Long time, no see

Nu är det länge sedan jag skrev igen men den här gången beror det på att jag befinner mig i Syd Afrika (gissa om det kommer bombas bilder här när jag kommer hem!).

Det är en helt fantastisk upplevelse att vara här och kontrasterna man ser när man reser genom landet är helt ofattbara. Inte heller är det helt greppbart att man lever omringad av taggtråd för att skyddas mot krokodilerna som finns i floden strax nedaför trädgården.

På det stora hela har jag det bra men visst finns det stunder då man längtar hem... främst till egentid och möjligheten att påverka sin egen vardag men med tanke på att det bara är några få dagar kvar gäller det ätt försöka glömma allt sånt och njuta när tid är... allt för snart kommer detta vara över.

Dynamit Harry

Nu är det länge sedan jag bakade någonting men för att ni inte ska behöva lida brist på sötsaker så lägger jag upp lite nya bilder på Sixten, eller är det 'Dynamit Harry' från Jönssonligan? =)Och för att ni inte ska tro att han bara är söt när han sover....När jag ändå är inne på temat bebisar igen måste jag ju visa upp den här anonsen som jag hittade i en tidning...Jag visste inte ens att man är bebis länge nog för att hinna bli rutinerad inom nått område what so ever, men så har jag ju (otaliga gånger) hört sägas att så länge man inte har egna barn så vet man ingenting om dem!


Gulliga fröken!

För en liten stund sedan pep det till i mobilen...Ing-Marie är en av mina stickfröknar och hur gulligt är det inte att hon smsar för att förvarna om att lokalblaskan kommer och gör ett repotage på kvällens stickträff! Under dom här veckorna som vi träffats verkar hon även lärt känna mig ganska bra med tanke på uppmaningen - Kamma luggen!

I samband med detta slår det mig ju även att jag undahållit mina framsteg för er här på bloggen, men för att ni inte ska få en chock över vilka fantastiska skapelser som jag åstadkommit börjar jag med att visa upp den första hemläxan vi fick!Mosstickning och slätstickning med ett möster av aviga maskor! Mönstret syns jättedåligt men det är ett "A" där i mitten om ni tittar noga =) och betyget från bägge frögarna; Alla rätt!!!


Dags att börja hålla igen?

Den senaste tiden har många frågat mig om jag bantar och varje gång blir svaret; nej, jag äter gott i 'lagom' mängd, rör på mig och sist men inte minst trivs jag bättre med tillvaron. Nu undrar jag dock om det inte är dags för en diet av det hårdare varianten! :O Efter allt farsdags-fika brakade jag nämligen igenom en alldeles prima soffa!


Extra kul var ju att jag just svullat i mig dubbla bitar tårta (
minns 'äta gott och lagom mängd') men till saken hör nog (förhoppningsvis) att vi satt tre vuxna + en Sixten i soffan och att balken som fanns på den sidan jag satt faktiskt var skarvad, så när jag satte mig tillrätta längst ut på kanten för att jollra med Sixten sa det bara BRAK! Haha... Biggest looser nästa?

Fler stickmarkörer...

Till följd av att jag började på stickkursen har jag fått ytterligare en beställning på stickmarkörer och den andre beställaren önskade en grön markör med karbinhake...Beställningen var alltså bara på en markör men för att (förhoppningsvis) slippa bakläxa passade jag på att göra två olika och det visade sig att båda föll personen i fråga i smaken, samt att ytterligare en person visade intresse för den till höger på bilden och med anledning av det ska jag knåpa ihop en till att ta med i morgon!

Jag älskar att pyssla men det är ju tyvärr ohållbart att bara gör det för 'husbehov' och därför känns det extra kul att någon vill köpa dem av mig! det är ju, som Montazami skulle skulle sagt, - TOPPEN -


Rosa stickmarkör

Har fått en beställning på en rosa stickmarkör, gärna med en fjäril.


Nu vet jag dock ännu inte om den faller beställerskan i smaken, men om hon ser detta innan överlämnandet så går det bra att hissa eller dissa redan nu då chansen är stor att jag vid en ev. diss hinner göra en ny...

Godkänd?

Sånt jag gillar

Vid det här laget är det nog ingen hemlighet att jag är fruktansvärt svag inför texten 'limited edition' eller varför inte 'ny smak' pä allt från godis till livsmedel så när jag var på ett möte för någon vecka sedan och en av arrangörskorna tog fram en liten låda som hon fått i present och som på någon krånglig väg tagit sig hit från andra sidan jorden blev ju jag alldeles till mig i trasorna =)


Innehållet var inte så värst himlastormande utan påminde ganska mycket om sånna där rån som man brukar kunna få till glass och mellan kakorna fanns en blandning av socker, färg- och e-ämnen.

Smaken finns inte så mycket att säga om egentligen då den var ganska tunn så betyget på själva kakan(?) blir väl inte speciellt högt men det var helt klart en kul grej som garanterat öppnar upp för samtal och extra roligt är det ju att någon väljer att dela med sig! Det är inte att ta för givet i dagens egosamhälle...

Lyx

Periodvis händer det att jag övernattar ganska ofta i Örebro och jag har mina favorithotell som jag brukar välja att bo på... det ena är ganska litet och jag har nog snart bott i varenda enkelrum som finns där! På det andra har jag fått bo i samma rum flera gånger och nu börjar det kännas som hemma när man kommer dit!

Senaste gången jag var där hade det dock blivit problem med bokningen och istället för att jag och min vän fick varsitt enkelrum fick vi dela. På en svit =)


Sånt här skulle man ju kunna man vänja sig vid!


