Själavård!

imag0478 (MMS)

Själavård!


Ett ynkdjur, det är jag.

Fy bubblan vad jag har varit ynklig idag!

Snor forsar ur näsan, ögon rinner, huvud som värker och feber som gör mig alldeles groggy... tack och lov har det gått åt rätt håll under dagen och från att ligga två grader över normaltemp när jag va upp vid fyratiden inatt och med känslan av att ha en sågklinga i halsen till att nu bara snörvla och nysa i största allmänhet. Framsteg =)

Min förhoppning är att kunna gå till jobbet imorgon, om det så ska innebära att jag får sitta i karantän på mitt rum, för det ligger alldeles för mycket ärenden och svävar just nu. Inte minst eftersom det till helgen är "marken" här i byn och jag känner mig orolig över täckningen med personal på vissa håll... Vad gör man om det inte finns någon?!?!

skickar gamlingarna till Langos-vagnen eller?

Har varit lite hängig idag så jag öste ner...

imag0470 (MMS)

Har varit lite hängig idag så jag öste ner alla papper från mitt skrivbord på jobbet i väskan och tog med hem till mitt honungste. Ogillar dock att det hela tiden tänds små bränder här och var så det är svårt att få gjort det man ska... Har sett ut på dom vackra höstfärgerna och hoppas, hoppas runt i ring att det blir fler vackra dagar innan kylan kommer på riktigt.


Hjärnvila

Imorse vaknade jag någon timme före larmet och mös av tanken på att få somna om men innan jag kunde göra det  kände jag ett påtagligt behov av att komma på vad som stod på schemat för dagen. Efter en kort stunds funderade kom jag på det, kryssning!

Hur det nu är möjligt att så totalt glömma bort det efter en hel kvälls förberedelser vet jag inte men jag tar det som ett tecken på att jag behöver vila mina grå. Kanske kommer jag under kvällen att ta död på några av dem men det får jag ta... jag behöver det här!

Antingen det eller ett läkarbesök för demensutredning.


och vinnaren är...

Herrejösses vad tiden springer iväg! Jag skulle ha presenterat vinnaren i utlottningen av Emma Jangestig's bok för länge, länge sedan men nu är det i alla fall äntligen dags =)

Efter en rafflande lottdragning kan jag stolt presentera Tinatiger som vinnare av boken och eftersom Tina är känd från Staden kommer boken levereras personligen, kanske imorgon?


Varde varmvatten!

imag0465 (MMS)

Varde varmvatten!


Dagens husmors-göra! Gula, svarta och t...

imag0463 (MMS)

Dagens husmors-göra! Gula, svarta och trattar :)


Sista chansen!

Vill du vara med i utlottnigen har du 11 timmar på dig =)


Dagens husmors-göra! Kom plötsligt på att...

imag0457 (MMS)

Dagens husmors-göra! Kom plötsligt på att jag ville prova på att göra äppelmos :) och självklart finns ett par miniburkar att ge bort som smakprov till någon/några som jag misstänker vill betygsätta!


När rätt blir så fel

Med gårdagens hemska flygplansolycka i färskt minne är det inte utan att det hugger till lite i bröstet av budskapet i den här reklambannern...Stefan Liv, en av Sveriges genom tiderna främsta målvakt inom ishockey, spelade för HV71 men försvarde även målet för det Svenska landslaget, omkom då flygplanet som han och hans lagkamreter från Ryska Lokomotiv Jaroslavl  färdades i helt plötsligt en kort stund efter start störtade.


An end of an era...

Idag har det varit fullt upp hela dagen och efter jobbet skyndade jag iväg till Borgen för ett första möte med en mäklare...

Hon var trevlig och det känns helt ok, bäst va att hon gav ett tydligt besked om att mäklaren vi köpte huset av inte längre jobbade kvar vilket känns skönt eftersom det i kontraktet står att man måste gå med på att en ersättare hoppar in vid sjukdom mm.

Kanske har jag inte riktigt förstått vad som håller på att hända, kanske har jag redan bearbetat det faktum att jag måste klippa bandet till mitt hem. Min Borg!

