite äldre svarade att dom självklart skulle rösta för att göra sin röst hörd och för att värna om demokratin medan dom lite yngre hävdade att dom inte visste vad det gällde och att dom inte fått någon information.

Jag köper inte det där... om det bara hänger på att man inte har tillräkligt mycket information är det faktiskt inte svårare än att man söker upp informationen själv! Därför tror jag faktiskt att det handlar om ren lathet och inget annat om jag ska vara ärlig. Jag tror även att dom lite yngre generationerna faktiskt helt har tappat vår historia, rösträtt är ingen självklarhet, att vara en fri människa med rätt tycka och tänka vad man vill är ingenting som på något sätt är självklart men av någon anledning har allt det glömts bort...

Det hela är faktiskt inte så svårt... man får hem ett röstkort i brevlådan och kan då välja om man vill poströsta i förväg eller helt enkelt gå till vallokalen på valdagen!
För mig är det ganska självklart vad jag kommer rösta på, för alternativen är ju (i stort sett) samma som i ett riksdagsval, man röstar helt eneklt på det parti man tycker bör representera Sverige i EU-Parlamentet och det borde ju rimligen vara det samma som man anser gör det bästa jobbet med att styra här hemma.
Med "dina" politiker i EU kommer ju besluten därifrån bättre spegla dina värderingar!
Det kluriga kan väl kanske i så fall vara att veta vilket parti man faktiskt vill rösta på, men där är det helt enkelt bara att bita i der sura äpplet och ta reda på det, för när det gäller den personliga inställning kan man inte skylla på att någon annan skulle informerat om det!

God morgon!

Idag blev det sovmorgon ända till klockan 9 men nu är jag i gång igen :)
Just nu är det frukost med nyhetsmorgon som gäller men om bara en liten stund ska jag göra mig iordning för att åka iväg och hälsa på några bekanta innan dom reser vidare hem mot Gävle igen! Ska bli riktigt kul att ses en liten stund för nu är det verkligen länge sen sist...

Vad händer hos dig idag?

Då va det över...

Dom sista gästerna har lämnat Borgen och födelsedagen har passerat... Måste passa på redan nu att tacka för alla gratulationer, ni är så goa allihop, allt från guldklimpar, överordnade, nära vänner och familj!
Det är många tankar som snurrar i huvet en sån här dag och jag känner att jag har en hel del att smälta under natten, massor med roliga saker som kommer att finnas med under lång tid framöver men också trålkiga saker som man inte tänker på varje dag men som plötsligt bli påtagliga igen när någon man inte haft kontakt med på länge hör av sig.

Nu är det i alla fall hög tid för mig att sova och så får jag göra ett försök med lite bilder imorgon istället och än en gång Tack för alla era hälsningar! Önskar många gånger att jag var bättre på att visa hur mycket jag bryr mig om er... men kanske kommer även det i takt med projektet 'personligutveckling.nu'?!


Mellanlandar

Har varit Örebro på vinmässan hela dagen och har nu intagit Borgen för att förbereda kvällen middagsbjudning.
Bordet är dukat för 12 personer och maten är i stort sett klar så när som på lite småpiff, 'den lilla svarta' hänger framme på en galge för att genomgå den kritiska granskningen om hurvida den duger till kvällens festligheter eller ej och snickarens trasmattor 'som ska skydda golvet i hallen' är prydligt ihoprullade för att inte mina gäster ska slita ut dom för honom  =)

Har förövrigt en hel del mycket glädjande och värdefull information från mässan som jag helt osjälviskt har planer på att dela med mig av genom ett, eller möjligen ett par, mycket spännande inlägg här på bloggen så småning om men nu finns tyvärr inte tiden för att sitta och lägga in bilder så det får helt sonika bli en rafflade cliffhanger av det hela till dess att bättre tider infinner sig!

To be... så att säga!

Tröttis!

Jag är helt slut! Det känns som att jag har tvättat, städat, och bakat hela dagen :O
Är inte helt nöjd ännu men nu får det helt enkelt vara... jag måste försöka få lite sömn också eftersom jag ska upp tidigt imorgon då ett besök på vinmässan i Örebro står på schemat! Nice!

God natt!Vad är ett dubbelrum?

I programmet 'Semestersvenskar' följer man Koffe som hade åkt på skiftet vid servicedisken där gästerna på charterhotellet kan lämna in ev klagomål.
En familj bestånde av två unga föräldrar och två barn går dit för att reda ut ett missförstånd vad det gäller deras rum.. dom har nämligen blivit lurade av resebolaget då dom har bokat och betalat för ett dubbelrum till familjen men när dom anländer till hotellet visar det sig att dom bara fått ett rum!
Koffe kunde tyvärr inte göra så mycket åt problemet och familjer är märkbart upprörda över den vilseledande informationen.

Skandal :)

Ballar av stål!

Härom kvällen såg jag ett avsnitt av 'Ballar av stål' när jag pratade i telefon med Dr. Feelgood och jag skrattade så jag höll på att dö! Kolla bara killen som kommer från bolaget i första klippet! Det finns inte ord för att beskriva det här... det bara måste se =)
Sagostund i Borgen

Elektrikern har varit här och gått igenom alla önskemål om lampor, kontakter och sladdar... men det roligaste med hans besök var nog storyn han berättade om Borgens tidigare ägare. Elektrikern kände nämligen både han som bodde i borgen förut och dom som då bodde i huset ovanför.

Som ni kanske utläst av bilder som jag har visat förut är det ganska nära till huset ligger framför borgen, det i kombination med det stora fönstret som fanns i badrummet förut gjorde att man, om man så ville, kunde hålla ganska god koll på toalettvanorna hos invånarna i Borgen och detta var något som granntanten hade mycket roligt åt.
När gubben som bodde här tände inne på toaletten och hon såg konturen av att han hade satt sig ner passade hon på att ringa till honom och stog sen hemma i fönstret och tittade när han skyndade ut ur badrummet för att svara, då la hon givetvis på för att sen vänta med att ringa upp igen när hon såg att han hunnit tillbaka och så där höll hon på! HAHA!

Stackars karl! Inte heller fanns ju nån nummerpresentatör så han hade ju ingen aning om att det va hon som höll på och retades med honom utan beklagade sig över att han alltis missade en massa samtal och sa att han nog borde koppla in en telefon på toaletten :)


Grrr!

För en liten stund sen ringde snickaren och meddelade att dom inte kommer idag :( Det enda som kommer hända med badrummet är att elektrikern kommer hit för att jag ska kunna berätta hur jag vill ha strömmen dragen, inte mycket att hurra för alltså.

Så väldigt onödigt

Ambulans körde inte ända fram - Helenas pappa dog


Precis som vanligt firade Grekiska föreningen juldagen med en stor fest i sin lokal i Backa, Göteborg. Men plötsligt föll ordföranden Georgios Paparizou ihop. Hans hjärta hade stannat.

Dottern Areti, 35, började genast med hjärt- och lungräddning och flera personer ringde efter ambulans.

Men den kom inte.

Bara två kilometer bort hade ambulansen i stället stannat vid en bensinstation. Enligt deras rutiner låg föreningslokalen i ett "riskområde" och nu väntade de på poliseskort. Minuterna tickade långsamt iväg.

Men inte heller polisen kom.

Efter att ha väntat i cirka tio minuter körde ambulansen till slut fram ändå - utan poliseskort. Då var det för sent.

