Netflix'n chill

Avslutar året med Borgen "full" av vänner. Känslan att krypa ner under täcket på kvällen med vetskapen att det ligger fina vänner och snarkar runt omkring i huset <3

En del skolarbete har blivit gjort men desto fler timmar Netflix har betats av. Jag blev introducerad för Sherlock Holmes och det var sannerligen kärlek vid första ögonkastet!


Lite så här har det sett ut både när det gäller mig och Tea de senaste dagarna!

När jag blev lämnad ensam i kväll tog jag en promenad till föräldrarhemmet där det stod Italiensk afton på schemat.


Inom en snar framtid är det sovning som gäller (helt ensam igen, buhu!) eftersom jag ska bocka av årets sista arbetspass på hemmet imorgon.

Minns gårdagen
Dröm om morgondagen
Och... Va det nått mer eller?

26e December

Dagen då Elis registrerade sig i bostadsköer.

Det känns vemodigt och nödvändigt på samma gång. Nu återstår bara för framtiden att utvisa om det behövs eller ej...


Annandag jul

Fick besök av bland annat Brorsungen to be idag och det fikades på hembakta (dock inte av mig) kakor.

När mina besökare bröt upp gick jag ut till garaget i jakt på bilvax. Därute finns allt möjligt konstigt som jag inte har koll på, så jag hade stora förhoppningar om att det skulle finnas. Och det gjorde det, men döm om min förvåning när jag upptäckte att waxet var doftsatt. Med banandoft av alla dofter...


Varför?!

Hur som helst, jag avskyr när folk lämnar vattenstänk över hela handfatet i badrummet och därför var min plan att vaxa in det för att motverka kalkfläckar.

Än så länge verkar min plan fungera alla tiders! men banandoften som nu ligger tung därinne, alltså jag är inte helt såld på det så att säga...

Tipp Tapp

Nog måste det väl vara en liten tomtenisse som genat över köksbordet?


För vem skulle annars våga sig på att trotsa förbudet och gå med lortiga tassar - förlåt, fötter på köksbordet?

Juldagen

Sovmorgon, slö förmiddag och jobb till kvällen. 

Det känns lite som att julen är över för i år, utan att den ens hann börja. Imorgon är mitt minijullov över och jag måste börja trugläsa kurslitteratur igen... 
Julafton

Så var julaftonen över för i år. Det är mycket som fattas mig, mycket som värker i hjärtat och många tankar som far omkring.

Men jag är ändå väldigt nöjd! Nöjd och helt slut som artist, det enda jag behöver nu är att få lägga mig ner och ta igen mig... Om inte annat behöver fötterna vila. Dom känns lite svullna...


Hoppas att ni haft en underbar dag!

En glad överraskning!

Sedan i somras har jag haft ett extra extrajobb, att städa trappor i ett par hyreshus och idag var näst sista gången jag skulle dit.
 
Öppnade dörren till städskrubben och fick se en julklapp!
 
 
Så himla oväntat och jag blev verkligen glad över gesten! Faktiskt så glad att jag önskade att jag hade haft en gran att lägga paketet under här hemma <3

Avslutningsmiddag

Behöver jag förklara hur mycket det har tjatats från diverse håll om att klassens kock ska bjuda mig (och övriga studiekamrater) på matlådor?

Igår åkte han hem efter en hel dags grupparbete och drog igång ett långkok som han skulle bjuda några av oss på efter dagens seminarium.


Chili och coleslaw plus att vi andra tog med lite andra tillbehör och succén var ett faktum! Fi fan vilken jävla bonus det är med Goa klasskamrater <3

Sånt som (tydligen) händer.

Att man blir uppraggad på stadsbussen till skolan ^^

Joråsatte! <3 

Julavslutning

Tidigare i veckan va jag hem till Da Boss på julavslutning. Vart hon får sin energi ifrån har jag ingen aning om men jag hoppas att jag någon gång i livet får känna av en bråkdel av den!


Vi får ofta små utmaningar och hon hittar på nya saker titt som tätt. Den här gången hade hon gjort ett lotteri till förmån för välgörenhet. Lotterna bestod av små godispåsar och vinstlotten låg gömd i en av pralinerna.


Jag vann i vanlig ordning ingenting men vad gör det när pengarna går till nått bra :-)

Fixar-Fiorna

Ikväll körde vi sista passet med cirkelträning för terminen och efteråt stog samkväm och mys på schemat.

En stor smörgåstårta från Stadens främsta smörgåstårtetillverkare väntade på oss efter dom avslutande döds-hoppen.


Dessa två tjejer, Fiorna, är verkliga eldsjälar här i bygden och varje onsdag ställer dom upp, gisningsvis helt ideellt, för att jag och drös andra fruntimmer ska få röra lite på dököttet. 

För sådant finns inte tillräckligt med lovord men om någon av er läser det här, eller om någon som känner dem gör det, så vill jag att ni (dom) ska veta att det ni ger mig är långt mer än ett träningstillfälle.

