HA HA!

Anna om "tid är allt vi har.."

Ja, gud vare mä oss ikväll... =D

Tid är allt vi har...

... och därför känns det helt relevant att lägga en halvtimme på att slöa sig igenom bloglovin och i de flesta fall bara läsa texten där innan man klickar på 'marker som läst' nu har jag bara 35 olästa inlägg kvar och väljer att spara dom till ett senare tillfälle eftersom jag har för avsikt att försöka komma på nått som kan minska på 'vrak-faktorn' (tänkte att en dusch kan vara en bra början...) ikväll ska jag ju nämligen ägna lite tid i körkan innan det är dags för hårdrockskväll.


Välkommen till min gamla blogg...

Artighet är en dygd...
Besöksantalet har varit lite högre än vanligt under dagarna som jag varit borta... (betyder det att ni uppskattar bloggen mer när jag uppdaterar dåligt???) så självklart vill jag passa på att hälsa samtliga nya läsare välkomna!

Glöm nu inte bort att ge er till känna lite då och då!


Vi tar det väl från början...

Torsdag kväll:
Dags att flytta in i stugorna... men först ska såklart det ständiga bekymret med parkering lösas.


Hurvida det är jag som har parkerat eller inte får ni allt klura ut själva ;)

uppdatering från spiltan

jaha... idag har vi haft den stora 'lär dig allt om EU dagen'... jag känner att jag har misslyckats ganska totalt på vissa punkter, men jag har iaf lärt mig att det inte är nån mening att 'dyka upp kvart över 12' utan att man måste vara där kvart i!
Vad det gällde har jag dock missat men det viktiga verkar inte vara att veta vad man pratar om när det handlar om EU, bara man är där i tid!!!

Hur som helst sitter jag nere i fortet och förgyller Ulles tillvaro med att gå runt i morgonrock :) jag tror att hon uppskattar mitt sällskap, men tyvärr kommer jag bli tvungen att göra henne besviken när jag kilar iväg en stund för att se vad chefen har för sig.

Det är helt otroligt att man ska behöva hålla ordning på honom hela tiden ;) Härta vore nåck!!!festinbjudan

Pojkarna bjuder in oss till sin stuga... konversationen i lägret lyder som följer:

- Ska vi ta på oss galaklänningarna då?

- Ja... eller det räcker väl med deo... =)

Vi drar till fjällen...?

Nu är stunden här... jag sitter i en sunkig stuga i Säfsen, men till min stora lycka är vi nu bara tre brudar vara av dom andra två fått ducshförbud tills på lördag :)

Normalt sett (läs; i mitt förra liv) brukar jag vara vara nervig när jag ska åka iväg och alltid vara klar i alldeles för god tid... idag ringde chefen före klockan 9 och sa att han var 20 minuter hemifrån mig och jag som hade tänkt mig att han skulle hämta vid halv 11 tiden... gissa om jag fick panik!
Tack och lov fiskar han ju efter att få titeln som 'guldklimp' så han lät mig hållas i lugn och ro :)

Jag har upptäckt nånting märkligt under dagen... märkligt och lite jobbigt faktiskt :) Jag hör swEeties röst hela tiden och tankarna svävar iväg med mig ända tills jag upptäcker att det aldrig är så... to bad ;)

Tog aldrig med mig sladden till kameran så det blir inga bilder förens på söndag... ska försöka få till nått trevligt för er att titta på då, men nu står det ett glas vin upphällt åt mig här brevid (bra brudar man bor med!!!) så jag har lite annat att göra just nu  ;)

Till Anna: Självklart ser jag till att vara på plats på lördag =)


klar?

Jag tror att jag har packat klart nu :)
Chefen har berättat att vi kommer åka kombi och jag räknar kallt med att jag får en tredjedel av bagageutrymmet samt hela baksätet att förfoga över!
Valde mellan den mellanstora väskan eller den lilla med en extra handväska (läs; bag) men när jag plockat fram det mesta som jag ska ha med insåg jag att den lilla inte kommer räcka till... det kommer heller inte mellanväskan att göra men för enkelhetens skulle tar jag den iaf och använder bagen till att frakta bland annat några törstsläckre samt kameran i =)

Jag är alltså i stort sett redo för stunden då det är dags att ge sig av och nu börjar jag bli lite nervös också... men det hör till, det blir jag alltid när jag vet att guldklimparna väntar :D

Garderobsgrubbel

Det tar emot att börja med packningen inför resan till fjällen... det hela bottnar nog i att jag är sjukt opeppad på att vistas i fjällmiljön och om möjligt ännu mera bitter över att tvingas bo i dessa sketna 4-bädds stugor :(

Jag har glömt bort att köpa kläder också, vilket egentligen känns som ett måste, så till råga på allt ska jag försöka trolla fram nått som jag kan ha på mig under dessa dagar... Nackdelen med att ha arbetskläder är just det att man inte behöver tänka på att ha kläder som man kan visa sig offentligt i! haha!
För tillfället går jag och grubblar och suckar över vilka skor och vilken jacka jag ska ha med... eller om jag helt enkelt törs ta med mer än ett alternativ :)

Försöker att väga upp alla dåliga saker med resan som jag kommer på med minst en bra sak, tyvärr har jag bara kommit på två bra saker, som iofs inte är vilka småsaker som helst men faktum kvarstår att +listan är avsevärt mycket kortare än den med alla minus... dom bra sakerna är att jag kanske får möjlighet att vara nära mina guldklimpar (om inte tänker jag lägga mig ute i snön och grina) och att jag ju faktiskt ska få en utbildning som jag tror mig kommer ha stor nytta av i mitt framtida liv.

Nu är det iaf hög tid att ställer mig och stirrar in i garderoberna ett tag till... vem vet, kanske har det dykt upp nått nytt den senaste halvtimmen =)


Magdalena Graaf

Magdalena Graaf har fått en blödning i hjärnan och kommer (såklart) inte vara med i 'Let´s Dance' nått mer :(

Mycket tråkigt!

Både att hon råkat ut för detta men också att vi inte kommer få se nått mer av henne i programmet... Hon kommer heller inte att ersättas och det kommer väl även betyda att vi inte får se Daniel Da Silvas dansbyxor nått mer under den här säsongen *snyft*


(Bilden kommer från deras blogg)

Utmanad

HAHA! Det här måste vara den knasigaste utmaningen jag har fått =)
Jag har blivit utmanad av Jennyn att visa upp mitt badrumsskåp... Jag har dock tre skåp som jag använder, så det får helt enkelt bli en bild från varje!

Jag har väntat på en utmaning som går ut på att fota det märkligaste man har i sitt badrumsskåp men eftersom den utmaningen lyser med sin frånvaro får ni även se min konstighet på en av dom här bilderna... annars hade jag nog hemskt gärna censurerat lite i den här utmaningen =)


Konstigheten ser ni i mitten på den vänstra bilden och är alltså en äggkopp... helt normalt va?
Det här uppdraget kan jag ju bara inte låta bli att lämna vidare :P och då först och främst till

Hanna W - Eftersom hon i "sju sanningar om sig själv" uppgav att hon brukade tjuvkika i badrumskåpen när hon är hemma hos folk! Right back at ya! ;)

Därutöver lämnar jag den också vidare till:
AnnaPanna och Sarahsglitter!GAH!

Halva dagen har gått ioch jag har inte gjort något av det jag skulle :S
Ny blir det mysfrukost med bloggar i ett rasande tempo =)

Njuter...

...av enbart tanken på att jag är ledig imorgon!
Jag har tänkt hinna med en massa saker, mysfrukost med bloggar, städning, 'våra bästa år', packning, promenad och lite matlagning till att börja med :)

En av mina guldklimpar ringde för en stund sedan och nu är det bestämt att jag återvänder till staden en dag tidigare än planerat! Hoppas att jag inte får allt för svårt att slita mig bara, jag blir ju så glad av dom =)
Nu ska jag dock packa ihop alla mina saker som jag märkligt nog alltid lyckas sprida omkring mig här vid datorn och istället gå upp och förbereda för natten.. Sov gott!

one wish

Önskar så innerligt att jag kunde både 

älska  

glömma   och   förlåta
!

Fast det där var väl egentligen två önskningar... :(

Jefla kryssning!!!

Varför i hela världa skulle jag anmäla mig till den där jäkla kryssningen?!?! Nu missar jag ju nått mycket roligare :(  BUHU!!!!

Delad tur?

Idag jobbar jag någon slags variant på delad tur för att inte slösa med timmarna på sektionen.
Hade bokat in ett besök på morgonen och eftersom mitt planerade framtidsmöte blev avbokat så sitter jag nu hemma några timmar istället innan jag börjar jobba kl 12 igen.

Skönt att få äta lunch hemma i lugn och ro och så hinner jag ju uppdatera mig lite i bloggvärlden samtidigt :D
Efter jobbet idag måste jag komma igång med att planera vad jag ska ha med mig när jag åker till fjällen... jag har inte så mycket som börjat skissa på nån lista ännu så jag har ingen aning om hur det här slutar!

Vad gör du idag?

'Advokaterna'

Ikväll var det äntligen dags för första avsnittet av 'advokaterna'! Som jag har väntat på att det skulle börja :) Trodde ju att det var redan förra veckan och min besvikelse visste inga gränser när jag fick vänta ytterligare en hel lång vecka.
Förutom att advokater har ett mycket märkligt jobb som jag har ytterst liten insyn i så är det lärorikt på många andra plan att se det känner jag...
Sista tiden har just nämda yrke kommit på tal vid ett ganska stort antal tillfällen och den här program starten hade inte kunnat komma vid ett bättre tillfälle!

