Trappen

Efter att vi funderat lite på det här med färdiga trappsteg kom vi fram till att vi gärna ville ha ett billigare alternativ och efter lite funderande har vi nu kunnat konstatera att den befintliga färgen i trappen faktiskt går bra ihop med dom nya färgerna på väggar, golv och staket.
 
Däremot känns furudetaljerna inte så fräscha och där ska vi nu göra ett försök att måla.
 
 
Vi började lite smått och pratade lite om risken att Tea skulle ge sig ut promenad just när vi fått på färg men resonerade som så att hon nog skulle skygga för doften av färgen. Men icke! Efter bara en liten stund kom hon springades och pressade sig förbi oss där vi satt och lyckades pricka in sina tassar på den enda ynka lilla centimeter som var målad.
 
Lösningn på problemet fick bli att starta den jätte, jättefarliga dammsugaren och ställa högst upp i trappen. Det kändes inte rätt att ha den ståendes på det sättet men någon mer promenad i färgen blev det i alla fall inte =)

Hönorna och äggen

Så värst mycket påskpynt har det inte kommit fram idag heller, men av någon anledning är det orning och reda när det kommer till sötsakerna!
 
 
Dom "skumma hönsen" var tidigare påshöns på Rusta men är numera frigående här i Borgen. Visst känns det fint i hjärtat när man får chansen att göra en sådan insats?!

Påsken är på intåg i Borgen

Dagen till ära har jag och syster tagit en premiär-kopp kaffi på balkongen. Oh mi och my, denna ljuvliga sooool!
 
Därtill har jag även hakat av juldekorationen från dörren (och lagt den på trappen där den inte syns från vägen) och även tagit ut kontakten till granslingan ute balkongen.
 
Eftersom min effektivitet inte finner några gränser har jag dessutom med största omsorg placerat ut chokladägg på kak/godisfatet i köket (efter att jag torkar bort resterna av julens polkagrisar det vill säga).
 
 
Vem vet, innan påskaftons slut kanske jag till och med hunnit få fram nån stackars höna att lägga över godiset i.

Var sak har sin tid?

Jaja... juldekorationen må hänga kvar på ytterdörren och jag är säkert den enda i Staden om denna styggelse men faktum är att jag inte bryr mig. Och dessutom längtar jag lika mycket till påsken oavsett, så vad gör det då om hundra år?!
 
 
 

Söndagen...

...spenderades ute vid sommarstugan, där ytterligare ett träd skulle fällas äver isen.
 
 
Det är härligt att vara ute i solen men faktiskt rätt drygt att släpa på grenar och vedkubbar från isen och och upp till trädgården. Att få avnjuta en kopp kaffe och beundra den nya utsikten gör dock det hela så mycket mer värt det!
 
 
 

Det går fort utför!

Har missat både jordens timme och våffeldagen.
 
Jefligt skamligt.

"Jag ska lära dig allt jag kan"

Har varit till marieberg med mina förädrar idag och inne på en av klädbutikerna passerade jag, vad jag tror var mormor/farmor och ett barnbarn, en tjej i början av tonåren.
 
Vid ett bord låg byxor i olika pastelliga färger uppradade och "tanten" rycker tag i ett par gula och säger med uppfostrande röst till barnbarnet "sånna här ljusa färger ser man bara bredare ut i".
 
Flickan (den mycket smala flickan) svarade inte, varpå kärringen, förlåt tanten, vänder sig mot henne igen och upprepar denna viktiga information.

Själv kräktes jag lite i min egen mun och var tvungen att gå därifrån.

Stalkers

Undrar om Anticimex har erfarenhet av folk som missar deras inbokade besök...
 
 
Jag har hittills fått tre sådana här SMS och för en stund sedan ringde en artig hane som lite ursäktande ville försäkra sig om att jag uppfattat tiden. Efter allt detta måste det vara en bedrift att förtränga bokningen!

Snabba vändningar!

