Lost

Oj! Loggade just in på Bloglovin' och såg att jag ligger närapå en hel vecka efter där... inte konstigt att man inte har koll!!!!

För inte kan det väl finnas andra orsaker till det?

Pyssel

Det finns på tok för lite tid för pyssel i mitt liv just nu... kanske kan jag hinna med nått litet nu när jag fått ca 2 dagar ledigt (i tid under en tredagarsperiod) men det är nog dumt att ta ut nått i förskott.


Detta är väl i princip det enda jag åstadkommit på den här sidan nyåret men å andra sidan är jag mycket nöjd och då speciellt med ugglan som jag planerat att jag skulle kunna ha till min kedja från "natt och dag". När det gäller min ängel är det ju såklart inte jag som gjort den, sånna skills besitter jag icke, utan i det fallet har jag bara gjort iordning en kedja så som jag ville ha den istället för läderbandet som den hängde på från början.

Kunde jag varit Nea?

Idag ringde jag till min systers (fd.?) jobb för att beställa lite mat inför en kommande konferens som jag ska arrangera och tjejen som svarade, tillika Neas (fd?) arbetskamrat säger att vi har så lika röst att det skulle kunna varit Nea som ringde istället.

Då undrar ju jag så klart, är detta med rösten någon genetiskt betingat? Jag vet ju att människor har mer eller mindre lätt för att ta över dialekter, uttryck och betoningar från någon man umgås mycket med, men jag och syster träffas ju inte jätteofta... eller iaf så finns det ju andra som jag träffar oftare...

Är det så att gener påverkar hur man pratar eller är det bara miljön? Jag menar.. om vi syskon inte skulle växt upp tillsammans hade vi ändå pratat likadant?

och slutligen (men också viktigast av allt), betyder detta att Nea sjuger lika illa som jag gör? =)

Fixar o donar

Kom hem från Oskarshamn för några timmar sedan efter att ha spenderat en helg där med anledning av att Bror fyller år.
Egentligen fyller han år idag men eftersom det är söndag och ny arbetsvecka imorgon behövde vi åka hem redan vid lunch... kändes lite trist att lämna honom just idag, men vad gör man?

Jag har hur som helst ägnat timmarna här hemma åt att packa upp alla mina nyinköpta saker samt väskan med kläder som jag hade med mig, bara för att börja fundera på nästa packning.
Det hela gick riktigt bra tills jag kom fram till val av kläder att både resa och kenferensa i. Det är nu en och en halv timme sedan jag körde fast och jag har inte kommit någon vart sedan dess...

Därför tänker jag nu att en paus kan vara på sin plats och då blir det en stund framför datorn innan klockan hinner rusa iväg och bli så pass mycket att jag måste bädda ner mig. =)


God morgon!

Vaknade för ungefär en timme sedan med en fjäderlätt känsla och öppnade sakta ögonen mot solen likt en blomma som slår ut sina kronblad mot ljuset.


Eller inte.

Somnade lite för sent igår kväll och även om jag fick lite sovmorgon idag så känner jag mig mest som ett murmeldjur. Det brukar pigga upp när man ställer sig i duschen men inte idag. Nåväl, det finns inga ursäkter jag måste i alla fall ta mig upp till köket och koka mig en tallrik gröt samt göra en matsäcks-macka till dagens utflykt, kanske kommer jag igång så småning om :)

Födelsedagen

Jag fyllde år i Söndags!

Födelsedagar är viktiga grejjer och det var med blandade känslor jag såg fram emot att fira den i Johannesburg samma dag som vi skulle landa... Nu vet vi ju alla hur det gick med den saken och istället för att uppleva en födelsedag jag sent skulle kunna glömma fick det bli lite improviserat firande hemma i Borgen.

Nea konstaterade att det var 'det roligaste' att ingen planerat för att uppvakta mig och därför inte hade några presenter men så ändrade hon sig och omformulade det till 'det sorgligaste'. Haha!
En bra sak var dock att min moster och hennes man var på besök hos mormor och morfar och därför kunde ta dem med sig hit så dom också fick födelsedagsfika!

