Lördagsutflykt

Har varit på utflykt med familjen idag där vi studerade både djur och natur. Men mest av allt frös jag. 


Längtar verkligen efter varma solstrålar och ljumma vindar men befarar att jag kommer få vänta ganska länge till innan det blir verklighet...

Socialisering

Miniuppgiften från Smpl denna helg är att umgås med familj/vänner och som tur är för mig är det just vad jag planerat!


När det blåser nordanvindar ut får man frukostfika i bilen men uppenbarligen kan man vara lika glad ändå :-)

Onsdags-, Torsdags- och Fredagsmysmys

Redan i onsdags yrade Nisse om räkmackor så jag började tina upp räkor men så blev det inga mackor och eftersom Tea hunnit få vittring på godsakerna kunde jag inte missunna henne dem utan hon fick festa loss ensam på en portion.

Så blev det torsdag och Nisse dök upp med tillbehör så det föll sig inte bättre än att det blev ytterligare en servering till henne.


Och som om detta inte va nog finns en macka kvar av vilken räkorna garanterat inte kommer få vara ifred för henne.

Herregud så bra hon har det! och kanske jag också om man ska vara petig...Uppgraderad scen

Ikväll hölls körsången i kyrkan och i vanlig ordning blir jag otroligt påverkad av stämningen där och känner mig betydligt Gudligare än vad jag är.


Högt belägen på en kulle står den och tronar över Staden, våran vackra kyrka! och inte bara våran föresten, för den har många gånger utsetts till en av Sveriges vackraste träkyrkor och ett år faktiskt den vackraste!

Nu väntar jag bara på samma utmärkelse vad gäller min sångröst!

Prismedveten och smart? X Såklart!

Ni som är från Staden vilken butik som använder sig av den slogan som finns i rubriken men jag har varit lite tveksam till om det egentligen är billigare att handla på det ena stället jämfört med det andra.

Men så var jag in på ICA idag och skulle köpa kattmat, då det visade sig att det skiljer flera kronor i pris. Räknat på Teas mat och den mängd hon äter kostar samma mat 320 kronor mer per år där än i butiken jag brukar köpa den.


Jag transformeras omedelbart till Sverker Olofsson och undrar: ska det vara såhär?

Och då har jag inte ens tagit hänsyn att jag blev bestulen på en krona för att kassörskan inte väntade in att jag ville komplettera med mynt utan klickade igenom köpet så den blev kvar i maskinen.

Årsförlusten på det törs jag inte ens räkna på!

My cup of tea

Bästa stunden på kvällen; soffläge, myskläder och en kopp te


Långkok och trötta ögon

Håller på med min genomgång av kyl/frys och skafferi och idag blev det ärtsoppa.

Ärtorna köpte jag long time ago för att odla ärtskott på men nu kom jag på att man faktiskt kunde laga mat på dem! Kan ni tänka er va?

I frysen hade jag flera paket bacon och eftersom det egentligen inte är nått jag använder så värst mycket så jag passade på att slänga med ett av dem i soppan.


Till ärtsoppa ska det vara senap och idag blev det den kärleksfulla sorten.

Alltid när jag ska koka ihop nått husmoderligt faller valet av kastrull på en som jag hittade i mormor och morfars källare när jag flyttade hemifrån. Då ttyckte jag att den var pinsamt ful men nu älskar jag den och den hör liksom lite till när jag typ kokar sylt, rosmos och nu uppenbarligen även ärtsoppa!

Efter maten kände jag mig helt slut och ganska snabbt insåg jag att det inte skulle gå att vara vaken. Håller tummarna för att det bara beror på att jag gick upp tidigare än vanligt, kollade igenom nästan en hel föreläsning och sen hade ett två och en halv timme långt seminarium innan lunch. Alternativen är ju att mina sömnvanor gått frikkin galna igen eller att jag håller på att bli sjuk. Inget av dessa två är önskvärt.

Facebook-loppis

Som studerande har jag verkligen gått upp i rollen som den fattiga studenten eftersom jag inte vill ta några lån för att läsa dom här kurserna. Har funderat på om jag ska dela med mig mer av min nyutvecklade snålhet men vet inte riktigt om det är strategier som ni vill läsa om?