Imorse när jag gjorde mig iordning, för först ett besök hos frisören och sedan några ärenden på jobbet (trots att jag planerat för en ledig dag), kunde jag hitta tusen och åter tusen saker som jag både behövde och ville göra här hemma.
 
Städa badrummet till exempel...
 
Nu när jag hemma igen, nyklippt och lagom stressad över allt jobbstrul så återstår plötsligt inte en enda sak som jag absolut måste resa mig ur soffan för att ta itu med. Helt fantastiskt jue =)

Middag i stjärnklass

Stjärnägg eller michelinstjärna... det finns inget hejd på ordvitsarna jag kan komma på till den här bilden!
 

Det går frammåt

Förra helgen när jag var på ett möte så jobbade Fader vår och Mr. T för fullt här hemma i Borgen. Gissa om rapporterna från golvläggningen livade upp stämningen för mig, på en annars ganska torr tillställning =)
 

glömde ju...

Att jag har lite för mycket att hålla reda på är inget nytt för mig, men idag glömde jag min mobil hemma när jag gick till jobbet. Det har nog aldrig hänt förut...
 
Faktum är dock att, förutom glömskan och min överhettade hjärna så, mår jag hur bra som helst ändå. Och inte har jag hört att någon annan farit illa av det heller!
 
Fast jag har ju iofs varit "oanträffbar" så; Hur mår ni???

My Cup Of Tea

Ikväll har det varit en toppenstund på stickningen! Först fick jag höra så goda nyheter att jag inte kunde hålla tårana tillbaka. Därefter döck det upp en ny yngre tjej som gjorde oss sällskap och sist med inte minst fick jag en så himla gullig present från en kvinna som driver Stadens mysigaste lilla butik, Swärdska huset!
 
Detta ska visst vara ett "semmel-te" som hon beättat om när jag varit in i butiken och sucker som jag är för allt sånt har jag varit in och frågat efter det. Bara för att få till svar att dom inte skulle ta hem det då dom trodde att det inte skulle gå att dricka ihop med dom mastiga bakelserna.
 
 
Jag har provat en kopp och tycker inte att det är så sött i smaken, snarare påminner det aningen om ett slags mullbärste som jag köpte för många år sedan...
 
Tilläggas ska väl att jag ju inte hade någon semla att äta till. Kanske måste jag köpa en sån och göra en ny utvärdering.
 
Stackars mig ^^

make my Day

Fick visa leg när jag skulle köpa folköl på ICA i byhålan där jag bor.

Visst känns det kul att man ser ung ut! men 17.... nja!

Fredagsmyyys!

Skulle snabbsanera badrummet inför helgen och lyckades klämma fast ett yttepyttelitet hörn av trasan i handfatspluppen. För att få loss plutten igen fick Mr. T montera isär hela vattenlåset och krångla sig in under handfatet (som såklart har lådor som inte går att lyfta bort) och först göra rent hela eländet där för att sen trycka upp plutten underifrån.
 
Som en liten guldkant på tillvaron visade sig avloppet i duschen (där han skulle göra rent vattenlåset) vara mer än lovligt grisigt, vilket alltså innebar en total makeover även där.
 
Ja men finns det nått mysigare sätt att inleda fredgaskvällen på, så här strax innan kvällsmaten dessutom?
 
Här finns plats för en talande bild men jag afstår publicering,
eftersom jag ändå tror att den skulle fastna i någon typ av censurfilter...

Hipp Hipp Hurra!

Vi ska fira idag =)
 
Anledningen lyser dock med sin frånvaro eftersom det hela grundar sig i mitt uppdrag för veckan, som heter "happy anything day". Beskrivningen säger att vi ska fira bara för firandet skull och att desserten ska prydas med tårtljus.
 
 
 

det enda vi gör

Det känns som att vi inte hinner med så mycker mer än att måla, måla och åter måla. Dessvärre utan att det upplevs som att vi kommer någonstans med det.
 
