Årets sista inlägg

Om en liten stund ska jag börja göra mig iordning för att ge mig iväg och fira in den nya året!
Jag tycker alltid att tolvslaget känns lite vemodigt när man tänker på all tid som gått, visst betyder det också att man står inför ett nytt år med allt va det kan innebära, men ibland önskar jag att det gick att vända tillbaka för en stund också...

Nu är det iaf hög tid att putsa fjädrarna och invänta den bistra nyårsnatten!
Hoppas att ni alla får en trevlig kväll och ett...
Nyårsblomma!

Blev riktigt glatt överaskad idag när jag fick den här vackra blomman bara för att det är nyårsafton! Självklart var jag tvungen att fråga och; jodå! den valdes för att den var finaste blomman dom hade i butiken ;)
Det Sista om Den Bästa

Jag gissar att det är länge sedan Den Bästa var in och läste nånting här, men det spelar egentligen ingen större roll... jag skriver inte det här för någon annan, utan i första hand för mig själv.
Det händer lite då och då att jag nämner Den Bästa, men från och med nu kommer det inte bli så längre.

Det sägs att man inte kan ångra saker man gjort, utan bara det man inte gjorde... jag tror inte att det är helt sant för nog finns det en del saker som jag ångrar att jag både gjort och framförallt sagt! Men faktum är ändå att det inte är i närheten av hur mycket jag ångrar det jag inte sa, det jag inte förklarade och det jag inte gjorde... och nu är det för sent.

Det som känns tråkigast med allt är just det att jag mött Den Bästa och att jag inte dög i dennes ögon.
Aldrig förut har jag träffat någon som kunnat vara 'bäst' och det gör att jag har svårt att tro att jag nångång kommer möta någon annan som är 'lika bra'.
Jag vill kunna gå vidare, jag vill kunna leva som att det inte påverkar mig alls att jag blivit bortglömd, men samtidigt finns det så mycket som jag vill komma ihåg och som jag faktiskt fortfarande blir glad av att tänka på! även om jag iofs inte ens vet om det var på riktigt...

Jag kommer drömma och längta under en lång tid och för hur lång tid jag kommer fundera på vad jag gjorde fel törs jag inte ens tänka på. Men jag kommer inte göra det här!
Skulle Den Bästa händelsevis läsa detta så hoppas jag verkligen att i alla fall du mår bra av det är så här, för i så fall finns det väl nånting bra med det hela.
Det känns aningens fånigt att vara så svag som jag faktiskt känner mig när jag säger att jag finns kvar, men det är så det är..."Jag SKA bygga upp ett förtroende igen hos dig, det lovar jag. Om det så ska ta mig hela livet. "...Jag finns kvar...

Nyårsafton!

Vaknade före kl 6 imorse och kunde absolut inte somna om, så fort jag försökte vända på mig gjorde
skadan från juldagen sig påmind (smärtfri till nyår? OH NO!!!) så det var lika bra att kliva upp! Tyvärr gick det inte att logga in på blogg.se men jag hade iaf en hel del inlägg att läsa ikapp :)

Gick och la mig sen igen, somnade gott och sov ända tills dom ringde från jobbet och frågade om jag ville gå ut och jobba extra imorgon bitti... svårt val, men efter en snabb sammanställning av för- och nack-delar tackade jag till slut nej.
Låg kvar och njöt en stund till och gick sen upp och gjorde en supergod frukost dagen till ära =) Nu ska jag fixa lite med en idé jag fick när jag låg och funderade i morse och sen ska jag försöka ta mig ut på en liten promenad med kameran innan det är dags att börja göra sig iordning för kvällen!

Fudge

Kan väl inte påstå att mina försök att göra nyårsgodis blev 100% lyckade... Provade att göra två olika sorters Fudge, en med lingon och en med vanilj och lime.
Lingonfudgen står fortfarande i kylen och jag  tror inte att den kommer bli ätbar ens, den var nämligen helt omöjlig att få upp i rätt temperatur så den kommer troligen inte att stelna ordentligt.. kanske funkar det att äta med sked? :S

Då blev den med vanilj och lime betydligt mycket bättre men jag tycker att den smular lite för mycket (eller blir det alltid så när man gör själv?)! Är å andra sidan inte säker på att jag tyckte om smaken på den heller så det kanske inte spelar nån roll... :)


Nyårsgodis

Har just kokat ihop lite godis till imorgon men än är det för tidigt att säga hur resultatet blev!
Jag är ju bortbjuden imorgon kväll och tänkte att jag skulle ta med nånting till värdparet, då jag vet att dom fått massor med julblommor, däribland en av dom från mig så känns det tråkigt att komma med ännu en och därför tänkte jag att lite godis kanske skulle uppskattas!

Nyårshysteri?

Jisses vad många människor som hittat till staden just idag :O Jag hann inte räkna så jättenoga men jag tror att i stort sett alla var och handlade samtidigt som jag!
På Lådan (ni vet där det är så billgigt) hade dom alla fyra kassorna öppna!!!!! (jag är nästan helst säker på att det aldrig har hänt tidigare). Jag höll på att slå mig baklänges och ramla tillbaka ut i ölstanken från pantmaskinerna så paff blev jag när jag såg anhopningen av folk!

Jag är ju för sjutton folkskygg! Är det ingen som tänker på det?

Har inte (helt) bestämt mig ännu

Eller på sätt och vis har jag väl kanske redan gjort det...

Under dagen har jag försökt få reda på lite mer om erbjudandet som jag fick före jul men det har inte gett så värst bra resultat :( ingen verkar veta nånting och nu har jag skickat ett mail till någon som jag inte har en ening om vem det är, om det ens är någon som kommer läsa det...
Måste iaf bestämma mig på riktigt ganska snart så jag hoppas på att kunna få veta lite mer innan! jag vill jättegärna tacka ja och det lutar nog åt att jag gör det... men jag vill nog ändå vara lite mer säker på vad jag ger mig in i först!

Om jag tackar ja och det hela blir av så har jag både bokstavligt- och bildligt talat en spännande resa framför mig i början av året =)

Funderingar

Har varit lite upptagen på förmiddagen så jag har alldeles precis läst igenom alla nattens blogg inlägg! Kommer nog aldrig att tröttna på att ha era bloggar som sällskap till frukosten :P

Har funderat lite under kvällen och natten.. inte grubblat, som jag har gjort tidigare... det behöver jag inte göra längre eftersom andra bestämt sig för att fatta mina beslut åt mig och jag har inte längre nån påverkan på dom.
Näe... denna gången handlar det faktiskt om helt nyttiga funderingar! Funderingar över det nya året... och funderingar över hur jag ska kunna bli fri från längtan som fortfarnade känns som en kall hand runt mitt hjärta.

Det är mycket jag vill hinna under 2009 och många val som ska göras. Som tankarna far omkring nu ser det ut som att 'prioritering' kommer att vara ett vanligt förekommande ord under året som kommer.
Någonting som kommer att hända under nästa år har redan lite smått börjat ta form och i med det har jag redan börjat prioritera...

Kanske kan jag inte prioritera rätt om jag inte samtidigt slutar att längta... vilket jag vet att jag måste göra, men inte är lika säker på att jag vill.
Kanske borde jag trycka på delete istället för repeat den här gången men jag känner mig inte säker nog för att våga göra det.
Jag kämpar hårt för att få hoppet att dö ut (eller åtminstonde inbillar jag mig det) men en liten del av mig förmår inte att släppa taget och fortfarande undrar jag varför jag aldrig ens förtjänar "ärlighet".


Oj

Det tar visst på krafterna att vara långledig :S
Efter min kvällsmat råkade jag somna till lite i soffan! Inte bra... men nu känner jag mig ändå lite piggare och ska ta i tu med ett lass tvätt som ligger i maskinen och behöves hängas upp.

Att tvätta måste (numera) vara den bästa av husmorssysslor!
Man slänger in det i maskinen, rullar tummarna en stund och sen hänger man upp det alt. slänger in det i tumlaren och kan sen lugnt återgå till tumrullning igen :) och ändå känna att man varit lite duktig! hehe...

Efter att jag slitit färdigt med det ska jag ge mig på att se över vad som finns i filmhyllan, det är inget bra på tv alls ikväll så jag kan lika gärna börja genomgången och jakten på filmer som inte behöver vara kvar :)
Nu börjar nämligen känslan av att vilja göra mig av med saker återinfinna sig hos mig igen!!!

Färdig jobbat!

Då har jag jobbat sista skiftet för i år :)
Även om det bara handlar om några få dagar så känns det iaf lite extra roligt att kunna säga det och även fast allt kommer vara sig likt när jag går tillbaka till jobbet igen den 2a Januari så  känns det ändå som ett slags avslut! 
Nästa år kommer innebära en hel del förändringar, förhoppningsvis är alla till det bättre och som jag skrivit förut... motiveringen finns inte längre kvar och drar i mig, så är det bara, hur lång tid det än kommer ta mig att acceptera det, men ju mer avlägsen den blir desto starkare blir min motivation!

Nån dag kommer jag (förhoppningsvis) sitta med nya, helt andra drömmar och fram tills dess är det bara att köra på i den riktningen man tror kommer passa bäst!

Mys!

Det är så himla fint ute!
Mellan 7 och 10 minus idag och under promenaden hem från jobbet fick jag njuta av knarrande snö under skorna och glittrande frost i trädkronorna :)

Vinter när den är som bäst!

och ännu mer julklappar...


Det jag troligen kommer ha mest användning för av allt det jag fick är nog den inspelningsbara DVDn! Blev verkligen överlycklig att det faktikt fanns en sån i ett av paketen eftersom jag verkligen saknat att kunna spela in program! Min VHS blev ju utslängd för ett tag sen och jag har bara haft min vanliga DVD spelare... Nu gäller det bara att jag lär mig hur den fungerar och sen kommer jag inte behöva missa nånting av det jag vill se i fortsättningen :D Wiiieee!!!

TACK för alla jättebra julklapparna som jag fått! Även om dom inte blivit med på nån av bilderna här i bloggen...

Mer julklappar...


Att jag är väldigt frusen är nog allmänt känt och Bror brukar ibland gnälla om att jag snor andras tofflor och stickade tröjor när jag är på besök hemma hos mina föräldrar... i ett av paketen från honom låg tofflorna på bilden längst till höger! Super mjuka tofflor och sulorna är som vetekuddar :) Kan bara tänka mig hur gott det skulle vara att bädda ner sig på kvällen och kunna värma mina kalla fötter i dom där! Har dock inte kommit på nån bra lösning på äckelfaktorn om man ska värma dom i micron igen efter sen att man redan haft dom på sig... men jag kommer nog på nått bra, det brukar jag ju göra!