En bieffekt av detta har i alla fall blivit att jag äntligen tagit mig för att gå igenom förrådet på bottenvåningen och sorterat ut en del ljushållare som jag sedan sålt på Stadens facebook-loppis


Nu har jag dock tagit mig igenom dom saker som jag aldrig haft för avsikt att behålla, så nu börjar det bli svårt... Många saker har jag en vision om vart/hur jag vill placera men utan att kunna göra det innan dom tänkta rummen är renoverade och möblerade som jag vill.

Har du lätt eller svårt att sortera bort prylar? och om du har det, hur ska man tänka?


Vinter ute, vår inne - frustration i sinnet!

Idag är det riktigt tråkväder utanför fönstret och gårdagens tanke på att ta en förmiddagspromenad ångrades snabbt när jag klev ur sängen.


Men i mitt köksfönster finns ändå något som piggar upp lite , nämligen en liten miniodling av ärtskott. Tanken var att kg skulle kunna ha några på mackan (eftersom jag till följd av Rörstrands-kampanjen lever på knäckebröd) men det ser i ärlighetens namn ut att kunna bli lite glest mellan stjälkarna!


Men trots att dom inte är så många blir inte odlingsglädjen inte mindre för det. Märkligt att man kan bli så glad av att se en grön kvist titta upp ur jord!

Soft Söndag

Började dagen med att skriva ifatt lite från kursen i arbetsfysiologi.


Helt seriöst alltså, jag blir inte klok på begreppen när läraren vid olika tillfällen refererar till samma sak med olika namn, till exempel - limbiska systemet dvs lukthjärnan dvs känslohjärnan dvs reptilhjärnan.

Vad hände med att döpa kroppsdelar till EN sak? En arm är en arm är en arm är en hjärna!


Inte helt otippat behövde just hjärnan vila lite efter tag så det fick bli en promenad hem till Nisse för att frita ett par streckkoder som han hållit som gisslan så att jag kan skicka in och få Rörstrands assietter för dem.


Senare på eftermiddagen ringde Ståhlisen och ville ha hjälp med att installera en ny matta vid hennes soffa. Jag skyndande mig dit, helt spontant och allt btw! och som belöning fick jag surra lite strunt ett par timmar.


Känner mig nöjd!Mellomys

Har haft besök av Ståhlbrudarna och tillsammans har vi kollat på Melodifestivalen. Tycker att det är lite tradigt med dessa delfinaler men det känns liksom fel att inte titta.


Jag tycker verkligen om när det kommer hit vänner och vi kan sitta nere i gillestugan. Det blir aldrig av att jag är därnere när jag är ensam och lika roligt som det är när dom dyker upp, lika tomt och ensamt blir det när dom går...

Sällskapssjuk? jag?!Treveksljus

Under mina år som aktiv PartyLite-konsult eldade jag inte ett enda treveksljus. Grejjen är ju att dom måste brinna i minst tio timmar för att fungera optimalt och det föll sig aldrig så att jag kom ihåg att tända något i tid så det fick vara...


Jag fick säga som det var till kunderna, att jag inte visste om dom höll vad dom lovade, för med rätt förhållanden ska en sån här kloss ha en brinntid på över 200 timmar om jag minns rätt.


I vilket fall som helst så har jag ställt fram det här idag eftersom jag och Ståhlbrudarna ska kolla på mello hemma hos mig och om jag ska följa instruktionerna måste jag vara uppe till två inatt.

Det kommer troligen inte hända. Dessutom började jag förbereda mig för att ta en kort promenad nyss innan jag kom på att eländet stod och brann så det var bara att stanna hemma.


Jag kommer bli ännu mer isolerad av det här jue!

Du o jag, Argus. Det vet du!

Tänk att det är minst 20 år sedan jag skyndade till stallet var och varannan dag med drömmen om att en dag få min egen häst.

Det blev ju aldrig så och jag fick heller aldrig börja på ridskola så med tiden dog drömmen ut och med samtidigt smög sig rädslan på. Så jag har inte umgåtts med hästar men nu ville jag ge det en chans.


