Valborg

Har i vanlig ordning spenderat en helgdagsafton tillsammans med Tea i Borgen.
 
Jag sysselsatte mig några timmar nere i hallen med att ta loss dom sista golvsocklarna, dra ur spikar och förbereda dem för spackling och målning. Det hela drog med sig att jag kunde riva loss lite mer tapet under trappen och imorgon ska jag nog bredspackla så långt jag kan med det som är kvar i spackelhinken. Verkligen en bra motivation till att öva på att få så tunnt lager som möjligt ^^
 
Den lilla takbiten som behövde bytas är fixat, målat och listerna är efter mycket trixande (tack pappa för hjälpen!) tillbaka.
 
 
I förmiddags tog jag mig även för att mäta golvet och räkna på kostnaden för ett nytt som sedan fraktades hem med hjälp av mina föräldrar.
 
 
Vilket det blev får ni se först när det ska börja läggas ut. Så spännande för er!

Helgens höjdpunkt

Känslan när lilla Lovart kryper närmre och närmre i soffan får mitt hjärta att både glöda och falla sönder på en och samma gång.


Aldrig någonsin har jag känt så här, tack Cicci för att du gett mig det.

Studentdjurens Lanthandel

Argbiggan Tea tar ingen hänsyn till hushållets ekomiska situation utan bränner gladeligen upp min inkomst på toalettartiklar för hennes räkning.

Kanske är det lite upp till mig vilken kattsand jag köper och kanske är det mest jag som uppskattar  den svaga doften av lavendel som numera kommer från hennes låda men någon värdighet måste det ändå få finnas även om det måste stå en kattlåda precis bakom ryggen på mig när jag sitter på kontoret.

Eller kanske borde jag börja kalla det för klassrummet nu?!

Hur som helst, sen jag ställde fram en extra låda till henne så har hon inte uträttat sina behov på andra, mindre lämpade ställen så jag är på det hela taget nöjd med dealen och i förrgår var det dags att köpa ny sand.


På Djurens Lanthandel får man nästan alltid med sig produktprover och denna gång var inget undantag. För varje kartong sand man köpte fick man en påse Acana torrfoder och eftersom jag köpte två kartonger blev det två sådana påsar.


Väl vid kassan skådade jag ytterligare ett erbjudande om att köpa torrfoder från Royal Canin för tio kronor och samtidigt få en rabattcheck på 100kr till nästa köp (troligen ingen lågbudgetmat där alltså!) och eftersom Tea är såååå sällskaplig av sig och verkligen älskar andra djur så har hon såklart såååå många kattvänner som också ville prova på denna mat. Jag köpte med andra ord fyra förpackningar.


Väldigt nöjd shopperska ska ni veta. Och om den kräsna lilla pälsklingen äter maten? Jo faktiskt!


Golv

Jag måste snart bestämma mig för vilket golv det ska vara nere i hallen men det känns lite svårt...

För tillfället har jag tre alternativ som jag väljer mellan och även om bilderna inte riktigt gör dem rättvisa så kommer dom här


Dom första två är träimitation varav det lite dyrare av dem dels är mörkare i färgen men också har en liten fördjupning i skarvarna som ger lite mer känsla av trägolv. 

Alternativ tre är en skifferimitation som jag tycker mycket om.


Problemet att välja består nog egentligen inte så mycket i att jag inte vet vilket jag vill ha. Min prioritering följer prisklasserna skulle man väl kunna säga men det är också där problemet kommer in.  Priset på skiffergolvet är inte helt studentmässigt och ska jag välja en av de billigare så kanske jag lika gärna kan ta det billigaste?

Jag försöker väga in att golvet ska hänga med några år och att det på så vis kan vara värt att gå lite hårt åt budgeten men vad tycker ni?

Vilket golv är snyggast? skulle du enbart välja utifrån det eller hur skulle du prioritera?

Kvällens middag

Det hör inte till ovanligheterna att middagen i Borgen består av gröt. Oftast med stilpoäng i form av hemgjord lingonsylt men hur gott, lyxigt och husmoderligt det än må vara så är det ändå inte lika gott som att ha banan och cashewnötter till. Den ynnesten hade jag ikväll!


Bilden kanske inte är som hämtad ur nån fräck kokbok men det spelar faktiskt ingen roll,  för den här rätten äter man inte så mycket med ögonen utan mer med en skrikande mage och blodsocker-darrande hand och då spelar det liksom ingen roll att ljuset är helt väck och att tallriken är helt smetig av  gröt som microkokats

Man njuter ändå. Tjoa till om ni vill ha receptet!