Say no more :)

Bröllop

Jag är på bondebröllop.
Jag tycker inte om BondeMagnus och bröllopet har inte börjat än, men jag grinar ändå!!! :D

Klippningen

Jag är inte snaggad och jag är inte heller svarthårig :)
Däremot har jag återinfört min kortklippta nacke och dom (guld)blonda slingorna... blev dock lite sugen på att göra vitblonda slingor när det hela var klart (och jag förstog skillnaden) och om jag får fundera i en månad till kommer jag nog våga, haha!

Precis som jag trodde så kommer det inte upp nån bild (just nu iaf) men om jag får till nått bra så kanske det kan komma en på frisyren... nån gång... =)
Nu har jag dock inte tid med det här för jag bara måste skynda mig att göra ett besök på sarahs blogg där det tydligen skall finnas bilder från hennes bröllop =)

Vad tycker DU?

Är detta ok?

Klippning imånn :)

Jag har mycket inbokat till imorgon och även fast jag glömmer bort hälften emellanåt så har jag lyckats hålla mig ifrån att dubbelboka... så när som på att det kan bli bråttom från ett ställe till ett annat men det får gå.

Förutom att jag ska jobba på hemmet och lite annat som har med jobbrelaterat så ska jag klippa mig imorgon! Det gör jag ganska ofta iofs men denna gången är lite speciell känns det som... jag har bytt frisör :O Det har jag iofs gjort ett antal gånger förut också, pga barnafödslar, sjukdomar, kontrakt med elitinnebandyklubbar och gud vet alla ursäkter dom kommer med för att slippa fila på min sparsamma kalufs. Gemensamt för alla byten är dock att det alltid skett mellan frisörskor som jobbat på samma salong och jag har klippt mig där i typ 12 år!

Det är dags för en förändring skulle man kunna säga och lagom till årets prishöjning på Scissor passade syrrans kompis på att påbörja uppstarten av sin egna salong =)
Det finns många fördelar med att klippa sig i staden... så som att det t.ex kostar hälften så mycket som i La, man slipper lägga hundringar på bensin, man hinner klippa sig även dom dagarna man ska jobba och så säkert en massa andra bra saker som jag inte kommer på nu... på minus sidan har det väl egentligen bara funnits en sak... att ingen frisör varit nyutbildad och heller inte har den stilen jag söker hos min frisör(ska).
Där kommer Jossan in i bilden! Om det inte var för att jag kände henne skulle jag vara livrädd för att komma därifrån med svart stubb, men nu vet jag ju att jag kommer kunna hejda henne om trimmern kommer på tal (hoppas jag iaf :S ) och jag är mycket spänd inför morgondagens premiärklippning =)

Om jag blir vacker lovar jag att lägga upp en bild, men jag tror inte att det kommer bli så... hon är ju ändå bara frisör ;)


Allt flyter

Stadens bio får verkligen ett extra plus för att dom fixat popcorn till den här veckan :) Kanske blev dom skrämda när jag surnade till sist och vägrade köpa nått annat! Haha!
Filmen var iaf helt ok för min del! Jag skrattade mycket, men hur kan man egentligen låta bli när man ser ett tiotal män sprätta omkring i små simbrallor?

Vill ni se ett lättsam film som inte leder till tårar eller nätter av grubblande så kan jag absolut rekomendera att ni ser denna :)


Slask...

Vädret är minst sagt oberäkneligt... idag har det varit plusgrader igen, samtidigt som det dalar ner stora blöta snöflingor och ute på gården ligger återigen ett par dm blötsnö :( Jag känner inte för att göra någon ansats att gå ut och ta rätt på eländet utan tänkte vänta ut den naturliga bortsmältingen!

Istället ska jag ägna resten av eftermiddagen åt att slappa! Lite mellanmål, lite bloggar, en dusch och senare i kväll bio!! Idag ska jag se 'Allt flyter' och jag hoppas på en hel del skratt samt massor med popcorn, om jag så ska bli tvungen att ta med dom själv den här gången =)

Dags att leta reda på nattmössan...

Detta skulle egentligen vara en av mina två helt lediga helger på mitt sexveckors schema, denna gången skulle det varit fredag-lördag-söndag och den andra är (som förra veckan) lördag-söndag-måndag, övriga veckor jobbar hela eller delar av helgerna och därför känns det lite lyxigt med långhelg! Om man nu får ha det så vill säga...
Tyvärr är det ju inte ofta jag verkligen får det och så är fallet även den här gången :(
Imorgon ska jag jobba en extradag och därför måste jag försöka somna i skaplig tid ikväll...

Så, det blir alltså god natt för min del nu, men jag hoppas att ni andra får en fortsatt trevlig lördagkväll =)

Pust :)

Jag fick ett infall att möblera om inne på kontoret, det ska gå fort och jag har verkligen inte tid (eller ork) att tömma ur lådor och skåp bara för att flytta dom några meter och sen lägga tillbaka alla saker igen. Jag gick dock bet på tredje möbeln :) inte visste jag att ett data skåp med dator, fax/kopiator och 'lite' ljus kunde vara så tungt! haha!
Törst inte envisas heller då jag har haft försäkringsgenom gång två dagar i rad och jag har ingen lust att behöva utnyttja varken den nya olycksfallsförsäkringen eller, gud förbjude, något ännu värre bara för att jag lyckats välta allting över mig...

Jag får helt enkelt finna mig i att sitta här och invänta lite muskler (för jag tänker fortfarande in tömma ur skåpet!) men jag får ju å andra sidan en liten paus och med tanke på att jag skulle ha en lugn lördag så passar ju det ganska bra =)

Ingen utflykt idag

Det blir ingen La resa idag, det snöar fortfarande och jag har bestämt mig för att ha en lugn dag hemma istället! Ska snart gå och ta en varm dusch och pyssla om mig själv lite, känner att jag behöver det idag, bara för att jag lovat att inte skriva något mer om det som gjort så ont senaste tiden så betyder det inte att det inte finns kvar... för det gör det :(


Reklam på bloglovin

Är det ingen mer än jag som stör sig på alla reklaminlägg som börjat dyka upp på bloglovin var och varannan dag?

Hur får jag bort skiten, helst utan att behöva öppna inlägget (vilket tyvärr inte alltid räcker dom gånger jag har provat)???


God morgon!

Fy vilket väder det är idag! Det grått och snöar samtidigt som det blåser så att det viner i husknutarna :(
Jag hade lite planer på att åka till La idag men vet inte hur det blir med det... tror för det första inte att dom hunnit med att ploga ännu och det ser föga lockande ut att sticka snoken utanför dörren :S

Kanske blir det avfärd vid lunch istället, men det återstår att se...
Skulle nog inte vara fel att börja fundera över vad jag kan tänkas behöva packa med mig när jag åker till fjälls nästa vecka, jag har ingen erfarenhet av sånna resor så jag har ingen aning om vad jag kan behöva! Tändstål och stormkök, eller bikini och drinkparaplyer?
Tror att jag gör en liten kompromiss kanske och väljer att ta med ett tändstålet och drinkpinnarna... övriga saker kommer jag nog inte få användning av =)

Vad ska du göra idag?


Kvällens tv-godis

För någon dag sen skrev Jennyn om att hon hade gjort fruktsallad och ända sen dess har jag tänkt på att jag också skulle göra det men det har inte blivit av, men så ikväll skulle jag ju ha nått gott att äta när jag kollade på 'Let's Dance' och då passade jag på :) Mums!


Biffar med grekisk wok

Jag äger ingen wokpanna och har till följd av det aldrig wokat nånting förut... Till dagens middag skulle det dock vara en grekisk wok bestående av lök, potatis, oliver, tomater och fetaost, man kunde välja att göra den i wokpanna eller i en vanlig stekpanna.
Som ni förstår valde jag det senare alternativet och jag vet inte om det var där det gick fel... men jag tvivlar på att det var tänkt attt woken skulle se ut som stuvad potatis med tomater och oliver i, eller? :S

Som tur är blev biffarna i alla fall goda... och många... vilket betyder att det kommer att serveras biffar till lunch i borgen även imorgon, men då med mos till :) "wok" blir det iaf inte, den ligger bra där den ligger; i sophinken =)


Let's Dance

Kom just på att det är Fredag! det betyder att det är Let's Dance ikväll :) 
(vet att jag i förra inlägget lovade att ni inte skulle drabbas av tvångstankar av efterföljande inlägg och jag ber om ursäkt ifall någon drabbas av det pga nämda tv-program)
Det ska bli kul att se och trots att jag faktiskt varit på en fika date idag redan så ska jag nog välja ut nått gott att äta till programmet.
Nästa vecka kommer jag ju troligen att missa direktsändningen eftersom jag kommer att befinna mig 'i fjällen' med mina guldklimpar, så jag får helt enkelt passa på att njuta lite extra om det dyker upp några snygga dansbyxor i kvällens program :P

Efterlevnadsskydd

Det känns ju måttligt roligt att sitta hemma i sitt kök och diskutera efterlevnadsskydd med en vimsig gubbe...

Går det förövrigt ens att undvika tvångstankar om att man kommer dö knall och fall om man inte fattar rätt beslut när försäkringsgubbar börjar prata om sånt?

Ännu mindre roligt blir det ju när gubben hävdar att man fått fel information om skiten den gången man väl tog sig i kragen och fattade beslutet i frågan...
Försäkringsbesöket idag resulterade inte i nått annat än att jag måste ta kontakt med banken och fråga hur mycket jag är värd som död... kul uppdrag :S (eller inte!) samt att jag måste ta reda på vem som får mina pengar om jag dör utan att ha efterlevnadskydd... kul uppdrag :S (eller inte!)