Rotade fram en fullständig outfit av fulkläder för att inte känna mig begränsad av att försöka undvika att bli skitig och så bar det iväg. Att mocka trodde jag skulle vara en kakbit för var det något man fick göra som liten så var det just det. Men takterna satt inte riktigt kvar och jag fick krångla en del för att få till det.

Därefter skulle kvällsmaten förberedas i boxen innan Argus himself fick komma in för att bli ompysslad.


Vi började med att kamma manen och pannluggen. Därefter svansen och jag kunde snabbt konstatera att den säkraste placeringen va någonstans i höjd med magen, för både längst fram och längst bak hände det grejjer när man minst anade det.


Fina, fina Argus! Att ha en välkammad lugg kan vara bland det viktigaste vi har att företa oss här i livet och det bör ju rimligen gälla även hästar så den lade vi mycket tid på att fixa till.


Och när man varit duktig och genomgått både frisering, pedikyr och kroppsvård förtjänar man lite godis!

Men hur långsam kan en människa egentligen vara att få fram godsakerna?

Jag drog till stallet

Nea har haft ledig dag och vi bestämde att jag skulle följa med till stallet.
 
Har inga bilder ännu eftersom det inte blev nån tagen med min telefon, men när hon skickar över bildserien ska nu få se en stilstudie i hästskötsel!
 
Tidigare i vintras gjorde jag misstaget att åka förbi hos Argus, när han stod i hagen, utan att ha med något gottigt till honom
 
 
Han var märkbart besviken och vankade efter mig längs staketet då jag försökte komma på rätt avstånd för att ta en bild.
 
Idag var jag bättre förberedd med en påse knäckebröd!
 
 
Att jag behöver streckkoder från paketen gör ju hans ätar-hjälp ännu bättre och med tanke på att jag hade problem att bita av den här sorten på grund av min lagade framtand så kanske det kan bli ytterligare en och annan godbit till honom!
 
 

Körig kväll

Skulle ge mig ut på en liten aktivitet ikväll och för en timme sedan kom jag hem igen.

Vet inte hur länge jag drömt om att sjunga och då helst jefligt bra men eftersom man inte kan få allt här i livet så bestämde jag mig för ett par veckor sedan för att göra åtminstone det ena.

Så jag anmälde mig till Stadens "kom och våga-kör"! 


Och det va så roligt! Längtar redan till nästa gång :-)

Första gången

Hittade på en gammal jobbtröja och när jag tagit på mig den slog det mig hur passande den är just idag...


Budskapet när det begav sig var att ens första sommarjobb är något speciellt och att vi ville verka för att det det skulle vara i en positiv bemärkelse. Ordleken behöver väl knappast förklaras närmare.

I alla fall så ska jag ikväll göra en sak för första gången och jag är förväntansfull! vad det är får ni veta imorgon, eller kanske senare ikväll men det är något som jag till viss del drömt om under många år och jag hoppas, hoppas runt i ring att denna första gång absolut inte ska behöva bli den sista!

Nya tag

Okej, att slipa väggar var inte min grej. I alla fall inte idag... Jag behöver ha någon med mig i början som kan tala om vad som blir rätt och vad som blir fel. Nån som säger till mig att jag inte alls är klar när jag tycker att jag är det.

Lite som träslöjdsläraren som drog fram bläckpennan när man kom stoltserande med sina slätslipade alster och ristade djupa bläckränder i träet och sa "när du har slipat bort det där, då är det bra"

Minns ni?

I alla fall så skrapade jag ihop all min viljestyrka och bestämde mig för att inte sova middag utan istället tog jag fram färgburken och började grundmåla dörrposter.


Föresten, lägg gärna märke till konstverket som skymtar nere i vänstra hörnet! visst har jag en uppenbar talang?!

Stoppkloss

Har gjort ett försök att slipa väggarna i hallen men gav upp ganska fort. Ett ypperligt tillfälle att jobba med mina tankefällor för på en sekund känner jag mig värdelös och tänker att jag aldrig kommer kunna bli klar.

