Gripsholms slott

Under förra veckan var jag på en liten minisemester och en av dagsturerna gick till Gripsholms slott! Tyvärr är det ju (som vanligt) fotoförbud inne på slottet och dom lite kalla vindarna och hungriga magarna gjorde att det inte blev så mycket tid spenderad runt omkring slottet men några bilder blev det ändå...
Inte för att krig någonsin är annat än elände, men tänk ändå vilka konstverk till vapen man hade förr! Så mycket arbete som lagts ner för att skapa dessa 'skräckinjagande' utsmyckningar!


Själva slottet var ganska trist invändigt då det mesta som fanns att se var den gedigna samlingen av tavlor föreställande diverse olika kungligheter, men utomhusmiljön däremot bjöd på en del vackra trädgårdsinslag.


Besöket avslutades med en lunch hos 'Anna på Torget' i Mariehamn, trevlig utflykt, god mat och underbart sällskap! Längtar redan till nästa utflykt =)


Snabba vändningar

Det är inte mycket som är lika ombytligt som det svenska sommarvädret!
Ja... det här känns ju inte helt ovanligt, snacka om ytterligheter! En dag som började i solen slutade med att jag för första gången lyckades fånga en blixt på bild =) Tyvärr hade jag bara min mobilkamera till hands och med fördröjningen på den så var det helt hopplöst att hinna knäppa av i rätt tid så jag undrar allt lite över vad jag kunde ha lyckats föreviga om jag haft min systemkamera med mig...


Sommarmys

Hur ogärna jag än vill så är det bara att konstatera att kvällarna börjar bli lite mörkare allt eftersom dagarna går. Jag tycker att tiden med dom långa ljusa sommarkvällarna är alldeles för kort, men om man ska se nått mysigt i det hela så är det väl att man kan börja plocka fram lite ljus och lyktor som lyser upp på kvällarna!Askersund

Genom jobbet fick jag under nästan en veckas tid förmånen att åka runt till olika orter i länet för att prata med ungdomar om hur dom hade på sina sommarjobb och en trevlig effekt av detta är att jag får se orter och platser som jag annars kanske inte skulle få anledning att åka till.

Ett sådant ställe är Askersund! Jag har visserligen varit där förut, men mest på genomresa och nu fick jag äntligen chansen att utforska utbudet lite bättre och det visade sig att detta är en ort som, i mitt tycke, verkar ha en hel del att erbjuda så förhoppningsvis kan det bli någon liten semestertur dit innan hösten...


Alla dessa bilder tog jag då vi stannade för att äta lunch men jag kommer tyvärr inte ihåg vad stället hette. Men att det var trevligt där och att jag gärna hunnit gå runt och tittat lite mer det är jag säker på! I övrigt glömde jag helt bort att ta bilder under dagen men å andra sidan ger ju det bara ytterligare en anledning till att återvända ;)

Det sista besöket vi gjorde var vid kioskerna och restaurangen vid 'Hargebadet' aka. Närkes riviera där stranden tom fick en folkskygg bonnmora som mig att (åtminstonde överväga att) vilja kasta av sig kläderna och traska runt i bikini! Inget dåligt betyg må jag säga =)

Framtida utmaning?

Jag har fått den stora äran att studera fenomenet linedance för en stund, det här glada gänget visade upp sina danskunskaper efter en middag jag var på och när dom showat klart fick vi själva prova på att dansa :)


Jag och mina dansanta vänner visade oss vara naturbegåvningar inom området och vi dansade loss så svetten lackade och instruktören kunde bara förvånat se på ;)
Eller mja... vi va ju duktiga och så, helt i takt kanske gruppen inte var alla gånger men vi var i alla fall glada och så här i efterhand känner jag att en rutig skjorta och ett par boots hade gjort mycket för att skapa det rätta känslan! Hur som helst var vi i alla fall mer entusiastiska än 'proffsen' om jag får säga det själv och det vill inte säga lite.


Kanske är detta nått att satsa på efter att höstens buggsväng är över?


Jag försöker!

I april var jag i Köping och lyssnade till Mikael Andersson's föreläsning 'Tankens Kraft'. Mikael föddes utan varken armar eller ben och innan man ens berättat för hans mor vilket kön det var på barnet hon just fött fram hade läkarna i princip skrivit under hans dödsdom.
Dom hade fel. Idag bor Mikael utanför Göteborg med sin fru och deras fyra barn, av vilket det yngsta fötts bara några veckor före vårt möte!


Mikaels skador påminner om de sk. neurosedynbarnen men i hans fall beror det på att hans mamma utsattes för (det 'ofarliga') bekämpningsmedlet hermoslyr, vilket man i efterhand fått vetskapen om att under, egentligen bara ett fåtal dagar i, en graviditet är förödande för fostrets utveckling. Mikael är uppvuxen i Örebro och mamman exponerades av medlet då hon besökte sina föräldrar i Mellanstaden. Den här berättelsen kan omöjligt lämna någon oberörd men syftet med hans berättelse är inte att lämna åhörarna med tungt sinne utan tvärtemot att få dem att inse hur långt man kan komma i livet om man bara bestämmer sig för att kämpa.

