Plommonkaka med Choklad

I år verkar det vara ett riktigt Plommon år för varenda plommonträd man ser är överfullt av frukt! Tyvärr finns det inget på Borggården och det gör mig ont när jag ser dom som har men som låter all frukt gå till spillo... varför ger man inte bort frukten istället?

Hur som helst, mormor och morfar har ett jättestort plommonträd och förra veckan när jag var dit fick jag med mig säkert tio kilo frukt hem!
Ett par kilo har gått åt till marmelad och i fredags provade jag att göra en kaka som jag hittade ett recept på i en av mina kokböcker.Kakan ska serveras med lättvispade grädde eller vaniljglass och på kvällen bjöd mamma och pappa på middag så jag passade på att ta med mig kakan dit för betygsättning.
Betygskalan sträcker sig från 1-5 och när alla hade lämnat sitt omdöme hamnade snittet på 3.3.
Jag lämnade dock kvar det som blev över och fick veta av dom som tog en bit till dagen efter att den var godare när det stått över natten så det kanske man ska ta med i beräkningen om det blir någon repris.


Struktur?

Jag tycker om att strukturera upp mina prylar, jag vill helst inte erkänna mig som en materiel människa, men till viss del kan jag nog inte förneka det... jag tycker om att köpa saker! Att jag sen finner nöje i att plocka med dessa saker fram och tillbaka ger mig en känsla av att dom behövs och kommer att användas ofta och mycket.

Just nu håller jag dock på att klura lite på hur jag ska kunna få struktur bland vissa saker... kläder är ganska givet, dom hänger i garderober, sorterade efter, i första hand vilken typ av plagg det gäller och i andra hand färg. Samma sak gäller väskor och i viss mån även skor.

Vad jag däremot inte kommit på någon bra förvaringsmetod för är allt mitt krimskrams. Just nu förvaras det inne på kontoret, och let's face it, där hör det hemma!


Vart och hur förvarar ni andra sånt här? Berätta!!! eller ännu bättre, antar ni en 'utmaning' och lägger upp bilder på era bloggar? =)

Förbereder

Snart ska jag ut på äventyr igen och denna gången är det något alldeles speciellt eftersom jag bl.a. ska övernatta hemma hos en nybliven bekant till mig!
Jag brukar som regel inte sova över hemma hos folk (gjorde nog inte ens det som barn om det inte var sommar och man sov i tält ute i kompisarna trädgårdar) och speciellt inte hos någon jag bara känner ytligt och som jag inte ens varit hemma hos tidigare.

Den här gången hoppas jag dock på att få sova inne, men i övrig känner jag mig märkligt lugn och mycket förväntasfull!
Det ska bli riktigt roligt att komma dit och det ska bli ännu roligare när vi sen åker vidare mot det riktiga äventyret... i Sörmland =)

Det här med att fara omkring en massa innebär dock en hel del planering och den här gången ska jag börja i god tid vilket innebär att jag redan idag ska börja tvätta lite så att jag slipper stå kvällen innan och hejja på tvättmaskinen för att den ska hinna klart i tid så jag kan blåsa tvätten torr med hårtork innan det ska ner i väskan! Nån mer som känner igen sig??

Hur som helst dröjer det inte allt för länge innan jag står där på perrongen igen!
...och som jag längtar! =)

Same same?

Som ni märker har jag inte gått under av obekväma insikter om mig själv under gårdagens föreläsning, men därmed inte sagt att jag inte fick en del att tänka på!
Jag var lite nervös inför vad som skulle komma under kvällen men så här i efterhand kan jag konstatera att det var helt i onödan. Vi fick visserligen lära oss om en metod för att att se sina egna brister istället för andras men vad man sen gör av det är ju självklart upp till var och en. Jag ska i alla fall försöka tillämpa den så ofta jag kan och jag är övertygad om att det kommer hjälpa mig att se annorlunda på många situationer, både i mitt jobb och i mitt privatliv.

Vissa delar var mycket intressanta att höra på men samtidigt var det en hel del som jag i egenskap av hobbypsykolog redan hade räknat ut själv, men en av de sakerna som jag funderade mycket på efter föreläsningen var att vi ofta lägger över våra egna värderingar på andra och ser det som deras åsikter.

T.ex. kan vi säga saker som 'jag tror att X är sur på mig eftersom jag inte svarat på mailet hxn skickade' Visst kan X vara irriterad, men det vi i grund och botten gör är ju att lägga över ansvaret för vår egen känsla av att vi inte gjort det vi skulle på någon annan och smiter på så sätt ifrån att själv ta itu med det man innerst inne upplever som ett personligt 'misslyckande'.

Jag passade såklart på att ta endel material med mig hem, några böcker och en film som jag tänkte att jag skulle titta igenom lite mer och vem vet.. kanske är det här en viktig pusselbit i mitt projekt personligutveckling.nu?

Psykbryt?

Idag ska iväg på det jag jag kallar för 'lär-känna-dig-själv kursen' det är egentligen mer av en föreläsning och enligt anmälningen ska dom bla annat prata om hur man kan lära sig saker om sig själv genom att reflektera över andra.

Läser man vidare i kursprogrammet står det även;

-vad är det som gör att vi retar oss på vissa personer men inte på andra? Vad säger det om oss själva?

-Hur påverkar irritation och ilska vår hälsa?

-Att skylla på och kritisera andra, ett sätt att inte se sina egna problem.

På framsidan står det att föreläsningen hålls 'på begäran' och jag börjar nästan tro att nån begärt den för min skull, men jag kan inte annat än erkänna att jag är lite nervös inför att ev komma till insikt med saker om mig själv som jag kanske skulle vara gladare av att inte veta! :)

Nåväl, nu vet ni i alla fall att om det inte blir några fler inlägg efter idag så är det för att jag lärt känna mig själv - och kommit fram till att jag inte gillar't!