Georgios dog i sin dotters armar.


"Varför kom de inte?"

Hon har nu skickat in en anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

- Varför kom de inte? Det är vad jag vill veta. Vem har tagit det här beslutet? Jag frågar mig det varje dag,

säger Areti Paparizou.

Av allt döma har inte polisen blivit informerad om vilka områden ambulansledningen för tillfället bedömer som farliga. De har heller ingen skyldighet att prioritera ambulanser som står stilla i väntan på poliseskort.

Egentligen känns det inte helt rätt att lägga den här artikeln i den här kategorien, jag vill att det ska kunna vara svart eller vitt även för mig, men tyvärr känner jag inte så till 100%.
Det är helt sjukt att människor ska behöva mista livet på det här sättet, men tänker man utanför den frustrationen och tittar på varför det händer så är det inte för att personalen sitter och väntar i kön McDrive utan för att dom är rädda! Det är inte rätt!  Brukar du vara rädd när du går till ditt jobb?
Det här är verkligen ett problem som är så mycket större än vad vi som inte lever i det kan förstå, ambulans, polis och brandkår har i alla tider varit våra hjältar och vi har lyxen att helt kallt räkna med att någon ska komma till vår undsättning inom några minuter efter att vi ringt till dom, vilket dom oftast gör.
Hur kan det då komma sig att dom ibland möts av både hot och stenkastning när dom anländer till platsen där man uppger att man behöver deras hjälp?

Bortser man från fallet som artikeln handlar om och istället tänker på problemet i sak så måste man ifrågasätta vad det är som säger att mitt liv är viktigare än dom som sitter i en polis-/brandbil eller ambulans på väg för att hjälpa mig?
Vart går gränsen för vilka risker man ska ta för att hjälpa någon annan?
För alla dom som åkt på larm till vad som nu har kommit att kallas "riskområden" är helt vanliga människor, med vänner och familj precis som du och jag...
Det är inte slumpen som avgör vilka områden som innebär en risk, det är ett resultat av otaliga tillbud där personalen råkat illa ut när dom försökt göra sitt jobb.
Jag vill inte att mina anhöriga ska få stenar kastade på sig när dom går till jobbet, då ska inte någon annans anhöriga heller behöva få det och jag vill inte beheöva vara rädd när jag går till mitt jobb, då ska ingen annan heller behöva vara det!

Dom djupa suckarna ekar tydligt längs Svea rike när folket serveras sånna här nyheter till det nybryggda morgonkaffet, men vad gör man för att förhindra att det ska fortsätta vara på det här sättet? Vad gör man för att ingen mer ska behöva drabbas av samma tragiska öde?
Inte mycket... istället kammar vi våra luggar, strosar iväg till vårt trygga jobb och lugnas av att man inte bor i ett "riskormåde".


God morgon!

Ingen sovmorgon idag heller... jag sitter och väntar på hantverkarna som skulle dyka upp vid kvart i sju, hoppas att dom inte tänker vara hur sena som helst för jag räknar redan antal minuter av sömn som jag gått miste om i onödan :(
Fick även lov att väck lilla Tea när jag gick upp eftersom hon lagt sig för att sova brevid mig i sängen och det blev inte populärt! trots att hon var alldeles nyvaken högg hon omkring sig och missnöjet med att bli bortburen från sängen i arla morgonstund var övertydligt, men jag kan inte låta henne ligga kvar i sovrummet när dom kommer för då vågar hon inte gå ut så länge det är folk kvar, lilla fegisen =)

Hur som helst är det bara bra för mig att komma igång med dagens sysslor och det är väl ingen idé att gå och vänta utan bättre att köra igång och förhoppningsvis hinna klart med allt i god tid så jag får en ledig kväll!
Återkommer förhoppningsvis med nya bilder under dagen...

Frusen

Den här kvällen blev ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig... planen var att handla hem allt som behövs inför helgens bjudning, men så blev icke fallet så nu återstår den och tusen andra sysslor till imorgon.
Istället har jag spenderat ett par timmar ute i trädgården och nu är jag genomfrusen så det blir en värmande kopp med te framför tv:n och sen tidig kväll för min del!

Golvet

Idag har det inte varit några hantverkare här eftersom dom inväntar att rörmokaren ska fixa lite saker innan dom kan fortsätta, det kommer att ske imorgon och efter deras nästa besök här hoppas jag att jag inte behöver ha det se ut så här längre!

God eftermiddag!

Har nyss kommit hem från ett skift på hemmet och nu är det helg för mig =) Har suttit och kollat runt på lite recept för att komma på vad jag ska bjuda på i helgen då jag kommer få besök med anledning av min stundande födelsedag!
Vad det blir för mat är redan så gott som klart, men jag har fortfarande lite funderingar på efterätten...
nån som kan tipsa om nån god, lättgjord efterätt som helst kan förberedas en dag i förväg?!


Dom är överallt :S

Kära nån säger jag bara... vet inte vad jag som är värst egentligen, att vara hemma och se när hantverkarna tar sig in i alla mina hemliga små rum eller om jag inte varit hemma och inte haft koll på vart dom höll hus! :O
Bäst som jag satt här så fick jag höra hur dom gick in i klädkammaren och tvättstugan... tvättstugan!!! Jag är en sån som sorterar min tvätt direkt på golvet i en massa olika högar och jag skulle aldrig i livet släppa in en levande själ där som inte tillhör den närmsta kretsen och så helt plötsligt står det två främmande män i full färd med att bryta sig in dit!

Hua!

I skrivande stund har dom förövrigt raserat halva min bastu (som ligger på ett annat våningsplan än badrummet) och jag har verkligen aning om hur det här ska sluta!

Nya fönstret, från utsidan

Nått sånt här kommer det bli från utsidan... Hade inte huset blivit målat dom senaste somrarna skulle det ju vara perfect match redan nu ;)

Nån som kan bjuda på en åsikt, kommer det att funka?


Nya fönstret, från insidan

Man kan ha ett fönster med klarklas i badrummet men det ä ju inte rätt och även om man aldrig så noga kan veta vad dom som kommer flytta in i huset ovanför upskattar att ha för utsikt från uteplatsen så är det inget jag är villig att bjuda på... sån är jag!
Storleken på fönstret är i alla fall den rätta så det går ju ändå att se hur det kommer att bli och från insidan ska det väl inte bli allt för tokigt?Detta är vad som hänt under förmiddagen för övrigt...


Fikapaus

Det bästa med att hantverkarna åker iväg och käkar frukost är att man får tillfälle att snoka runt på egen hand och se vad dom pysslar med =) Det är jag inte ensam om att tycka...


Borgens framsida!

När badrummet blir renoverat kommer det också att sättas in ett mindre fönster vilket innebär en fasadändring på framsidan (obs! fasadändringar är bygglovpliktiga!) och just det är något som jag går och gruvar mig lite för hur det kommer att bli...
Det stora fönstret är väl i det närmaste helt otänkbart att ha kvar, det finns nog inga fördelar alls med att ha ett så stort fönster i ett badrum, men det finns ju ändå gränser för hur mycket man är villig att kompromissa med fasaden för att få ett mindre! Som tur är kommer inte ändringen innebära några ingrepp som inte skulle kunna gå att återställa och för en vElis som mig är det är ju en väldigt lugnande faktor :)

Så här såg i alla fall framsidan ut innan ändringen


Rivningen påbörjad

Lite av det roliga med att riva ut gammalt crap vill man ju vara med och göra själv och så här såg det ut i badrummet igår kväll...