Kaffekannan på bilden i mitten är ett julklapps-arv och i och med det är jobb-jullklappsbytet i full gång :)
Den jag fick kannan av fick nämligen två likadana från sina två olika arbetsgivare så den ena lämnades vidare till mig... min julklapp som jag fick från jobbet (bestående av en bok om ett frimärke) lämnades vidare till far så fort jag fått av pappret...

Blev du nöjd med julklappen från ditt jobb?

Jag tror att det är Söndag

Jag brukar vara dagvilsen i vanliga fall eftersom jag jobbar så konstigt, men oftast kan man lista ut vad det är för dag utifrån dom som jobbar raka veckor... är dom trötta men glada är det fredag, är dom pigga och glada är det lördag, är dom pigga med en fruktansvärd ågren är det söndag osv osv.

Nu är alla hemma och är pigga och glad hela tiden :O Men jag är ändå ganska säker på att det är söndag!
Jag jobbar så klart ikväll med och hela förmiddagen har jag ägnat åt att ligga i sängen och vila min sargade kropp! Thorax smärtorna verkar inte vilja ge med sig mer men det funkar ändå skapligt att jobba... tack och lov är jag på "rätt" avdelning för att vara lite skadad, humm...

Ska snart gå och göra iordning en kombinerad frukost och lunch  samt fundera ut vad jag vill ha med att äta på jobbet ikväll... men först måste jag kolla in lite bloggar!

Vad ska du göra idag?

Vinter


Julklapp

Tänkte ju att jag skulle visa några av mina julklappar, men det får bli lite i taget i mån av tid.. Här är iaf en av sakerna jag fick av Nea som jag tror kommer att vara till stor nytta!


I den här boken kan man läsa allt om hur man sköter sitt fordon och den är indelad i tre kategorier; Bil, MC och Cykel! Just för tillfället får jag väl fördjupa mina kunskaper i hur man t.ex tvättar sin cykel, men jag planerar även att smygläsa lite på bilsidorna eftersom jag nångång ska göra slag i saken och köpa en ny!

Hittills har jag lärt mig vad man varje dag bör kontrollera med sin bil och bland annat bör man gå ett varv runt den innan man åker för att leta efter punkteringar och skador. Tyvärr finns inga tips på vanligt förekommande ställen för t.ex. en punktering, så jag vet inte det är helt sant att det står a l l t i den här boken =)

God morgon!

Idag var det lite lättare att kliva upp när klockan ringde! Det var iofs ett måste att komma igång också eftersom jag ska jobba i em/kväll... känns inte alls kul att ledigheten är över, men jag har haft det så himla bra så det är väl dags att arbeta lite igen. Att det sen fortfarnade är storhelgs ob gör ju  inte saken sämre :)

Mitt krossade revben har så smått börjat läka och till nyår borde jag vara smärtfri!
Ska bli spännande att se hur det går på jobbet, igår när jag lagt mig blev jag lurad att skratta så illa att jag inte kunde röra mig på en lång stund :)
Tur att vi inte har överdrivet roligt på mitt jobb ;)

En liten fegis!

Tea är fruktansvärd rädd för dammsugaren och nu under julhelgen har det verkligen inte varit för roligt att vara en liten katt! Tur i oturen är att hon hittat ett genialiskt gömställe där hon absolut inte riskerar att bli upptäckt ;)


Från Julafton


Juleljusen


Snö


Roligt :)

Åh va roligt jag hade igår!
Speciellt kul att det va så många där som man känner och med tanke på hur mycket pengar som inkasserades hos dom som körde oavbrutet mellan Staden och stället så får nog buss gubben några dagars ågren över sitt beslut! HA!
Lite synd var det dock att vakterna verkade ha varit muppar... det borde inte vakter få vara!

Nu på morgonen märkte jag att jag hade vissa svårigheter med att göra lappkast i sängen, det har nu visat sig att en kram jag fick under gårkvällen har resulterat i en omfattande mjukdelskada av typen mosad lever alternativt ett sprucket revben :S Det är sant som man säger... Love hurts!

Jag såg aldrig vem det var som spelade är faktiskt lite osäker på om det fanns nån DJ alls eller om dom körde samma stil som jag med att sätta en skiva på repeat.
800 grader spelades nämligen inte mindre är t r e gånger under den korta kvällen och det måste varit nån form av favorit :O

Annat blev det på slutet när det spelades den ena bonn dängan efter det andra och innan jag slets med upp till garderoben blev jag medbjuden på en av dom mysigaste minnestripparna på länge! Tur att jag hade min nyfunne bitch med som såg till att jag snabbt återvände till nu tid och även passade på att läxa upp mig en aning! HAHA! 

Tack för igår ;)

Slöing

Fy vad segt det är idag! Orkar inte göra nånting jue... har inte ens duschat ännu, kan lika gärna vänta några timmar till och göra det sen när jag ska göra mig iordning för kvällen.
Tycker egentligen inte alls om sånna här dagar, det känns som sånt slöseri med tid och likadant kommer det väl bli imorgon... om inte ännu värre :S

Ska iaf försöka ta en vända med damsugaren och ställa undan julklapparna innan det kommer hit folk ikväll! Måste ju även förösöka styra upp en liten julmiddag så jag får i mig nån mat idag också, för det är nått som det inte kommer bli mycket av ikväll! ;)

Ändrade kvällsplaner?

Kvällen verkar inte blir som jag hade tänkt mig på grund av lite problem med logistiken *muttrar* Vad besviken jag blir...

Syster vet vad Elis uppskattar!

Under våran gran fanns det ett paket som utmärkte sig lite extra igår, ett väldigt tjusigt (och extremt juligt) paket som gör att man undrar lite extra vad som kan tänkas finnas i det!
Vid paket utdelningen visade det sig till min stora lycka att det var jag som skulle få den stora äran att öppna det och Nea passade på att upplysa om att hon lagt lite extra tid på att göra mina paket eftersom hon vet att jag uppskattar det så mycket :)

Vad säger ni, snyggt va? Haha!!


Dan efter Dan.

Så är det redan Juldagen!
Julafton går för fort!!!! man äter, äter, öppnat paket och äter sen är det slut :O och jag med är slut för den delen... idag var det verkligen svårt att kliva upp ur sängen, men jag skyller på att jag troligen måste orka vara vaken länge inatt...
Tänkte att jag skulle visa lite bilder från julfirandet igår men det får bli senare för just nu vet jag inte om jag ens orkar packa upp mina fina klappar... jag vet inte ens om jag orkar ta mig upp till köket för att göra iordning nån frukost, så illa är det! men å andra sidan är jag inte helt hungrig än heller så orken kanske ökar i takt med att hungerkänslorna återvänder!

Hur var din julafton?

Vem som fick paketet...

Det mystiska paketet låg inte orört speciellt länge!
Efter att gästerna gått och lugnet lagt sig i borgen smög lilla Tea fram från sitt gömställe under överkastet på sängen i hästrummet och hon gjorde nästan genast anspråk på paketet.

Överblivet paket?

Julafton är över och alla gäster har åkt hem (mormor höll ut längst!), men kvar under granen ligger ett mystiskt paket! och det framgår varken vem som är avsändare eller tilltänkt mottagare...


Blogg paus...

...och med paus menar jag inte att jag ska pausa mitt bloggande.
Tar man t.ex en matpaus så betyder ju inte det att man låter bli att äta utan tvärtom att man tar en paus för att göra just det.

Jag har tagit en blogg paus mitt i allt ätande, för just nu känns det inte som att jag behöver äta nått mer för resten av mina dagar :O
Har för övrigt tänkt att jag ska hålla mig vaken under hela sammankomsten idag och det för ovanlighetens skull eftersom jag alltid annars somnar typ före, under och efter maten.

Hur har ni det?


Julafton!

Kan inte påstå att det känns som julafton, men jag har iaf fått lite sovmorgon och en mysig grötfrukost med skinksmörgås och levande ljus!
Om en liten stund ska dukarna strykas och allt ska förberedas till kvällens sammankomst, innan jag själv får hoppa in i duschen och göra mig klar för att börja julfirandet på riktigt :)

God Jul Alla!

God Jul!


Eftersom jag inte har nån söt liten bebis att klä upp i tomtedräkt får Tea posera på årets julkort till er! Hoppas att ni alla får en underbar dag med glada skratt, god mat och en och annan julklapp :)

Nästan bättre än julklappar!

Nu är det närapå att jag måste börja tro på tomten! Jag har ju en vagga som står i matsalen och titta vad jag hittade i den alldeles nyss!!!!Detta är pappas allra första par skor, dom har stått i en bokhylla hemma hos mamma och pappa och jag har gått och sneglat på dom ända sedan jag ställde in vaggan (och snodde pappas gosedjur) men har inte vågat fråga om jag kunde få låna dom...
Nu bara stog dom där! Självklart är det nån av dom (troligen mamma) som ställt dom där, men jag har ingen aning om när!
Jag städade ju i matsalen för bara någon dag sen och då dammade jag såklart vaggan... då såg jag dom inte... men mamma har varit här både idag och igår och det är möjligt att hon var ensam nån liten stund därinne.

Hur det än är så blev jag väldigt glad och nu förstår jag varför mamma flera gånger har frågat om inte Tea leker med bollen på tomtenallens luva som hänger över kanten på vaggan! Klockrena pikar för att dra min uppmärksamhet dit och ändå ser jag ingenting :D

Efterlängtat julpyssel-test!

Det Här är en sak som jag köpte på marken i höstas, men som jag tyvärr inte fått tillfälle att testa förens nu... Det var också detta jag låg vaken och funderade på imorse och som jag behövde en tomte till! Tack snälla mamma för att du fixade en åt mig!!!
Velade länge om hurvida jag skulle köpa den här produkten eller inte, men nu är jag så glad att jag gjorde det! Det fungerar ju faktiskt! Man kan variera ljusen i oöndlighet och det är dessutom miljövänligt eftersom det hela bara består av vatten och vanlig matolja :)


Lite tips inför julen ;)


På begäran: Winernougat, recept

Wienernougat

Ingredienser

100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad


Gör så här

1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

2. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.

3. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.

4. Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.

5. Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1.5 x 3 centimeter.

6. Förvara nougaten i kylskåpet.   Eller ät helt enkelt upp den ;)


LYCKA TILL!

Bättre sent än aldrig...