Jag inser att det kanske låter banalt och gudarna ska veta att det är lättare sagt än gjort men när man är en grubblare som jag själv känns det skönt att ha vissa saker att falla tillbaka på när saker börjar gå en hur händerna. 'Det du retar dig på hos andra säger något om dig själv' har länge varit en sådan och nu även Mikael! Jag tror inte att man kan lära sig att ha hans vilja, det är något han blivit tvingad till att bygga upp, men man kan ta hjälp av allt det jobb han gjort för att komma dit.


Och jag försöker. Oh mi, oh my vad jag försöker! Jag hör hans ord, Är det sant då? och tänker att jag måste fråga mig själv det med jämna mellanrum. Alla dom här tankarna jag har, är dom sanna? vart vill jag att dom ska ta mig och hur kan jag ta hjälp av dem för att komma dit?
Det är (uppenbarligen) inte sant att man måste ha fingertoppar för att kunna hantera en pekskärm så vad är det som säger att även fast jag tror att jag gör mitt bästa så skulle jag inte kunna bättre?

Fröken älg

För en tid sedan gjorde jag en visit hemma hos mor och far för att få sällskap på en promenad och mamma släpade med mig genom urskog och upp på ett närliggande 'berg'. Under hela promenaden hade vi gott sällskap av mygg och knott men då och då tittade det fram lite andra djur för att kolla upp vilka som klampade in på deras marker, däribland en liten råbock och en hel armé korpar som cirkulerade över oss, men det va dessvärre bara denna fröken som stannade kvar tillräckligt länge för att låta sig fotograferas...Biderna blev inte så jättebra på darrig hand med mobilen men jag fegade ur riktiga tag och vågade helt enkelt inte gå nått närmare.
Hela tiden ända tills vi kom utom synhåll följde hon oss med blicken och jag inte ens spekulera i vad som rörde sig i huvudet på henne under tiden, men jag är säker på att hennes planer hade gjort ont om hon satt dom i verket.

Inte långt ifrån där jag bor finns en friluftsanläggning som erbjuder älgsafari med 'älg-garanti' men jag ställer mig ytterst tveksam till nödvändigheten i det, ut i skogen säger jag bara så får man ibland uppleva naturen på lite närmre håll än man kanske önskar =)

Äntligen lite ny inspiration!

Den här helgen har det arrangerats någonting som kallas för 'Kulturglimtar' i Staden och till det har ett 70-tal lokala förmågor anmält sig för att hålla olika typer av utställningar på spridda platser runt om i hela kommunen.
Jag gillar upplägget, att man som besökare får åka runt och se omgivningarna samtidigt som man tittar på 'kultur' i alla dess former.

För den som inte ville/hade möjlighet åka runt själv arrangerades bussresor som tog resenärerna till de olika platserna, men jag och Nea valde att ta crappy-shit-car för att åka och titta på en av systers kompisars utställning av fotografier och målningar.
Något som skulle visa sig vara medicin för min utbrändhet på området foto för gud sån lust jag fick att ge mig ut och krypa i diken för att hitta den perfekta vinkeln på något som jag hittat och bara måste fånga på bild!


Dessa bilder är dock inte fotade som en följd av denna plötsliga våg av abstines (faktum är att jag inte kommit till skott ännu) men med tanke på att dom inte är mer än veckogamla så är det kanske ett gott tecken på att min olust inför fotot börjat ge sig en smula?


Nu har jag ju tom kommit så lång i mina funderingar att jag återigen överväger att på nytt ta kontakt med den lokala fotoklubben... vem vet, kanske är det mina foton ni får se en glimt av nästa år? ;)

Förklara gärna!

Jag hittade en tabell över kcal-förbrukning vid olika typer av aktiviteter men jag måste säga att jag blir aningen förvirrad...


Hur tänkte dom nu?

Nice try?

Det har inte blivit mycket bakande på sist tiden men för en månad sedan, lagom till 'mors dag', kände jag för att göra ett försök.
Tanken var att försöket skulle bli lyckat och att det då skulle leda till ännu mer inspiration men så blev verkligen icke fallet!


Jag bestämde mig för att det skulle bli vaniljsmak på muffinsarna och choklad i fyllningen och så långt gick det helt enligt planerna. Den orangea färgen däremot var helt omöjlig att få till och när tiden började bli knapp fick jag helt enkelt ge upp färgandet och nöja mig med... beige? eller nått.
Därefter stötte jag på nästa missöde, kristyren! Eftersom det gått så lång tid sedan jag gjorde det sist hade jag helt glömt bort hur tjock den behövde vara för att det skulle gå att spritsa och resulterade i att den flöt ut lite här och lite där...

Själva dekorationen som jag hade planerat, med bland annat mönstrat lock och ev någon typ av figur var bara att glömma, så det får jag ta mig an 'en annan gång'... nåja, även om slutresultatet inte var himlastormande gott så var i alla fall tanken det och kanske blev mor glad ändå. Man kan ju alltid hoppas =)

RSS 2.0