Uppdraget slutfört!

Kärleksbrevet är överlämnat och mottagaren såg mycket glad ut då hon läste det! Det var verkligen hur gulligt som helst med ett hjärta utklippt i pappret som satt runt själva brevet istället för kuvert och i brevet låg ett litet löst hjärta med texten 'J + S' Haha!


Brevduva

Kärleken spirar här på Pip och igår kom en smått blygsam yngling fram till vårat tält och frågade efter en av tjejerna i grannmontern, tyvärr hade dom slutat jobba och packat ihop för dagen redan men när det visade sig att hans ärende var att lämna över ett kärleksbrev kunde jag ju inte låta bli att erbjuda mina tjänster och knäcka lite extra på SEKO's område!Ty sådan är den. Kärleken.

Det är svårt

Att hinna med att blogga när man är på festival =)
Har dock kommit tillbaka till kollot efter att ha sett på nått band, druckit chailatte och käkat strips, det får vara nåck för min del känner jag så nu blir te, rödvin och lagerbladskokta körvar med röd ketchup. Sånt är livet för en 'pedant' på festival!

To be...

Caroline af Ugglas

Idag har jag, som de flesta av er redan vet, jobbat på Pip i Karlskoga och under eftermiddagen passade jag på att ta rast tillsammans med en av mina kollegor som ville gå och se Caroline af Ugglas.
Jag är väl i ärlighetens namn inte något stort fan, men väl på konserten så tyckte jag nog att många av hennes låtar ändå var väldigt stämningsfulla och texterna är helt klar värda att tänkas igenom både en och två gånger. Inte blev det sämre av att hon hade med sig en liten men undebart duktig stråkorkester! Det är något som jag verkligen börjat uppskatta på senare tid och jag gissar att det är den söta Gutten Alexander som väckt något till liv hos mig... hans låt är jag inte så överförtjust i men när han börjar spela.... oh me, oh my!!!

Tyvätr hade jag inte lyckats få med mig någon av mina kameror så det enda jag har att bjuda på är en suddig mobilbild som är tagen i slutet av en låt som hon sjöng tillsammans med sin man och hade inte varit för att jag aldrig kan lära mig hur fördröjningen på mobilkameran fungerar hade jag haft en ännu finare billd där dom avslutade sången med en ömsint puss :)


Ny bakgrund...

Har bytt ut bakgrunden här på 'Allicen', det är fortfarande en av dom färdiga stilmallarna eftersom jag inte kan ett dugg om att designa en egen, men vad tycker ni, är den här bättre?


Favoritbild


Packar, packar, packar...

Hujeda mig vad saker jag har packat med mig nu :S tyckte till en början att den nya väskan såg väldigt stor ut men med lakan, handukar och gummistövlar behöver man lite utrymme! Så här i slutskedet kan jag dock konstatera att några gummistövlar inte är att tänka på att jag ska få ner om jag inte börjar kasta ut en del annat!

Det är ju så svårt att veta vad man ska ha med och hur mycket... räcker det med en munktröja till jobb och en till fritid? Kommer jag behöva fyra par jeans eller ligger tre av dom oanvända när jag kommer hem? är det nån idé för en fryslort som mig att ta med linnen till socialiseringen på kvällarna? kommer vi få någon disktrasa eller förväntas vi (ve och fasa!) använda den som ev finns i kollektivet? and so on, and so on...

Nu ska jag i alla fall gå och byta ut strumporna som jag lagt ner och ta med några andra istället.... Rätt som det är kommer jag att vara klar =)

God morgon!

Efter en inventering bland mina resväskor igår har det framkommit att jag måste åka och köpa mig en ny! :O Jag har hur många väskor som helst men ingen som passar för en fyradagars där packningen måste innehålla allt från sydväst till flippflopp.
Dom två stora väskorna jag har är storlek jättestor vilket betyder större än den jag hade när jag var borta i tre veckor (och som efter det gjorde en sista resa till soptippen) så det känns aningens överdrivet att komma dragande på en sån och därmed finns ingen annan utväg än att åka och köpa en ny :)

Den ska sedan under dagen fyllas med diverese 'bra att ha'-saker och nu gäller det att tänka 'camping' när det packas, trots att jag inte kommer behöva bo i nått tält på en skitig festivalcamping ( hoppas jag :S )... lite krav på arbetsmiljön har man ändå rätt till även om man ska på festival!

Så som ni förstår kommer det bli en ganska stillsam dag här i Borgen.. Vad ska du göra idag?


Nytt på bloglovin'

Idag har jag uppdaterat mina prenumerationer på bloglovin', några tidigare favoriter som på senare tid bivit allt för enkelspåriga har fått lämna plats för nya bloggar som jag hoppas kommer kunna bidra med mer nöje och inspiration!

Har du inget konto där ännu så kan jag (trots att jag var lite skeptisk i början) varmt rekomendera deras tjänst! Speciellt bra tycker jag den är när man vill följa bloggar som inte uppdateras dagligen (som min 'jobblogg' t.ex), då slipper man sitta och klicka in sig på en icke uppdaterad blogg hela tiden men behöver ändå inte missa något!

En blomma till värdinnan?

En av gästerna vid lördagens bjudning hade med sig en ros i en liten kruka! Helst skulle jag vilja ha den ute, men med det rådande väderläget får man inte många chanser att njuta av den i så fall utan istället får den stå i köket där den piggar upp mig en smula för var gång jag går förbi och ser den :)


Sötaste sopgubbarna!

Glömde ju visa er dom här söta 'sopgubbarna' som visades upp i Örebro när jag var där i fredags! Gulligast är ju utan tvekan den på två hjul som åker omkring och tittar på sina åskådare med stora ögon, säger 'tack' och 'hoppas att vi ses igen' när man lägger i soporna :)


Klicka på bilden för att se Tvärsnytt's repotage!


På gång!

Jag har lyckats uträtta två åtagande idag och det finns goda chanser att jag kommer igång med festival-packningen inom kort! Mitt enda bekymmer vad det gäller den är dock hurvida jag ska packa sol- eller regnskydd... vad tror ni?

...och så levde dom lyckliga i alla sina dagar!

Det är så galet bra! Skulle kunna titta på det hur många gånger som helst utan att tröttna :) Varför kommer man inte på sånt här själv? I love it!!


God morgon!

Att säga att man blir besviken när man vaknar upp till ännu en grå dag är väl att överdriva en aning, jag har börjat vänja mig med att det är så vid det här laget men inte förräns idag har jag förstått att sommaren faktiskt är över, för om man ska se sanningen i vitögat så är det väl just så?
Vattnet är iskallt, kvällarna mörka och skogen är redan full av svampar och bär... mysigt? javisst, men alldeles på tok för tidigt!

Det känns lite som att jag har tappat orken till det mesta och även fast jag tänker att jag ska göra en massa saker så kommer jag mig helt enkelt inte för, jag borde packa klart inför festivalen, jag borde skriva min rapport, jag borde börja plugga inför historia provet, jag borde förbereda mig inför höstens studier, men inget av detta blir av för jag förmår helt enkelt inte att komma igång.
Idag ska jag dock göra ett seriöst försök att börja med något litet, förslagsvis att packa då det kan bli ganska kännbart att strunta i det :)

Blåbärsbulle

Jag tror mamma ägnade hela dagen åt att baka igår för hon räknade upp en lång rad på saker hon hade gjort och snäll som hon är gav hon bort en del till sin lata dotter, bland annat en sån här 'blåbärsbulle' som hon brukade göra när vi var små.


Jag hade helt glömt bort den här kakan men bara av att smaka på den väckte minnen som legat undangömda i många år! Är det inte konstigt hur en smak eller en doft som man egentligen inte 'minns' kan väcka så mycket till liv?


Efterrätten

Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde jag mig till slut för att göra efterrätten själv, bara för att man inte köper färdigt behöver det ju inte betyda att det är krångligt, så det blev helt enkelt ett par äppelpajer!


Den här gången provade jag ett recept som jag inte brukar använda och tyckte att det var både lätt att göra och gott att äta, så det kommer med största säkerhet att göras någon mer gång, men då kommer jag nog ta receptet gånger 1.5 eftersom jag tyckte att pajen blev lite för tunn.

Årets skörd

Igår fick jag se att körsbären har börjat mogna och då gäller det att skynda sig för att hinna före skatorna, synd bara att man aldrig kommer åt dom som sitter högst upp i trädet för i år verkar det vara mycket frukt!


Jag älskar mina 'versatillity'!