Gubben sa nämligen att alla andra med efterlevnadsskydd får mina pengar om jag inte själv har något, när jag förut fått veta att alla vi som inte har delar på varandras.
Har han rätt måste jag ändra! Han kan bara inte ha rätt!! Väljer man en förmånstagre som får ens pengar ska man vill inte få vara med och dela på kollektivets pengar också? Nån måtta får det väl ändå vara på orättvisan även i det här landet!

och föresten... ni som har förmånstagare... ni har väl koll på VEM som är det? Tyvärr är det allt för många som aldrig ändrar utan istället för att pengarna går ut till barn/livskamrat så är det nått gamlat ex som får några siffror till på kontoutdraget...

Nog om detta, nästa inlägg ska inte vara lika tvångstanke-framkallande! Det lovar jag =)

Hur du vet att det är dags att rensa i handväskan...

När du ställer handväskan på passagerar sätet och bilen varnar för att bältet inte används kanske det är dags att göra en liten koll av vad som finns däri egentligen =)

Omotiverad

Usch! Jag är inte ett dugg peppad inför att få hit den där gubben... är trött på att ha en massa karlar springades här när dom ändå inte utför något vettigt, som att typ renovera mitt badrum eller bygga ett tak över min trapp :(

Hoppas iaf att han inte stannar allt för länge, eftersom jag är ivrig att komma iväg till fikadaten jag har senare idag, det känns tusen gånger mer lockande! ;)

Vad har du för dig idag?

Försäkrings genomgång

Om några timmar kommer försäkrings'gubben' hit och ska (troligtvis) prata en massa om tjänstepensioner, efterlevnadskydd och brandförsäkring... dvs allt sånt där som jag redan kollat upp (såklart)! Har iaf bestämt mig för att det är nyttigt att lyssna en extra gång, man lär sig faktiskt någon nytt varje gång!

Har du koll på alla dina försäkringar?

Vår i borgen!

Egentligen har jag inte alls några vårkänslor och faktum är att jag inte heller vill att dom ska ge sig till känna riktigt ännu, men jag har ändå tagit ner vintergardinen i köket idag och satt upp en lite vårigare.

Jag har velat lite hit och dit ang färgval och ville först ha cerise eller skarpt rosa eftersom jag hade lite piff i den färgskalan som jag ville ta fram, kom dock fram till att jag ska ha det i matsalen lite längre fram i vår eftersom jag redan har gardiner dit...
Jag fick alltså börja tänka om och det hela slutade med att det blev.... ljusrosa istället =)


En liten Meja!

Det va som jag trodde... jag har fått ännu en dotter  Nelly har fått en liten lillasyster!!! :D
Det enda jag vet är att hon heter Meja, men jag väntar med spänning på att få höra mer om underverket och framförallt se någon eller några bilder på henne!

Grattis!


Smörgåstårta =)

Idag blev vi mutade med smörgåstårta på kontoret... sånt får det gärna komma folk och bjuda på oftare =)
Ikväll ska jag försöka utföra lite sysslor här i hemmet, till skillnad från igår och tanken var att jag skulle laga lite mat men det känns inte speciellt lockade med tanke på hur mätt jag är nu :S

Ska göra iordning lite här hemma iaf inför imorgon då det kommer en representant från försäkringsbolaget hit...  jag ska säga att jag inte behöver nån försäkring för att jag fixat allt sånt genom 'Ellos' Haha!!!
Tänker för övrigt briljera med mina kunskaper inom området, spec med tanke på att jag fått en extra genomgång av alla nyheter i försäkringen idag så jag har det i färskt minne =)

Måste föresten passa på att fråga alla er kloka och förståndiga människor,  ska man bjuda på fika när det kommer hem folk sådär? Brukar/Skulle ni göra det?

Att bara vara!

Idag har jag i stort sett inte gjort någonting... hade lite tråkigt ett tag tidigare ikväll men orkade inte ta tag i nått av det jag kom på att jag skulle behöva göra så det blev inget gjort alls istället.
Började läsa lite i en bok igen istället, det var ett tag sen och jag har ju tänkt att jag ska läsa igenom dom böckerna jag har en gång till och sen ge bort eller sälja dom.
Nån som är intresserad föresten? har både pocket och inbundna böcker, vill ni kan jag lägga upp bilder här!

Lite dåligt samvete har jag allt över att jag inte uträttat nånting idag, men ibland är det väl ok att bara ta det lugt och lata sig? För övrigt kommer det snart vägas upp med 8 arbetsdagar på raken :S en liten miss i planeringen skulle man kunna säga, jag behövde ha en större kalender så att jag har bättre överikt över veckorna! haha!

Jerka ska chocka mig :)

Badrums Jerka har varit här, det tog ungefär 29 minuter att se över badrummet och så var han borta igen!
Jag hann dock fråga tusen frågor (den som vill kan ju själv räkna ut hur snabbt jag pratade) och fick även flera tillfällen att stila med mina skills vad det gäller byggbranschen =)

En av dom få saker han hann med att säga var iaf att priset på offerten skulle vara chockerande lågt... hmm... jag vet inte vad det betyder... förväntar han sig resten av summan i form av en prydligt ihopprullad sedelbunt som överlämnas genom ett stadigt handslag när han går? tänker han bygga ett fuskbadrum åt mig?  gör han halva jobbet och tror att jag (med alla mina skills) ska utföra resten själv? eller kan det vara så oskyldigt att det betyder nått så enkelt som att det inte är något miljonprojekt som jag vill ha?


Äntligen?

Chrill har skrivit "äntligen" på msn... har jag blivit tvåbarnsmor nu måntro??? *nyfiken*

Senaste badrums ritningen!

Så här ser ritningen ut som gäller för tillfället, tyvärr kunde jag inte få bilderna skickade till mig utan har fotat papperskopiorna... färgerna stämmer såklart inte riktigt överens med verkligheten och spegelskåpet gick inte att få brunt i programmet, men självklart ska det vara lika som dom övriga skåpen!
Färgen i den fjärde bilden ligger nog närmast verkligheten, som är mörkbrunt och inte alls rödbrunt som det ser ut att vara på dom andra bilderna...

Jag är inte helt överförtjust i att ha toalettstolen kvar på samma plats som idag, men i det här fallet är det nog det enda alternativet.
Går sen bygglovet igenom (vilket det gör) så är ju fönstret betydligt mycket mindre än nu, så det kanske inte spelar nån roll då... plus att man slipper omaket att dra om avloppet vilket också gör ganska stor skillnad i kostnadskalkylen...

Vad tycker ni?

Here we go again...

Telefonen ringer, jag svarar som alltid med mitt namn. 
I andra änden hörs en kvinnoröst som frågar efter mig...

- Det är ju jag

- Jaha va bra! jag ringer från Ellos och vill erbjuda dig en olycksfallsförsäkring...

- Jag har redan jättebra försäkringar...

- Men detta är en en annan typ av försäkring där du kan få upp till 5000kr för ett benbrott

- Jag har redan jättebra försäkringar...

- Men denna krockar inte med andra försäkringar

- Jag har redan jättebra försäkringar...

- Men i denna behöver man inte samla ihop kvitton för att får ersättningen kontant direkt...

- Det behöver man inte i min heller... som jag sa: jag har redan jättebra försäkringar!!!!

Jag blir så trött... :)

God morgon!

Klev upp för bara en stund sen och nu tänkte jag dricka te och äta en äggmacka samtidigt som jag läser lite bloggar :) Efter det måste jag plocka undan lite på övervåningen eftersom jag får besök i eftermiddag från butiken där badrumsinredningen ska inhandlas! Ritningen skall ses över och det ska kollas en extra gång att alla mått stämmer osv och även fast alla säger att hantverkare och andra som besöker folk i deras hem inte bryr sig om hur det ser ut, så vill jag iaf att det ska vara städat när det är borgen som är föremål för besök!

För övrigt blir det nog en ganska lugn dag med lite pyssel här hemma, skönt att ha det så ibland också!

Vad ska du göra idag?

Första uppgiften avklarad...

Hade inget bättre för mig efter maten och det var för tidigt för att sova så jag bestämde mig för att ta tag i arbetet som jag skulle göra och efter en inte allt för lång stund var det hela klart och ivägskickat =)


Lite nervöst känns det allt... gick det för lätt? missade jag nått? gjorde jag nånting rätt alls? Väntar med spänning på att få nån slags reaktion tillbaka så jag kan börja koncentrera mig på det som komma skall, skulle vilja börja med det redan imorgon men eftersom jag inte har rätt böcker hemma får jag bida min tid och sysselsätta mig med annat så länge...

Nu ska jag dock äntlgen få lägga mig och sova! =)


Om kokboken

Svar till Anonym (och alla andra som vill veta också så klart!):

Kokboken heter "100 rätter på 20 minuter"
den är skiven av Barbro Lönnegren och utgiven av bokförlaget "semic"!

Här kan man läsa mer om den.

Italiensk Gryta

Provade ett nytt recept igår igen... jag älskar min 20-minuters kokbok! Alla recept är jättelätta, dom flest är väldigt goda och många ingredienser är återkommande så man behöver aldrig köpa hem saker som bara blir stående sen och aldrig används till nått annat!

Nästa rätt jag ska prova innehåller fänkål, jag vet inte om jag ätit det nångång eller och om jag isf tyckte om det... på första affären där jag frågade efter det fick jag svaret att dom tagit hem det förut men att var en riktig "hyllvärmare" och dom fick slänga det mesta, det verkar alltså som att det inte är nått som folk i allmänhet gillar och det känns lite oroväckande, men jag måste ju testa =)


Lång dag

Återigen en lång arbetsdag... tyvärr hade jag tagit fel på tiden i morse och var en halvtimme för tidig på första stället, inte alls kul eftersom jag var så grymt trött när jag var tvungen att gå upp... en extra halvtimmes sömn hade verkligen inte gjort ont!