Har just gjort klart dörrkransen som jag bestämt mig för att ha!
Lite i senaste laget kanske men det blev iaf gjort före julafton :) Vet inte om jag törs lägga upp nån bild på den dock.. jag är som sagt ingen florist och det finns vackrare dörrprydnader, haha! vi får se om det dyker upp bildbevis under dagen! Men hur som helst så har jag iaf gjort den själv och jag hade väldigt trevligt under tiden!

Nästa punkt på listan är att städa badrummet... då är det svårt att få till den där mysiga julkänslan, men det måste hur som helst göras :(

Wienernougat


pepparkaksGRISsini


Da´n före DA´N!

God morgon!
Jag blev väckt för ungefär en timme sen, vid 5 tiden och kunde inte somna om... låg en lång stund och tänkte på en tomte!!! Tyvärr inte på den riktiga tomten utan på att jag skulle behöva en liten prydnadstomte till ett pyssel som jag tänkte försöka hinna med att göra idag... kom fram till att jag ska ringa till mamma lite längre fram på förmiddagen och fråga om hon har nån till övers :)

Sitter med min frukost nu.. Te och ostsmörgåsar med avocado! Mmmm :) Såg saffransosten ligga och fresta när jag öppnade kylen, men den har jag tänkt vänta med tills imorgon när det blir riktig julfrukost med gröt!

Jag har mycket på schemat även idag (främst för att det blev på tok för få punkter avbockade igår!) men det mesta är roliga och pyssliga saker och även saker som inte är nån katatrof om jag inte hinner med!
Hade tänkt att jag skulle lägga mig en liten stund till efter frukosten men just nu jag är fortfarande så pigg att jag nog sätter igång att baka pepparkakorna (som jag ju ännu inte gjort :O ) redan nu istället!

Är du klar med julstöket?

Jingle Bombs! (aka Följ oss ut!)

Det är lite drygt ett år sedan Achmed gjorde entré i mitt liv och jag garvar fortfarande lika mycket när jag ser honom! Därför ska han få lite utrymme här på bloggen för att sjunga lite julsånger för er...


Istället för julkort

Att skicka julkort till vänner och/eller bekanta som bor nära och som man träffar ganska ofta tycker jag känns ganska fånigt...
I år har jag dock för ovanlighetens skull lyckats att få iväg lite julhälsningar med posten, men några i min närhet får stå ut med personliga julhälsningar!

Jag är långt ifrån någon florist men så är det väl egentligen tanken som räknas! eller?


God morgon!

Har sovit alldeles för länge idag igen... inte alls meningen men det är ju så gott att ligga kvar under täcket på morgonen!!!
Måste fortsätta med städningen idag och ska även göra lite julgodis, så det betyder att jag har fullt upp :) Snart är det julafton och jag är inte helt säker på att jag gillar det... det är ju allt det här innan som är så mysigt! Julafton är över på ett par ögonblick och sen är det bara slut :(
Bäst att passa på att njuta nu när man har chansen!

Julkonsert

Ikväll har jag varit på julkonsert i kyrkan!
Det är flera år sen det passade att gå sist och jag ångrar inte för en sekund att jag har tagit ledigt nu dagarna innan jul för att hinna med allt julmys :)

Jag hade Fader Vår med i kyrkan och jag tror att vi uppförde oss ganska bra... vi pratade om toalettstolar och råkade bara svära varsin gång, vilket jag antar att vi redan har blivit förlåtna för... spec med tanke på att vi var ordentliga och betalde för oss för innan vi gick ut ur kyrkan!

Jag tror att den som skrivit programmet ville luras lite med oss i publiken för som sista sång stod "julsång" och det visade sig vara den bästa av julsånger ever, nämligen Oh Helga Natt! För visst heter den väl så och inte "julsång"?
Satt spänd av förväntan inför att få höra den (för jag misstänkte att det skulle vara den) och jag hoppades få gåshud så till den milda grad att jag skulle bli tvungen att vattenkamma armarna när jag kom hem... tyvärr hade man tagit ner dom bästa partierna lite och så fort det började ila lite lätt längs ryggen hade dom sjungit kart och man blev blåst på hela den där känslan av... hm... ja.. ni vet säkert alla ungefär vilken känsla det är ;)

Stora städar dagen

Man blir verkligen trött av att julstäda!
Har gort ett avsteg från min vanliga städrunda och började på bottenvåningen den här gången och även fast jag inte är helt klar med det ens så känner jag mig helt färdig!

Jag som trodde att det skulle bakas pepparkakor och allsköns julgodis idag också... tror inte att jag varken orkar eller hinner det nu :O

Tea har föresten fått julfint i sin låda (vilken lyx va? lite fint på dass så här till jul!).
Har köpt en ny sorts kattsand som jag tänkte prova och jag hoppas att hon godkänner den och inte protesterar genom att göra sina behov på andra ställen, vilket jag lärt mig att dom gör om dom är missnöjda..

Har du katt(er) som använder låda, isf vilket sand använder du?

God morgon!

Det är fjärde advent idag, men när jag kom upp sken solen in i borgen för fullt så nån mysig frukost med tända ljus var ingen större idé.
Får vänta med att tända mitt fjärde ljus till ikväll istället, då jag tror att det kommer att drickas lite glögg :)

Väntar för övrigt på att Bror ska komma hit med julklapparna som vi köpt tillsammans... han åkte hemifrån sig en dag senare än vad han planerat så den utlovade levereransen uteblev igår :( Kanske hinner jag ändå börja lite med min paket-verkstad innan dagen är slut! Hoppas det för jag längtar så efter att få sätta igång!!!

Halva priset på julsaker...

Många butiker har haft 50% rabatt eller mer på alla sina julsaker under veckan som gått och för mig som inte har ställt fram alla mina saker är ju det perfekt!
Då hinner jag köpa till det jag saknar eller kommer på att jag skulle vilja ha på rea istället för att skynda mig att handla till ord. pris :)

På Tha Store hittade jag bla dessa utstickare (eller pepparkaksmått om man så vill). 
5kr st. för dom stora, samt 5kr för dom alla tre små tillsammans!
Kanske var det nån mening med att mina pepparkakor inte blev riktigt bra utan att jag "blir tvungen" att göra nya!


Trilla köttbullar - check!

Jag har aldrig tyckt att mina köttbullar har varit nått speciellt goda, så därför bestämde jag mig för att prova ett nytt recept i år! Det kändes inte som att det fanns så mycket att förlora på det och nu när dom klara och provsmakade så kan jag konstatera att jag måste in med dom måste in i frysen så fort som möjligt om det ska finnas några kvar till juldagen! Mmm!!!


Om priciper och traditioner

Jag klär alltid min julgran på kvällen den 23e (december) om det inte föreligger giltiga skäl för att "fuska", så som exempelvis jobb.
Om man ska kalla det en tradition eller en princip vet jag inte, men det är så det ska vara!

Julsakerna får ju heller inte börja plockas undan förens det är "Knut" och eftersom jag inte sätter fram mina tomtar redan i November har jag ju inte heller hunnit "tröttna" på dom som många jag känner säger att dom gör redan före nyår...
Mina tomtar är så vackar att det gör ont i ögonen att titta på dom och om jag inte hade mina traditioner/principer skulle dom gärna få stå framme året om :)

I år däremot har jag börjat fundera på om det inte är möjligt att göra lite undantag från regeln och klä granen redan den 21a eller 22a... Men får man verkligen göra så?

När klär du din julgran?

Dags att sätta lite fart...

Idag hoppas jag att det blir fullt upp! Just nu känns det som att jag har inspirationen på min sida och till att börja med ska jag ringa min kära mor och fråga om det kan passa att jag åker dit en stund idag, bla ska jag ta med framtidsbrevet och visa henne, så jag får höra vad hon tycker om det hela... Kom föresten även på att jag tror mig ha en FB-vän som har gjort just det som jag blivit erbjuden att göra och under dagen ska jag nog sätta mig och författa ett litet frågeformulär som jag kan maila iväg!

Förövrigt är det julstök som gäller... det är t.ex dags att rulla köttbullar! Utöver det finns massor med saker som skulle behöva göras... städa, baka en ny omgång pepparkakor (blev inte nöjd med dom förra!), göra winernougat och lite annat sånt där smått (och gott).

Vad ska du göra idag?

Jag ser det snöar...

Med bara några dagar kvar till självaste julaftonen vaknar man och kan titta ut på ett tunt snötäcke och massor med stora vita flingor som virvlar ner =)
Har inte kollat hur kallt det är, så om det här vackra får ligga kvar vet jag inte... men åh vad jag hoppas!!!

Dagens Middag - Hur det slutade


Dagens middag

Är fortfarande ett stort frågetecken... om jag innan jag åkte i morse hade tänkt på att jag skulle behöva äta mat även idag så hade jag kunnat ta fram lite lämpliga råvaror från frysen, men det har jag alltså inte gjort...

Det är fredag och jag är ledig imorgon utan någon tid att (nästan) passa på förmiddagen, så att festa loss på en "varma koppen" känns ju som att det är i torftigaste laget!

*suck*

Julshopping

I stort sett hela dagen har spenderats i La, till en början blev jag försenad på morgon och kom iväg ungefär 20 minuter för sent.. Något som tyvärr börjar bli mer och mer vanligt...
Kom iaf upp på stan med mormor och morfar så att dom fick uträtta sina ärenden och under tiden hittades ett par av dom sista julklapparna, en av dom svåraste och så en där jag lyckats komma på en guld idé! Ibland bli jag faktiskt förvånad över mina skills när det gälller att komma på prestenter :) vilket iofs gör att jag även blir lite förvånad när jag inte kommer på nått... jag ska ju fixa sånt, så är det bara!

Innan hemresan påbörjades kom dock ett samtal om en annan lämplig present som i stort sett gjorde dagens båda inköp onödiga.. hmm... det återstår att se hur det blir... kanske får det bli födelsedags presenter istället?

Över lag tycker jag att årets julklapps inköp har gått riktigt smidigt och det känns inte som att jag har köpt just nånting men ändå är dom flesta redan klara!
Nu längtar jag bara efter att få börja slå in klapparna, men jag tror att det får bli på söndag eftersom bror kommer hit med några saker imånn!
Jag gillar verkligen att göra paket och högen med julklappar ger verkligen lite extra stämning!!!

Är du klar med julklapps inköpen?


Framtids stress?