GAH!

Jag har ett abnormt kontrollbehov, så är det bara... på gott och ont... men egentligen är det ju inte så svårt att förstå att det lätt blir en följd när man är petnoga vad det gäller vissa detaljer.
Därför ser jag det som rena turen att jag kan sitta hemma hela förmiddagen och vakta på hantverkarna med samma intensitet som jag vaktade mina godispåsar från grannbarnen när jag var liten.. hurvida hantverkarna uppskattar min övervakning är jag inte helt övertygad (säkert lika mycket som kompisarna uppskattde att aldrig få smaka när jag hade godis) om med å andra sidan är det redan bevisat att jag inte kan släppa garden och släppa främlingarna lösa när det gäller omsorgen om Borgen, så jag bryr mig faktiskt inte om i fall dom uppskattar min närvaro eller inte...

Steg 1 i badrumsrenoveringen är byte av ett stycke fönster och kan ni med eran vildaste fantasi gissa vad jag får se vid min första inpektionsrunda?

FEL FÖNSTER!!!!!! Såklart... var det ens nån som gissade fel? :(

Handyman in tha house!

6.30 ringde min väckar klocka och jag hann precis dra på mig lite kläder och kamma luggen innan det några minuter före utsatt tid körde upp en liten pick-up på på gården =)
Snickaren och hans handyman är nu i full gång att demolera ytterväggen i badrummet och jag hoppas att dom hinner få det nya fönstret på plats innan jag går till jobbet!

Tea har det svårt som vanligt när det är främlingar i Borgen och idag verkar hon inte kunna bestämma sig för om hon är bäst skyddad bakom skärmen till stora datorn eller under överkastet i gästsängen... men just nu ligger hon i alla fall här bakom datorn och ger mig onda ögat och det är inte utan att man får dåligt samvete över att man rubbar hela hennes tillvaro! stackars kissen :(


Äntligen börjar det!

Imorgon kl 6.45 är det jag som slår upp portarna till borgen och släpper in hantverkarna :) Äntligen ska renoveringen sätta igång och jag kan knappt vänta på att få inviga det nya badrummet... det känns som en utopi, men snart är duscning i tvättstugan ett minne blott!!

Wiiieee!!!

Alcazar!Glamour

Måste säga att det gick förvånansvärt lätt att välja kakel till pelaren i badrummet (kanske tack vare  det proffsiga hjälpen men ändå)! Det blev kaffebruna avlånga plattor med det lyxiga namnet glamour :) Att plattorna blev bruna gjorde också att det inte behövdes nån ändring i beställningen av golvet och jag känner mig helt nöjd faktiskt!
Glömde såklart att ta med kameran, annars hade jag gärna tagit lite bilder att ta fram och titta på när jag börjar tveka, men nu hoppas och tror jag att det inte kommer hinna inträffa nått mer innan jag får hem sakerna...

Kakeldags?

Har just kommit hem från jobbet på kontoret och till min stora glädje hade det kommit ett fint litet brev från Kumla innehållandes ett stycke laddare till min mobil =) Livet kan nu återgå till det normala vad det gäller telefonerande här i borgen och jag tackar samtliga inblandade parter för alla insatser som kunnat leda till denna lyckliga återförening! (Med det ber jag också om ursäkt för tjatet jag har utövat under dagen!)

Det är vackert väder i Staden idag, om än inte i närheten av det som skådades under helgen men ändå vackert... jag ska dock ge mig iväg söderut även idag trots att jag helst skulle vilja stanna hemma och slöa på balkongen, den här gången blir det till MellanStaden för att ev se ut ett lämpligt kakel att göra någon pelare eller liknande av i badrummet... Jag tänker även smygkika lite på färgen jag har valt till golvet och om det inte känns 100 och jag har modet på min sida kan det tänkas bli ännu ett byte på den fronten... för visst har väl kunde alltid rätt att ändra sig? :S

God Morgon!

Idag fick jag min sista sovmorgon för den här veckan, eller i alla fall fram till helgen... i morgon är det nämligen sagt att snickaren ska dyka upp här strax före 7 tiden.
Han skulle höra av sig och bekräfta och en liten del av mig tycker att det skulle vara skönt att få sova imorgon eftersom jag ska jobba kväll och att han kan komma på torsdag istället när jag ändå ska upp kl 6!

Idag ska jag däremot jobba några timmar på kontoret och jag hoppas på en mycket lärorik dag! Fyra timmar i veckan är på tok för lite tid på det arbetet som man tycker bäst om att jobba med :(
Hade tänkt försöka ta fram lite bilder på badrumsinredningen för att visa er här på bloggen, men jag vet inte om jag hinner det innan det är dags att ge sig iväg och samtidigt skulle det skulle ju vara roligare att visa upp egna bilder än bara dom som är med i nån katalog... får se hur jag gör med den saken, det är ju ändå bara ett par veckor kvar till sakerna beräknas bli levererade =)

Vad händer hos dig idag?


Att imponera på far...

Igår kom Fader Vår hit en kort stund och jag vill såklart skryta lite med vad jag hade sett under min promenad tidigare på dagen... Pappa tittar på bilderna och säger;

- Du skulle haft det andra objektivet.

=(

Färgglatt =)

En del saker kan faktiskt vara fina även om dom inte är rätt.


Det enda tråkiga med våren...

Våren ligger nog ganska bra till i 'favoritårstids-tävligen' hos mig... jag älskar alla årstider men våren är nog ändå lite speciell... den för med sig så mycket förväntningar och gör att man får en massa ny energi!
Det enda tråkiga med våren är nog egentligen (bortsett från att det är crap om det är dåligt väder, men det gäller ju alla årstider) allt detta pollen!
Det är pollen överallt på våren och allra mest är det gisningsvis i min hyperallergiska näsa :( Det är nog tur för pollen att det faktiskt för med sig nånting fint och bra, annars hade jag lagt förslag om att slopa det helt!Mer vatten...


Vårtecken

Under helgen har våren verkligen tagit fart här i Staden och jag går och väntar på att det ska titta fram lite blommor trädgården! Såg att det skymtade en och annan Scilla(?) men dom har inte riktigt vågat sig fram ännu...
Dagen har inte alls bjudit på samma vackra väder som tidigare under påskhelgen, men å andra sidan gör det att det känns lite lättare att börja jobba igen! och tills dess att solen och värmen kommer tillbaka får man hålla tillgodo med vår i bildformat helt enkelt.God kväll!

Idag blev det äntligen en resa söderut! Närmare bestämt till Örebro... har ju allt oftare börjat sakna det där förljugna stället (och allt för ofta saknar jag tyvärr även en eller annan person i området) när jag inte fått anledning att åka dit på ett tag... :'( Prio 1 med dagens besök var att beställa möblerna till badrummet (återkommer nog närmare om det vid ett senare tillfälle) och det gick mycket bra måste jag säga, även om det enda som hamnade i shoppingbagen var en sits till en toalettstol (som ännu inte är inköpt) :S Lycka till följd av shopping är sannerligen en lycka med många variabler måste jag säga...

