När det tar emot en smula

Det finns dagar då jag önskar att jag hade länets alla mäklare på snabbnummer.

Som när man vaknar och halva körsbärsträd har brakat ner.


Eller när man beställer ett skorstenskydd för att slippa haveri af skorsten och på köpet får veta att att man har en nockpanna som behöver bytas.


Som om inte det räcker för en vecka tycks bilen uppnått någon slags trotsålder.

Jag tyar inte mer "akuta måsten" nu!

Sommarfest

Förra veckan var jag bjuden till Da Boss på sommaravslutning för partylitegänget.

Vi hade otrolig tur med vädret och kunde sitta ute och äta!


Vi bjöds på ost och baconfyllda hamburgare med hembakta bröd och hemgjord glass och chokladsås på riktig choklad till efterrätt.

Vart Bossen får all sin energi ifrån är för mig en gåta, likaså hennes förmåga att bara svänga ihop saker lite på känn och ändå alltid få ett lyckat resultat. Såg när jag kom hem att jag inte fått med henne på en enda bild, det får jag ta igen till hösten. Är så glad över att jag fått möjlighet att lära känna denna starka kvinna, en förebild på många sätt!

Hoppet lever

Häromdagen började jag göra iordning altanen på baksidan och jag hoppas att det fortfarande finns gott om tid att hinna sitta där och njuta av en vacker sommar!


Segelduken är uppe, möblerna tvättade och mattan på plats. Nu saknar jag mest lite blommor att sätta ut men annars är det fritt fram att börja chilla!

På andra halvan av altanen har jag ett matbord som fortfarande är i behov av en omgång olja, men det hinner jag... sen. Till det bordet investerade jag dock i en ny vaxduk när jag var till Ludvika sist (därav kommer sen bli senare ändå).


Men vad säger man! Så här går det när man shoppar utan att egentligen inte ha en aning om ett enda mått


Retsamt är bara förnamnet! Men sist jag kollade va det ingen som brydde sig och därmed får det fortsätta se ut på tökke vis, jag är lika glad ändå.

Välkommen på en fika! 

Midsommar

Det firas midsommar runt om i grevskapet men jag sitter i soffan och varvar ner efter kvällsjobb. Jobbet är enligt önskemål men ändå var det med ganska tunga steg jag tog mig iväg på eftermiddagen. Å ena sidan är det helt frivilligt att jobba, å andra sidan fanns inget alternativ än att jag vet inte för vilket år i ordningen sitta ensam hemma och plötsligt känns inte valet längre fritt.

Förra året hade jag ordnat med middag och efterrätt till mig själv, ja till och med en midsommarstång på bordet och jag tog mig igenom kvällen. Dagen efter däremot var jag som en urvriden trasa, precis all energi hade gått åt till att hålla skenet uppe. Då hade jag en dröm om att det i år skulle se annorlunda ut, det gör det inte och jag känner mig som ett stort misslyckande.

Så eftersom jag inte har någon somrig bild med blomsterkrans att visa upp kommer det istället en selfie från gårdagens grillning hemma hos Da Boss.


Varning!

som ni kanske vet är jag svag för texten "ny smak" och "limited edition" så när jag såg att Loka gjort chokladboll-vatten börjar jakten på en sån flaska.

Egentligen vet jag inte varför jag envisas, för dessa nya smaker är i allmänhet aldrig goda och i synnerhet inte när det gäller Loka-vatten.


Så även nu. Köp inte denna på grund av äcklig!

Bra att ha!

Tanken är att det ska minskas ner på prylar i Borgen. Det är en mycket god tanke! Ännu bättre hade det varit om jag kunde förverkliga den...


Man kan tycka att det är högst märkligt att jag släpar hem ett par gamla träskidor. Det kan man faktiskt. 
Man kan ställa frågan om vad det ska vara bra för. Det kan man faktiskt.

Men jag har nog inte nått jättebra svar, tyvärr.

En "sån där" juni-kvällKoppartejp

Igår kom den, som ett brev på posten.


Koppartejpen! Så idag har jag klistrat upp den runt mina pallkragar och det va hur enkelt som helst! Jag hade garderat mig med att låna hem en häftpistol för att kunna sätta dit några klammrar som förstärkning, men det ser inte ut att behövas. Återstår att se om den hänger kvar imorgon ;)


Nu är jag såklart nyfiken på att se om den fyller någon funktion, eller om kräken tar sig in till odlingarna på annat sätt. Hur som helst är ju tejpen riktigt snygg så jag kan tänka med en hel drös andra sätt att använda den för att piffa upp diverse prylar!

Iakttagelseförmågan är det inga fel på

Lägger några rentvättade plagg på sängen en aldrig så liten stund.

