Om han lämnar mig nu

Är det för att jag är FÖR perfekt!
 
 
 

Tårar trillar

Jag känner mig ganska svag, jag sover dåligt på grund av jobbet och otillräckligheten mal i bakhuvudet hela tiden.
 
Älsklingen har varit borta hela helgen och för en liten stund sedan fick jag ett sorgfyllt besked som väcker tankar, känslor och minnen, som jag helst bara vill glömma, till liv.
 
Så nu sitter jag här i soffan, ser på en repris av "Sofia änglar" och bara låter tårarna trilla. Egentligen till ingen nytta, men det känns bara så skönt ibland.
 
 
Sänder tankar och styrka till mina underbara vänner som har det svårt just nu. Jag finns här för er!

Min självsäkra lilla sötnöt!

Älsklingen har hälsat på sin mamma den här helgen men när jag var på väg in i tvättstugan för en stund sedan fick jag se ett litet meddelande från honom
 
 
Han är är inte lite kaxig som sätter mig först, men å andra sidan är det precis så säker jag vill att han ska vara på hur jag känner för honom.

Love is in the air!

När husse och matte ska fjanta sig med att hålla handen under middagen öppnar det upp fantastiska möjligheter att roffa åt sig en bit av godsakerna!
 
 
Hon är otroligt envis så det gäller att vara ihärdig med att mota bort henne om man ska få ha maten för sig själv i det här huset!

Två mot en

I den delen av trädgården där vi tog ner träd förra helgen finns den sk. skräp- eller, om man så vill, rishögen vars vara eller icke vara det råder delade meningar om här i Borgen. Mr T är väldigt inkörd på att den ska röjas undan, men jag å andra sidan tycker att det kvittar om den är kvar eller inte. Jag menar, när gräset växer upp syns den knappt ändå!
 
Hur som helst, sist vi var ute för att vårstäda stegade han iväg och ville påbörja avveckling men så fick han se denna lilla krabat
 
 
Man skulle kunna tro att det är Tea, men så här långt hemmifrån har hon inte vågat sig ännu i år. Istället är det grannens katt som hittat en mysig liten plats bland grenarna och det vill man ju inte förstöra!

Drickchoklad

 
Smakar verkligen som chokladglass, inte så bra enligt mig med andra ord.

lev .skratta . ÄLSKA

Lika klyschigt som sant
 
 
Kanske kan en påminnelse varje dag hjälper till att hålla fokus på vad som är viktigt...
 

Kalas

I lördags kväll dukade vi upp till kalas i Bogen. Mamma, pappa och syster med sambo kom hit på middag som bjöds med anledning av min födelsedag som inföll förra veckan. Syster hade tagit paketinslagningen till en helt ny nivå och istället för metervis med papper kom presenten inlindad i ett lakan.
 
 
Vem som blev gladast för innehållet kan man mest bara spekulera i...
 

Utsikten och uppsikten

Minns ni mitt velande om trappen? Att köpa dom färdiga trappstegen tyckte jag blev för dyrt så vi gjorde ett försök att måla trädetaljerna och låta plastmattan ligga kvar på stegen. Det känns helt ok och vi hoppas att det håller ett tag... Jag är i alla fall skitnöjd med hur det ser ut när man står på bottenvåningen och tittar uppåt!
 
 
Därtill har vi även fått en helt ny utsikt på baksidan av Borgen, det efter att lördagen ägnades åt avverkning där hela familjen ställde upp och vi jobbade med att ta ner träd. Det som stod längst till höger, en rönn, hade delat sig i tre så trots att det bara var två träd kändes det som fyra...
 
 
Man ser lite dåligt på bilden, men vi hoppas, hoppas runt i ring att vi ska få någon extra timmes kvällsol tack vare detta, men också att det blir lite mindre gynnsam miljö för jättesniglarna! Oklart vad jag skulle uppskatta mest faktikst...

Hallen - före och efter

 
Vi börjar se slutet av renoveringen i hallen och det som återstår nu är lite lister som ska köpas in och monteras. Innan ledstången kan sättas tillbaka på sin plats är det en spalje som ska målas och därtill funderar vi på att måla trösklar och lacka dörrarna... hur som helst, så här blev det!
 
 

Başka Cuma

Ytteligare ett insmugglat bakverk från Turkiet, denna gång en äppeltart. Smaken var väl inget att orda om, men däremot har jag haft riktigt kul med översättningarna :)
 

Tebladet gratulerar

Som en påminnelse af mitt åldrande har "Tebladet", dagen till ära, skickat ut en tidning på ämnet sprickningar.
 
 
Jomen man tackar, ska man bjuda på tårta?
 

Nyfiken i strut

Öppnar man den så tittar Elis ut!
 
Min födelsedag närmar sig med stormsteg och just nu har jag fått förbud att gå ner på bottenvången. Jag hör att det prasslar lite då och då och jag är sååååååå nyfiken =)

Pierre Loti Hill - Istabul

Den guidade turen som vi deltog på i Istanbul avslutades med ett besök på Pierre Loti Hill där man har en fantastisk utsikt över Istanbul!
 