Mer vila

God morgon!
Idag är det strålande vackert väder och jag funderar på att ta mig ut för att kravla omkring lite i trädgården en stund... helst av allt skulle jag vilja ta en lång skön promenad men min fötter protesterar av att jag bara har dom i golvet när jag sitter här vid datorn så jag tror att dom ska få vila idag!
Tyvärr betyder det även att jag inte kan gå runt och prova mina nya stövlar och kängor som jag längtar efter att få tillfälle att använda, utan tillsvidare får jag nöja mig med att ha dom uppställda på hatthyllan så att jag i alla fall kan titta på dom lite då och då :)

Snälla människor

Jag fullkomligt älskar när människor är snälla, speciellt när dom är det mot mig! =)

Minns inte om jag berättat historien om min saknade kokos men då jag inte lyckats få tag på det trots att jag letat ett helt år var åtgärd nummer ett idag var att besöka stället där jag köpte det förra året och där knallen lovat att dom skulle försöka få tag på det tills idag eftersom jag sa (mest lite på skämt) 'lägg undan fem påsar åt mig i så fall!'.
Gissa om jag blev besviken när det inte fanns, men så kom jag på att förra året hade dom inte hunnit packa upp det när jag var där och frågade så jag tänkte att jag chansar väl även denna gången och istället för att svara vände sig damen som stod där och plockade fram en påse som hon hade gömt undan, gav den till mig och sa att hon hört att det var någon som hade frågat efter det!

Tyvärr fanns det bara den enda påsen men nu har jag en e-mail adress till dom och kanske kan jag flirta till mig lite e-handel trots att dom inte säljer över 'webben' i vanliga fall =)

Hur som helst har jag en påse och den skal inmundigas under andakt!!!

Missa INTE!!!!

Jag ogillar egentligen känsloyttringar i stil med 'jaaaag dööööööör' men i det här fallet är det inte långt ifrån... kolla bara in tjejen som letar efter hyttdörren (och missa inte programmet, there is more to come! jag lovar!)


Jaaaaag trooor jag döööör!!! haha!


Men vänta nu...

Är det bara jag som tycker att ordet placebogrupp känns makabert i det här sammanhanget? Men å andra sidan känner jag ju mig äcklad av hela den här artikeln så... måste det vara så här?

Nedan följer en kopia av artikeln som länken hänvisas till


Ett experimentellt vaccin som skapats av två äldre vaccin gav ett visst skydd mot hivsmitta i ett stort test, rapporterar forskare i USA och Thailand enligt nyhetsbyråer.Det nya vaccinet minskade smittrisken med 32 procent bland de 16 000 thailändare som deltog i studien. I placebogruppen smittades 74 personer av hiv mot 51 i den vaccinerade gruppen.
En del av det nya vaccinet är ett äldre, misslyckat aidsvaccin vid namn Aidsvax.

Genombrott

Forskarna kallar resultatet av testet ett "genombrott för hivvaccinsforskningen". Resultatet var oväntat och förvånar forskarna, som inte kan svara på varför vaccinet har effekt.
Den stora studien har anklagats för att vara oetisk och ett slöseri med pengar, eftersom ingen väntade sig att vaccinet skulle ha någon effekt alls.

Stor nyhet

Resultaten från den thailändska prövningen är en stor nyhet inom hivfältet, säger Jan Albert, smittskyddsprofessor och överläkare vid Karolinska institutet och Smittskyddsinstitutet.

– Ett hivvaccin är någonting som verkligen behövs. Vi kommer inte att få bukt med hivepidemin med mindre än att ett vaccin blir tillgängligt, säger Jan Albert.

Detta är första gången sedan hivviruset upptäcktes för mer än 25 år sedan som en stor prövning av en vaccinkandidat har gett positiva resultat. Tvärtom har hela fältet drabbats av svåra bakslag gång på gång, varav det tyngsta kom 2007 när läkemedelsjätten Merck fick stoppa en långt framskriden prövning eftersom "vaccinet" inte bara var verkningslöst utan dessutom ökade risken att drabbas.

– Nu har man någonting att jobba vidare utifrån och det är väldigt bra, säger Jan Albert.

"Ger hopp"

Resultaten har ännu inte publicerats i någon vetenskaplig tidskrift, vilket gör att många viktiga detaljer kring studien inte är kända.

– Det finns ganska lite hårda data och det gör ju saken lite svårvärderad. Man måste få grotta ned sig i detaljerna, men det finns ingen anledning att inte tro på det som de har gått ut med, och resultaten är ändå glädjande. Det behövs lite hopp inom vaccinfältet, säger Jan Albert.

– Det är inte så att det här är det slutliga hivvaccinet och det kommer att ta lång tid innan man får ett sånt, om det går. Men det här ger ändå lite hopp om att det ska gå, säger Jan Albert.Marknadsfredag

Idag är det verkligen ingen vanlig dag! Det är nämligen marknadsfredag och jag sitter och funderar över hur dagen kan komma att se ut...
Jag har endel städning kvar och jag tänker baka min spritkaka eftersom det faktiskt inte blev av igår, till kvällen blir det god mat och mest troligt en runda på tivolit för att komma i stämning ordentligt, om det sen dyker upp något annat återstår att se men jag ska hur som helst lägga mig relativt tidigt ikväll så jag vaknar utvilad imorgon för då börjar det verkligen på riktigt! =)

Baka kaka vs. Städa

Min husmorsgymnastik är långt ifrån över... hittills har jag bara hunnit med köket, matsalen och två meter av hallen men jag kan ändå inte riktigt låta bli att tänka på att jag hellre skulle vilja sätta igång att baka.

Det skulle ju iofs göra all köksstädning ogjord, men jag är så nyfiken på att prova ett nytt kakrecept som jag hittat och som jag nu har varit och handlat hem allting till.
Bl.a. innehåller kakan ett dessertvin som jag fick fråga mig fram till på systemet och jag är ännu inte övertygad om att jag fått hem rätt flaska så ni kan ju tänka er att man nästan kan ta på spänningen här hemma :)

Men jag får nog försöka behärska mig en stund till... lite mer städning innan det är ok att börja fuska!

Dagens bästa!

Idag är det redovisningdags för momentet 'Bildanalys' på fotoskolan, redovisningen ska göras genom att publicera analysen på våran gemensamma blogg i vårat verktyg och jag gjorde det redan igår, så det enda som återstår är att läsa igenom det dom andra skrivit och självklart ligger även den bloggen som bevakning på bloglovi'n så jag behöver alltså inte ens sitta och bevaka när det ramlar in redovisningar! Så sjukt smidigt!