Hur som helst är det verklighet nu, Borgen ska säljas.
Jag pendlar mellan att förtvivlat hitta ett sätt att kunna pussla ihop min tillvaro och ekonomi för att kunna bo där och att hitta argument för att övertala mig själv om att detta blir det bästa.

Hittills väger argumenten för att sälja över men jösses vad jag älskar det där stället!
Utlottning!

Jag tänkte att jag skulle ha en liten utlottning här på bloggen och det ni "tävlar" om är 'Arbogamamman' Emma Jangestigs' bok "Varför Gråter Inte Emma?" i pocketformat.För att vara med i utlottningen anmäler du dig senast den 10 september genom en kommentar till det här inlägget, där fyller du även i en e-post adress på vilken jag kan kontakta dig om du vinner (denna publiceras ej). För att öka din chans att vinna kan du som har en egen blogg länka till inlägget och ange din bloggadress i samband med att du lämnar kommenaten, ditt namn förekommer då två gånger bland lotterna!

Självklart står jag för ev. frakt
(inom Sverige)!

Tji fick jag!

Jag tycker om glada, trevliga, hälpsamma och sprudlande människor.

Jag tycker om dom så till den milda grad att jag ibland retar mig på dem, ni vet "det man retar sig på hos andra säger något om en själv".

Jag tycker om dem så pass mycket att jag jobbar stenhårt för att försöka bli en av dem, men det går inte alltid så bra. Visserligen har jag tagit ner kravet en aning på mig själv, för let's face it; jag kommer nog aldrig bli sprudlande men allt det andra... det borde jag klara av!
Visst?

Så idag fick jag en chans att vara både glad, trevlig och hjälpsam när jag i rask takt spatserade mot en av arbetsplatserna som jag  tillfälligt har under mina vingars trygga beskydd och plötsligt fick se en tjej på väg in i församlingshemmet med barnvagn via trappen eftersom ett gäng byggare hade blockerat hela rampen.

Jag ropade från andra sidan gatan "Behöver du hjälp?"

Och fick ett nej till svar.
Kvinnor kan! javisst. Kanske är dom speciellt duktiga på att tråckla med barnvagnar där det är begränsad framkomlighet men lite snopet kändes det allt ändå.
Kanske var jag inte tillräcklig glad eller lät kanske inte tillräckligt trevlig?

Man får hoppas att k-a-r-m-a arbetar utifrån devisen att det är tanken som räknas =)


Mitt mästerverk!

Idag har jag verkligen försökt känna efter vad jag/kroppen vill och det har gått ganska bra, tyvärr ville kroppen sova ganska mycket och efter att ha tupplurat i ett par omgångar känner jag mig nu helt yrvaken trots att det är flera timmar sedan jag kvicknade till på soffan.

Ryggen/nacken har tillåtit en del plockande med alla saker jag släpat upp i våniginen och nu börjar det bli fri väg fram till badrummet vilket jag skulle vilja påstå att man alltid uppskattar, men kanske speciellt nattetid!

En kul sak med att sortera bland prylar av olika slag är att man ofta hittar saker som man lite hade glömt bort att man hade och idag har jag fingrat på mina mycket välarbetade hantverk från stickningen.

Mest stolt är jag ju såklart över min första färdigställda raggsocka! =)Som ni ser är den inte helt anpassad för proportionerna hos någon mänsklig fot men det är heller inte själva poängen, jag gjorde bara en och jag slösade inte tid på att sticka "på längden" eftersom det var början, hälen och tån som jag behövde lära mig.

Efter detta underverk skapade jag ett riktigt par som var tänkta att passa till mig själv, jag missbedömde dock antalet maskor en aning och dom passar nog bättre på någon i femårsåldern... så kan det gå!

Nu blir det sagt.

Jag kan ofta vara en gnällis och jag överdriver mina små krämpor till att vara livshotande tillstånd var och varannan dag, men faktum är nu.

Jag mår inget vidare.

Jag har kännt mig oförklarligt ledsen och nedstämd en tid nu och trots att jag analyserar orsakerna så lättar inte tyngden i hjärtat, så som den brukar när man väl "kan sätta fingret" på orsaken.
Jag är inte redo att berätta om alla delar i det här och jag förstår att de av er som väl läser tycker att det blir rumphugget att jag skriver "a" men inte "b". Jag vet för jag avskyr själv alla dessa kryptiska bloggar där man får veta att det finns något som man inte får veta men man ska vara nöjd/nyfiken läsare ändå. Jag vet och jag ber om ursäkt för det!