Dom här ljusstakarna från PartyLite är några av mina absoluta favoriter! jag älskar när det finns fler än ett anvädningsormåde för saker och dom här kan varieras i all oändlighet :)


Förutom att man kan ha teljus i den kromade hållaren och dekorera dom precis hur som helst, så kan man även lyfta av teljushållarna och använda dom som votivljuskoppar, vaser eller bara som små skålar och då även använda teljushållarna för sig vid sidan om!
T.ex kan man ställa en vid varje kuvert när man dukar och placera teljushållaren på tallriken för att sen sätta tillbaka den på glasskålen när man börjar äta, eller så lägger man en liten present till gästen i hållaren som kan plockas ut när man ätit klart.
Dom här gula blommorna växer som ogräs (och jag misstänker att det är just vad dom är) ute på Borggården men nu tyckte jag att dom passade helt perfekt att ha inne i badrummet =)

God morgon!

Att ta sig ut sängen i morse var sannerligen inte det lättaste efter gårdagens konsert här i Borgen där jag själv hade en av huvudrollerna som basist =) Att spela GH i band gör ju faktiskt det hela riktigt roligt så det måste absolut bli fler gånger!
Mellan spelningarna under kvällen passade även den snickrande kocken på att göra en snabb bedömning av hurvida mina drömmar om en ny innetrapp skulle kunna bli möjliga och enligt det första utlåtandet verkar det vara fullt genomförbart, det dåliga är bara att det inte är trappen som står näst på tur men nu kan jag i alla fall släppa dom funderingarna och koncentrera mig på att tänka ut hur man ska göra i hallen som ju kommer att bli nästa projekt nån gång i framtiden...

Dagen idag är i det närmaste helt oplanerad men jag känner att jag nog måste försöka ta mig för med någonting om jag inte ska bli liggande i soffan och sova bort hela dagen... lite pyssel här hemma skulle vara alldeles lagom tror jag :) Vad ska du göra idag?


Paus

Jag håller på att sanera Borgen men kände att det började bli dax för en paus... fötterna värker och magen kurrar så lite yoghurt och vila framför datorn passar alldeles perfekt!
Tror att jag kommer hinna med allt som jag tänkt även om jag känner mig lite stressad, men eftersom jag inte har tänkt ut något extra pyssel som jag vill hinna med är jag nöjd om jag hinner städa och förbereda maten så långt det går! Servettvikningar och konfetti får helt enkelt bli nån annan gång :)

Vad göt du idag?

Intervju

Har just kommit hem efter ännu en intervju med lokaltidningen, redan när vi träffades förra gången blev det bestämt att det skulle bli ett repotage till efter att jag kom hem från Genève men det har inte blivit av förens nu...
Tyckte att det va riktigt svårt att veta vad jag skulle berätta eftersom det inte är nån mening att gå in allt för mycket i detaljer men förhoppningsvis blev det tillräckligt för att det ska bli en bra text och förhoppingsvis kommer det ett mail imorgon med texten som jag kan godkänna!

Kvällens föda

Jag åt en god laxlunch på 'Lilla Örebro' idag och därför kändes det onödigt (läs; jag tyade helt enkelt inte) att ställa till med långkok här hemma, utan istället blev det något som jag tänkt göra länge men som allt för sällan blir av, nämligen räksmörgås! och det är gott... såååå gott! =)


Seg

Kom hem vid 17 tiden idag och var verkligen helt slut, energin ville aldrig riktigt infinna sig idag och jag kämpade verkligen mitt bästa under eftermiddagen för att inte bli allt för gnällig och tack vare trevligt sällskap gick det skapligt bra, favoriter är ju så sjukt bra att ha omkring sig när det känns som humöret brister vilken sekund som helst =)

Hur som helst har jag iaf tagit ett varv inne på ICA så att det mesta ska finnas hemma inför helgens bjudning... det enda jag inte har klurat ut är vad det ska bli för efterrätt och om jag kan tänkas hinna/orka med att baka något eller om jag ska köpa färdigt, Nån som har nått bra tips på en enkel och god efterätt?

För övrigt kommer det bli en lugn och fridfull kväll här hemma i Borgen och just nu sitter jag och försöker reda ut när dom lokala nyheterna sänds på SVT för att se inslaget om våran kampanj som filmades under eftermiddagen, fredagsunderhållning på hög nivå alltså! Haha!

God Morgon!

Sitter i vanlig ordning och väntar på att ge mig iväg till tåget... sista kampanjdagen och jag känner mig pigg efter gårdagen! Det var verkligen hur bra upplägg som helst att 'nära hemma-dagen' var lite i slutet!
Efter jobbet idag måste jag börja planera för en kommande bjudning/konsert här hemma i Borgen så mat ska inhandlas och städning ska utföras men det känns som att jag har gott om tid och finns det lite ork över för att börja redan idag är jag ju så gott som klar redan =)

Igår blev jag föresten uppringd av min chef som undrade hur jag har tänkt göra med jobbet i glappet mellan kampanjerna och min tjänstledighet, tanken var ju att jag skulle gå in och jobba fem skift under dom två veckorna det gäller men när det visade sig att jag hade ganska mycket semester kvar så bestämde jag mig för att ta ledigt helt och hållet vilket betyder att jag nu har...

0 skift kvar på hemmet!!!!

Sablar också! :(

I Genève haglade champagnekorkarna så fort vi hade minsta tillfälle att fira och jag har nu tänkt hålla liv i mina nya sablings-kunskaper genom att frilansa lite här hemma... mitt enda lilla bekymmer är dock att jag inte äger någon sabel så jag har under en längre tid gått och grubblat på vad man har liggande hemma som skulle kunna fungera, dock utan större framgång men när jag förklarade mitt bekymmer under en grillbjudning kom lösningen...

En bajonett!


Så idag kom den stora dagen då jag skulle testa min teori! Jag hade dessvärre inte köpt nån skumpa utan tänkte att det kanske skulle gå lika bra att träna på en flaska pommac och det gjorde det... inte!
Nu vet jag ju inte om det beror på att det inte fungerar att använda en bajonett till det här ändamålet eller om det helt enkelt är så att det var fel typ av flaska, så nu måste jag alltså köpa in en flaska champagne för att ta reda på hur det ligger till! Tror ni jag lyckas?


Svarta örhängen

Ännu en beställning... Tror att jag ska försöka göra något till mig själv snart :)


Bullfest!

Nea ringer och frågar om det bjuds på fika i borgen, och det gör det ju såklart... bara man ser till att ta med sig fikabröd vill säga och vad hamnar då i brödfatet... Hembakta bullar!

Nångång i framtiden ska jag också baka bullar, kanske inte i år... men nån gång kommer det att hända =)

Örhängen

Ytterligare ett par örhängen som jag fått beställning på, fick önskemål om vilka krokar som skulle användas men jag kunde ta vilka pärlor jag ville... haha!


God morgon!

Om bara en liten stund är det dags för mig att bege mig till tåget för ett besök i MellanStaden, tyvärr har regnet återvänt idag och det känns inte som någon upplyftande start på dagen men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen!

Förhoppningsvis kommer jag vara något piggare idag när jag kommer hem eftersom dagen inte blir fullt så lång som övriga dagar den här veckan och jag skulle behöva komma igång med att planera lite inför en kommande bjudning, modell mindre samt att det börjar bli på tiden att se över så jag har alla överlevnadsprylar som kan tänkas komma till användnig på PiP!

Vad ska du göra idag?

Sovmorgon!

Imorgon kommer jag inte ha varken 15, 12 eller 10 mil enkel resa till jobbet, utan bara helt obetydliga 4 =)
 
HalleluJA!

Världen är liten!

Idag var jag in i en liten inredningsbutik i Karlskoga för att, med anledningen av kampanjen jag jobbar med, prata med tjejen som jobbade därinne och hon berättade att hon skulle börja läsa design till hösten vilket lät spännande så vi pratade vidare om det och efter ett tag kom det fram att hon skulle läsa på samma skola som jag kommer göra i höst!
Vi ska ju alltså inte läsa samma kurs, men det är inte så många elever på skolan så förhoppningsvis kommer jag se henne dom gånger jag måste åka in och om så är fallet ska jag skynda mig att sätta klorna i henne så hon får öva trädgårdsdesign här hemma på borggården, haha!!

Pappas pjux


Bara en bild


Om livet som kändisbloggare

Det är helt otroligt men efter bara några timmar som kändisbloggare står tidningarna på kö för att få träffa mig! Idag har jag varit med och gjort inte mindre än två repotage för olika tidningar! :O
Tyvärr kommer jag inte ihåg vad dom hette, men en av reportrarna sa i alla fall att hennes repotage skulle komma upp på nätet så jag hoppas att jag kommer kunna se vad det blev av cirkusen!