Därefter blev det lunch på Marieberg och i samband med det hann jag se en skymt av Alcazar! Mycket trevligt, men ännu trevligare hade det varit om jag hade haft ork att fixa lite autografer till min nyfunne vän Dansken, han skulle nog falla ner på knä och kyssa mina välvårdade fötter om jag gjort det men eftersom vår relation är så väldigt färsk (att jag inte ens är helt 100 på hans namn utan helt sonika kallar honom Dansken) skulle det med största säkerhet kännas helskumt att hamna i det läget, så han får helt enkelt nöja sig med vetskapen om att jag har sett dom och en taskig mobilbild :) Man kan inte få allt och nu föll ju hans lott på att bli vän med mig!

Det är väl min dag i korta drag skulle man kunna säga och nu kan jag inte vänta en sekund längre med att spana in alla mina favoritbloggar, därefter kan jag nog ta itu med ytterligare uppdateringar!

Vatten


Vår vid ankdammen


Goda grannar

Jag har hälsat på dom tillfälliga grannarna idag.
Det känns fint och bra att dom valde just den här dagen när jag krälade omkring ute på ägorna med okammat hår, moses första farfarströja och ett par jeans som jag är ytterst tveksam till om dom någonsin varit moderna :O

Min gissning är att grannarna såg det hela som en riktig freakshow för dom har ställt ut en bänk i trädgården och där bytte åskådarna av varandra i en rasande fart.
Men dom verkar trevliga, ägarinnan till huset kom fram och hälsade på mig tillsammans med en ung herre och en fin hund... vi pratade kanske i fem minuter och på den korta tiden hann jag åka på att försöka hitta någon med en jordfräs här i Staden som kan hjälpa dom att plöja upp deras land. Förslag?


Från dagens promenadTrapp


Vatten


Mumma?

Min mormor kommer från Finland (men gud nåde den som påstår att hon bryter på finska!) och därför serveras det alltid 'memma' till påsk.
Memma görs i princip på malt, humle, jäst och vatten och smakar därefter! Eller näe... det kanske inte är helt sant... Memma görs på malt, pomeransskal, rågmjöl, sirap, salt och vatten och smakar väl därefter kan man säga!


Memma serveras med ovispad grädde och strösocker och det är väl utan att överdriva inte den godste desserten man kan tänka sig, men den hör påsken till!
Vid första anblicken kan man lätt luras och tro att det skulle vara nått kladdigt chokladigt men så snart man tar första skeden kommer man på andra tankar...Hur svårt det än är att förstå så har jag faktiskt tillåtelse att lägga upp den här synnerligen smickrande bilden på Nea och för er som inte vet hur jag ser ut så kan jag meddela att ni nu beskådar en ganska exakt kopia av mig, eller vad säger ni som vet?

Att träffa släkten...

...innebär för våran del att man äter...och äter...


Glitter


God morgon!

En ny härlig morgon =) Me Like!
Hade planer på att ta en tur till Örebro idag med stannar hemma i det vackra vädret istället... det gäller att ta tillvara på stunderna.
Sitter med mitt morgonte men ska snart åka iväg med en bil som har camperat på gården under natten och i samband med det får jag en liten förmiddagspromenad när det är dags att bege sig tillbaka till borgen.

Gårdagens släktsammankomst förlöpte utan större fadäser men tant Elis blev såklart väldigt trött när klockan rusade mot 22 tiden... hur gör man för att kunna vara pigg både på morgonen och på kvällen?
Hur som helst, för tillfället är jag vaken och full av energi så det är lika bra att sätta fart med allt som jag vill hinna med under dagen =)

Från idag!

Jag hade hoppats att jag skulle få se en skymt av någon påskkärring när jag var ute på promenad på förmiddagen, men det verkar inte alls vara lika många barn ute nuförtiden som det var när jag va liten!
Då mötte man kollegor lite varstans när man gick runt och delade ut sina påskkort... Nu är det ju dock så att det fanns en hel del annat att titta på en vacker dag som denna, så för den sakens skull spelade det föga roll att kärringarna höll sig undan!
Den här bilden är tagen en bit ifrån ankdammen där det tyvärr inte var någon hemma, annars hade jag sett fram emot att fota lite änder! Kanske har ryktet om att Nea delar ut bröd på det andra stället spritt sig och dom har begett sig dit allihop?Glad Påsk!

Vill bara passa på att önska mina läsare en riktigt trevlig Påsk!


Ros


Promenad

Vilket väder vi fick lagom till Påskafton!
Jag ska snöra på mig skorna och ge mig ut med kameran på en liten promenad innan jag ens funderar på att påbörja några aktiviteter här hemma =)

Bror har haft pysseldag

Det verkar som att jag inte är det enda av oss syskon som tycker om att sitta och pyssla! Se bara vilken tjusig inslagning Bror har åstadkommit till presenten han gav vår kära mor!
Jag är osäker på om han har satt något namn på just det här kreationen men jag vet (av erfarenhet) att den går att variera hur mycket som helst, både vad det gäller färg och form...

Påsktårta

Jag har en del att lära innan mina tårtor blir lika gulliga som mammas födelsedagstårta var...Nu vill tant sova!

För en gammal gumma som jag är det påfrestande att stiga upp före ottan och bege sig till arbetet för att sen socialisera över en påskmiddag.
Jag har kollat lite på tv men nu börjar ögonen svida och jag längtar efter en ny härlig dag så det är hög tid att lägga sig och sova!

Imorgon blir det nog lite plantering här i borgen och det har pratats om att jag ska få tillfälle att fota lite tillsammans med Nea! Därutöver står ännu en middag på schemat och denna gången tillsammans med lilla släkten, jag hoppas dock kunna vara hemma så pass att jag får nöjet att träffa nån liten påskgumma eller -gubbe... i år finns det nämligen förhoppnigar om ett par extra speciella besökare och med lite tur kommer jag få tillfälle att framföra en hälsning som jag fått i uppdrag vidareförmedla!

Men det är alltså imorgon och man ska inte gå händelserna i förväg... så tillsvidare; sova!


Önska, önska runt i ring

Jag hoppas fortfarande på att löftet om en uppfylld önskan innan min nästa födelsedag ska infrias och kommer så göras in i det sista.

Det är mycket som står på spel... kedjebrevens trovärdighet för att nämna en sak, ett öppet själasår mindre för att nämna en annan.

Saknaden gör ont, att bli be(sviken) gör ännu ondare, men värst av allt är nog det tärande hoppet om förändring...

Påskmiddag!

Jag är nu hemkommen från kvällens middag där det bjöds på (och nu väljer jag bara ut det bästa!) sill, ägghalvor (!), jansson och kaffi :P

Jag har blivit en riktigt tant den sista tiden... eller kanske ska jag säga ännu tantigare än vad jag var förut... Två dagar i rad har jag på mitt seriösaste sätt använt en korg för att frakta saker från punkt a till punkt b, jag har på riktigt börjat tycka att janssons frestelse är gott och jag säger saker som 'åh! vad gott med kaffe, jag har inte drukit en enda kopp idag!' och jag menar det. Vart ska det här sluta?

Efter middagen har jag plundrat körsbärsträdet ute i trädgården och gjort ett mycket vackert påskris av mina speciellt utvalda pinnar. Påskris är dock inte min grej kan jag konstatera... jag är en mycket fyrkantig person och jag tycker om symetri och raka linjer... det är omöjligt att få ett påskris symetriskt! Tro mig!!
Jag har nu fått ge upp kampen och acceptera att min skapelse inte är fullkomlig men å andra sidan cirkulerar katten runt det som en osalig ande och jag gissar att hon inväntar första bästa tillfälle att göra ett utfall för att erövra lite fjädrar och får hon som hon vill kommer det iaf inte vara mycket med det där påskriset om några timmar =)

Den långa, långa fredagen...

