Provsmakning!

Idag har jag varit i Örebro hela dagen för jobbets räkning. Vi träffade leverantörer som visade upp nyheter från deras sortiment och det känns som att jag har ätit oavbrutet under hela dagen :O
 
 
Har även fått ett mail från min chef ang. villkoren för min ev. förlängning och innehållet gav egentligen inte svar på så värst många av mina frågor... Bland annat undrade jag om fördelning - ansvar och tider men istället för att ta beslut i frågan meddelade han att min kollega i den eventuella fortsättnigen skulle bli min nya chef och att det alltså är upp till henne att göra alla gränsdragningar.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra i nuläget, men jag tror att jag absolut måste sova på saken!

Fröknäcke

Idag hade min kollega med sig en påse fröknäcke till mig på jobbet.

Så himla snällt av henne, men jag har ännu inte hunnit smaka. Tänker att jag ska bryta av en liten bit så att jag kan tala om för henne att jag testat, men utöver det får jag nog vänta lite med ätandet eftersom jag inte får använda min nya framtand ännu...
Skålar av virkade dukar

Häromdagen påbörjade jag ett nytt pysselprojekt som jag gått och längtat lite efter. Den här gången är det virkade dukar som skulle förvandlas till skålar eller lyktor.
 
Den första omgången blev kanske bra men jag gjorde den stora missen att inte sätta plastfolie runt formarna vilket gjorde det i stort sett omöjligt att få loss skapelserna så jag började helt enkelt om.
 
 
Den bruna blev en total besvikelse men annars känner jag mig nöjd sånär som på en hel rad nybörjarmissar. Dukarna har jag köpt för en femma styck på Stadens loppis så för den delen spelar det ingen roll men kanske kommer jag ändå att testa en tredje gång för att få det hela ännu bättre.
 

Ibland måste man unna sig lite kärlek

Så vad kan då passa bättre än att börja dagen med en riktig LOVE BOMB?
 
 

Den värdelösa tillvaron

Ledig igår och jag var uttråkad från kl. 17, vid niotiden på kvällen började jag förbereda mig för nattning och kunde konstatera att det mest spektakulära som hänt under dagen var då jag frostade av frysen...
 
 
Misslyckad de luxe...
 

Olyckorna som kommer efter sorgen...

När jag gick igenom mitt sorgbearbetningsprogram lärde jag mig att det är väldigt vanligt att människor som upplever sorg drabbas av någon form av olycka inom två år efter händelsen.
 
Hej Trauma med fall i dusch!
 
Känner ni igen fenomenet? Det brukar heta "har dom/han/hon inte gått igenom tillräckligt" och hur många är det inte som kan bekräfta detta när man börja rannsaka händelser i sitt eget liv.

För att jag vill

Det är nog många med mig som drömmer om att få blommor levererade till jobbet...Hoppas att det gäller även min tandläkare och -sköterska.


Helförsäkrad

Har pratat med mitt försäkringsbolag ett par gånger idag med anledning av min trasiga tand. Dom kommer att betala kostnaden för lagningen och det känns jätteskönt!
 
Under samtalet berättade handläggaren att han även jobbade på sakskador och undrade om jag var intresserad av en "drulle" försäkring. Det skulle kosta mig mindre än 20kr/månad och vem är jag att säga nej en dag som denna...

Första fläskläppen på länge...

 
Duschkabinen höll i alla fall!

Alla hjärtans dag

Som ni vet började fredagen dåligt för min del och jag kunde inte komma ifrån den känslan på hela dagen. Hade massor med planer men det blev inte mycket av dem.
 
En hjärtlig fikabjudning var det enda energin räckte till men i övrig har jag en hel låda med presenter och överraskningar som jag tänkte dela ut, men som jag inte orkade ta tag i.
 
Så här är det hela tiden, humöret går upp och ner som en bergochdalbana, energinivån är i botten och inte ens dom roliga sakerna räcker till att fylla på depåerna med och jag orkar inte med att försöka reda ut allt med mig själv ens. Istället känns det som att jag bara stänger av...
 
 
 
 

Ta med den känslan

Ibland när jag mår bra, har lyckats med något eller bara är glad får jag rådet att "ta med känslan" och plocka fram när det inte är fullt så rosenskimrande.

Jag tänker på det där uttrycket ibland och jag verkligen avskyr det.

Är det överhuvudtaget ens möjligt att ta med en känsla?

Att minnas den, glädjas åt den, och njuta av den. Javisst! Men att det skulle förändra sinnesstämningen i stunden. Icke.

Igår fick jag en underbar "gåva" av min goda vän Hanna. När min favoritserie på tv var flyttad fick jag låna hennes konto för att se den på nätet och jag strålade som en sol. En sol som klappade händer.

Dagen idag började helt värdelöst och jag känner mig ledsen, vilsen och dålig och hur jag än försöker ta in känslan från igår så är läget detsamma.

Så, tills jag lär mig hur man gör får jag
helt enkelt blunda och dagdrömma mig tillbaka till igår kväll.

Tack Hanna!

I like it alot!

 
Trodde inte att min fina lilla bil kunde bli sötare =))

Ett hjärtligt inlägg...

Dom senaste dagarna har det dykt upp en del nya läsare, det känns jätteroligt och jag är så nyfiken på vilka ni är!
 
Hur som helst är ni alla hjärtligt välkomna hit och det tänkte jag illustera med en bild från min nya halldekoration... Ljuslyktorna hänger kvar men en natt när jag låg vaken och grubblade fick jag plötsligt en idé om att sätta en blomma i det stora hjärtat längst ner.
 