För övrigt är jag extremt trött idag (också) men efter tågresan hem är jag å andra sidan även väldigt glad eftersom det va min favvo som kom gående med serveringsvagnen! För bara någon vecka sen kom jag plötsligt på att han inte längre jobbade, men nu är han alltså tillbaka (utan att jag fått veta vart han varit...) och jag var ju självklart tvungen att handla och så passade jag även på att ge honom en (ett?) frisbee när jag ändå släpade med mig typ 2000 stycken på tåget =)

Drivved


Känd från tidningen

Repotaget fanns med i dagens tidning och glädjande nog blev jag inte citerad och därmed är risken att jag skulle sagt nått fel undanröjd, men märkligt nog är jag med på bägge bilderna trots att det är våran kampanjansvarige som stått för i stort samtliga uttalanden...

Hur som helst är det många som sett artikeln och en butiksägare i Hallsberg kände tom igen mig så nu kanske det är på tiden att jag börjar kalla mig kändisbloggare?! =)


Andra arbetsdagen avklarad

Har just kommit hem efter ytterligare en arbetsdag och känner mig inte mycket piggare än jag gjorde igår efter jobbet... ögon hålls öppna med ren viljestyrka och jag gissar att det nog blir lika tidig kväll idag som igår då jag somnade ovaggad redan före 22.30.

Känner mig lite småkulen för tillfället efter att ha varit ute en hel del i regnrusket så jag funderar på om jag ska värma mig med en kopp te, väl medveten om risken att den avnjuts inbyltad i en mysig filt isoffan vilket med största sannolikhet får till följd att jag klappar ihop och somnar på tre röda, eller om det är smartare att försöka sätta igång med maten och få det överstökat... Tufft val må jag säga, men ibland måste man helt enkelt ta ställning!

Hur har din dag varit?

Nått jag räknat ut för länge sen!

Står det i Aftonbladet måste det vara sant och jag är inte den som säger emot =)


Bara en bildNär jag inte tänker

Det blev bestämt att tidningsreportern skulle möta upp i hamnen och när han kommer dit ringer han för att kolla vart vi står varpå jag svarar honom:

- Vi står vid båten
Då var man igång igen

Äntligen är man hemma efter första dagen med arbete och nu väntar lite små förberedelser inför nästa pass innan det är dags att börja tänka på mat och ta kväll på riktigt!
Tycker på det stora hela att det gick riktigt bra att börja jobba och tack vare mitt resesällskap kunde jag hålla mig vaken både på dit och hemvägen vilket verkkligen inte hör till vanligheterna :)

Blev föresten uppringd av en reporter från lokalblaskan idag och han mötte upp oss ute på fältet, så troligen dyker det väl upp nått inslag under veckan... denna gången kommer jag dock inte få läsa igenom texten innan den går i tryck så jag hoppas verkligen att det inte blir nått tok nu och att dom är snälla i sitt val av bild :S Hua!

Mobilsmycke

När pärlorna ändå är framplockade är det lika bra att passa på att pyssla så jag tänkte att jag skulle prova att göra ett mobilsmycke.


På beställning; Örhängen

Idag är en perfekt dag för att sitta inne och pyssla och jag har passat på att göra ett par örhängen som jag fått beställning på...


Att ta till när osäkerheten gör sig påmind =)

Mina bilder må vara av varierande kvalitet, men fotografen är det inget fel på.=)

Bara en bild


Bergslagen

Det är konstigt egentligen hur lätt det är att bli 'hemmablind', jag bor mitt i Bergslagen med ett helt fantastikt landskap alldeles inpå knuten men ändå ser man det inte.. jag drömmer om vackra sommardagar vid kusten (trots att jag avskyr blåst, saltvatten och alger) och ibland känner jag en sån otrolig längtan efter att kunna se horisonten, men det är ju faktiskt så att det finns otroligt mycket vackert att se även här.
Att sitta vid strandkansten vid en stilla sjö och se träden spegla sig mot en vattenyta utan minsta krusning... det är en helt underbar känsla men ändå tar jag aldrig chansen och njuter av det, för det är hemma och det kommer tusen nya tillfällen. Tror man.

Våran sommarstuga ligger alldeles intill en del av 'Bergslagsleden' som är en inte mindre än 28 mil lång vandringsled genom dom stora skogarna i Bergslagen och Örebro Län, den är indelad i 17 etapper av variernade svårighetsgrad som alla är kantade av storslagna vyer och mysiga vindskydd, när jag var yngre släpades vi ungar runt på dessa skogstigar och det skulle inte förvåna mig om jag gått varenda meter av den där leden, vilket tyvärr gav upphov till en växande motvilja till allt vad skogsvadring heter.

Därför blev jag nog ganska förvånad över den svaga känslan av längtan tillbaka som kom över mig när jag hängde på mig kameran och gav mig ut med glitterbeströdda slip in (vilket med största säkerhet var en slags omedveten protest) för att se mig lite omkring längs den närliggande delen...


Kanske är det på tiden att jag byter mina slip in mot ett par nya vandrings kängor och återupptäcker 'hemma'?

Krösus igen


God morgon!

Hur är det med er?

Här är det lite segt efter gårdagens festligheter, men med tanke på att jag fick sitta uppe till närapå halv tre och vänta på att Bror skulle hämta nått i sin bil känner jag mig mycket piggare än jag trodde när jag stupade i säng.
På det hela taget var kvällen igår mycket trevlig om än ganska händelsefattig och det bjöds på (i mitt tycke) oöndligt mycket dålig musik även om detta vägdes upp med råge av alla trevliga människor som sökt sig dit, men hur många gamla bekanta jag än träffade på var det ändå gänget med brudar som mycket generöst lånade ut sin myggspray till mig som räddade hela kvällen :) Tack för det!

Idag kommer det inte bli mycket gjort för min del... först och främst ska jag sitta här en stund men efter det får jag nog göra en stillsam version av gårdagens plockande och fixande här hemme, det är ta mig sjutton helt otroligt hur några få hanar kan ställa till med så mycket oreda på så kort tid! och därefter måste jag försöka styra upp lite saker inför morgondagens arbete... nu är det nämligen ett faktum; min sommarledighet är över för den här gången... *snyft*

Inspiration


Den här bilden fanns med bland dem jag tog tog ute vid sommarstugan igår och nu när jag sitter och tittar på den kan jag inte låta bli att få en massa uppslag till nya bilder... någon som känner sig manad att modella?

Fixar o donar

Det är ganska varmt men lite molningt idag och det blåser en hel del så det är ingen större mening att bege sig ut till sjön, istället är det ett perfekt tillfälle att plocka lite här hemma utan få drabbas av värmeslag vid minsta antydan till rörelse och det känns bra att få undan lite inför arbetsveckan som väntar!


Till kvällen blir det ev. ett besök i 'Parken' men det slutgiltiga beslutet kommer inte att tas förrän lite senare idag och det kommer troligen att till stor del grundas på hur vädret ser ut att bestämma sig för att vara... utomhusbaluns med kyla och regn är inget för mig, så om det lutar åt det blir det en mysig hemmakväll istället och just nu känns inte det allt för tokigt heller =)

God morgon!

Näst sista morgon på min sommarledighet... det är inte utan att det känns lite vemodigt men samtidigt finns en stor portion nyfikenhet inför hösten... För fösta gången på, kanske hela livet, men åtminstonde mycket, mycket länge är framtiden oviss i alla bemärkelser.

Det är med spänd förväntan jag ser fram emot augusti månad och med det startdatumet för kursen som jag kommit in på, det är så många frågor som rör sig i mina tankar när jag försöker se för mig hur det kommer att bli.
Allt från praktiska saker som ekonomi men också hurvida jag kommer att klara detta, är kursen på en lagom nivå för mig och kommer jag att ha den självdisciplin som krävs för att genomföra den?

Utöver det finns ju alla frågetecken om jobbet, kommer jag få ha det kvar? och om jag inte får det, hur ska jag någonsin kunna acceptera att inte få jobba vidare i den organisationen jag funnit, som gett mig så mycket och som öppnat möjligheten för mig att jobba med frågor som jag brinner för? Av alla svårigheter det skulle innebära att stå utan anställning så som verkligheten ser ut just nu skulle förlusten av arbetet jag gör vid sidan om mina ordinarie arbetsuppgifter vara det mest förödande för mig som människa...

Men än så länge doftar den svaga sommarbrisen medvind och det skulle inte finnas någon ursäkt god nog för att inte ta chansen att njuta!