För att vara en extra lång dag så tycker jag att just denna fredag har varit väldigt kort!
Kom just hem från jobbet där det varit fullt upp hela dagen och nu står det inte på förens det dags att åka iväg igen... Det som står på tur härnäst är dock betydligt mycket trevligare än arbete då jag har blivit bjuden på middag dagen till ära och jag håller tummarna för att det ska vara en traditionell påskmiddag med lax och ägghalvor (helst med nån liten räka och en gnutta dill på)!  =)

Men det återstår alltså att se, det är inte sagt vid inbjudan att det är en påskmiddag, utan det skulle lika gärna kunna vara en helt vanlig middag och det är ju faktiskt inte så dumt det heller!


Fina flickor!

Måste ju visa en bild på dessa två snyggingar som kom in och hälsade på oss på jobbet idag :) Hälsa från mig om ni träffar på dom på blåkulla ;)

Kalas

Snart är det dags att ge sig av till kvällens kalas!
Paketen är inslagna och klara, det ena innehåller en liten sak som min kära mor gick och suktade över länge och väl när vi för sisådär ett halvår sen hade sällskap på ett mycket shoppinginbjudande ställe.
Som vanligt så lät hon bli att köpa den här saken till sig själv, trots att hon varit och tittat på den säkert fyra gången och uppenbarligen tyckte om den... det är så typiskt mammor att göra så! Visst är det?

Ska föresten bli roligt att se om hon minns den efter så lång tid och om hon tycker lika mycket om den nu =)

Födeledagspyssel

Igår var det min kära mors födelsedag men eftersom hon skulle jobba hela dagen och sen upp tidigt till jobbet idag kände hon inte för att styra upp nått kalas på den rätta dagen utan istället ska hon firas ikväll!
Jag har dock ärvt min farmors åsikt att det känns bäst att uppvakta 'på rätt dag' och därför bestämde jag mig för att ordna en liten överaskning till henne.

Jag vet att mamma tycker om att laga mat, men att hon inte tycker om alla dom vardagliga bestyren kring mat, vad man ska äta, när man äta och sen stå och laga iordning fast man inte har tid/lust.
Självklart skulle hon slippa laga mat på din födelsedag så jag gjorde iordning en thailänsk fläskfilégryta  och ställde i kylen hemma hos dom, dukade bordet med en liten blomma och egenhändigt gjorda servetthållare så att allt var klart när dom kom hem :) Väldigt enkelt men förhoppningsvis uppskattat ändå...
Nya gardiner

Igår kom sömmerskan hit med dom färdigsydda gardinerna och jag kan inte fatta hur hon gjorde för att få till det hela och att det blev så mycket bättre än jag kunnat tänka mig när jag satt och slet i mitt försöka att sy dom själv!
Det enda jag ev kommer ändra är omtagen, som jag, om jag hinner, ska byta mot några som jag tänkt göra själv av pärlor... har kommit på ett jättelätt sätt att göra dom på så jag hoppas kunna finna några stunder över för att pyssla med det, men tills dess får det vara som det är nu!Är det nån som är av den åsikten att det är grymt fult med det bruna på fönstret så kan jag inte annat än hålla med! Dessa fönster är dock så dåliga att jag knappt törs öppna dom för att komma åt att måla och därför väljer jag låta bli och istället försöka byta ut dom så snart som möjligt...

Förbereder inför morgondagen...

Jag håller på att göra i ordning inför morgondagens arbetspass på hemmet och det är inte utan att det tar emot ganska mycket... som om det inte räcker med den tråkiga atmosfären i uppsägningarnas kölvatten så har det skett avdelningsbyte under tiden jag har varit borta samt att vi numera även måste täcka upp inne på dom andra enheterna om det fattas folk och vi är 'överbemmande'.
Imorgon kommer vi vara en mer än normalt på min avdelning till följd av att vi inte längre har kvar vårat 3-3 schema utan har fått fylla upp med dagar för att jobba igen den tiden som förut var arbetstidsförkortning bla. och då finns såklart risken att nån kommer tvingas täcka upp vid ev frånvaro... jag vill inte det! Jag hatar att få min dagsplanering ändrad i sista stund och jag har inte varit på nån av om andra avdelningarna på flera år...

Det är inte vettigt att ha personal som inte kan varken rutinerna på avdelningen eller namnen på dem som ska bli hjälpta och det känns inte som en trygg arbetsplats under sånna förhållanden :(
Nåväl, det är hög tid att fixa det sista innan det är dags att sova så man åtminstonde vaknar utvilad och med goda förutsättningar för att hålla humöret uppe!

God natt!


Vafalls?!?!

Är det inte nått Grey's heller?!!

Vad är det imbeciller som jobbar på 5an egentligen???? Det är är inte rätt!

inköp

I måndags blev det ju ett besök på kupolen i Borlänge och självklart blev det en massa bra saker inköpta... mest gillar jag nog en eller ett par av presenterna till Bror, men dom törs jag inte visa några bilder på ifall han av nån anledning skulle få för sig att snoka runt på bloggen så här i födelsedagstider...
Däremot kan jag inte låta bli att visa upp dessa bedårande inköp av allra viktigaste sort!Grodgrytvanten! Med den här i köket är det aldrig tråkigt att laga mat och för endast 39kr på Åhlens måste jag säga att det är ett riktigt praktfynd! =)


Min längtan efter en egen bil växer sig allt större och inte blir det bättre av tanken på att få glida omkring med en sån här sötsak hängandes i backspegeln ;)

Skyddstrosor! :S

I dag kan man läsa följande artikel på aftonbladets hemsida:
 

"En särskild trosa ska skydda kvinnor från våldtäkt.

Enligt designern Marina Edvardsson är den extremt svår att få av.

- Jag hoppas att den ska kunna få tjejer att känna sig tryggare, säger hon till Crime news.

Flera av Marina Edvardssons vänner har blivit våldtagna. Det fick henne att försöka designa något som kunde skydda kvinnor. Resultatet: en särskild skyddstrosa.

- Man måste ju börja någonstans och jag ville utveckla en självförsvarsprodukt som skulle vara effektiv men samtidigt användarvänlig, säger hon till Crime news.

Trosan har inbyggda skärp placerade vid midjan samt vid varje ben och är därför svår att få av.


Våldtäktstrosan har skärp i midjan och vid benen.

Lönar sig att kämpa

Endast ett litet antal av alla våldtäkter sker dock vid överfall.

- Men bara känslan att ha något som man kan försvara sig med kan vara värdefull. På det sättet kan skyddstrosan skänka trygghet, säger Marina Edvardsson.

Studier visar också att det lönar att kämpa emot, skrika och sparka vid överfall, enligt sexbrottsforskaren Niklas Långström. Men han är ändå tveksam över hur mycket skydd trosan egentligen ger.

- Jag har stor respekt för människors försök att skydda sig själva och andra från brott, men det är tveksamt om denna uppfinning verkligen kommer ha en brottsförebyggande effekt, säger han till Crime news."