Promenadförbud

Sedan igår har jag försatt mig själv i promenadförbud om min ben ska orka bära under maknadshelgen! Jag kände mig verkligen som en mycket gammal dam när jag kom hem efter min runda igår och trodde nästan att benen skulle ramla isär vid varenda tänkbar led och som 'pricken över i' består den ena av mina småtår numera i stor sett enbart av ett enda stort skavsår... bläk!

Så idag får alltså gåskorna stå på hyllan men istället har jag tänkt att jag ska ägna mig åt lite hederlig husmorsgympa då Borgen verkligen förtjänar lite uppmärksamhet!

På promenad genom Staden

Jag bor på en ort 'där alla känner alla', med undantag för mig då såklart som knappt känner mig själv och därför har anmält mig till en kurs som jag tror kan hjälpa mig en bit på väg, men det är ett annat blogg-inlägg.
Hur som helst, när man är ute och promenerar händer det då och då att man möter någon och allt som oftast är tveksamheten påtaglig.

Jag förstår ju att dom flesta känner igen mig, genom jobbet, genom familjen eller helt enkelt bara för att 'alla känner alla', jag däremot har oftast inte en aning om vem personen i fråga är utan försöker gång efter annan att komma på ett lämpligt sätt att hälsa utan att avslöja mig.
Oftast blir det 'främlings-hälsningen', ni vet den där 'hej hej' bara för att endast ett enkelt 'Hej' känns för kort och andra hälsningar som 'Hejsan' eller 'Nej men, Hej!' känns för perosnligt.
Så där går jag alltså omkring, känner mig anonym och 'hej hej' hejjar på folk.

Och jag njuter av det!
Det och att höra reginatågen accelerera när dom lämnar Stadens perrong i fjärran.

Hårt/Mjukt Ljus

När jag tänker efter så kommer jag nog bara visa upp hälften av bilderna här på bloggen som skulle lämnas in till förra momentet i skolan, de två på 'ljustemperatur' och nu dessa två.
Bilderna med 'skärpedjup' redovisade jag aldrig och delen som hette 'reltion figur-bakgrund' lägger jag inte upp eftersom det inte är något jag pratat med modellen om.

Dom här bilderna ska alltså visa hårt resp. mjukt ljus och ni som brukar titta in här då och då känner nog igen valet av motiv från tidigare bilder men så går det när man är stressad och lider brist på motivation :)

 


Konstiga samtal

Jag behöver rekvisita i vanlig ordning och därför ringer jag hem till mormor och morfar

-Hej, det är jag! Har ni en elorgel i källaren?

Det är i mitt fall ganska konstigt att ens fråga efter något dylikt eftersom jag är totalt omusikalisk och till och med gick bet på blockflöjten som jag försökte mig på att göra karriär med i mellanstadiet, men märkligast av allt är nog ändå att ingen ens frågar vad jag ska med sakerna till utan i det här fallet fick jag bara svaret...

-Nej den finns inte kvar, men det finns ett elektriskt piano. Duger det?

What friends are for?

En nära bekant till mig har jobbat för och varit anställd åt en av sina närmaste vänner, men så började min bekanta misstänka att hxn inte fick all sin lön som denne hade rätt till.
När man är vänner kan man prata om allt så min bekanta tog upp detta med sin arbetsgivare tillika goda vän men fick till svar att allt var i sin ordning.

Som av en händelse tog det tyvärr slut på jobb strax efter det, inte helt och hållet så klart, men i alla fall i den utsräckningen att min bekanta inte blev erbjuden någon fortsatt jobb och därför bestämde hxn sig för att ta hjälp med att få ut sin innestående lön.
Det i sin tur resulterade i att meningar som: 'det är konstigt hur man kan bedriva en sådan hetsjakt mot någon man varit vän med' kom som ett mail i datorn...
Men någon dag senare kommer beskedet att ett fel har begåtts och att pengarna ska betalas ut i efterskott.
Är det då inte konstigt hur man kan lura sina vänner på pengar?

Is that really what friends are for?

Pluggar

Idag sitter jag och låtsas plugga, på schemat står att jag ska göra en bildanalys så jag sitter just nu och ordbajsar över en bild som jag inte har en aning om hur den är tagen.
Ibland tänker jag onda tankar om att det kanske inte hade varit helt fel, ur en pedagogisk synvinkel, att ge exempel på hur en bilanalys kan se ut men så kommer jag på att jag ju inte vet ett skrutt om pedagogik så säger läraren att det ska vara så här måste det ju vara det enda rätta... eller?

Förutom mina 'studier' och onda tankar så ägnar jag även åtskilliga minuter åt att fundera på den kommande helgen då det blir marknad i Staden!
Jag är lite nervös om jag ska vara ärlig... förra året köpte jag kokos på ett ställe, påsen tog tyvärr slut på tok för fort och allt sedan dess har jag letat på alla tänkbara ställen men det finns inte att uppbringa i detta land.
Förra helgen träffade jag knallen på marknaden i Gränges och efter att jag samtalat lite med honom om min saknade kokos lovade att försöka få tag på det tills han kommer hit! så nu håller jag tummarna hårt, hårt, hårt! Eller när den gäller den högra, så hårt som tillåts efter osthyvelsmasakern jag råkade ut för häromdagen. :)

Snart är det dags... Markén 2009 :D

God morgon!

Idag är det arbete på kontoret som gäller och när jag kommer hem är jag tvungen att bildgoogla tills ögonen blöder för att hitta en bild som jag kan låna till nästa moment i skolan.
Egentligen skulle jag helst vilja krypa ner under ett varmt täcke och sova lite, är både trött och frusen för tillfället! Jag avskyr verkligen att det är så kallt på bottenvåningen i Borgen och jag skulle helst vilja gå runt med en filt omkring mig hela dagarna, men dom gånger jag provat har jag bara kunnat konstatera att det inte är nått vidare praktiskt att göra så.

Nu ska jag i alla fall gå iväg och göra mig iordning för dagen så då kanske jag får upp värmen lite...

Omdömen

I många av kommentarerna till bilderna i uppgiften om ljustemperatur stod det att lådorna på byrån inte hade behövt synas.
Förutom bilderna som jag redovisade hade jag två snarlika alternativ till där man inte såg något av lådorna, men jag tänkte att om jag väljer dom kommer folk klaga på att den var för hårt beskuren i underkant...