Jag vet att jag inte värdelös och även om jag fick hota Nisse med kniv för att han skulle säga det så tycker i alla fall jag (fortfarande), och han, att jag va galet duktig som spacklade så mycket igår! Jag vet att jag kommer att bli klar, någongång. Imorgon kan det mycket väl kännas lättare om jag bara får sova ordentligt och därmed slippa huvudvärk. 


Har jobbat så hårt på att komma tillrätta med sömnen, att orka vara vaken en hel dag och att känna energi och lust att uträtta något och så räcker det med en natts störd sömn för att det ska falla platt. Vill verkligen inte behöva ta en tupplur men jag vet att jag inte kommer få nått gjort om jag inte gör det.

Tillbaka på ruta ett.

miniuppgift

I förrgår var Smpl-uppgiften att märka upp en pärm och jag hade faktiskt två nya pärmar som jag inte hunnit skriva på.
 
 
Snabbt gjort! faktiskt tog det inte längre tid än vad jag annars får lägga på att leta efter den jag för tillfället ska ha...

Dagens lunch


Prisad varde studieledigheten

Började faktiskt dagen med att renskriva lite anteckningar från stressfysiologin men efter frukosten kunde jag inte hålla mig ifrån mitt renoveringsprojekt.
 
Jag har tänkt att jag skulle överraska Nisse med att ha gjort undan en del jobb men han verkade känna på sig att jag höll på med nått fuffens för plötsligt ringde han. Trots att det är arbetsdag.
 
 
Jag hade planerat att spackla färdigt allt som jag klarar av själv men efter den sektionen så va jag för trött i armarna för att det skulle kännas effektivt.
 
Har två smala väggytor kvar samt utrymmet under trappen (fasar för arbetsställningarna där!) men det återstår att se om jag hinner/orkar nått mer innan inspektionen.
 
Gissar för övrigt att det blir bakläxa både här och där så det är nog betydligt mer arbete kvar än vad jag kan föreställa mig...
 
MEN! tapeten jag valt har ungefär samma ljushet som spacklet, vilket gör att det redan nu går att få en hint om känslan som kommer att infinna sig när allt är klart!

Sånt som är viktigt

Som av en händelse upptäckte jag att Revenge börjat igen. På ny dag och ny tid (=dålig stil).

Jag tog tillfället i akt att gå loss på en påse gott & blandat som legat och frestat i skåpet och självklart hällde jag ut allt innehåll för att kunna göra upp en lakrits-plan. Man vill ju inte råka äta upp alla dom godaste på ett bräde utan måste helt enkelt sprida ut delikatesserna under frosseriet.

Men döm om min förvåning när jag upptäcker att det endast fanns en enda ynka liten godlakrits!


Ska det vara så här? Alltså på riktigt, ska det det?!

Jag tänker då gå till botten med detta och har därför mailat min stilla undran till konsumentkontakten. Alltså på riktigt.

Fortsättning följer...

väntan

Något som jag inte gillar är att lektionerna på min ena kurs hålls på kvällstid.

I presentationen stod det "blandade tider" men det är bara kvällar. Det är inte att vara blandat!

Det liksom blir inget gjort under de två timmarna före vi ska starta... Jag bara går och väntar. Och tittar på klockan.

Nått jag däremot gillar väldigt mycket är vetskapen om att det nu på lördag hålls omtenta på förra terminens JÖK.

Och jag behöver inte göra den!!


Woop woop!

Jag vann!

Den månadslånga organiserings-utmaningen är över och det visade sig att jag är en av de 10 deltagare som vunnit ett gratis medlemskap hos Smpl.


Riktigt vad det innebär vet jag ännu inte men jag ska avsätta lite tid för att kolla igenom hemsidan ordentligt.

Att utmaningen är över betyder dock inte att uppgifterna tar slut. Varje dag presenteras en liten uppgift på Smpl's Facebook-sida och jag har för avsikt att hänga på där. Dock inte lika slaviskt och bara dom dagarna som det är saker jag behöver göra...