 
Jag hade ett presentkort kvar som jag fick när jag tackades av från mina uppdrag inom Kommunal så jag får väl tacka "mina" medlemmar för den fina gåvan! Enligt min mening passar den perfekt hemma hos mig ;)
 
 
 

Mitt hjärtas dag

På fredag är det alla hjärtans dag. Idag är det tydligen mitt hjärtas dag för när jag satte mig vid middagsbordet låg dessa chokladhjärtan bredvid min tallrik.
 
 
För övrigt värker mitt hjärta lite extra för Lovely sis på hennes födelsedag idag. Saknar, saknar runt i ring...
 

Bättre sent än aldrig

Långt innan renoveringen av hallen tog sin början köpte jag en liten "anslagstavla" som jag ville sätta bredvid dörren. På krokarna tänkte jag att jag skulle hänga mina nycklar och för att undvika att repa sönder väggen ville jag ha den på en skiva som kunde utgöra en liten distans och efter den tanken hände inte ett dugg.
 
Tills Nisse hände och hjälpte mig med allt!
 
 

Mini-pyssel

På re-design i Lindesberg hittade jag dessa kakformar för 1 krona styck och jag var så nöjd med mitt fynd när jag visade dem för Nisse. Jag tror dessutom att han nappade på min idé om vad jag skulle använda dem till för efter ett par dagar knackade det på dörren och han stod på trappen med en hel påse  till!
 
 
Ikväll har jag haft lite tråkigt och ett litet pyssel var precis vad jag behövde så jag bestämde mig för att göra ett första test med att smälta in ljus i formarna...
 
 
Jag började med fyra stycken och resultatet blev helt okej...
 
 
Men å andra sidan är kanske inte den enklare varianten så tokig heller?
 
 
 
eller vad tycker ni? Vilket är snyggast?
 
 
 

Till middag ikväll blir det...

Syndernas förlåtelse (gånger 2) och ett glas vatten!
 
 

Close up - Deco

Tänkte att jag skulle visa vad jag använde som dekoration på ljusfatet i hallen! Något som jag äääälskar och som jag har massor av...
 
Nycklar =)
 
 
 

Kunde väl aldrig anat...

...att det skulle vara så jobbigt att se Martin Stenmark.

Look a like =(

Hallen

Jag har länge gått och tänkt att jag borde snygga upp lite i hallen. Byrån direkt där man kommer in har blivit en avdumpningsplats och  det har sett så tråkigt ut.
 
Nu är det istället en liten ljuslykta och en duk där så jag hoppas att jag kan hålla mig från att lägga ifrån mig en massa grejer där i fortsättningen, men är det nått jag lärt mig är det att man inte bara kan ta bort ett "brötställe" utan att man måste hitta en annan lösning på vart man ska lägga prylarna.
 
 
I det här fallet börjar jag ledsna på att inte ha någon hatthylla (jag skulle ju få hjälp att tillverka en utifrån min önskemål men av det har jag sett intet), så därför ligger ju vantar, mössor o halsdukar allt som oftast slängt på byrån. Det ska jag försöka lösa med en korg så länge men hur det går... det återstår att se.
 

Gone in 60 seconds

Fy satan vad jag har väntat!
 
Ostbollar och REVENGE!

Jobbet

Idag kom min chef in på mitt rum och sa att han ville att jag skulle jobba kvar en period till. Han har ju flaggat lite för det och berättat för andra att "jag ska vara kvar" men detta var första gången som han sa nått till mig.
 
Jag har massor med farhågor och frågor varav den ena var tjänstegraden, men det verkar som att den kommer förbli oförändrad. Ett plus.
 
För övrigt har det här jobbet stundtals fått mig att må så fruktansvärt dåligt och det var en bidragande orsak (bland många) till min separation. Jag vill inte må så, men å andra sidan är den största skadan redan skedd så kanske är det bara att köra på utifrån att detta är en förutsättning och ingen omständighet?
 
Hur som helst har jag lite att grubbla på under helgen nu!

Värme i vinterkylan

Att komma ut på morgonen och bilrutan är skrapad
 
 
Värme i hjärtat och leende på truten!

Den lilla, lilla världen

Jag har fått en ny arbetskamrat. En tjej som kommer ifrån Stockholmsområdet men som nu har flyttat hit. Idag berättade hon att hon hade en kompis som "är härifrån" och jag blev såklart jättenyfiken och frågade vem det var.

Det visade sig vara en tjej som jag gått i samma klass med från 1an och till typ 8an, då hon alltså flyttade till Stockholm.

I'm a big, big girl in a big, big World...


Ett av många fynd!

För en tid sedan gick jag en runda på stan i Lindesberg och i en av butikerna hittade jag denna dörrknack som jag genast föll för!
 
 
Dock blev jag lite snål när jag väl stod där och tog bara ett kort på den med tanken att jag skulle kunna använda det som inspiration för att göra något eget. Men så gick jag förbi butiken förra veckan och dom sålde ut allt i hela sortimentet för halva priset och plötsligt fick jag se en sådan här hänga alldeles ensam på en liten spik.
 
Så för 30kr köpte jag den och känner mig verkligen nöjd med mitt lilla fynd! För visst är det verkligen ett fynd när man köper något man ändå ville ha men till bara hälften av vad det har kostat?
 

Rotmos och fläsklägg

Husmor tycks ha återuppstått som från de döda. Igår va hon här och lagade isterband med stuvad vitkål till lunch. På kvällen rörde hon ihop en filsås till abborrfiléerna och idag har det kokats rotmos och fläsklägg här i Borgen!
 
 
Ska sanningen fram får hon väl inte riktigt till det med smakerna, men i nuläget får jag nog ta det lite varligt och hålla inne med det värsta klagomålen så hon inte går under jorden igen. Och trots allt är det ju första gången hon lagar dessa rätter.
 

RSS 2.0