Så kan det gå när man försöker leka tankeläsare =)

Ljustemperatur

Idag är sista dagen att ladda upp bilderna i det senaste momentet jag jobbat med i skolan, uppgiften är uppdelad i fyra olika delar som ska redovisas med två bilder vardera, alltså 8 bilder.
Jag känner inte att jag riktigt förstått en av delarna så jag kommer inte lägga upp några bilder på det men jag har pratat med läraren vid ett flertal tillfällen och vi är överens om att det bara blir 6 bilder för tillfället.

Egentligen hade jag tänkt vänta med att publicera bilderna på bloggen tills jag fått in merparten av de omdömen som vi ska lämna till varandra i klassen men eftersom min lärare hörde av sig till mig om just bilderna på ämnet 'ljustemperaturer' så lägger jag in dom redan nu.

   


Misspeppad

Hej på er alla!
Idag larmade mobilen kl 8 för att jag skulle hinna upp och lägga in bilderna till redovisningen före kl 11. Jag har tagit alla bilder utom två som jag helt enkelt inte fattar hur jag ska få till, trots att jag pratat med läraren tre gånger och stalkat mina klasskamrater i jakten på mysteriets lösning.
Det gick ju som ni förstår inget vidare och nu skiter jag helt enkelt (uräkta språket) i det. Thats it.

Jag känner ett slags hatkärlek inför den här utbildningen som jag går och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den på riktigt eller om jag bara gillar det faktum att jag gör något annat för ett tag. Men så länge jag inte kommer fram till att jag tycker enbart illa om den så fortsätter jag väl så gott det går...

Det känns dock inget kul att lägga upp en massa dåliga bilder som jag i ärlighetens namn inte har en aning om vad jag har gjort med eller om jag ens har gjort det som jag skulle. Vad som nu återstår av det här momentet är att kommentera bilderna som dom andra i min grupp har tagit, dvs att jag ska sitta och låtsas som att jag har en åsikt om ca 80 bilder när jag innerst inne struntar fullständigt i hur dom är beskurna, om alla tio fingrar på modellen syns i bild eller om den är för mörk eller för ljus, vilket för övrigt inte syns i skitprogrammet (ooops, nu va jag där igen) som vi laddar upp bildena i.

Men, nu har i alla fall jag bidragit med lite positiv stämning till eran förmiddag så nu tänker jag återgå till att sitta och tycka synd om mig själv för att jag är så sämst... Hej så länge! =)

Renoveringsfunderingar

Det var ju hallen som skulle fixas iordning härnäst... men så började jag ju fundera på om det inte är bättre att ta kontoret innan och idag är jag lite inne på att det kanske är bättre att byta ett par fönster först istället.

Prioritering äver verkligen inte min grej, men det kanske är bra för mig att öva lite på det också!

Det här med drömmar

Idag har jag gått ut stenhårt på morgonen med två olika aktiviter här i Borgen, den ena är att jag startat en tvättmaskin och det andra är att jag håller på att elda slut på ett ljus för att sen kunna diska hållaren och sätta i nya som kanske kommer kunna användas i en fotouppgift.

Att det är slitigt behöver jag väl inte ens påpeka? =)

Jag har börjat drömma så mycket konstiga saker på nätterna, det är inte konstigt på det sättet att dom är osammanhängande eller overkliga utan snarare tvärs om.
Jag drömmer om personer som tidigare funnits i mitt liv, människor jag saknar men som jag inte tänker speciellt mycket på i vanliga fall och när jag vaknar efter dom här drömmarna känner jag mig ofta arg, ledsen eller besviken över något som hänt i drömmen.. jag känner mig heller aldrig helt utvilad dom gångerna utan vill helst bara somna om.
Jag har hört talas om olika typer av sömn, typ djupsömn osv. men jag kommer inte ihåg när det är man drömmer.. är det så att drömsömn inte ger samma vila som när man sover utan minnas någonting som hänt i drömmen?

Är det någon av er som är duktig på sånt här?

Slut som artist

Redan under eftermiddagen kände jag mig lite mör i kroppen men jag bestämde ändå att jag skulle gå ut på en promenad med mamma. Och promenera, det gjorde vi!
När vi kom tillbaka hem va jag så slut att jag inte ens orkade snöra av mig skorna för att gå in och titta på något som pappa ville visa mig på datorn och när han ändå skulle åka och handla var jag inte sen att se till att han körde mig hem.

Jag tvivlade ett tag på om jag verkligen skulle orka ta mig ut bilen, nu har jag dock lyckats ta mig ända ner till bottenvåningen i Borgen men här kommer jag nog bli kvar ett tag innan jag kan börja fundera på att bestiga trappen till övervåningen...

Hjälp!


Korv-frukost

Om en liten stund ska jag ge mig iväg till elljusspåret där en förening som jag är medlem i ordnar med korvstund och planering.
Med anledning av detta har jag hoppat över frukosten och nu börjar magen kurra ordentligt!
Förhoppningsvis tar det inte allt för lång stund därborta för jag har en del annat på agendan som jag behöver ta tag i, vissa saker (som att åka till La och hälsa på mormor och morfar med en mellanlandning på Marken i Gränges) känns mer lockande än andra men det återstår att se vad dagen har att erbjuda!

Fredagsmys

Jag älskar reklam, både för att den ger mig tid att fixa te, plocka fram saker inför morgondagen och kolla FB under kvällar då jag sitter och tittar på viktiga saker på TV.

Jag är nog troligen ganska ensam om att erkänna det, dom flesta är bara irriterade över att programmen drar ut på tiden av alla avbrott och endel vill gärna hävda att det bara är larv som dom inte på minsta vis blir påverkade av, men har ni tänkt på hur stor spridning en reklamfilm faktiskt kan få?

OLW kör en tokdålig låt i sina chips-filmer och på ett ögonblick har dom myntat begreppet 'fredagsmys' i varenda svensk stuga!
Lika va det med Lotto för några år sen... 'du har ju hela helgen på dig' hänger ju (hur svårt det än är att tro) med än idag!!!

Sånt där fascinerar mig och jag kan inte låta bli att fundera över personerna bakom alla idéer, vilka är dom, hur kommer dom på allt och hur lägger dom fram det för att få andra att fatta hur bra det är?