'Tidens tand'

Att jag tycker om att fota vatten i alla dess former är ingen nyhet, inte heller det faktum att jag har en förkärlek för oskarpa bilder men inte förräns idag har det slagit mig att det även gäller gamla nötta saker som på ett eller annat sätt märkts av tidens gång...


Dags för en blomma igen...


Hemma igen

Kom just hem efter att ha tillbringat några timmar ute vid stugan... en hel del sol men inte mycket till bad måste jag erkänna, vattnet är inte i närheten av lika varmt som innan regnperioden så det blir heltid på bryggan för min del =)
Tog en liten tur med kameran också men är osäker på hur bilderna blev, hur som helst ska det bli roligt att titta igenom dom lite senare ikväll men just nu hinner jag tyvärr inte eftersom jag snart måste göra mig iordning för kvällens grillbjudning!


Hur har din dag varit?


Bara en bild


God morgon!

Idag ser det ut att kunna bli ett besök ute vid stugan med, om inte bad, så i alla fall solning på bryggan! Har suttit ute hela morgonen, läst och ätit min frukost med lilla Tea som sällskap (även om hon mest springer omkring och skuttar fram och tillbaka över gården) och jag vill verkligen inte gå in, det gäller att ta till vara på dom här stunderna för när den här helgen är slut vet jag inte när nästa tillfälle av det här slaget ges...


I Borgen just nu:


Ord känns överflödiga... =)

Dagen

Oj vad fort den här dagen har gått! Men så är det väl alltid när dom lediga dagarna börja lida mot sitt slut och arbete hägrar... för min del blir det rivstart med jobb måndag till fredag (vilket inte hör till vanligheterna för en skiftare som mig), tidiga tåg till och sena tåg från och jag är i ärlighetens namn lite orolig för hur det kommer att passa ihop med den abnorma tröttheten jag kännt de sista veckorna :S

Idag har jag i alla fall plockat lite här hemma men hann väl inte så långt som jag skulle önska eftersom det blev en tur till La på eftermiddagen för att hälsa på mormor och morfar.
Där kunde man till min stora förvåning skåda Bror i engen hög person och vi socialiserade i ett par timmar innan det var dags att ta sig till berget för att 'storhandla'.
Egentligen är jag lite emot att man handlar en massa på andra orter eftersom Staden är så liten och vi behöver gynna våra egna handlare, men när det kommer till mat gäller regeln 'koperativet framför allt' och med det dövar jag mitt dåliga samvete över att jag sviker bygden.

Det blev lite sen hemkomst och först nu står middagen klar att förtäras, men med lite raggisar och nån extra tröja kanske det går att avnjuta den på balkongen... är det sommar så är det!


Sötare kan ingen vara!


Skogens skatt...

Det ser ut att bli en molnig dag och frukosten har blivit serverad inne nu på morgonen, men å andra sidan hade jag alldeles färska blåbär, plockade precis vid stugknuten, att toppa min yoghurt med och en sån start på dagen kan få vem som helst på bra humör!
Blåbär är verkligen det bästa... allt med blåbär är gott (förutom blåbärsöl, som tyvärr smakade mer öl än blåbär) men godast av allt är dom nog precis så som dom är!


Scrappa minnen

Nu har jag snart samlat ihop allt jag behöver för att kunna påbörja scrappandet från resan... det enda som återstår är att välja ut vilka foton som ska finnas med och få dom printade! Som jag längtar... detta ska verkligen bli ett sant nöje =)


Våffeldag

På förmiddagen kom ett sms med ett erbjudande om våffellunch ute i det fria med utsikt över Ljusnaren och det är i min mening ett erbjudande på tok för bra för att säga nej till!Stretchar :)

Under natten har jag tillskansat mig en mycket ond prick i nacken och den vill inte försvinna, vilket jag trodde att den skulle göra under dagen, så nu följer rådet jag fått om att packa in mig i en vetekudde och därefter stretcha ut musklerna...
Det går sådär tycker jag men jag skulle gärna se ett fullgott resultat inom en snar framtid eftersom jag är bjuden på middag ikväll och jag har inte någon större lust att sitta och se deppig ut med min stela gamnacke hela kvällen, haha!

Lykta

Det fina vädret verkar vara tillbaka och jag har fått sån lust att fixa både på balkongen och på altanen... det här lyktan har jag haft stående i ett par år men det har aldrig blivit av att den kommit upp tidigare. Nu hänger den dock ute på balkongen och jag tycker själv att den passar mycket bättre än vad jag faktiskt trodde från början!
Lyktan kommer från PartyLite och jag bara älskar den! En bra sak med den, förutom att den är vacker att se på, är att det finns med en glaskopp för votiv- eller teljus, vilket jag tycker är toppen eftersom jag sällan hinner elda ett pelarljus tillräckligt länge för att det ska hålla sig snyggt utomhus.


God morgon!

Har precis kommit in efter en långfrukost utomhus med spännande läsning! vädret är underbart och idag blir det nog en del uteaktiviteter och först på dagordningen står ett besök ute vid sommarstugan där lunchen kommer att avnjutas! 

Kan föresten meddela att min tjock tv fungerar alldeles prima, det var bara lite problem med kortet i mottagaren! Vädigt skönt eftersom jag inte har för avsikt att spendera några pengar på en ny tv för tillfället... Härligt =)Mitt bästa köp!

Jag har köpstopp, men jag är tyvärr inte nått vidare duktig på att efterfölja det och när jag fick se den här lilla cupcake-burken gjorde jag inte minsta ansträngning att ens försöka stå emot köplusten som kom över mig... men visst är den väl söt? =)
Krösus - Den irriterade?

Att fota lilla Krösus var som jag tidigare skrivit inte det lättaste jag gjort och här kommer sista bilden från våran första fotosession, han ser väl inte allt för munter ut men jag hoppas på bättre lycka nästa gång =)


Idag kom brevet

Det är flera av dem som jobbar inom samma förvaltning som mig som har fått hem ett brev där dom ombeds kontrollera sin anställningstid och djungeltelgrafen i Staden går varm om orsaken till det hela...
Idag fick jag mitt brev och i det står att läsa, som vi ju alla vet, att det gjordes en hel del uppsägnngar under Februari, men att det nu visat sig att folk i efterhand kommit och sagt att deras anställningstider inte stämmer.

Därför har arbetsgivaren räknat ihop tiden och ber nu dom anställda att kolla av om man vill åberopa ytterligare tid som man själv har papper på och om så är fallet skulle ju detta i förlängningen kunna leda till en ändrad turordning som gör att man måste återanställa de som ev hade mer tid än man först trodde och som en följd av det säga upp någon som halkat ner på listan.

Det är alltså detta brev, men en alldeles utmärkt förklaring, som gett upphov till ryktet om att ytterligare 25 anställda ska sägas upp. HERREGUD säger jag bara! hur går det till? Tänk om folk nån gång kunde lära sig att inte lyssna så förbannat mycket på vad andra säger när det gäller sånt här utan istället invänta besked från den som är anställd för att informera! eller för den skull nöja sig med svaret man får från cheferna och lita på att dom återkommer när det finns mer att berätta och ge sjutton i att fortsätta babbla runt i fikarummet.

Jag är ganska övertygad om att min tid stämmer med vad dom räknat ut, men jag är tyvärr inte lika säker på att den räcker för att jag ska få behålla mitt jobb... ovisshet kan verkligen vara knäckade :( men jag ska i alla fall räkna mina dagar och så får vi se vart det leder!

Uppdatering

Näsblodet gav med sig ganska snart och jag behövde inte sitta med tussar i näsan hos frissan :)

Håret är lite mörkare igen och jag har sett ut en härlig färg som jag ska till hösten/vinterna (troligen hösten eftersom jag är sämst på att vänta).

Tv'n vill fortfarande inte visa någon bild.

Sammanfattningsvis blir det två positiva saker av tre möjliga och det får väl anses som en inte allt för tokig dag ändå... =)

God morgon!

Om en liten stund bär det av till frissan för min del! ska bli så skönt att få ordning på burret igen... mitt hår brukar kanske inte vara något filmstjärnesvall, men nu är det värre än på mycket länge :) blonda slingor och Robinson liv i Genève funkar visst inte som någon mirakelkur för håret direkt :S

Jag är dock lite nervös... jag har inte ens varit vaken i en timme men det är redan en hel del saker som gått fel... inte nog med att jag tappar allt som jag försöker hålla i utan till min stora sorg verkar min lilla tjocktv ha gått sönder :( den som var så fin och bra! och som lite extra krydda i tillvaron har jag börjat blöda näsblod, vilket jag inte gjort på flera år! Är inte ens säker på om jag gjort det sen jag flyttade in i Borgen (vilket i många fall funkerar som tideräkning för min del) och det betyder att det med största sannolikhet är minst fem år sen! varför ska dett drabba mig nu??