Fick iaf en hel del frågor besvarade på morgonen, men jag har nog börjat undra vad sjutton jag har gett mig in i! Det är läskigt att göra avsteg från den invanda vardagen men i mitt fall är det mer än nödvädningt!
Åkte sen vidare till sektionen och satt där och ordnade med lite papper innan jag började jobba på riktigt kl 12 och efter det har tiden sprungit ifrån mig!
Slutade vid 16 och passade på att handla lite då så att allt finns hemma till maten som ska göras dom närmsta dagarna... ingen  riktigt veckohandling men inte långt ifrån! Jag kanske lär mig någon gång jag också =)

Nu är det däremot dags att börja med kvällsmaten och tur är väl det för jag håller på att somna, ikväll blir det hemmagjord pizza och sen var det egentiligen tänkt att jag skulle börja på och förhoppningsvis göra klart ett arbete men den tanken får jag nog flytta över till morgondagen och istället städa undan lite inför imorgon när badrumsritningen ska ses över irl och sen blir det en tidig kväll för min del!

Guldklimpen backar

Idag har det visat sig att det är 4-bädds stugor som gäller... liiite bättre, men illa nog ändå =)

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Jennyn att berätta sju sanningar om mig själv... känner på mig att det kommer bli väldigt svårt men ska väl iaf göra ett försök =)

1. Jag älskar att dansa och gör det ofta i smyg hemma i borgen, där jag slipper oroa mig för att nån ska se mig!
2. Jag har väldigt lätt för att gråta
3. Jag är en obotlig dagdrömmare
4. Jag har väldigt svårt att lita på andra människor och tyvärr har det ibland lett till förlorad vänskap
5. Jag törs inte köra bil på ställen där jag inte hittar
6. Jag har jättedåligt lokalsinne (det i kombination med nr. 5 leder till vissa begränsningar)
7. Numera kan jag förutom uska även titulera mig som studerande!

Jag tror dock att jag avstår från att lämna utmaningen vidare, utan istället kan väl den som vill skriva en valfri sak om sig själv som kommenatr till det här inlägget... Privata inlägg i gästboken går givetvis också för sig ;)

Om namn rutan vid kommentarerna

Har en tid nu tänkt på att namnet och adressen försvinner ibland om man börjar med att skriva in det när man ska göra en kommentar... trodde att det var min dator som drygade sig, men nu fick jag en kommentar från Hanna W att det blir lika för henne!

Är det fler som märkt av det? Varför har det börjat bli så?


Hur det gick på jobb-mötet...

Det visade sig att jag (om jag så önskar) kommer få ha mitt jobb kvar ytterligare ett tag! Inte heller stog jag med på listan över dom som kommer omfattas av omplacering!

Det är helt sjukt att man efter 7½ år på en arbetsplats ska behöva vara orolig för sitt jobb... ännu sjukare är det att det finns ställen runt om i landet där dom som jobbat (mer än) det dubbla inte har samma tur som jag!


Kryssning!

Kom igen! Vi blir några stycken!!!


Utmaning

Mina guldklimpar sätter mig sannerigen på prov emellanåt och den här gången är jag osäker på om jag kommer att klara utmaningen.
En av guldklimparna från Värmland meddelade förra veckan att jag kommit med på en utbildning som jag sökt... jag var hela tiden skeptisk till det eftersom den är förlagd i Säfsen... jag är inte kompatibel med sånna ställen, men tänkte som så att man får offra sig... för kollektivet ;)

Efter att jag fått lite förhandsinfo (det är det som är så bra med Guldklimpar, att dom fixar allt man ber om!) har jag nu fått veta att jag inte kommer få bo på nått glossy hotell som jag inte heller trodde, utan istället kommer vi under typ fyra dagar att packas in i stugor med 5 BÄDDAR och bara EN dusch!!!
Jag blir lite yr när jag tänker på det och inte blir det bättre av att min jobb-mamma jäklas med mig genom att påminna om alla svårigheter jag kommer att ställas inför (såklart även dom jag själv inte kommit på ännu)! HUA!

Personligutveckling.nu -09? Fixar jag det?

Vintern är tillbaka!

Det snögar idag! Massor med små, små vita snöflingor yr omkring i utomhuset och hela marken är snart inbäddad i ett vitt täcke!
Det är mitten på Januari och det hör till att det ska vara snö ute nu! vitt, vackert och framförallt ljust, hoppas att det får ligga kvar ett tag och att solen snart behagar titta fram också =)


God morgon!

Inatt tror jag att sömnen har kommit lite tillrätta igen! Somnade tidigt och vaknade sen av mig själv före 8 i morse, pigg och utvilad för en gångs skull... kunde tom ligga kvar en stund i sängen utan att ens vara i närheten att somna om =)

Har lite småsaker att ta tag i idag som jag skulle gjort för länge sen egentligen men nu har jag gjort en ordentlig lista som jag kan gå efter och jag tror att jag kommer få mycket uträttat idag!
Efter lunch ska jag även iväg till jobbet en sväng för ett informationsmöte om framtiden på hemmet... det ska visst informeras om både ombyggnaden och nerdragningen på platser vilket också betyder detsamma bland personalen.

Är minst sagt nyfiken på vad detta kan komma att innebära för mig.. blir jag arbetslös är det ju inte så mycket att spekulera i... det betyder ovillkorligen ett liv i misär och en eller par regnskogar mindre till följd av pappersutbytet med både arbetförmedlingen, a-kassan och tänkbara nya arbetsgivare.
Får jag ha jobbet kvar däremot vet man aldrig vad som händer, skulle det inträffa betyder det att jag som vanligt är en av dom med minst tid på bygget och när personalantalet ska minskas måste "nykomlingarna" flytta på sig... till... ja, just det.. det är ju där funderingarna kommer in... vart blir man isf flyttad?

Spänningen är olidlig inför dagens möte och det återstår att se hur tunga stegen är när det är dags att gå hem i eftermiddag =)

Ny 20-minuters middag


NU är det glada julen slut!

Äntligen har jag lyckats packa ner alla julsakerna i kartonger! Advents sakerna och julgranspyntet har redan kommit upp på vinden så nu återstår det bara tre kartonger att bära upp :)
Är ganska nöjd med att ha minskat ner från fem till tre kartonger julsaker och från fyra till två påsar med advents saker (plus dom stora ljustakarna förståss)!

Mindre att släpa med till och från vinden varje år och mindre fula saker att flytta omkring med i lådorna utan en tanke på att någonsint ha dom framme! =)

God "morgon"!

Inatt har sovit som en prinsessa! Vaknade och kom på att jag glömt ställa in nån väckningstid men bestämde mig för att chansa och riskera att sova ända till eftermiddagen... det gjorde jag som tur var inte men jag kom inte ur sängen förens efter tio, det var bara så skönt att ligga kvar under täcket och bara få vara en liten stund!

Pappa ringde för en stund sen och vill bjuda in till fika nån gång på eftermiddagen och det tackar man ju inte nej till :)
Han hade förövrigt redan hunnit riva fram alla sina diabiler med tillbehör och skulle börja kolla hur scannern fungerade... det måste ju betyda att han tyckte att det var en bra present när han är så ivrig?

Men nu är det dags att logga in på bloglovin för att komma ifatt med inläggen där... när jag loggade ut igår hade jag 17 olästa inlägg och det har säkert kommit minst lika många under natten och morgonen!! =) Efter det blir det 'Körslaget' och sen kan jag komma igång med dagens sysslor :D

Vad ska du göra idag?

Puh!

Nu orkar jag snart inte mer =)
Som tur är har jag ingen tid att passa imorgon, utan ska ägna dagen åt att sova ut och pyssla iordning här hemma, hela matsalen är full av julsaker som måste packas ner i lådorna asap och så måste jag plöja mig igenom kontoret som jag ju började städa i för typ en vecka sen men ännu inte hunnit klart med :S

Förhoppningsvis går det en repris av körslaget imorgon också som jag kan slötitta lite på eftersom det inte blev av ikväll pga att pappas 60års dag firades :)
Till min stora sorg glömde jag kameran hemma idag (så går det när man får bråttom på slutet) men jag tog lite bilder med den lilla som jag alltid har med i handväskan (jösses vad jag har blivit bortskämd sen jag fick min nikon!) tog även lite bilder med pappas paparazzi kamera, dock inte så många eftersom hans objektiv och blixt gör att den väger ungefär lika mycket som en normalstor ko! jag kommer ha träningvärk i armarna imånn ;) 
Så om Nea lyckas rädda bilderna från att blandas ihop med alla pappas Norgebilder så kanske jag kan få även dom och ev dyker det upp nånting här sen...

På tal om bilder så kan jag ju faktiskt avslöja vad pappa fick för present nu utan att riskera att förstöra allting... Ni vet väl att jag har sagt att jag är en stjärna på att komma på presenter? och med en far som alltid tyckt om att fota och som har i stort sett en hel bokhylla full med diabildsboxar finns väl ingen lämpligare present än en diabilds scanner!
Jag är så sjukt nöjd över min påhittighet och inte blir det sämre av att jag kommer kunna få ta del av alla bilder från när jag och mina syskon var små!
Vet att vi har kollat på dom med projektor nån gång men kommer inte ihåg vad det finns för bilder, så jag är jättenyfiken på att få se och kanske det dyker upp nån bild på en väligt liten Elis även här =)

Lägesrapport

Jag är lite osäker på hur jag egentligen ligger till tidsmässigt idag... har uträttat ett ärende, men glömde två andra så det får jag göra när jag åker iväg ikväll :)
Uppdraget som jag fått av mamma  är nästan klart, jag fann inspiration från ett lite oväntat håll och är på god väg, avbröt dock det hela för att fika lite med Cecil och hennes baby (mycket trevligt btw och Elias var en solstråle hela tiden som lät sig lyftas av mig och stundtals även låssades som att han tyckte om det) nackdelen med att jag gjorde avbrottet är att programmet som jag jobbade i nu vägrar att fungera och jag kommer inte åt mitt halvfärdiga arbete!!! Mycket irriterande måste jag säga eftersom jag måste hinna skicka det vidare till bror för utskrift...