Hur som helst... det va inte det jag skulle skriva om utan egentligen skulle jag bara informera om att det under kvällen kommer bli just fredagsmys och Dirty Dancing på TV här i Borgen. Även fast jag sett den fler gånger än vad som känns vettigt och att jag faktiskt har den hemma och kan titta när jag vill. Men det är liksom inte riktigt samma sak... film är bäst på bio, därefter väljer jag TV sända versioner och sist av allt DVD.


Länge sen...

Nu är det riktigt länge sen jag fotade något och det gör mig lite ledsen att den här uppgiften som fått mig att tappa motivationen är just nu när hösten börjar komma... hela tiden när jag är ute ser jag saker som jag tänker att jag skulle vilja fota eller som jag skulle vilja försöka hitta ett sätt att fånga på bild.

Normalt sett skulle jag med största sannolikhet haft kameran med mig redan då eller helt enkelt skyndat tillbaka så fort jag fick möjlighet men nu struntar jag bara i det.
Mitt sätt att fota är inte 'på riktigt' men jag kan (uppenbarligen) inte göra det på något annat sätt och då kan det lika gärna kvitta...

Men, idag ska jag ändå lägga upp en bild bara för att det var så länge sedan (och kanske kan det sparka igång motivationen också?), men förutom bildserien jag tog till skolan är en handfull sånna här bilder det enda jag tagit dom tre senaste veckorna!


God morgon!

Egentligen gick jag upp redan kl 6 för att jag skulle iväg och jobba några timmar på kontoret men när jag kommit hem och ätit min lunch blev det natta direkt och jag kurade ner mig i soffan med en filt över mig.
Hade bara tänkt sova en halvtimme men det blev 45 minuter och mer därtill innan jag orkade resa mig upp igen... usch! vill verkligen inte somna sådär på dagarna men å andra sidan tjänar det ingenting till att spendera resen av dagen med att bara kämpa mot tröttheten heller...

Under vad som återstår av eftermiddagen och kvällen har jag tänkt att jag ska ta mig ut på en promenad och även försöka klura ut hur jag ska göra med fotouppgiften som jag håller på med.
Det börjar sannerligen brinna i knutarna och jag tror inte att jag kommer hinna få till alla bilder men jag vill ändå försöka lite till!

Stillestånd

Idag har det inte blivit mycket gjort här hemma... kom hem halv sju efter att ha varit på en utbildningsdag i Karlskoga som utöver utbildningsinnehållet bjöd på en hel rad kära återseenden, kramkalas och massor av skratt! 
Efter kvällsmaten har jag knappt orkat resa mig ur soffan och tankarna tycks kämpa sig fram genom sirap!

Plockar lite med småsaker i reklampauserna mellan tvprogrammen men mycket mer än så blir det inte och det ska inte dröja allt för länge innan det blir läggdags för min del.
Jag kan verkligen behöva en god natts sömn för att samla på mig så mycket energi jag bara kan inför en uppgift jag måste ta tag i under morgondagen men jag får förutsätta att det kommer gå bra!

Vad glor du på?

Idag har jag genomfört en mycket vetenskaplig och exakt studie på glassätande människor.
Resultatet visar att det ganska övervägande förekommer att man tittar på glassen efter varje gång man ätit av den, liksom noggrant och grundligt studerande... jag kan dock inte begripa varför, när folk äter mat sitter dom ju inte och granskar gaffeln mellan tuggorna?

Självklart är ni välkomna att bidra med era egna erfarenheter och teorier till studien!

En bra dag!

Har jobbat på kontoret hela dagen idag och tycker att det har gått riktigt bra! Möjligen med undantag för att det kom ditt ett par personer och skällde på mig... *snyft* Jag vet att det inte är mig dom är besvikna på egentligen men när dom aldrig får kontakt med den dom är det på går det till sist ut över någon annan och idag, liksom förra veckan, råkade det bli jag :(

För tillfället sitter jag och funderar på om jag ska ta mig ut en sväng i det vackra vädret och det lutar nog åt att det kommer bli så innan jag försöker styra upp någonting här hemma jag kan ändå inte samla tankarna riktigt så det är lika bra med det =)

Innan dess ska jag dock gå och se till min lilla kisse som kom in alldeles tilltuffsad och arg som ett bi för en liten stund sen... stackars liten!

11-kaffi

Äntligen är jag på banan igen!
Igår skrev jag till min 'jobb-mamma' och frågade om hon kunde ställa upp som min modell till skoluppgiften, svaret blev 'jag blir aldrig bra på bild men ja, vi tar det till 11-kaffet imorgon'
Sagt och gjort, jag packade kameran och gav mig iväg på förmiddagen idag och vi började med den jobbiga biten, fotot.

Jag är, förutom min osäkerhet när det gäller tekniken, extremt ovan när det kommer till att fota människor och jag behöver verkligen öva på det! Hur som helst tog jag massor med bilder och har nu gallrat bort dom jag inte alls blev nöjd med så nästa steg är att gå igenom dom tillsammans med modellen innan jag väljer ut vilka jag ska redovisa.

Efter avslutat arbete var det alltså kaffe som stod på schemat och till det bjöds hembakade tekakor! Mellan tuggorna pratades det, länge om mycket och plötsligt hade halva dagen gått men det känns så mycket bättre efteråt! Nu blir det nya tag, ny motivation och nya erfarenheter!


Hur fort glömmer man hur det är att vara tonåring?

Igår vid 23 tiden pratade Fader Vår med en av sina grannar som berättade han var ute i mörkret och smög för att se att allt var lungt med hans dotter och hennes två kompisar som skulle sova i tält ute i trädgården den natten.
Grannen berättade vidare att han var mycket förvånad över att det va så tyst och att tjejerna hade somnat så tidigt...

Vad pappa svarde honom vet jag inte, men jag vet att det inte var att han kommit hem bara en kort stund innan och sett dom allihop en bit längre bort på gatan tillsammans med ett par killar på mopeder.

Goda nyheter!

Expressen tester gör verkligen livet lättare att leva! Idag hittade jag en som jag inte kunde låta bli att göra =)

Lider du av barnfobi?

"Någon stor barnvän är du inte, men barnfobi lider du inte av. Du kan föra dig i dagismiljöer utan panikattacker och du kan umgås relativt avslappnat med barn. Men det är skönt när de går hem."

HAHA!

God morgon!