SuperStåhlVännen

Glöm SuperStålmannen! Jag har SuperStåhlVännen! det är typ åratal sen jag träffade Ståhlbrudarna sist och jag vet att det kanske inte är helt logiskt eftersom jag inte känt dem ens ett år ännu, men ändå. Ändå!Förutom fika och trevligt sällskap fick jag en födelsedagspresent och det kanske märks att jag inte är nån spelhaj för jag visste inte ens om att det finns nått som heter minitriss :0


Ikväll blir det alltså spänning på hög nivå och jag ska snart burra ner mig i soffan med te och triss.


När det gäller blomman så funderar jag på om den rent av klarar av att vara ute redan nu? Vad tror ni? Det skulle ju verkligen vara trevligt att få börja piffa på balkongen!


Blir så glad varenda gång jag förbi köksbordet och ser dessa skönheter


Vita, Vackra Vitsippor

Jag tycker så mycket om vitsippor! Den vita rena färgen, den speciella doften, löftet om värme och grönska.

Kanske borde man uppskatta blåsippor mer, för att inte tala om gulsippor, som är lite ovanligare att stöta på i någon större utsträckning men jag känner inte så.


Inte ens uttalandet om att vitsippor i fönstret var osmakligt som en av deltagarna i "Vem bor här?" fällde igår får mig att rubbas i min åsikt. Hur skulle vitsippor kunna vara osmakliga?!

Och föresten, på tal om gulsippor så tror jag faktiskt att jag såg sånna igår..


Jag stannade för att (utan större framgång) försöka fota havet av scilla som fanns i en liten sluttning och då fick jag även se en massa gula blommor.


Tänkte inte på att gå närmare och titta hur dom såg ut men å andra sidan skadar det inte om jag tar ytterligare en promenad för att se om dom finns kvar.

Nån som vet om man får plocka dem i så fall eller är dom också fridlysta?


Framsteg

Minns inte när jag uppdaterade om läget i hallen senast men de sista veckorna har Nisse varit här och hjälp mig ytterligare.

Igår skruvade vi upp en ny skiva i taket utanför matkällaren eftersom det gamla taket där var trasigt från det att det monterades ned när rören till bergvärmen skulle dras.


Nu står det en hel del på min att göra-lista. Måla lister runt fönstret vid dörren, måla spaljen och slipa bort och spackla spikhål från takisterna som ska monteras tillbaka mot skivan.

Längtar efter att allt slipande ska bli klart, dammet är helt hopplöst trist och det är jag nog inte ensam om att tycka.


Tussig tussilago

Tog en promenad trots att det blåser så det viner runt Borgaknutarna och kunde inte motstå impulsen att plocka med mig en liten bukett med tussilago.


Det är nog åratal sedan jag plockade vårblommor sist och den lilla vasen som jag räddade vid en rensning i mormor och morfars garage har hittills aldrig tjänat sitt syfte i min ägo men nu tycker jag att den gör sig riktigt bra.


Tror dessutom att den kan komma att bli väldigt fin med vitsippor i framöver.


I will survive

En av presenterna från Bror bestod av en så kallad studentlåda. Jag har dock uppenbarligen inte vant mig vid att vara student för min association var skolavslutning-sjung omstudentens lyckliga dagar-examen-student men efter lite förtydligande trillade polletten ner och innehållet talar sitt tydliga språk.


Bland annat 56 portioner potatismos, 2 kg spagetti, 12 paket nudlar och 1 kg ketchup kommer förse mig en varierad och balanserad kost en lång tid framöver.


Tur för mig att jag inte planerat in nån LCHF diet den närmsta tiden :)
Födelsedag

Igår fyllde jag år men här i Borgen var det i vanlig ordning Tea som drog åt sig uppmärksamheten.

Innan ottan hunnit innfinna sig satt hon och stirrade ut mig tills jag klev ur sängen för att ge henne mat.


Jag valde att famla mig tillbaka till sängen och sova lite till innan det blev frukost för mig. Därefter skulle Borgen städas och pajer skulle bakas innan gästerna anlände på kvällen.


Mamma hade med sig en supergullig blombukett som nu står och pryder sin plats i köket. Helt fantastiskt att mötas av nu på morgonen!