Vad jag kan göra är att försöka... Om det finns någon inbördes ordning bland dess faktorer har jag ingen aning om och jag har inte kompetensen att rota i min egen hjärna för att ta reda på det men vad jag kan konstatera är att jag nu på allvar har börjat sörja min separation.
Känslan av misslyckande och frågor om rätt och fel börjar komma, jag tror att både jag och x:et i längden mår bättre som människor av att bryta upp men helt plötsligt har förutsättningarna förändrats. Från att försöka visa hänsyn och inte vilja klampa fram fortare än nödvändigt har jag nu fått ålagt mig att jag måste forcera.

Ungefär samtidigt som detta påbörjades bestämde sig min kropp för att rasa. Jag har känt mig trött och hänging men till en början inte värre än att jag kunde styra över mig själv men så för drygt en vecka sedan började halsen krångla och som en rektion på infektionen i kroppen sa nacken/ryggen ifrån och jag vaknade med en total låsning som nu flera dagar och en behandling senare börjar ge sig men som fortfarande stör min nattsömn. Jag försöker vila ryggen men eftersom jag känner en press i att få bort det sista av mina saker kör jag bil, lyfter kartonger och klättrar på vind ändå. Moment 22 du luxe!

Min vresighet och brist på egen tid går ut över humöret och den glada tjej som bland annat min mamma vittnat om att varit under en tid är som bortblåst. Den som verkligen behöver få bekräftelse från min sida får allt annat än det och även det sticker som en liten tagg i hjärtat.
Men! det finns bra saker. Saker som får mig att se en ände på detta... Såklart min underbara familj som alltid i sånna här lägen finns där även fast jag ibland försöker stöta bort dem. Föräldrar som trots att dom har mer än nog att göra på eget håll släpper allt och hjälper mig att bära, skruva och stötta.

Syster och hennes manboy som utan att gnälla står på pass för att spinga ut på gården när jag dyker upp med mina flyttlådor och som bjuder på en cider eller en kopp kaffe då och då och som ger mig sekunder, minuter och ibland någon timme att få pausa.

Därutöver finns någon annan, någon som finns för mig ovsett hur hetsig jag är, hur mycket jag gnäller och skäller. Någon som skjutsar till möbelvaruhus, affärer och en hel massa vardagslyx. Som alltid finns nära men som jag hittills inte kunnat ge lika mycket tillbaka. Ännu.

Som pricken över i finns också underbara människor omkring mig i samband med mina uppdrag på jobbet. Senast igår hade jag ett mycket givande samtal med min underbara mentor på "nya jobbet" och jag måste erkänna att jag ser en seger i att jag vågade öppna mig för henne. Jag berättade om mina funderingar på att återuppta mina samtal med "främlingen" och hon uppmuntrade mig att inte släppa den tanken. En investering i framtiden kallade hon det och det känns helt rätt.

Jag måste hitta tillbaka till att känna efter vad jag vill, hitta glädje i det jag gör igen och leta efter känslan att trivas med tillvaron. Min första åtgärd på det området kommer att bestå av att jag sakta lutar min ömma rygg tillbaka i soffan och i lugn och ro, trots att jag inte har tid, avnjuter en stor kopp te, såklart med honung för halsens skull!


Hur du sänker ditt BMI på 40 minuter!

Boka en tid hos en duktig sjukgymnast

Låt honom/henne värma upp din stela och ömmande kropp med varma mysiga vetekuddar i tio minuter.

Pina dig därefter igenom 15 minuters mörbultning av nacke, skuldror och ryggrad.

Försök sedan att behålla lugnet då du lägger dit liv i dennes händer när hxn tar ett fast grepp om ditt huvud och under vad som kommer kännas som en evighet draaaar allt vad hxn orkar, varvat med diverse ryck och slit (antagligen i syfte för att se att skallen fortfarande sitter fast vid resten av kroppen).

Simsalabim!
Du är nu två cm längre och har rasat nästintill ett pinnhål på BMI-skalan =)


RSS 2.0