50 shades of crap

Var på bio och såg 50 shades of Grey i fredags. En av mina fina vänner har berättat hur mycket hon uppskattade böckerna och har uppmuntrat mig att läsa dem. Vilket jag dock inte gjort.

Oklart om det är på ont eller gott men oavsett så måste en film, enligt mitt tycke, kunna hålla ändå.


Det gör inte denna. Det är sällan jag sitter och funderar på vad klockan är och om det inte ska vara slut snart. Det är nog första gången jag på riktigt övervägt att helt sonika lämna föreställningen.

Jag kan inte mycket om BDSM men det jag vet är att det handlar om ömsesidigt intresse och att det finns en avsedd arena för det.

Den här mannen stalkar en kvinna och köper henne med dyra presenter för att därefter kräva att han har kontroll på hela hennes tillvaro. Hon får t.ex inte äta eller dricka vad hon vill... 

Så finns det ju, som jag ser det, lite luckor här och var.. jeansen till exempel. Varför har han, den frälste av dem, jeans på sig hela tiden?

Och borde det inte ringa en varningsklocka när det framgår att de tidigare kvinnorna trots att allt, enligt honom, är så förmånligt även för dem, i snitt inte ens stannar i ett halvår?!

Nåväl... Jag får väl tänka att jag istället för att slösa 100 spänn på denna dret, har sparat 200 på att slippa gå på dom nästkommande två.


Love(ly) sis

Nisse och jag åkte förbi kyrkogården idag och jag tände ett ljus hos Lovely Sis.

Hade i vanlig ordning tänkt ta en bild med det behövdes inte. Blommorna hon fått på sin födelsedag var precis lika fina idag! Alltså jag menar PRECIS. Det fanns inte ett spår av att dom funnits där ändå sedan i onsdags...
Alla hjärtans dag

Någon dag i kärlekens tecken har det inte varit här i Borgen men jag fick i alla fall sällskap till frukosten!


Här kan det även vara på sin plats med ett litet hjärta och ett tack till fina Ståhlisen som, om man ska vara petig, egentligen var den som stod för kalaset!


Dagen till ära lämnades en chokladros över till mitt sällskap och reaktionen på det var att det fanns en likadan till mig...

"så du kan ju behålla den här istället för att få den som legat och blivit djupfrys i bilen"


Och så kan man absolut göra så så blev det!


Till middag blev det älgfärsbiffar med mormors vinbärsgelé och jag önskar, för jag vet inte vilken gång i ordningen, att fina, underbara genomgoda mormor fanns kvar hos oss!

Hembakat

Häromdagen passade jag på att baka eftersom jag ville ha något att bjuda på när/om jag fick besök.

Eftersom jag går efter modellen att tömma mina lager så var det tvunget att vara något utan ägg och då är dessa muffins jättebra.


Smaksättningen fick bli pepparkaka eftersom som jag har en påse pepparkakskryddor som var tänkt till ett annat experiment och förutom att jag gräddade dem lite för länge så blev det godkänt betyg.

Vacker med spackel

Ikväll har det varit livat i Borgen då Nisse dundrade in här med en hink spackel.

Väldigt pedagogiskt instruerade han mig om hur jag skulle göra och jag spacklade på som om jag aldrig gjort annat.


Nu kan ju den petige tycka att min vägg (den bortre) uppvisar enstaka tecken på att inte vara lika perfek som Nisses men jag skulle vilja hävda att det är ljuset som gör det. Helt klart.

I alla fall så spacklade jag ett par väggsektioner och ovanför dörrarna och som genom ett mirakel var ytterligare två gånger så mycket vägg färdigt när jag va klar.


Tissel och tassel i Borgen

Sitter i köket med en kopp te när jag hör ett märkligt prasslande någonstans ifrån.

- vad gör du, Tea?

Ropar jag och det blir tyst en liten stund innan ljudet börja höras igen så jag bestämmer mig för att gå och titta.

På övervåningen syns ingenting annorlunda men när jag passerar trappen


Detta är vad som lockat...


Och jag håller tummarna för att prasslet inte betyder att någon av tapethögarna fått agera toalett.