Hur är det möjligt att hon hinner uppmärksamma det och burra ihop sin lilla kropp som till 99% består av päls som är på väg att fällas precis på den klädhögen?


Rislampor

Har köpt ett par rislampor med solceller som jag tänkt hänga ut i trädgården, men tills dess att jag fått iordning på altanen hänger de på balkongen. Precis utanför sovrummet så att jag kan ligga och se på dem när de tänds på kvällen.


Det är också precis så mycket hemmagris jag är! Hänger upp en ny solcellslampa och kan ligga i timmar och se på den samtidigt som jag tänker på hur fantastiskt bra det blev, YOLO!

Far och dotter-dag

Igår skulle Pecoral visas upp på glasfirman som ska byta vindrutan. Fader Vår gjorde mig sällskap och det va en jefla tur på grund av


Jag orkar inte med mer bilkrångel! När jag pluggat klart och (förhoppningsvis) får ett jobb ska jag nog överväga leasing både en och två gånger!

Hur som helt, med pappa i passagerarsätet som slänger ett öga på instrumentbrädan och säger "kör" så va inte ens en lysande motorlampa något problem. Så vi fokuserade på shopping!


Det är ju egentligen helt galet vad mycket onödigt man släpar hem, men det är inte utan att det spritter lite i kroppen när man har så mycket kul att packa upp.

Bästa köpet va nog en kimono för 99kr! och några växter som ska få pryda Borgen och Borggården!

Hantverkare

Hur kan människor försörja sig som hantverkare? Dom gör ju aldrig några jobb! Eller är det bara mig dom totalt ignorerar när jag beställer deras tjänster?

Lämnade ritning på en hatthylla till en snickare - Hörde aldrig ett ljud ifrån honom (det är typ fem år sen!)

Kontaktade en grävare för hjälp att schakta om bakom garaget - hörde på omvägar att jag skulle blivit ombedd att kontakta en annan person. Nope! Så va inte dealen.

Skrev till en annan alltiallo-fixande firma angående ovan nämnda jobb - fortfarande ingen som kommit hit för att titta.

Beställer ett skorstensskydd där det enligt överenskommelse ska ske en mätning av skorstenen den 14/6 - Än idag har ingen varit här.


Är det konstigt att det är svårt att få saker att hända när man ensam och helt enkelt inte kan själv? Är jag inte tillräckligt viktigt som kund eller vad handlar det här om?

Ni kommer väl ihåg säkerhetskontrollen?

Det gör jag!

Annars hade jag ju kunnat kasta mig i bilen och seglat iväg till plantmarknaden utan att uppmärksamma däcket på passagerarsidan som var helt tomt på luft.


Eller så va det kanske inte :(

Fader Vår har ännu en gång bevisat varför jag kallar honom just det. Jag är sannerligen den mest bortskämda ungen som finns!

Ps. Snälla tomten, nästa jul önskar jag mig en domkraft till bilen. En vars konstruktion tillåter att vredet går runt utan att man behöver bila bort ett stycke asfalt och att den dessutom räcker till för att höja bilen tillräckligt mycket för att hjulet ska gå att lossa. Ds.

Försöka duger

Fick ställa in alla mina planerade göromål under eftermiddagen och kvällen till förmån för att ligga på soffan med benen i högläge.

Har jobbat strax under 30 timmar på tre dagar, mina fötter protesterade efter den första (och ja, jag använder redan stödstrumpor när jag jobbar - det hjälper ingenting) och jag ångrar mig djupt att jag jag åtagit mig så "mycket" jobb i sommar, det fungerar helt enkelt inte! Det går ju inte att leva om man ska avsätta hela dagen åt att återhämta sig efter att man gjort ett arbetspass, men trots att jag gått minimalt sen jag kom hem är smärtan total så fort jag ställer mig upp. Dessvärre är det ju med detta som med allt annat där symptomen är lite diffusa; det går inte att få någon hjälp från sjukvården.

Nåväl, strandad som jag var tänkte jag att kunde ge fotbollen en chans. Men va tråkigt det är! 


Får nog göra som Tea istället, att stirra ut genom fönstret på en tom grusplan är faktiskt en riktig nagelbitare i jämförelse!

Tomatogram

Under tiden jag var jobbet idag levererades inte mindre än tre praktfulla tomatplantor till Borgen!


Dom har fått komma in ikväll och enligt uppgift önskar dom sig lite större krukor. Det ska jag självklart ordna och sen ska jag vänja dem vid att vara ensamma ute om nätterna.

Det är inte utan att jag är medveten om att min entusiasm över dessa små plantor är lite överdriven, men jag blir bara så glad! Tänk vilken lycka om jag till och med kan få skörda några tomater senare i sommar!

Klappstuga

Det är snart jul så jag har påbörjat tillverkningen av julklappar!

Ärad vare gud i höjden, denna har jag gjort i slöjden!