Det känns härligt att vakna till en ny vacker dag! Har suttit och pratat med Lilla Tea en stund nu på morgonen innan hon höjde sin tunna lilla kattstämma mot mig och ville att jag skulle släppa ut henne, hon har blivit så modig min söta katt! Från att bara vara ute korta små stunder och det bara om ytterdörren stod öppen så hon snabbt kunde ta sig inte, till att vara borta på riktiga långturer ibland, tänka att dom blir stora så fort de små ;)

Ska försöka ta mig ut till sommarstugan en stund idag, hösten börjar närma sig med stormsteg och snart kommer det nog inte vara lika angenämt att vara därute längre, så det gäller att passa på!
Förutom det skulle jag behöva styra upp lite saker här hemma, enligt den gamla stammen skall alla fönster vara putsade och mattorna piskade i tid till 'markén'.
Jag är inte helt övertygad om nödvöndigheten i detta städade inför en helg då man ändå inte spenderar mer än några få timmar hemma för att få lite sömn, men det känns ändå som att det kunde vara trevligt att skyffla undan den värsta smutsen för den händelse att det är någon som tänker sova över eller liknande...


God morgon!

Är verkligen uppe tidigt idag men tänkte att det är bäst att passa på när jag helt chockartat vaknade upp och känner mig utvilad...
Hade hoppas på att komma igång med mitt fotande under dagen, är inte helt säker på att det blir så men jag har i alla fall skrivit ett tvångskontrakt med den fotomodell jag kommer att behöva till en del av uppgiften och det är alltid något!

Måste föresten skriva att jag kollade på det första avsnittet av 'kändisdjungeln' igår, ni vet programmet som fått så mycket kritik för att det inte har tillräckligt kända kändisar... Hur som helst, enligt min uppfattning är det inte kändisarna som är problemet (jag menar, Rafael Edholm får gärna ses som både B, C och D-kändis, jag har inget emot att titta på honom vilket som!) Nä, då tycker jag att ett betydligt större problem är det faktum att programmet är crap!
Det enda, förutom Edholm som lyfter programmet är ju Bonden Karl-Petter! Han borde få ett alldeles eget program istället tycker jag :)

Nya tag!

Som ni vet har jag låtit bli att fota under den senste veckan, jag har helt tappat lusten och inspirationen, det bar mig tom emot att ta fram min lilla kompaktkamera för att fota på utbildningen igår :/

Nu har jag dock pratat i nästan en halvtimme med min lärare på Skype (aka Guds gåva till datorn! Fatta att han redan på sin tid klurarde på sånna saker!).
Jag känner mig inte ett dugg mer taggad och jag har långt ifrån fått tillbaka tron på att jag ska klara av detta, men jag har i alla fall fått några råd på vägen så nu är det bara att göra några nya (mest troligt misslyckade) försök.

Woohooo... eller nått.

Om det här med hypokondri

Det finns gånger genom åren då jag starkt misstänkt att jag har en släng av hypokondri, nu är jag tyvärr dåligt insatt i det hela och någonstans känns det som att om man själv tror att det så, är det inte det... eller är det en makaber twist hos sjukdomen? eller vet den som är drabbad om det trots att det är på riktigt till skillnad mot alla andra sjukdomar man tror sig ha?

Anyway, häromdagen tyckte jag mig känna av symptom på ett egentligen mycket ofarligt tillstånd. Jag tyckte dock att symptombilden var aningen tvetydig så jag gjorde vad vilken sjukvårdkunnig person av min kaliber skulle gjort.

Jag googlade.

Ganska snart visade sig att mina symptom inte alls ledde till information om det jag misstänkte utan något helt annat och betydligt besvärligare.
Jag tog reda på så mycket fakta jag kunde få tag i och efter någon timme blev det läggdags.
Först då slog det mig... alla 'symptom' var som bortblåsta!

Det känns inte logiskt!

God morgon!

Så var det fredag... idag ska jag ägna mig åt att ringa ett samtal till min lärare samt vänta på att håret ska växa ut efter klippningen.

Det blir fullt upp med andra ord.


Det här är humor!

Stadens centrala delar håller på att byggas om och bla innebär det att man tagit bort ett parkeringsförbud på en av gatorna och istället gjort parkeringsfickor där.
Det i sin tur medför att det blir lite smått besvärligt för två bilar att mötas på den gatan om någon har parkerat på den andra sidan, där man alltid stått tidigare.

Okej, man har inte flyttat skylten för parkeringsförbud till andra sidan (vilket jag hoppas sker snart!) men med lite sunt 'bonnförnuft' (vilket invånarna här så gärna skryter om att dom har) inser man ganska snart att det högst irriterande för medtrafikanterna.

Häromdagen fick jag se den här lappen på husväggen intill...

Humor i sin allra renaste form! Hoppas att avsändaren har tid att spray dom gräsligt blåa lyktstolparna svarta någon natt också.. haha!!!

Det är en underbar dag!

Vilken dag!
Har spenderat större delen av det i Eskilstuna där jag bara gick vilse ett enda litet kvarter på lunchen!

Så bra kursinnehåll, så duktig kursledare, så roliga nya idéer på upplägg, så peppande och fram allt... detta är bara början! Det återstår hela tre dagars fortsättning =)

Tjat, tjat, tjat... Men ME oh MY vad jag älskar mitt jobb. Wiiieee!

Tant Allicen

Idag har jag bett att få mitt hår färgat lila, jag har jollrat med både barn och djur och till kvällen kommer jag äta reser i form av stek och egengjord brunsås.

Hur många tantpoäng ger det?

Ps. färgningen blev dock inte som det var tänkt och jag är mer rödhårig än lila... bättre lycka nästa gång :)

Blogga var det ja...

Visste väl att jag hade glömt något idag =)

Har inte hunnit med att sitta något vid datorn idag eftersom jag jobbat på kontoret. Arbetet där flöt på i en ganska lagom takt och jag hann nog göra det som jag planerat för. Det är härligt att älska sitt jobb!

Imorgon är jag i princip ledig hela dagen eftersom jag gett upp mitt fotande för tillfället, jag ska dock göra ett efterlängtat besök hos min frisör på eftermiddagen och det är verkligen på tiden!
Till kvällen däremot kommer jag dock bli tvungen att bita i det sura äpplet och börja jobba med min uppgift... Fader Vår har varit underbar som lånat hem instruktionsboken till min kamera för att hinna läsa in sig på hur den fungerar så att han lättare ska kunna hjälpa mig med att förklara.