Med sig hade gästerna blommor och blader i en utsökt kombination och trots att vi inte längre köper presenter till varnadra när någon i kusinskaran fyller år så hade moster med man med sig två flaskor Sydafrikanskt vin till mig som plåster på såren, så himla gulligt :)Jag fick hur som helst två paket, det ena innehöll en Ben & Jerry i smaken Cookie Dough som snudd på gav all den tröst som behövdes för att komma över en inställd drömresa (det mina vänner, är ingen dålig glass!!!). Det andra innehöll en tulpanvas som inte bara passade som en smäck i matsalen, den passade även alldeles utmärk till den enorma buketten med tulpaner jag fick. Vilket sammanträffande :)

Tack för all uppvaktning! Inte bara till alla dem som kom hit och firade mig, utan även till ALLA er som skickat hälsningar via Facebook, Sms och mail... det värmer ska ni veta!

Tillbaka i vardagen

Har jobbat på kontoret idag och där var det full fart som vanligt... fick hastigt och lustigt gå iväg på ett möte under eftermiddagen, men det gick riktigt bra och det var faktisk lite skönt att få komma ut och träffa folk efter att ha suttit ensam inne på sektionen en hel förmiddag!

Igår var jag ju ledig hela dagen eftersom det inte riktigt hörde till planeringne att jag skulle vara hemma, men det förde en hel del gott med sig! Helt plötsligt infann sig lusten att möblera om inne på kontoret, så jag passade på att ta ut sekretären som stått där inne och provställde den i matsalen där jag har planerat att den skulle kunna passa bra om jag bara betsar den och byter beslag så den blir 'lika' som apotekardisken jag har därinne.

Tack vare att den kom bort från kontoret fick jag lite mer plats därinne så när jag möblat klart och jag röjt undan på skrivbordet fick jag plötsligt för mig att ta fram mina pärlor :O Det blev dock inget pärlade igår men jag lagade ett armband åt mamma som hon frågat efter flera gånger och pysslade lite med ett par halsband som jag länge tänkt fixa till...

Hela dagen kände jag mig lugn och väldigt glad, nästan bekymmerslös! och det kan inte ha nån annan förklaring än att jag dels ringt och 'pratat ut' med min fotolärare och dels att den uteblivna resan gjorde att jag på ett ögonblick släppte all stress som den för med sig i form av sömnlöshet, nervositet, oro och funderingar... tänk så mycket ett par hjärnspöken kan påverka ändå! Det är ju helt galet =)

Lilla Baby D.

Det finns inte ord för att beskriva besvikelsen över min inställda resa och lördagen ängdades till största delen åt att kolla på klockan och konstatera 'nu skulle vi lyft', 'nu skulle vi landat i Frankfurt', 'nu skulle vi klivit ur planet i Sydafrika' osv, osv...

Raslösheten som fanns inom mig den dagen är helt omöjlig att beskriva och jag ville vara överallt och vart som helst utom just hemma där jag skulle tvingas se på dom färdigpackade väskorna i hallen som stod där som ett hån.

En sak som jag dock hade missat här hemma om jag farit iväg var samtalet om att lilla baby D kommit till världen och jag var inte sen att tacka ja till att åka iväg och kika på den nyfödda!


Jag har aldrig förr sett ett så litet föl för när dom här bilderna togs var hon inte ens ett dygn gammal, så det är ju inte konstigt att det är på aningen ostadiga ben som det tas ett litet varv runt en trött men säkert mycket stolt mamma!

Det blev dock inga långa promenader, men det får man väl förstå att man inte orkar med när man är så färsk och nog ser hon väl ut att ha det ganska gott ändå?!


Så kan det gå...

Väskorna är packade, reskläder utvalda och biljetter/pass kontrollerade 248 gånger men askmolnet är orubbligt.


Så nu står dom där i hallen och påminner om vad som kunde varit, afrikaväskorna.

Snurrigt värre

Springer omkring som en yr höna här i Borgen, för tillfället grubblar jag på vart min digitala kompaktkamera kan ha tagit vägen...

Jag funderar på vart/när jag hade den sist men når ingen framgång, kan jag ha slarvat bort den eller blivit bestulen på den? och hur har jag då lyckats bli av med USB-sladden i samma veva? :S

Giv mig styrka!


avsked

Idag har jag varit på kontoret för sista gången på väldigt läge och som vanligt drabbades jag av en släng seppis när det var dags att gå.
Tack och lov kunde jag dämpa den sorgliga känslan genom att lämna ett litet meddelande till mina kollegor i våran rapportbok...