Nåväl... nu kan det väl bara bli bättre! eller? :S

Jasmin

Under regnperioden passade min Jasminbuske på att slå ut i blom, vilket kändes lite bortkastat eftersom jag inte kunde njuta av den mer än att se på den genom fönstret, vilket iofs är en ganska bra vinkel att studera den från då man ser den lite uppifrån där alla blommorna finns... men ändå...


Så förutom alla andra tusentals bra saker med att solen är här och regnet håller sig borta medför det också att jag kan sitta ute på balkongen och känna Jasmindoften som sprider sig över ägorna! Sommaren är verkligen underbar =)


Dagen

Som jag skrev tidigare skulle jag till Örebro idag för att träffa en av deltagarna från Genèveskolan... det har varit en toppen dag på alla tänkbara sätt, vädret, sällskapet och alla minnen!
Till min stora glädje har jag nu fått en massa härliga bilder från sista kvällen i Rolle (och jag lovar att ni ska slippa dem!), det är så mycket tankar och känslor som väcks till liv igen när man ser på bilderna och det gör mig lite ont att veta att det är över.

Hur som helst började dagen med en lunchfika (efter att jag åkt med dagiståget till Örebro förstås... 8 barnvagnar med tillhörande bebisar och så jag på ett tåg... HUA!)
När vi tuggat färdigt åkte datorerna fram, trots att det utvalda fiket inte tillhandahöll vägguttag vilket är mycket dåligt måste jag säga och när vi efter många glada tillbakablickar blivit klara med bilderna packade vi ihop för att fortsätta vidare och ta oss en fika =)


När det sen kom en (äkta) man och lurade iväg mitt sällskap kunde jag spendera lite tid och pengar inne på panduro innan det var dags att bege sig tillbaka till tågstationen för att åka hemmåt och nu blir det snart hemmagjort pizza, en god drick och troligen en film.

Tror verkligen att det här mötet var nyttigt för mig och när tidpunkten flyttades fram av det ena eller det andra skälet började jag tro att det skulle bli som vanligt när jag planerar nått sånt här... att det inte blir av alltså, men nu känner jag mig så glad och nästan lite upprymd!

Tack underbart snälla och goa Cyrene för idag! Hoppas verkligen att det inte var sista gången vi ses =)

Den lilla havsfrun?

Tänkte att jag skulle lägga in en bild för er att beskåda när jag är ute på mitt lilla äventyr idag  och den här gången är det min kära syster som fått flyta modell!
Hoppas innerligt att badvädret bestämmer sig för ett återtåg, detta kan verkligen inte vara it!


God morgon!

Idag är det en mycket speciell dag... vid lunchtid ska jag bege mig till den stora staden Örebro för att möta upp en av mina Genèveskole-kamrater! Vi har båda packat väskorna fulla med minnepinnar för att på så vis kunna dela med oss av våra digitala minnen (kanske borde jag slänga ner ett paket näsdukar också?).
Jag ser verkligen fram emot det här återseendet och det glädjer mig att i alla fall ett par av 'dom bästa' faktiskt kom från Sverige, vilket gör sånna här saker betydligt mycket lättare!

Hoppas ni alla får en underbar dag! Det är jag övertygad om att jag komme ha...

Krösus - Den nyfikne


Solnedgång över Ljusnar'n


Blomma


Solen är tillbaka!

Återigen skiner solen över mina ägor och Borgen glittar som en stor guldklimp mitt i all grönska =)

Idag har det hängts upp belysning på altanen och när mörkret infinner sig ikväll ska resultatet inspekteras! Jag fattar inte varför man bara ska belysning utomhus vid jul, jag tycker gott att man kan lysa upp tillvaron såväl i December som en ljummen kväll i Juli!


Senaste nytt!

Sanningssägarna på Aftonbladet har idag en artikel om att vissa dialktala ord är på väg att försvinna och man frågar kända personer om vilket ord dom tycker bäst om på sin resp. dialekt.

Elita Löfblad, 28, modell.

Stockholmare som bor i Stockholm.

- Ja, jag säger hänga väldigt ofta och jag tror inte folk som inte kommer från Stockholm vet att det betyder umgås. Jag tycker det vore väldigt synd om alla dialekter försvann, det är kul att kunna höra var en person kommer från.

What?! Jag hade verkligen i n g e n aning! :O


Tusen tankar - om kärleken, vänskapen och livet

Jag har en bok som heter just så och den är fylld av glättiga ordspråk som alla har en sak gemensamt, när allt kommer omkring är det bara crap!
Det verkar som mina misstankar om vad som hände med Voldemort stämmer ganska bra överens med verkligheten och kanske var det mindre lögner och mer feghet än vad jag först trodde, men det ursäktar ingenting i mina ögon och faktum kvarstår, vad jag däremot inte vet och troligen heller aldrig kommer få reda på är varför det blev som det blev.
Är det inte så vi människor är, vi vill veta varför? I alla fall har jag alltid varit så och att inte få det håller på att driva mig till vansinne...

Enligt min mening finns det alltid bara ett sätt att ta reda på den rätta sanningen och det är att fråga den som sitter inne med informationen, 'öga mot öga' och utan mellanhänder. Det gäller alltid och jag vägrar att fullt ut tro på rykten så jag inväntar bilden av helheten.
Den här gången finns inga rykten, inga lösryckta fraser som ger vägledning utan det enda jag har är min egen fantasi och jag är...inte för stolt, utan snarare för feg för att våga göra det där sista försöket att få klarhet.
Jag är nog innerst inne räddare att sanningen ska svida mer och kanske för en längre tid än vad fantasin gör, men ska jag våga chansa?


God morgon föresten =)

Sista bilderna från badrummet...

Här kommer dom sista bilderna från det nyrenoverade badrummet och nu tillsammans med några 'före'-bilder... fler bilder på det färdiga resultatet hittar du bla annat här och här!
Kanske dyker det upp en och annan bild i fortsättningen också men med detta avslutar jag renoveringsredogörelsen och kommer så småning om att börja koncentrera mig på nästa projekt i en ny kategori!


...och efter...
Blomster


En sabla avslutning! =)

Nu börjar det tryta i bildarkivet som jag hade med hem från Genève men jag har sparat det bästa till sist! Det visade sig nämligen att en av Danskarna (vad annars?) hade packat med sig en champagnesabel hemmifrån (vilken jag för övrigt erbjöds låna när jag knackade på vid hans rum för att fråga om det fanns nån kniv till utlåning, haha!), och med anledning av det blev vi flera gånger under vår vistelse helt enkelt tvungna att inmundiga denna ädla dryck  =)

Under avslutningskvällen fick jag den stora äran att sabla en flaska, men som ni säkert förstår hade jag vissa svårigheter att samtidigt fånga det på bild för att kunna visa er, så istället har jag valt ut bilder från ett tillfälle när Finnarna i min grupp bjöd på bubbel för att fira att vårat projekt var färdigt (lägg här märke till humorn i rubriken)!

Ny kvällsbild


God morgon!

Jahopp... då sitter man här igen och funderar på livet :) Sorgen över att Värmlandsresan inte blir av ligger tung men jag kan i alla fall glädas åt att jag kommer få träffa min fd. arbetsvän för en fikastund idag!

Har för övrigt kommit på att min ledighet är närmare slutet än början vilket betyder att jag måste planera för aktiviteterna som kommer efter den, vilka jag faktiskt ser fram emot en smula!
Jag skulle dock inte ha något emot att se den där berömda solen ett par gånger till innan det är dags att börja jobba igen men att döma av utsikten för dagen ser det ut att vara aningen för mycket begärt... haha!

Vad ska du göra idag?

Om tävlingarna

Det verkar som att de flesta av er läsare inte är intresserade av att jag lottar ut mina PartyLite produkter vilket gör att det inte känns meningsfullt att köra igång nån tävling... Erbjudandet står dock kvar om ni skulle ändra er! :)


Allicen presentera stolt; sista svanen :)


Pion


Fikabjudning

Just nu sitter jag och väntar på att mor och fader vår ska komma hit och fika... mamma ringde och frågade om det passade att dom kom förbi och det gjorde det ju, vad dom inte vet är att det inte kommer bli nån vanlig fikabjudning utan att det faktisk firas en födelsedag här idag!