Fast det gör vi ju såklart... Nu är alla dörröppningar klara och dörren till lilla städskåpet samt räcket vid trappen behöver nog bara ett sista lagret färg innan vi kan bocka av det också på listan.
 
 
Som ni ser har även spaljen i utrymmet vid ytterdörren kommit tillbaka på plats och även den fått lite färg men bäst av allt är ju; att toalettdörren sitter på sin plats igen!

Fingerfärg

Hade kanske varit det bättre alternativet...
 

onödigt mötande

Ikväll har jag varit på möte, det hela känns allt mer meningslöst och jag mår fysiskt illa av att uppleva den oordning som råder i hanteringn av diverse ärenden.
 
Det ter sig allt mer tydligt att jag inte orkar engagera mig mer, men jag känner nån slags martyrliknande press över att jag måste. Gör inte jag det så är det ingen som gör och man kan inte tycka en massa utan att agera.
 
Fast jag vet att det inte är så när allt kommer omkring. Kanske är det ingen annan som gör, men varför skulle då jag vara den som tvingar mig själv? och kanske kan man inte tycka en massa utan att göra något åt det, men det är det också så många andra som kommer undan med så varför inte jag?
 
och framförallt så skulle jag helt klart strunta i att tycka en massa saker om jag visste med mig att jag inte bidrog till att gör något av mina åsikter.
 
Nåväl, till beslutet mognat fram får jag helt enkelt skylla mig själv och stå ut med att jag slösar bort dyrbar tid på sånt jag egentligen inte alls vill göra. Piluttamig!

Äventyr after work

Flexade ut lite tidigare idag för att ta tåget till Ludvika och möta upp Mr. T när han slutade. Vi fortsatte färden till Borlänge för att göra ett kort besök hos farbror polisen och därefter inmundigade vi en stillsam middag på kupolen.
 
Jag passade även på att köpa en ny sport-top, vilket var ett löfte till mig själv att få när jag nått mitt första delmål för viktnedgången. Så fick jag det sagt också ;)
 
Nu är vi nyss hemkomna och är tröttare än tröttast! Jag kämpade mitt hårdaste för att hålla mig vaken i bilen och försökte så gott jag kunde underhålla kärleken, som även han hade svårt att hålla ögonen öppna, och med anleding av blist på energi blir det tack och good nights för oss redan nu.
 
Hoppas ni har en mer innehållsrik kväll än vi ;)

Staketet

Nu finns ingen åtrvändo, trädetaljerna i hallen kommer att få bli vita. Först ut var staketet vid trappen!
 

Färgprov till trappen

Vi vill göra om trappen och helst skulle vi vilja hitta ett snabbt och smidigt tillvägagångssätt. En idé är färdiga trappsteg och det är sådana som vi tagit hem prover på för att jämföra färger.
 
 
Till vänster ser ni en bit av golvet som vi valt och intill det två alternativa färger till trappstegen. Vit eller "wenge". Vi vill gärna ha mörka steg och tror att kombinationen skulle kunna funka. Tyvärr är dessa hutlöst dyra, enligt vår mening, så ännu har vi inte riktigt bestämt oss för hur det blir.
 
Har ni några andra tips på, antingen billigare varianter av dessa steg eller hur man enkelt kan göra om trappen på annat sätt (dock ej genom att måla)?!

Öppen planlösning?

Nu är det lister ochh dörrfoder som ska målas här i hallen. Jag hoppas att det går fort, för det här att vara utan dörr in till toaletten... det är väl ingen höjdare i längden!
 
 
Föresten! Här tror jag banne mig att väggfärgen ser ut att visa sig från sin rätta sida...
 
 
 

Hannas fläskfilélåda

För många, många år sedan fick jag ett recept på en fläskfilérätt av en tjej som jag jobbade ihop med. Jag lagade till det någon gång men sedan dess har det inte inte riktigt blivit av, även om jag tänkt på det då och då. Men så när jag satt och skrev inköpslistan för denna vecka bestämde jag mig för att det var dags!
 