Tror att jag ska låta det hela vara en liten stund och istället göra klart presenten till pappa för att sen göra ett nytt försök innan det är dags att bestämma vilka kläder som kan tänkas pass dagen till ära :)

God morgon!

Ny dag! Nya krafter?
Hmm... nja... jag är jättetrött trots att jag sovit både bra och länge inatt, förstår inte vad det är som är fel!

Nu sitter jag iaf och äter lite frukost för att om en stund påbörja projektet som jag lovat hjälpa mamma med... har inte fått några kanon idéer än och det är svårt att tvinga fram kreativitet, så just nu känns det lite motigt, men jag vill väldigt gärna hjälpa henne så jag ska göra några försök :)

Dags att sätta fart alltså... Vad ska du göra idag? 

Orkar inte :)

Under dagen har jag tänkt på massor med saker som jag skulle skriva om och jag har kommit att tänka på bilder som jag skulle visa här på bloggen, men jag orkar helt ekelt inte nu... :(
Jag är så trött... igår bäddade jag ner mig före 22 och med tanke på hur mycket det svider i mina ögon nu så borde jag nog gjort det idag med :O

Hur som helst... nu blir det sovning i några timmar och så ska jag försöka ta mig upp i tid imorgon, jag har massor att göra... har fått i uppdrag att hjälpa mamma med en grej men har inte ens börjat med det och det ska vara klart imorgon!, måste göra iordning pappas paket och kort, behöver laga mat, uträtta ett par ärenden, ta emot Cecil när hon kommer och hämtar lite saker samt göra mig själv iordning för festligheterna som väntar under kvällen...

Tur att middagen blivit framflyttad en timme :S
God natt alla! Hoppas att ni haft en bra dag :)

På väg mot miljonen ;)

Jag har kommit tillrätta nu och jag har faktiskt inte varit så långt bort, det har bara varit fullt på schemat idag =)
Efter jobbet skyndade jag mig hem för att ta en snabb dusch och sen fara iväg till La! Hade massor med saker som jag vill köpa och bla vara jag bara tvungen att köpa hem mer saker så jag kan göra lite fler stickmarkörer!

Jag var ju in på blosteaffären för att titta lite igår! Dom måste förövrigt tycka att jag är en svag människa för när jag klev in där och dom frågade om jag ville ha hjälp svarade jag snabbt att "idag ska jag bara titta", en kvart senare steg jag ut därifrån med 6 nya blommor!
När jag kom hem insåg jag att jag skulle behöva två extra krukor i köket och efter att ha rotat runt lite i minnet kom jag ihåg att jag sett precis sånna som jag redan har på Åhlens, därför skyndade jag mig dit och hittade krukorna på reabordet! halva priset på halva priset!!! Det fanns bara två svarta kvar och jag hade lätt gett mig in i ett omfattande slagsmål för att få dom, men tack och lov behövdes inte det idag :)

Förutom krukorna handlade jag en massa andra viktiga saker på rean och jag är nästan chokad över hur mycket pengar jag tjänat in helt oväntat! Jag anser förövrigt att jag tjänade dubbelt på krukorna eftersom jag skulle köpt som oavsett och med rean måste man väl se det som dubbla inkomster? ;)

Nu har jag dock inte tid att skriva mer eftersom jag ska kolla på 'Let´s Dance' men jag återkommer snart!

Svammel

Idag blir det tidigt kväll för min del! Jag är helt slut och det känns som att klockan skulle vara närmare midnatt än 19 :O

Snickaren har varit här idag men det gav inte så mycket egentligen... det kommer att bli ritningen som gjordes sist (den jag ska prova att fota för att kunna visa) och det betyder att uträkningen inte alls stämmer sådär jättebra... nästa vecka kommer en människa från företaget som säljer inredningen och ska kolla att allt är ok och att det går att genomföra så som det är tänkt då kanske det förhoppningsvis känns som att man tar ett steg frammåt igen!

Först idag har jag börjat inse under hur lång tid som det kommer springa hantverkare här och jag är väl inte helt överförtjust över att hålla öppet hus i flera veckor kan jag ärligt erkänna :/

Nån som har en uppfattning om hur lång tid det kan tänkas ta att renovera ett badrum?

På jobbet

Idag är jag ensam på kontoret och det brukar alltid vara lite läskigt, men idag har allt gått jättebra :) Jag har kunnat hjälpa alla som ringt och fått en massa saker gjort!
Nu passar jag på att ta en kort liten paus innan det är dags för en ny anställningsintervju, jag är väldigt peppad och känner mig väl förberedd!

Jag är lite extra glad idag dels för att jag har haft kontakt med en av guldklimparna från Värmland under dagen (då kan man inte låta bli att le) och dels för att jag jag måste skynda mig hem efter jobbet för att ta emot snickaren som kommer med både en ritning och en offert!! Wiiee!!

Hur har du det idag?

Anställningsintervjuer

Anställningsintervjuer är någonting som jag fruktar! Jag har aldrig behövt gå på någon och jag fasar för att en dag kanske bli tvungen att göra det.
Men idag har jag faktiskt haft den stora äran att sitta på den andra sidan, den där man får möjligheten att ställa en massa frågor, nicka instämmande till svaren och skriva en massa hemliga anteckningar (som intervjuoffret säkert skulle göra mycket för att få se!).

Det är spännande och jag ser det som en stor förmån att få vara en del av hela den biten, men det som kanske är absolut bästa är känslan av hur mycket jag lär mig av det!
Att se hur deras anökningar är utformade, hur dom uppträder vid intervjun, hur dom svarar, vilka frågor som kommer upp och vad vi som utvärderar svaren reagera positivt respektive negativt på!

Nu är jag inte längre rädd för att hamna i den situationen, jag skulle vara väldigt nervös men jag blir inte längre skräckslagen inför tanken och en del av mig ser nog nästan frem emot att känna på hur det känns att sitta där!

Tänk vad märkligt egentligen hur mycket man kan förändras över dag :)

Elis - Gubbjäveln 1-1

HA!
Har ringt till butiken som kommer att leverera allt matreal till badrummet och fått lite mer information att lämna till försäkringsbolaget och efter lite pepptalk och kraftsamling här hemma i borgen ringde jag återigen upp försäkringsbolaget, med darrande fingrar, ymningt svettandes och darr på rösten stålsatte jag mig inför ett ev nytt samtal med gubbjäveln.
Till min stora lycka hörde jag direkt att det inte var han och mannen som svarade idag var väldigt trevlig, han förklarade för mig att jag kunde gå in på hemsidorna till dom två regelverk (eller vad det nu var) som gubbjäveln svammlade om och sen gå in i listor där för att kolla om dom accepterade produkter som var godkända utifrån det stället som butiken hänvisade till.

Han tyckte också att jag skulle be snickaren att prata med det stället som certifierat honom och om poktukten var godkänd från deras sida var den det också hos försäkringsbolaget.
Så.. imorgon får jag prata med snickaren och ge honom min folder och be honom kolla upp det, sen hoppas jag verkligen på en storslagen seger med 2-1 till mig :) Dels för att det skulle vara så grymt skönt att få rätt över gubben (även om han aldrig kommer få veta det) och dels för att det ju betyder att jag får använda den produkt jag helst vill ha!

Hjälp mig!

Jag har några bilder som jag skulle behöva sätta ihop i en och samma bild, men jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra... vet att det ska gå att klippa ihop i t.ex. paint men hur jag än gör så får jag det inte att fungera :(

Nån som vet hur man gör det och och som skulle kunna förklara för mig?


God morgon!

Igår nar jag lagt mig fick jag en obehaglig känsla av att jag inte riktigt hade kontroll över vad som hade hänt under dagen, allt hände på en gång och jag hann inte med att få några uppgifter bekräftade, så jag bestämde mig för att föröka sova och sen ringa och kontrollera uppgifterna direkt nu på morgonen och tur var väl det för jag tiderna jag hade fått var förväxlade så om jag inte kollat hade jag stövlat in på mötet en 1 timme och 45 minuter för sent!
Det var egentligen inte så jättebra eftersom min planering för dagen sprack och jag kommer inte hinna inte förereda mig samt laga mat som jag hade tänkt... men jag kommer vara där i tid iaf!! Haha!

Skönt att denna morgon började med att nånting ordnade  till sig (även fast jag egentligen inte visst att det var nått fel) till skillnad från starten igår =)

om dom nya badrumsbilderna

Har ju glömt att skriva att mitt försök med att scanna in dom nya ritningarna på badrummet inte gick helt som jag tänkt mig... tänkte inte på att bilderna skulle bli svartvita när dom scannades (Eller går det att ändra på scannern så att dom det blir i färg?) plus att dom även blev skuggiga och därmed väldigt mörka.

Istället ska jag prova att ta kort på bilderna och om det fungerar så kommer det förhoppningsvis nya bilder snart!
På torsdag kommer för övrigt snickaren igen och då har han med det förslaget som vi pratade om när han var här sist.. ska bli spännande att se hur han tänkt och fått ihop det, eftersom vi inte kunde göra så när vi tittade på det i butiken!