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den är ovanligt snygga skapelsen... tanken är god förvisso, men ska folk verkligen behöva tänka ut sånna här saker? Varför inte bara lägga i backen, plattan i botten och tillbaka till kyskhetsbältet? För det verkar vara den synen samhället har på kvinnor ibland kan jag tycka!
Men åter till trosan... jag kan omöjligt ignorera varnigsklockorna som klämtar när jag läser den här artikeln... hur ställer man sig t.ex till en anmälan om väldtäkt om kvinnan haft nått dylikt på dig? jag tänker tillbaka på ett fall i Finland där den åtalade frikändes från alla misstankar om brott eftersom kvinnan i fråga hade burit tighta jeans vid tillfället för våldtäkten och i domen förklarade man att mannen omöjligt skulle kunna fått av henne dom emot hennes vilja och alltså måste hon ha hjälpt till.

Nummer ett; BULLSHIT! viljet jävla argument rent ut sagt...
Nummer två; man kan skrämma en människa till att göra i precis vad som helst!

Vad tycker du om "skyddstrosan"?


God morgon!

Så här sista dagen innan arbetet kör igång på hemmet igen passade jag på att ta en rejäl sovmorgon! egentligen har jag inte tid med det men å andra sidan blir det inte mycket gjort när ögonen bara svider ändå!
Först på min 'to do-list' för dagen står lite fortsatt pyssel inför uppvaktningen av mor och när jag känner mig klar med det måste jag sätta igång att läsa lite, det var allt för länge sen nu och jag tror bestämt att jag tappat mitt försprång vid det här laget :S

Vad ska du göra idag?

Besviken

Visst kan man visa ishockey istället för 'Desperata' en tisdagkväll, men der är ju inte rätt!!! :(

Ingen snickerboa här denna vecka heller :(

Snickaren ringde idag och berättade att det nya fönstret till badrummet inte har kommit ännu och att han därför inte tyckte att det var nån mening att börja med badrummet före påsk :(
Han skulle ju egentligen ha börjat redan, men nu blir det alltså framflyttat ytterligare... det är sååå tråkigt att gå och vänta på att få det där nya fräscha badrummet men nu finns det ju lite mer tid att se ut kakel till en ev pelare, samt att det inte är lika bråttom att välja ut alla krokar och hyllor som ska vara där inne. Jag behöver alltså inte ha fullt så dåligt samvete för att det där inte klart i fortsättningen som jag haft dom senaste dagarna!


Pysslar

Idag har det blivit lite pysslande efter jobbet... håller på med en överaskning till min kära mor som fyller år imorgon (även om vi dessvärre inte ska uppvakta henne förens på torsdag)! Blir jag nöjd med slutresultatet så kanske det kommer upp nån bild men jag törs inte börja visa nått redan nu eftersom mamma, även om hon nog inte läser, vet vad det är för adress till bloggen.

Dagens goda nyhet måste vara den att jag fått svart på vitt att det inte har varit rätt att minska på antalet semesterdagar för mig när jag har varit tjänstledig! Det betyder om jag minns rätt att jag har två dagar från förra året och en dag för i år att återfå och det är ju inte helt fel =)

Dagens funderare är vad som är mest fördelaktigt för mig om jag kommer på att jag vill pyssla lite med nått annat istället för att bara jobba på hemmet... alternativen är att ta helt tjänstledigt eller att behålla en pytteliten procent...
Tar jag helt ledigt kan jag jobba extra hur mycket jag vill men kommer inte kunna jobba på sektionen eftersom man gör det på ord. arbetstid, men om jag däremot behåller en liten procent kan jag jobba kvar på kontoret och jobba extra på hemmet, så länge det inte blir på en helg eftersom jag med en liten tjänst i botten måste få övertid för alla sånna skift :(
Som sagt.. det tål att funderas på... Nån som har kloka råd att dela med sig av i frågan?


Mysteriet med påskkärringarna...

Jag har just pratat en liten stund med Dr. Feelgood och när vi som bäst höll på att avhandla påskens alla bestyr visade det sig att vi inte var riktigt eniga i frågan om påskkärringarna! :O

När jag var liten gick man alltid påskkärring på påskafton men Dr.Feelgood hävdade att man skulle göra det på skärtorsdagen... jag tänkte självklart att det inte var rätt och i det här fallet ställde jag mig även tveksam till om man ens kan göra så.. Det fanns helt enkelt ingen annan utväg än att googla bort problemet och då med förhopphoppningen att jag skulle kunna stoltsera med att jag har rätt.

Till min stora förvåning visade det sig att det tydligen skiljer sig runt om i landet hur man gör i den här frågan och jag känner mig förvirrad! kan det verkligen vara så att det finns mer än ett alternativ (mitt) som är rätt???

Vilken dag anser du vara den "rätta" för barnen att gå påskkärring/påskgubbe?

Senaste nytt!

Jag har fått in lite stöm i min mobil så nu fungerar den ett litet tag igen :D Håller tummarna för att farbror brevbäraren snart återförenar mig med min laddare så att livet kan gå vidare...

I Dalarna varar julen längre än bara fram till påsken...

Jag har ju redan erkänt att tallbollen och julkransen fanns kvar på trappen här hemma lite längre än vad som kan anses som rimligt, men nu är som ju iaf borta och istället har jag planer på att låta påsken inta borgen istället... 
I Dalarna däremot ser man inga hiner att kombinera dom båda högtiderna!

Uppenbarligen är det nån som tycker att en påskgran är både fin och bra och det är så klart att man får tycka det,
men det är ju inte rätt!

Borlänge!

Idag tog jag med mig Nea på en liten tur till Borlänge för att unna oss lite lyx! :) Som vanligt när man är på kupolen hittar man en uppsjö av lämpliga presenter till Bror och idag införskaffade vi inte mindre än tre helt nödvändiga saker till honom! Han kommer bli så glad, det känner jag på mig!
Jag passade även på att köpa en hel del onödiga saker till mig själv men även fast jag hade spenderarbyxorna på mig så blev det inga inköp till den stundande resan, så som jag hade hoppats.. men än finns det ju lite tid kvar till det!

Tyvärr blev vi lite sena i starten och det gjorde att dagen bara sprang ifrån oss innan vi hunnit med hälften av det vi (jag) ville, men gardinerna från helvetet och sömmerskan med änglavingar väntade och ett sånt tillfälle får man inte försaka!
Väl hemma kunde jag tryggt lämna bort gardinerna och passade sen på att ge mig ut på en liten promenad för att få både frisk luft och klarare tankar. Nu väntar en kopp te och ett avsnitt av 'Färjan2' där jag jag hoppas att det visas en och annan konstighet :D

Hur klantig får man bli?

Gissa vem som lagt i fel laddare i kartongen till telefonen när patrullmobilen skulle lämnas tillbaka till distriktet?!?!

Herregud säger bara... måtte det finnas en gräns för hur klantig man får bli och gärna att den är nådd nu så jag inte har mer att vänta!


Påskduk

Idag har jag inventerat kartongen med påsksaker lite ytterligare och jag kunde snabbt konstatera att jag inte hade på långa vägar tillräckligt med pynt och speciellt inte i rätt färger... to bad att jag ska till Borlänge imånn!!! :D

Lite saker fanns ju ändå och när det gäller vissa saker kan jag inte komma ifrån att affektionsvärdet är så mycket viktigare än färg/form/funktion och en sak som kanske inte är vad jag själv skulle välja att köpa är en liten rund duk med kycklingar, men nu hör det till saken att jag fått den här duken av en dam som bodde på en av avdelningarna där jag jobbat under en tid (hon har även under många år varit granne till någon som står mig nära och jag känner henne kanske bäst med anledning av det) och på arbetsterapin massproducerade hon dukar och skickade sen efter alla i personalen en efter en för att vi skulle få välja var sin! Så gulliga kan bara 'gamla gummor' vara!