Ojdå!
Efter att ha gått runt i vacum i 26år och tänkt att allting har sin tid visar det sig att den tiden är alldeles väldigt snart och nu står visst alla mina framtider och knackar på dörren :S

Jag vill inte ha någon överdrivet stressig framtid, men när hjärtat bankar fortare än vad som rimligen kan vara nyttigt för div kärlväggar kan man ju börja undra hur det ska bli när man väl är där :S
Framtidsmailet som jag skickade kom det iofs ett ganska rogivade svar på och något beslut kommer inte behöva fattas innom dom närmsta månaderna! tack och lov!

Däremot fick ett brev med posten idag om ett erbjudande som jag inte hade en aning skulle kunna komma och en av mina första tankar innan jag ens förstått vad som egentligen stog däri att var att jag så gärna ville berätta för den bästa om innehållet!
När jag kom på att det inte går så kändes det plötsligt väldigt tomt och för varje gång jag läste brevet kände jag en klump växa i magen och det känns som att jag omöjligt kommer att kunna fatta rätt beslut...

Damn, I miss you like crazy!!!!

Jag kanske glömde nämna...

...att jag är jul ledig nu!!!!!! Wiiieeee!!!


På begäran: Cheesecake med pepparkaka och lingon

Cheesecake med pepparkaka och lingon

  

150g. Pepparkakor
50g. Smält Smör

250g. Färskost (t.ex. philadelphiaost)

250g. Kesella

1dl. Strösocker

4 Ägg

1msk. Pressad Citron

2dl. Gräddfil

1msk. Vaniljsocker

  

Frysta Lingon till garnering  

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant och ställ kallt.
 3. Vispa samman färskosten, kesellan och sockret (ev. i matberedare). Tillsätt äggen och smaksätt blandningen med citronsaften. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30minuter.
 4. Vispa gräddfilen och vaniljsockret till en slät massa och bre det över hela kakan. Grädda ytterligare ca minuter och låt den sedan svalna innan den garneras med frysta lingon.


Obs! Jag hade först tänkt fuska och hoppa över lingonen vid garneringen, men ändrade mig sen och så här i efterhand tror jag inte alls att kakan är lika god om man utesluter dem!

Framtiden är snart här!

Har precis skickat ännu ett framtids mail! Detta är mer inriktat på ett intresse än på överlevnad, men å andra sidan...
vem överlever utan att få utöva sina intressen?

God morgon!

Idag kan jag knappt vänta på att få gå till jobbet!
Inte för att det händer nått extra kul där idag (fast det vet man ju iofs aldrig!) utan för att när jag går hem ikväll har jag 8 dagars ledigt framför mig!
Nått annat som kommer kännas bra när dagens skift är tillryggalagt är att jag då gjort alla mina obligatoriska extra dagar!!! (och om jag får säga min mening har jag tom gjort en för mycket, men det bråket verkar aldrig gå att reda ut ordentligt...)

När jag kom upp idag och tittade på termometern så visade den lite mer än 2 plusgrader... all snö på träden är borta och allt ser mest bara grått och deppigt ut :/
Hoppas att det hinner ordna upp sig till nästa vecka så att det blir en vit jul, för vädret som är idag ger ingen julstämning direkt!

Tv4 i ett nötskal?

Inför förra veckans avsnitt där Magnus berättade vem han skulle välja, hade jag redan läst det i en intervju i en damtidning hos frissan...

Inför kvällens avsnitt berättade killen som påade programmet hemlighetsfullt att man efter programmet kunde chatta med den killen som Peter skulle välja... samtidigt som en textremsa i underkant informarede om att man kunde chatta med Wille direkt efter programmet! och som om inte det vore nog visar man en trailer för avsnittet med resorna i en av reklampauserna före Peters val där man får se Peter och Wille på deras semester!

Tv när det är som mest spännande!!!

Tack snälla chaos :)

Tack snälla chaos för denna...

1. Även fast det kanske inte är meningen så vill jag iaf ge den tillbaka till samma person som gav den till mig! Det är en av dom bloggar som hängt med längst bland mina bevaknignar och som ger mig en och annan tankeställare!

2. Husdrömmen

3. Linalotta

4. AKP

5. Fröken Quick

6. AnnaPanna

7. Sarahsglitter

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden


change of plans...

Redan i morse började jag räkna ner timmarna tills jag skulle gå på min ledighet nu innan jul, men den lyckan varade inte ens fram till lunch eftersom en arbetskamrat gärna ville byta skift...
Jag är egentligen inte alls sugen på att jobba kväll imorgon, men om jag antsränger mig lite extra kan jag komma på flera anledningar till att säga ja!
t.ex. så har jag inget som faktiskt hindrar mig från att jobba kväll istället för dag och då är det lika bra att passa på att ställa upp eftersom det med all säkerhet dyker upp ett tillfälle när jag själv behöver hjälp.

Man måste ge för att få... så är det bara!

Inte heller mina planer för fredagen blev som jag tänkt mig, men det finns saker som är allt för dyrbara för att man ska våga låta bli att ta vara på dem.
Mormor är en sån "sak" och behöver hon min hjälp så ska det mycket till för att jag skulle neka henne den!

Har jag fått latmask?

Jag har sovit middag!!! Vet inte när jag gjorde det sist och jag har ju varit så stolt över att jag slutat med det, men idag var det alltså helt enkelt kört.
Det gick bara inte att vara vaken, så jag drog en filt över mig i soffan och somnade nog innan jag hunnit stänga ögonen :O

Hur som helst har jag iaf fått lite ny energi nu och kanske får jag mer gjort nu trots att jag sovit bort lite tid, än om jag skulle gått runt i dvala och bara vara trött...

Julkort

När jag tog in posten idag låg det ett julkort mellan all reklam och gissa om jag blev glad!!!

Ända tills jag såg att det hamnat i fel brevlåda och egentligen skulle till grannen :(

AC/DC?

Har fått frågan om jag vill ha en biljett till en konsert med AC/DC (tror jag att det var).. vet inte hur jag ska göra! Står egentligen inte ut med att lyssn på musiken men kanske skulle det vara kul att vara där ändå?

Kan ingen fråga om jag vill följa med på Betnér istället? är det för mycket begärt?

Jag hinner inte med!

Dagarna går alldels för fort! jag hinner inte med... Är nästan helt säker på att nån hemlig statlig myndighet har gömt undan 4 timmar om dygnet för oss :(

Nån mer som märkt det?

Julfika hos Herr Fagro

Efter jobbet hämtade Nea upp mig i sillen och vi tog en silltur (på typ 20 meter) till Fagers för att julfika! Egentligen är det spöstraff på att äta semlor annat än på fettisdagen och några dagar (ev veckor) efter det.
Dock finns det som alltid ett undantag som bekräftar regeln och det heter saffrans semla! En sån får man absolut äta så här i juletid och det var såklart det som gjordes idag :)

Skulle förövrigt tagit en bild på den och mobil blogga lite, nu när det äntligen fungerar, men som fotograf gäller det att vara snabb och fånga ögonblicket...
Det visade sig tyvärr att jag inte alls var tillräckligt snabb för när jag kom på att jag skulle ta bilden var ögonblicket passerat för länge sedan och kvar var bara en tom assiett :S

Kanske kan det öppna för ett ev undantag så att jag får äta en till om tillfälle ges??? Jag menar... allt för konsten ;)

God morgon!

Idag fick jag sov morgon :) men eftersom jag faktiskt ska jobba också så blev det inte lika länge som under helgen... klockan ringde 9 men jag kunde knappt öppna ögonen så jag låg kvar till kvart över.
Är ledig från hemmet idag för att jobba på sektionen, så efter att jag druckit ur mitt te ska jag göra mig klar och promenera dit.
Tror att det är sista dagen där för jul och sen har jag bara två dagskift kvar på hemmet innan min jul ledighet börjar :D Jag längtar verkligen!!!

Vad ska du göra idag?

Badrummet - Före

Eftersom det förhoppningsvis börjar dra ihop sig mot slutplanering för badrummet är det kanske på tiden att jag börjar lägga upp lite bilder!
Har ju tidigare visat lite close ups så idag får det bli bilder på badrummet i sin helhet :)

Så... VÄLKOMNA till 1973 =)Behöver jag ens skriva att jag längtar efter att få nytt???

ur form?

Känner inte igen mig själv idag... jag har pysslat och plockat här hemma hur länge som helst och det har inte varit nån hejd på allt jag velat göra inför jul... men idag känner jag mig bara less.
Har packat in min amaryllis i lite mossa och så va det tänkt att jag skulle sätta dit lite kulor eller så men när jag skulle börja så fanns det knappt inga idéer alls och när jag väl kom på nått så fick jag det inte att funka :(

Hoppas att inspirationen hittar tillbaka snart, allt var mycket roligare när jag pysslig!

Tänk att man kan...

...känna sig som en ny människa efter bara en timmes massage!
Tyvärr kommer jag nog inte att hinna med att få nån ny tid före jul och nyår som jag egentligen skulle behöva, men det är inte mycket att göra åt det mer än att försöka boka in en så snart som möjligt i Januari!

Passade även på att kolla in grannarnas nya kök när jag ändå var där!!!
Det är så kul att se hur andra har gjort, hur som har tänkt osv, dom hade åtminstonde ett par detaljer som jag sneglade lite extra på och kanske skulle övervägt innan bygget här hemma om jag hade haft inspirationen före... inte för att jag inte blev nöjd som det är men det finns alltid saker som kunde varit ännu mer genomtänkta!

Att kolla in deras "nybygge" fick mig att fundera över vart ritningen på badrummet tagit vägen.. det skulle ta ungefär en vecka och i och med att förra veckan tog slut har det tagit betydligt längre tid än så!
Om det ska börja rustas i slutet på Januari eller början på Februari känns det som att tiden börjar rulla iväg för att hinna åka och kolla på inredning :S
Vill ju inte börja bestämma nått innan jag vet hur det slutgiltiga förslaget blir med mått och allt sånt! För övrigt kan ju inte bygglovet på fönstret lämnas in när det inte finns nån ritning på det och skulle det bli avslag på den ansökan är det ju bara att börja om från början! Det vill jag inte!!!!

Mellanmål och sen... massage!

Jag har bestämt tid för massage hos grannen kl 16 :) hoppas verkigen att det blir av den här gången eftersom det blev inställt sist, min nacke skulle verkligen må bra av lite omsorg!

Innan det ska jag äta nått mellan mål och så bara måste jag leta på ett par adresser till julkorten som jag ska skicka! Är inte så mycket för det där med att skicka en massa kort, men det finns några som alltid skickar till mig och som jag tycker förtjänar att för en gångs skull få ett tillbaka och imorgon är sista dagen...