Afrika-hatt

kan det bli mer afrika än pälsimitation?


Mammas äggstra roliga humorföljetong

Nu får man väl ändå lov att säga att påsken är över och förbi men när jag gick igenom bilderna jag tagit med mobilen hittade jag ett par stycken som jag tog några dagar innan påsk när jag var hos mamma och hälsade på.

Till påsk ställer hon alltid fram sin favorithöna på köksbordet och det första man gör när man kommer dit är att kolla om det finns nått godis däri.
Detta har såklart mamma lagt på minnet så nu sysselsätter hon sig med att klura ut olika sätt att jävlas med sina sockerråttor till barn.

Förra året la hon i ett dragé ägg vilket resulterade att ingen vågade ta det och vi blev blåsta på godistjuveriet, i år när jag slet av locket på hönan skådade mina snasksökande ögon detta;Besvikelsen var så påtaglig att man kunnat krama ihop den till en boll och stuvat ner i den där förbannade hönan tillsammans med den oöppnade äggpåsen samtidigt som man i bakgrunden kunde höra mammas hånskratt bortifrån köksbänken där hon stog och njöt av att än en gång lyckas med sitt uppdrag att jävlas lite med mig! Stackars mig ;)


En bra dag!

Som motvikt till alla gånger jag deppar över det ena eller det andra så måste jag passa på att skriva om vilken underbar dag det varit idag =)

Inte för att det hänt nått speciellt, men för att det är vackert väder och jag har ägnat mig åt saker jag tycker om... började dagen väldigt stillsamt här hemma i Borgen och dagen till ära sparade jag en massa tid på att inte behöva tvätta håret och stå i eftersom jag skulle till frissan på förmiddagen.

Håret är nu lite kortare, men ändå längre på nått sätt och färgat i typiska afrikafärger! lunchen inmudigades på Stadens fik och efter det hann jag med att sortera några papper pro bono på kontoret innan jag stämplade in på ett möte.

Ett möte som jag anser gick väldigt bra och tack vare det kunde jag sakta strosa hem igen utan en massa hjärnspöken om resultatet. Väl hemma installerade jag mig på balkongen för att anlägga en passande solbränna till min nya hårfärg och där somnade jag ju ganska omgående in för att plötsligt vakna med ett ryck av att jag höll på att ramla av stolen :S
Det var iofs inte helt fel eftersom jag då fick lite fart på benen och tog mig ut för att vårda den vintertrötta Borggården

Bättre kan det inte bli!

Vårtecken

Vad kan vara ett tydligare tecken på att våren är på väg än att fåglarna kommer tillbaka?


Traditioner is tha shit!

Som ni kunde läsa i mitt senaste inlägg hade jag planerat att prova kläder, vilka jag sedan hade för avsikt att köpa om det var något som föll mig i smaken. Detta kan kort och gott beskrivas som att jag planerat för shopping och den här gången var det LillNea som fått äran att göra mig sällskap.

Shoppingen skulle genomföras på kupolen i Borlänge och när vi var på väg genom Ludvika blev vi plötsligt lite nostalgiska över påskgranen som vi såg där för ganska presis ett år sedan och givetvis satt vi som på nålar tills vi skulle passera samma ställe igen.

Man vet ju aldrig, påskgranen kan ha varit ett engångsmisstag, huset kan ha bytt ägare eller så har ägarna drabbats av samma påskbrist som jag och helt enkelt inte har brytt sig om att pynta i år men så plötsligt uppenbarade den sig! Påskgranen =)Det är fortfarande inte rätt, men traditioner är ju så otroligt fint och bra att jag nästan blir lite rörd! Lägg även gärna märke till att belysningen faktiskt är tänd, hur galet som helst! :)

darrig på benen

Efter jobbet idag budade jag lite blommor från mormor och morfar till kära mor som fyller år, därefter åkte jag direkt till träningen, där jag vid ca 19.30 tiden dog en smula.
Ursäkta språket men herrejävlar vilket mastigt pass!!! första konditionsdelen var ju helt ok men styrkan tog verkligen knäcken på mig...