Receptet hade jag tappat bort men kunde tack och lov få det på nytt av Hanna och ikväll har vi (till kärlekesn stora förtjusning) mumsat i oss fläskfilé, ris, beasås och champinjonstuvning i en riktigt gottig blandning!
 

Å alla dessa valmöjligheter...

Idag tog vi en promenad till Staden bygghandlare och fick låna med oss färgprover på färdiga trappsteg. Jag vill ju såklart veta vad ni tycker, men ska vänta med att försöka ta bilderna tills imorgon när dagsljuset återvänder.
 
Tänk vad enkelt det skulle vara om det bara fanns en sak att välja på, då hade vi säkert varit färdiga vid det här laget ;)

Pannkakssoppa o andra sötsaker

Ringde till syrran idag och föreslog lunch på Alla tiders Tages, hon hakade på och kom med motförslaget att även ringa en av hennes vänninor som nyss fått en liten Bebis. Jag var inte svårövertalad!
 
 
På menyn stod bland annat pannkakssoppa och eftersom jag aldrig tidigare hört talas om nått liknande så var nyfikenheten på topp. Soppan provsmakads och fick betyget "inte supergod men inte helt äcklig". Både varmrätten med fiskfrikadeller och efterrätten var betydligt bättre.
 
 
Men hur man än vrider och vänder på det hela så var ju ändå Lovis både det bästa och det sötaste idag!
 

Lamporna är på plats

Vi är klara med taket och väggarna i hallen så nu har vi fått upp lite belysning. Känns bra att inte behöva mötas av bygglampan när man ska upp till jobbet!
 
Hittills har jag inte lyckats ta någon bild som visar upp färgen på rätt sätt. Den är jättesvagt grå i verkligheten, men ibland ser den blålila ut och på den här bilden nästan vit.
 
 
Alla kontakter och lampknappar har också kommit tillbaka på sin plats. Dom däremot är omlackade och riktigt vita till skillnad mot den nikotingula nyansen dom hade innan.

Björkmans mästerkock

Kärlekens arbetskamrater häpnar över innehållet i matlådorna som Mr T har med sig till jobbet. Dom käkar Billys panpizza och frysta färdiglådor så konkurrensen är ju egentligen inte speciellt hård men det gör det inte mindre roligt. Dom tror att det är jag som lagar all mat åt honom (so let them!) och när dom fick se att vi gjort Enchiladas önskade dom att jag skulle laga mat åt dem allihop. Haha, stackars satar som lever i villfarelsen att det skulle vara något extraordinärt!
 
 
Till saken hör ju även att dessa fuskades fram med en liten kryddmix vilken inte heller föll mig helt i smaken så nu undrar jag; brukar ni göra enchiladas? och är det i så fall någon av er som har ett bra recept utan allt för stark tomatsmak att dela med sig av?

EKO-lycka

Butiken där vi brukar veckohandla har tidigare bara haft ekologisk mellanmjölk och eftersom jag jagar kalorier vill jag hest ha lättmjölk till min frukostgröt.
 
Idag hade dom det =) Halleluja!

Recept på hemgjord tacokrydda

Här kommer receptet på tacokryddan som jag gjorde i fredags! Smaken blir väldigt lik den som kan köpas i butik och är det ens någon liten skillnad så är det att denna är godare. Och nyttigare!
 
 
Mängderna motsvarar ungefär en normal påse med tacokrydda som man kan köpa i butik.
 
1½ tsk. salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
 
Häll kryddorna i en burk eller påse och skaka ihop.
 
När det gäller cayennepepparn kan det vara klokt att testa sig fram till vilken styrla man gillar bäst. Vi tyckte att två krm blev aningen starkt så nästa gång kommer jag testa med 1½ krm.
 

Droppen som fick ögonen att svämma över

Idag var det riktigt tungt att komma hem efter jobbet. Det var länge sedan någon fick göra inbrott på toaletten för att lirka ut mig därifrån (om det ens hänt tidigare?!) men idag blev det bara för mycket och det va sååå skönt att få fulgrina en liten stund.
 