Det skulle vara så enkelt att ge upp just nu... jag har inget som tvingar mig att fortsätta, jag har inte ens hunnit bli registrerad hos CSN så jag behöver inte känna någon skyldighet att göra rätt för något studiebidrag, det är ingen som förväntar sig att jag ska lyckas bättre med det här än med något annat men ändå känner jag en större lust att envisas än någon gång tidigare.

Jag vill det här. JAG vill det, för min skull och jag bryr mig inte om vem som stöttar mig eller inte, det här är bara för mig. Jag kommer inte 'bli något' vilket många undrar och heller inte riktigt kan förstå men det bryr jag mig inte om, för första gången, om inte någonsin så i alla fall, på mycket länge känns det verkligen värt det.

Till alla mammabloggare

Sluta gnälla... Lösningen på era två största bekymmer finns på Facebook =)


När tillvaron håller på att gå överstyr

Jag hör mig själv (på allvar) säga:

Man kanske skulle ha en liten plattTV på väggen i köket... då kan man kolla på tv samtidigt som man pysslar med annat.

Jag tänker på det. Fram och tillbaka, det är en bra idé men den går sannerligen inte hand i hand med mina principer. Vad ska jag hitta på härnäst... en TV i sovrummet? :O

God morgon!

Sitter och funderar på vad jag ska skriva i mailet till min lärare... känner att jag kommer behöva vara lite mer precis än 'jag fattar ingenting'. Eller kanske inte, det beskrivet ju trots allt läget ganska bra.

Tyvärr var jag uppe för länge igår så jag är lite seg idag, men jag måste försöka komma på ett hållbart sätt att få inspirationen och orken att utföra alla mina snillrika idéer på dagtid, för när det inte går att göra på nätterna sitter jag och planerar för allt som ska bli gjort och allt man skulle kunna göra, när sen dagen kommer är jag för trött och för lat för att ta tag i allt som jag vill göra och så blir det ingeting istället.

Finns det något knep eller måste jag helt enkelt se sanningen i vitögat och erkänna mig som mer av natt- än morgonmänniska?

Oh Voldemort, we know it's just wishful thinking


När ska jag lära mig?

Va in på jobbet och hälsade på idag (igen), när jag åkte dit slog det mig att jag nästan är där oftare nu än när jag jobbade där, men det är ju så mycket trevligare så här :)

I alla fall har vi som tradition på jobbet att under största hemlighetsmakeri anordna insamlingar till dem som som t.ex 'fyller jämt', får barn eller går i pension.
Pengarna går till en present och den överlämnas under storslagna festligheter på ett av Stadens hak.

Så innan jag går därifrån idag passar jag på att fråga vart anmälningslistan till festligheterna finns, med i rummet står en av jubilarerna. Och listan... har såklart inte kommit ut ännu.

Att jag aldrig bara kan trotsa naturen och rent ut sagt hålla käften! Just once, det är allt jag begär...


Ungdomens påverkan

För ett par dagar sedan skickade jag iväg ett mail till en förening som jag haft funderingar på att bli medlem i, jag fick svar direkt, faktum är att klockslaget i svarsmailet är före den tiden jag skickade mitt, haha!
Men, svaret och dess innehåll var inte alls så lockande som jag hade önskat och lät ungefär...

'
det kostar 100kr/år att vara medlem och då får man vara med på alla möten och fika'

Så.. jaha... jag valde att avvakta och idag fanns ytterligare ett mail från samma avsändare...

'
Jag vet inte hur gammal du är med får känslan av att du tillhör den yngre skaran... vi har just fått tre nya yngre tjejer i klubben... kanske kan vi starta en ungdomssektion?...'

Nu känner ju jag mig halvt tvungen att gå på det där mötet även fast klubben inte verkar erbjuda några av dom förmåner jag var ute efter och om jag har analyserat 'gamlingars' (ett ord som mailskrivaren själv använder) sätt att jobba utifrån tidigare erfarenheter så kommer någon förändring inte alls vara lika enkel att få till som hon beskriver i sitt brev.

Men det är ju hur som helst roligt att vara eftertraktad ;)


Mellis

Dagens mellanmål bestod av kesoröra på hårt bröd, något som visade sig vara riktigt gott! Vilken kock man är :)


Bildspecial: Hemma hos Generalen


God morgon!

Jaha... ännu en dag... vet inte riktigt vad jag ska ta mig för men det verkar inte göra så mycket att Fader Vår inte har tid att hjälpa mig fota idag, vädret är tyvärr inte alls lämpligt för det idag.
Istället får det bli lite plock här hemma tror jag, är lite sugen på att börja tömma kontoret för att kunna renovera där inne men planen är egentligen att det är hallen alt. byte av några fönster som står på tur.

Ska nog fundera på det lite till ändå för det enda som behövs till kotoret är i stort sett tapeter och nya möbler, resten finns redan hemma till skillnad mot hallen som är betydligt större och som kräver både fler inköp och mer hjälp från utomstående... Hur som helst har minnet efter byggkaoset i badrummet börjat blekna och nu längtar jag innerligt efter att få börja igen :)


En ful ovana jag har

Jag har många dåliga sidor, men jag tror mig vara medveten om dem och en person jag sett upp till väldigt mycket sa en gång under ett samtal att jag var väldigt klok för min ålder.
Vad som menas med 'för min ålder' är jag inte helt säker på men klart är att jag förvånade henne med en rad insikter om mig själv och människors beteenden i allmänhet som hon inte hade förväntat sig.

Hur som helst... för att citera henne så må jag kanske vara 'klok' i sammanhanget men det betyder inte att jag alltid handlar rätt.
En av mina sämsta sidor är min förmåga att på ytterst kort tid göra mig osams med människor omkring mig.

Som idag.

Jag ringer ett samtal för att reda ut en del enkla fel som jag upptäckt i ett dokument, men går att lösa lite smidigt.

Om man vill.

Det vill inte den jag pratar med utan efter endel dividerande slutar det hela med en lång suck från min sida och jag har nu, med största säkerhet, tre dagars mailande framför mig för att få ordning på detta. Hur lyckas jag?

Allicen presenterar stolt...