När gästerna åkt hem blev det återigen dags för Tea att titta fram. Hon gick raka vägen till matsalen och la sig på en stol där hon blev kvar hela natten och lämnade den inte förrän nu på morgonen.


Bättre sent än aldrig!

Precis som med filten jag virkat och visade upp för ett tag sedan så har även en del andra projekt blivit liggande. Däribland en halsduk...
 
Nu är dock även den klar och jag är mycket nöjd över att jag kom ihåg, inte bara dom räta, utan även som aviga maskorna samt hur man avslutar!
 
Tanken när jag började på denna var inte att jag skulle ha den själv, nu kommer det dock bli så ändå men jag hoppas att det dröjer många månader innan det blir aktuellt!

Kampanjen fortsätter

Jag fortsätter min Buzzador-kampanj för Dove genom tvagning med deras återfuktande duschcreme.

Med produkten är jag nöjd men mitt sinne för minimalism på hyllan i duschen är inte lika tillfreds.


Att ha två påbörjade flaskor av "samma" sort i duschen är något av en styggelse i Borgen. Det får dock gå för den här gången, min färgkordinering har ju kunnat bibehållas. Det får vara gott nog ;)

Hårt slit och underbara klasskompisar

Det är nyckeln till hur man får VG i Stressfysiologi - arbetsmiljö och stress.

Belöningen idag bestod av att min mellis-smoothie fick inmundigas med lite lyxigare förpackning än vanligt!


Ett stycke ytlighet

Normalt sett brukar jag hålla reda på antalet veckor som går mellan klippningarna men tiden mellan dem blir nu längre i samma takt som håret växer. Börjar förstå att det finns dem som lägger pannan i djupa veck och tänker efter noga innan dom konstaterar att det nog gått ett år sedan som besökte frisören sist.


Det är nu även länge sedan jag färgade eller slingade håret... Minst ett år sedan och än så länge syns spåren av kemikalierna och förra sommarens solstrålar men under allt det finns tyvärr en tråkig mörkgrå nyans, ändå tänker jag hålla ut ett tag till och hoppas på att solen snart ska ändra på det igen.


Barndomens drömmar om filmstjärnelockar har vaknat till liv igen... Vad tror ni, borde jag våga mig på mitt livs första permanent framöver?


Promenad - African style

Det blåser riktiga tag i Staden och jag drog mig länge från att ge mig ut på min planerade promenad idag. Min kurator har sagt att jag ska gå ut varje dag. Jag lovade inte att genomföra det - det behövdes inte, eftersom det inte var förhandlingsbart.

Jag funderade länge på vad jag skulle kunna hitta på för ursäkt idag men kunde inte komma på nått annat än att blåsten höll mig inne (får så ont i öronen och huvudet när blåser mycket) och jag insåg att det inte skulle vara giltigt skäl.


Så kom jag på att jag ju har en bandana. Inköpt för att skydda mot helt andra väderförhållanden när jag skulle till Sydafrika och med den på mig gav jag mig ut. Så värst njutningsfullt var det inte men nu har jag i alla fall gjort vad jag skulle. För idag.

För övrigt grubblar jag på ett beslut jag måste fatta. Min magkänsla säger en sak, min kurator säger en annan. Har väntat på något bra tillfälle att fråga någon om råd, men ännu har inget tillfälle dykt upp. Ingen frågar hur jag mår, i alla fall inte på ett sådant sätt att jag kan svara nått annat än "Det är bra!" och känna mig nöjd över att jag i alla fall inte sa "Allt är bara bra".

Big different!

Kalaskväll. Och dag

Fick verkligen ge min apatiska kropp en rivstart idag när det kom ett mess från en gammal bekant som ville komma till Staden och hälsa på.

Eftersom Borgen är ett enda stort kaos föreslog jag en träff på Staaan. Väldigt roligt att återse en gammal vän, även om ingen av oss egentligen vet riktigt varifrån vi känner varandra, haha! 

Tyvärr blev det ett kort besök eftersom plikten kallade på min vän så jag vinkade av honom vid tåget och gick för att köpa en bukett blommor till mamma som bjudit in till kalas på kvällen.

Som den tant jag är packade jag sen mina prylar i en korg och promenerade hem till mamma för att hjälpa till att hacka grönsakerna. Under kvällen bjöds det på allt från maltodextrin till pärontårta och jag nästan vaggade hem därifrån.