Lilla Tea har nämligen gått och blivit 8 år men hittills verkar hon inte bry sig nämnvärt om sin högtidsdag utan tjurar mest över att det dammsugs och kommer folk som ringer på dörren... till kvällen blir det mest troligt räkfrossa för den lilla damen så då kan jag tänka mig att ömhetsbevisen kommer dugga tätt innan skålen står på golvet =)


Mer badrumsbilderSommaren är kort

12 grader och ett evigt regnande... det är inte vad jag kallar sommar och just nu känns tanken på att det ska hinna bli badtemeratur i vattnet igen ganska avläges.
En veckas sol och värme är helt underbart, men det är då sannerligen inte nog för att man ska hinna ladda om ordentligt för vintern :(

I väntan på bättre väder får man dock passa på att njuta av bilderna från den lilla sommar som varit och även om det är en klen tröst är det alltid något!


Rolle by night


Ile de la Harpe

God morgon!

Mina sömnproblem mellan 4 och 9 fortsätter... sover bara korta stunder under den perioden men att gå upp kl 5 är väl ändå för mycket begärt när man har semester?
Vet inte hur jag ska komma till rätta med det här för även om jag höll ut till 8 idag så vet jag att jag inte fått sova nåck när jag bara ligger och snurrar runt, runt och för att orka vara pigg hela dagen hade jag behövt sova dessa timmar non stop.
Skulle verkligen behöva pina mig själv idag för att sen kunna lägga mig vid 9 och kanske komma till rätta med det här :(

För övrigt är detta ännu en dag helt utan planer och det enda jag vet är att jag kommer välja att spendera den innomhus! Kanske ska jag försöka göra undan lite pappersjobb som jag måste fixa innan skolan drar igång till hösten =) Ska sanningen fram börjar nervoristeten växa i maggropen och frågorna hopar sig... hur går det med jobbet? kommer jag att palla med studielivet? är kursen på rätt nivå för mig? osv osv.

Jag väljer dock att se min oro som något positivt, dom enda gångerna jag inte kännt så här inför saker är dom gånger jag faktiskt inte brytt mig och det gör jag verkligen den här gången!

Krösus - Den svårflirtade

Eftersom jag fått så mycket fin kritik på mina bilder och då speciellt dom på Tea, av kvällens 'födelsedagsbarn' har jag tänkt försöka ta lite bilder på hennes katt Krösus.
Om det är svårt att fota Tea så visade det sig ändå vara en barnlek i jämförelse med att få bra bilder på den här lilla killen så det får allt bli ytterligare försök vid andra tillfällen och då gärna när det är lite ljusare eftersom han tycktes väldigt besvärad av blixten, men här kommer iaf en första bild!


Ännu en favoritbild


Vem kan berömma sig av att vara fri...

Vem kan berömma sig av att vara fri?
Vem har inte sina hemliga fängelser, sina osynliga kedjor.
Så mycket mer hindrande ju mindre de syns...


Paketet!


Kalas! :)

Kalsbyxorna sitter på (jag skojar inte) och paketet är inslaget, så när är det bara att fälla upp paraplyet och ge sig iväg!


Livet på landet, Rolle
Mer från badrummet


Saknad

Att säga att jag inte vet hur saknad känns skulle vara i det närmaste ett hån, jag har saknat och längtat så mycket att det skulle göra mindre ont att med bara händerna slita ut hjärtat på mig och stampa på det.

Jag vet vad saknad vill säga och jag kommer aldrig att bli fri från den.

Men detta är något nytt, ett slags rofyllt ältande som pågår konstant inom mig. En längtan eller om man så vill, en önskan att kunna få uppleva stunder ännu en gång.


Något jag verkligen saknar är att sitta vid strandkanten och se ut över vattnet och bort mot bergen på andra sidan. Där fanns ett lugn som på bara ett ögonblick spred sig inom mig på ett sådant sätt som jag aldrig tidigare upplevt, men som jag vet att jag måste försöka hitta även här hemma i vardagen... frågan är bara hur.


Barnrumpor?Slagg

Som jag skrev tidigare har den lilla 'muren' intill huset fått sig en uppsträckning idag, den samt en till liten mur längs trädgårdens ena långsida är gjord av gamla slaggstenar från stålverketverket som funnits i utkanten av staden.
Av den slagg som blev över då man tog fram stålet gjorde man stora kuber och förr drog dom som arbetade på verket hem dom på små kälkar under vinterhalvåret för att lägga i spisen och ta till vara på värmen från dom.

Slaggen är ett väldigt vanligt förekommande inslag i naturen här och när jag gick runt och fotade vid amfiteatern tidigare i våras såg jag att marken där var full av den, både i form av stenar som man byggt upp sittplatser mm av men det fanns även små flisor överallt på hela området.
Jag uppskattar verkligen att man använt sig av just det materialet här i trädgården och även om jag skulle vilja göra om  uppfarten och ta bort dom så skulle jag absolut använda dom någon annanstans i trädgården!
Regnperioden är här...

Man behöver i alla fall inte vara orolig för att blommorna ska torka ut...


Regn

Fy vad trött jag är på detta regnade! om det bara kunde ge sig någon gång så man kan vara ute lite...
Planterade ytterligare en urna med blommor på framsidan idag och så har ett stycke "stenmur" lagats, det i kombination med att ogräset är borta gör att det ser riktigt trevligt ut på Borggården nu för tiden, men nått tillfälle att njuta av det har ännu inte givits alltså :(

Har för övrigt tänkt att jag ska försöka leta reda på städlusten under dagen men än så länge är soffan, filten och boken som jag håller på att läsa det enda som verkligen fångar mitt intresse... kanske kan det vara en bra taktik att helt enkelt läsa ut boken och på så sätt kanske kunna börja fokusera på annat än sagornas värld...?

Minnen

Har ni tänkt på hur sällan man faktiskt vet just i stunden när något händer vad det är som kommer att utgöra alla dom där små, små glimtarna av minnen som betyder något alldeles speciellt i efterhand...


God morgon!

Nu kan man verkligen börja undra vart sommaren tog vägen! Det sägs att värmen ska komma tillbaka men i ärlighetens namn har tvivlet börjat få ordentligt fäste i alla fall hos mig.
Jag har byltat på mig med dubbla tröjor här hemma och det enda som saknas av min vinterskrud är fårskinnstofflorna :S

Idag måste jag försöka styra upp lite praktiska saker här hemma och däribland ingår att göra ett seriöst försök att reda ut hur man fyller i tidlapparna för utbilningen! Det börjar synas på kontot att lönen för tjänstledigheten är dragen i förväg om man säger så.

På tal om lön föresten så råkade jag sticka huvudet utanför Borgens väggar häromdagen och fick en miniuppdatering vad det gäller skvallret i byn och tydligen ryktas det om ytterligare uppsägningar i min förvaltning.
Jag hoppas verkligen att det bara är ett rykte än så länge, för ska det sägas upp folk i den omfattningen som jag fick höra då kan vi nog lika gärna hänga fram 'stängt'-skyltarna vi kommungränsen.

Nåväl, det återstår att se och det blir ju inte bättre av att grubbla på det nu så jag väljer att titta ut på regnet istället (för låtsas behöver man ju inte göra!)

Tävlingar

När man kikar runt på diverse bloggar så kan man inte undgå att det är ganska mycket tävlingar här och där...
Idag då jag plockade här i mitt överbelamrade hem slog det mig att jag ju faktiskt skulle kunna lotta ut en del ljus (jag kommer inte under hela min livstid att hinna bränna upp alla) samt en del ljushållare som inte passar mig eller något rum i mitt hem...

Det finns ju dock en hel del olika typer av tävlingar så vad tycker ni? Vill ni ha tävlingar?  och hur vill ni i så fall att dom ska gå till?


Oj då

Redan nere Genève kunde jag och min roomie konstatera att vi fått otroligt dålig hy och jag tyckte det va märkligt eftersom solen annars brukar ha precis motsatt effekt och vi misstänkte att boven i dramat kunde vara maten, eftersom vi enbart åt ute och inte ens såg skuggan av en kokt potatis.
Väl hemma igen tycker man alltså att allt borde återgå till det normala men inte då, så idag har jag letat fram min 'face map' för att gå till botten med det hela och vad läser jag om inte:

"Detta område kallas 'the wine and dine area' Är levern belastad syns det här."

HUA!


Ekologisk Mjölk

Jag är ingen storkonsument av mjölk, men till kaffe/te och havregrynsfrukosten när jag jobbar är det ju ett måste och självklart köper jag ekologisk mjölk!
Nu vet jag att jag inte kan sprätta runt på stan och tro att jag enbart får med mig ekologiska droppar hem i just mitt paket men jag vet att det finns ekologisk produktion och det är ett statement! Ett mycket viktigt sådant!