Kan händ att jag måste städa... Ehh.. snart.

När det inte finns några ord...

Det är inte allt som kan kläs i ord. Det är inte alltid det behövs heller...

Lovely Sis skulle ha fyllt 40 år och det är så konstigt. Det är konstigt att hon inte finns men det är ännu konstigare att jag inte kan föreställa mig henne så som hon skulle vara.


Lilla Lillstrumpan, som jag önskar att jag fick vara Syster Yster igen...

Djupdykning i frysen

För att hålla utgifterna nere nu när jag inte har någon inkomst är det en given åtgärd att bli bättre på att leva efter devisen "man tager vad man haver"

För några dagar sedan hittade jag ett paket crabsticks i frysen och tillsammans med matlagningsgrädde och lite räkor blev det en riktig bra pastasås!


Faktiskt var det lite roligt att laga mat, det är ju annars något som i det närmaste ligger helt på is hemma hos mig eftersom det är så trist att göra det bara för en person och med lite tur håller motivationen i sig ett tag framöver!


Ända in i döden ensam

Jag ska inte skriva mer om ensamhet. Inte för att det inte finns anledning utan för att det inte finns mer att förmedla.

Min kurator berättade om ett gammalt par där kvinnan ibland frågade sin make om han fortfarande älskade henne, för att hon ville känna sig bekräftad lite nu och då. Varje gång svarade han - jag säger till om jag slutar med det.

Så är det med min ensamhet. 

Idag har jag dock tänkt på döden och då är det som svårt att inte blanda in den där ensamheten... Jag har tänkt på mormor och på hur mycket som förändrats sedan hon dog.

På hur hon alltid, alltid fanns där för mig och på hur väl hon ville och hur övertygelsen om hennes kärlek aldrig sviktade hur låg självkänslan än var.


Mormor, säg att du menar och vill mig väl. 
Håll mitt hjärta, håll min själ.

Jag saknar dig mer och mer <3

"Första tentan-presenten"

När jag hälsade på hos Syster överraskade hon mig med en present till ära af min första godkända tenta. Eftersom jag haft troget sällskap under mina studiestunder så var det något som även passade min studiekamrat!


Det är visserligen oklart vem som bidrog mest till inlärningen


Och vem som var mest dedikerad till att studera


Men det råder absolut inga tvivel om vem som kommer lägga beslag på belöningen

 

Presentpapper

Det sägs att man ska behålla barnasinnet. Räknas det om man behåller barnets förtjusning över presentpapper?

Hur som helst skulle dom sorteras idag men jag är redan väldigt nöjd med min förvaring så den enda skillnaden är att jag ställt dem efter färg och att jag placerade öppnade rullar ytterst.


Härmed är väl även ett köpstopp på området i sin ordning!

Imorgon är sista dagen på ordning och reda-utmaningen och jag ska börja fundera över ett bra sätt för att fortsätta med genomgången av hemmet. Det finns fortfarande otaliga lådor/skåp/hyllor sombehöver en översyn!

Favorit i repris

Mamma ringde med informationen att det skulle fikas vid stugan och jag hängde på!

Idag höll sig solen framme och det gick att vara ute en längre stund än igår. 


Tänkte att jag skulle bjuda på en vacker bild därifrån för er att njuta av. Ni får själva gissa vilken jag menar...

"den här kan jag ha om jag ska måla"

I mitt hem går t-shirts och nattlinnen under samma kategori och trängs tillsammans i en byrålåda.

Idag skulle alla utom ett par, tre "bra att ha-tröjor" sorteras ut men eftersom jag ofta har t-shirts på mig hemma, när jag grejjat eller sover så ska mina vara kvar.

Nu är dom dock kategoriserade efter tänkt användningsområde samt sorterade utifrån att dom bästa ligger i botten och dom skruttiga överst med hopp om att slita ut några i taget.


Ring en vän

Så blev det visst dags att ta till livlinor i ordning och reda-utmaningen.

Dagens uppdrag var nämligen "ta kontakt med en gammal vän".

Fint och bra och trevligt på alla sätt och vis, men om jag blir mer organiserad av det.. det vette sjuttsingen.