God morgon!

Klockan är snart lunch och jag sitter fortfarande i nattlinnet efter att ha ägnat några timmar åt att prata i telefon, ett av dom tråkiga beskeden jag fick igår måste börja nystas i och därför blir det lite pro bono så här på fredagmorgonen...

Jag är så lycklig över mina studier (även om jag just nu hittar på ursäkter på löpande band för att slippa läsa) men när det dyker upp ärenden i det verliga livet som man få hugga tag i så känner man den äkta glädjen av att göra 'nytta' och att kunna kombinera detta måste ju verkligen vara att få det bästa från två världar =)


Nerifrån och upp


På promenad genom stan

Jag vet att jag egentligen inte förtjänar det, men jag har tagit en paus från studierna idag och gett mig ut för att fixa endel ärenden, träffa folk (vilket verkligen var på tiden!) och försöka hitta lite ny inspiration.

Jag promenerade lite hit och lite dit här staden, vissa ställen var mer svårframkomliga än andra men promenaden tjänade sitt syfte genom att ge utrymme för alla tusen tankar som snurrar i min hjärna. 
Det enda jag egentligen har helt klart för mig är att jag börjar se ut som ett troll i håret, det finns inte tillsymmelse till stil eller fason och det får mig att känna mig precis lika eländig som jag ser ut...
För övrigt har jag skickat iväg lite papper idag så jag tänkte att det skulle bli lite mindre att hålla reda på men istället har jag blivit informerad om ett par mindre bra saker som medför en hel del klurigheter att reda ut för min del och som nu alltså håller mig sysselsatt istället.

Innan jag sökte tjänstledigt från jobbet trodde jag att jag skulle hinna med allt så mycket bättre när jag fick mer tid.. oj så fel jag hade... det är ju när man aldrig är på jobbet som man inte hinner få något gjort!

God morgon!

Jag är förvirrad.
Mer än vanligt och nu gäller det först och främst skolan... herregud, jag fattar ju verkligen ingenting! Vi har fått ett antal föreläsningar att titta på och till min hjälp har jag instruktionsboken, men för mig är det bara en massa ord... ord som inte betyder något och förkortningar som det inte finns någon förklaring till.

Jag är skitduktig och lär mig en sak (tror jag), hittar på någontning passande som förkortningen skulle kunna betyda och som hjälper mig att hålla isär dem, läser vidare tre rader in på nästa kapitel där texten hänvisar till den sak jag nyss läst och hur jag än bär mig åt kan jag inte för mitt liv skilja dom åt.
Så... jag har i alla fall kartlagt mitt problem. Jag lär mig inte det jag läser även fast jag tror att jag gör det, så snälla ni berätta; hur ska jag göra?

Som tur är, tänker jag, har jag ju Fader vår och jag har i min ensamhet bestämt att vi tillsammans ska gå igenom det här på Lördag och vad händer... han har inte tid!

Jag ger upp... och ska man göra det kan man lika gärna göra det med goosebumps!


Ironi?

Jag har tittat på kvällen program av 'Efterlyst'.
För den som inte vet går det hela ut på att man ber allmänheten om hjälp att lösa ouppklarade brott och efter programmets slut presenteras deras sponsor...

118 100 - Svar på allt


Skilsmässan

Det är väl ingen som har missat JK Wedding Entrance Dance? och när jag visade klippet här på bloggen skrev jag att det inte fanns någon tvekan om att dom skulle leva lyckliga i alla sina dagar...
men blev det så?Bråviken 2009

Det var inte utan att det gjorde lite ont i resterna av vad som finns kvar av mitt hjärta när det var dags att återvända till Bråviken, å ena sidan har det hänt så mycket på det året sen jag sist var där, men å andra sidan kändes det som att det inte gått mer än en dag.

Det är pinsamt att erkänna, till och med för sig själv, hur naiv man är. Det tär på 'stoltheten' för varje gång man inser att man väntar förgäves och det gör lika ont i själen varje gång man måste påminna sig själv om att man faktiskt inte duger.


Tävlingen är inställd...

Det är så himla typiskt!
Jag är aldrig med och tävlar på bloggar i vanliga fall men så när jag för en gångs skull tänker göra det så blir tävlingen inställd :(


Modell sökes

Under denna, alt. nästa vecka behöver jag någon som kan ställa upp som 'modell' på lite foton till en av mina inlämningar!  Bilderna kommer tas i mitt närområde så jag riktar mig i första hand till er som bor i närheten och som jag till viss del redan känner...

God morgon!

Om det är någon som tycker att Allicen börjar kännas lite sömning så kan jag inte annat än bekräfta.

 För ett tag funderade jag på att mer och mer övergå till en fotoblogg men så slog det mig att det ju inte skulle fungera... för vem skulle jag göra det? Gör jag det enbart för min skull kan jag ju lika gärna göra det i en låst blogg, vilket skulle öppna för möjligheten att lägga upp andra typer av foton så istället får Allicen leva vidare ett tag till och jag har för avsikt att fortsätta uppdatera så gott som dagligen och kanske släpper det så småning om igen...

Med det sagt fortsätter jag nu 'som vanligt'.

Äkta kärlek

Att efter 60 år tillsammans fortfarande smyga tätt intill och ta varnadras händer måste väl ändå vara äkta kärlek?


God morgon!

Idag sitter jag här med lite ryggont som jag misstänmker att jag själv sovit mig till alldeles på egen hand... en ny säng skulle inte vara helt tokigt men det får bli en senare prioritering.

Nu på morgonen hade jag ett möte med min lärare på Skype för att gå igenom första uppgiften och det gick väl ungefär som färväntat, på det stora hela är jag mycket nöjd med kritiken men vet inte riktigt hur jag ska ta till mig av den konstruktiva delen eftersom det till stora delar känns som att dom olika sakerna motsäger sig varandra lite.

Har även hunnit se över det vad det nya momentet innebär och det känns minst sagt tungt... har gjort ett försök att kolla på den första föreläsningen men hänger inte alls med i språket och störs av att filmen (precis som allt annat på sidan) är gjord för en mycket större skärm. Nån som kan berätta hur jag ska göra för att se hela bilden?

Nu ska jag dock sätta lite fart här hemma så jag inte kommer för sent till mitt pass på kontoret i em!

RSS 2.0