För en tid sedan fick jag förmånen att prata med en person med inblick bondebrachen och jag tog tillfället i akt att fråga lite om detta med ekologiska produkter, men svaret när det gällde mjölken gjorde mig tyvärr bara förvirrad...
I det regelverk som styr över vad som får kallas 'ekologisk mjölk' finns nämligen en punkt som säger att kon inte får fråntas sin kalv dom första fyra dagarna till skillnad från 'vanlig' mjölk där dom separeras direkt.

Vad min huvudbry kretsar nu alltså kring är om jag verkligen tycker att det är bättre att låta ko och kalv gå tillsammans under dessa fyra dygn och naturligvis hinna bygga upp en relation eller om dom båda faktiskt mår bättre av att 'inte veta av den andre'.Vad tror du?

Duschen

Redan när jag bildgooglade för att hitta inspiration till badrumsritningen hittade jag duschväggen som var i det närmaste 'to die for', tyvärr fanns inga uppgifter om vad det var för märke på den så tanken var väl att i alla fall försöka få tag på någon liknande men väl i butiken så fanns den ju såklart och det visade sig vara HAFA's 'flower'.

Så när det gällde duschvägg till  nya badrummet fanns alltså bara ett enda alternativ och något utrymme för kompromisser var inte att tala om what so ever, men jag törs nog med största säkerhet säga att jag aldrig kommer ångra mig =)Bebis


Ingen stel nacke här inte!


Varning :)

Om det var någon som tyckte att det blev mycket svanar efter mitt besök hos Bror i Oskarshamn kan jag meddela att det nog inte är något mot vad ni kommer få uppleva inom den närmsta framtiden =)


God morgon!

Jag är lite smått chockad över att jag är vaken vid denna tidiga timme! Tror i och för sig inte att det kommer vara särskilt länge för jag är så trött att jag skakar innombords och fryser om hårbotten, klassiska tecken mao :)
Gjorde ett försök att läsa lite för att se om det skulle få mig att somna om dock utan större resultat så istället kändes det lika bra att gå upp en stund och här sitter jag alltså nu och delar en skinkmacka med Tea... hon äter skinkan och jag mackan, haha!

Det kommer bli grått och tråkigt väder även idag så jag tror att jag ska fortsätta rensa här hemma i Borgen... det är så skönt att badrummet är klart och att det kan inredas med lite sånt som jag har haft på väntelistan och samtidigt kan jag göra mig av med endel gammalt som bara fanns där på undantag!

Ska för övrigt försöka fixa iordning 'efter-bilderna' så jag kan lägga upp dom nån gång... har ju haft dom i datorn ganska länge men inte kommit mig för att publicera dem =) Men först en titt på vad som hänt i (blogg)världen inatt!

Tavlor!

Ibland är man (läs; jag) bara så otroligt dum!

Hur många gånger har jag inte gått och tjatat om att jag skulle vilja ta egna foton och göra tavlor av?! Det händer så gott som alltid när jag tittar på massproducerad konst men inte en enda gång har det slagit mig att jag borde välja ut några favoriter från Genève och trycka upp på duk!

Att ha tavlor man "gjort själv" skulle verkligen kännas speciellt, men motiv från min underbara resa skulle göra det hela ovärdeligt!


Tusen Tack Cessa för din kommentar!


Svartvitt eller färg?

Vilket föredrar du?

Ordlös


Pride-Fisken!

Under konferensen som jag var på i början av Juni arbetade vi i projektgrupper med olika områden, en grupp jobbade med LHBT-frågor och personligen känner jag att det finns massor att lära sig inom det området... det viktigaste har jag dock lärt mig redan; att det är frågor som berör alla och inte bara LHBT-personer!


Kristi Korsblomma


Uppdatering

Tack vare den Finska juristen kan jag nu meddela att föremålet för vår bergsbestigning heter Mont Saléve och ligger (som jag säkert skrev) i Frankrike!

Stort tack till den Finska juristen =)

Tiden går fort när man har roligt...

Det är helt otroligt vad tiden går fort ibland!
Träffade Nea på stadens konditori på förmiddagen för en kombinerad frukost/fika, därefter blev det några snabba besök i ett par av stadens butiker och jag investerade i två små krukor till badrummet då det visade sig att jag hade blommor men ingenting att sätta dom i...

Efter shoppingrundan for vi vidare till Borgen där vi ägnade oss åt plantering och att städa det som jag normalt benämner som 'städskåpet' men som efter denna granskning mer korrekt kan kallas för 'påsskåpet' och jag är helt övertygad om att min syster njöt i fulla drag av att få vara här och besöka mig :)

Nåväl... hon blev nog i alla fall glad när det bjöds på mat och hon fick inspektera nya badrummet! där blev hon för övrigt mycket fascinerad över den gröna färgen som upptstod i toaletten då vattnet som från början (pga av nån renings eller luktgrej) är blåfärgat blandas med gul vätska...  Tänk vad lite som behövs för att roa dom små liven...

Vad som kommer ske under resten av dagen är fortfarande oklart men jag gissar att det inte blir allt för mycket... det har regnat precis hela dagen så några uteaktiviteter är inte att tänka på, men istället kanske man kan ta tillfället i akt att styra upp situationen inne där det i det näsmaste börjar se ut som ett slagfält!

Livet i Frankrike, YvoireLivet på landet, Le CourtilSommarblommor


Nya grannarna

I år har det dykt upp ett nytt grannpar ute vi sommartugan och dom sitter mest hela tiden och tittar ut över vattnet... Livet på en pinne skulle man nog kunna säga!


God morgon!

Ännu en härlig morgon! Solen skiner och idag ska jag plantera dom sista blommorna jag köpt för att ha ute :) Igår blev förövrigt delar av Borgården rensad på ogräs och det ser verkligen betydligt mycket trevligare ut nu, så det kan nog hända att jag gör en kraftansträngning för att rensa den sista biten också.
Är det någon trädgårdssyssla som verkligen är otacksam så är det just att rensa ogräs och jag önskar att det fanns nått sätt att bli av med det en gång för alla men tills den dagen kommer får man snällt stå ut...

Till kvällen väntar en grillbjudning och kanske går det att hinna med ett besök vid stugan däremellan... det var tänkt att bli av igår också men lagom när kylväskan var fördigpackad hopade sig dom svarta molnen över staden och åskan mullrade igång... hoppas att vi slipper det idag!

Vad ska du göra idag?

När jag tänker till :)


Birthe - den knald røde gummibåd

Inför flytten från Genève och ut på landet köpte en av Danskarna en liten gummibåt vilken döptes till "Birthe" som en hyllning till en "maaaeee fåntastisk sang".
Gissningsvis var ivern större än förståndet då båten blåstes upp direkt på hotellet där det sen visade sig bli svårt att få plats med den på på rummet och därför möttes vi av följande syn när vi kom ut i "hagen/häven" för att sätta igång med födelsedagsfirandet av den 29årige dansken ...


På avresedagen skulle rummen lämnas kl 12 men bussen inte avgå förens kl 17 och därför fick vi alla ställa in vårt bagage i frukostrummet... givetvis fick Birthe följa med även dit!


Tack vare Birthe bjöds vi på många goda skratt under den sista veckan och i sången får man veta att man inte ska kyssa kaptenen för att båten välter... en dag kom en av de norske pigerne upp till huset där vi bodde alldeles genomblöt och påstod att hon hade blivit "kastet i", kort därefter kom kapten på Birthe, lika blöt även han med motiveringen "ho skull prøve att stå i båden!"
Vad som egentligen hände får nog vi som inte var där och såg det hela någonsin säkert veta... men man kan ju gissa ;)


Det är möjligt att det blev den sista färden med Birthe för efter det såg jag den bara där den låg "förtöjd" nere vid bryggan och vad jag vet ligger den kvar där än i dag...


Blomma


God morgon!

Idag har det blivit frukost på balkongen, solen skiner men på baksidan är det skugga hela förmiddagen så jag blev brutalt påmind om att en liten enkel uteplats måste till brevid entrén på framsidan!
Vet dock inte riktigt hur planen för det bör läggas upp då det är grusplan där, vilket det inte ska vara i min tänkta framtid.
Men innan det kan ändras är det lite annats som måste fixas och då kan jag räkna med att uteplatsen står klar om ungefär fem år eller sådär och det åär ju en fasligt lång tid att vänta för att få inmundiga sin morgen mad i solen!Badbilder!