En, i sammanhanget, riktigt tråkig uppgift. Faktiskt lika tråkigt som ett bildlöst blogginlägg.

Lunchfika whit a wiew

Tog en promenad med destination Stugan tillsammans med mamma.

Solen var inte helt pålitlig och när vi kom fram drog det in lite snö över sjön men vi kunde ändå avnjuta en fika ute på verandan med den snötäckta sjön och mestadels blå himmel som utsikt.


Tänk om våren snart bestämmer sig för att börja vakna till liv... 

Minifika och gratismiddag

Idag fikade vi på minisemlor med blåbärsgrädde hos morfar och turligt nog smakade dom bättre än vad dom såg ut, för inte var dom vackra :-)


Till middag festade jag loss på en Yummyfrutti. Att få gratis smakprov passar fint nu när jag blivit en fattig student!


Dessvärre var det omvänd ordning i det här fallet... Det såg hur bra ut som helst. Risifrutti OCH Lemon Pie! men njäe... Kanske är det lite kul med det knastriga inslaget men absolut inget som behövs enligt min mening.

Snudd på fusk

Att sortera pappershögar är sannerligen ingen förstahands sysselsättning men idag skulle det göras.

Har en hemsk hög som ligger och barrikaderar skrivaren men jag har faktiskt inte haft tid att ge mig på den.

Istället valde jag den något mindre högen men som i gengäld brett ut sig på ett mycket tråkigt ställe. Köksbordet.


Helt pappersfritt blev det inte eftersom jag har tre dagliga uppgifter att dokumentera men ändå...


Ljuset!

Efter en ganska grå period med allt för mycket snöfall har nu solen tittat fram igen!

Tyvärr finns risken att det blir kallare än vad jag egentligen uppskattar men så länge det är över -5grader njuter jag i fulla drag.
Diamonds are a girls best friend

Eller va sjutton... Så länge det glimmar och glittrar är det ok för mig!

Har sorterat mina bijouterier idag och summan av det hela kan väl sägas vara att jag i stora drag håller mig inom ett visst tema.


Överkurs och verkligheten

Det här med att rensa igenom bit för bit av hemmet har verkligen varit roligt och därför har det också gett blodad tand!

Så jag släpade in en verktygslåda från garaget i vilken det låg massor med saker men av vilka jag inte hade koll på en enda.


Anledningen till ovissheten är helt krasst att det egentligen inte är min verktygslåda utan en som Fader Vår glömt/donerat och jag har nu fört in den som ett naturligt inslag i Borgens rekvisita.

Efter att jag plockat ur alla saker kunde jag i alla fall konstatera att det fanns en och annan skruvmejsel.


Men där fanns även en hel drös grejjer som jag inte hade en susning om vad det var för nått.


Dessa prylar har jag dock fått en distansgenomgång av tillsammans med Nisse och jag blev därefter förbjuden att både göra mig av med eller lämna tillbaka något av allt detta.


Inte så värst mycket mindre prylar alltså men nu vet jag i alla fall VAD jag har för nått!

Och är det nu någon som börjar tycka att mitt städande börjar kännas överdrivet så vill jag bara meddela: Att ha ordning I skåp och lådor - betyder kaos runt omkring dem på grund av alla saker som legat på fel ställe men som ännu inte fått nya hållplatser.

Så här har det tex. sett ut på köksbordet idag


Nåväl, än så länge har jag sparat en yta för att kunna få plats med tallrik och liknande när jag äter mina måltider. Det är väl inte så dåligt :-)Rör inte mina påsar!

Ni som har hängt med ett tag känner till min förkärlek till påsar av olika slag...

Och nu är jag helt ärlig; I didn't see it coming!

Dagens uppdrag löd att man skulle gå igenom och ev kasta (!) plast-och papperspåsar. Jag kunde inte tro att det var sant...

Sedan tidigare håller jag ju på att använda upp mina kära påsar istället för att släpa hem nya. Vilket jag trodde gick mycket bra. Därför var jag trots allt vid gott mod när jag satte igång men upptäckte till min förtvivlan ganska snart att samlingen så att säga var uppbyggd på "lager på lager-principen".