Genom Fader Vårs försorg hade ett aktivitetsarmband köpts in till mamma men vid tiden då jag lämnade festligheterna var det mest Nea som hölls aktiverad av det då det skulle installeras diverse, för mig obegripliga, program och grejjer på datorn...

Jag gick alltså hem, känner mig nöjd med dagen och tänker mig att jag återupptar kontakten med min familj när den där installationen är klar :-)

Livets allvar

Under hela kvällen har en polishelikopter hovrat över Staden för att söka efter en försvunnen person.Livets skörhet blir ju väldigt påtagligt när sådant här händer och det är svårt att skingra tankar från vad som pågår på andra sidan Borgen väggar. Hoppas verkligen att han kommer tillträtta, oskadd!

Gratis är gott

Hämtade ut en gratis "havrefrutti" genom Klipster för ett tag sedan och provade den till mellis idag.Äppelmos är ingen favorit hos mig, förutom i kombination med havregrynsgröt men även om jag bortser från det kan jag inte ge denna produkt så högt betyg. Müslin var helt ok men att blanda ut risifrutti med havregryn kändes nästan lite desperat. Varken denna produkt eller originalversionen är i ärlighetens namn någon hälsokost och i min värld kan man lika gärna välja det som verkligen är gott istället för att lura sig själv med denna nya variant.

Och föresten, ordinarie pris (15.50) tycker i alla fall jag gör att det kostar mer än det smakar.

Har du smakat?

Here we go again!

Kanske är det min begränsade ekonomi som gör mig så uppmärksam på att jag får vad jag betalar för när jag väl köper nått. Kanske är det bara genuin girighet men med tanke på att jag aldrig någonsin reklamerat nått förut så vill jag tro det första.

Denna gång gäller min besvikelse Estrellas färdigpoppade popcorn som förstörde mon senaste bioupplevelse. Dom var totalt dränkta i salt och även om jag hade haft en dricka hade jag inte kunnat äta dem.

Så jag skrev ett mail och idag postade jag påsen till dem.


Fortsättning följer.. 

Smygstartat

Första vardagen efter påskhelgen och jag har smugit igång med göromålen.

Ett par saker som jag är väldigt nöjd över är att jag besökt kommunens studievägledare samt kontaktat tandläkaren för att få ner kostnaden lite från mitt senaste besök där.

Hos studievägledaren enades vi om en strategi för den stundande ansökan, kom ihåg att det bara är ca en vecka kvar av ansökningstiden om du går i tanken att söka till universitetet eller högskola! Jag känner mig nöjd med vad vi kom fram till, både plan A och plan B. Plan C vill jag helst inte tänka på...

Därefter fick jag till folktandvården för att prata faktura. I entrén möttes jag först av Tröttart som låg och sov i en stol


Och sen av en glad tjej som jag anställde som sommarvikarie för nått år sedan. Hon hade gått ut gymnasiet nu och även hon pluggar kurser, precis som jag men vad som var extra kul att höra var att hon hade fått sitt körkort för ett tag sen. Jag vet att den tjejen verkligen kämpat för det!

Hur det går med kostnaden för tandläkarbesöket återstår att se.. det var jag som klantat till det genom att inte uppmärksamma det faktum att CSN-kortet förstudentrabatten ska visas redan inne hos tandläkaren. Istället kom jag på det först när jag skulle betala fakturan och trodde faktiskt att den redan gått igenom. Varken jag eller supporten på banken kunde dock hitta den i systemet så tur i oturen att det fanns möjlighet att korrigera i den!

Påsk i Borgen

Ärligt talat så
 
För mig innebär alla helger mer eller mindre ångest men storhelger är ändå de jobbigaste på något sätt och under flera dagar nu har jag känt mig näst intill apatisk igen. Underbara vårdagar med sol och över 10 grader varmt men jag har knappt gått utanför dörren.
 
Började ju plocka fram lite påskpynt för att jag tänkte att det kunde vara kul att ha framme tills jag fyller år. Jag har ännu inte fått allt på plats, påsken är över och jag fyller inte år än på ett par veckor.
 
 
Under eftermiddagen ringde det dock på dörren och tre glada påskisar på väg tillbaka från Blåkulla stod på trappen. Man får försöka se det stora i det lilla antar jag väl...

Ett rejält klipp

Mitt lilla bebis-olivträd har växt rejält det senaste året men dessvärre bara på två ställen. Två långa spröt har det blivit och att beskära är det enda rätta. Men hur?!
 