Brukar du skicka julkort?

Så glad :)

Innan jag gick hem från jobbet idag fick jag veta att min semsteransökan till dagarna före jul har blivit beviljad =) Så nu kommer jag vara ledig från den 19e och ändå till den 26e om jag inte misstar mig helt! Wiiieeee!!!!

Strykning

Jag gillar inte strykning nått vidare, därför är alla mina kläder 'strykfria' och det enda jag ger mig på att försöka få riktigt slätt är lakan, dukar, skjortor och gardiner.
Kanske just därför som det är så tråkigt också.. för att sånt för det mesta är stora krångliga saker!
Nu ska jag dock varmköra strykjärnet för att få ordning på gardinerna till matsalen! dom två bortglömda omtagen blev levererade idag och nu ska jag väl äntligen kunna bli klar med detta!

Cheesecake med pepparkaka och lingon

Tycker själv att kakan blev bra och den fick även godkänt av gästerna, som faktiskt blev fler än vad jag trodde! Jätte kul att det kom mer besök när jag för en gångs skull hade förberett =)


Speldosan

Under fika besöket idag fick jag hjälp att sätta upp min cd-spelare på väggen!
Inte en dag för tidigt med tanke på att jag fick den redan i April :S
Men, bättre sent än aldrig iaf och nu gäller det för mig att fixa ett usb minne med alla mina favvolåtar på så jag kan lyssna på dom även när jag är på övervåningen och inte bara när jag sitter vid datorn :)

Väntar...

Det mesta är nu i sin ordning inför fika besköket som jag sitter och väntar på...
Kakan är klar, det blev den med pepparkaka och jag hoppas att den blir god, tyckte inte att den skötte sig lika bra i ugnen som den förra gjorde, kanske ordnar det till sig och det blir bra när den fått kallna, det återstår att se.

Har även gjort ett besök hos en av blomsterhandlarna för att införskaffa lite mer julblommor, det blev både en amaryllis och en hyacint till mig själv (vet inte hur jag klarar den sistnämnd med min allergi, men jag tog en vit för att se om tulpanpricipen gäller även hyacinter).
Utöver det jag köpte till mig själv blev det också en liten ge bort-blomma som jag hoppas kunna leverera innom kort :)

3e Advent


God morgon!
Har ätit en mysig adventsfrukost nu på.. ehmm.. förmiddagen, dock utan nybakat bröd... man måste få ta den lätta vägen ibland också ;) Jag har en hel del att stå i under dagen eftersom jag kommer att få besök i eftermiddag! Då blir det riktigt adventsfika och jag har tänkt prova ännu ett cheescake recept, har två olika som jag kan välja mellan, den ena med pepparkakor och den andra med kanel och saffran. Får kolla igenom skafferiet och se vad jag har hemma :)

Vad ska du göra idag?

Vart tog den här dagen vägen?

Imorgon måste jag försöka komma i gång ordentligt igen!
Förmiddagen idag var alldeles för lat och när jag pysslat klart med tallbollen kom ju sömmerskan hit med gardinerna och eftersom jag passade på att bjuda på fika så kom jag av mig helt med dagens aktiviteter!

Har tyvärr inte kunnat sätta upp gardinerna ännu eftersom jag återigen klantat mig! Denna gången är det omtagen som jag gjort bort mig med, för helt plötsligt kom jag på att jag ju bara köpt två när jag det går åt fyra!!! Tur i oturen var att sömmerskan precis innan nämt att hon skulle till La imorgon och om jag har lite flyt så finns det kvar så hon kan köpa till ytterligare två... annars vet jag inte alls vad jag ska hitta på :S

Men nu återstår bara att fixa det sista här hemma innan det är dags att ta kväll! På återseende imorgon :)

Ärvda julgranskulor


I kartongerna med julsaker hittade jag dom här gamla julgranskulorna av glas!
Skulle gärna ha sånna i granen men dels fanns det bara fem stycken och så är jag rädd att Tea ska ha ner dom i golvet när hon härjar runt i bland grenarna och det finns ingen gran som är så fin att den är värd risken för söndriga tassar!

Istället tänkte jag att jag kunde ha dom i en skål, men jag hade såklart ingen som passade och eftersom jag egentligen inte vet vart jag i så fall skulle ställa den där skålen, så känns det onödigt att köpa en bara för detta ändamål.

Så om dom kommer att vara framme uner julen återstår att se... annars ligger dom bra i lådan till ett annat år!

Tallbollen är klar =)

Efter lite pyssel så är tallbollen i stort sett klar!
Var inte alls nöjd med spretet som jag hade på trappen innan så jag ville göra nått annat och efter att ha letat i hela staden efter nått att använda som stomme så kom hönsnäts-lösning fram när jag var på blomsterhandeln :)

Skulle iofs kunna göra ytterligare små justeringar (i det oändliga) men det får vänta isf!
Här kommer iaf första bilden på projektet...

Lussefrukost

I morse gick jag upp strax före 7 för att se lucia på tv och äta en mysig frukost, när jag kom upp märkte jag dock att jag fortfarande var mätt efter julbordet igår så det fick bli en kopp te bara.
Såg fram emot att få kura ihop mig i soffan och lyssna på luciasångerna men ack så besviken jag blev!
När jag gick i skolan hände det några år att jag hade sovmorgon på lucia och när jag var för liten för att vara själv hemma på morgonen så körde mamma hem mig till farmor när hon skulle till jobbet och där tittade vi på lucia på tv innan jag skulle iväg.

Idag var det ett pyttelitet luciatåg men bara 6 tärnor och tre stjärngossar (och en lucia såklart...), visserligen fanns väl en kör långt borta i bakgrunden men det är ju inte alls samma sak!
Jag blev så besviken att jag inte ens tittade klart utan stängde av och gick tillbaka till sängen och sov lite mer... Nog var det allt bättre förr ;)

LUCIA
Hemma igen

Då var jag hemma igen, mätt och väldigt trött :)
Precis som ryktet sa var det ett jättebra julbord, men om det var ovanligt bra är jag däremot tveksam till... det enda som var bättre än på nått annat ställe jag varit på va faktiskt köttbullarna! Önskar att mina kunde vara lika goda... Mmmm!!!

Trots min sovmorgon idag är jag jättetrött och det kommer inte dröja länge innan jag stänger mina blågrå för dagen, jag kan för övrigt inte vänta på att få öppna dom imorgonbitti igen och kliva upp! Jag ska nämligen påbörja mitt nya projekt :D Har dock inte kunnat hålla mig ifrån det när jag fick några mintur över ikväll så jag vet att det troligen kommer att fungera alldeles utmärkt med hönsnäts-lösningen som vi klurade ut hos blomsterhandeln idag... men mer om det imorgon alltså!

1 step to a new beginning!

Jag tror att det kommer hända! Även om jag inte har samma motivering längre så betyder inte det att jag inte har motivation!
Det går fortfarande nästan inte en enda timme utan att jag tänker varför och tänk om..., men jag kommer aldrig få veta 'varför' den här gången och 'tänk om...' kommer aldrig att bli verklighet...

Men innan jag funderar vidare på framtiden skall jag leva en liten stund i nuet och just nu är det julbord som gäller!


Ingefärsknäck

Hittade ett knäck recept med ingefära, liiiite nyttigare än vanlig knäck eftersom dessa inte innehåller grädde och till min förvåning hade jag allt hemma som behövdes för att göra dom!
Det blev bara en testomgång med några stycken för att prova om dom blir bra, men om så är fallet kommer jag att göra fler som jag kan bjuda på till jul för det var så barnsligt lätt att göra dem... 10 minuter typ sen är det klart =)Föresten... Är det någon som har koll på om knäck ska stelna i kylen eller i rumstemeratur?

God morgon!

Det blev lite längre sovmorgon än vad jag hade räknat med... glömde nämligen ställa in larmet igår så jag har sovit ostörd fram till för en stund sen :)
Det har snögat en hel del under natten och marken är alldeles vit ute, ingen sol dock men väldigt mysigt ändå!

Tror du att det blir snö till jul?

Jag ska ägna dagen åt att plocka lite här hemma innan jag ger mig iväg på ett möte vid 15 tiden, efter det måste jag skynda mig hemmåt och göra mig iordning till julbordet som jag är bjuden på ikväll :)
Enligt ryktet ska stället dit jag ska idag ha det bästa julbordet i staden, så jag hoppas på lite annat än bara inlagd sill och prinskorvar.


Natt

Imorgon är det ledig dag igen och den enda tiden jag har att passa är på em när jag ska på framtidsmötet, så jag kan ta ordentlig sovmorgon men ändå känner jag att det börjar bli dags att sova nu... det tar på krafterna att jobba 7-17 och sen skynda hem och övervaka sömnadsarbete ;)

Kanske ska jag titta in på blomsterhandeln imorgon också och kolla om dom kan beställa hem en grej åt mig... var in där idag och frågade efter en stor boll av pil men tyvärr hade dom ingen och jag tänkte inte ens på att fråga vad som fanns att beställa hem! Så himla korkat av mig!!! jag som har en så bra idé =)

Nåja... nu ska jag iaf stänga av datorn och börja förbereda för sovning! God natt!

Förändring!

Just det... idag tröttnade jag på att försöka på tag kvinnan som ska förändra mitt liv, så jag mailade henne istället och hon ringde tillbaka efter bara någon timme, imorgon ska jag träffa henne för att bestämma vart det är jag ska ta vägen i framtiden :D

Stök(igt)

Det ser ut som att en orkan har farit fram genom matsalen! Julsaker och trådar ligger spridda över precis hela rummet :S
Sömmerskan har nyss varit här och påbörjat jobbet med gardinerna till matsalen! Det tog ett litet tag att komma underfund med hur långa dom skulle vara, vad som skulle klippas bort och vad som skulle vara kvar, men nu verkar det som att det rett ut sig!

En längd hänger kvar för mig att gå och beundra och fingra lite på i vänta på att få tillbaka dom andra tre, så jag kan sätta upp dom på riktigt!
Nu måste jag iaf försöka få undan det värsta innan det är dags att slå sig ner i tv-soffan för en stund.

Vad har du för dig idag?

Bonde söker fru...

Ikväll ska jag kolla på 'Bonde' men jag är lite oroad då jag slog över till 4an för att höra när det börjar och dom visade handboll istället för Leilas jul innan som det stog i tablån... Sport har ju en otrevlig tendes att röja allt som kommer i dess väg och nu är det på gränsen att dom kommer hinna kasta klart med den där bollen innan bönderna ska igång och söka fruar!