Alltså, jag skulle göra ett litet test för att se om jag kunde virka efter instruktionsfilmer.

Det kunde jag uppenbarligen inte!

Hur kan det bli så fel när jag gör precis som dom säger i filmen? Va?! 

Nyfiken

Som markägare är det viktigt att hålla koll på sitt revir och från balkongen har man en bra överblick med minimal risk för att stöta på någon elak grannkatt.


Trädgårdshjälpen

nu behöver jag eran hjälp!

I en av mina pallkragar har det börjat växa och frodas. Det kan vara så att jag planterat nått förra året som nu kommer tillbaka (i så fall minns jag inte vad), men mest troligt är att det är någon form av ogräs.Någon som vet vad det här är?

Slut på sommarlovet?

Idag började jag jobba på hemmet. Ny avdelning igen och jag har sprungit runt som en yr höna utan tillstymmelse till koll på läget.

Schemat är helknasigt så imorgon är jag ledig igen och det känns superbra med en mjukstart!

Regnet som skulle komma enligt väderinfon har inte synts till så nu håller jag tummarna för att det är fint ändå till imorgon! Helst hela dagen, men åtminstone så pass att jag hinner klippa gräset!

Nu ska jag dock passa på att njuta av det lilla som återstår av den här kvällen!


It's a beautiful day to slå rekord

Idag har vi fått njuta av ännu en underbar sommardag! Jag har oljat in ytterligare två trallhalvor och nu återstår bara att släpa undan alla möbler på sista delen av altanen så att även den kan behandlas.

Jag har dessutom fått träffa Brorsungen idag och han börjar bli så stor, ser sig nyfiket omkring och skrattar med hela ansiktet. Därtill är han ett utomordentligt skötsamt gossebarn, för han låter allt som oftast gamla faster hållas när jag vill hålla honom nära.

Under kvällen blev det en träningsrunda och jag slog mitt personliga distansrekord med råge! Nu känns det som att mitt fokus ska ligga på att öka tempot lite mer, men hur kan man egentligen motivera att ta sig snabbare fram genom livet när världen är så vacker att man egentligen borde stanna upp helt och hållet.


Senaste modet - direkt från Skilns

När vi för några veckor sedan röjde ur torpet som syster med respektive ska flytta till hittade vi en urtjusig dräkt.

Jag tog hem och tvättade den för att kunna prova. Lite stram över ryggen så det är tveksamt om det blir några långsittningar i denna, men visst är den härlig (trots att den inte är struken)?!


Festlighet

Igår blev en totalt fullspäckad dag som började med utflykt till Örebro för att vara sällskapsdam under en shoppingtur.

När jag väl kom hem bytte jag om snabbare än stålmannen och gav mig ut på en tränings runda. Efteråt blev det en snabbdusch innan jag blev hämtad för att ladda inför kvällens utgång genom att äta pizza och dricka cider till skådespelet av en underbar sommarkväll.


Effekten av utgången blev att jag sov hela förmiddagen idag, med undantag för lite telefonerande för att reda ut otydliga planer som sen blev helt inställda. Väl uppe på benen har det gått lite segt, men jag har plockat undan lite i köket och oljat in halva balkongtrallen.


Mycket mer än så kommer nog inte denna dagen att bjuda på.. 

Overkligt värre

Jag har sommarlov!

Igår förmiddag skrev jag sista tentan för den här terminen. Sista tentan för första året! 

Efteråt blev det sedvanlig efter tenta-lunch med några av dem bästa. Vi käkade lunch i stadsparken och drack eftermiddagskaffe i Wadköping.


Allt för många av mina närmaste klasskompisar kommer inte att fortsätta till hösten och det gör mig sorgsen. Jag kommer verkligen sakna dem och alla härliga samtal vi brukar ha.

Jobbigast av allt är att jag precis insett hur sjukt bra vi tentapluggat ihop och det kommer bli tufft att återgå till att klara sig helt på egen hand.

Efter samkvämet tog jag sällskap med ett par av brudarna på väg till tåget, men halvvägs dit ändrades planerna och jag tog en vända med dem på "marknadsaftonen" där jag inte hålla mig från att köpa en ny hatt.


Tröst eller belöning. Jag skiter i vilket 😊

Väl hemma hälsade jag på mina föräldrar ute vid sommarstugan och Fader Vår kom plötsligt på att det va länge sedan han ätit tårta. Mamma påminde om att vi alltid brukade ha det på skolavslutningarna när vi va små, så jag sa att jag skulle göra en tills idag. Med jordgubbar såklart.


Imorgon behöver jag styra upp lite i Borgen efter de senaste veckornas totalfokus på skolan men på kvällen är det tänkt att jag ska fortsätta fira in sommarlovet med att gå på lokal!RSS 2.0