Hade lagt på 2kg extra på skivstången (1kg på var sida alltså) och när vi gjort utfall var jag långt ifrån övertygad om att benen skulle orka bära så andra konditionsdelen gick bara på halvfart och ändå höll jag inte på att ta mig igenom programmet så när vi fick göra avbrott för att plåga magen kändes som rena återhämtnignen.

Väl hemma upplever jag stora svårigheter när det kommer till saker som att sätta den ena foten framför den andra och förflytta kropsvikten i samma riktning, det var även med stor möda jag nådde upp med händerna till huvudet för att tvätta håret och nu tackar jag gud och alla barnen för att det går att vila armarna på bordet när man skriver på datorn.

Nea; du kommer få ett helvete imorgon när vi ska shoppa... jag gissar att jag kommer behöva fullständig assistans vid provning av både kläder och skor :S

svammel

Det blir inte mycket skrivet här idag men jag har känt mig väldigt låg ända sedan i morse och det blir sällan några positiva texter då... har iaf ringt ett par viktiga samtal och sånt känns alltid väldigt befriande att få gjort!

Imorgon är det jobb på kontoret som gäller igen och jag har lite smått börjat fundera på en 'to do-list', oftast rullar dagen på ändå med samtal, mail och strukturerande men det känns tryggt att ha en plan för dagen att falla tillbaka på när man inte riktigt håller reda på allt i huvudet.

Snart blir det i alla fall Grey's och jag ser fram emot att få en timmes flykt verkligheten just nu... eller vad säger jag :O Grey's är väl på riktigt i allra högsta grad, är det inte så?

Har kollat i min kalender...

...flera gånger dessutom och det är inte 1a april idag!

HUR är DETTA möjligt?

Men märkligt nog förstår jag nästan rekationen, eller bristen på den, som beskrivs. Att inte ens tacka den som lämnar tillbaka ett tappat (WHAT?!?) barn.

Det är ju chock. Såklart!
Och skam, såklart... det bara måste det vara. eller?

Desperat husmor?

Jag är långt ifrån någon hemmafru även om jag nog garanterat skulle vara en desperat sådan! Näe, jag är mer av en husmor (om än en dålig sådan många gånger) och därför är hembakt bröd en självklarhet här i Borgen när det vankas kvällste och macka till ett efterlängtat avsnitt av 'desperata' =)


Eller nja... ska jag vara ärlig är hembakat matbröd lååångt ifrån någon självklarhet i min boning, men nu råkar det vara så att det stått en sprillans ny bakmaskin och väntat ända sedan jul på att provköras och igår var dagen då det skulle ske!
Försökslimpan blev godkänd men tyvärr inte mycket mer än så och nästa gång ska jag testa lite andra inställningar. Då kommer jag heller inte baka på ett helt paket jäst för herregud vilken enorm brödklut :O

Och nu är jag ju såklart nyfiken... nån som har nått favoritrecept på bröd som bakas i bakmaskin att dela med sig av???

En blomma i 'garderobsblomman' :O

Fråga mig inte hur det har gått till, för jag har ingen aning vad jag gjort för att få den här gamla trotjänaren att slå ut i blom.


Vissa tror att det var i denna som all whiskey hamnade den där kvällen för ett tag sedan då det gick åt en och halv liter, trots att ingen av dom två whiskey-drickande gästerna hade druckit i närheten av så mycket (jojo!). Jag själv tror att det beror på en kombination av rätt temperatur och ljus tillsammans med lagom mycket (läs; lite) vatten.

Det måste erkännas att jag är lite mallig över min blomma, hittills har jag inte stött på någon mer som lyckats med detta konststycke och faktum är att det nog inte är någon av dem jag pratat med som ens visste att dom kunde blomma!
Synd bara att det skulle vara en så fruktansvärt tråkig blomma! det kunde gott ha varit en stor vacker sak, lite i stil med en orkidé kan man tycka... minst!

Jag tycker inte om mord :(

Förut läste jag Aftonbladet på nätet varje dag, på senare tid har det dock inte blivit av att jag gjort det, men så kikade jag in där idag på förmiddagen och vad fanns att läsa om?