Lång dag...

Även fast jag inte gick hemifrån förens nån timme innan lunch så har det här varit en väldigt lång dag känns det som!
Först småfixade jag med lite på kontoret innan jag gick iväg till mitt framtidsmöte och idag blev det bestämt hur jag ska ha det :) Återkommer vid nått senare tillfälle med vad det innebär...
Mötet drog över på tiden eftersom killen som skulle hålla i allt var försenad och sen inte fick igång grejerna ordentligt men jag var iaf tillbaka på kontoret 20 minuter efter den tid jag sagt och det får väl passera för den här gången... vad är väl 20 minuter hit eller dit när det kommer till att starta en ny era livet?

Tydligen hade varit ganska fullt upp när jag var borta men jag kunde ändå fortsätta med det jag hade att göra, tiden flög iväg och rätt som det var fick jag se att klockan var tjugo minuter i fyra!
Strax efter 16 var det bestämt att jag skulle infinna mig hos en vän och jag hade goda förhoppningar om att hålla tiden när det plötsligt uppdagades att jag skulle behöva ta ett par möten dom kommande dagarna... min arbetsmamma skyndade iväg för att få fram handlingarna och jag kastade mig på telefonen för att be någon ringa ut en vikarie för mig under första halvan av mitt kvällskift som jag ska göra imorgon.
När klockan var fem i fyra ringde telefonen och självklart visade det sig att det var till mig... och som om jag inte hunnit bli nog stressad så pratade damen i andra änden på i lugn och ro om saker som jag redan visste medans jag började bli allt mer otålig och knappt kunde stå still, lyckades få tyst på henne när klockan passerat fyra med några minuter och skyndade mig till ica för att köpa lite viktigheter och sen ge mig iväg hem till min vän.

Hälsade på henne i nya huset för första gången och det är alltid så roligt att komma hem till andra och se hur dom har det.. höra deras drömmar och planer om hur dom vill göra om och man får alltid med sig lite ny inspiration hem efter sånna besök.. allt det ligger dock undanstoppade i en liten hjärnvrå för att plockas fram vid ett bättre lämpat tillfälle, nu är jag så slut i huvet efter allt stressande att jag inte ens orkar försöka tänka renoveringstankar! =)

Dags att sätt fart

Ringde en snabbis upp till kontoret för att kolla upp att det funkar att jag går på ett möte vid 13 tiden och som vanligt så behöver man bara prata i två minuter med min jobb-mamma innan man är på gott humör, jag berättde lite snabbt om surgubben och jag behövde inte ens lägga fram min egna terori om hans självkänsla fick sig en törn innan hon sa precis samma sak och sen avslutade med "du ska då alltid ge dig på omöjliga saker" haha!!! därefter konstaterade vi att min far borde ringa till samma ställe imorgon och fråga samma sak, då kommer nog både svaret och bemötandet bli ett helt annat :)

Nu ska jag hur som helst göra mig klar så att jag kommer iväg någon gång, tänkte gå dit lite tidigare för att hinna med det jag behöver även fast jag ska mötas i en timme!

Gladare får ingen vara

Fy vilken usel start på dagen!
Vaknade pigg och utvilad en stund innan mobilen skulle larma så jag gick upp för att göra iordning frukosten, under tiden som mitt te stog och drog passade jag på att ringa till mitt försökringsbolag och med det var mitt goda humör som bortblåst.
Jag fick den stora äran att prata med, vad jag misstänker är, företagets stora charmtroll eftersom han för det första var sur och grinig redan från början och att det för det andra var helt uppenbart att gubben inte kände till produkten som jag pratade om för fem öre, men han bestämde sig ändå för att idiotförklara mig.

Om jag vet att jag har fel, så säger jag det och om jag kommer på korkade idéer så ger jag mig när jag inser att dom är ohållbara! Arga gubbar på stora försäkringsbolag får mer än gärna idiotförklara mig när jag uppträtt som en idiot!
I det här fallet är jag helt övertygad om att allt handlade om hans sårade stolthet när han märkte att en tjej fick förklara för honom hur en produkt var utformad. Jag hoppas verkligen att han får en usel dag och att han spiller ner hela sin (troligen) ostrukna skjorta med flottig dressing vid lunchen! Gubbjävel! (förlåt, men han är faktiskt en sån!) :(

Mamma kommer döda mig för detta! Minst :)

Läste just i syrrans blogg där hon beskriver situationen hemma i mitt barndomshem:

"Nu är jag hemma i huset och mamma och pappa vandrar runt och jävlas med varandra. Jag vägrade förklara vem en viss person var och mamma blev såklart jättenyfiken. Pappa säger att jag självklart inte behöver berätta. Mamma kör arga leken. Pappa märker inget utan gör en macka. men, jag tror att det är lugnt nu för vi hade gissningstävling på om jag fått lön eller inte å mamma vann. Fred!"

Haha! Familjen i ett nötskal, Nea retas, Mamma leker arga leken och pappa gör en macka.

Pyssel-Test, Stickmarkörer

Chaos är en av mina favoritbloggerskor och idag frågade hon mig om jag kunde göra stickmarkörer av pärlor vilket jag faktiskt inte hade en aning om ifall jag skulle kunna... så vad gör man? Jo, Man provar!
Här kommer några bilder på mina absolut första stickmarkörer =) Vad tycker ni?
Storm

Fy vad det blåset ute!
Egentligen hade det varit en jättebra dag att gå ut på en långpromenad eftersom jag kom upp i tid och sen blev ledig hela dagen... men det känns dock inte det minsta lockande att ge sig ut i ruskvädret som bjuds idag :(

Istället får jag hålla mig sysselsatt innomhus och nu till att börja med blir det nog lite städning, idag och/eller imorgon ska alla adventsljusstakar och stjärnor plockas ner från fönstren och lampor ska upp istället.. alla andra julsaker är ihopsamlade i matsalen i väntan på att packas ner i sina kartonger.

Har hittat gardiner som jag vill prova att sätta upp i matsalen men med tanke på hur mycket bestyr jag hade med att få upp dom som sitter där nu så får det vänta till lite längre fram i vår och istället ska jag koncentrera mig på att än en gång leta gardinkappa till köket... den här gången har jag dock inte någon plan över vad jag letar efter så det visar sig om det blir några framgångar på den punkten!

Vad pysslar du med idag?

Velig? Jag? :O

Imorse gick jag upp tidigt för att gå på ett möte och få lite information om mitt nya liv, det mesta var redan planerat och klart, det enda jag behövde göra var att sätta igång.
Det hela slutade dock med att jag bestämde mig för ett helt annat nytt liv och med det är planerna helt ändrade :)

Så istället för att börja min framtidspromenad idag så ska jag istället på ett möte imorgon för att få lite information om mitt nya liv =)
Man skulle kunna tycka att det liknar undanflykter, men jag vägrar att erkänna att så är fallet... jag har bara lite... ehm... svårt att bestämm mig! ;)

"Vi hade iallafall tur med vädret igen"

Ikväll var det dags att gå och se "vi hade i alla fall tur med vädret igen" och jag kan väl inte säga att jag tycker att det är någon extremt bra film (och inte blev den bättre av att det inte fanns några popcorn när jag varit duktig och planerat in det som kvällsmat för dagen!!!) men den var absolut bättre än den första, även om jag inte tror att jag någonsin kommer kolla på nån av dom igen :)


Örebro

Har varit i Örebro och badrumsfixat idag igen =)
En ny ritning är nu klar, har den tyvärr bara på papper så jag måste komma åt en scanner innan jag (förhoppningsvis) kan visa er! Ikväll eller i morgon ska jag sätta mig och räkna ut prisskillnaden på dom två olika inredningarna som jag velar mellan... det slutade nämligen på standrdmått och möbler som finns i båda alternativen vilket gör att priset kommer avgöra om det blir favoriten jag hade från start eller jag väljer bubblaren till slut ändå.

Det återstår dock endel frågetecken fortfarande, varav det ena är vad som kommer hamna på väggarna, det kommer inte bli kakel och då återstår två alternativ... det jag gillar bäst har blivit totalsågat av mamma som är lite yreksskadad, imorgon ska jag dock ringa mitt försäkringsbolag och förhoppningsvis få beskedet att hon kan sluta oroa sig för om fuktspärren blir godkänd eller inte!
Får morsan rätt i den här frågan finns inget annat alternativ än våtrumstapet och då känns det som att jag kommer få stora problem att hitta nått som faller mig i smaken...

Därefter måste ett golv utses och vad det gäller det har jag ingen koll på vad som finns att välja på när man inte vill ha klinkers.
Att det inte blir just klinkers beror dels på att jag hört sägas att man helst inte ska ha det på övervångar, samt att det inte är så bra att lägga det i trähus (och stommen är av trä, även om fasaden är av tegel för den som undrar). Förutom det så är golvet varmt i sig som det är nu och då känns det onödigt att lägga klinkers och då även bli tvungen att lägga till golvvärme (det skulle iofs lösa elementproblemet men nu blir det så här).

Utöver det återstår en massa småfunderingar och saker att kolla upp... som om det finns alternativa blandare, om det ska finnas haddukstork eller inte, vilken hållare till toalettpappersrullen som blir bäst, om det finns bättre krokar än dom jag tittat ut, hur ett ev elementskydd skulle utformas, placering av spottar i taket osv osv....

Jag har alltså lite att grubbla på som ni förstår och jag skulle verkigen uppskatta alla typer av förslag och åsikter från er!

More to come... (garanterat!!!)