För övrigt så såg jag i en damtindning som en bekant till mig visade att det var en intervju med en av bönderna tillsammans med en av sina fru-kandidater där han berättade att hon var the love of his life... rätt värdelöst att kolla på programmet om man redan vet hur det går :S

Mätt

Förmiddagen idag har ägnats åt att ha en utbildning på herrgården där Nea jobbar och efter att vi var klara bjöds det på julbord!
Det första för i år och nu har jag börjat få lite rutin på det hela och äter bara av det som är riktigt gott, julskinka och annat trams kan man tugga i sig hemma ända fram till Knut så det känns inte som prio 1.
Jag åt lax, lax, lax och ostkaka!
Mja.. lite annat också kanske, allt efter systers rekomendationer eftersom hon har full koll på utbudet =)

Känner mig fortfarande mätt även fast jag slutade äta innan man fick börja trycka ner maten i halsen (vilket jag faktiskt tror att det finns dom som gör!!!) och det har snart gått 8 timmar sen jag åt! jag ångrar sannerligen inte att jag avstog från att följa med på ytterligare ett julbord imorgon kväll... det räcker att det dags igen på fredag :S

Har du varit på nått julbord ännu?


Med tallbarrsdoft i håret...

Jag luktar som en hel skog för tillfället :)
Har varit ute och gjort iording lite tallris att ha på trappen... det är verkligen helt värdelöst att ha så mycket idéer om fina saker som man kan göra och sen vara så fruktansvärt dålig på att få till det som jag är :(
Nåväl, det blir kanske jul även om jag bara har en spretig, ful tallruska att välkomna jultomten med?

Har kikat igenom kartongerna med julsaker igen och jag har faktiskt några saker som jag skulle vilja ha framme.. problemet är bara vart jag ska ha dom!
Jag har inte en massa bord och hyllor överallt och i dom rummen som Moses inredde under sin tid här på jorden är det ju ingen idé att ens försöka julpynta...
Ska iaf ha lådorna kvar framme ett tag så kanske det kommer upp nånting mer framöver!

Attans!

Jag har varit duktig ganska länge nu och jag har nästan varit lite mallig för mig själv och tänk snabba tankar om att jag har klarat mig den här gången.
Nånting fel har det varit idag för det har inte känts lika som på sista tiden och nu har ramlat ner på botten igen.

Den gamla Lilla bloggen finns ju inte kvar och kanske är det bra, för att läsa hur man känt sig tidigare kanske bara gör att man hamnar tillbaka i det igen... men nånting som finns kvar är mina mappar med mail och meddelanden och idag var det dom som knäckte mig.
Det är jobbigt att läsa allt det som man en gång blev barnsligt glad av men som nu bara framstår som skitsnack...

Så vad säger ni; Vad är bäst,  Ska jag spara eller radera mapparna med alla glada minnen???

Dagens ris är inställt

Det blir inget risande idag, jag har ingen lust att frysa fingrarna av mig ute i garaget så jag håller tummarna för att tallruskorna klarar sig tills jag får nån stund över för det!

Istället kan jag passa på att rosa lite och då vill jag ta chansen att rosa några av er som gett mig kunskaper, insikter och lärdomar som jag faktiskt kommer att bära med mig för resten av livet!
För visst är det häftigt att känna känslan av att befinna sig i en stund eller situation där man vet att man för alltid kommer komma ihåg den?!

Som den dagen man tar studenten t.ex eller när man klarar uppkörningen osv. Bara av att höra de gamla på jobbet berätta om minnen gör att det blir så tydligt att det finns saker som alltid kommer följa med i minnet!
Nu kommer lite personliga hyllningar, dock långt ifrån till alla som förtjänar en, ni som inte finns med får ta åt er ändå!

Cecil Baby: Det finns egentligen inte ord för att beskriva hur viktig du varit. Jag har aldrig känt att det finns nånting som jag inte kan berätta för dig och av alla så var du den enda som verkligen fanns till hands när mitt liv rasade samman.

Chrill: Att få ett förtroende av någon, hur stor eller litet den än må vara, är något som aldrig ska underskattas. Av nån jävla anledning har du fått mig att tro att jag alltid kan lita på dig och det hör verkligen inte till vanligheterna!

Den Bästa: När man möter den bästa är det nog oundvikligt att det är både på gott och ont.
Det bästa med att jag fick förmånen att lära känna dig är att jag förstått hur högt det faktiskt är möjligt att lägga ribban. Om det sen finns nån möjlighet för någon annan att ta sig över den återstår tyvärr att se... Det sämsta är ju såklart att det gör så fruktansvärt ont när drömmar dör.

SwEetie: När jag säger att det finns saker man för alltid kommer att minnas så är swEetie i allra högsta grad inblandad i en av dom.
Du har fått mig att uppskatta delar av livet som det borde vara spöstraff på att inte se för vad det är, och så länge jag får ha mina känslor, tankar och mitt minne i behåll är det något som aldrig kommer kunna blekna.

JosePett: När inte ens ett halvt årtionde kan få det att kännas som man varit ifrån varandra mer än en timme så måste det vara nånting speciellt.

Da Boss: Oavsett vad andra kan tänkas tycka om dig så är du för mig ingen annan än den som vågade sparka upp dörrar i mitt liv som jag inte ens vågat knacka på.

V: Att jag kallar dig för mamma är bara mitt sätt att visa vilken underbar mentor jag tycker att du är. Aldrig tidigare har jag mött någon som ser rakt igenom mig så som du gör och som så många gånger känner mig själv bättre än jag gör själv.God morgon!

HUA! vad jag var trött imorse :S
Ska snart iväg till sektionen och jobba och det känns som att jag har missat hela dagen! Börjar bli hungrig men om jag äter frukost nu hinner jag inte äta lunch innan jobbet, så jag tänkte vänta lite och käka brunch innan jag åker... när man bara jobbar tre timmar kan man inte starta med att sätta sig och äta på jobbet :)

Annars då.. tänkte kolla om det går att få igång på ett element som pappa har lämnat hit för att kunna användas i garaget, isf skulle jag kunna vara därute och göra iordning den lilla krukan med tallris som jag tänkte ha ute på trappen!
Den stora kommer jag få stå ute och göra i kölden hur det än är, för det skulle jag aldrig orka släpa in och än mindre ut när den är full i ris!

Nu blir det bloggläsning =)

Tjuvlyssnat?

Bäst som jag kämpade för att inte halka i dregglet som jag gick och dregglade över en massa stövlar inne på en skobutik på kupolen passerar tre tjejer och jag är helt övertygad om att dom med råge passerat mellanstadie åldern...

Den en tjejen gick och kramade en stövel som hon hittat i ett ställ med 50% och frågar sina vänninor vad 50% av 199kr är.
Tjej nummer två tittar storögt på sin kamrat och munnar endast lite lätt medans tjej nummer tre efter att ha funderat en stund säger... "hmm.. 50%... ja det blir 140, 150kronor ungefär"

Stöveltjejen skiner upp som en sol och pussar på sin stövel. Vilket FYND!

Nya gardiner till matsalen

Det blev ju som jag trodde, inte så många julklappar inköpta idag... alla säger ju att dom inte vill ha några och även om jag tycker att det är super töntigt så måste man ju ändå respektera deras önskan (och alltså bara köpa något litet till dom!).
Därför passade jag på att shoppa till mig själv istället och bland annat så hittade jag nya gardiner till matsalen! Har ju slitit mitt hår ( inte konstigt att det är så lite kvar :O ) vad det gäller den saken ända sen det blev färdigt där inne... ända tills för några dagar sedan när jag fick en efterlängtad snilleblixt; Indiska!

På Indiska har dom ju alltid gardiner av den typen som jag drömt om.. lite blanka men ändå inte fejk siden!
Köpte längder som jag tror kan passa att ha tillsammans med dom förra jag köpte som var alldeles för tunna, men om jag inte får ihop det så är dom breda nog att funka som dom är!

Tänkte att jag skulle ha omtag också när jag ändå var i farten men hittade inga i Borlänge som föll mig i smaken utan jag fick pressa fram ännu en snilleblixt och kom på en annan lösning...
Funkar det?

Vart går gränsen för prostitution?

Hörde på radion idag att dom pratade om "kram-kampanjen" där man kan köpa en kram av mer eller mindre kända personer runt om i landet och pengarna går till röda korset eller nått åt det hållet...

Jag tycker att det är en jättegullig kampanj och tom med jag som inte är så kramig av mig tycker att vi egentligen borde kramas en massa mer, hela tiden!

Men får man verkligen sälja kramar?

Får man sälja en puss till fömån för välgörenhet?
Får man sälja en kyss till förmån för välgörenhet?
Får man sälja hela sin kropp, bara gör det för välgörenhet eller springer vi nu runt och torskar helt öppet på landets stormarknader? :O

Vart går gränsen? Eller är det skillnad på om den som säljer -kramen- befinner sig på en sunkig bar iklädd höga läderstövlar, kort kjol och tuperat hår mot om om den som gör det står mellan hyllorna med smågodis på coop iklädd en banderoll med en insamlingsbössa i handen?

;)

Om hur det gick hos frissan...

Haha!
Chaos skriver: "Du måste ha varit riktigt trött för att somna...blir svårt att sova med vatten i håret!"

Hmm... jag är nog alltid väldigt trött, för jag kan somna precis vart som helst, när som helst och den gången jag somnade hos frissan var det faktiskt i shamponeringen under tiden som jag fick ögonbrynen plockade... Minns bara att min frissa började med det och nästa gång jag tittade upp höll hon på att ta bort färgen från dem =)

Idag gick det lite bättre, men jag kämpade hårt för att hålla ögonen öppna och jag tror att hon jävlades lite med mig för hon masserade hårbotten tio gånger så lång tid som nånsin annars, å det är ju sååååå avslappnande! hehe!
Men viktigast är iaf... jag höll mig vaken!!!! ;)

Sov dags!

Om jag ska...

1. undvika att somna hos frisören imorgon (som jag ju gjorde sist :S herregud, säger jag bara!!!)
2. orka springa i affärer med hysterisk julmusik

...så måste jag börja göra mig i ordning för att sova nu! God natt!

'Jag ska lära dig allt jag kan...'

Fick en kommetar om pepparkaksbakandet hemma hos farmor, att det va snällt av henna att göra det med hela högen ungar och då kom jag att tänka på nått jag läst i AB här i dagarna just om detta att föra kunskap vidare.