Ikväll fick jag dessutom höra att jag ser glad ut när vi tränar. Det har mycket lite med mina försök att kämpa mig till en enda liten korrekt armhävning att göra utan snarare är det nog nått hormon som sliter sig loss i kroppen. 

Och kanske att jag andas in lite av det där som ligger i luften... Vad vet jag.

Tidstjuveri

Att sitta nästan en halvtimme i telefonkö bara för att få besked om att "all info finns på den nya infosidan". Bara för att sen logga in på sidan där det inte finns en enda uppdatering om morgondagen. Några timmar senare finns info om en annan sträcka men när klockan är 21finns fortfarande inget om min linje och då kan man ju tycka att tågbolaget borde veta om dom lyckats få tag på en ersättningsbuss inför morgondagen eller inte...Hur mycket tid är det rimligt att man ska lägga på sån här dret?!

Ambitiös i överkant?

När min nya studiegrupp samlades för första gången idag visade en av deltagarna upp denna bok


Snacka om att gå all in! haha! jag kanske kommer kunna luta mig tillbaka och bara följa med strömmen denna gång ;-)

Ny vecka

Ska man vara petnoga så är det rätta beskrivningen att jag avslutat denna vecka med ett jobbpass. Men det är inte så det känns, efter min "lediga" lördag känns det som att dagens studier och kvällspasset på hemmet var en kickstart på ytterligare en lååång vecka.


Börjar i alla fall känna mig "hemma" på jobbet igen för trots att jag va på en ny avdelning idag känner jag mig inte helt slut i skallen, så som jag gjorde när jag började i somras.....

Från det ena till det andra!

Igår tog jag ner gardinerna inne på kontoret (aka klassrummet) och tills att dom blir tvättade hängde jag upp ett par spetsgardiner från mormor. Normalt sett brukar jag bara ta ner gardinerna, tvätta dem och hänga tillbaka. Med undantag för köket o matsalen där jag byter i alla fall två gånger per år, hahaha!

Hur som helst, nu drar tvätten ut på tiden och jag ville ha nått uppe under tiden... Så nu luktar det mormor i hela rummet och jag blir akut ledsen och alldeles varm i hjärtat på en och samma gång när jag kommer in där. Det känns så overkligt att jag aldrig kommer få träffa henne igen, att hon aldrig kommer ringa bara för att fråga hur det är.


Av alla jag känner som frågar hur jag mår är hon en av väldigt få som sagt att hon inte trott mig när jag svarat "bra". Hon ringde mig efter ett besök och frågade hur det var, för att jag sett så vissen ut. Och hon hade rätt båda dom gångerna.... Nu får jag hoppas att hon känner det som jag känner när livet känns lite lättare, jag vet att hon hade gillat det. Det, och att jag använder hennes gardiner :-)

Borgamys

Med undantag för ett par ärenden så har jag spenderat dagen hemma i Borgen. Bytt gardiner i matsalen och hängt upp stjärnor i sovrumsfönstret för att få lite mer julkänsla!


Jag kommer inte att gå all in på julpynt men i år känns det ändå lite roligare att pyssla när tillfälle ges. Eller tas kanske man ska säga..Massa G

Ordvitsen i det här inlägget vill jag å det kärleksfullaste tillägna min syster Nea. Jag vet att du kommer jubla av glädje inför detta!

Nåväl, ni vet det där uttalet "massa g" som  främst äldre herrar (läs gubbar) tvångsmässigt måste upprepa varje gång dom kommer i kontakt med ordet massage.

Nu är det jag som är gubben! Jag lovade nämligen mig själv en massage som belöning efter min första godkända tenta. Och jag fick vänta länge men till slut trillade resultatet från psykologin in. Och det va inte bara ett G utan det va banne mig en massa G. Eller ett V och  G om man ska va petig men det kan ju jämföras med G i plural tycker jag. 


Sen den där massagen har jag suttit fyra hela dagar med hemtenta. Jag var bland dom "tidiga" att lämna in. Närmare bestämt 21.30 igår kväll, vissa satt till 3 inatt och endel höll fortfarande på imorse när vi andra åkte in på föreläsning. Deadline kl 9 på morgonen, vad fan är det liksom?!

Nåväl, det här vill jag INTE göra om.

1a advent

Tiden rusar fram och hela den här veckan är det hemtenta som gäller. Jag va verkligen taggad inför det och såg fram emot att slippa stressen över att plugga inför en salstenta men oh mi, oh my vilken utmaning att hitta lösningar på frågorna...

Är i alla fall glad att jag hunnit få fram lite adventsljusstakar och som pricken över i kom jag för en gångs skull ihåg mitt lilla trähjärta där man kan byta ut texten utifrån säsong och bland annat finns advent med.


Den är verkligen perfekt i år eftersom jag har en adventskalender från PartyLite som innehåller ett teljus per dag :-)

RSS 2.0