Igår

Igår blev det tillfälle att ställa till med årets första fikabjudning på balkongen! Hoppas att solen kommer tillbaka snart igen för det finns inget bättre än att sitta ute och koppla av i värmen!
Extra tack till mamma som va här dagen innan
och såg till att det fanns lite bjudbröd i borgen!

Vad jag åstadkommit idag

Dagen började ju jäkligt bra... jag vaknade tidigare än jag brukar, käkade frukost, kollade bloggar och skulle sen sätta igång med dagens förehavanden så jag begav mih hem till mor och far för att låna symaskinen och jaga rätt på lite påskris.
Sömnaden gick väl inte så bra ska erkänna, jag hade verkligen fått tag på gardinerna från helvetet och när jag bråkat klart med en längd gav jag upp och packade ihop dreten... jag törs knappt ens prova att hänga upp den av rädsla för hur illa det kommer att se ut! och med detta har jag bestämt mig för att aldrig mer föröka mig på nått dyl igen så nu gäller det bara att lära känna fler sykunniga människor som jag kan anlita vid behov, så jag inte sliter ut den hjälp jag har nu...

Påskriset då... jag var inte så sugen på att ge mig ut själv och mamma hade inte tid att följa med så det hela slutade med att jag inte har fått tag på nått påskris heller :(
Det kommer jag dock kunna ge mig ut på jakt efter till veckan som kommer.. om jag inte ska vara lite lat och ta nått jag hittar i trädgården... eller måste man ha björkris?

God morgon!

Idag lyser solen med sin frånvaro men det glada humöret består!
Jag har suttit och jobbat lite nu på morgonen.. rapporterat in dom sista lärkontakterna från skolan i fredags samt tagit fram lite jämförelsetal så att jag kan skriva ett sammanfattande inlägg om patrulltiden i jobb bloggen (där jag för övrigt måste försöka få till minst ett nytt inlägg under dagen).

Idag ska jag hem till mamma och sy gardiner samt plocka påskris så jag har en del att stå i! Jag är verkligen inge duktig på att sy så det kommer nog ta sin lilla tid att fålla fyra längder :S
Har lite planer på att försöka mig på att sy omtag också av det som blir över (och ev ett par löpare om det blir mycket spill), det kan väl inte vara så mycket svårare än att sy själva gardinerna?

Vad ska du göra idag?

Tea verkar vara på väg till Blåkulla :O

Alla vet väl att påskkärringar har en svart katt med sig på kvasten när dom flyger till blåkulla... frågan är bara hur sjutton den här har tänkt kunna lyfta med en 3 kilos klump i hasorna...


Snacka om att vara nyfiken!

Lördagsgodis


Eftersom det är helg och jag har varit så duktig med att putsa på borgen idag så kändes det inte mer än rätt att få lite god mat så här på kvällen... potatisgratäng, lövbiff och sallad.. med ett glas vin till såklart! =) Mums!

Vår ute, vår inne, påsk i sinnet

Det har tyvärr inte blivit så mycket uteaktiviteter som jag kanske hade önskat idag men jag har iaf hunnit njuta lite av vårvädret och balkongdörren har stått öppen hela dagen så det känns nästan som vår inne i den (nästan helt) nystädade borgen!

Kartongen med påsksakerna är framtagen och jag är nog alldeles för traditionsbunden för att kunna låta bli att pynta! Hade ju helt glömt bort alla mina fina påskkärringar som jag har, men nu när jag hittat dom kan jag ju inte få nog av dom =)
Däremot är jag lite mer tveksam till det här med påskvippor... jag har inte så många och skulle nog behöva köpa lite nya, men vill i så fall veta att det är fjädrar som inte är plockade från levande fåglar... finns det sånna och står det i så fall på förpackningen?


Glömsk

Jag har bestämt mig för att byta garndinera... och att jag måste sy upp dom även fast jag inte varken vill eller knappt kan :(
Så jag bestämde mig för att ringa till mamma och fråga om jag kunde sy hemma hos henne då jag inte är sams med min maskin, då skulle jag även kunna passa på att plocka lite ris också tänkte jag...

Så jag ringde och ringde och ringde...hem till dom... till mammas mobil och slutligen till pappas mobil, där jag fick svar. Jag frågade som vanligt 'vad gör ni?' och pappa säger 'vi promenerar i gamla stan' jag tar för givet att det är ett försök att göra sig lustig och funderar en stund på vilken del av Staden han kan mena, när han tillägger, 'vi är ju i stockholm idag vet du...'

Hmm... uppenbarligen vissta jag ju inte det trots att dom var här så sent som igår och pratade om att dom skulle åka och att jag tom erbjöd mig att hämta upp dom i Örebro på kvällen :S Kanske lika bra att dom avböjde!


Slit och släp

Badrummet är i stort sett tömt på prylar och nu har jag gått över till att sanera borgen för övrigt... är just klar med köket där jag slog på stort och tom tvättade fönstret! :O
Nu går jag och funderar på om jag ska orka byta gardiner i matsalen och om jag isf på något mirakulöst sätt kan slippa undan att sy upp dom, eftersom jag ganska snabbt kan konstera att jag inte tyar med det! Däremot skulle det kanske kunna vara tevligt att ge sig iväg till mor och försöka få ihop lite påskris att ha därinne... om jag nu ändå ska göra en make over :)

Påsken känns iofs ganska kort, men om jag bemödar mig med att släpa fram lite pynt så skulle det kunna stå kvar tills bjudningarna i samband med min födelsedag är över... och med tanke på att tallbollen och julkransen på trappen plockades undan så sent som förra veckan så gör det väl inget om jag har lite kycklingar ståendes till midsommar :D

Har/ska du pynta(t) till påsk?

Dags att tömma!

Det ser ut att bli en underbar vårdag även idag =) Jag måste se till att komma ut på en liten promenad och jag har även tänkt göra rent lite ute på balkongen så jag kanske kan ta en kopp te ute i solen sen!

För övrigt måste jag sätta mig och räkna på badrumsmöblerna samt börja på att tömma badrummet... har ingen aning om vart jag ska få plats med alla saker under tiden som det renoveras därinne men jag ska försöka att rensa ut ordentligt bland alla handdukar och dyl redan nu innan. Jag vet ju att jag ändå inte kommer vilja behålla allt när det blir nytt och fräscht så det är lika bra att försöka vara lite förutseende redan nu.

Igår körde för övrigt pappa hit släpkärran så att det ska gå att börja riva lite så snat det är tomt på prylar därinne... åh vad jag längtar!!!

Är det föresten någon som behöver, eller känner någon som vill ha ett badkar?!


Första fredagen utan 'Let's Dance' :(

Jag hade sett framför mig en halvtråkig kväll hemma med mer eller mindre dåliga tv program, så gissa om jag blev på gott humör när jag blev bortbjuden till kvällen =)
Jag har blivit lovad tacos och jag tror att jag törs förvänta mig att få ett och annat glas rött vin till det! Det va länge sen nu, så jag ser verkligen fram emot en trevlig kväll med god mat och dryck som avslut på den här arbetsveckan.