Mord, mord, mord och lite dödande.

Sådan är den tydligen. Världen vi lever i idag och jag gillar det icke!
Jag får en klump i magen varje gång jag läser om massmord, dubbelmord, överlagda mord och mord som bara 'råkar' hända.
Det är som att det inte spelar någon roll längre... människor läser och rycker på axlarna 'för det händer ju inte mig'. Men det spelar roll! det spelar en jävla roll att vårt samhälle kryllar av människor som mår så dåligt och som är så psykiskt instabila att ett mord ligger lika när till hands som att man går in på ica och köper en twix.

Så vill jag inte ha det!

Som av en händelse råkade jag titta in på en Facebook-grupp som handlar om vad som händer (och inte händer) här i Staden och där fick jag veta att en person för en tid sedan blev knivskuren här i Bullerbyn.
Personerna som skrev om händelsen beskrev hur människor bara stått och tittat på när personen i fråga försökte få hjälp och hur sjukt det än låter så avlutades minst ett av inläggen med "haha!!" Haha? what? hur fan kan man garva åt att någon blir misshandlad? hur är man funtad som människa då?

Vad hände med civilkurage, etik, moral och medmänsklighet? Är det verkligen så här vi vill leva?


Sista påskdagen

Imorgon är vardagen tillbaka och därför har jag tänkt passa på att njuta av den här sista dagen av påskhelgen, helst hade jag velat gå ut på ännu en lång, skön promenad i vårsolen men den lyser tyvärr med sin frånvaro idag :( Kanske blir det en promenad ändå men det känns inte alls lika lockande som t.ex. igår...


Påskaftonen spenderades hemma hos Mor och Fader Vår tillsammans med mormor och morfar, för er som hängt med sen förra året så är det ingen nyhet att 'memma' är ett viktigt inslag i påskbuffén och i år fick vi nöjet att introducera denna, något märkliga, dessert för den snickrande kocken. Det är alltid lika roligt att se någon smaka det för första gången för vi är ju ändå ändå väldigt snälla och berättar att det smakar... eh... märkligt, men ändå är det som att vad vi än säger så kan folk inte föreställa sig vad som komma skall, haha!
Årets provsmakning gick ändå väldigt bra om jag får säga det själv, men jag tror inte att det var omedelbar kärlek så att säga...


Jag har ganska fullt upp framöver känns det som och en viktig sak jag måste ta tag i är alla förberedelser inför den kommande resan till Sydafrika, på det viset är det välkommet med lite vardag igen... det är svårt att uträtta ärenden när det kryllar av helgdagar hela tiden! eller hur?
Jag har fortfarande inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp det här med packningen och om jag inte får tag i lite nya kläder så riskerar jag att tvingas resa ovanligt lätt. Även om det kanske inte skulle göra något med tanke på att jag måste transportera mig med hjälp av tåg.

Tåg kombinerat med stor och tung resväska är inte min melodi :(

Nea är dock smärtsamt införstådd i att hon kommer bli hitkallad för att gå igenom allt in i minsta detalj innan det blir dags för avfärd och hon fullkomligt älskar att hjälpa mig med detta. Lyckliga hon!

Vår i Borgen

Eller rättare sagt, Vår i köket.


Vårstädningen har inte kommit igång här hemma ännu, med undantag för 'rensa i röran' som ju pågår för fullt även om jag fuskat med bilderna... Lämnade iaf ifrån mig en hel påse med saker till mamma idag (vittnen finns) så det 'krymper' på prylsamlingen här hemma!

Något påskpynt har heller inte kommit fram i år och jag tror att det är första gången ever. Jag saknar det så det nästan sticker till i hjärtat när jag tänker på det, men jag förmår helt enkelt inte, på väg hem från jobbet i torsdags kunde jag dock inte motstå frestelsen att iaf köpa en liten påskblomma som plåster på såren och faktum är att den faktiskt piggar upp en aning varje gång man kommer innanför dörren och får syn på den...