Bla annat hade Malin Wollin skrivit i sin krönika att hon undrade vilka som skulle sylta och safta när dom i den "äldre generationen" inte kan längre, att hon inte fått lära sig att sy och brodera och därför inte skulle kunna lära sina barn alla detta...
Jag gillar Malin och håller med henne om att det är synd att vi tappar så mycket kunskap hela tiden, men jag tycker inte att det är rätt att lägga all skuld på oss 'ungdomar', vi som är mellan 20 och 35 anklagas ofta för att vara förtappade... vi är bortskämda och kan inte koka saft på vinbär från egen trädgård.
Frågan är vem "fel" det är...
Om nu gamla mormor kokar äppelmos dagarna i ända och mamma gör detsamma utifrån ett recept som hon fått lära sig av mormor, vem borde då rimligtvis föra kunskapen vidare till 'den förtappade ungdomen'?
Det finns faktiskt en generation mellan 'den äldre och 'dagens ungdomar'!

Dom gånger jag hör männsikor (läs: kvinnor) beklaga sig över att (deras barn) 'dagens ungdomar' är för bortskämda och inte vet hur man roar sig utan att supa och slåss (vilket jag faktiskt hör ganska ofta) så förundras jag alltid över att dessa männsikor (kvinnor) inte reflekterar över att det är dom själva som faktiskt uppfostrat 'dagens ungdomar'...

Hur kan man vara så "blind"?
Kanske är det dags att ställa mödrar och fäder mot väggen och tvinga dom att tala om hur man undviker skin på krämen och gnisslade gångjärn?Julsaker

Julsakerna är framplockade... i år känns det roligare att sätta igång och jag har ingen lust att vänta ifall det skulle bli så att jag inte hinner då! Det enda som jag ännu inte tagit fram är sakerna till granen, den får inte kläs förens den 23e så än är det ingen brådska att ta fram pyntet!

Jag ska däremot försöka gå igenom mina lådor ordentliget i år och rensa ut lite sånt som inte behövs, försökte förra året men pryl-seppisen vann och det mesta blev kvar.
I år är dock läget ett annat, känslan av att jag behöver göra mig av med gammalt skit finns kvar och så länge jag inte är stark nog att deletea det som orsakar det hela så får jag hålla tillgodo med att slänga ut prylar (vilket ju iofs bara är till min fördel!) Så... Det är hög tid att kavla upp ärmarna och sätta igång =)


Planering

Imorgon kommer det inte att bli så mycket bloggat under dagen... jag håller nämligen på att styra upp en resa norrut!
Första stoppet blir hos frissan i La och det är verkligen på tiden! jag ser bedrövligare ut än någonsin och alla ni som nån gång sett mig vet hur illa ställt det är då ;)
Barret har växt ut så till den milda grad att jag numera går runt med håret uppsatt för att slippa ha det i ansiktet hela tiden, vilket driver mig till vansinne.

Saknar verkligen att ha kort hår i nacken.. dels för att det krävde noll jobb att göra iordning, jag fick komplimanger för att det var snyggt ändå och om jag nångång la lite energi på att göra det så trodde folk att jag varit hos frissan :O Men också för att det var så lättskött, inget balsam och en liten pust med hårfönen så var det klart!
Tänker ändå ge Tina en chans att komma på något nytt innan jag börjar böna och be om att få tillbaka min frisyr igen, hon är nämligen trött på den och tycker att jag ska ha nått annat :) hmm... vi får se vem som får sista ordet!

När jag är klar där fortsätter resan ytterligare en bit norrut och nästa stopp kommer bli Borlänge och Kupolen! Har en lång lista på saker jag behöver och om det blir en lyckad shoppingdag kommer jag inte därifrån förens antigen pengarna är slut eller att dom klappar igen stället (vilket jag hoppas på!!!!)
Blir det däremot en dålig shoppingdag så styr jag tillbaka till La och ev kollar lite på stan innan jag tröstar mig med besök på både Tha Store och hemma hos mormor.
Har jag riktigt flyt hinner jag även in på Coop och kan bunkra upp med kokosyoghurt igen om inte smaken hunnit utgå, det står nämligen att det är 'säsongens smak', dock framgår inte vilken säsong och jag har inte kunnat klura ut det själv heller eftersom den hittills funnits både vår, sommar, höst och vinter... men inte mig emot så klart :P

Pepparkakor

Det blev lite pepparkaksbak idag ändå :)
Under tiden som jag höll på kom jag att tänka på hur mycket julminnen som är förknippade med just pepparkakor och framställningen av nämda bakverk!

Mamma och pappa har massor med filmer och foton från pepparkaksbak genom åren, bland tror jag att det finns förevigat när jag sitter och kavlar på min degbit samtidigt som jag varvar det med att dra kaveln över huvudet emellanåt :)

En annan tradition som vi hade var att alla ungar fick gå hem till farmor en och en och baka, hon gjorde olika degar för varje unge och jag minns att jag var grön i ansiktet av avund det året hon gjorde vit pepparkaksdeg åt Bror... tror för övrigt inte att jag kommit över det riltigt ännu, för om jag får syn på det idag så fångar det mitt intresse direkt!
Under tonårstiden slutade jag att åka till farmor och baka för att jag ansåg mig ha viktigare saker att göra, men tack och lov tog jag mitt förnuft till fånga och återupptog det traditionsenliga julbaket när jag blev lite äldre och under ett av dessa baktillfällen hade jag och farmor faktisk vårat mest förtroliga samtal någonsin där hon visade mig en bunt med gamla brev och berättade om sitt hjärtas stora sorg... sånt är verkligen ovärderligt att ha med sig nu när hon inte längre finns!


Har du några "pepparkaks-minnen?"

Mönster

Så här ser gången med stenplattor i min trädgård ut idag =)


Mysfrukost!

Det är andra advent idag och då ska man inte äta frukost vid datorn som jag ofta gör i vanliga fall när jag är ledig... utan idag blev det en engelsk frukost med nybakta scones och a real cup of tea i skenet från levande ljus i mitt smått juliga kök!


På att göra listan idag finns för närvarande två punkter, att åka hem till mor och far för att hämta tallris (och förhoppningsvis få till ett arrangemang av det på en gång) samt att baka pepparkakor!
Om jag lyckas genomföra det hela är en annan sak och det återstår att se hur det går med den saken! Nu ska jag iaf unna mig en stunds bloggläsning efter att ha varit uppe i ottan och bakat :)

Mobilblogga! =)

Äntligen kommer bilden fram! Woohoo!

mobilblogg

MMS

mobilblogg


Öppen spis!

En sak som jag verkligen tycker om i borgen är den öppna spisen!
Än så länge törs jag inte elda i den eftersom sotaren säger att det finns ett litet rör som skulle behöva isoleras först, det är lite hårdare regler nu än då den förra ägaren använde den sist.

Hur som helst så har väl inte det där röret en så hög priorotet eftersom det redan finns ett bygglov för att sätta in en kassett. Det passade jag på att ansöka om samtidigt som jag ansökte om att få sätta igen balkongdörren som fanns i köket... på det viset blev det lite billigare och jag har lite press på mig att fixa det innan tiden för bygglovet går ut igen =)


Bullfest? =)
Före och Efter - Känsliga läsare varnas ;)

Hittade lite 'före' bilder på köket som jag inte visste om att jag hade! Blev så himla glad för jag har faktiskt varit lite arg på mig själv för att jag inte hann med att ta innan det började rivas, men tydligen hade jag gjort det långt tidigare =) Wiiieee!!!
Kan knappt komma ihåg att det faktiskt såg ut så här när jag flyttade in... :S
Julgardinen

Här är gardinen som jag tjatat om :) Duger den?

Bricka

Kom på en sak som jag köpte på julskyltingen som jag glömt visa... Har ända sen kaffebryggaren gjorde entré här i borgen förra julen velat ha nånting att ställa den på för att lättare komma åt att fylla i vatten osv.
Bäst skulle det vara med en bricka på hjul eftersom man måste dra fram den lite varje gång man ska göra kaffe men någon sån har jag aldrig sett någonstans, nån annan som har det?
Istället har jag tänkt köpa en bricka på Ikea som man iaf kan snurra på.. men det har inte blivit av dom få gånger jag varit där under året och när någon annan skulle köpt med en åt mig har dom varit slut...

På julskyltningen hittade jag en likadan i en butikerna här i staden och den passar jättebra!
Eventullet ska den målas svart och lackas men det får bli ett senare projekt isf... vad tycker du?


Här händer det grejer :)

Saffransbullarna är bakade och ligger nu i fryser och väntar på att det ska komma hit någon som vill fika! sömmerskan ville inte, så än har jag inte kunnat få nått opartiskt utlåtande :(
Själv tyckte jag att dom blev ganska bra för att vara förstagångs-bullar om än lite stora kanske...
I receptet stog det att det skulle bli 48st om jag inte minns fel men det blev bara 38 :P Nåja.. det är ju bra för miljön att inte slösa på bullformar i onödan =)

Köksgardinen är alltså som ni förstår utifrån ovanstående levererad och förutom det är den även upphängd! Är jättenöjd och nu kan jag börja pynta i köket... fick även en duk i samma tyg som gardinen och jag tror att det ska finnas lite julpynt som passar in om jag inte minns fel!
Men, innan jag ens fortsätter att fundera på det ska jag ta en cykeltur med efterföljande dusch!

More to come...

God morgon!

Om jag skulle ge mig till att ljuga lite så här på lördag morgonen skulle jag säga att jag flög ut sängen kl 7.30 idag, åt frukost och läste bloggar i en rasande fart och att jag stog med nävarna i saffransdegen när klockan slog 8 :)

Så är icke fallet... istället har jag sovit bort halva förmiddagen och sitter fortfarande med tekoppen framför mig och funderar över om jag kommer att hinna/orka baka innan sömmerskan kommer hit och lämnar gardinen... troligtvis är orken inga problem, men vid det laget när jag tagit mig igenom hela min lista på bloggkoll så kommer nog tiden att vara ett större bekymmer :P

Vad ska du göra idag?

Massage!

För en stund sen var grannen in och vi bokade in en tid för massage nästa vecka :) Det är så sjukt lyxigt att ha henne i huset brevid!!!
Känner att det börjar bli dags att koma igång med det där igen... pärlbandet under skulderbladet har kommit tillbaka liksom knutarna i svanken :S Häromdagen började jag fundera över om hon inte borde få massera benen också och idag tror jag att jag misshandlat min ena handled på jobbet (Om jag inte ska ta och passa på att skylla på gårdagens cykeltur!) för helt plötsligt hade jag en knöl i den också! haha!!