 
Började lite försiktigt med att klippa av det ena sprötet och tänker att jag ska vänta in några dagar nu och se hur det verkar arta sig.
 
Om några veckor är det dags att börja härda det lilla livet och då vill jag att det ska vara färdigklippt. 
 
Nån som har nått bra tips?

Påskdagsmiddag

Blev bjuden på middag hemma hos mor o far ikväll så nu ligger jag likt en strandad val i soffan. 
 
I vår familj har vi aldrig ägnat oss åt att köpa/ge/få påskägg i någon större utsträckning men idag passade jag ändå på att ge mina föräldrar lite extra kärlek
 
 

 
 

Mattminnen

Det är nästan så att jag saknar mormor mer och mer ju längre tiden går. Krampaktigt vill jag hålla saker som påminner om henne intill mig och igår tog jag hem en hel hög av hennes nystade mattrasor.Mormor älskade att väva mattor, hon hade böcker med olika mönster som hon gjorde och jag minns så tydligt att hon en gång berättade hur hon längtade till att det skulle bli lite varmare i källaren så hon kunde börja väva.

Jag har ett par av hennes trasmattor i Borgen men den finaste törs jag inte använda och den, faktiskt väldigt fula mattan, jag har i tvättstugan kommer bara användas så länge det inte är renoverat där. 

En dag, någon gång, ska jag lära mig virka på riktigt och då ska jag virka egna mattor av hennes nystan, så till det behöver jag ta hem lite fler i färger som kommer passa till det.

Någon som antar utmaningen att lära mig?!Påskafton

Den här Påskaftonen har spenderats med familjen. Först med diverse uträttningar och jag lyxade till det genom att bland annat köpa hem både mjölk och pålägg. Det ni. Kvällens tekopp kommer bli ren njutning!

Därefter blev det lunch och fika hos morfar


Morfar är till och med mer frusen än jag så efter några timmar i hans bastu till kök kunde inte ens jag behålla långärmade tröjan på. Ett par gånger ringde det på dörren och vi fick besök av påskkärringar. Det är så roligt att dom kommer med sina kort men vi var väl i ärlighetens namn inte helt förberedda. Ooops

Nea hade valt ut en helt fantastisk påsktårta som vi närapå lyckades klämma i oss innan vi begav oss mot Staden där jag drogs in i #äggmålning av mer avancerat slag.


Mycket trevlig dag men nu är det faktiskt skönt att få landa i soffan ett tag.En hel evighet

Idag på förmiddagen blev jag klar med ett evighetsprojekt som jag pysslat med.

Skulle tippa på att det är drygt två år sedan jag på påbörjade den här filten efter inspiration från Världens Bästa Tina. Jag kan inte virka och förstod efter ett tag att jag egentligen inte gjorde rätt men det fick va som det va och bli som det blev.

Med tiden upptäckte jag även att jag hade dålig koll på hur man gjorde när man vände varv och resultatet är att det skiljer nån decimeter i bredd från ena änden till den andra men jag har inte orkat bry mig om det utan byggde ut bården där istället. Just det ser inte klokt ut men jag tyar inte att bry mig om det heller...


Till mitt försvar vill jag ändå säga att jag inte pysslat aktivt med den i två år!  Länge låg den i en garderob men för ett par veckor sedan fick den se dagen ljus. Det finns otroligt många minnen invirkade i alla dessa trådar... Garner jag fått av mormor och framförallt tankar och känslor som funnits inom mig. Den första delen är virkad med lust och glädje. Vi var två som satt och kurade under den, till en början, smala remsan. Den andra delen innehåller ensamhet och rädslor inför den ovissa framtiden. Gemensamt för dem är ändå att dom genererar lika mycket värme, för varmare filt än denna finns då i alla fall inte i min Borg =)

Safari Chic

Min egen beställning från PartyLite-visningen jag hade för ett par veckor sedan var bland annat en trio med ljushållare.

Dom framhävs lite dåligt i katalogen men tack vare #Partylite på instagram fick jag upp ögonen för den och jösses så glad jag är för det!


Det enda negativa är ju att dom väcker samlarinstinkten hos mig och nu kommer jag få kämpa riktiga tag med mig själv för att inte genast köpa en uppsättning till för att få dem i par.

Eller kanske ska jag bara strunta i det och göra slag i saken, Hähä!

Visst är dom snygga?!

RSS 2.0