Well well, när det gällde köket var jag ändå tvungen att göra något eftersom vintergardinen fram tills för några dagar sedan fortfarande satt uppe och i år bestämde jag mig för att det inte skulle bli rosa, som sist. Nej, i år kör jag på limegrönt! Det var jag iofs lite sugen på redan förra året men av någon anledning som jag inte minns lät jag bli att köpa gardinen som jag ville ha. Och tur var väl det för i år fanns den på rea :)


och ni vet väl? Färgmatchning är ALLT!


Påskafton

Hur firar du påsken?

Här i Staden är detta dagen för alla påskkärringar och påskgubbar att gå runt bland stugorna och lämna sina påskkort.
Jag har en liten skål med godis redo i fall att det kommer någon, men det brukar sällan göra det här uppe på Gräddhyllan... jag tror att det där är lite på utdöende faktisk, nu klär man ut barnen och far iväg för att visa släkt och vänner men dom ägnar inte en hel dag åt att gå och önska andra människor Glad Påsk.

Vissa tycker att det handlar om att tigga och jag kan väl hålla med om att barn som inte ens är utklädda och/eller inte lämnar något brev lika gärna kunde gå hem och spela tv-spel eller vad det nu är kidsen gör these day's.
Men dom andra! Där både barnet och föräldrarna ansträngt sig med att kläder och att måla påskbilder, det är något annat!


Det är inte tiggeri att önska människor en trevlig helg, tvärtemot tycker jag att det är ganska trevligt och när man ser påskkärringarna komma gående i vårsolen med stora vinterkängor under klänningar då känns det att våren är på väg!

Själv ska jag åka till La under dagen och hämta mormor och morfar... ett år när jag var yngre åkte vi dit på påskdagen och mamma hjäpte mig att klä ut mig och så släppte dom av mig en bit från mormor och morfar så att jag kunde gå dit och ringa på, själva satt dom kvar i bilen och smygkikade upp mot dörren där dom till sin stora förvåning fick se mig lämna ett kort, vänta en stund och sedan gå igen.
Dom kände inte igen mig! Morfar öppnade och dom pratade om att jag kommit på efterkälken, att dom andra kärringarna varit där dagen innan och att dom tyvärr inte hade något godis till mig för att barnbarnen snart skulle komma och få det dom hade.

Än idag pratar mormor om det där, hon hade blivit så förvånad när jag inte var med i bilen då dom andra dök upp och det tog en lång stund för dom innan det gick upp för dom att det var mig dom just skickat vidare upp till grannen =)
Kanske borde jag prova att klä ut mig i år igen och se om dom fortfarande blir lurade?

Vad gjorde man innan Google?

Har börjat dagen med att googla sjukdomar, nu är ju jag iofs redan expert inom området så lägg märke till att jag endast googlar sjukdomar och inte symptom. Det gör jag ju för att kontrollera om mina egna diagnoser stämmer. Vilket dom gör. Alltid!

Idag har jag drabbats av hälsporre och det är ungefär lika exotiskt som liktorn men det kan inte hjälpas. Jag har alla rätt när det gäller hälsporre sånär som på röntgenbilden vilken jag ännu inte lyckats klurat ut hur jag ska åstadkomma här hemma.
Pratade med mamma för en stund sedan och försökte få lite sympati i min misär, men hon la bara av ett garv och så fanns inget mer att säga i ämnet.

Det bryr jag mig dock inte om utan tänker, vid tillfälle, boka in en benmassage hos grannen och jag hoppas verkligen att hon har tid och lust med mig för jag behöver verkligen lite lyx.. hrm.. förlåt behandling nufördags :)

Matt

Idag är det fest i Staden men jag ska inte dit... dels för att jag inte planerat det och dels för att jag inte kände för det när det kom på tal idag.
Jag känner mig så trött... trött, trött, trött. Hela tiden! Fötterna och benen värker konstant och idag insåg jag motvilligt att jag inte längre tänker helt klart... jag har aldrig varit bra på att komma ihåg saker men nu glömmer jag fortare än vanligt :O

Jag vill inte vara sån här! Jag må ha många fel och brister i vanliga fall, men när allt kommer omkring är det nog ändå när man är som man är som man är som bäst.

På tal om att glömma föresten, tack Elon reklamen! jag har ju kört en tvättmaskin idag... måste nog tömma den :S Hujedamig!


RSS 2.0