Tyvärr var det ett väldigt kort stopp när vi väl var där, så det fanns i stort sett bara tid för att fota lite innan det var dags att ta linbanan ner. Jag skulle gärna stannat kvar en stund och helst av allt hunnit sätta mig ner och tagit ett glas turkiskt te på uteserveringen. Att det var ett populärt ställe bevisades om inte annat genom att vi, på den korta stunden vi var där, såg flera brudpar som besökte platsen för att fotografera sig med den vackra utsikten som bakgrund.
 
 
Längs sluttningen och under linbanan fanns massor med gravplaster (dom små vita fyrkanterna på bilden längst ner till höger) och vi fick veta att man köper/reserverar platser där för att få begravas så nära det Mausoleum som finns i närheten som möjlligt.
 

Morgonpepp

Gick med tunga steg till jobbet imorse. Steg som blev tyngre efter information som jag fick från personal som stoppade mig vid ett av köken längs vägen.
 
Men så cyklade min vän Hanna förbi, på väg till skolan med sin dotter och ropar till mig att hon saknat uppdatering här på bloggen. Så himla roligt att få höra att någon uppskattar mina inlägg här!
 
Tjopp, tjopp =)

Gardinen; update

Det känns som att jag har ägnat en hel dag åt att fundera över en gardin. Så är det självfallet inte, men två alternativ har i alla fall formats fram! Det ena är att bredda gardinen och efter en sökning på nätet är jag övertygad om att det skulle bli bra (förutsatt att den som syr vet vad hen gör). Dessvärre finns inte tiden för att hinna göra det...
 
Det andra alternativet blev en lite mer quick fix till följd av att försöket med panelgardiner inte blev som jag tänkt. Nämligen vanliga, lite tunnare längder
 
 
Den här varianten har fått godkänt av både mamma och sambon så chansen är ganska stor att detta kommer att få hänga kvar. Därtill har jag rotat igenom mina gömmor i jakt på krimskrams som kunna passa till, nu när jag plockde bort alla gröna prylar...
 

It's a hard work

Det här med husmorsgöra verkar inte vara min grej. Flera timmars jobb med piffande och strykning af gardin bara för att inse att gardinen är för smal för fönstret!
 
 
Har testat med panelgardiner på sidorna men dom var så sneda att dom inte ens såg raka ut med mitt skeva ögonmått.
 
Tisp på lösning mottages tacksamt!
 
 

Bosphorus by boat

 
Vi bokade en förmiddagstur som bland annat innehöll en båttur på Bosporen och även om vädret var lite disigt var utsikten helt fantastisk! Eller vad sägs om palatset på bilden i mitten? Inget jag skulle tacka nej till i alla fall!
 
Mitt ute i vattnet passerade vi ponton med en mycket exlusiv nattklubb dit man endast kan ta sig med båt och utifrån bilderna som tagits i strålande sol skulle jag nog kunna tänka mig att spendera en hel del tid även där!
 
Istabul är naturligt uppdelat i två delar genom Bosporen som skiljer den europeiska sidan från den asiatiska och som är den enda naturliga förbindelsen till länderna runt svarta havet. Totalt bor 16 miljoner människor (!!!!!) i istanbul varav merparten i den Asiatiska delen.

Ankomsten

I fredags kl 19 gav vi oss iväg från Staden och vid fem tiden på lördag morgon landade vi i Istanbul. Efter en fartfylld taxiresa till hotellet, Inter Topkapi, var det en gudagåva att hotellet bjöd in till frukostbuffe i deras restaurang som märkligt nog var placerad i poolrummet...
 
 
Efter att vi ätit skulle det dröja ytterligare några timmar innan vi kunde få rummen så vi gav oss iväg till fots för att se oss omkring. Trafiken var i full gång och vart vi än gick sprang lösa katter och hundar omkring. Till en början kändes det hemskt, men vi fick se små katthus och det visade sig vara så att katterna togs om hand för att hålla råttor borta och hundarna var både kastrerade och chipmärkta.
 

En äkta svensk fika?

Det enda svenska med dagens mellanmål är nog namnet fika. Mitt te är knappast närodlat och tilltugget för dagen består av en insmugglad godbit från Turkiet.
 
 
Att det skulle vara ett aningen onyttigt mellanmål, det motsätter jag mig å det bestämdaste!
 

Minisemester - Istanbul

Med anledning av min mammas födelsedag åkte hela familjen till Istanbul på en liten minisemester. Vi landande någongång rund fyra-fem på lördag morgon och trots ett fantastikt bemötande på hotellet (som bjöd på frukost och fixade incheck flera timmar tidigare än normalt) kändes det i hela kroppen att jag var ur balans.
 
Jag är inte den äventyrliga typen och närmar mig gärna nya platser lite försiktigt, så att möta Istanbul var lite av en chock. Det är en enorm stad och ganska svårt att göra sig förstådd, men jag är ändå väldigt nöjd med våra utflykter och känner att jag fick se allt det som jag planerade innan vi åkte. Tänkte att jag skulle visa lite bilder från mina favoriter vid senare tillfällen, men här kommer ett collage av bilder som jag plockat ihop från hela vistelsen!
 