Jag ska inte säga att det blev så mycket bättre. Jag ska definitivt inte säga att jag slängde någon endaste liten påse. Men jag tänker ändå hävda att uppdraget är slutfört!

Keep calm
And carry on carrying 

win - win, på riktigt!

Om man genom att köpa (och äta!) sånt här
 
 
Kan FÅ sånna här
 
 
Så känner i alla fall jag mig nöjd :-)
 
Har länge samlat på Rörstrands serie Swedish Grace och genom att samla kvitton på Lindt choklad har jag nu samlat ihop till 12 stycken.
 
Fika, någon?
 

 

Skrivbordet

Dags att städa en skrivbordslåda men eftersom jag gjorde även detta under tjuvstarten av utmaningen så valde jag den lilla hurtsen intill bordet istället.Vill så gärna göra mig av med denna extra lilla möbel men vet helt enkelt inte vart jag skulle göra av skrivaren då...

Nån som har en bra lösning för det? På skrivbordet finns absolut ingen plats att avvara då ytan behövs till datorn, böcker och anteckningsblock.

Kokböcker

Dagens utmaning var att gå igenom kokböckerna. Riktigt bra uppdrag tycker jag! mina receptsamlingar har varit utspridda på tre ställen och nu kunde jag inte förstå varför.

Ett par böcker och en hög med lösa recept från tidningar sorterade jag bort så nu ryms nääästan allt på en hylla!Bäst av alla böcker är ju rutiga kokboken och min gamle trotjänare hemkunskapsboken!

Nån mer som har kvar och använder sin?

Håll för näsan!

För nu blir det ett inlägg som luktar skryt riktiga tag!

Ikväll har jag haft en lektion i arbetsrätt och jag tänkte att är det nån gång jag ska möta klassens besserwissrar så var det nu!


Ämnet berör många och stundtals var det "hela havet stormar" i chatten men när det började skrivas om "utlasning" kunde jag inte hålla mig från att göra ett svanhopp och vi fortsatte över till när man blir anställd...

Läraren hade en stund innan påpekat hur viktigt det är med rätt ord och därför gjorde jag ett förtydligande om inlasning (dvs företräde) och konvertering. På det svarade läraren att det var ett bra inlägg och sa att jag förklarade det bättre än han själv kunde göra.

Behöver jag skriva mer?

Morgonpromenad


Eftersom snöjouren (eller snarare starthjälpen) inte svarade när jag ringde efter mitt uppvaknande imorse bestämde jag mig för att ta en promenad.Efter lite mer än halva sträckan ringde pappa och sa att han var på väg hem till mig men då jag hade kortare väg till föräldrarhemmet bestämde vi att vi skulle mötas där istället och med det blev jag även bjuden på frukost!

Mamma hade en fått en blombukett av en väninna och den lyste upp så glatt i köket och den väckte verkligen längtan till våren hos mig!


Visst är det vackert med snön... Men nu orkar jag faktiskt inte mer mer snöskottning.


Mer hemligheter

Idag var det sängbordets tur att städas. Jag gjorde det lite lätt för mig eftersom jag tekniskt sett har två, men valde att bara städa och redovisa ett. Det enklaste!

Jag tömde ur en massa bröte som samlats i lådorna och tyckte att det kändes onödigt med så mycket ledig plats så jag fyllde på dem lika snabbt igen. Alla böcker jag fått (låna) och någongång ska ta mig för att läsa som låg i en bokhylla på kontoret fick plats och det känns bättre att ha dem i en dold förvaring än i en hylla med vitrindörrar!


Fick dock anledning att göra slag i saken vad gäller bytet av lampor och bestämde mig för att köra på ugglorna ett tag. I alla fall tills jag ev. kommer på nån bättre placering för dem.

Det andra sängbordet då? Nej, det blev inte städat... I det finns massor av drömmar. Sådana som krossats och sådana som börja kännas omöjliga att få uppleva. Det finns en tid för att göra upp med dem, men den tiden är inte inte idag...

RSS 2.0