Badrumsförslag nummer 2

Här kommer bilderna från Husdrömmens andra förslag till mitt badrum!
I nuläget går tankarna mer åt det här hållet än åt det första förslaget som jag visade... Imorgon kommer jag dock att få hjälp att göra mitt egna förslag i datorn och jag har ingen aning om hur det kommer sluta =) Jag är verkligen en velig människa (har jag kommit på) för tidigare skrev jag ju att jag bestämt inredning.. men jag har dock ändrat mig lite i den frågan då jag hittade en nästan likandan serie men med lite fler valmöjligheter... sen såg jag bilder igen på den första jag hade valt och undrar om jag inte gillar den bäst iaf och... ja ni fattar kanske.... ;)

Dagens 20 minuters lunch


Skadedrabbad arbetsdag :(

Idag var det sannerligen inte min dag på jobbet! Redan före frukosten råkade jag ut för det första övefallet för dagen! Det resulterade dock bara i fyra ymningt blödande rivsår på höger överarm till skillnad från det andra överfallet då en man kom springades emot mig och körde på mig för allt vad han vär värd med sin rollator!! :S
Till hans stora lycka hade hans modell ett tvärgående metallrör längst fram som gav lite effekt av det hela! Aj som satan säger jag bara vad ont det gör att bli påkörd på smalbenen!!! och som en extra bonus satt där också ett beslag med en stor skruv som lämnade ett snyggt litet märke i form av stjärnskruvs-blodblåsa.

Det är nog tur att jag är ledig imånn :)


"Vi hade i alla fall tur med vädret"

Jag är nog en av få i det här landet som faktiskt inte har sett "Vi hade i alla fall tur med vädret" och eftersom jag har tänkt gå och se uppföljaren så har jag frågat runt lite om hurvida det är en för- eller nackdel att inte ha sett den... jag fick då veta att jag troligen skulle uppskatta tvåan mer om jag först sett ettan (och inte som jag tänkte att man kanske slipper bli besviken eftersom en uppföljare sällan lever upp till förväntningarna).

Så därför startade jakten på filmen och idag efter jobbet har jag tittat på den.
Tyvärr, kanske man ska säga!
Vilken skitfilm!!! HAHA! nu är jag ytterst tveksam till om jag ens vill se en uppföljare om den nu skulle råka vara sämre än sin föregångare! men jag är ju tvungen att göra det ändå, jag har ju bestämt mig och nu måste jag ju få veta om den är bättre eller sämre :)

Har du sett någon eller båda dess filmer? vad tyckte du isf?

Premiär

Ikväll börjar "let´s dance" på 4an!
Jag jobbar ju och kommer därför inte kunna titta vilket det betyder att det blir premiärinspelning med julklapps DVDn idag =) Mycket bra pryl det där måste jag säga! Hoppas bara att det inte krånglar nått nu ;)

Så här i förväg har jag Laila Bagge som favorit, blev riktigt glad när jag såg att hon skulle vara med, men om jag står fast vid det efter dagens avsnitt återstår att se :)

Ska du se "Let´s Dance" ikväll?

God morgon!

Jaha... idag ska jag till hemmet igen! jag jobbar en halv helg nu igen, fredag och lördag. Tror iofs inte att jag kommer hinna märka så mycket av det, det känns som att tiden springer iväg nu!
Måste försöka hinna få iväg ett mail ifrån min jobbadress också... även fast jag inte tycker att man ska röra ihop det och jobba hemma så skulle det ändå vara bättre om min arbetsgivare valt att ha en mail med en webadress så jag kunde använda den hemifrån.. det finns helt enkelt inte tid att sitta och författa brev när man är på jobbet! men detta måste jag hinna göra :)

Vad har du för planer för dagen?

Bara en Bild


Dags att sova?

Mmm.. precis som jag trodde så känner jag mig inte direkt jättepigg... klockan är inte ens 17 men jag går och tänker på hur skönt det skulle vara att få krypa ner under täcket och somna!
Har dock bestämt mig för att försöka hålla mig vaken så jag kan sova ikväll vilket betyder att jag får försöka hitta på något att sysselsätta mig med... strykning kanske... det skulle nog inte skada att få bort högen med gardiner från tvättstugan. *gäspar*

Frusen


I brist på bil

In Sweden they call it a kick!Det är...

...DET HÄR jag är rädd för!!!

Lunch

Jobbar på sektionen idag och efter några arbetsplatsbesök under förmiddagen är det nu tid för lunch.
Hade lite svårt att sova inatt eftersom det var första dagen på länge jag var tvungen att gå upp i ottan.. la mig tidigt men blev störd precis när jag höll på att somna in och blev såklart liggandes vaken en stund efter det, vaknade flera gånger under natten också så jag misstänker att jag kommer vara ganska slö när jag kommer hem idag...

En film för mig!

Såg just reklam för en ny film som ska komma på bio! Kommer inte ihåg vad den hette men den handlade om en man som är gammal från början och sen blir yngre och yngre, vid nån tidpunkt som gammal möter han en ung flicka och dom möts sen igen i åldern mittemellan, tycke uppstår uppenbarligen och dom får sin tid tillsammans..
en riktig Elis film alltså :)

Det är dock två saker som jag inte kan sluta fundera över... hans minnen för det första, det finns ju onekligen saker här i livet som dom lite mindre barnen helst bör vara oskyldigt ovetandes om, men om man tänker på hur lätt barn har för att lära sig saker dom inte borde så kan man ju undra hur det blir när han minns saker som han är alldeles för ung för...

Det andra som jag kom att fundera över är hur länge dom skulle kunna vara tillsammans... säg att båda är 40 när dom träffas, att han sen blir 30 och hon 50 är väl inget konstigt.. men sen blir han 20 och 60... det kanske funkar? 15 och 65... hmm... om jag hade en 15 åring skulle jag nog inte bli överlycklig om denne kom hem med en 65åring... så..
Hur länge kan dom tänkas få vara tillsammans?

Jag bara måste se den =)


VassKvällens middag


Jag?

Jag är ju minst sagt lite återhållsam med bilder på både mig och mina nära och man kan väl inte kalla detta ett undantag, men på sätt och vis är det ju jag på bilden... om inte annat så som jag känner mig ibland...


...som en skugga av mig själv...

Vinterpromenad

Nu är jag hemma igen!
Det var helt underbart att få ta en liten promenad i vintervädret, absolut bäst är att få komma in efteråt och nu har jag gjort iordning en kopp te till mitt mellanmål så att jag får tillbaka värmen!

Har gjort klart anmälan och alltså tackat ja till erbjudandet, tyvärr blev jag något mer tveksam till om det verkligen är något för mig allt eftersom jag fick mer information... nåja... det visar sig och för övrigt kanske jag inte ens blir antagen, även om det jag verkligen hoppas på det =)

God morgon!

Idag är det mellankallt ute, ungefär 11 minusgrader och jag har planerat för en promenad upp till kontoret, det får bli ett snabbt besök för jag ska bara få iväg en ansökan för att sen gå hem igen.
Annars är dagen helt oplanerad förutom att jag måste försöka komma i säng tidigt ikväll, imånn börjar nämligen jobbet 'på riktigt'...

Tycker inte att Januari har kommit igång som jag ville... dels för att jag har varit lite... ehm.. justerad, men också för att helgdagarna gjort att man inte får besked om nånting!
Kanske kommer det några efterlängtade brev med posten idag :) Hoppas hoppas!

Vad ska du göra idag?

Hästjobb?

Det tog mig en evighet att flytta väl valda inlägg från den gamla slask bloggen på Lunar över till allicens lillasyster... nu har jag bestämt mig för att lägga över mina favoriter från mail mapparna också (fördelat på kategorier i form av person och självklart även i kronoliogisk ordning).

Det kommer nog att bli en toppen terapi för mig att få allt i en följd... när man går tillbaka och läser så ser man ganska tydligt att det aldrig var så som jag trodde och på nått vis känns det som att jag borde be om ursäkt för min envishet, men eftersom jag inte kommit till insikt riktigt ännu skiter jag i det och fortsätter, korkad som jag är, att hoppas ett tag till!

Ingen vanlig syn

Detta är inte direkt vad man är vad att se när man ligger ute på bryggan :)

Varar julen ända till Påska?

Jag är en vän av traditioner och det betyder att jag inte tar fram advents saker före det är advent och att julsakerna kommer fram när det närmar sig jul.
Det betyder också att julsakerna kommer att vara framme tills Knut kommer hit och hämtar dom och inte nå tidigare än det! Jag har lååångt ifrån hunnit se mig mätt på alla fina saker under dessa korta veckor och dom vanliga sakerna hinner jag ju stirra på i långt mer än 45 veckor ändå...


Har du kastat ut julen?


Isprick


Årsberättelsen är klar!

Det har totalt tagit inte mindre än sju timmar att fädigställa årsberättelsen med all text och bilder därtill :O
Men nu är det gjort och jag kan inte få nog av att läsa den om och om igen... drömmer mig tillbaka till alla bra stunder och anar ett litet möster bland dom lite tråkigare...

Nu återstår bara att göra framtidsplanen för det här året och jag hoppas att det ska gå lite fortare så att jag hinner färdigt innan januari är slut =)

God morgon!

Har sovot riktigt bra inatt och har inte längre ont när jag vänder mig, det är lite krångel att ligga på sida men det går om jag envisas lite :)
Imorgon ska jag gå upp till kontoret en sväng trots att jag är ledig... jag tänkte se om jag kan göra en anmälan och därmed tacka ja till erbjudandet som jag fick före jul men jag  kommer inte åt programmet hemifrån! :) Hoppas nu bara att allt går vägen när jag äntligen bestämt mig!!!!