Vad händer hos dig ikväll?


Tillbaka till igår...

Då vi lämnade ifrån oss våra telefoner som vi använt i jobbet fick vi, om vi ville, behålla kontantkorten som följde med när vi fick mobilerna. Självklart passade jag på att sno åt mig mitt eftersom jag då kan ha det nummret till att lämna ut som jobbnummer! Men, eftersom jag inte längre fick ha telefonen kvar så är jag tvungen att använda en av mina gamla telefoner och när jag var på väg hem idag passade jag på att ladda batteriet den gamla och kunde då för första gången på väldigt länge gå igenom allt det som fanns sparat i telefonminnet... som t.ex. något 100 tal sms =)

Smsen måste vara från 04/05 för bland annat fanns några som jag hade skickat när jag var till Polen på demokratiutbildningen! Där fanns massor med meddelanden som jag hade skickat till den som in längre ska omnämnas i den här bloggen och att läsa sånt som skrevs när allting började var otroligt roligt samtidigt som det rev upp saknade igen.
Å ena sidan kan jag känna att det är gott att minnas allt det roliga, men å andra sidan gör det bara allting svårare att förstå och jag började återigen fundera på om det finns någon chans att träffa någon som förstår mig så bra igen... jag tvivlar.

Jag tror att det finna människor man möter genom livet, under längre eller kortare perioder som gör ett sånt intryck att man aldrig glömmer dom och den här personen är just en sån och fast jag vet att jag inte borde så kan jag inte låta bli att sakna (D)ig så fruktansvärt mycket!

Nu är det över :(

Idag har det varit sista dagen med patrullen, sista skolan är avklarad, godiset är slut, pennorna är slut och jag är helt slut!
Fattar inte att fyra veckor har gått så fort som dom faktiskt gjort och det är med sorg i hjärtat som jag har lämnat ifrån mig min patrulltelefon, jag saknar den redan!

Hoppas verkligen att man från centralt håll tycker att vi har gjort ett så pass bra jobb att vi förtjänar en liten återträff med alla andra patruller! Jag har ju i princip förutsatt att så kommer ske och har därför gjort upp planer utifrån det =) Nåväl, nästa vecka återgår allt till det normala igen, vilket i mitt fall inte känns så normalt med tanke på allt ståhej som är på jobbet... men med lite tur kommer jag hinna med att läsa lite nu igen, det har tyvärr blivit väldigt bortprioriterat under den här tiden!

An end of an era

Idag har det varit en ganska intensiv dag så om en liten stund är det dags att sova... Imorgon är det för övrigt sista dagen med patrullen vilket betyder att min tillfälliga anställning är slut! *snyft*
Å ena sidan är jag väl ganska trött på att stå med info desken och tjata om samma, samma sak dag ut och dag in, men jag är sannerligen inte trött på möjligheten att göra något annat än det jag normalt gör på jobbet!

Min tröst är dock att jag har fått en del viktig information och med den här känslan i färskt minne så kommer jag att ägna helgen åt att knåpa ihop en liten ansökan om nånting som jag vill kunna göra i höst :)
Inget gott som inte har nått ännu godare med sig!


Senaste nytt om mina krämpor!

Min lunginflamation (läs; förkylning) håller som bäst på att ebba ut och det enda som påminner om svunna förkylningstider är ett evigt snorande och lite hosta, för en stund igår tänkte jag att jag kanske var på väg att bli helt frisk men så vaknade jag idag med en ond arm.

När jag vevar omkring med armen (och det måste man göra ibland) så gör det ont i vad som skulle kunna vara en muskel på utsidan av överarmen alt. är det i självaste benet smärtan har sitt fäste för att sen stråla ut i köttet, lite som om någon slagit till mig tvärs över armen! eller iaf en liten antydan till som jag tror att det skulle kännas om någon hade gjort det, ev skulle man kanske bättre kunna beskriva känslan som den där läskiga känslan när man vaknar upp och armen har somnat så den bara far omkring när man försöker röra på den.. med en släng av ömhet då såklart. Jag misstänker självklart att jag fått en spricka i skelettet men man jag är inte helt säker ännu..
Vad som dock bekymrar mig mer än min onda arm är att jag på riktigt börjar fundera på om jag har drag av hypokondri :S

nån annan som upplever att det kan vara så?

Tystnaden är total

Har väntat hela dagen på att någon skulle höra av sig, men inte då! Så nu återstår att se om nån vågar ta på sig uppgiften imorgon och jag skulle nog vilja rekomendera att den som får äran att ringa och förklara sig för mig har tänkt ut en lämplig kompensation redan innan!

Syrrans tequila-tårta!Enligt uppgifter jag har fått idag är det inte bara utformingen av ökenlandskapet som hon lyckats till 100% med! Även smaken föll kalasets gäster i smaken, sockerkaksbotten, chokladpuddning med hallon och blåbär samt vanlijkräm... låter ju inte helt fel :P

Glömsk!

Kom just på att jag skulle kolla igenom tårtbilderna idag och se om det är nån som kan platsa här... tänk att det ska vara så svårt att komma ihåg saker :)

Ett argt samtal

Idag har jag ringt till affären där badrumsmöblerna ska inhandlas, i vårat avtal står det att offerten ska komma inom tio dagar från det att dom gjort hembesöket och det har nu gått snart två månader så jag börjar bli riktigt irriterad!
Jag gick ut hårt och förklarade mitt ärende med min bestämdaste stämma och killen som hade dragit nitlotten att svara verkade bli lite nervös men förklarade ursäktande att han inte kunde hjälpa mig, men att han skulle be någon som hade hand om offerterna ringa mig imorgon eller möjligen i övermorgon... jag skulle vilja påstå att det är bäst för dom att dom passar på att ringa mig i morgon och att dom gör det när jag har möjlighet att svara för nu jäklar är jag på krigsstigen =)

Vårkänslor!

Äntligen känner även jag att jag verkligen börjar längta till våren!
Imorse var det med ett visst mått av missmod jag gav mig iväg för att möta upp "chefen" och sen dra iväg till dagens skola... efter gårdagens toppendag kändes det som att det omöjligt skulle kunna bli en bättre eller ens lika bra dag i dag.
Men vad gör man inte för kollektivet? Det var helt enkelt bara att packa upp våra saker och efter en stund kändes faktiskt som att det flöt på riktigt bra och när godiset tagit slut och vi kände oss nöjda med våra kontakter gav vi oss iväg på lite friskvård... eftersom det är 1 April idag så lurade "chefen" med mig ut till något som hette 'naturens hus' i Örebro (undra vad mer han lurat mig med under dagen?!?!) där årets första utomhusfika avnjöts i solen med en efterföljande guidad visning ner till sjön för att titta på den vackra utsikten!

Önskar att jag hade haft min kamera med mig för jag hade nog kunnat klänga omkring därute i flera timmar och fotat, men tyvärr får jag nöja mig med bilderna som jag sparat i minnet... kanske är det lika bra föresten, för där är dom troligen mycket bättre än jag skulle fått dom på riktigt :)
Väl hemma i staden igen tog jag en promenad hem från tåget och fick ytterligare ett tillfälle att njuta av vädret och nu kan jag knappt vänta tills det är dags att få ge sig ut och trädgårdsbruka och göra iordning altanen!

RSS 2.0