Har ju glömt berätta att jag faktiskt badade igår!!!
Var lite tveksam både till temperaturen och till att det simmade omkring tusentals (minst!) fiskar precis där jag skulle bada... men hur som helst doppade jag mig och bildbevis finns, även om det tog mig sån tid att komma i att batteriet höll på att ta slut i kameran under tiden som fotografen stod beredd att fånga den stora händelsen på bild.

Med mig hade jag bla LillNea och vi passade på att öva lite konstsim när vi ändå låg där i och glötade =)


Blomsterklockan i Engelska trädgården

Är man på turist i ett annat land, eller för den delen en stad som man normalt inte besöker, så finns det ju en hel del olika sätt att ta reda på vad det finns för sevärdheter just där man befinner sig, ett sätt är ju att läsa turisguider men det fungerar även lika bra att studera vykort och sen försöka leta reda på de platser och föremål som är vanligt förekommande motiv =)

I Genève upptäckte jag ganska snart att i stort sett varenda vykort hade bilder på en stor blomsterklocka, men jag hade dock ingen aning om var det kunde finnas att beskåda.
Men så den dagen vi åkte på våran bergsbestigning fick jag se den utmed vägen där vi passerade med bussen! Mitt lokalsinne är i det näsmaste obefintligt och hade det inte varit för att mitt sällskap bestod av två levande kompasser hade jag aldrig hittat tillbaka till den på hemvägen, men nu gjorde vi det!


Klockan planteras i olika färger och utformningar hela tiden och jag har bla sett bilder på den som en fotboll, med en flagga planterad i en av dom små cirklarna och även som en helt enkel urtavla utan att man satt siffror och ringar på sidorna... Jag tycker verkligen att den är vacker och jag älskar när man tänker till lite extra vid utsmyckningen av en plats eller stad, Schweiz är ju klockornas land så detta är väl i det närmaste en självklarhet och jag skulle sannerligen inte säga nej till att ha något liknade som kunde piffa upp Borggården lite!

Fri som en burfågel

Gav mig motvilligt iväg till komvux idag för att skriva slutprovet i histora, det kändes verkligen allt annat än bra och när jag väl kom dit bestämde jag mig helt sonika för att låta bli.
Trots att jag egentligen borde vara heligt förbannad på mig själv för att jag jamsar runt med den här kursen så kunde jag inte annat än känna mig lättad när jag väl gick därifrån igen... jag har haft två veckors semester bestående av enbart dåligt samvete... dåligt samvete för att jag inte kan landa med båda fötterna i den här söndergrävda staden, dåligt samvete för att jag inte pluggar tillräckligt mycket och dåligt samvete över att jag inte tar tillvara på den vackra sommaren.

Nu har jag ungefär en veckas ledighet kvar och det känns som att det är först nu ledigheten börjar, jag kan göra precis bara det jag känner för.
Jag vet att det är korkat att dra ut på kursen men jag är helt övertygad om att jag inte hade klarat provet eller ännu värre, bara skrivit Godkänt, vilket skulle betyda att jag inte ens skulle få möjlighet att göra om det.
Jag vill inte göra saker halvhjärtat och jag känner att jag tummat långt mer än vad som är okej på det löftet till mig själv så därför måste det bli så här.

NU ska jag fixa lite bankärenden på nätet, slösurfa och sen sätta mig för att stirra ut över mina ägor en stund och det tänker jag inte ha dåligt samvete för!


Från en av turerna!

Under en av våra lediga dagar i Schweiz passade jag och ett par goda vänner på att åka på tur till en liten by precis på gränsen till Frankrike, halva byn i varje land alltså =)
Vårt mål var att ta oss upp på ett berg via en linbana men tyvärr fick jag aldrig veta vad varken byn eller berget hette, hjälp från ev deltagare som läser detta mottages med största tacksamhet!


Stingningen var ca 1000m och på den vänstra bilden ovan kan man se ett litet vitt fält längst ute på kanten av berget, det är inget mindre än ett slott (!) som är byggt där ute på bergskanten, det ser lite ut som ett miniatyrhus som placerats ut där men på bilden nedan ser man att så icke är fallet.


Väl uppe på berget fanns en helt fantastisk utsikt att beskåda och till min stora glädje kunde man se ner över hela Genève! I överkanten av bilden finns ett långt beiget hus vilket är den stora FN-byggnaden där stora delar av konferensen hölls! Lite snett uppåt till vänster skymtar röda korsets huvudkontor och ytterligare en liten bit snett uppåt, ut åt vänster ser man en grå kloss vilken är självaste ILO-byggnaden där vi bla hade våra föreläsningar!


Utöver det ser man ju såklart jetstrålen och till höger finns den långa piren där det bla var badplats och det man kan skymta som en liten vit prick, fyren längst ut!
Lite till vänster om jetstrålen precis vid toppen ser man två små gråvita fyrkanter och där ligger faktiskt vårt hotell!

Det är inte konstigt att man längtar tillbaka ibland!God morgon!

För att fortsätta det vinnande konceptet med att informera om hur mitt uppvaknande gått till kan jag meddela att jag idag blev väckt okristligt tidigt av nån dåre till granne med motorsåg.
När jag legat och ilskat mig på oljudet från sågandet i en halvtimme gav jag upp och masade mig ur sängen, jag hoppades i mitt stilla sinne att det skulle få stopp på terrorn så att jag kunde gå och 'vila lite förmiddag' men tyvärr är det ännu inte slut på eländet utan hxn (obs mitt genustänk här!) håller fortfarande på som en besatt och det är verkligen helt galet!

Hur som helst känner jag mig lite halvseg efter gårdagens fellesträff, vilken för övrigt var mycket trevlig och jag kan varmt rekomendera er andra att samkväma lite med era gamla skolkamrater!
Eftersom vädret och myggen var på vår sida (myggen mest på min tror jag) satt vi ute och hade fellesgrillning av flera ton mat som vi duktigt hade släpat med oss för att sen serveras kaffi och kääeee inne i det lite myggfriare köket där vi såklart passade på att gå igenom skolkatalogerna från högstadiet =)

Men hur trevlig kvällen må ha varit så var nog det bästa när en stilig ung herre stegade fram till mig, tog i hand och presenterade sig varpå jag hälsade tillbaka och (här skulle jag vilja använda ordet pillemariskt) upplyste om mitt namn vilket resulterade i ett gapskratt från övriga åskådare och ett "nej men va fan är det du!" följt av en bamsekram... Tänk vad lite tid kan förändra mycket =)

Hemma från 'klassträffen'

Ja, vad ska man säga... mycket hinner hända på tio år men ändå inte mer än att det faktiskt bara är yta, tror jag.
Kära återseenden... i ordets rätta bemärkelse! Det här kan inte vara det sista... :) Craving for more!

Färgmatchning är allt!


Fellesträffen blir av :)

Blev just uppringd och fick veta att klassträffgrejjen blir av ikväll =) Det här ska bli riktigt spännande att få vara med om, wiiieee!


Är sommaren slut?

Värmeåskvädret börjar rulla in över staden och solen skyms av ett tjockt grått molntäcke... förra året kom sommaren aldrig riktigt tillbaka efter regnvädret som följde värmeböljan vi hade under nån vecka och jag hoppas innerligt att historien inte upprepar sig :(


God morgon!

Idag väcktes jag av Bror som skulle lämna en nyckel här innan han i en väldig fart drog vidare mot Arvika, ni håller väl koll på honom åt mig 'därborta'?
Det ser ut att bli varmt även idag och om en stund ska jag göra iordning en fruktfrukost och ta med mina Kataböcker ut i solen, under tiden som jag väntar på ett sms ang. en aktivitet som är planerad till ikväll :)

Hade nämligen missat några samtal häromdagen där några gamla klasskompisar från högstadiet (!) hörde av sig och bjöd in till grillkväll, men som tur var hade dom tänkt träffas igen och jag hoppas att det blir av ikväll... då ska jag inte missa det för jag har knappt pratat med någon av dom på... 11 år nu!!!


Mer kloka ord

Ni kommer kanske ihåg att jag inför deltagande i Genèveskolan kände mig aningens osäker på hurvida jag skulle fullfölja utbildningen eller inte, vid ett tillfälle mitt i tvivlet dök dom här orden upp och ungefär i samma veva inleddes ett kapitel i boken som jag just höll på att läsa med:

Du ska tacka dina gudar om de tvingar dig att gå, där du inga fotspår har att lita på.

Självklart hade jag aldrig satt det i samband om det inte varit för att jag gått och grubblat i vild förtvivlan på hur jag skulle göra... men faktum är att jag nog kommer låta dessa små meddelanden följa med mig ett tag framöver även nu eftersen att jag faktiskt genomfört kursen!

RSS 2.0