Karma is a bitch?

Sent i nättras, eller kanske tidigt i morse kom vi hem efter några dagar i Istanbul. I vanlig ordning är det bevämligheterna inom området WC/dusch som jag saknar och gnäller över mest när jag är på resande fot så dagens dusch hemma i det egna duschrummet var mer än efterlängtad.
 
Dessvärre var jag inte den ende som längtat efter en tvagning, så jag och Mr. T klev in i varsin dusch varpå det inte tog lång stund innan vi båda blev utan varmvatten!!!
 
Det har aldrig hänt förut (I alla fall inte för mig som duschar på övervåningen, annat är det för honom i källaren) så jag gissar att andemeningen med detta måste vara antingen "den som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket", eller om man ska tänka positivt, att det helt enkelt är bättre att vi duschar tillsammans, för då tycks varmvattnet räcka hur länge som helst...
 
Så var det ju resan också... den berättar jag mer om sen!

Pisse Mugg

Det sägs att kvinnor väljer partner efter sin far och att män väljer någon som påminner om deras mor. När det gäller Mr. T är väl frågan om det inte ligger lite sanning i det ändå...
 
Faktum är att det det med tiden börjat utkristallisera sig en gemensam nämnare hos oss bägge fruntimmer. Nämligen ett notoriskt samlande... Efter kärlekens sista besök i sin hemstad kom han hem med en stor kartong innehållandes en mindre servis vars existens ingen av oss kände till.
 
 
Dessvärre är ju jag den petiga typen så trots att jag bara älskar modellen, faktiskt så mycket att jag gått och suktat efter nya tallrikar i den här formen, är det ju detta med Musse Pigg.... det är inte helt och hållet min grej.
 
Jag har dock bestämt mig för att välkomna denna lilla mus, så jag får helt enkelt se till att ösa upp mat och grejjer hela tiden så trycket inte syns!

Grattis kära mor!

Idag fyller min älskade mamma år. Vi är lediga och ska fira henne så mycket vi bara orkar, dels med middag på någon trevlig restaurang till kvällen men förhoppningsvis också med någon liten överraskning under dagen.
 
 
Bästa mamma på en av hennes faviritplatser vid sommarstugan och med solnedgång i bakgrunden.

Mitt hjärtas hjärta

För en tid sedan kom kärleken hem senare än vanligt från jobbet eftersom han och en kollega har skaffat en bil som dom fixat till för att sälja. Jag tycker alltid att det är lika tråkigt att vara ifrån honom och även om han vet att han mer än gärna får umgås med sina arbesvänner så mycket han vill, är det inte helt fel att få en liten överaskning när han väl dyker upp här hemma.
 
 
 

Lille Knoppart

Det här inlägg är till största delen tillägnat min syster Nea, men ni andra får såklart njuta så mycket ni vill av informationen som bjuds!
 
Jag fick en liten knopp till garderobsdörren i hallen av Nea, eftersom hon ändå fått en över när dom gjorde en nätdörr till deras balkong och den gamla som satt på garderoben här verkligen var superful. När jag efter en av hennes visister i Borgen frågade vad hon tyckte fick jag till svar att hon omöjligt hade tänkt på att titta efter den eftersom jag inte skrivit på bloggen om att den var utbytt.
 
Så varsågod Nea, Knoppart sitter på plats! Så här blev det
 

Kitsch

Det sista jag vill är att tänka på mörka kvällar men när jag sprang på dessa småttingar på Rusta kunde jag helt enkelt inte låta bli dem. Är dom inte söta?
 
 

Kapprummet

Det går sakta men säkert frammåt i hallen och igår spikade Mr T upp en panel på väggen där hatthyllan ska sitta.
 
Den målade ytan är väl visserligen ganska tålig, men när det ska hängas upp blöta kläder och kanske jackor med metallspännen och liknande så känns det inte som att fägen håller fullt ut.
 
Istället har vi, inspirerade av min gode vän Cessa, tittat ut en målad träpanel i vitt som får bryta av mot dom andra väggarna lite.
 
Först ut kommer en bild på hallen som den såg ut innan renoveringen tog fart
 
 

och här kommer en bild efter att panelen kommit upp på väggen, dock saknas ju lister och allt sånt finlir men det hör väl nästan till att sånt drar ut på tiden ;)
 

Underbar påskhelg!

Den här helgen har verkligen bjudit på ett underbart väder och det är inte mycket som går upp emot just dom här första dagarna när man kan börja söka sig ut i solen efter en lång vinter.
 
Igår gick till och med Tea ut en liten stund och det gör hon sannerligen inte i första taget!
 
 
Idag har hon dock fått hålla sig inne eftersom vi tog en promenad ut till stugan där vi grillade hamburgare och provkörde skotern på isen. Nu är ju inte helgen slut ännu så vi planerar bland annat att hinna fixa lite i hallen innan det, lite motvilligt, är dags att göra sig redo inför den kommande arbetsveckan...

RSS 2.0