Jag kommer göra min granne rikare än om hon vann på triss :P

Ny jacka!

Idag fick jag paket nummer två innehållandes en jacka och den här passade mycket bättre! Har funderat på vad sjutton jag ska dra på mig när jag ska ut om det blir kallare, men nu ska jag väl kunna hålla mig varm även om det krisar!

Helg :)

Jobbade på hemmet till kl 14 idag och efter det har jag krånglat med att få upp nya gardiner i matsalen, är trött på panelgardinerna som har varit där och blev så glad när jag hittade nått jag kunde köpa och byta med... trodde jag :/ Dom nya gardinerna blev inte alls som jag ville, dom var alldeles för tunna och som om inte det vore nog så fladdrar dom lika mycket som manen på en skenande häst...
Nu måste jag alltså komma på nån bra ursäkt för att lura hit mamma så att jag kan fråga henne om råd "när hon ändå är här" :)

För övrigt går jag mest runt och känner mig glad och tillfreds med att ha en ledig helg framför mig :D Hoppas att jag får massor uträttat och att det även ska gå att åstadkomma lite julstämning!

På begäran: Recept

Här kommer receptet på fläskfilén jag gjorde tidigare idag.
Hör gärna av er om vad ni tyckte och Lycka Till! =)


4 port.


400g Fläskfilé
1 Purjolök
1 pkt. Djupfrysta sockerärter (jag använde färska)
100g. Färska champinjoner (eller shitake-svamp)

2msk. Olja till stekning

1tsk. Salt

3dl. Kokosmjölk (eller 3msk. Kokospulver + 2½dl. hett vatten)

2-3msk. Soja, gärna indonesisk

½tsk. Sambal Oelek (eller ½ röd pepparfrukt)

1msk riven färsk ingefära (eller 1tsk. Malen)


 1. Skär fläskfilén i ca 2cm tjocka skivor.
  Skär purjolöken i strimlor, skölj sockerärterna i hett vatten (om dom är frysta) och skär dem i bitar. Skiva svampen.
 2. Stek fläskfilén ett par minuter på varje sida. Salta och lägg upp den på ett fat.
 3. Fräs grönsakerna några minuter i en wok eller en stor stekpanna. Häll på kokosmjölken (eller pulvret som lösts upp i hett vatten). Tillsätt soja och smaksätt med sambal oelek (eller den finstrimlade pepparfrukten) och ingefära.
 4. Lägg i köttet och låt allt koka upp. Tillsätt ev. mer kryddor.

  Servera med pasta, nudlar eller jasminris


Cyklingen var det ju...

Gissa om jag är nöjd över att jag kom mig för med att cykla lite! Överkurs minsann, jo man tackar =)
Hur som helst så gick det väl precis som man kan räkna med när man är en så inbiten cyklist som jag... dvs ont i sittbenen, ett knäppande knä och en hel del muttrande över att tramporna satt längre fram än än på en vanlig cykel (eller iaf kändes det som det...)!

Tror dock att det är nått fel på hela cykelskrället för jag bestämde mig för att göra vad som kallades för ett konditionstest vilket betydde en mätning av hur hur fort eller sakta pulsen sjönk efter man var klar.
Mitt resultat blev att min kondition var "mycket god" och hur gärna jag än vill att det ska vara sant så finns det inte en chans att det verkligen är så, utan istället garvade jag hela vägen till duschen och funderar fortfarande över hur det egentligen är, kan det vara så illa att min kondition helt enkelt var så dålig att den inte gick att mäta utan att hela datorn fick spel?

Hur som helst kommer det ju att bli spännande att se vad som händer nästa gång!

Saffranskaka

Jag är lite seg när det kommer till att baka lussebullar, men en saffranskaka är det inte lika mycket bestyr med!
Tyckte dock att den blev aningens lite, lite torr (vilken iofs ingen annan höll med om men...), förra gången jag gjorde en så gick den att äta med sked... haha! Så nästa gång bara måste det ju bli perfekt , eller? =)

Fläskfilé


Har lagat ännu en ny maträtt ur kokboken som jag håller på att gå igenom, idag blev det Thai inspirerad fläskfilé som faktiskt var hur god som helst! Detta kommer jag absolut att göra fler gånger och att det står "à la..." i receptet gör ju det hela bara ännu roligare :)

Pyssel dag

Trodde aldrig att den här dagen skulle ta slut så jag fick gå hem och förbereda inför gardinsömnaden idag :D
Ska bli så kul att få nytt och att kunna börja ställa fram adventssakerna även i köket! har ju inte ens fått upp ljusstaken där ännu :O

Tänkte att jag ev skulle hinna göra en saffranskaka tills dess också, i fall min sömmerska skulle vilja ha kaffe och om jag är riktigt duktig hinner jag nog med att cykla en stund före också... men det känns nästan lite överkurs så det återstår att se hur det blir med en saken :)

Crying my hart out!

Efter att ha grinat lite till Grey's började jag rota runt bland lite halvt bortglömda dukar och hittade en stor linne duk med två tillhörande mindre dukar (eller möjligen servetter) som jag aldrig använt och som kommer från farmor.
Vek upp den lite och däremellan låg ett litet vitt kuvert med mitt namn på...

Åh vad jag hatar att sakna!

Då var den här dagen slut...

Fick ett sms att S inte kommer till jobbet idag... jag förstår henne! det går inte att jobba om man har ont :S men ändå är jag lite deppig över att hon inte kommer vara där.
Första kvällen på "nya" avdelningen, det känns alltid lite smått nervöst!

Har iaf varit duktig på förmiddagen och gjort den träning som jag skulle, provade att ringa till en kvinna som ska förändra mitt liv men fick inget svar :( visst är det typiskt när man väl kommer sig för?!?!
Men det är väl inte värre än att hon får fatta mina livsavgörande beslut imorgon istället!
Bangade dock när det kommer till samtalet som jag skulle ringa till min chef, jag är inte stark nog för det idag och känner mig inte upplagd för att ta en diskution med henne :/

Nu ska jag iaf gå och göra iordning nånting att äta på jobbet ikväll... det blir till att fuska idag eftersom jag inte hinner laga någon riktig mat :S Åh! Som jag skäms ;)

Ett minne blott?

Köpte två mini julstjärnor att ha inne i matsalen men igår upptäckte jag att dom troligtvis borde fått lite vatten redan i förrgår... får se hur stak överlevnadsförmåga dom har, men om det krisar får jag väl köpa nya lite närmare jul! Typ den 23e så att jag kan vara säker på att dom klarar sig till julafton :)


Som synes blev det aldrig nån målning av mina matsals fönster... det betyder att det nog heller aldrig kommer att bli det utan att det helt enkelt blir nya fönster! Då behöver man kanske inte putsa dom här nått mer heller? :P

God morgon!

Min arbetskamrat S ringde nu på morgonen och var deppig både i kroppen och i känslorna... har gett henne nummret till grannen så kanske hon kan hjälpa henne att ta bort det onda i kroppen iaf.
Hoppas att hon känner sig bättre till eftermiddagen när det var meningen att vi skulle ha jobbat kväll ihop!

Tanken var att jag skulle börja dagen med att ringa ett jobbigt samtal till min chef men jag har inte kraften att göra det just nu.
Gissar att jag kommer bli väldigt besviken över svaren jag får och jag känner redan att hela den här situationen är för jobbig...
Det är snart inte värt det längre och igår när jag satt och skrev in schemat för nästa år kunde jag inte låta bli att önska att drömmen trots allt ändå ska slå in och att jag av egen vilja inte längre jobbar kvar på hemmet vid den här tiden nästa år :(

En trevlig sak är iaf att jag kommer få hjälp med att sy en julgardin imorgon :) Den jag ville ha fanns ju såklart inte kvar, men istället kom jag på att jag har en massa tyg ligga hemma som var tänkt att bli gardiner till den första lägenheten jag bodde i och otroligt nog kommer det att passa jättebra i köket nu :)

Nu ska jag iaf kolla in lite bloggar innan jag fortsätter med nått här hemma!

Tillökning ;)

I år kommer mitt lucia-tåg få förstärkning :)

Tärngosse?

Full fart...

Då va jag äntligen hemma efter en lång dag.. först jobb på hemmet, efter det på sektionen och så slutligen ett besök hemma hos Cecil baby.
Jag känner mig helt slut i huvet och det ska bli skönt att sätta sig vid tv om en stund med något att äta och bara släppa allt!

Det är ett ruskigt väder här idag, snöblandat regn och snorhalt på gatorna :( Men det gör ju å andra sidan att det är ännu mysigare att sitta inne och kura så här på kvällen =)

Vad har du för dig idag?

Nu börjar det!

Idag kom äntligen snickaren hit!
Han skulle ju varit hit för länge sen med det blev ju aldrig av, förens idag =)

Vi pratade en lång stund och han skötte sig jättebra med att visa sitt (troligen fejkade) intresse för mina shampoflaskor och hårfönar!
Jag kommer absolut att köpa badrum av honom, den saken är klar!
Innan det hela var färdigt var jag nästa yr av allt mentalt flyttade av möbler och elkablar men nu verkar vi ha kommit fram till ett bra alternativ.
Ska passa på att ännu en gång tacka husdrömmen för tips, råd och idéer! Det slutgiltiga förslagen är baserat på ett av dina förslag! Tusen tack!

Snart är det dags för bild publicering :)

Cheesecake


Gräddning pågår!

Kakan står i ugnen och hittills går allt enligt planerna!
Om en kvart ska den vara klar att tas ut och ställas på svalning under tiden som jag blandar ihop toppingen, efter det är det bara att vänta och se om det är nån som vill komma hit och äta =)

Julkonsert?

Skulle vara mysigt att gå på julkonserten som brukar vara i kyrkan här i staden... har ju missat den några år nu pga  jobb och lite sånt :(

Har den redan varit? eller är det nån som vet om och isf när den kan tänkas vara???


God morgon!

Fy vad morgontrött jag har börjat bli nu igen :( bara sover och sover och när jag väl går upp är det en plåga! Vintaminbrist kanske? hehe!
Idag ska jag hur som helst plocka lite här hemma och ställa rätt det sista sen bjudningen i Lördags.. det går lite trögt på den fronten :)

Ska även testa att baka en cheesecake också efter ett nytt recept som jag tänkte prova, tror nämligen att det kommer att dyka upp en besökare här på eftermiddagen och då måste det ju finnas nått att bjuda på!

Vad ska du göra idag?

RSS 2.0