Var rädd om er i trafiken!

En kväll när jag och mamma tog en promenad passerade vi den här bilen som låg i diket och efter det har jag tänkt en hel del på hur snabbt olyckan faktiskt kan vara framme...


Just den här sträckan är väldigt populär som promenadväg för dem som är ute och motionerar så jag törs inte tänka på vad som hade hänt om någon varit ute och gått/sprungit precis där när den här bilen kom farande! Hua!

Olyckor kan vi aldrig förutse men just därför känns det väl extra viktigt att vi gör vad vi kan för att undvika dem! Kör försiktigt (och nyktert såklart!), använd bälte och för oss som tycker oss ha full koll när vi spatserar längs väggrenarna, men för bilisterna mer liknar gubben i lådan - glöm inte bort reflexerna!

Jag kom just på det :O

Den godaste tuggan när man äter något är den näst sista.

Ni vet när man just tagit den och upptäcker att efter nästa bit är det slut, just då är ju det mesta så sjukt gott och så tänker man att nu, nu ska jag verkligen njuta av den sista lilla biten men det slår aldrig fel, den bittra smaken av hetsätande tar alltid över och man undrar vad man hade så bråttom till.

Jag menar, livet består ju ändå av 29 000 dagar som ska fyllas!


Sånt jag gillar

När man bjuder sina gäster på det där lilla extra! Plus i kanten till hotell med färgmatchat dasspapper =)


Babyboom =)

Normalt är det inte så mycket bebis i mitt liv men dom senaste månaderna har det varit något mer än vad jag är van vid och det går ju inte att komma ifrån att dom är sjukt söta! och speciellt när dom jollrar och ler ;)Söta lilla Sixten dök upp i tillvaron som blixten och han är ju bara för gullig med sin kalufs! Jag brukar ofta utropa 'vad mycket hår' när jag ser en liten knodd men efter Sixten så kommer nog dom flesta lilla i lä och med tanke på att många flickor nämner tjockt, mörkt hår som en trevlig detalj i utseendet hos en tänkbar partner så kommer nog den här man(n)en få många flickhjärtan att ta ett extra skutt i framtiden =)Så här fridfull är han kanske inte alltid men faktum är att han legat i min famn en lång stund vid ett tillfälle då vi sågs och sånt gör ju genast att man som bejbi hamnar på plussidan hos mig, till skillnad mot vad jag är van vid, att alla barn börjar skrika när jag tar i dem, haha!!När det gäller nyfödingar är ju presenter en given detalj och den första gåvan till Sixten bestod i dessa supermjuka ko-dinglisarna! Tyvärr är ju inte bilden nått vidare bra men precis när det skulle fotas satte hungern in och det blev dags för käk så manekängadet hamnade långt ned på prio-listan :) Men som ni ser hade han ju även en body med motiv av en hel bondgård så kossorna smälte in bra tycker jag!

Bebis nr. två är lilla Noomi som för övrigt är flickan som döptes vid sommarens kombinerade bröllop/dop, här ligger hon och vilar ut i bröllopssviten på hotell i Gävle efter en lång och festlig dag...Även Noomi fick såklart en present eftersom hon var en av huvudpersonerna under dagen och efter tips från min underbara vän Ängeln blev det ett födelsedagståg, vad Noomi tyckte om presenten vet jag dock inte men jag är säker på att den duger alldeles utmärkt till att tugga på när tänderna börjar göra sig påminda om inte annat :)
Grubbelgodis!

Jag har tidigare skrivit några rader om sommarens festival 'Putte i Parken' så just den tänker jag inte orda något mer om nu, men jag var i alla fall tvungen att nämna det för det var där jag träffade ett par personer som kommit att bli nya favoriter i livet och det får man väl lov att säga är mycket bra utdelning på några få dagar =) Det är underbart att jobba när man får sånt med på köpet!

Dessa härliga människor har sedan dess tagit mig med på en del andra äventyr och bland annat tog dom med mig på en konsert med Lars Winnerbäck i slutet av sommaren. Jag har hört talas om 'Lasse' och jag har sett vänner citera hans texter på löpnade band i sina facebbok-statusar och allt detta har gjort mig minst sagt avigt inställd och jag har inte för en sekund tänkt mig att jag skulle börja lyssna på musiken, men så kom den här kvällen och jag bestämde mig för att ge det hela en chans.

Och vilken chans sen! Han spelade i två timmar och jag stod som förtrollad hela tiden. Mot slutet av konserten började regnet falla mot luggen men inte ens det kunde få mig att vilja gå därifrån.Framträdandet inleddes med att han klev in helt ensam, spelade och sjöng en stund och så plötsligt släpptes kulissen ned och därbakom fanns bandet! Jag älskade deras ljussättning och jag tänkte för mig själv att bättre än så här blir det inte. Fel av mig, såklart! För ytterligare en stund senare föll den andra kulissen och där bakom fanns en helt fantastisk kör =)
På bilden ser dom flesta av dem lite scary ut men gåshuden som genast infann sig berodde absolut inte på det, det här vara bara för snyggt och faktiskt lite för bra!Så här efter så har jag tänkt att jag nog borde ta mig för och lyssna på hans låtar men det har helt enkelt inte hunnits med, musik är underbart men för mig är det något man lyssnar på och inte bara nått som låter i bakgrunden och därför har det helt enkelt inte blivit av.

Och vem vet, det kanske är bäst så för ingenting kommer gå upp emot den där sommarnatten...


RSS 2.0