Håller för övrigt på att bli tokig av alla funderingar kring badrummet och under natten dök det upp två nya bekymmer, i och med att den långa bänken som skulle gå under fönstret inte är med i dom nuvarande planerna så tappade jag bort funktionerna som den skulle fylla, så nu måste jag alltså fundera ut nya lösningar på det...

Ritningsförslag

Som jag skrivit tidigare har jag fått hjälp av underbart snälla, duktiga och goa husdrömmen med inredningen till badrummet! Här kommer bilder på ett av hennes förslag =)Det här förslaget har många likheter med den ritning som gjordes när snickaren va här tidigare... t.ex. toalettstolens placering plus att vi även planerade för att ha handfatet och bänken så som på den här bilden.
Som jag skrev tidigare idag så fick jag lite nya synpunkter i en av butikerna idag och på den nya ritningen som ska göras kommer bänken med handfatet inte att vara vid fönstret längre, däremot finns det en hel del andra små detaljer här som faktiskt visade sig vara rena fullträffen, precis vad jag gått och drömt om och dom kommer garanterat att vara med i det färdiga badrummet sen...

TACK än en gång!


Konstig


Badrums shopping

Det blev Örebro och badrums span idag =)
Mycket är det att hålla reda på och mycket är det som måste bestämmas... har efter mycket letande och mycket jämförande hittat en kommod som stämmer överens med mina önskemål, men själva ritningen kommer nu att omarbetas igen efter lite bra tips från en säljare.

Lite tröttsamt att börja om nästan helt från början men i längden vinner man mer på det, plus att det kommer göra det möjligt att genomföra endel ändringar som annars hade fått prioriteras bort.
Vad det gäller valet av inredningen så visade det sig i slutändan att det blivit den modellen som jag klippt ut ur en tidning som inspiration, det måste väl ändå betyda att det är favoriten framför andra och kan väl omöjligt bli ett felval???

Imorgon ska jag titta och räkna lite mer så kan jag förhoppningsvis ringa till butiken på onsdag och lämna ett första besked!! Wiiieee!!!

Släkt träff

Har träffat släkten hemma hos mormor och morfar idag! trevligt sällskap och massor med god mat :) Det känns skönt att jag bestämde mig för att följa med, att gå här hemma i borgen hela dagen hade nog inte varit nått vidare... Blir ju inte av att man träffar moster och kusinerna så ofta så det är bäst att passa på när dom är där och hälsar på!

Det är fortfarande kallt föresten, runt 25 minusgrader (ute) och bara aningens lite varmare inne i borgen! Ska snart stänga ner för ikväll och gå upp en trappa där det är lite varmare... lite nya fönster och kanske en gnutta tilläggsisolering hade inte suttit fel under den här årstiden :S och att det blir golvvärme här på bottenvåningen sen är en sak som är säker! Brrr...!Kallt :S

På morgonen idag har det varit mellan 20 och 25 minusgrader!!! HUA! Nån promenad kommer det inte att bli idag, men istället tänker jag följa med hem till mormor och morfar eftersom moster med (delar av?) familj är där!

Har just avslutat texten om 2008, som även fast jag inte lagt in bilder ännu blev väldigt lång :) Hinner dock inte göra den helt klart nu eftersom jag snart ser dubbelt av allt hackande på tangentbordet och faktiskt skulle behöva ta mig in i duschen om jag ska hinna bli klar i tid!

God morgon!

Är fortfarande hemma men börjar känna mig bättre! Är helt smärtfri så länge jag inte skrattar, hostar, nyser, vrider/lutar på överkroppen eller på annat sätt tvingas använda musklerna kring thorax =)
Det låter väl bra?!

Under morgonen kom jag på att jag faktiskt är lite grinig på min snickare som var här för ett tag sen... när han gick sa han att han skulle göra en skalenlig ritning med rätt mått och prisuppgifter på hela kalaset. Sen dess har jag inte hört ett ljud och till imorgon var det planerat att göra 'kolla på inrednings' resan!
Kanske kan man kolla på endel saker ändå... vad som ska vara på golv och väggar, toastol och dusch, men det som är svårast och som jag behöver titta extra på och kanske fundera lite innan jag bestämmer mig är ju skåp och handfat.. har inte kunnat lämna in nån bygglovsansökan heller eftersom jag inte har nån ritning och det betyder att jag inte vet om det är ok att ha ett mindre fönster... får jag inte det måste ju hela planering göras om :(

Annars har jag inga planer för dagen... kanske ska försöka ta en stillsam promenad i solen om det inte är för kallt, men annars är det mest vila och värme som gäller!

Vad ska du göra idag?

Same Same... But DifferentÅrsPlanering

Hade först inte tänkt göra någon 'sammanställning' av 2008, dels för alla inlägg som finns här, dels för att jag har en ganska detaljerad kalender att bläddra tillbaka i och kanske främst för att 2008 inte förde med sig det jag drömde om i slutet av 2007.
Många gånger har jag suttit med tårar rullandes nerför kinderna och frågor snurrandes i huvet. Allt för många gånger! Så många att jag tror att känslan av förlust och att inte räcka till skulle överskugga allt annat och det skänker nog ingen glädje att läsa och tänka tillbaka på det...

Men jag har ändrat mig :)
Läste Annas årsberättelse på wordpress bloggen och blev så väldigt inspirerad att göra en liknande själv, min sammanställning ska inehålla både text, bilder och musik, för det är till största delen det som har varit viktigt vid många tillfällen under året!

Jag har även bestämt mig för att göra en Årsplan över det kommande året!
Det får bli istället för nyårslöften och jag kommer inte kunna smita undan från att rannsaka mig själv om hurvida jag tar tag i saker eller ej.

Mina berättelser kommer dessvärre ligga hos allicens lillasyster och är därmed inte för allmän beskådan, däremot kommer nog delar av dom lyftas fram här allteftersom!
Jag tror att 2009 kommer blir ett toppen år! Roligt och annorlunda om jag ska våga spekulera för min egen del, men om man får ett år som verkligen är THA YEAR så hoppas jag få ha mitt innestånde ett tag till, det här är bara början =)


Isblått


Den bistra nyårsnatten


God morgon!

Det är inte lika kallt här idag... igår var det omgkring -14 grader stora delar av dagen men nu är det 'bara' 8 och det har snöat under natten =)
Det är så fint när trädens grenar är täckta av snö, men jag vet inte hur det är med isen på sjön nu... kanske är det såpass att det går att köra ut med traktor och ploga så det går att åka skridskor ändå!
Hoppas att det här vintervädret får hålla i sig ett tag för det skulle vara så himla mysigt att hinna ut och grilla lite igen!

Hur är det med dig idag?


Recept test

Fisk med svamp och skaldjurs smak... Absolut inte äckligt men jag tyckte inte (som katten) att det var överdrivet gott heller. Hur besviken Tea än kan tänkas bli så var det nog både första och sista gången detta lagades här hemma...


Vattnigt
Vinter


Hemma

Nu har jag ringt till vårdcentralen och hoppas därmed att alla är nöjd och glada :)
Svaret jag fick var att ingen ville klämma på min mage (märkligt) och att jag hade rätt i att revbenen inte var av. Frågan om hurvida jag skulle jobba eller inte var däremot lite klurigare att få ett svar på och det lilla jag fick veta var ungefär som följer:
"Det är troligen inte farligt att du jobbar om du inte forcerar muskeln när du känner smärta. Samtidigt bör man tänka på att smärta är kroppens sätt att visa att den behöver vila för att läka."
Det känns inte som att jag blev jätteklok av det svaret, men jag har bestämt mig för att vara hemma idag och imorgon så får jag se hur det känns efter det...

Delar av nyårs menyn


Nyårsafton


Årets första dag!

Det har varit en alldeles underbar dag ute på isen och jag har hur mycket bilder som helst att titta igenom! (både från igår och idag) Hinner tyvärr inte med det just nu eftersom jag ska iväg på årets första middagsbjudning om en liten stund, men en liten bild kan jag väl bjuda på så länge =)


090101

Då är den bistra nyårsnatten över och ett nytt år har börjat! 2009 inleds med en strålande vacker vinter dag, 7 minusgrader, lite snö och massor av solsken :)
Jag har sovit på tok för länge men tänker nu försöka få på mig lite varma kläder och åka med ut till stugan en liten stund! Enligt uppgift ska det vara bärande is på sjön och det är visst många som redan varit ute med skridskor!
Just det där med skridsko åkandet hoppar jag nog över, dels för att det inte finns nån sarg som jag kan hålla mig i och dels för att jag fått sjukt ont i sidan igen (läs; fortfarande har)...

Har blivit övertalad att ringa och boka en tid hos doktorn eftersom ingen tror på min egen diagnos om en muskelbristning alt. ett avslitet muskelfäste, utan ett flertal människor i min omgivning har nu gaddat ihop sig och påstår att jag har ett eller ett par spruckna revben.
Jag ställer mig dock tveksam till deras kompetens då ingen av dom har samma gedigna läkar examen som jag, men ev gör jag jag som dom säger och ringer om en tid för att få tyst på dom ;)

Reaktionen från folk som frågar och jag berättar på vilket uteställe jag var när jag gjorde mig illa är faktiskt lite udda föresten... Hittills har alla spärrat upp ögonen och halvskrikit 'Blev du -också- misshandlad där?' Öhmmm... så för att klargöra det lilla missförståndet:  NÄE! Jag har inte blivit misshandlad! DÅ hade jag gått till doktorn för länge sen! Min "skada" uppkom precis så som jag sagt att det gjorde och inte på nått annat sätt!

Nu ska jag iaf in och kolla om nån har hunnit lägga upp några bilder från igår :) Mina kommer eventuellt ikväll om jag hinner...

RSS 2.0