Kärleken är underbar och säger allt det där som jag tjatar på andra om, men så lätt glömmer bort när det gäller mig själv. Man måste trivas med livet och är det något som eller någon som gör att man mår dåligt måste man ta itu med det.
 
Jag samlade mig såpass att jag kom iväg på stickningen ikväll. Också det så himla skönt! Långt ifrån jobbet, långt ifrån målafärgen och nära, nära till helt underbara tjejer. Väl hemma höll jag ihop ganska bra, eller åtminstonde tills jag loggar in här och läser den här kommentaren ang. det här inlägget från min fina, fina vän;
 
"Tror nog inte du är ensam om att känna så bland dina chefs kollegor.
Du får inte ta på dej ansvaret för allt dåligt.
Det var inte du som tände elden så det enda du kan göra är att se till att den inte sprider sej mer. Att släcka den är omöjligt på egen hand utan kräver nog gemensamma insatser från alla parter både högt och lågt. Kram"
 
Du är så klok kära Cessa! Jag behöver mer av dig i mitt liv.

Det blir aldrig klart!

Vi har målat väggar idag. Det räcker dock inte, utan en tredje strykning måste till men sen hoppas jag banne mig att det täcker ordentligt!
 
Under eftermiddagen tog vi oss en promenad i solen och även om benen är trötta så känns det verkligen gott att få komma ut i solen en stund.
 
Helgen närmar sig sitt slut och en ny vecka drar igång. Jag är inte riktigt redo...

Väggmålning igen

Idag blev det äntligen läge för att  göra ett försök med att måla väggarna i hallen igen!
 
Efter det första testet fick vi tänka om och har nu lagt på en väv som ska släta ut ytan och det verkar som att det ska funka. Än så länge påminner färgen mest om betong, med lite skiftande nyanser men det ska nog försvinna när det kommer på ytterligare färg imorgon!
 

Att tala är silver. Att tiga är säkert Guld.

WOW!
 
Antalet besökare under gårdagen ökade något jämfört med en normal dag här på bloggen, men inte en enda kommentar lämnades! Inte ens någon som jag avstår från att släppa igenom...
 
Det är inte svårt att konstatera; tystnaden har talat!

Svennefredag

Efter vad jag kan läsa mig till på diverese sociala medier så är vi verkligen inte ensamma om att äta tacos en kväll som denna.
 
Men kanske är vi relativt ensamma om att inte stoppa i oss en massa glutamat och socker som tyvärr finns i den traditionella påsen med tacokrydda.
 
Jag har nämligen gjort min egen blandning och det känns som att jag aldrig will go back!
 

Lyxigt mellis

När man är spenderar en dag hemma är det inte mer än rätt att man lyxar till ett och annat under dagen. Som ett mellis till exempel!
 
 
Smooth exotic!

En stilla undran

Som ni säkert förtod när jag berättade om mina skills inom ämnet kalororäkning, ägnar jag en hel del tid åt att planera vad jag äter. Ganska maniskt faktiskt om jag ska vara ärlig...
 
Syftet med det hela är såklart att jag har en längtan om att gå ner en drös kilon, eftersom jag inte riktigt trivs med min kropp när den känns helt pösig. Men så finns även en annan sida av det hela och det är helt enkelt att jag hoppas att kroppen ska bli starkare, hålla bättre och inte göra ont.
 
Hur som helst så har jag funderat lite och tänkte nu ställa frågan till er om den här resan, eller kampen om man så vill, är något som är av intresse att läsa om? Jag kan allt om hur man går ner i vikt, men min förmåga att göra det kan i vissa fall ifrågasättas så jag lovar inga storslagna inlägg baserade på en solskedshistoria eller någon proffsig träningsblogg. Bara en helt vanlig strävan efter något som ibland känns ouppnåeligt men som på intet sätt är omöjligt.
 
Så, lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

RSS 2.0